Články

Zamyšlení

Čistá strava - dar z nebes - (komentáře)

Věra
Garias,
30. 03. 2009 16:39

Čistá duše ,ta spadá do sféry nesmrtelné trojice, vše ostatní se rozkládá. Neřekla jsem, že máme zapomenout na svéblízké po smrti, jen jsem řekla, že je nemáme volat nazpátek, třeba tím pláčem.
garias
lenže duša,ktorá
29. 03. 2009 18:14

práve ukončila pobyt v tele na zemi sa nezmení. Je to tá istá duša, ibaže už nieje uväznená v tele. Čo tým konkrétne myslím, keď poviem duša je ťažká otázka, na ktorú zatiaľ neviem odpovedať. No odpútanie od citov po srmti niekoho so mal na mysli, že si ho pamätáme, máme ho radi a nezabudneme naň. Tým mám na mysli odpútanie sa od "plaču". Nemyslím, že by sme mali naň zabudnúť. To asi ani nikdy nestane. A ani sa vlastne nemôže stať.
Věra
Garias
28. 03. 2009 21:18

Pokud člověk zemře a my se neumíme od něho citově odpoutat a pláčeme za ním, potom zdržujeme jeho přeměnu v jinou bytost.Je smrtelná čtveřice, a nesmrtelná trojice, to jest Otec, Syn, Duch Svatý. V zemřelém člověku, by mělo umřít jeho tělo, potom astrální tělo, dále eterické tělo a naposledy jeho duchovní tělo,, když hodně zamrtvým pláčeme, tak mrtvá bytost to cítí a chce zpátky a tím je narušen pochod všech těchto věcí.
garias
ja si myslím
26. 03. 2009 23:19

že sa nemusíme citovo odpútavať. Iba mu želať všetko najlepšie. Smútok pri niekoho smrti by som definoval takto. Keď menšie dievča ale i chlapec odchádza od rodičov napríkald na 1 či 2 týždne na výlet do tábora dajme tomu nebude nič cítiť pokým bude doma. Akonáhle sa ocitne v autobuse a spomenie si na maminu a oca, ihneď mu vykĺznu slzičky na krajíček a môže sa premáhať ako chce. Skrátka ak má človek niekoho naozaj rád, potom je mu bez neho proste smutno. Po smrti by sme sa nemali absolútne odpútať od pocitov ku človeku, ktorý bol našim priateľom keď žil. Tie city nikdy nevymažeme. Mali by sme ale pripustiť, že sme všetci pominuteľný, že čas toho človeka nastal a treba mu želaľ len to najlepšie na ďalšej ceste vesmírom. Nič iné. Plakať nie je slabosť.
Věra
Garias
25. 03. 2009 17:18

O mrtvých jen dobře a pláčeme, protože jsme k němu citově přilnuli.Každý přeje mrtvému podle kvality v sobě, která se odráží v jeho pocitech. Někdo pláče za mrtvým, že z něho také něco odešlo, někdo pro úlevu,ale ten kdo chápe život, chápe také smrt a ví, že se má od mrtvého citově odloučit aby mohla bytost zahájit novou etapu dalšího žití.
garias
jedným z dobrých
24. 03. 2009 21:45

príkladov ega, je smútenie za mŕtvym. Pokladám otázku: "plačeme, trúchlime za blízkym mŕtvym preto, že umrel? Alebo je to preto, že odišiel a MY sa sním už nestretneme, teda sme o niečo ochudobnení". Nebudeme sa sním rozprávať, ani zabávať, rozmýšľať ani dohadovať. Pocit smútku je pre jaho smrť? Alebo pre stratenie istých udalostí, ktoré by nás inak potešili a obohatili naše ego. Ak by sme mali naozaj milovať mŕtveho, potom je našou povinnosťou mu zablahoželať veľa šťastia na ďaľšiu cestu av ďalšom živote. Možno to pre nás znie akosy cinicky, ale je docela možné, že smrť by sa mala oslavovať, pretože dochádza pri nej, ku pokračovaniu cesty duše. Nemali by sme byť sebecký a myslieť iba na seba, že "ja som ho stratil, a už ho neuvidím".
Věra
vysvětlení
24. 03. 2009 21:24

Adam hermafrodit je naše duše, to je nejvyšší kvalita v nás, kterou bysme mohli dosáhnout.Níže následuje duševní svět, potom je eter a dále níže je astrál a jeho nejvyšším aspektem je duchovno, duch, který má protipol v každém z nás.
Zbyněk P
Pro Morld
24. 03. 2009 20:29

Ještě doplnění : vím, že se to mnoha čtenářům těchto stránek nebude vůbec líbit, to, co nyní napíši, ale je to bohužel tak. Tedy : i mateřská láska je láskou sobeckou. A nyní opravdu již přeji krásný večer. Zbyněk P.
Zbyněk P
Pro Morld
24. 03. 2009 20:25

Reprodukují se (nebo-li: množí se) jako každý jiný; ale s tím rozdílem, že se nemnoží z důvodu nežádoucího chtíče či z vlastního egoismu, ale z uvědomění a z lásky. Ale prosím, nepleťme si ji s láskou sobeckou - to je nebetyčný rozdíl. Přeji hezký večer. Zbyněk p.
Morld
:-)
24. 03. 2009 20:04

muzu se zeptat jak se tito super vyrovnaní lidé reprodukují?:-D
Věra
Garias
24. 03. 2009 19:57

Bez ega se dá žít, to je jednota ale nedá se žít bez čistého vědomí.
Ricardo_
jen mala drobnost
24. 03. 2009 19:54

.. v clanku je psano o casovych pasmech.. nejspis autor myslel podnebne pasy, jinak pekny clanek :)
Věra
pro Zbyňka P.
24. 03. 2009 19:38

Souhlasím s Vámi ale neznám nikoho v mém okolí, kdo by dosáhl této rovnováhy. Této rovnováhy dosáhl třeba Indický Mahariši zde Květoslav Minařík.Prostě pár jich bylo ale ani o nich s jistotou se to říci nedá. Vyrovnání polarit je nadlidský výkon.
Zbyněk P
Pro Věru
24. 03. 2009 19:21

Souhlasím. Nicméně jsme zde (lidé na tomto světě) proto, abychom sami v sobě dosáhli, tedy vytvořili, ono vyrovnovážení obou principů a nemuseli se spoléhat na náhodné setkání s někým, kdo mi umožní krátkodobé a jen částečné doplnění mého současného nedostatku v této oblasti. Jestliže o tom ten dotyčný ví, pak také dle toho jedná a má snahu tohoto vyrovnovážení dosáhnouti na trvalo a ne jen částečně a krátkodobě. Pokud je mi známo, tak takto získané vyrovnovážení vůbec dotyčného(-nou) neomezuje v tom, aby žil plnohodnotným životem a nestrádal v žádné oblasti života. Přeji hezký večer. Zbynek p.
Věra
pro Zbyňka P
24. 03. 2009 18:20

Hermafrodit je lidská bytost, která realizovala rovnováhu mezi dvěma energetickými částmi, totiž pozitivní a negativní.Je-li jedna z těchto částí v převaze, hledá bytost doplnění u bytosti druhého pohlaví a to je vždy spojeno s utrpením nebo krizemi
Zbyněk P
Garias-i
24. 03. 2009 10:37

Tvůj příklad s penězi je dobrým příkladem. Je třeba si ale uvědomit ale i to, že naše "EGO" se projevuje i v daleko jemnějších intencích, než-li si je člověk schopen uvědomit. Dovolím si uvést příklad: člověk studuje, vystuduje, rozšiřuje si své osobní vědomosti a ejhle, najednou z tohoto člověka se stává namyšlený egoista, a jen proto, že si myslí, že je chytřejší než-li ti ostatní, a důsledkem toho je, že začne býti povýšeným nad ostatními. A již není ochoten ostatním předávat informace normální běžnou formou, ale má-li nějakou informaci dávat, potom to dává formou povýšenou, tedy až skoro příkazovou. Příklad: Toto, co jsem uvedl je pravda, a běda, kdo by ji chtěl jen jakoukoliv formou napadnout, nebo si mě dovolil nějakou myšlenkou jen maličko poopravit!! Konec příkladu. Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
ego
23. 03. 2009 23:00

je základným prvkom prežitia. Nazval by som ho vlastnosťou umožňujúcou nielen prežiť, ale aj mať pocit užiť život výhodnejšie. S inteligenciou narastá aj ego. No iba potiaľ ako sa vyvíja spoločnosť. Malé dieti možno nazvať bytosťami s nulovým egom. Preto, že neuvažujú ako starší a nezažili to čo dospelý. No i u malých detí možno badať škriebky o hračky, o cumlík apod. Ego základným princípom prežitia v prírode. Inteligentné bytosti musia nabrať dostatok poznania, aby pochopili, že aj nedostatok istej veci, môže byť prínosom. A to dokonca väčším, ako keď tú vec nemá. Dobrým príkladom sú peniaze. Človek, ktorý ich má, má pocit, že sa nemusí snažiť duševne či nejako inak pracovať, že jeho peniaze mu všetko zabezpečia. Stáva sa pišným, opovrhuje okolím, menej majetnými. Človek s menším majetkom je úplne iný, väčšinou. Závisí to ale od jeho skúseností a to ako tieto skúsenosti pochopil. Od toho sa vyvíja dobrota jeho srdca. Preto najdôležitejším prvkom dobra je veľká múdrosť. Dobro sa musí v prvom rade pochopiť, až potom ho možno realizovať.
Věra
Moride
23. 03. 2009 21:39

Žena není ego. Ego jsou tvé vlastnosti, které tě poutají k tomuto světu. Ego je vlstně pomyslnost, když v sobě přepodstatníš své některé vlsstnosti, myslím tím ty špatné tak zkrátíš ego na minimum.Ego je také myšlenka, já jsem toto tělo. Zničit ego to je nepřipoutanost ke svému myšlení a pocitům.
Morld
:-)
23. 03. 2009 21:11

nebudu lháát kdyz reknu ze zena je ego? lepe řečeno materialitycká stránka mysli?
Zbyněk P
Věrko,
23. 03. 2009 20:36

nic ve zlém, ale i v současném člověku (tedy v kažém z nás, bez rozdílu je-li to muž či žena) jsou oba principy. Vždy záleží jen na tom, jakou formou se projevuješ, jakou formou se stavíš k duchovní cestě, jakou formou žiješ, atd..... Přeji hezký večer. Zbynek P.
Věra
Orime
23. 03. 2009 19:26

První Adam jako hermafrodit, který měl v sobě oba poly, mužský i ženský, žil v ráji. Žena v něm mu radila ať jí jablko, což byl rozum a když Adam pojed to znamená, začal více myslet rozumem, prostě porušil božský zákon, usnul a po jeho probuzení vznikla dualita, to je rozdělení na ženu a muže, která trvá dodnes
Jaroslav
Many
23. 03. 2009 10:50

Jo jo božské many, šikly by se, třeba na vegetariánskou restauraci
orime
Milá Věrko,
23. 03. 2009 10:45

ale mě Adam říkal, že jedl s Evou jablka. Tak teď nevím, které z nás lhal?
garias
osobne si myslím, že
23. 03. 2009 0:11

vegetariánstvo ako také, nechápe prírodu. Nesúhlasím s názorom, že by sme nemali jesť mäso, len preto, že si myslíme o sebe, že môžme zachovať život iným druhom ak ich nebudeme loviť a zabíjať. Všetky druhy živočíchov prechádzajú udalosťou prežitia v prírode. Medzi ne patrí jedenie mäsa. Ak sa opýtate vegetariána, či by muž žijúci v lese mohol jesť mäso, povie vám, že vtomto prípade áno, lebo sa jedná o jeho prežitie. No nepovie možnosť, aby muž odišiel do iných krajov, kde jesť mäso akože nemusí. Prečo? Pretože ani vegetariáni nevedia čo je to mäso, čoje to telo ,hmota a duša. Je zabíjanie zlé? To je večná otázka. Mnohí povedia áno, určite. Ale hovorí to aj ten, ktorý to zabíjanie sprostredkúva a umožňuje? Hovorí to isté sama príroda? Nie. Sama umožnila zabíjanie tak ako umožnila život. Preto ak umožnila existenciu vegetariánstva, potom dovolila aj jesť mäso. Jesť mäso je dovolené zákon prírody, a ten nikto nemôže meniť, ani vegetarián.