Články

Videa

Nádherná zelená - (komentáře)

Dolkar
Pro Zbynek P
4. 01. 2011 17:36

Samozrejme, pro lidi je prirozene si veci usnadnovat. Pokud to nikoho neomezuje, nikomu to nevadi, potom to neni spatny navyk. Pokud maji touhu milovat vse okolo, potom se jistych navyku radi zbavi... Rozhodne si nepredstavuji zivot v tomto smeru pretazeny do extremu, jako v tomto filmu, ale proste brat vic ohledu na ostatni...
Morld
:--)
31. 12. 2010 0:01

jsem si jist, že už pan Tesla našel nějakou energii s přívlastkem nekonečná... Ale uvědomte si... Pokud se něco takové dostane mezi lidi, spadne celá civilizace, všechno se restartuje. Docela jistě zkolabuje penežní systém. Peníze to je to co drží náš svět a zároven co tento svět zničí. Myslím, že tohle všechno co ted můžeme pozorovat... Skončí pádem téhle civilizace a lidi po celé planetě vynalézavě najdou zcela nový systém. Říkám, že tahle krize bude poslední krize..

A možná, že i chápu mocné.. nejenže přijdou o vše.. ale oni sami neví co by se stalo kdyby dali lidem svobodu. Měli jsme tu krále, diktaturu, komanče ted tu máme bandu oslů, kterým to padá nahlavu, ale já se ptám už někdo někdy okusil anarchii?? Vyzkoušel už někdy dát volnou ruku lidem a jejich normálnosti? Myslíte, že potřebujeme soudy? Představte si, že by se vypařili mocnáři. Vezmete pušku a pujdete zastřelit svého souseda? budete vraždit a rabovat?
Klíčem je návrat k maličkosti:-) velikost je neudržitelná, jestliže se sere do všeho.. Vzestup a pád..,. Egypt, Řecko, Řím, Alexandr, kolonie.. USA! je to jasně vypozorovatelný fakt! tenhle obr tady končí a strhne sebou všechny...

Jestli si myslíte, že jsem odtržený od reality. Tak ja si myslím, že jste to právě vy... Je nás tu jako sraček, není práce, lidstvo potřebuje jen malinkej kousek populace! Kolik lidí pracuje ve školství, bankovnictví, zabavním průmyslu, atd.. je tolik zcela zbytečných a špatně směrovanejch lidí, tolik nezaměstaných.. protože tenhle systém už se přežral!
Nemusíme nic vymýšlet, stačí se podívat jak věci fungovali v minulosti!
Nepotřebujeme velkého bratra, který nás musí mít pod kontrolou všude. Stačí jednoduchá přirozeným výběrem vytvořená svrchovaná moc, která bude dohlížet na základní práva.
Jenže všechno je to v lidech.. jde o to říct si jdeme do toho.. tohle samozřejmě nikdo jen tak neudělá, ale až to spadne:-)až přijde veliký a radikální podnět,.. začnou se dít věci:-)
Zbyněk P
Pro Dolkar
28. 12. 2010 14:28

Je to zcela jednoduché vysvětlení. Než-li se ale začnu rozepisovat a vysvětlovat, dovolím si Vám položit rovněž jednu otázku: "Vy, když vykonáváte své každodenní potřeby a povinnosti (nemyslím zde denní hygienu), tak přemýšlíte u nich, co vlastně děláte a proč to děláte, nebo to spíše děláte podvědomě? Věřím, že část svých denních potřeb a povinností vykonáváte vědomě, no, a ten zbytek děláte podvědomě, a snažíte si to nějak ulehčit, či usnadnit tak, aby Vás to zatěžovalo co nejméně. Vidíte, a to je obdoba toho, když píši, že se svých špatných návyků nezbavíte! Neboť, začnu-li nový způsob života, tak po čase (ať chcete či nikolv), vždy každý sklouzne k oněm zaběhnutým kolejím, tedy ke špatným návykům. Jak jednoduché, že?" Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
...
28. 12. 2010 13:11

táto energia sa neobnovuje, neustále existuje. Je to niečo ako gravitačné pole planéty. To že budeme využívať jej príťažlivosť - napríklad vodné elektrárne, kde gravitácia robí spád vody a otáča turbínou, tú nemožno minúť ako píšeš :D
samby
garias:
28. 12. 2010 8:29

takže by si nahradil peníze bodama? už dneska jsou peníze jen slovo, nekryté ničím jen tím slovem.
Další věc je že volná energie podle některých teorií zase tak volná:-). Např. před gavitačním zhroucením hvězdy dochází v jejím okolí k vysátí volné energie, gravitační systém se hroutí...
Na zemi kde je 6mld. lidí za pár desítek let 10 mld. lidí... myslíš, že se volná energie stihne obnovit? aby nás nokonec místo strašáku jaderných zbraní nezničila utopie:-)
garias
ENERGIA?
27. 12. 2010 22:38

odkial sa berie tá energia? Verte či nie, je nekonečná! Pochádza z gravitačných vlastností častíc (napr. pri magnetoch).
garias
bez penazi
27. 12. 2010 22:34

ja by som si dokázal predstaviť svet budúcnosti bez peňazí. Povedzme, že by prišla technologia voľnej energie. To znemená, magnetické a elektromagnetické motory, ktoré generujú elektrický prúd, energiu prakticky zadarmo.

Magnetické
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&feature=related

Elektro-magnetické
http://www.youtube.com/watch?v=Xh_GWo16IrI

"Perpetuum Mobile
http://www.youtube.com/watch?v=kEho9dWdBck&feature=related

Motory už máme - stačí len vylepšovať konštrukciu a výkon. Môžu sa použiť v dopravných prostriedkoch (začínajú vyrábať autá na batérie) a všelikde inde. Nahradila by suroviny ako ropa, uhlie, ktoré iba znečisťujú planétu, sú nákladné na ťažbu prepravu a hlavne - sú obmedzené.

Predstavujem si svet kde platidlom sú body, ktoré by človek získaval za prácu, ktorú vykonal v prospech spoločnosti. Jedlo, voda, šaty, kúrenie, elektrika to všetko by mohlo byť technológiami v budúcnosti zadarmo - hlavne vďaka voľnej energii, ktorá by dokázala kombajny poháňať celé stáročia bez použitia kvapky nafty.
Magnetické motory by mohli generovať prúd pre celé bloky, mestá, kdekoľvek na planéte, za akýchkoľvek podmienok počasia apod. Autá na tieto motory vám pôjdu sto tisíc kilometrov bez tankovania, pokým sa nezoderú ložiská.

Prečo to už tak nie je? Myslíte, že by dovolili takéto osamostatnenie ľudí? Že by dovolili neplatenie surovín, stratenie moci, ale hlavne stratu peňazí - napríklad predajom ropy!!! :D
Jarda
re: Zbyněk P
27. 12. 2010 20:11

já to dělám tak, že si ze všeho vezmu to nejlepší a zbytku si nevšímám... film jsem viděl a mě osobně se moc líbil. Je tam mnoho zajímavých věcí k zamyšlení a inspiraci.
Dolkar
27. 12. 2010 17:27

Me se jejich styl zivota mimoradne zalibil. Tak bezstarostny zivot plny radosti. Tento bajecny zivot jde ale bohuzel zajistit jen pro mensi skupinku, nedokazi si predstavit, jak by fungovala vetsi spolecnost bez penez. Ono to ale funguje a v mensi mire se to i deje ve vesnicich a mensich mestech, kde se lidi navzajem znaji.

Co se tyce globalniho meritka, musi se takto zmenit naprosto vsichni. Stacila by mala skupinka sobcu a sli bychom vsichni do haje. Jak rikal samby, stacila by jedna agresivni civilizace a byl by s nami konec. Ale takoveho krasneho zivota bych se nevzdal ani za tuto cenu...

Zbynku, odkud berete, ze vzdy budeme mit nejake spatne navyky? Jaky spatny navyk vydite na lasce ke vsem tvorum, na zadnem nadrazovani nad ostatnimi, at uz to jsou lidi, zvirata, nebo rostliny?
Zbyněk P
Pro Petera
27. 12. 2010 15:17

Vážený Peter, díky za reakci. Je samozřejmé, že mé reakce jsou čitelné a předvídatelné, neboť, bohudík, stále mohu ještě používat svůj "svobodný" selský rozum. Co se toho filmu týče: Jestliže vidím pasáže se skupinou "zmagořených lidí" jak na něčí povel vstávají a zvukově se vyjadřují, a zase na něčí pokyn klesají, a také, že vnucují něčí převzaté názory ostatním, potom se mi opravdu nediv, že reaguji tak, jak reaguji. To jsou jednoznačně projevy davového šílenství, a od těch je nejlépe, se co nejvíce vzdálit!
Nicméně, vždy záleží na každém z nás, jestli si zvolí cestu "jha", či cestu svobodného uvažování.Z hlediska hlubšího pojetí je zde jedna otázka : "Co jsou to naučené špatné návyky?" Nic ve zlém, i kdyby jsi se odprostil od údajných stávajících špatných návyků a přistoupil na nějakou novou cestu, tak stejně i v té další nové cestě budou nové špatné návyky, které vymizí až tehdy, když si zvolíš další novou cestu, atd.... Zkrátka řečeno a myšleno jest tím to, že se špatných návyků nikdy nezbavíš. To jsou jen mylné a iluzorní představy lidí, že se jich jednou a navždy zbaví. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Peter
No...
27. 12. 2010 14:52

Pokud jsme jako lidstvo zabředli do bahna, pak je správné na to upozornit. Ve filmu jde o to, abychom se osvobodili od naučených špatných návyků (tedy opak svazování), možná je to pro někoho po shlédnutí filmu pouze téma k přemýšlení. Ale ať ohodnotí každý sám.

Zbyňku, měl by ses podívat alespoň na podstatnou část filmu, než začneš reagovat. Víš, že se dají tvoje reakce předpovídat? Jsou totiž vždy stejné a o tom je i tenhle film.

Ale nic proti tobě, člověka to alespoň nutí hledat pravdu...
Zbyněk P
Pro všechny
27. 12. 2010 14:15

Vážení, po shlédnutí tohoto úryvku filmu mohu, resp. musím, zcela suše konstatovat jen jedno:"Ať žije další stádnost a další skupinové šílenství!" Není snad již na naši Zemi přehršle obdobných skupinových a fanatických šílenství?????
Podle mne, toto není film, který by mne povznesl, ale je to film, který mne podle rčení:"Z bláta do louže" zaujřme (tedy sváže) ještě více, než-li nyní jsme.
Vážení, prosím, neblbněte a vraťte se k realistickému uvažování selským rozumem. Přeji hezký den. Zbysněk P.
samby
Morld
27. 12. 2010 13:20

"nadrouhou stranu ale neříkám, že se nemohla stát vyjímka. Vesmír je přece veliký..."

To, ale ovšem znamená, že poskat mírumilovnou civilizaci je těžší než naopak, zkrátka ti mírumilovní, nemaj šanci dlouhodobě existovat, pokud existují i ti kteří míru neholdují. Proto je tedy pro budoucnost druhu, lepší, nebýt ten hodný.
Morld
:-)
27. 12. 2010 12:01

film už tu kdysi byl...

a samby už nehleď na startrek:D Podívejse na nás? vládá je plná humanitních kecalů, kteří ani nepovolí radikální uder na pár černochu co přepadávají lodě. Naše civilizace se již pravděpodobně poučila. Technologický vývoj je totiž spojen s morálním. Musí to tak být. Kdyby nebylo dávno by jsme se zničili. Vzhledem k tomu, že tu sílu již máme. Je to auto pojistka, kterou máme už zasebou. Dnešní války to už nejsou války. To je jen plánovaný busines nic víc nemusíš se bát.

Oběvení cizí inteligence by nám co do míru jen prospělo. Naboženství by se stratila a my by jsme se začali chápat jako lidstvo. Vzniklo by globální vědomí, díky kterému by podle mě byla vyloučená válka mezi rasama nebo státy. Byli by jsme my a oni. Ne nacista, nečernoch, ne cigán(ikdyž ti patří do rezervace:D), ne arab, ne terorista. Tohle všechno by nějak stratilo smysl..:-)

nadrouhou stranu ale neříkám, že se nemohla stát vyjímka. Vesmír je přece veliký...
samby
no...
26. 12. 2010 15:49

vzhledem k tomu, že podle všeobecně uznávané teorie je evuluce univerzální a řídí se jí vývoj života všude ve vesmíru, pak je opravdu skvělej nápad šířit a pěstovat pravdoláskomilství:-)
musíme se podívat pravdě do očí a uznat, že až jednou překonáme rychlost světla a začneme se rozlejzat v rameni orionu, určitě to nebude pomocí lodí co budou střílet jen šípy amorovy a budoucí války se rozhodně nebudeme vést jen mezi lidmy a opravdu si myslím, že nebude na nás si svou roli vybrat, pokud se totiž život opravdu řídí pravidly evoluce pak mi nebudeme ti co jako první stisknou spoušť;-)
garias
ja si myslím
26. 12. 2010 11:37

Ja si myslím, že ak sem prídu vyspelé bytosti, nebudú sa diviť, ale budú nám lepšie rozumieť, ako si vôbec rozumieme my sami :D
Peter
Stručně popis
26. 12. 2010 9:39

Kdo se na to nechce koukat, velmi stručně popíšu:

Vyspělejší bytosti přijdou na planetu Zemi, kde se diví, jak lidé žijou. Nechápou shon, přeplněná města, znečištěné prostředí, televizi a reklamy, lživou politiku, konzumaci masa, neschopnost využívat svůj mozek např. v telepatii apod...
Aby se vyhnuli nepříjemnostem, občas nějakého člověka, s kterým jsou v kontaktu odpojí od systému (něco jako v Matrixu). Poté dochází k velké změně u zmíněných jednotlivců (z počátku je to pro ně velká euforie, šok, než se s tím vyrovnají), aby po té viděli skutečnou realitu.