Články

Zajímavosti

Experiment s telekinezí - (komentáře)

garias
grush
28. 05. 2009 17:02

vedec aspon vie, kde je či nie je chyba. Veriaci to vie naisto, "vie všetko" a to pokladám za problém...
radimsou
radim
26. 05. 2009 22:05

ja udelal to sami jako objevovatel a taky mi to de pokracuju v tom nebo skuste nad svoji postel si poveste nit tak cca30 cm od hlavi a uprete pohled na tu nit zacne se hybat ujestetese ze od nikud nefouka vitr a hlavne mejte tu nit presne nad hlavou toto mi de velmi dobre
objavovatel
podarilo sa mi...
23. 05. 2009 23:50

skusal som to nedavno a podarilo sa mi hybat z malym papierikom zlozenym do tvadu striesky a bol na hrote ihly. Celkom ma to prekvapilo.....budem sa v tom zdokonalovat dovtedy kym nadialku si nebudem vediet otvorit dvere alebo pohladom na zamok ovplyvnit stavitka v zamku a odomknut bez kluca :-)
Grush
Co vám věda udělala?
22. 05. 2009 20:42

Proč porovnáváte vědu co do pokroku směrem k duchovnu? Od toho jsou tu přece jiné směry, které by bylo zrovna tak nerozumné srovnávat se světy rovnic. O jakém udržování stále chatrnější pozice se zmiňujete? Je to přece tatáž věda, která se testuje a své chyby sama vyvrací. A která že to "věda" diktuje realitě jak smí vypadat? Co vím, rozhodující slovo má experiment; a tam si realita diktuje sama jak chce vypadat a vědci buďto jásají anebo si rvou vlasy zklamáním :-)) Nu, jaké argumenty chce "nějaké kolegium zaprášených akademiků" přijmout, je přece jejich věc; vy si také vybíráte důkazy které jste a nejste ochoten přijmout. Že jsme pány tvorstva neučí věda ale Bible. Že se jako špatní páni tvorstva chovají lidé, kteří v duchu své pokřivené povahy a egoismu vědu zneužívají, je věc jiná. Darmo se proto horšit na vědu: tím samým nožem kterým matka nakrájí a namaže dětem chleba, může zločinec vraždit. Je proto nůž špatný? Ne, chyba je v lidech, protože zrovna tak nádherně se ukazují zneužitelné i esoterické nauky a metody. Ale dost už připomínek z mé strany, bo článek se mi velmi líbil: popisuje to co obci esoterické často chybí - osobně získané a jasně podané zkušenosti. Plně souhlasím s tím co píšete o přístupu k věci. Když k tomu člověk přistupuje... jak to říct... "otevřen", je mnohem větší šance úspěchu. Velmi Vám přeji abyste měl čas a chuť v experimentech pokračovat. To Lican: nehaž flintu do žita; ne každý umí zpívat, lézt po skalách, odmocňovat z hlavy nebo metat salta z hrazdy na hrazdu. Každý jsme jiný; jak zpívá jedna budovatelská písnička v krásném filmu "ten umí to a ten zas tohle" ;-) Zkus třeba něco jiného, možná máš jiné schopnosti které jsi dosud nenašel :-)
Lican
Marná snaha
21. 05. 2009 23:12

Mě se nikdy nepovedlo pohnout ničim, zkoušim telekinezi už několik let a pořád nic. Sice věřim že je to možný, ale trochu mě shazuje když vidim kolika lidem se tak daří a mě se pak nepovede vubec nic. Ale článek super, konečně zas něco k mýmu oblíbenýmu tématu
Alef
podobný pokus
21. 05. 2009 21:23

Před lety jsem podobně experimentoval se stéblem slámy vodorovně položeným na hrotu jehly. ( Tedy něco jako kompas. ) Pokus měl za účel potvrdit existenci tělesného magnetismu a jeho vědomého ovládání. Díky tomuto experimentu jsem o existenci energie tohoto druhu, navzdory dnešním názorům, přesvědčen.