Články

Zamyšlení

Krestanstvo a reinkarnácia - (komentáře)

Deepblue
:)
5. 11. 2008 7:20

Proč svět není lepší, skládá li se z pokročilých reinkarnátů? To že si prd pamatují, je mírně řečeno k ničemu vzhledem k dalšímu sebeočišťování.
iv
drobnost
3. 11. 2008 3:28

Myslim,ze dalsi pekna zminka o reinkarnaci je Marek kapitla 6 verse 14. A uslyšev [o tom] Heródes král, (nebo zjevné učiněno bylo jméno jeho), pravil, že Jan Křtitel vstal z mrtvých, a protož divové dějí se skrze něho. 15. Jiní pak pravili, že jest Eliáš; a jiní pravili, že jest prorok, aneb jako jeden z těch proroků. 16. [To] uslyšev Heródes, řekl: Totoť jest ten Jan, kteréhož jsem já sťal. Ontě z mrtvých vstal. Jinak souhlasim s uvedenymi komentari a vsem zajemcim o vyvoj Bible doporucuji knihu Misquoting Jesus-The story behind who changed the Bible and why od Bart D. Ehrman,po jejimz predcteni se vam naprosto zmeni nazor na Bibli.
Věra
komentář
2. 11. 2008 16:03

Souhlasím plně s článkem a myslím si, že kdyby v Bibli byly ponechány církví statě o inkarnaci tak by si mnoho křesťanů muselo opravit názor, všeobecně na božství i život. Podporuji též myšlenku Morld.
Morld
HeH
1. 11. 2008 8:49

mluvis tady o politycke strane jmenem cirkev.a tohle to je na ni uplne podobne je chytra a rafinovana prispusoboju je se casum aby prezila .a dnesni bible uz je jen zkomolenina vseho mozneho zpusobena nejen nekolikatinasobnym prepisovanim a spatnym vykladem ale taky umyslnymi zasahy cirkve ve svuj prospech.a nejvetsim paradoxem je ze jejich nejvetsi osoba (jezis) byl proti nim .kazal na volnem prostranstvi a kneze vyhanel z chramu!! lecil bez naroku na odmenu neee jako dnesni cirkve ktere se uz prisbusobyly natolik ze se chcou soudit s nasim statem a obirat tak prachsproste kazdeho znas.meli bysme se vazne zamyslet nad nasim pocinanim!SVET NABOZENSTVI,CIRKVE,SEKT A PREDEVSIM VIRY JE VCEREJSKEM! SVET ZITRKA JE SVETEM VEDENI!budouci nabozenstvi uz nebude potrebovat chramy ani papeze bude potrebovat uvedomeni!uvedomeni sebe sama nasi existence a jeji podstaty naseho ukolu .Cesty ke svetlu neee bohu jakemu znaji krestane k tomu opravdovemu.K tomu co je vsim.