Články

Vize budoucnosti

Co nás čeká? - (komentáře)

Kyoutosan
Re: Konec?
15. 01. 2008 22:36

Ale já si vůbec nestěžuju. Naopak. Myslím si- vím!- že všechno, na co si lidé stěžují jsou jejich vlastní výplody. Jenom bych chtěl říct, že by si to brzy všichni lidé mohli uvědomit. A měli by. Docela bych jim přál žít tak, jako žiju já- s vědomím, že na ničem nezáleží, jen na lásce a radosti. Nejsem členem kdovíjaké sekty ani ničeho podobného a nemám oblibu v katastrofách...Ani nějak nelpím na změnách podobným té, kterou jsem popsal v článku. Jen doufám, že jednou budou mít všichni říležitost nestěžovat si, že si uvědomí, co nám bylo dáno a jaký je smysl našeho bytí zde- radovat se a užívat si slunce, deště, větru a všeho ostatního. Doufám, že si životy uděláme lepšími, protože přestaneme lpět na vlastním materiálním (i duchovním) prospěchu a konečně si začneme všímat ostatních. A proto, že je pravdou, že všechno, co uděláme pro ostatní, se nám třikrát vrátí (klidně tomu můžeme říkat "karma":-), dodržíme tak i "podmínku radosti", že nežijeme pro ostatní, ale pro sebe! Když se budeme snažit konat jen ve svůj prospěch, jako bychom dostali jeden bod, ale při tom také někomu můžeme ublížit, což tomu někomu jakoby bod odečte a protože existuje zákon akce a reakce, odečteme bod i sobě. Pakliže ale druhému pomůžeme a dáme mu "bod", také sami bod dostaneme, ale krom toho spustíme nekonečný řetězec předávání "bodů"...taková řetězová radost. Je to jen jednoduchá matematika, to, jak být rád, kdykoliv. Tedy: tady a teď:-)
Galandel
Konec ?
15. 01. 2008 15:31

No ono tyhle vize konce světa či změny jak se říká se tu potulují už několik desítek let možná století. Jen těch sekt co lidem slibují Nový lepší svět, to už se táhne od dávnověku. Už před dvěma tisíci lety lidé čekali že přijde změna. Taky těch proroků a mesiášů co bylo. Aspoň jeden z nich, že se proslavil. Mám pocit, že je nám to lidem vlastní být stále nespokojeni s tím co máme, mít pocit, že někdo za nás něco vyřeší. Že prostě se „NĚCO“ stane a bude nám lépe. No jsem k tomu poněkud skeptický, protože by to bylo hrozně jednoduché. Co jsme si nadrobili bychom si měli vyzobat. Pochopitelně stálá lidská nespokojenost je voda na mlýn různým sektám a šarlatánům co na tom akorát koukají vydělat. Jedna z takových moderních sekt která se velmi rychle přizpůsobila současnosti a zapojila do toho i americký model obchodu jsou Svědkové Jehovovi. Na jejich expanzi snad nikdo nemá.Jejich metodika a koncepce oblbování lidí je dokonalá. Musí se jim přiznat, že jsou velmi přizpůsobiví, „pracovití“ a aktivní. Mají velmi dobré výsledky – Bohužel. Tím ale nechci říct že je vše v pořádku a nic se nestane. Rozhodně bych na to ale nehleděl jako, že jsme zničili planetu natolik, že zničíme svět. Proti přírodě její síle a zákonům jsme jenom nicotné nic. Co je pro přírodu nějakých milion let na regeneraci ? Nic, za to pro nás je to nepředstavitelná doba. Ani ne za 1000 let by tu neexistovala po nás skoro žádná památka. Neumíme si vážit té neskutečně vyladěné úrovně v přírodě, která nám umožňuje existovat. Stačí aby se to o nějaký stupínek hlo a jsme v háji. Myslíme si, že jsme vrchol inteligence létáme pomalu na Mars pěstujeme umělé srdce,ale pak stačí aby dva dny pršelo a kolabuje nám skoro vše. Naše civilizace a existence stojí na ledových kostkách na rozpálené plotně. Stačí aby nějakej cvok vyhodil v zimě do vzduchu elektrárnu a jsme v háji. Umřeme hlady, zmrzneme. Ani si neuvaříme kafe, protože nepoteče voda a ani nebude si to na čem ohřát. Někteří se nedostanou ani z baráku, protože i dveře mají na elektriku. Nebudou jezdit ani auta, protože nebude síly která by transportovala pohonné hmoty. Zamysleme se nad tím co nám vše doma je závislé na energii. Umíte někdo rozdělat oheň? Nebo přežít jednu noc v lese ? Či si ulovit jídlo ? Já teda ne. Vrcholem toho všeho byla katastrofická zpráva na Nově, že v Litvínově lidem v paneláku nejde topení a oni tam mají 17C a asi brzo zmrznou. Někteří se chovali jak kdyby snad pomalu začala válka a možná tam jel snad i psycholog. Maminky šílely že jim zmrznou děti atd.Tak to už se člověk musí jen smát na celé kolo. Nevím co přijde,ale jedno je jisté ať to bude coko-li bude stačit hrozně malinko a sesype se nám to jak domeček z karet. My možná skončíme,ale příroda si bez sebemenších problémů bude vegetovat dál.
Kyoutosan
Re:
14. 01. 2008 20:50

Souhlasím se SedRicKem...změnu je potřeba.Lidé nežijí tak, jak by měli. Vždyť si ve většině případů ani život nedokáží s radostí a láskou vychutnat! Všechno, na čem jim záleží jsou peníze a v některých případech rodina. Ale třeba takový pojem "kariéra" a "vzdělání", to jsou záležitosti na samém vrcholu, přitom vůbec nejsou důležité! Spousta lidí bez kariery a ohromného vzdělání žije mnohem radostněji a šťastněji- nic je nezatěžuje, nemusí mít takový strach, že něco ztratí...A navíc- problémy si děláme sami. Jedním je naprosto šílená ETIKA...
SedRicK
re:
13. 01. 2008 23:03

TO nikoho nenapadlo, že prostě Mayum došel papír.) Ne dělám si srandu, tohle téma mě taky dost zaujalo. Já pevně doufám, že se něco v roce 2012 stane. Celou dobu mám pocit, že tenhle způsob života jaký žijeme je pro mě nenaplňující a hlavně mi připadá jako bych pocházel z jiné doby. Pokud někdo četl Merleho román Malevil, kdy celou zemi zničil atomový výbuch a přežilo jen pár jedinců, a celý život se zpomalil, byl úplně jiný takový harmonický, člověk se více sblížil s přírodou a hlavně s ostatníma lidma. Pokud lidé nepochopí, že hlavní roli v životě nehrajou peníze a úspěch, ale porozumění, vědomosti a harmonie mezi lidmi, tak s touhle planetou to dopadne jako v oné biblické potopě. Poznámka: Nejsem věřící člověk, moje víra je v sebe samého a v dobro. .)
Klerik
re:
11. 01. 2008 23:00

No ja jsem zvedav co se stane ,nebo jestli se vubec neco stane. Konec sveta?? To urcite ne. Zmena?? Dost mozna ,ale nedokazu si to predstavit. Indigove deti?? Pokud existuji ,tak zmenit svet muzou jenom tak ze jej zacnou ridit.Zmena sveta ,zmena mysleni ,zmena lidi ,co si pamatuju tak zatim skoro kazda zmena byla jenom k horsimu. Nekteri lide jsou uz tak zvikli na zivot jaky je tedka (tim myslim -mit domov ,mit praci ,mit spolecnost) ze kazde vychyleni k opravdove pravde se zacinaji stracet a blaznit.Jsou uzavreni na jeden ,dva ,tri ruzne pohledy na svet ,ale to nestaci. Vem te si takovi pocitac. Soucastky musi byt v rovnovaze aby mohly vzniknout komponenty na pocitac a zase komponenty museji byt v rovnovaze aby pocitac mohl pracovat a nakonec samotny software (lidsky mozek ) musi byt v rovnovaze aby pochopil ruzne vypocty atd. Chci tim rict ze az budeme vyrovnani pochopime to co nam zustava nepochopeno. Tudy by mela vest nase zmena mysleni
Kyoutosan
re: indigové děti
11. 01. 2008 18:59

Ano. Vskutku jsou indigové děti takovou "záchranou". Jsou obrazem toho, jaký by měl člověk být. Vezměme si z nich příklad, následujme je. Oni nám říkají, jací být, abychom dokázali žít ve světě po roce 2012.
Jarda
re:
11. 01. 2008 12:52

Současní zbylí původní Mayové si nepřejí aby se za konec světa předpokládal datum kdy končí jejich kalendáře. Země se 2012 dostane na vyšší úroveň(začalo to myslím někdy v září)
Kačka
indigové děti
11. 01. 2008 10:00

jsou vlastně zázrak, taková vyšší "rasa" dá se říct, jsou naplněné moudrostí, o které jsme my neměli v jejich věku tušení...Mám syna, myslím, že je také indigové dítě, je velmi chytrý, chce všechno chápat, stojí si za svým, tresty vnímá jen ve chvíli, kdy mu je vysvětlím a on je přijme, protože pochopí, že musí být potrestán, odmlouvá mi a jde jen svým směrem...minulý měsíc mu byly čtyři roky!Plně komunikovat a povídat si s ním můžu od rokua půl.Nikdy neopakoval cizí myšlenky, jak to malé děti dělají, on měl prostě své.Těžko se to vysvětluje...Myslím, že pokud má přijít nějaká změna, tak snad k lepšímu, protože iondigové děti se začaly rodit na začátku osmdesátých let, takže k nim mohu patřit i já, mohlo by to znamenat, že pochopíme konečně, že se k Zemi nechováme jako k matce, ale jako k maceše, že se vrátíme k počátkům, tedy že nebudeme jen brát, ale i dávat!Pokud tedy přicházejí indigové děti, znamenalo by to, že možná mají nastolit pořádek-ne zbraní a válkou, ale myšlením, protože indigové děti mají myšlení postavené úplně jinde, než běžní lidé.To, že nám byly seslány, by pro nás mohlo být spásou...Zřejmě nám ukáží nové rozměry a začnou konat, aby zachránily planetu!Protože o ekologii se mluví už dlouho, ale teprve nyní, kdy dospívají první indigové děti, se ekologie začíná opravdu praktikovat!Proto doufám, že konec mayského kalendáře znamená nový, lepší svět a ne konec světa