Články

Zamyšlení

Kadial vedie cesta k Pravde? - (komentáře)

Jarda
Re: mord
20. 11. 2008 16:09

Já o tom nevim zas až tolik věcí, ale měla by to být energie kterou potřebuje tělo pro pohyb a svou funkci, takže energie která vznikne rozložením potravy
Morld
Re:Jarda
19. 11. 2008 9:10

tim chceš říct zě nase mebrany funguji jako fotogalvanicke clanky ?jde o jestli ta energie lze nejak ulozit nebo jestli je to jen chvikova zalezitost?
garias
pravda?
19. 11. 2008 7:56

opýtal by som sa autora na takúto vec. Dnes ráno by si vyšiel na ulicu s úmyslom si niečo kúpiť naraňajky. Vyšiel by si skoro ráno aby si dostal ešte mäký chleba a pri prechádzaní pod pouličnou lampu by si zistil, že svetlo sa divne odrazilo od dreva a vytvorilo zvláštny svetelný efekt. Samozrejme pribeh je hlupost ide o myšlienku. Neskôr v škole by tento mladík počul od učiteľky na fyzike ako sa šíry svetlo, aké má vlastnosti a schopnosti a došiel by k záveru, že dnešné ráno je hlúposť. Keby sa ho niekto opýtal na pravdu o divne odrazenom svetle, ako by to povedal? Povedal by, že videl svetlo ako sa zvláštne odrazilo od dreva a hovorí čistú pravdu. Či nieje lepšie hovoriť o časticiach resp fotooonoch tohoto svetla, či o časticiach dreva???? myšlienkou je, že pravda sama o sebe je potial pokiaľ si to stvoriteľ tohoto výrazu pripustí, a tým je človek. Závisí od uhľa pohladu. Ja myslím že pravda nieje iba jedna, skutočná ako hovorí autor. Je iná odtiaľ a iná zasa odtiaľ a niejeto to isté akoby ste sa dívali na tú istú osobu z rôznych smerov a tvrdiliže aj ked sa dívam z iných miest stále je to tá istá osoba, iste lenže ona sa musí na tbe kuknut stým že sa vždy otočí iným smerom, a teda nemôže byť o rovnakosti ani reči. Kto tvrdí že pozná pravdu, a vie onej kde ju hľadať toho, bez urážky, musím vymsiať...
Jarda
Re: mord
19. 11. 2008 6:51

Abych to upřesnil měl by to být druh meditace kdy se sluneční energie dostane přes membrány buněk a tím je nabije.
Morld
krystalicka forma
18. 11. 2008 18:31

k tem solarnim panelum:-)vsechna energie pochazi ze slunce nase solarni panely jsou rostliny ty jen premenuji energii a tu zase premenuji zvirata:-)sem daval pozor v ekologii:-Dale jinak sem jeste cetl nejakej clanek ohledne vyvoje telesnych schranet lidstva a udajne najak za 4000 let s prerodem dalsiho veku a posunem do dalsi dimenze mame taky obdrzet zbrusu nove krystalicke schranky ktere nepotrebuji jist :-) ae jako nwm dost dobre si to nedovedu predstavit:-)
R@mbi
...
18. 11. 2008 17:21

nemuzu se smat nikomu z vas jelikoz kazdej mate pravdu. Tak vam jen mohu doporucit drzet se sve cesty a ostatni nazory brat jen jako dalsi informaci ze ktere si utvarite vlastni nazor.
orime
pro Morld:
18. 11. 2008 11:40

hej, chlapče, jak píšeš: "...jste celkem mimo fakta:-) takze abych to uvedl na spravnou viru .:-)" to mě teda dostalo. Smekám před tvou vševědoucí moudrostí a neomylností, ještě, že jsi nám to tak hezky vysvětlil a uvedl nás na správnou víru, fakt díky :)
Jaroslav
Jardo, Moride
18. 11. 2008 8:53

Milé děti, jediné co vám můžu přát, aby se vám otevřeli oči a aby jste viděli opravdovou realitu, teda i naší lidskou zrůdnost, nepleťte do toho abstrakce, jako je se živit ze slunce a pod. Rozlište, ale co je ke spokojenému životu dostačující, a nemyslete si, že zvířata necítí. A k těm zvířatům, na to v jakých podmínkách žijí a jak umírají, na to jste ještě opravdu moc mladí, viděl jsem starší lidi, kteří se naprosto zhroutili, když zjistili pravdu o tomto problému, vy můžete jen děkovat, že jste na vrcholu vašeho potravinového řetězce, a modlete se, aby nám příroda nezačala splácet dluhy.
Jarda
Re: mord
18. 11. 2008 7:20

Mě je 16 ;-D Jinak v zásadě s tebou souhlasím. Jinak já si myslím že rostliny víc bolí naše krutost k nim než fyzické násilí. Ještě pro upřesnění existuje možnost jak se stravovat bez fyzické potravy takzvaná sluneční strava možná by to trochu šlo přirovnat k solárnímu panelu :-D
Morld
hej
17. 11. 2008 22:52

hej a jen tak pro zajimavost :-) ne ze bych s toho chtel delat chat :-D chran buh. ale kolik vam tak je ze tu valite tak chytre veci(nejedna se o ironii):-) zajima me s kym se to tady vlastne hadam protoze je me 15:-Dsamozrejme se citim na 20:-D
Morld
amone
17. 11. 2008 22:29

po vskutku pekne radce duchovnich ,moralistyckych a teologicky prispevku sem dam taky jeden racionalni:-)uprime receno nic proti ale jste celkem mimo fakta:-) takze abych to uvedl na spravnou viru .:-)porad se tady ohanite bohem ale jak je znamo buh je vsechno je vsudypritomen je to celej system prirody a prirozenosti.JENZE PRIROZENE JE JIST MASO§§§:-D kdyz jste vsichni tak chytri tak to vysvetlete treba takove selme aby nezrala zviratka ze je to spatne.sem zvedav na jeji reakci:-Djist maso je prirozene a naprosto normalni je to jeden s prvnich zakonu stvoreni vetsi sezere mensiho za ucelem preziti!co je zle je zabijet a pro radost nebo pro veci ktere nepotrebuje to je pro me zlo.a myslim zeje to v dnesnim svete celkem bezne coz me mrzi faktem ovsem zustava ze clovek je vsezravec proty pomalejsi papa travu i zviratka:-) no a jeste neco kdyz konat bolest a zabijet je zlo ? tak dobry clovek na tomhle svete asi neni panove a damy a taky pane slupka!protoze rostliny jsou prece jen taky zivi tvorove to ze nepisti bolesti jeste neznamena ze nemaji dusi ikdyz na nizkem stupni vyvoje.je to dokonce vedecky dokazano rostliny prijimaji lidske emoce a dokazou kominukovat.tak mi reknete co mam ted jako strcit do huby?:-)z toho vypliva ze vy se od teto chvle nenajite protoze budete cinit zlo rostlinam .takze preji dobrou chut pri konzumaci anorganickych materialu:-DDUpozorneni u tohoto clanku sem se zrovna ladoval rizky od obeda!
Jaroslav
Pro Věru
17. 11. 2008 17:46

Pocit můžeš mít jaký chceš, já mám na tebe také svůj názor.
Věra
Jaroslavovi
17. 11. 2008 15:45

Byla jednou jedna myš a ta chtěla vědět kde je bůh, tak navštívila mudrce a ten ji sdělil, že má boha v sobě,myš začala uvažovat, když mám boha v sobě to se mi nic nemůže stát a pravda je tedy ve mně. V tom potkala na užší lávce slona myš mu říká, uhni slone, ve mě je bůh, slon si pomyslí, to je ale hloupá myš a zašlápne ji. Víš Jaroslave mám pocit, že ty jsi ta myš a slon moudrost, která tě zatím převažuje.
Jaroslav
Jardo
17. 11. 2008 10:10

Souhlasím Jardo, samozřejmně, že nevím co je pravda, a tudíž vše co říkám je jen a jen můj názor, vím pouze, že zvířata trápit ani jíst nemusím a, že těžko můžu věřit nějaké duchovní osvícení někomu, komu je jedno co se děje a nechává to na někoho nahoře.
Jarda
re:
17. 11. 2008 9:57

K tý konzumaci masa. Někteří domorodci v Africe, když chytí zvíře tak se mu omluví že potřebují aby se uživili. To zvíře to pochopí a není tak ve stresu apod. A i to maso chutná mnohem líp. Kdežto u nás se ty zvířata pěstujou pro komerci a nikdo se s nima nepáře. A ted k tý pravdě: pravda je jen jedná a nikdo jí nemůže vlastnit, pokud řeknete že každej má svojí pravdu známená to že každej má svůj názor. Skutečná pravda je objektivní a obtížně se vyjadřuje ve slovech protože slova jsou zavádějící. Jestli chcete víc vidět pravdu zkuste si nevytvářet názory na to co vydíte a co se kolem děje. Třeba uvidíte auto jak si to kolem profrčelo stovkou ve městě. Tak si asi pomyslíte co je to za k*eténa. A tím ho odsoudíte, ale třeba je to jen slušnej člověk a veze někoho do nemocnice a spěchá. Víte jak to myslim ?
Jaroslav
Pravý boj
17. 11. 2008 1:52

Pravý boj je vždy těžký a nikdy není marné bojovat se sebou, každý boj, který vyhrajete vás přivede do pozadí, né do popředí, nevěřte snadné a pohodlné cestě, věřte cestě odříkání, pokory a lásky, nikdy neustupujme zlu, neignorujme ho a nebuďme lhostejní, prosím nás všechny o to, nebo dopadneme jako Věra, nebo pan Šupa, ano jim se samozřejmně nic nestane, ale po nich potopa.
Jaroslav
Věro
17. 11. 2008 1:29

V žádném případě se neshodnem,neuznávám a budu řešit, toto i kdybych měl jít proti bohu, možná to jednou za hodně, hodně dlouho pochopíš, do té doby, ale budou slabší trpět kvůli hlouposti, nevíš nic Věro, vůbec nemáš šajn o čem je řeč, a já už se nebudu více namáhat, co jsem ti mohl dát jsem ti dal, už bylo dost hrachu a perel....
R@mbi
.
17. 11. 2008 0:24

ono to umírání neviných zvířat má nejaké opodstatnění... jednou lidem dojde ze to takhle nejde ale ne hned... a krom toho my samy jsem dopustili aby to takhle daleko doslo ... lidé žijí aby jedli nejí aby žili... tak to jeste nakej cas bude vseobecne ... ale jak rikam nebude tomu porád
Věra
Milá Orime
16. 11. 2008 20:39

Řeším co řešit mohu na co nestačím předávám nejvyšší skutečnosti. Navíc nikoho nesoudím ani ty co maso nejedí nebo jedí je to individuální záležitost. Tudíž nikomu nepřísluší někomu říkat, že koná špatně. To znáte málo duchovní zákony. Vše má svoje pro a proti Nebudu se tady zdlouhavě rozepisovat ale nejedení masas má v sobě něco pozitivního i negativního záleží na konsumentovi. A tak je to se vším .Vše totiž přichází v páru Láska - nenávist, utrpení - blaho atd. to vše máme v sobě, čím blíže jsme bohu to je svému středu, tak tyto dvě polarity vyrovnáváme to je ten pravý boj a tím napomáháme snižovat třeba i utrpení zvířat, atd.Jinak je to marný boj sám se sebou i s okolím.
orime
Věro,
16. 11. 2008 19:03

promiň, že se do toho pletu, ale "neměl řešit ty"... to myslíš vážně? Když vidíš kolem sebe bezpráví a ubližování, neřešíš to???
Věra
Jaroslave
16. 11. 2008 16:57

Konečně se trochu shodnem na tom "Buď vůle Tvá". Doufám že ale uznáš pokud to má být vůle nejvyššího tak by si to už neměl řešit ty. Nech to nejvyšší skutečnosti. Ta ví.
Jaroslav
Věro
16. 11. 2008 16:38

Nebudu s tebou bojovat zde, protože jsi tu sama a já mám po boku Orime, a nikdy neútočím na ženu, jeli Bůh všudypřítomný a vševědoucí pak jistě ví, že né má, ale jeho vůle ať se děje, je mé nejupřímnější přání, i tobě Věro přeji jen štěstí a lásku a miluji svůj život, jsou však věci, za které bych ho obětoval, nyní mne nechápeš a nezlobím se, nevím jak jednodušeji ti mám vysvětlit co cítím, viděla jsi ten film Pozemšťané? tohle milá Věro nesmíme činit, to přísahám před bohem a na svou čest, já přeci neodsuzuji a necítím nenávist k lidem co jedí maso, jenom vím, že to je špatné a velmi, velmi bolestné, tak jak ani ve svém nejhorším snu si nedovedeš představit, nechci být morálně ani duchovně nad tebou, chraň bůh, ale už dlouho tě prosím, aby jsi otevřela oči, né kvůli mě ani kvůli sobě, ale kvůli zbytečnému umučení zvířat, já necítím lásku jen ke zvířatům, ale samozřejmně i k lidem a všem ostatním, já nenapadám, ale prosím, prosím aby se už nikomu nic zlého nestalo, moc mluvím....
Věra
Pro Jaroslava
16. 11. 2008 16:19

Jaroslave píšete, že jste ochotný se se mnou konfrontovat před Bohem, Vy nevíte, že ta konfrontace už proběhla Bůh je totiž všudypřítomným a vševědoucím, Vy nevíte, že by Vás mohl vyslyšet a opravdu byste se mohl tím zvířetem stát a já bych Vás možná potom snědla. Tak mějte se sebou konečně opravdu soucit a trochu se také mějte rád je opravdu lepší být člověkem.
orime
Věro.
16. 11. 2008 15:48

kdybych měla napad ty, co jedí maso, tak od rána do večera nedělám nic jiného. Já jen nechápu, jakým právem pan Šupa šíří po netu své rozumy a předkládá je ostatním jako jedinou, neomylnou pravdu, když nepochopil to podstatné, kvůli čemu zde na Zemi jsme.
Jaroslav
Věro
16. 11. 2008 15:41

Jsem ochotný se s vámi konfrontovat před bohem, a v tom případě, že nemám pravdu, nejsem a nechci být z tohoto světa, dejte mne do řady z hospodářskými zvířaty a popravte mne, můžete si mě i sníst, když budete chtít, ale soucitu se nevzdám, nejen ke zvířatům, ale i k vám...
Věra
pro Jaroslava a Orime
16. 11. 2008 15:27

Píšete o lásce a soucitu napadáte ty jenž konzumují maso, kde je pak Vaše láska? Kde je soucítění Ti jenž jedí maso jsou Vám trnem v oku. Pak si ho rači vytrhněte abyste mohli milovat a soucítit. Vy totiž nevíte co je láska a soucítění Vy jenom víte co je nejíst maso. Kdybyste se zamysleli a viděli opravdu srdcem tak byste byli nad protiklady a nepsali tak hloupě.
orime
...a co srdce, pán Šupa?
16. 11. 2008 14:48

Kdo zkoumá mrtvá písma, nemůže se nikdy dobrat pravdy. Pravdu máme vepsanou každý ve svém srdci. Je-li však srdce z kamene, ničeho se v něm nedopátráme. Jen hlupák může být přesvědčen o tom, že již je na vrcholu a dál není kam, pane Šupa. Měl byste dělat něco užitečnějšího, než zde neustále hlásat ty své bludy! Jinak - absolutní souhlas s komentářem Jaroslava...
Jaroslav
Pravda
16. 11. 2008 0:16

Jedině soucit a láska ke všem bytostem má smysl, pane Šupa i ty, nebo vy Věro, když z cizího těla teče krev, druhého to nebolí. Opakuji se, ale můj názor je, že pokud podporujete utrpení zvířat tím, že je konzumujete nedá se ve vašem případě mluvit o duchovní úrovni, byť jste upřímní a hledáte, obešli jste to nejvíce důležité a to je soucit a láska, až pro vás i to zvíře bude mít takovou cenu jako váš vlastní život až překlenete svou nadřazenost a pochopíte, že způsobovat bolest komukoli je zlo, pak mne přesvědčíte o vašich dobrých úmyslech, já nejsem hoden hlásat co je a není pravda a také jsem žádného duchovního osvícení jako pan Šupa nedosáhl, ale každý den soucítím a miluji a nikoho nevynechám ani nepominu.
Věra
Pravda
14. 11. 2008 21:55

Pravda a lež je jedna jsoucnost, záleží je na subjektu jak umí rozlišovat. Pravdu hledám celý život. Existuje subjektivní pravda tj. pravda každého jedince, potom objektivní pravda tj pravda vícero lidí a absolutní pravda to je stav ve kterém by měl jedinec žít.Je to naprosté vyrovnání dvou polarit v nás v nejvyšší jemnosti. Je to vrchol pyramidy a její stěny jsou stavebním materiálem všech našich těl od fyzického až po duševní.