Články

Zajímavosti

Život tady není náhodou...vědecko-logický důkaz! - (komentáře)

Jaroslav
Světlovdusi
27. 12. 2009 0:34

Tvé praktiky i názory mne nezajímají, ani tvé rádoby poznání, ani tvá regrese a už jsem sem nechtěl ani psát, ale něco ti přiznat musím - tvé přirovnání stroje a elektřiny je geniální, jsme tedy vlastně spotřebiče a naše duše je elektřina, bůh v nás, který nás všechny oživuje a bez této elektřiny bychom byli pouze kusem hmoty....píšu to jednoduše, stejně jako jednoduché je tvé přirovnání, ale lepší a jednodušší jsem ještě neslyšel.
Marpefi
Grush
25. 12. 2009 13:19

zdravím a souhlasím...článek byl spíše pro ty, kteří tvrdí, že tu jsme prostě souhrnem naprosto nemožných náhod a nic krom toho, na co si mohou šáhnout neexistuje...

Takže asi tak:)
Grush
Raději bych byl
21. 12. 2009 16:03

trošku střízlivější, ten článek se hezky čte ale do nějakého věděcko-logického důkazu má dle mého pohledu hodně daleko. Avšak - jistěže tu život není náhodou! Samotná náhoda má se vznikem života velmi málo co společného. Život může být spíše výsledkem podmínek, které jeho vzniku logicky předcházely. Kdo anebo co může za ony podmínky, už je otázka pro filosofii, ne pro vědu. Proto taky víra nemá jak atakovat vědu, a věda nemůže ohrozit víru, akorát lidé co si v tom ještě neudělali jasno mají snahu z jedné nebo druhé strany napadat opačný tábor. Myslím si že to časem také přejde :-)
Marpefi
svetlo...cz
21. 12. 2009 16:00

:-D...jasné...pokud budeš tvrdit, že je šutr život, pak se nemusíme už vůbec o ničem bavit (mmj. vím, jak to myslíš a nezpochybňuju, že to lidé mohou tak v regresi říkat)..nicméně já budu tvrdit, že je to Satanovo pomámení a odvedení pozornosti od pravého Boha a ty mi zase budeš tvrdit, že jsem fanatický já nevím co:-D

Takže tys řekl názor, já taky...tak zase u jiného článku naschle...:)
svetlovdusi.cz
pokračování
21. 12. 2009 14:38

A můžu pak po celém vesmíru hledat další stroje a nic nenacházet a z toho usoudit, že žádný další život není.

Doufám že bylo přirovnání pochopeno.
svetlovdusi.cz
život ve všech formách
21. 12. 2009 14:36

Všude ve vesmíru je život. Je jím doslova naplněn. Projev ve formě rostlin, lidí a zvířat je jen jeho manifestací, tak jak si ho představuje většina lidí. Nicméně pokud by toto byl život, pak by znamenalo, že může zmizet, zemřít.
Z toho co mi prozatím bylo dovoleno poznat ale cítím, že to tak není. Život je věčný a projevuje se ve všem. Můžeme mu říkat třeba duše, ale jakýkoliv popis ho klasifikuje na něco, čím ve skutečnosti není.

Jsou lidé kteří se v regresi dostávají do životů, které prožili třeba jako kameny či hory. Mnoho lidí dnes tvrdí, že i kameny mají duši a využívají je například při léčení.
Stejně tak bytosti, které většina lidí popisuje jako anděle, či duchovní mistry. Ty nemají s ničím hmotným nic společného a přesto mají života více než dost.

Proto není od věci přehodnotit, co vlastně životem nazýváme a zda si tímto pohledem jen nezakrýváme skutečnou rozmanitost a podstatu života. Takového, který není závislý na představách a formách, ale naopak je využívá pro své projevení.

Protože když vidím stroj, mohu ho považovat za život. Ale to co stroj oživuje, je právě elektřina.
lup
Marpefi
21. 12. 2009 13:02

presne tak filozoficky som to myslel. No a sme na začiatku :-))

Nasleduje ale ďalšia otázka : v prípade života samostatne vyvinutého na planéte X v sústave Y musí byť život na báze uhlíka? Ak nie, na báze akého prvku?

Čiste teoreticky : ak bude život na báze iného prvku, nie sú potrebné tie podmienky, ktoré pomáhali životu na Zemi - chemické zloženie atmosféry a planéty, voda, teplota, tlak, radiácia,... Stačí sa pozrieť na život okolo sopúchov na dne oceánov (ale stále je to o uhlíku).

Ale pokiaľ taký život neobjavíme, môžeme len teoretizovať.
Maj sa.
Marpefi
to LUP
21. 12. 2009 12:50

zdravím,

je jen velmi málo možností, jak mohl inteligentní život vzniknout...omezme se na 2 základní proudy - Bůh (pak by nemusel být ještě někde jinde, jak píšeš) a pak třeba Fofoni, kteří by nás tady vysadili...fajn, ale jak pak vznikli oni fofoni? Samozřejmě je tady filozofická otázka, "jak vznikl Bůh"...

Je na každém, k čemu se přikloní
lup
len poznámka
21. 12. 2009 8:19

Je rozdiel "život" a "život". Astronómovia predpokladajú, že aj na Marse (zatiaľ to jednoznačne nevylúčili) alebo na Titane môže existovať život. Ale maximálne na úrovni vírusov, baktérií, jednobunkových živočíchov. To je však obrovský rozdiel oproti životu na úrovni hmyzu alebo vyšších živočíchov a nehovorím o mysliacej bytosti. Tým však nevylučujem to, o čom píše v príspevku Marpefi.

Ak život na Zemi nevznikol spontánne, ale ho NIEKTO priniesol, stvoril,...., tak tento život musel byť už niekde inde.
Otázka v tomto prípade teda neznie AKO VZNIKOL ŽIVOT NA ZEMI, ale KDE a ZA AKO DLHO sa NIEKDE vo vesmíre spontánne vytvoril život na úroveň mysliacich bytostí?

Prajem príjemný deň.
Věra
Je dobře,
20. 12. 2009 22:07

že věda hledá důkazy o vzniku existence země,a bytostí na ní.Již staří Inkové, Majové i jiné civilizace měli různá poznání, která hledaly sami v sobě, protože v nás je slunce, měsíc a celá naše hvězdná soustava.Kdo zná sebe, nemusí cestovat za poznáním miliony kilometrů, najde odpověď v sobě. Ale to je hledání trochu jinak. Věda trochu pokulhává za duchem ale věřím, že přijdou doby, kdy nastane větší vyrovnání a my budeme moudřejší o různá nová poznání, vzniku života na zemi.
Marpefi
svetlo...cz
20. 12. 2009 18:03

aha...pan světlo je moudřejší než astrobiologové z NASA:-D...jj promiň...já zapomněl:)

Samozřejmě je jasné, že o vesmíru víme dolace prd, ale určité principy platí v celém vesmíru...život, jaký známe (na bázi toho a toho prvku) je jediný známý...ano, samozřejmě existuje pravděpodobnost, že může být i jiného druhu, ale tady se sestavují podmínky pro náš život - naše složení...A asi jsi tak nějak ignoroval fakt, že v rámci podmínek pro život, samotnou pravděpodobnost vzniku života atd...je tady taky docela prokázaný fakt, že naše poloha z ve vesmíru umožňuje zároveň i vědecké poznání...z toho se chceš vykroutit jak? - páni vědci se pletou, že?:)

Měj se
svetlovdusi.cz
logika z domněnek
20. 12. 2009 13:22

To je teda "logika"

Naše poznání o vesmíru je ubohé, o planetách u jiných hvězd nevíme prakticky vůbec nic. O jejich existenci víme jen díky výkyvům hvězd samotných, způsobených gravitací planet a nebo díky tranzitům(což je něco jako částečné zatmění hvězdy tou planetou). Čím menší planeta, tím menší pravděpodobnost, že ji vůbec objevíme. Planety velikosti země prozatím neznáme zřejmě žádnou. Známe jen exoplanety - obry o hmotnostech několikanásobně převyšující Jupiter. A známe jich cca 250. Velikost planet můžeme zjistit jen tranzitní technikou.
Nemáme prozatím žádný způsob jak objevit planetu velikosti země, za to se ale už našlo dost chytráků, kteří potřebují všechno převádět do čísel, takže začnou počítat pravděpodobnosti. A protože si všechny čísla musí vycucat z prstu, můžou dostat jakýkoliv výsledek. A co to skutečně vypovídá o existenci dalších planet velikosti země? Velké kulové.
To co tu předkládáš není logický důkaz, ale důkaz založený na domněnkách.

Největší chybou je ale předpoklad, že život musí vypadat ta, jak ho známe. Stejná atmosféra, teplota, atd. Máme jen jeden příklad existence života a z tohoto příkladu chceš vyvozovat existenci života v celém vesmíru. To je panečku logika.

A co se týče správné "konstelace" země, tak naopak mnoho vědců došlo k závěru, že pro život by byla mnohem vhodnější větší planeta, tzv. superzemě v rozumné velikosti. Ta už například nepotřebuje měsíc pro stabilizaci, je cca 5x hmotnější než země a zhruba 2x tak velká.