Články

Záhady a tajemno

Reinkarnace v evropském a indickém pojetí - (komentáře)

Dolkar
4. 01. 2011 16:41

Pokud si o reinkarnaci chcete pocist zase trochu jiny nazor, prectete si muj clanek "Princip Reinkarnace a Karmy"

http://www.esoterikweb.cz/clanky-nahled.php?id=2107
Morld
:-)
31. 12. 2010 0:18

já budu vědět až se podívám sám!

ale jedna zprvních vět, které řekla moje neteř byla: Maminko kdy budu zase pokytičkovaná? mě nechala trošnku spadlou dolní čelist...
Jelitko
a jeste
28. 12. 2010 14:42

bych dodala,jak se tam dostane.Tim tunelem o kterym se zminuje i Einstein,ktery slouzi k preklenuti obrovskych vzdalenosti ve vesmiru.Ale samozrejme po smrti-dusevne.
Jelitko
ahoj vsem
28. 12. 2010 14:38

toto tema je proste na dlouhe debaty.
Ja taky odmitam reinkarnaci,takovou tu jak nekdo tvrdi,ze muze byt treba nekdo jiny nebo dokonce rostlina,zvire....nesmysl!
Clovek(tedy aspon podle me) bude porat tentyz,ale akorat bude dokonaly a mlady.Do jineho zivota odchazi,ale sem se jiz nikdy nevrati.Takovych planet jako nase(a i lepsich) je nespocet,byl by uplny nesmysl se vracet sem.A nemyslim,ze by se rozplynul v nic,ale setka se s rodici,prateli...
Ja(jak uz vite) se setkavam s rodici i prarodici a vim od nich,ze jsou mladi a ted maji svuj zivot,ale nas porat vidi,maji trochu jine smysli nez my.Vnimaji i nasi bolest a snazi se nam pomahat aspon ja to tak vnimam.Je dost lidi,co to citi,ale nikdo to nerad nikomu rika,ja aspon to napisi jen sem.
Takze zadne obavy,zivot jde dale,tady je prvni zastavka.
A prosim,nenadavejte mi:)) tot je muj nazor a za tim stojim.
Zbyněk P
Pro Lup-a
28. 12. 2010 14:00

dovolím si zde také projevit svůj názor. V žádném případě jej ale nikomu nevnucuji. Tedy: "Po prostudování určitých duchovních pramenů jsem dospěl k názoru, že reinkarnace není možná (aspoň ne v takovém podání, v jakém se stále uvádí), a to z jednoho jediného důvodu. Je uváděno, že pouze ta část "člověka", která byla přetransformována a přiblížila se k "bohu", tak tato jediná část se použije do dalšího cyklu. To ostatní se "rozpouští" jako nepoutřebitelné. Takže, přistoupím-li k názoru, že se bude někdo reinkarnovat, tak potom, ta následná bytost, již je zcela někdo jiný, mající pouze nepatrnou část z mého dřívějšího "Já". To ostatní je posbíráno od jiných. Že je to fantasticky optimistické, že? Přeji hezký den. Zbyněk P.
Axy
Reinkarnace
28. 12. 2010 13:34

Pokud bych se mela vyjadrit sama za sebe, tak ja v reinkarnaci verim.
Snad vsechna nabozenstvi na svete veri v nejakou formu posmrtne existence. Pouze materialismus v teto otazce pred nas klade perspektivu zejici nicoty.
Dle meho nazoru k tomu, aby clovek v reinkarnaci veril, nemusi ani inklinovat k "nejakemu" z mnoha techto nabozenstvi. Je to vse otazka vnitrni viry a vnitrniho presvedceni.
lup
ospravedlňujem sa,
28. 12. 2010 10:48

opäť som si neuvedomil, že pomlčka vo worde sa "preloží" ako otazník. Takže, ak je za otazníkom malé písmeno platí : otazník je pomlčka :-))
lup
Pani Nováková,
28. 12. 2010 10:45

Takto to učí kresťanské náboženstvo. Tiež som bol v minulosti zástancom teórie jediného života. Ale to nemusí byť pravda. V poslednej dobe sa prikláňam k možnosti reinkarnácie, aspoň ju pripúšťam. Prečo by nás mal milujúci BOH po jednom zbabranom živote v dĺžke povedzme 70 rokov uvrhnúť na „večné časy do ohnivého pekla“? Nie je spravodlivejšie pre milujúceho otca dať dieťaťu ? človeku ďalšiu šancu žiť ďalším, lepším životom? Poučiť sa z chýb predchádzajúceho života a postupne duchovne rásť k dokonalosti? Táto myšlienka nie je z mojej hlavy, ale ztotožňujem sa s ňou. Je to argument, ktorý ma prinútil minimálne uvažovať nad možnosťou reinkarnáciou. Samozrejme sa mi vnucuje otázka: čo je medzi smrťou a novým životom. Ale taktiež: ako vyzerá „nebo“, „peklo“? Ako to je s ľuďmi, ktorí sú neveriaci ? nežijú vo viere v Boha? Mnohí neveriaci žijú príkladnejším životom, ako ktorýkoľvek kresťan. Ako to je s ľuďmi žijúcimi podľa islamu, budhizmu, hinduizmu, šintoizmu,... Ako to je s ľuďmi žijúcimi v džungli, ktorí dodnes nepoznajú žiadne spomínané náboženstvo? Ako to je s novonarodenými deťmi, ktoré zomrú napr. v Afrike pár hodín po narodení bez náboženských obradov ? krstu, zádušná omša,...? Kam sa po smrti dostanú? Takýmito otázkami môžem pokračovať ďalej. Žiaľ, žiadnu odpoveď nemám na nič z toho, čo som predložil. Všetko to sú len dohady náboženského učenia.
Alena Nováková
každý máme jeden život
28. 12. 2010 5:45

Žádná reinkarnace neexistuje. Každý má jen jeden život. Po smrti následuje osobní soud, kdy se rozhodne, zda půjdeme do nebe nebo do pekla podle toho, jak jsme v životě milovali Boha.