Články

Vize budoucnosti

Tajemný rok 2012 - (komentáře)

lili
mayove?
11. 10. 2009 16:37

To se mi ani nechce věřit,že teprve po roce 2000 se objevil jakýsi borec, který úspěšně rozluštil data na Mayském kalenáři! Říkám,je to blbost!Ten kamenný kalendář je znám přeci tak dlouho!Na rok 2012 je už tak zmedializovaná kampaň,že je to až podezdřelé.Nevím, někdo možná má zájem na tom, abychom na "konec věků" věřili.Jestli je v tom zase jen biznis či něco jiného, těžko říct.
Klerik
:D
8. 07. 2009 23:28

:Dty jo snad tu Andromedu stihnu postavit:D
Tommik15
dotaz
6. 07. 2009 16:50

A neví se, jak to vypadalo před tím našim věkem Vodnáře ? Byly nějaký změny, když se přecházelo do našeho věku ?
Barborka881
nooo..
25. 06. 2009 13:42

ja tomu neverim ze to bude .... je to blbost...ved ani pocasie sa neda predpovedat tak presne...este aj hodinu tam dajte kedy bude ten koniec sveta aby to bolo zaujimavejsie..a aby som vedela kedy to buchne:D
garias
tu je strašne veľa
23. 06. 2009 19:33

možností, k čomu by mohlo dôjsť. Samotnú realizáciu zničenia života by sme mohli prežiť kdesi v úkryte. Je otázkou ako by ďalej eistovali dôležité podmienky pre našu ďaľšiu eistenciu. Bol by vonku vzduch? Jedlo? Stromy, čistá voda?
Jakys
Obrana
19. 06. 2009 19:23

Co myslíte dalo by se proti apokalypse se nějak bránit???Jako například vykopat kryt nebo tak něco????Ubránil by tomu obrovskému talku železobeton???atd.
iv
prepolovani
10. 06. 2009 4:30

nemyslim si ze by nastal konec sveta,ci do nas narazila dalsi planeta.Jestli existuje planeta Nibur tak obiha v miste kde je ted asteroidovi pas,tak by nas maximalne zasahlo par mensich asteroidu.Ale pokud ste si vsimli,zvirata uz meni svoje migrace,magneticke pole je casto nestabilni a mnoho veci na prepolovani v nejblizsi dobe ukazuje.A pokud k nemu dojde,maticka Zeme s nami bohuzel pekne zamava.
anonym_5
hm..
9. 06. 2009 17:01

No tak mi nejdou pridavat komentare, pisu to tu uz po nekolikate, celkem obsahly text, a vlozit to proste nejde.. A na 10 casti to tu vkladat nebudu, takze nic ale chtel jsem taky pripsat par nazoru, skoda.. :(
anonym_5
pokračování výše
9. 06. 2009 16:56

Ze vseho nejvic me v tomhle clanku dostala vypoved Robieho Williamse :D No jo, ty drogy a chlast uz mu kapanko vymyly mozek.. Jinak pekne shrnuti tech moznosti, je jich opravdu nekolik a ted muj nazor na jednotlive z nich :) Tak nejdriv ten Maysky kalendar, mnoho lidi se mylne domniva ze v ten den konci kalendar jako celek, ale jak je spravne zmineno, konci jen jeden z cyklu! Coz je trosku rozdil.. Kdyz si vezmeme co predpovedeli Mayove tj. ze v tomto obdobi lide prahnou po moci, po penezich a vzdáli se prirode, tak se v podstate trefili a to ze veri v prichod Bohu si vykladam jako navrat jine civilaze z planety Nibiru..
garias
tento systém
9. 06. 2009 8:01

školstva je zavedený úmyselne a úmyselne sú možno aj nízke platy učiteľov. Aby ich to po čase omrzelo a takým platom neboli inšpirovaní. Mnohí z učiteľov, učiteliek sú po čase psychicky poškodení a nie sú duševne dobre pripravení na vedenie detí v rozvoji duše tou správnou cestou. NIektorí z nich (učiteľov) dokonca ani nevedia učiť. Musíme stále brať na vedomie, že to nie je ich chyba, že sú to obyčajní ľudia, ktorí sú tak isto obeťou "super-systému". Ja osobne by som zrušil známky, špeciálne vycvičil učiteľov, nových a zaviedol nejaké body, ktoré by deti získavali a mali z nich dobré výhody. Snažil by som sa ich inšpirovať, aby sa učili sami, a to už odmalička každý jeden žiačik. Aby sa nebál ísť do školy a mal práve chuť sa stretnúť s učiteľmi s kamarátmi a prísť na miesto, kde sa opäť dozvie skvelé, zábavné a tajomné vedomosti. Takéto čosi dokáže urobiť ale iba veľmi dobrý učiteľ. To sa ale v dnešnom svete nestane, pretože vládcovia nepotrebujú poriadne inteligentných ľudí. Potrebujú takých, čo nebudú uvažovať, iba sa s druhým hádať pri pive, kto z nich je múdrejší a kto má, či nemá pravdu!!!
garias
ak by ste chceli jeden
9. 06. 2009 7:52

príklad, ako tento systém pracuje, môžem ho uviesť. Celý absolútne celý systém je v skutočnosti takmer dokonalý. Boli vytvorené rôzne časti ľudského života, ktoré majú čo najviac rozčleňovať ľudí. Napríklad viera, politika, ale aj mnohé iné veci. Asi najlepším prípadom na začatie aplikácie takéhoto systému je, a teraz vás asi prekvapím, školstvo. UVažujte ako sa v škole učíte. Akým spôsobom. Neučíte sa toto by mohlo byť, nemohlo, môže, ten a ten vedec urobil niečo iné. Toto sa vyvrátilo, toto potvrdilo ... atď. Učíte sa presne dané veci, ktoré v mnohých prípadoch neplatia už aj 50 rokov. POdstatou ale je, že sa neučíte rozmýšľať "môže to byť, nemôže" a neučíte sa používať samostatne rozum na riešenie problému. Učíte sa tto tak JE alebo NIEJE. Každý predmet je braný rovnako a nikoho nezaujíma, že ten a ten žiak môže byť v matematike slabší ale dobrý napríklad v športe či v inom predmete. ***Deti sa neučia v škole rozmýšľať, ale učia sa iba pamätať si.*** Táto veta je kľúčová prosím. Možno si toho nikto nevšimol, ale ako aj ja tak ďaľšie stovky bádateľov, vedcov, profesorov vedia o tom, že táto výučba bodvedome vedie ku "demencii" človeka, a núti ho v staršom veku uvažovať "máš pravdu súhlasím, jasné že je to tak" alebo "ty blbec, čo to kecáš za nezmysli, si blázon?". Škola učí špatnému rozmýšľaniu nielen detí, ale aj dospelých v neskoršom veku. Začínajú sa objavovať vedecké teórie o zlom vplyve spoločnosti na rast detí, nechýba tam spôsob výučby v škole. Je dôležité rozvíjať ducha. Toho ktorého máme, aj keď si myslíme opak, je stále na nízkej úrovni a neustále sa máme čo učiť.
lup
klerik
9. 06. 2009 7:49

neber to prosím osobne. „po 26 000 letech se opět ocitne v konjukci průsečnice Mléčné dráhy a roviny ekliptiky“ – takéto citáty tu už pred niekoľkými týždňami boli. Pozri si v astronomickom slovníku, alebo sa spýtaj vyučujúceho fyziky, čo znamenajú pojmy konjunkcia, rovina ekliptiky a akej periódy sa týka vek 26 000 rokov. A potom zistíš, aký nezmysel napísal autor článku alebo knihy, z ktorého si citoval. Zalistujte si všetci, čo sa chcete báť tohto dátumu, v starších príspevkoch. O všetkom sa tu už písalo. Uvedomte si, prečo niekto píše stále katastrofické scenáre. Okrem toho, že sa „prorocké“ knihy dobre predávajú, tak človek, ktorý sa bojí, je podstatne ľahšie manipulovateľný. Tiež som písal: prečo niekto nenapíše knihu, že v roku 2012 príde NIEKTO a zachráni svet – vyrieši problém životného prostredia, nedostatku energie, ekonomickú krízu, odstráni hlad, chudobu, zločinnosť a vojny na zemi, že nikto nebude musieť robiť a pečené holuby ..... , že zavládne „zlatý vek ľudstva“, a čo ja viem čo ešte. Jednoducho – to sa nečíta tak dobre. Teším sa na pozdravy všetkým dňa 1.1.2013.
garias
myslíte
9. 06. 2009 7:34

že by mohla byť pravda čo hovorí isté proroctvo tety vangy, či ako sa volá? Vraj sa má posunúť rovník a golfský prúd má zmeniť smer. Rovník bude údajne prechádzať cez najväčší národ (Rusko?) a tento národ údajne bude vládnuť Zemi. Ak by to bola pravda, máme stvoky rokov mieru, o čom absolútne nepochybujem. Ruská mentalita je veľmi jednoduchá. POpíjať a "nestarať" sa o nič iné. NIekedy ale ich kroky prekvapia. Najnovšie vyhlásil prezident Medvedev, že Rusko nebude pomáhať naˇalej vo výzbroji tým štátom, ktoré poskytli najväčšiu pomoc Gruzínsku. Gruzínci na začiatku vojny masakrovali obyvateľov Juž OSetska, len tak, bez dôvodu. Štáty ako Česká republika, Polsko, Ukrajina, a ďaľšiue nebudú dostávať súčiastky a výzbroj z Ruska, keďže majú zbrane závislé na Rusku. Tieto štáty (ich vlády, nie obyvatelia) chceli zarobiť poriadne sústo prachov a nezaujímalo ich, že budú umierať nimi ľudia (ČR dodala 150 tankov, vrtuľníky, 2 stíhačky a desiatky ton munície). To len aby ste vedeli, pre koho vaša ale aj naša vláda tancuje. Ako môže byť Európa tou časťou Zeme, ktorá bude šíriť mier, keď vyzbrojuje všetky vojny? A ako američania, keď začali každú vojnu? Poviem vám jedno. Len Rusko a pár štátov stoja na druhej strane a vytvárajú rovnováhu medzi imperialistickými vládcami a tým slobodným nezávyslím svetom. Spojenci Ruska ale budú postupne odpadať. CHystá sa IRán, ktorý v blízkej budúcnosti zažije vojnu s USA. Na Kórieu začala štvavá kampaň. Je už pripravený americký plán na jadrový "PREVENTÍVNY" útok. To ešte nespomínam Sýriu, Venezuelu, a kde tu po svete akože teroristi, ktorý iba odmietajú krádeže ich území a nerastných bohatstiev ich otcov, ktoré im predkovia dali. Koľko vojen urobilo Rusko? Vojna v Gruzínsku? Čečensku? Nikdy by sem rusi nešli, keby ich západ nevyzbrojil a nezabíjali by tieto štáty rusov či na svojom území alebo na hraniciach. Nemyslite si, že médiá, ktoré oni ovládajú, nič nerobia. Spravodajstvo je jednou z najsilnejších prostriedkov na svete. Určuje, o kom o čom budete vedieť, koho dokonca skôr zvolíte. Televízie a rádiá, či noviny, mali byť protiváhou proti vládam a politike vôbec. Stal sa opak. Prostredníctvom bánk sa médiá stali ich nástrojom. ICh predvolebnou kampaňou. Rôznymi reklamami z ktorých žije 1 percento populácie na svete. PRečo si myslíte, že očierňovanie Ruska v týchto médiách je urobené na základe pravdy? Rusko byde vždy nepriateľom západu, pretože je to štát s dlhými skúsenosťami a Rusi dobre vedia, akú hru hrajú vládcovia zo západu...
Jarda
re: Berte to s nadsázkou
9. 06. 2009 6:39

Já mám rád tyhle konce světa je sranda sledovat jak lidi blbnou. Nakoupím si hromadu popkornu a budu se dívat na konec světa, z okna :-D Ovšem pokud mají pravdu že je to konec světa, jistě na ten skvělý kulturní zážitek do konce života nezapomenu :-D A ani nebudou mít možnost říct "my vám to říkaly" a jestli jo tak si asi moc neužijou toho pocitu, že konečně uhádly správný datum konce světa. :-D Napadá mě jedna myšlenka: Celý život se člověk bojí smrti a když umře tak je mu to stejně jedno. (Bráno z pohledu materialisty) :-D No není to paradox ?
artusl
Porad jen straseni
9. 06. 2009 0:59

Videli jste nekdy nas kalendar, kazdy rok konci 31.12. A co se stane potom? Ze by zacal od zacatku, mam pocit ze se nikdy nevracime na zacatek minuleho obdoby, jen pokracujeme. My se radi bojime a desime, libi se nam straseni. Bojime se smrti, ale proc? To ze jsem nic nezazili? Az budu v duchode tak zacnu cist, az budu starsi zacnu sportovat, zitra uklidim. Ano radi veci odkladame, a toho se bojime ze co nestihneme do roku 20:12 20.12. 2012 sakra nejak se to opakuje stejne jako 20:01 20.01. 2001 atd. Nevim jak vy ale ten den bude uplne obycejny(dobre bude trosku zima prece jen bude prosinec), krome toho ze noviny, televize a ostatni veci budou plny katastrof, ale to jsou uz dnes. Takze to tak horke nebude :-)
Klerik
:D
9. 06. 2009 0:45

Zapoměli jste na trochu víc věcí. Např.:vědecký dokázané - Přepólování země v blizké době tedy nejspíš v 2012 a pokud ne ta i tak za pár let nastane k tomu se zvyšující sluneční erupce. , Predpokládaná zvýšená sopečná činnost. , Měníci se oceánské proudy. , a to nejzajímavější z čeho my spadla čelist je -: Astrologové tvrdí, že až 21.prosince roku 2012 vyjde Slunce, po 26 000 letech se opět ocitne v konjukci průsečnice Mléčné dráhy a roviny ekliptiky. Pokud Mayům šlo jen o tohle, tak jak na to tohle ti primitivní lidé přišly. A navic ta planeta Nibur takhle do toho pekně zapadá. Takže pánové a dámy připravte se na zběsilou jízdu do nového věku. Hodně štěstí všem
tRoll
pokud
9. 06. 2009 0:26

se něco takového stane, vrátime se do jeskyň a začneme zase kreslit obrázky ze života. To jen jako odkaz pro ty, co to najdou po xtisících letech, protože psaný text jim stejně nic neřekne...:-))
garias
lup
8. 06. 2009 10:20

a čo tak zmena podnebia, vyhynutie živočíchov, mnohích skupín ľudí a príchody dôb ľadových presne v časoch kedy sa má daný veľký objekt približovať. Škoda, že nemáme žiadne záznamy, možno by sme vedeli viac...
lup
Prosím vás,
8. 06. 2009 7:58

už prestaňte s tým strašiakom 2012. Vysvetlenie konca mayského kalendára môže byť jednoducho vysvetliteľné. Chlapíkovi, ktorý mlátil kladivom do kameňa, sa zlomilo kladivo, alebo mu ho pri obedňajšej prestávke niekto ukradol, druhé nemal a na kalendár sa vykašľal. A dnes sa z toho robí celá veda. Už som tu spomínal - keď sa píše o Nibiru po 3600 rokoch – napadlo vás niekoho, že Niburu nemusí byť planéta ohrozujúca Zem, ale kozmická loď na trase Zem – neznáma planéta? A už nestrašte s Nibiru. Zničiť život sa dá aj bolestivejšie. A ak už chcete na rok 2012 katastrofický scenár, tak si vyberte z pozemských ľuďmi spôsobených apokalýps – ekonomika, zločinnosť, terorizmus, úmyselne rozšírená pandémia umelo vytvorenej choroby, vojny,.... Pestrá paleta, že?
Morld
:-)
7. 06. 2009 21:52

panové paroubek uz se musí třást strachy vajička jsou jen začátek:D ale vážně... něco! není v pořádku!! jestli ze uz lidé nechodí k volbám a neverí svejm vudcum je jen otazkou casu nez vse spadne a bude zase nejaká ta revoluce.myslím ze uz ted je vetsina lidí nespokojená a znechucená těma šaškama.národ začíná toužit po končně "normálním" vládci!na vládu lidu s par grošema v kapse a vysokou školou važně nevěřím.to je vláda bohatých jestli mne chapete:-)
Morld
:-)
7. 06. 2009 21:49

rolno obohatil si mě.:) ze by sem při bajné potopě přilítlo par kapek vody z nibiru?:D je to siléné přesto možné:)to mě jeste nikdy nenapadlo a i casově odpovídalo:-)
Anup
konec věku
7. 06. 2009 19:58

4 garias: Souhlasím:-)
rolnro
Morld
7. 06. 2009 16:05

Ahoj. Podle mě by to Nibiru do nás klidně narazit mohlo. Dráhy vesmírncýh těles jsou sice ustálené, ale to neznamená že jedou stále ve stejncýh kolejích, ale zanmená to že jsou ty dráhy periodické. takže tu Nibiru může proletěk každých 3 600 let, ale blízko nás je třeba jen každích 36 000 let. Podle starých textů (nevým už přesně o co šlo) se k nám Nibiru dostalo už mnohokrát na menší vzdálenost. Dostalo se tak prý například na Zemi větší množství vody, nebo tak vznil Měsíc a podobně.
garias
pokiaľ viem ja
7. 06. 2009 8:50

tak má zaniknúť svet, ale iba ten staré. Prejde sa do novej éry vesmírneho roka, v tomto prípade to bude vodnár. Barana obdobie plné utrpenia a smrti zanecháme za sebou. NIektorý veštec (tuším Sybyla, aj keď tých Sybýl boli desiatky :D) predpovedal tisíc rokov hojnosti a slobodného života. POkiaľ ale budú pri moci takýto chamtiví, hlúpi, bohatí ľudia budeme my ostatní žiť v strachu a v biede. Prvý krok na lepšie časy? Vyvraždiť našich pánov...
Morld
:-)
7. 06. 2009 0:14

tak neco jako meteorit je hovadina:-) to by nas odrovnal uz ten tuguzkej:-) nastesti ho chytila "ruka boží":-) srazka s nibiru jeste vetsí pac je dobre znamo ze je to normalní planeta s ustalenou obeznou drahou.nedovedu se predstavit ze by do nas mela narazet co 3600 let.to by jsme tu asi nemeli takové technické vymozenosti jako tyto stranky:-) celéé mysterium 2012 je tak prosté.asi jako kdyz pretočíte kalendář 2009 na 2010.není to nic víc nez takovej galaktickej silvestr velkého,nejvetsího roku(cyklu) ale doufám nu vlastě i chci ,aby byl porádně oslaven a vyvolal nová předsevzetí.at uz jakoukoliv metodou byt krvavou.protoze tenhle svet se mi nelíbí....!
Kiangelka
Ouwej
7. 06. 2009 0:08

Tak tohel jsem asi neměla číst před spaním :P :I Mno život mám před sebou a snad se zrovna mě tohle nepřihodí :/