Články

Zamyšlení

Změňte svůj život - Síla mysli - (komentáře)

Věra
Síla myšlení
2. 12. 2009 19:05

Celý život jsem trpěla dost na chřipku a dost těžce jsem ji vždy nesla. Když mi bylo asi 12 let a zase jsem onemocněla chřipkou, začala jsem se modlit. Modlila jsem se od rána až do večera a druhý den jsem začala znovu. Chřipka za pár hodin odešla. To je jeden z příkladů. Nedávno jsem potkala známou, kterou bolela noha. Poradila jsem ji ať si ji představí dutou a dá do ní mléčnou mlhu. Řekla mi , že to zkusí. Druhý den přišla a sdělila mi, že se ještě teď klepe, jelikož ji překvapilo, že to funguje a noha ji přestala bolet. Když mi bylo 15 let, tak jsem si řekla, že budu zpěvačkou. Ve 20 jsem profesionálně zpívala. Byla to síla myšlenky, která mě k tomu dovedla.Mohla bych zde uvádět ještě hodně příkladů ale to by bylo moc dlouhé. Chci tím říci, že to funguje. Musí se jen umět správně všechno provádět.
svetlovdusi.cz
Věra a Liban
20. 11. 2009 22:26

Děkuji vám oběma, moc mne to těší. Jsem rád že se najdou lidé kteří prostě jen cítí a nebojí se o tom mluvit a také že jsou lidé kteří sledují a učí se i od českých mystiků a probuzených lidí. Františka Drtikola znám jen zběžně, myslím že jsem od něj nic nečetl, ale věřím tomu, že jsou ty slova podobná, všichni tu totiž mluvíme o tom samém. Chce to jen prokouknout ty naše iluze :)
Liban
světlovduši:
19. 11. 2009 22:59

Poslední odstavec vašeho posledního komentáře mi velmi připomíná slova českého mystika Františka Drtikola, o kterém jsem si dnes díky náhodě přečetl na internetu a jeho slova mě opravdu inspirovala:)
svetlovdusi.cz
pro Zbyňka P.
19. 11. 2009 21:35

Nic se neděje náhodou, vše má své příčiny. Každý život, který prožijete, vás něčemu naučí. Nicméně tato doba, ve které žijeme, v sobě má obrovský transformační potenciál. Mnoho lidí přišlo nyní na svět, protože mají šanci se posunout o velký kus dopředu.
Mám klientku/kamarádku, se kterou teď pravidelně pracujeme. V její minulosti je hodně špatného. Černá magie, prokletí, ap. Poslední životy jsou pro ni utrpením, dohnala ji totiž minulost. Ale to je velmi dobře. Pro ni to znamená příležitost, aby to ze sebe všechno shodila. Je to náročné, ale také neskutečně přínosné. Během terapií často dostává informace od "mistrů". Otevírají se jí vyjímečné schopnosti a další postupně budou přicházet. Nese si sebou přivtělené duše, které ji brání v myšlení, ovládají ji, ztěžují ji postup. Ale vždy když se k nějaké dostaneme, tak po zpracování se ta dušička promění, shodí ze sebe černotu a ukáže se, že ji vlastně pomáhala a často že byli domluveni dopředu. To vypovídá o jediném.

Nikoli cíl, ale cesta je důležitá. Nejde o to dostat se co nejrychleji do cíle, jde o to přijmout vše, co nám cesta přináší, absolvovat ji. Když budete chtít absolvovat Svatojakubskou cestu, tak každý ví, že jde o to dostat se do Santiaga de Compostela. Ale když sednete do auta a dojedete tam, tak vám ta cesta nedá vůbec nic.

Nekoukejte na to, že někomu to jde lehce a pro někoho je to obtížné. Já provádím lidi minulými životy a velmi dobře rozumím jejich cestě. Je to jeden z darů, který si sebou nesu. Často cítím, co by pro ně bylo nejjednodušší. Ale většina lidí mou radu nepřijme, udělají to jinak a často velmi těžce. To je ale cesta kterou si zvolili, je jedno kdy dosáhnou cíle, ten není podstatný. Já už jsem prožil osvícení a měl jsem možnost v tom stavu zůstat. V tu chvíli nejednáte podle hlavy. Děláte to co je třeba, to co má být. Vrátil jsem se ke svému běžnému prožívání a zdokonaluji se tou těžší cestou. A teď už rozumím proč a po "osvícení" již netoužím. Vím že se tam jednou dostanu, stejně jako každý z nás, ale prozatím se učím vychutnávat si cestu naplno se všemi omezeními, která jsem si tu pro sebe přichystal. Učím se pokoře.
Nehledejte v životě žádnou vědu. Je to celé jen o radosti, prožívání každého okamžiku. Nic jiného není potřeba. Žádná bible, žádné meditace. Je tisíc a jeden způsobů, jak se zbavit všech bloků. Žit v přítomnosti je ten nejpřímější. Vnášejte radost do každého okamžiku a může vám být úplně jedno, jak pracovat s energiemi, či jak formulovat afirmace.
Zbyněk P
Pro svetlovdusi.cz
19. 11. 2009 19:51

Když uvádíte, resp. rozepisujete ty lidi, disponující těmito věcmi, tak si dovlím položit Vám jednu upřesňující otázku: "Je mezi těmi lidmi, o kterých píšete, někdo, kdo si vybudoval tuto schopnost (tedy nalezl klíč) bez toho, aniž by měl v sobě již nějaké predisposice? Nebo-li, je mezi nimi někdo, kdo si tu schopnost vybudoval sám od prvotního počátku bez pomoci jakýchkoliv základů k této schopnosti?" Já, bohužel o nikom takovém nevím. Ano, potkal jsem pár lidí, kteří když začali pracovat na tomto, či onom aktu (klíči), tak již bylo zřejmo, že k tomu měli již duchovní predisposice.
Pavlovův reflex: na tomto základě přeci každé živé stvoření (držme se ale člověka), při zavětření příjemné vůně nějaké krmi, tak začnou se mu sbíhat sliny, začne polykat a většinou se mu objeví i chuť. Uvedení Pavlovova reflexu jsem chtěl konstatovat pouze jen to, že každý z nás podvědomě dělá takovouto autosugesci v těchto a podobných případech. Proto jsem uváděl, že je to "stará" informace. Ano, máte pravdu, že je velmi důležitý obsah. V mnou uvedeném spojení jsem tuto pravdu o obsahu bral jako samozřejmost, ale i to, že naše fyzická existence je (ať chceme či ne) pro nás zatím jedno z nejdůležitějších pozic, neboť si nedovedu vůbec představit někoho, kdo by se "vy...." na své tělo, nejedl, nepil, a měl by jen zájem žít svými duchovními myšlenkami. Ano, je to překrásná představa, ale na jak dlouho se dá tělo takto "krmit" a "zásobovat" živinami-myšlenkami-pocity-úvahami? Rovněž bych se Vás rád zeptal na to, co jste měl na mysli, když jste psal, že:"...jste byl již předmětem nějakých testů..." Měl-li jste ale na mysli pokusy (viz africká děva), potom se věc má zcela jinak, neboť: a) na škole se konaly pokusy na zvířatech - a já byl zcela proti tomu b)v průběhu našeho osobních života (bytí) vidíme kolem sebe spoustu prováděných pokusů na lidech (viz TV, noviny, politici, církev, a plno dalších), proti kterým jsem rovněž v odbojném postoji c) dnešní akce světových a nadnárodních vládců - prasečí chřipka, aj.
Vaše poslední tři věty mě velice oslovily, neboť jsem i já rovněž prožíval takové pocity. Věci, které člověk vytvářel ze začátku (i když nebyly třeba tak dokonale sladěny) mě udivovaly svou hlubokou obsažnosti, když na ně člověk po delší době pohlédne. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Věra
svetlovdusi.cz
18. 11. 2009 23:27

Cítím z Vás na dálku velmi jemnou a příjemnou energii. Málokdy se mi to tady stane.
Věra
ještě něco
18. 11. 2009 23:23

Nedávno jsem byla nemocná. Dostala jsem silnou rýmu, katar v krku. Mohu vám říct, že tyto věci prožívám velmi silněa musí vyvinout dost síly abych se z toho dostala.Začala jsem na sebe působit myšlenkou, samozřejmě v obraze bílé až stříbrné prany a ve dvou dnech to úplně odešlo. Je fakt, že vedle toho jsem se léčila i práškami na virozu. ale takhle rychle se to podaří vyléčit málokdy.
svetlovdusi.cz
Zbyněk P
18. 11. 2009 22:07

Proč myslíte že nikdo onen klíč nenalezl? Znám mnoho lidí kteří si celou věc plně uvědomují, další kteří chápou jen část, ale to jim nebrání v používání a pak další kteří to nepotřebují chápat, jen to využívají intuitivně. Každý člověk s tím pracuje. Je mu to vlastní, od toho se nejde oddělit.
Já s tím pracuji denně, terapie kterou provádím je na tom přímo založená. Klientka týden po terapii zašla na alergologii na testy a ty byli negativní. Silná alergie kterou měla téměř 50 let byla najednou pryč. Není to dostatečná demonstrace toho, že to skutečně funguje?
Pavlov jen popsal děj, který je člověku vlastní. Děj, jehož význam si věda absolutně neuvědomuje. A má to svůj důvod, lidé nemají zájem o snadná řešení.
Víte já si nemyslím, že některé myšlenky jsou staré a některé nové. čas je naprosto relativní pojem a má význam jen pro fyzickou existenci. A i pokud by čas hrál nějakou roli, nehodnotím myšlenky podle stáří, ale podle obsahu.
Víte když jsem si přečetl začátek vašeo názoru, hned mne napadlo: "tenhle člověk si to prožil." Po svých dosavadních zkušenostech bych si byl téměř ochoten vsadit, že jste někdy v minulosti byl předmětem nějakých testů.. pochybuji že příjemných. To co jste totiž řekl, to slovní spojení, už jsem od několika klientů slyšel. např. "jsme pro ně jak pokusná zvířata" (mladá africká dívka z přelomu století. evropští doktoři v africe pod záštitou humanitární pomoci prováděli testy vakcín na domorodcích.)
Ale samozřejmě se můžu plést. Jen jsem měl takový vjem, když jsem si to od vás přečetl. O kvadratuře kruhu jsem nikdy nepřemýšlel, ale během dospívání jsem řešil a dokazoval, že vesmír je konstantní v každém jednotlivém okamžiku :) Tehdy jsem byl o této své pravdě ochoten dlouhé hodiny diskutovat a přesvědčovat ostatní na internetu. Dnes už chápu že to jen moje ego bojovalo o svůj prostor. Víte tehdy jsem zcela intuitivně začal pracovat s energiemi a nad tím co jsem dokázal se dnes pozastavuji.. Nedosahuji ani poloviny té síly. Přesto jsem měl pocit, že to nic není a vůbec jsem si neuvědomoval dosah toho, s čím jsem pracoval. Rozumíte tomu, co chci říct?
Liban
Souhlasím...
18. 11. 2009 18:06

se Zbynkem P. Nicméně tenhle článek mě rozhodně nijak "nepobouřil", narozdíl od spousty dalších článků na podobná témata:)
Zbyněk P
Věc do diskuse
18. 11. 2009 17:08

Článek je zajímavý, ačkoliv mám dojem, že některé pasáže jsou poněkud zastaralé a z mého hlediska mají snahu v nás vytvořit tzv. pokusné zvířata. Např.: Představa jedení (čehokoliv - zde jsou to jahody) - pokud vím, tak již dávno ruský vědec Pavlov na toto téma vybudoval svou tezi, pod názvem : Pavlovův reflex.
Vztah nás samotných k věcem, které nám slouží - již lidé z dřívější doby (nejmarkantnější je naše 1. republika), kdy naši stařešinové hovořili o tom, že je třeba se k načšim věcem chovat velice citlivě, tedy přistupovat k nim jako k součásti nás samotných. Nebo-li: např. vztah k autu: budu-li jej slovně laskat a případně jej i rukou či zrakem pohladím, potom se bude ke mě chovat stejně jako já k němu, tedy nenechá mě nikdy v žádném "štychu"(tedy nepříjemnosti). Naopak, budu-li jej bráti jen jako obyčejné spotřební zboží, potom si to auto žije svým životem a dělá nám tzv:"naschvály". Tedy bude to vozidlo, na něž není spolehnutí.
Ovlivnění sama sebe, natož celého lidstva ? Ano, i když se o to snažím celý život, tak doposud mi to připadá jen jako krásná pohádka. Už jenom proto, že ten (či ti), kteří se pokoušejí vědomě to "prozkoumat, ošahat a ovládnouti" toho zatím nejsou schopni. Ti, kteří to "dostali do vínku" to naopak zase dělají nevědomě, intuitivně, bez znalosti daného principu. Ano, je to zatím jen pohádka, ale stojí za to, aby se člověk stále snažil tuto oblast (i jinou) podchytit. Je ale zase pravda, a já ji zde píši dosti často, že vše je v nás, v naší duchovních možnostech a síle. Bohužel, zatím nikdo nenašel onen pravý klíč k takové dovednosti. A je zde ještě otázka, zda-li, když by někdo na to přišel, zda-li by zachoval i nadále svou lidskou tvář i přístup k lidem, nebo, zda-li by se najednou nezměnil v nesmiřlivého sobce. Toť otázka. Přiznám, i já hledám onen univerzální klíč, ale zatím marně.
Hovoří se o značce Porche. Mám za to, že pro každého z nás je takové "Porche" něco jiného, tedy něco důležitějšího, než-li jen auto. Dovolím si zde položit jednu otázku:"Nebylo by lepší přemýšlet o jiné, důležitější, hádance našeho lidského člověčenství, jako je např.: "Kvadratura kruhu"? Přeji hezký den. Zbyněk P.
Liban
;)
17. 11. 2009 22:59

Opravdu rozumně sepsaný článek, který skálopevně nepřesvědčuje ani nesmrdí žádným chytračením! Těším se na další;)
R@mbi
svetlovdusi.cz
17. 11. 2009 22:06

Pěkný článek, hodně věcí mi připoměl. Děkuji :-)
svetlovdusi.cz
grush, věra
17. 11. 2009 19:21

Grushi tak jsem teď ještě dodatečně přečetl diskuzi k tomu článku na Oslovi. Moc hezky to tam vystihl Ccecil (cituji)
Úplně první a chybná je interpretace vztahu účelu modlitby. Bůh není automat, do kterého hodíte modlitbu a vypadne skutek. Tím je popřen účel experimentu.
Mnohokrát si myslíme, že naprosto přesně víme, jaký má být výsledek, aby to bylo pro naše dobro a paradoxně je to naopak. Co by mohlo být lepší, než zachránit nemocnému život? No je to dotaz hodný ateisty, který smrt považuje za konečnou. Pokud ale skutečně uvěříte ve vzkříšení, možná pochopíte, že mohou existovat i jiné, lepší varianty.

Věra: děkuji, již mám připraven další článek. za pár dní ho sem opět přidám
Věra
re
17. 11. 2009 18:54

Moc pěkný a důležitý článek. Síla mysli je obrovská, zvláště v obrazech. Komu to nefunguje, dělá něco špatně. Mám to vyzkoušené.
svetlovdusi.cz
Grush:
17. 11. 2009 18:53

Článek je to zajisté velmi zajímavý, ale praktický užitek nemá žádný. Jakým způsobem se daní lidé modlili?

Jestli se budu modlit za to, ať už nejsem nemocný, tak tím jen posiluji svou nemoc.

Myšlenky se uplatňují v přítomném čase. Chci být zdravý = nejsem zdravý. Prosím, Bože, pomoz mi = nepomůžu si sám
S těmito informacemi posléze operuje psychika a jejich stav přenáší na tělo. Psychika nemá inteligenci, ona se nedomýšlí smysl toho co říkáte. Ona pracuje s představou v konkrétní podobě.

Takže ještě jednou, studie zajímavá, ale jedná se o vyhozené peníze. Stejný význam na výsledky studie měl bezpochyby i skutečný záměr autorů. Jaký ve skutečnosti byl, co chtěli dokázat? Vzhledem k tomu, že studie byla založená na práci s energií (ale nikdo lidem zřejmě nevysvětlil, jak taková práce funguje), tak je to jen předvedení toho, že nerozumí podstatě jevů, které chtěli zkoumat. Možná jim křivdím, neviděl jsem podrobnosti, ale článek na oslu vypovídá o tom, co jsem zde popsal.

Ale to nikomu nevadí a předkládá se to jako seriózní výzkum.
Grush
Někdy ano někdy ne
17. 11. 2009 18:08

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&akce=showall&clanek=1818&id_c=8019
svetlovdusi.cz
jarda
17. 11. 2009 12:44

děkuji. Sice jsem tam teď po sobě ještě objevil pár hrubek a trošku poupravil dvě věty, aby lépe vystihovaly co jsem chtěl říci, ale myslím že důležitý je především obsah a ten jsem psal od srdce.
Jarda
re:
17. 11. 2009 9:27

moc pěkný článek :-)