Články

Zamyšlení

Niečo o reinkarnácii - (komentáře)

Jaroslav
Morlde
29. 11. 2008 16:46

Morlde já nejsem důchodce a učitel jsem, ale hudby, já si myslím pravý opak toho co píšeš, nové myšlenky a postoje se tu snažím právě a střízlivě prezentovat já, ale říkám, vše musí jednou skončit a tudíž, aby jsi věděl končí tedy mé slovo, tak doufejme, že nebude poslední. Věra ať se na mne také nezlobí, nic špatného si o ní nemyslím a ten její zářitek by mohla uveřejnit né? Ty si hlavně pamatuj, že když si lidé říkají své názory, otevřeně a třeba né mile, nesmí se to brát jako nějaká otevřená válka, to by pak opravdu bylo vše k ničemu, ale vždyť máte své hlavičky, tak s bohem.
Morld
:-)
29. 11. 2008 15:49

to nase rozmysleni nad laskou a dobrem je sice hezke ale skuste to aplikovat v praxi treba zrovna v tehle diskuzi:-) jaroslav jak sam rekl je clovek co uz ma neco za sebou je to ucitel pro ma za sebou taky par vysokych skol tyhle lidi ja znam protoze se s nima kazdej den hadam jsou to lidi co uz neco vvii a neco se naucili dalo jim to hodne prace a je pro ne tezsi prijimat nove myslenky a z principu vsechno odmitaji .skepticka strana barikady a ty vero ses zase ingo clovek ten co bori zabehle zpusoby a pravidla si proste jako ja .ingo deti prisli na tenhle svet aby ho jednoduse zmenili a pripravili na transformaci jme dve neprimo valcici strany skeptici verzus ingove a tahle valka nema vychodiska dokud neprijde neco nejakej dukaz kterej zavratne zmeni celou situaci jaroslav jen velice pomalu pochopi ze pravda je mozna jina protoze jeho soucatsnou pravdou zil dlouho nebo se to taky muze stat nam pravda je takova ze kazdej si stoji na tom svem a musi mit posledni slovo:-)ja to znam osobne to znam:-) nerikam ze sam nejsem jinej uz mnohokrat sem radikalne zmenil svuj nazor je zbytecne se tady hadat kdyz nikdo z nas nema dukazy muzeme jen polemizovat.a jeste lepe muzeme se zacat napad navzajem to bude asi uplne nejlepsi:-(nezapominejte ze cilem tehle diskuze je reinkarnace a ne reseni jeden druheho.kazdy je jaky je sam mam tolik chyb ze je mi s toho blbe:-Dpravopis:-D
Jaroslav
Mé myšlení - Věro
29. 11. 2008 15:28

Za svým myšlením si pevně stojím a víš co mne tak přesvědčuje? můj morální zákon v mém srdci, vše o čem přemýšlím i jak uvažuji je totiž prosto všech samolibých pletich vyšplhat se na nějaký duchovní vrchol, ale nabádá mne to opravdu činit dobro teď a tady, to že to pro svou zjevnou a naprostou slepotu nevidíš ti odpouštím.
Jaroslav
Věro
29. 11. 2008 15:22

Nenecháme raději soud na povolanějšího? co říkáš. Nevím čím jsi si prošla, rozhodně ti to ale neotevřelo srdce, jinak by jsi nemohla takto uvažovat, také jsem něco zažil, ale to je jedno. A shodou okolností učitel opravdu jsem.
Věra
pro Jaroslava
29. 11. 2008 15:15

Jaroslave stavíš se do role učitele a nic nevíš to je dobre. Mimochodem já jsem si tu druhou stranu prošla, takže bych ti mohla i všem vypravovat ale není to pro každého. Ty nevíš, že Indie na uctívání zvířat tak trochu dojela. Uctívali zvířata a zapoměli na lidi to je sestup dolů, proto vše přešlo do Čech. Myslím ty nauky. Zamysli se opravdu nad sebou to tvé myšlení je opravdu na pováženou. Nemyslím tím vegetariánství to je každého volba .Myslím tím tvoji výbušnost.
Morld
:-)
29. 11. 2008 11:36

Jaroslave mozna sis trosku spletl pojmy.to ze cinis dobro bez naraku na odmenu tomu se rika milovat ale nee v tom slovasmyslu jako ze treba svoju holku ale obecne milovat vsechno zive tuto myslenku taky hlasal jezis ale nasledne taky vyadril myslenku DŘÍVE NEBO POZDEJI z cehos jasne vyplejva myslenka reikarnace! ikdyz je mi to divny ze to v bibli nechali kdyz cirkev reinkarnaci neuznava. a jeste jeden zajimavej dukaz bych chtel napsat .nas materialni svet je pouhym odleskem na vodni hladine je to jen pomyjiva vec opravdovym hmotnym svetem je ten astralni jehoz zivotnos je pro nas nepredstavitelna kvuli ohromne dialaci casu.to je onen svet to je svet kde budes az si tvoje telo oblece drevenej zupan.samozrejme tam nezustane na vecnost a pourcite dobe se duse opet inkarnuje do nove telesne schranky podle svych karmickych zasluh.toto je teorie nejstarsiho moudrosti sveta jakou jsme doposud obevili. schvalne nerikam nabozenstvi protoze samotne slovo vedy je v prekladu veda ,vedeni ,uvedomneni .samozrejme je to 40 000 let stare takze muzem pocitat s radou chyb pri prepisovani ale jadro a podstata veci by mela byt porad stejna...a jeste jeden zajimavej dukaz podivej se na prirodu na vesmir!funguje tam snad neco bez naroku na odmenu ?vsude plati zakon akce a reakce naprosto vsude je to jeden z hlavnich zakonu .vse ale dokonale zapada kdyz si to clovek rozebere a pochopi.pravda musi byt dokonala musi zapadnout vse a nesmi byt zadna pochybnost kdyz je nalezena uz neni misto pro VIRU.vira je nesmysl minulost budoucnost je vedeni!
Morld
:-D
29. 11. 2008 11:08

hrube:-D smeju se sam sobe:-D
Azirin
2Morld
29. 11. 2008 11:03

Milý Morlde, přestože hrozíš ;-) že když ti někdo napíše něco o pravopisu že už sem psát nebudeš, já to udělám. Víš proč? Pokud v sobě nemáš ani tu špetičku kázně a síly abys dodržoval něco tak prostého jako je pravopis a "drásáš" příspěvky (jak píšeš 28. 11.) během minuty v nepředstavitelném pohoršení, tak je jasné že tvoje esoterické vzdělání může být tak akorát veškeré žádné. A v momentě kdy cizí názor (mimochodem dle mně pravdivý) označuješ výrazem "blbej komentar" deklasuješ sám sebe. Tobě vůbec nejde o myšlenky jak se snažíš tvrdit. Tobě jde o hlasitý křik, potažmo hodně CapsLocku. Ono ne nadarmo se říká: prázdný sud nejvíc duní.
Jaroslav
Danko
29. 11. 2008 8:36

Nejsem si vědom, že bych zrovna v těchto komentářích mluvil nějak moc o vegetariánství, ale co mne zaráží je to, že vlastně jednoduché a jasné myšlenky jsou pro vás téměř nepochopitelné, ano mám obrovskou trpělivost ale né bezmeznou.Když napíšu černé na bílém, že mi cizí bolest připadá jako má vlastní, jak můžeš napsat takovou hloupost, že dělím lidi na vegetaríány a ty špatné, je to lež a tak jako si o sobě nikdy nemyslím, že jsem dobrý, nikdy si nemyslím,že jsou druzí špatní.A nemám radost z toho, že jsem v opozici. Mám také možnost být zticha a vůbec nereagovat, myslíš, že mne to těší zde diskutovat, že nemám nic jiného na práci. Píšeš, že vyletím, další naprostá hloupost, jenom upřímně a dle svého nejčistšího svědomí reaguji. A zmněnit pohled, cožpak si z mých komentářů nepochopila, že jsem naprosto vzdálen nějakému vlastnímu přesvědčení o své absolutní pravdě a tu zde všem vnucuji? copak si nečetla, že se přiznávám k tomu, že nic nevím? Tak co mi vlastně vyčítáš? Soucit ze zvířaty a vegetariánství? Proč? Docela bych byl rád, kdyby mne alespoň jeden člověk zde pochopil, a myslete si o mně co chcete, ale zatím to je opravdu házení perel sviním a tím nikoho neodsuzuji za špatného. Pozor: je to jen přísloví.
Danka
to Jaroslav
29. 11. 2008 7:52

Jaroslave, z tvých názorů jasně vyplývá, že dělíš lidi na vegetariány a ty špatné. Se zvířaty máš jistě pravdu, ale i Hitler je miloval. Chci ti jen ukázat, že to NENÍ to hlavní. Píšeš, že máš ohromnou trpělivost, ale v každém komentáři vyletíš jako papírový čertík. Zkus změnit pohled i ty.
Jaroslav
Ještě si myslím
29. 11. 2008 2:38

člověk může činit dobro i bez toho, že vše zná, ví a může si zdůvodnit, nepotřebuju mít potvrzenou smlouvu o reinkarnaci s přesvědčením, že když budu dělat dobré skutky, budu za to odmněněn, odmítám činit dobro ve stylu obchodu, něco za něco, jestli-že už se odhodlám něco dobrého udělat, věnuji to absolutně tomu, pro koho to udělám, jak říkám bez nároku na jakékoli zadostiučinění, a takový bych chtěl být vždy a všude.
Jaroslav
Morlde
29. 11. 2008 1:56

Já nevím Morlde co je po smrti, ty ano? my, ale nejsme na stejné lodi, chtěl jsem tě něco naučit, nevyvracím možnost posmrtného života ani o něm nemám takový důkaz, abych hlásal, že opravdu je. Jak můžeš říct o nejstarší lidské kultuře, že je to chujovina, a proč když si dáváš pozor, aby jsi nezašlápl mravence, myslíš na to, aby jsi hlavně neublížil sám sobě? Mám s tebou velkou tpělivost, měl by jsi být trochu pokornější, nezlobím se na tebe, právě pro tvoje mládí. K té smrti, studoval jsem různé teorie, četl např. Tibetskou či Egyptskou knihu mrtvích, také Moodyho Život po životě( zážitky z klinické smrti) a i sám osobně jsem zažil zvláštní zážitky. Přesto ti nedokážu odpovědět co je či není po smrti. Je to tajemství, co je na druhé straně a zároveň nemusí být nic. Opět tě trpělivě prosím o střízlivost a soudnost, nechci se nad tebe v žádném případě vyvyšovat, ale věř mi, že se léta zabívám filozofií i náboženstvím, nepodceňuj mne prosím díky vlastnímu omezení. Řeknu ti jenom hledej, hledej stejně jako ti lidé zde, se kterými se možná neshodnu, hledej stejně jako já a já ti budu přát, aby jsi nalezl třeba více odpovědí než já. Ještě si pamatuj, že mazání medu kolem pusy a snadná a pohodlná "pravda" nebude asi to pravé, příjímej kritiku, která tě nemá urazit, ale naopak povzbudit, a na konec, vůbec se mnou nemusíš souhlasit, jsem pouze trpělivý, protože už nechci být v diskuzích nepříjemný, tak hodně síly.
Morld
:-)
29. 11. 2008 1:28

pochop uz konecne ze jedno je svazano z druhym vsechno dokonale zapada . ja sam sem se naucil neublizovat jen diky reinkarnaci pac do me mama odjakziva valila at neslapu na ty mravence nebo se do nej narodim v pristim zivote a nakonec mi to jako 7 letemu diteti docvaklo bez studovani nejakych inndyckych ved a podobnych chujovin .zajimalo by me co podle tebe jako bude po smrti .doufam ze neee vecnej raj nebeskej nebo vecna muka v ohnich pekelnych .nejhorsi odpoved by asi byla NIC .ten kdo rekne nic nema ani nejmensi paru o sve existenci .napis prosim co je podle tebe po smrti?
Jaroslav
Karma
28. 11. 2008 23:29

Ještě vám povím jednu věc, je mi bližší každý ateista, který je citlivý a dokáže soucítit bolest se svým bližním a nikdy se nesníží k tomu, aby si řekl, on si to zasloužil. Naopak mi je odporný každý věřící člověk, který utrpení druhého ignoruje a argumentuje právě tím nesmyslem jako je reakce za minulý život. Je to odporný alibismus. A já pevně věřím, že i kdyby bylo převtělování pravda a každý jsme si nesli svůj osud a kříž, bůh ocení tuto mou myšlenku, neboť beru každé trápení bližního jako své vlastní a nesnížím se k nadhledu. Je mi jasné, že mluvím do větru, tak ahoj
Jaroslav
nobrain
28. 11. 2008 23:01

dík, jsem rád, že v tom nejsem sám, ale pravopis mám otřesný, s tebou se hlavně shoduju v tom, že přeci nemůže nikdo tvrdit je to tak a tak a né jinak o tématech, kterýma se lidstvo zabývá od nepaměti,víš tohle není první diskuze kde jsme se střetli.
Jaroslav
Morlde
28. 11. 2008 22:58

Hned se prosím tě nečerti, když ti napíšu svůj názor, zaprvé zabíjení a trápení zvířat není v žádném případě drobnost, soucit nad slabšími je mnohem více důležitý, než vše ostatní, snažíš se přemýšlet logicky tak přemýšlej. Podívej se na svět z pohledu zvířete, představ si, že s náma lidma někdo zachází stejně, jen proto, že je prostě víš než mi a zapadáme mu do potravního řetězce, jak chcete vůbec milost po bohu, když jí sami nejste schopni, jsi ještě mladý tak tě upřímně prosím, nebuď naivní, časem si určitě vytříbíš názory, věřím tomu, neboť v tvojich letech jsem jako ty nepřemýšlel. Buď prosím, ale soudný, každý moudrý člověk přeci přizná, že neví jak to vlastně vše je, v tom je i nekonečnost boha víš. Já vlastně vůbec nic nevím, krom toho, že nemusím způsobovat zbytečnou bolest.
nobrain
iha
28. 11. 2008 22:54

pocuj dobre si to napisal !! Jaroslav si typek ^^
Jaroslav
Věro, Morlde
28. 11. 2008 22:49

Mně chceš Věro učit Indii, nenech se prosím vysmát, už jednou jsem ti řekl, že jsem ochotný se s tebou konfrontovat před bohem, a copak víš o Indii ty, prostudoval jsem mnoho světových náboženství, ale nikdy si nedovolím říct, že něco je opravdu tak a něco není, mimochodem Indie je kolébka vegetariánství a zrovna reinkarnace hinduismu i budhismu hlásá, že se duše může narodit do jaké koli formy, takže i člověk se může stát zvířetem a naopak, možná jsi si toho nevšimla, ale už to p.Šupa v prvním odstavci popírá, vždyť míchá páté přes deváté, každý trochu vzdělaný člověk přeci musí poznat, že míchá křesťanství s východníma filozofiema a přibarvuje si to jak se mu to hodí. Morlde na tebe se nezlobím, jenom tě prosím aby jsi nebyl tak výbušný, já nejsem odpůrce reinkarnace a ty prosím, netvrď, že když jsi o něčem přesvědčený tak to tak musí být. Věro, s tebou mám tolik trpělivosti a přesto jsi zatím vůbec nic nepochopila a stavíš se do role duchovního člověka, který už prozřel, no co mám s váma dělat, nezlobím se na Vás. Protože jsem, ale také škodolibý, hrozně bych si přál kdyby nás mohl někdo rozsoudit, někdo nestranný a moudrý. Nyní musím nechat věci otevřené, tak jak jsou a ustoupit, neboť nemohu do nekonečna přesvědčovat ty, co jsou dle mého názoru slepí a hluší, přeji vám, ale přesto mnoho štěstí.
nobrain
sorry 4
28. 11. 2008 21:10

lol ako mna maximalne zaraza jak ste si tym isty ze existuje reinkarnacia :D podla mna rozvoj duchovna spociva v meditacia uvedomenim si seba sameho vzhladom k niecomu ,a nie ze verim v reink. a preto som duchovne zalozeny :D moj nazor podla mna vam chyba iny pohlad na svet. hned by ste prestali zit z takychto veci.
Morld
:-)
28. 11. 2008 20:55

a jestli sem nekdo zase prida blbej komentar ohledne meho pravopisu tak uz sem asi nikdy nic nenapisu:-Dprotoze sem to napsal asi za jednu minutu v nepredstavitelnem pohorseni a vzteku.nejde mi o tvrdy nebo mekiiiii I jde my o myslenky!
Morld
:-)
28. 11. 2008 20:53

reinkarnace je jedna z veci o kterych nemusim vubec diskutovat je to naprosto obycejny zakon jako je treba zakon gravitace je to jedna z veci o kterych sem si jistej ze existuji a to naprosto! lide kteri to zatim nepochopili se nemuzou chlubit zadnou pokrocilou formou sveho duchovniho poznani je to vlastne jedna z hlavnich veci ktere nas maji vubec zajimat pac je s tim primo spjat vyvoj nasi duse coz je jedinym ukolem ktery tady mame panove a damy.KDYBY SI TENTO ZAKON UVEDOMLI VSICHNI LIDE.KDYBY HO VSICHNI VZALI JAKO FAKT .TAK VAM ZARUCUJU ZE BYLO NA SVETE KUREV.... LEPE !!!!!!MYSLITE ZE BY TEROSTI A PODOBNI CIRKEVNI FANATICI KDYBY VEDELI ZE SE JIM TO JEDNOU VRATI?ODPOVED JE NE!ZANIKLO BY VESKERE ZLO!!! muzete mi tady kazat jak by bylo lip kdyby lide nejedli maso a podobne drobnosti ale sami nedodrzuje a NECHAPETE! jeden ze zakladnich principu.to ze dnes vetsina sveta neveri diky cirkvim v reinkarnaci beru jako naprostou nehoraznos co si kdy cirkve dovolili a pro jsou pro me taky ztelesnenim zla.pryc s cirkvema boha mame kazdej v sobe!jak bylo receno bozi mlyny melou pomalu ale jiste:-)zakladni astralni zakon !neberu to jako domenku tohle je proste fakt ! a nikdo mi to nevyvrati.tak to bylo je a bude .konec diskuze.(plejtvani slovy)
Věra
a ještě něco
28. 11. 2008 19:48

Boží mlýny melou pomalu ale jistě. Tudíž spravedlnost boží existuje ale ne tak jak si ji představuje většina lidí.Boží spravedlnost je i v inkarnaci, protože nám dává možnost vše napravit v dalších životech. Je samozřejmé, že už nikdy nebudeme tím čím jsme byli, protože roklad psychiky v životě i po smrti je neúprosný. Záleží jen na tom čím zůstaneme.Nezáleží na tom čím jsme byli ale čím jsme a čím budeme.
Věra
k článku
28. 11. 2008 19:08

Zdravím všechny a chtěla bych říci, že podporuji myšlenky M. Šupy. Nevím co sem píše za lidi ale to co napsal p. Šupa jsou normální duchovní zákony. Jaroslave měl by si se zamyslet a nebo vůbec neodpovídat na to čemu nerozumíš. Trochu prostuduj indickou filosofii aby jsi byl v obraze. Velmi hezký článek.
Jaroslav
Nobraine
28. 11. 2008 17:26

Myslím si, že ty mozek máš, ale ten kdo napsal tento článek na který píšeme komentáře s tím asi bude mít problém. V životě jsem se nesetkal s někým kdo vše ví a zná, až nyní Pán Šupa.Ale po pravdě, je mi toho člověka už líto, on to asi myslí dobře, ale prostě děs a hrůza tyto články.
nobrain
sorry 3 a uz dost
28. 11. 2008 17:16

a ked sme u toho tyrania jak ked som tyrany tak to znamena ze som niekoho tyral ? ok takze pan boch povedal v tomto zivote budes tyrany a zistis ake to je ... a tyrat ta budeeee hlasi sa neaky dobrovolnik ? naprkilad ty jurko ty ho budes tyrat dobre ? on si to odpyka ale steba bude tyran :D to sa neda proste tolko veci aby sa setko zle vratilo to nejde , jednak zivot si formujeme sami neni setko predurcene [asi] . proste aby bola dosiahnuta totalna spravedlnost za kazdu malu chybycku aby si zaplatil boch by musel byt iny matematik a musel by tolkym ludom citat myslienky , a pokial je biblia slovo bozie tak boch dokonaly neni urcite .
nobrain
sorry 2
28. 11. 2008 16:57

ece by ma zaujimalo odkial to viete ze sa nam dostava presne to co sme si zasluzili ? :D podla mna to sa vam len tak sikuje dava to zmyslel a potom vznikaju taketo clanky ... ono to ma povod setko v cloveku ze chce vidiet spojitosti a velice lahko si doplni neznamu X do rovnice ...ale ma autor ozaj pravdu a mna si len priklonila satanova sila a smerujem do zahuby lebo som prestal verit v to co ma ucili na zakladnej skole a rozum mi zatemnila zlo a podlahol som pekelnym sparom.
nobrain
sorry
28. 11. 2008 16:51

ale taky mudry som bol aj ja ked som mal 17 ... ty tomu veris ? sak takto myslia male deti ze setko zlo sa raz vrati v druhom zivote a ze ten co je tyrany napr tie pripady z rakuska a tak ze v minulom zivote boli satanisti ? ale prosim ta . kto otom rozhdone preco som zly ? neni sme setci rovnaky ma to aj geneticky povod , formuju aj nas nasi kamarati okolie rodina atd. neikedy nema clovek na vyber ako sa bude chovat logicky podla mna spravodlivost dosahnuta byt nemoze , ale aj tak ako maly chlapec v duchu stale verim ze ja mam pravdu a jedneho dna setci co mi ublizili budu potrestany :)
Jaroslav
Utrpení
28. 11. 2008 10:39

Díky mistře za vysvětlení, tak je vlastně vše v pořádku a každý si své utrpení zaslouží, tak proč se tím trápit, ne? no a ta zvířata? to už vůbec nestojí za řeč...jste asi velmi moudrý muž