Články

Zajímavosti

Diagnostika z částí těla - (komentáře)

Grush
Definice nemoci
17. 10. 2009 21:07

poněkud přizpůsobená... ne všechno je tak krásně "rovné" aby se to dalo vměstnat do metafyzických kolejí. Nemoc je vychylující vliv a reakce organismu je onou snahou o obnovení funkčnosti. Nemoc sama o žádnou harmonii neusiluje.
Liban
...
17. 10. 2009 12:52

No tak já rozhodně nepatřím do skupiny lidí, kteří takové alternativní myšlenky automaticky zavrhnou!;) Mám prostě za to, že lidi, kterým nějaká zákeřná nemoc ZNIČILA život to vidí jinak! Přece jen tahle teorie má něco do sebe, co se týče např. "stresových" onemocnění, ale i tady si myslím, že se jedná spíš o individuální záležitost, vyplívající z genových indispozic, než z duševního stavu...
Tenhle článek mě prostě vytočil, asi jako kdyby byl nad vchodem do léčebny dlouhodobě nemocných nápis "Můžete si za to sami!:P". Ale to fakt nechci nikomu vnucovat:)
Jarda
re: Liban
17. 10. 2009 10:40

Nejviditelnější a nejznámější příklad je nemoc zvaná stres. Člověk, který neustále trpí velkým stresem má následně problémy s tělem, obvykle žaludeční vředy. Je to i vědecky dokázaný :-)
7man
to Liban
17. 10. 2009 8:25

Jediné, co to chce, je vyzkoušet to a pak vyhodnotit, jestli to funguje nebo ne. Chce to být trochu otevřenější k novým myšlenkám a směrům, Libane, ne vše okamžitě zavrhovat. Jen tak se posuneš dál, jinak zůstaneš stát na místě.
Liban
Mno tedy...
17. 10. 2009 1:47

Ano, opravdu hezky "vymyšlená" teorie... která skýtá spouty pseudofilozofických myšlenek a postrádá základy zdravého uvažování. At si tomu kdo chce věří, ale hlavně když to nikomu jinýmu nevnucuje;)