Články

Zamyšlení

Přechod do Vodnářského věku - (komentáře)

Zbyněk P
Musím souhlasit
30. 03. 2009 12:26

s Grush-em s tím, že je třeba používat selský rozum, neboť veškeré předkládané informace jsou jen domněnky od slova : domnívati se. Nic víc !! Kdo dá za tu informaci, kterou předkládá, hlavu na špalek ? Kdo si je tak pevně jistým tím, že informaci, kterou překládá, je pravdivá do té míry, že by byl ochoten za ni položit svůj život ?? To, že se vše zrychluje, s tím souhlasím a v žádném případě to nemíním rozporovat. Ale zase není dobré, jestliže se někde objeví nějaká rádoby důležitá a zajímavá informace, aby ji hned člověk, bez řádného ověření, posílal a rozšířoval dál. Takto vznikají tzv. "šumy", fámy či pověry. Tím v žádném případě nechci shazovat roli nutnosti přijímání nových myšlenek a informací. Přeji hezký den. Zbynek P.
Morld
.-)
27. 03. 2009 19:54

no je fakt ze UV a IR zaření není tak silné.vpodstatě je to hranice námi pozorovatelného spektra, která se vsak stale zvětšuje.velice nedávno oběvili částice(myslím že se jim říká taychony nebo nejak tak:-) které kmitají rychleji nez svetlo teoreticky tedy muzou jít proti proudu času. myslím že frekvence ovlivnující čas zatím nedokážeme pozorovat a jsou daleko za hranicemi UV a IR zarení.
Věra
Grusch
27. 03. 2009 19:45

Ve fyzice se nevyznám, beru to spíše tak, že věk vodnáře, má urychlit běh událostí, kolikrát to už nechávám na něm.
Grush
Inu toť
27. 03. 2009 16:58

2Věra - pochopil jsem správně že 75 je 5 x více jak 15? Však o tom také nepíšu. Ale píšu o tom, že dle mého názoru ani ultrafialové, natož pak infračervené záření zdaleka nedosahuje triliard kmitů za vteřinu. Jak kmitá nějaké pásmo ryb, neodvažuji se soudit. Zato fyzikální tabulky pro základní školu a v nich kmitočty pro UV a IR ještě přečíst umím. 2Morld Dovol prosím, abych nesouhlasil. Ne, všeho ne. Kvalitu uznávám, oceňuji a vážím si jí, jak v nauce tak v záhadách. Nezapomínám při tom však používat onen často vysmívaný "selský rozum" :-)
Morld
:-)
26. 03. 2009 20:23

grush je prostě nekonečným kritikem všeho...
Věra
Grusch
25. 03. 2009 17:38

Oni ty triliony tam vysvětlují, že je to 5 x více.
Grush
Tedy ty
25. 03. 2009 17:17

triliony kmitů za sekundu mi docela vyrazily dech, ale asi ne v tom smyslu jak předpokládá článek... Proč se esoterici ohánějí fyzikou a nedrží se raději - tak jako legendární švec - svého kopyta?