Články

Záhady a tajemno

Klinická smrt - co na to říká Bible? - (komentáře)

dalila
...
11. 03. 2011 18:58

k tomu sachu,viem ze ma zo slovenska cenu a ze hral aj v zahranici ale nie som si ista ci si cenu aj odtial doniesol
dalila
:)
11. 03. 2011 18:07

zrovna si pripomenul sach tak na ten tiez mam pribeh,kamos,vie ako sa hra sach lebo mu to ktosi vysvetlil a par krat aj hral sach,len tak,laicky,boli sme obaja na navsteve u pana,kt.sach hra profesionalne,ma niekolko slovenskych aj medzinarodnych cien a padla rec o hre ci moj kamos vie a sadli a hrali,ten s tymi cenami ho podcenil a prvu partiu prehral,samo museli dat aj druhu a horko tazko vyhral ten s timi cenami,uznal mojho kamosa ze fuha,na to ze kolko krat v zivote hral je az velmi dobry v tom...Garias,poznam moje moznosti a viem ze vedkyna by som nikdy nemohla byt :)aj ked mam za sebou zopar skol s odretymi usami ale predsa
garias
...
11. 03. 2011 17:26

Ja myslím, že tento tvoj názor je prisilný. Že dávaš veľmi veľký význam tam, kde nieje. Ty keby si tiež tak dlho študovala a neskôr bádala, mohla by si kľudne aj ty byť vedkyňou. Je to o čase, ktorý tomu človek venuje. Je to niečo ako napríklad šach. Laik sa čuduje ako dobre vedia hrať šachy dvaja súperi, ale neuvedomuje si ako dlho na to trénovali a že keby aj on tak trénoval, bol by možno lepší ako oni dvaja.
dalila
:)
11. 03. 2011 13:26

chcem pridat moj skromny nazor,ja sa casto zamyslam nad tym,uz ako ziacka v skole pri uceni,ze preco mne do hlavy ide tak tazko a druhy spoluziaci to akoby nasli a na 3tej strane zijem s clovekom co ma vysoku skolu a ma zodpovednu pracu ktoreho volaju uz z inych firiem a lakaju do svojho podniku,pre mna je to nepochopitelne ze niekto ma hlavu a ked sa nieco uci tak akoby to nasiel,ja citam vase prispevky a fakt sa vyjadrujete tak odborne niekedy za ja by som potrebovala este 3 zivoty kym by sa to do mojej makovici dostalo,ja viem,je to iq a vsetci mame inu kapacitu mozgu,ale...co ak je to reinkarnaciou? co ak niekto uz tu bol viac raz teda si uz nieco pamata aj z minuleho zivota? ved taky Tesla,Einstein a vela inych? ako je mozne ze oni priam genialni mozgovo? ved my ostatny sa uz len po nich ucime,citame ale malokto aj nieco vymysli? pri vedcoch sa mi zda akoby sa rodili a umierali dovtedy kym nedokoncili svoj vyskum a ak je to fakt tak ze clovek ma len jeden zivot tak mozgi niektorich maju moj obdiv veru
lup
Garias, Daiterr
11. 03. 2011 4:30

Navrhujem ukončiť "debatu", lebo sa o chvíľu pobijeme :-))
daiterr
-
10. 03. 2011 18:27

A jaká je souvislost mezi tím, "co říká bible na reinkarnaci" a tím, že někteří kněží páchají neplechu? Já myslel, že diskuse bude k článku..
garias
...
10. 03. 2011 16:52

Táto diskusia má byť o článkoch, ktoré sem ľudia dávajú. Majú predstavovať názory ľudí na danú tému a v mojom prípade to tak aj je.
daiterr
-
10. 03. 2011 15:49

Gariasi.. pokud jsem si všiml z tvého psaní, tak jednak se nekontroluješ vůbec - viz ty tvoje plamenné hesla - takže psychiatra doporuč sám sobě především.

Ale nic ve zlém, vážně.

Ještě k tomu "hanobení tvého jména" - no sorry, ale ty sis mne první bral do huby pod tvými doměnkami, že "jsem takový a makový..", takže co čekáš, páva snad?

Prostě tady nejsme křesťanský spolek, to už si uvědom a podle toho jednej. Plamenné referáty si nech třebas na opravdu pořádné křesťanské stránky. A to, co jsem psal o tobě v těch bodech - to byl jen postřeh, nic víc.. Po druhých bys chtěl, aby "jak sa páči odpovedali", ale sám nehneš ani prstem.. A tak dále.. a tak dále.. a tak dále..

Ještě jsem neviděl moc tvých příspěvků, abys v nich někoho nezepsul a nezesměšnil.. Ty zkrátka asi jiný názor, než je tvůj - neuznáváš, viď? Jak dogmatické..
garias
...
10. 03. 2011 15:24

Ja nemám nenávisť voči nikomu, iba voči lži, klamstvu a podvodu. A prosím nevymýšľaj si aj v mojom mene. Vo viere si môžeš, ale nie v súvislosti s mojou osobou. Ak sa nevieš kontrolovať, vyhľadaj odbornú psychiatrickú pomoc.
daiterr
-
10. 03. 2011 15:11

Gariasi, jen tak mimochodem - z tebe doslova čiší nenávist vůči všemu křesťanskému. Měl by sis to řešit více soukromě, protože co kdo z nás má společného třebas s knězi, co znásilňují děti?? Osobně třebas vubec do kostela nechodím, ani se nemodlím, ani nepraktikuji nic křesťanského.. Takže nevidím souvist tady s touto větou - "Neverte ľudom, ktorí si skazili život a teraz si to kompenzujú znásilňovaním malých detí !!!" - to je jako co?? Zdá se mi to, nebo opravdu všechny, co neberou v potaz tvoje názory, prostě škatulkuješ do jednoho pytle?

Jestli sis nevšiml, tak opravdových věřících v onom dogmatickém smyslu tu moc nenajdeš, takže se obávám, že tvá plamenná hesla spíše budí rozpaky a údiv, než pochopení..

To, že zásadně neodpovídáš na dotazy zde pokládané - budiž..

To, že občas jsi jak slon v porcelánu a bez empatie servíruješ někomu neznámému svá stanoviska, aniž bys uvážil, že vůbec nevíš, co onen, pro tebe neznámý člověk, vlastně cítí a čím prošel - no budiž..

To, že rád pokládáš otázky jiným a pak se bavíš odpověďmi - budiž..

To, že vnucuješ dogmaticky tvrdě své názory a to stylem - "co není tak, jak říkám, je zkrátka blud a jste pomatenci" - budiž..

To, že se nad ničím nezamyslíš a jen chytneš i kus věty a už to bez ladu a skladu láduješ kolem sebe - budiž..

To, že občas pronášíš tady "soudružská" hesla o tom, že VY budete se smát a my budeme plakat - budiž..

Ale buď, prosím, alespoň té kozí dobroty a věci ohledně knězů znásilňovatelů si řeš ve svém okolí. Lidé zde se s tímto, myslím, nesetkávají a tak to tady budí rozpaky. Jestli jsi měl osobní problém v tomto směru, pak to řeš, ale ne zde. Přišlo mi to dost totiž nevhodné k danému tématu..

Předem děkuji.
daiterr
-
10. 03. 2011 14:53

Gariasi, psal jsem, že "datování starého zákona je 300 - 4.500 let" - ale to není bible! Ta se psala podle Nového zákona především. Ze starého si toho přebrala celkem poskrovnu.

Reinkarnace a bible - studoval jsi tuto problematiku? Jinak bys věděl, že dost toho nechal proškrtat Konstantin na památném koncilu kolem roku 300. Mimo jíné i zmínky o reinkarnaci. Evangelia později nalezená s touto premisou pracují a nezříkají se jí. Tolik asi k tomu "držení se podle bible.."

Chtěl bys fotky andělů a duchů a podobně? No.. Tak sežeň foťák, co zachytí vyší energetické frekvence a máš vymalováno. K těm čertům a andělům a podobně - spíše se jedná o zmotnělé podoby toho, co je poplatné tomu, kdo chce toto vnímat. Za vším bych viděl zkrátka vyší energetické entity. Ale to je každého názor.

Tím, že popíráš reinkarnaci, vlastně popíráš také učení a znalosti prastarých filozofů, například Platóna. Ten reinkarnaci také považoval za jasnou věc, dokonce ji zkoumal. No a mnozí další po něm.

K těm představám o Pinokiovi a spol - ty to strašně zlehčuješ, ale já ti garantuji, že pokud si něco vážně budeš dlouho představovat, pak to také nabude v této realitě svou podobu. Směješ se? Pak si prostuduj zápisky cestovatelů po Tibetu, kteří se setkali s touto "zhmotnělou představou".. Prostě práce s energií, je práce s energií. S čím pracujeme, to se nám pak odvděčuje.. Své by o tom mohl vyprávět pan Vašíček a nebo pan Mackerle a ti už zažili leccos.

lidská mysl je obdivuhodný nástroj. Jen s ní neumíme zatím zacházet a pak se dějí občas zajímavé věci..

Je jednoduché být se vším hned hotový a.. bumtaratabum - všecko napráskat na dvě hromady. Ale zamyslet se nad příčinami a přijít tomu na kloub - to chce čas a studovat to všecko..

Na všechno, co ty popíráš, tak mám mnohdy i tři možné vysvětlení a rozhodně nejsou exotická "o)
lup
Garias
10. 03. 2011 11:10

to poslednou vetou si to, podľa môjho názoru prehnal. Doslova pár jedincov urobilo ostudu a doslova hanbu celej katolíckej cirkvi. To je samozrejme jej interný problém. Niekde som pred nedávnom čítal štatistiku, koľko je katolíckych duchovných vo svete. Asi 250 000 kňazov. Koľkí majú za sebou nejakú aféru? Nech je to sto. Spočítaj si percento.

Výklad, prečo je toľko cirkví, nie je vo výklade Biblie, ale predovšetkým v uznávaní alebo neuznávaní dogiem katolíckej cirkvi.

Čo sa týka samotnej Biblie, v minulosti sme sa o nej bavili. Sú v nej, okrem iného, aj opisy javov, ktoré ľudia v minulosti inak chápali alebo nedokázali pochopiť. Ak chceš diskutovať o Biblii, presuňme diskusiu do fóra s témou Viera/Biblia.
S pozdravom LuP
garias
veriacim
10. 03. 2011 9:24

Veriacim by som odporučil sa zamyslieť nad faktom, že MEDZI veriacim a neveriacim človekom NEEXISTUJE psychický, duševný rozdiel - existuje rozdiel iba v pohľade na svet. Veriaci nemá o nič lepšie duševné vnímanie ako ja ty on ona...

Náboženstvá zakladajú svoje názory na TOM, ČO UŽ EXISTUJE a to je "duša" človeka. Snažia sa vám nahovoriť, že vy ste bez Boha nič a že ste nikto ak neveríte. Že zmyslom života je veriť. NIE!!! Zmyslom života je ho prežiť ako slušný človek, tešiť sa z neho, užívať si ho, mať priateľov rodinu, bohatstvo získané čestne. Toto je život!!!
Neverte ľudom, ktorí si skazili život a teraz si to kompenzujú znásilňovaním malých detí !!!
garias
..
10. 03. 2011 9:17

Súhlasím s lupom. Držme sa klinickej smrti v biblii. Ja by som len chcel podotknúť, že ona biblia (starý zákon) sa vyvíjala nie od 4500 pnl, ako to písal daiterr, ale zhruba tých 1000 rokov. To jasne poukazuje na fakt, že je to zlepenec, konglomerát z rôznych historických prameňov - od Potopy u Gilgameša po ukrižovanie Horusa.
Osobne si myslím, že v biblii moc známok o klinickej smrti nenájdete, alebo vôbec niečo o reinkarnácii apod. Samozrejme si môžete veľa pasáží takto vysvetliť, ale to nám nijako nepomôže.
Faktom je stále to, že biblia v tej podobe v akej je, najlepšie vyhovuje cirkvi a viere vôbec. To, že vám desať veriacich opíše Boha 10 krát inak a to že sto ľudí vysvetlí texty biblie sto krát inak, je urobené zámerne.
Je to veľmi jednoduché: človek, ktorý nemá silu rozumu, inteligencie a kritického pohľadu na svet (vedeckého) velice ľahko uverí aj v Deda Mráza a takémuto človeku vôbec neprekáža počatie z panny, rozprávajúci had, vražda všetkých ľudí pri potope.
- naopak človek, ktorý vníma svet rozumom, nenechá sa ovplyvniť v zmysle: "Vieš čo? Veda to nedokázala, takže ten Dedo Mráz, alebo Pinocio, by možno aj mohli existovať", taký skrátka neprijme démonov, anjelov, víly, škriatkov, morské panny, sirény, ogloje chorchoje, gorgyoly, zombie a všeličo iné, čo "veda nevyvrátila". :DD

Ako povedať vetu "Pinocio môže existovať, lebo nikto z nás nevie či existuje." ja pokladám za prejav hlúposti človeka (pri všetkej úcte k človeku ako takému). JA MôŽEM kľudne prehlásiť, že PINOCIO neexistuje a idem ďalej - nezaoberám sa výmyslami.

NEEXISTUJE !!!!! Neexistuje fotka anjela, diabla, škriatka a pod. Možno len nejaké opary, hmly, tvary ohňových plameňov, kde pracuje ľudská fantázia a kde tí prehnaní fantizírkovia vidia tvár Satana. To ja neberiem. Sme dosť múdri ľudia na to, a hlavne starí, aby sme neverili na anjelov a čertov.

Čo sa týka biblie, tak v nej nenájdete jasné texty o klinickej smrti. Ono v nej máte problém nájsť akékoľvek jasné texty, pretože skoro každú vetu si môžete vyložiť 5timi inými spôsobmi. Preto máme toľko cirkví, siekt, spoločenstiev a pod. :D

Biblia a vôbec náboženstvá jeden veľký cirkus založený na cirkusových knihách, ktoré spravili cirkusanti pre ľudí, ktorí nemajú kritický pohľad na svet a veria v Pinocia, anjelov, škriatkov, čertov a neviem v čo ešte.
Grush
Pro lup
9. 03. 2011 19:05

Nu, není nutno umět číst Bibli v hebrejštině nebo jaké sakrabónštině, stačí si najít zdokumentované změny kterými prošla. Nicméně, už jen vybrání čtyř evangelií z desítek, či spíše stovek jiných, je samo o sobě tak masivní ovlivnění že nějaká snaha schovávat ho za hraní se slovíčky ve stylu pán/hospodin a sem tam čárka, je (velmi mírně řečeno) úsměvná :-) No nechtěl jsem utíkat tak moc od tématu, jen jsem zareagoval na názor zda by se někdo odvážil cenzurovat nebo pozměnit text Bible. :-)
lup
pre Grush
8. 03. 2011 21:49

Je to na veľmi dlhú debatu a naviac mimo témy klinickej smrti v Biblii.

Otázne je, aké veľké zmeny v Biblii boli v priebehu stáročí porobené. Je rozdiel, keď miesto slova Hospodin napíšem slovo Pán? Je. Je to zmena oproti predchádzajúcemu, ale významovo nie. Ďalšie môžu byť spôsobené zavedením napr. interpunkčných znamienok, ktoré v dávnej minulosti nepoznali. A určite vieš, ako sa v takom prípade môže čiarka zmeniť význam vety. Je to zmena? Je.

Pochybujem, že my dvaja máme možnosť študovať Bibliu v originále - hebrejčine a gréčtine, aby sme mohli viesť vysoko odbornú diskusiu :-)) Ja nie. Musíme sa len spoliehať na literatúru o Biblii a tam môže autor popísať čokoľvek podľa svojho postoja k Biblii alebo náboženstvu ako takému.
S pozdravom LuP
Grush
2Lup
8. 03. 2011 20:58

Možná tě zklamu, ale Bible byla opravdu sestavena pouze z vybraných částí, a ty navíc byly během času doslova tak "zprasené" že musel být nařízen "očistný proces", a přesto dál probíhaly další drobné i méně drobnější úpravy kterých nebyly desítky, ale spíš tisíce... Je úžasné sledovat tyhle změny, ale současně to člověku vezme většinu iluzí o tom co vlastně Bible doopravdy je ;-)
daiterr
-
8. 03. 2011 7:49

Zdravím. Neděkujte, je to jen pouhých pár postřehů, nic více. Už se pár let o různé takové legrácky zajímám a je fakt co studovat. Příspěvky jako celek rozhodně nejsou stoprocentní pravdou. Jsou to pouhé střípky neskutečně složité a úžasné mozaiky. Snažím se vlastně těmi příspěvky naznačit, že svět není ani jen černý, ani jen bílý, ale má nepřebernou škálu barev a jejich odstínů.

Zavrhovat vše, "co nejde normálně vysvětlit", je stejně tak dogmaticky zcestné a vývojově brzdící, jako když si zase naopak myslíme, že "na obláčku sedí děda s berlou a hledí na Zemi.." Lidi hrozně málo čtou. Nejlépe jim jde - koukat na "vizi pro tele" a přebírají mnohdy z lenosti už jakékoliv informace tam podané, jako "jasný fakt"..

Jenomže ono je potřeba číst. Mnoho informací o "záhadnu" bylo zdokumentováno, prověřeno, nesčíslněkrát probíráno. Nemůžu se zbavit dojmu, že někdo vyloženě potřebuje místo lidí mít tupé stádo ovcí, které vezme jakoukoliv informaci a nebude nad tím přemýšlet.

Takže nejenom, že je potřeba číst, ale také samostatně pouvažovat, zda něco možné je, či ne. Nepřebírat mnohdy dogmatické názory z více stran. Zkrátka je dobré poslechnout "svoji intuici" a to někdy dokáže divy.

Je hodně "vnucovačů názorů" a nejdete je na každém fóru. Tito lidé to nemyslí zle. Jsou přesvědčeni, že konají dobro, jenomže názory nejde vnutit, ani nějak si vydupat. Každý jedinec má ryze svobodnou vůli, zda ten, či onen názor vezme za svůj, nebo to nechá plavat a podívá se po jiném, pro něj příznivějším stanovisku.

Hodně se mluví mezi lidmi o konspiracích a různých spekulacích - co se týká některých událostí kolem nás. Osobně však vidím pouze jednu jedinou možnou konspiraci a záhadu, kterou bych formuloval asi takto:

"Pokud by se na Zemi neděly záhadné události, nebyla by pozorování UFO, neprojevovaly se různé nevysvětlitelné fenomény, zkrátka kdyby zde na Zemi byl absolutní klídek - pak toto bych opravdu považoval za největší konspiraci a záhadu." "o)
Jelitko
pane
7. 03. 2011 16:41

daiterr,vse se zajmem jsem dusledne precetla a opravdu je to tak,zahady na ktere neni odpovedi je mnoho a jen cloveka sejme kdyz se ozve takovy materialista co se snazi o vysvetleni.
Rada ctu vase nazory,jsou opravdu k zamysleni.Diky.
daiterr
-
7. 03. 2011 12:52

Pro upřesnění - Gariasi, všiml jsem si, že bereš přece jen v potaz, že "Ježíš byl člověk" - pak tady se shodneme, ale ty ostatní věci - tam si názorově stojím.

Přidám tady trošičku "konspirace" - Starý zákon se bere jako zdroj informací pro pozdější Nový zákon a Bibli svatou. Datování Starého zákona je někde kolem 300-4.500 let př.n.l.

Ale například taková Ramájána, nebo Mahabhárata - ty jsou datovány od 900 - 7.000 př.n.l. a popisují události úplně jinak, než takový Starý zákon. Tam se to "létajícími Vimany" jen hemží, "bohové" mezi sebou bojují o nadvládu a používají "lesklé šípy, jejichž zář je po výbuchu silnější, než tisíc sluncí a vše se mění v prach, voda je otrávená a pak se dlouho rodí mrtvé děti.."

Nutno dodat, že Indické věděcké kruhy z těchto eposů nejen čerpají poznatky a analyzují je, ale také dávno vzaly jejich vyprávění za své a berou to jako "jasný popis událostí v té době, kdy se to stalo" (války oněch bohů jsou v eposech datovány různě a válek bylo více. Faktem je, že nějakým 100 000-cem let se tam opravdu nešetří..)

Takže kdo byli oni "bohové"? A co tu dělali za virvál? Byli to nějací paskřivci odjinud a Země je jedna z jejich kolonií? K tomuto se také váže jedna zajímavá paralela - při regresní hypnóze do "minulých životů" popsal jeden člověk sám sebe, jako dělníka na stavbě velké pyramidy. Datoval to do doby kolem 9.000 let př.n.l. a posteskl si, jak by mohla stavba pyramidy jít rychleji, že má nápad na zlepšení, ale nikdo jej prý neposlouchá. A na otázku - "kdo že jej neposlouchá? Jsou to dozorci?" - odpověděl, že "dozorci ne, jsou to cizinci s velkou hlavou, malí, mající na ruce tři prsty a že přišli z oblohy. Ovládají je prý myšlenkami. Cokoliv, co po nich prý chtějí, tak jim zobrazí přímo myšlenkou ve formě obrazů.."

Není to jediný případ.. A není jistě ani poslední.

Takže si to shrňme:

- máme tady svědectví o "bozích", kteří vedou mezi sebou války, sestupuji na Zemi a "berou si ženy lidské..

- jsou zmínky o tajemných civilizacích (Atlantida, Lemurie...)

- zničeho nic nám tu po člověku Cromagnonskému, (jenž vývojově šel naprosto ke dnu) najednou povstala rasa jakýchsi "homo sapiens-ů", jen tak, bez nějaké dlouhodobé přípravy, navíc vše stylem, jako "když nějaký trenér pošle na hřiště novou a lepší sestavu"..

- nejenom, že onen nový tvor si hezky podmaňuje vše kolem sebe a příroda na něj přestává mít páku.. On ještě je hned od počátku zdatným zemědělcem. A co je zajímavé - považte - hned dokáže vyšlechtit velkou řadu nejen obilovin.. (dnes si sami vědečtí agronomové museli připustit, že vytvořit novou odrůdu obiloviny například - je dost těžké a navíc ji adaptovat na větší část Zemských podmínek - to je opravdu velký problém..) Takže odkud se vzaly tyto "výtvory agronomie"? Jen těžko si představit, že zrovna od tehdejších lidí, co byli rádi, že si něco vypěstili, nebo ulovili. Navíc vše v horizontu pár set let..

- máme tady megalomanské stavby, řadící se mezi divy světa (i v dnešním technickém světě) a některé z nich bychom sami ani dnes nepostavili..

- jsou tu zmínky o obrech a neznámých cizincích, kteří "učili národy"..

- máme k dispozici mapy, jenž jsou opisy starodávných map. Tyto mapy jednak musely být kartograficky zpracovány v době, kdy severní a jižní pól byly oázami zeleně + kontinenty byly blíže k sobě a navíc tyto mapy jsou natolik pořád dobré, že mořeplavci, plavící se podle nich, dopluli opravdu tam, kam si na mapě vytyčili.

- máme artefakty složitých zařízení a ani dnešní věda je nemůže rozluštit, proč a k čemu to mohlo být.

- máme arch. nálezy, které věda odmítá řešit a schovává je do archívu, nehodí se jí to do krámu. Například stopy dinosaurů spolu se stopami obuvi neznámých velkých hominidů.. Nebo čisté průstřely lebek prehistorických zvířat. A tak podobně.

- jsou pochyby o tom, že amíci přístáli na měsíci. Ne proto, že by tam fakt nedoletěli, ale kvůli tomu, že "měsíc prý už kdosi vlastní a rozhodně si nepřeje, aby mu tam jacísi pozemšťani bivakovali..."

Navíc teorii o "nepřistání" podporuje i to, že jistý režisér opravdu pracoval s neomezeným rozpočtem a zrovna "náhodou" potřeboval makety jak měsíčního povrchu, tak všeho ostatního.. Také tuto teorii potvrzují třebas i takové legrácky, jako to, že od zmíněného "přistání" už nikdo nikdy neletěl na Měsíc a i dnes, když na to přijde řeč, tak "prý na to není dostatečné vybavení, či finance"..

To je směšný argument, protože v době "přistání" onen modul prakticky řídila počítačová jednotka o inteligenci dnešních prastarých prvních digitálek, ale údajně "tam amíci byli", ovšem dnes, kdy máme super PC a vše vychytané na všech úrovních - tak "nemáme ani technické, ani peněžní možnosti"..?? Co je to za blbost?

- existuje mnoho pozorování "neznámých tvorů" existujících přímo ve vesmíru.

- je mnoho pozorování "zvláštních neznámých objektů ve vesmíru, co opravdu inteligentně manévrují.."

a teď něco z domácí, pozemské přítomnosti lidí:

- známe projevy "poltergeistů"

- jsou případy "neklidných mrtvých", jejichž rakve se přemísťují i v místech, kde to není prokazatelně možné..

- máme nesčetné projevy "duchů"..

- něco neznámého a neviditelného nám občas napadá lidí..

- výskyt podivných stvoření

- lidé jsou schopni jakési "neznámé síly" - ohýbají silou vůle lžíce, jsou schopni levitace (kdo nevěří, nechť si přečte vědecky prověřená svědectví ohledně "mága" D.D. Homa..)

- jsou známy případy teleportace, nebo pyrokikineze

- případy "samovznícení", kdy třeba šaty jsou netknuté, ale tělo se promění v popel..

- případy "nezetlelých mrtvých" (saponizace se nepotvrdila, navíc jsou známy případy, kdy mrtvý byl i v masovém hrobu a všichni okolo něj byli zetlelí..)

- výskyt "inteligentních" kulových blesků (prokazatelně zabijí cokoliv, ale lidi jen velmi, velmi ojediněle, vyhýbají se kalužím, opatrně "seskakují" ze stromu a neplatí na ně žádný hromosvod..)

- lidé nám mizí a to mnohdy před očima mnoha svědků..

... A je ještě mnoho podobných tajemných srandiček.

S tímto vším si věda rady neví a církev ve většině případů od toho dává ruce pryč a svorně obě instituce prohlásily, že "je to nemožné".

Přesto ony případy se vesele stávají a mají mnoho svědků. Nezřídka i takových, kteří jsou vyloženě z vědeckých kruhů.

No a do toho všeho zasaďte člověka se svým nynějším myšlením a je jasné, že ten nemá šanci se v tom všem zorientovat, natož něco tak pořešit.

Přičtěme k tomu onen neomylný poddvědomý smysl v něco, "co je nad námi někde na vyšší úrovni" a navíc si ještě vemte v potaz, že onen člověk po mnoha prověřených vlastních zkouškách ví, že se na tenhle "smysl" může spolehnout a.. máte tady rázem hru na Boha a člověka. Máme tu základ víry.

Jasně, že se vše vyvíjí a i tahle meta není konečná. To, co víme dnes o všech aspektech, bude již za deset let překonáno. Pointa je ovšem v tom, že když někdo prohlásí, že "vše výše popsané a mnohokrát zdokumentované je blud a výmysl chorých mozků", pak onen dotyčný rázem smete do koše jak veškerá svědectví, tak i pozorování událostí a i jejich zkoumání. Toto nepovažuji za správné.
daiterr
-
7. 03. 2011 10:20

Gariasi, snažíš se některé věci dost zlehčovat a to, si myslím, není pravé ořechové - "Do dnešných dní stavia cirkev na naivnosti ľudí. Ľudí, ktorí keď zašuchoce lístie stromov, trasú sa, že sú v dome duchovia. Prichádza doba vedy a techniky a už veľa "veriacich" bludov bolo vyvrátených" - na jednu stranu chápu, že za tímto je část pravdy. Ale ne zcela vše je tak, jak se to snažíš prezentovat..

Jsou projevy energií, na kterých si věda vylamuje zuby neustále. Navíc ta přicházející doba "vědy a techniky" z těch "veriacich bludov" vyvrátila tak max. ty nejšílenější, ale na tom zbytku si vylámala zuby úplně. Ostatně - ani sama církev mnohdy neví, co s takovými "fenomény" dělat..

Takže například - projevy "poltergeistů" (to je to tvoje šuchotání listí) církev jednak buď popírá, nebo to bere jako "projev démona".. Věda toto buď také popírá,nebo to bere jako "projev neznámých a zatím neobjasněných příčin" a dává od toho ruce pryč. Každopádně ony "projevy" trvají dále a vesele se projevují dle libosti. Své by mohli povyprávět i KGB, kteří podobné úkazy dokumentovali a protože se jim to nehodilo pro válečné srandy, tak to hodili do archívů..

Další legrácka - samovznícení člověka. Toto církev nazve "ohněm pekelným" a věda to nazve "projevem neznámé energie", ale ani jedna instituce v tom jasno nemá a neměla. Panují jen dohady.

Mám pokračovat dál? Těch případů by bylo více. Ale podstata toho je, že obě instituce furt bazírují na "jakémsi přiřazení daného jevu něčemu" - církev to furt valí do "démonologických aktivit" a věda to zase cpe do "měřitelných a vyzkoušitelných vysvětlení" ale ani jedna instituce prozatím na tohle nemá.

Při tom k vysvětlení obou popsaných "fenoménů" lze dojít snad i logickou cestou, ale neznamená to, Gariasi, že onou cestou bude popření těchto jevů jako blud!

Vysvětlení dávno je, jen si ho ani církev, ani věda - nepřipustí. Obě instituce ze stejného důvodu - Církvi se to nehodí k jejímu učení a vědě se to nehodí kvůli konzervatismu jejich teorií.

Takže asi tolik k tomu "šuchotání.."

Ježíš - tady je také zbytečné nad tím debatovat. Už jen proto, že existenci daného jedince se stoprocentně nikdy nepodařilo prokázat tak, jek je prezentováno všeobecně, jelikož neexistují přímé a hodnověrné záznamy, kromě bible. Je však pár nepřímých a vedlejších záznamů. Buddhické spisy z té doby se zmiňují o "jakémsi léčiteli pod tímto jménem" a ve spisech islamistických taktéž je pár zmínek o někom tohoto jména, ale ani jeden z těch pramenů neuvádí, že by snad šlo "o syna božího", nebo "vykupitele"..

Ježíš mohl být opravdu syn boží, nebo jen zdatný léčitel a znalec dávných mysterií, které používal pro blaho bližních, nebo to mohl být obyčejný kazatel daného směru víry a nebo také to mohlo být více lidí, jejichž skutky se pak zapsaly pod jedním jménem a díky tomu vznikla "postava Ježíše. Nesmíme také ani vynechat možnost, že ježíš mohl být i uměle vytvořeným mýtem a to někým, kdo nutně potřeboval za tuto smyšlenku něco skrýt.

Poslední možnosti ale moc nepřispěje hodně indicií z druhých pramenů, takže zřejmě Ježíš byl a žil. Dle dostupných pramenů mohl studovat egyptská mysteria a mohl také znát i jiná vědění. Toto mohl využít pro lidi, což se nelíbilo oněm Farizejům, kteří z toho dostali lufty a snažili se ho zbavit. Jasná politická vražda.

Proč o tom píšu? Protože na jedné straně si církev "pěstuje" svého Ježíška a na straně druhé je zas jeho existence a status rázně zamítnut. Ovšem obě strany zapomínají na to podstatné - pokud byl, pak byl především člověkem (a je jedno, za jakým účelem zde byl) a za druhé - ani jedna strana dosud svá tvrzení stoprocentně nepotvrdila důkazy. Takže tvrdit, že Ježíš "byl a je syn boží", má asi v dnení době stejnou váhu, jako tvrdit" že "ježíš nikdy nebyl synem božím, ani neexistoval a je to blud" - obě teze, ať si jejich propagátoři myslí cokoliv - jsou pro ně samotné "pouhým zbožným přáním" na základě jejich vlastních dogmat, leč střízlivě jasně - zatím - nedokazatelné.

Můžeme to směle přiřadit k oněm "nevysvětlitelným fenoménům" popsaným výše. To už raději budu sázet na ten neidentifikovatelný vnitřní pocit, který mne osobně nikdy nezklamal a který mi říká, že "jakási síla nad námi fakt je", jen ji ještě neumíme chápat a tak si ji pojmenováváme tak, jak si děcka pojmenovávají hračky. Ale to neznamená, že ona "síla" neexistuje.

Ať už si o tom obě strany myslí cokoliv, vidím spíše za jejich nepochopením dogmatismus učení na obou frontách. Církev má své mouchy a věda je má také. Obě instituce by měly začít pořádně pracovat a přemýšlet. Do té doby bude vše "hra na slepou bábu"..

Takže nezavrhuj tak úplně ono "šuchotání" a Ježíše, když sám nemáš ani pro jedno pořádné vysvětlení, Gariasi.. To, že podle tebe je obojí kravina - to fakt neobstojí..
lup
Poznámky ku komentárom
6. 03. 2011 16:34

Kresťanstvo sa „vyvinulo“ zo židovského náboženstva a prevzalo aj značnú časť učenia. V biblických časoch ani Židia neboli jednotní v učení o živote po smrti. Farizeji a Saduceji sa líšili v tom, že jedni tvrdili, že existuje vzkriesenie a po poslednom súde večný život, druhí tvrdili, že vzkriesenie nebude (nepamätám, ktorá skupina, čo tvrdila). Kresťanstvo prevzalo učenie, že po smrti ide telo do hrobu a pri druhom príchode Ježiša bude mŕtve telo vzkriesené, za svoje skutky súdené a podľa zásluh poslané do neba alebo do večného ohňa. Dokonca aj Ježiš o tomto hovoril.

Garias, Ježiš, žiaľ, nezanechal žiadne písomné svedectvo, žiadnu knihu. Nie preto, že by nevedel písať. Ostali po ňom iba výroky, poučenia, podobenstvá,... ktoré sú zapísané v evanjeliách. Je isté, že mnohé z nich sú autentické, niektoré sú doplnené v neskoršej dobe. Údajne vedci k tomuto záveru prišli jazykovou a výrazovou analýzou.

Pietro, našli sa rukopisy starozákonných kníh zo začiatku nášho letopočtu, čiže staré prakticky 2000 rokov. Porovnávali ich a boli prakticky zhodné so súčasnými hebrejskými originálmi. Úpravy alebo odlišnosti textov medzi jednotlivými prekladmi sú spôsobené napríklad nedokonalosťou alebo rozmanitosťou jazyka, použitým slovníkom prekladateľa. Stačí si zobrať napr. preklad český ekumenický a český Kralický a porovnaj si použité slová. Biblia je na rôznych web stránkach v elektronickej podobe v rôznych prekladoch. (Prelož si nejaký článok napr. do angličtiny a potom ho nechaj inej osobe preložiť naspäť do svojho jazyka, zopakuj to desaťkrát. Ako sa bude líšiť originál od posledného prekladu?)

Myslíš si, že by si dovolil obyčajný človek vytvárajúci kópiu Biblie úmyselne cenzurovať alebo pozmeniť text? Myslíš, že by mal niekto na takýto skutok odvahu zmeniť „BOŽIE SLOVO“? Vieš, čo by takéhoto človeka čakalo za trest? Ja sa skôr divím, ako dokázali Židia uchovať Starý zákon viacej ako tisíc rokov (od Mojžiša do začiatku nášho letopočtu) za tak pohnutých časov. Neustále sa viedli vojny, vyvraždené a vypálené mestá, putovanie, dva razy boli v otroctve v Babylone, nadvláda egyptská, perzská, grécka, rímska, turecká,... a svoju vieru a svoje Písmo dokázali zachrániť dodnes, prežilo tri tisícročia!
garias
...
6. 03. 2011 15:37

Napriek tomu si myslím, že Ježiš mohol žiť - ako ČLOVEK iba samozrejme. Ak napísal učenie, toto by som chcel čítať a nie to doplnené o Boha, anjelov apod. Každému rozumnému človeku musí byť jasné ako náboženstvá vznikali. Vznikali za čias kedy ľudia nevedeli čítať písať, nič skoro nepoznali. Stačilo aby udrel blesk a bol na svete "boh hromu".
Do dnešných dní stavia cirkev na naivnosti ľudí. Ľudí, ktorí keď zašuchoce lístie stromov, trasú sa, že sú v dome duchovia. Prichádza doba vedy a techniky a už veľa "veriacich" bludov bolo vyvrátených. Ako posledné pokusy o navrátenie do už stratenej sily cirkvi sú vyhlásenia, ktoré dáva Vatikán a to typu ako: "Boh je gravitácia.", "Big Bang spravil Boh", "Evolúcia už nemôže byť netolerovaná" (Ján Pavol II.). Proste cirkev, kresťanstvo a viera vôbec sa snaží ako tak vsunúť Boha všade tam, kde ešte nieje veda celkom pevná, jasná - čo ešte nebolo dôkladne odhalené. Preto tu máme témy o veštení, duchoch, alebo ak chcete aj spasení.
Pietro
Klinická smrt
6. 03. 2011 10:16

bible není nic jiného nez cenzurované a tisíckrát upravené (podle vkusu každého ne soudruha, ale rádobyduchovního)vydání vybraných spisů, jejichž autorem je kdosi neznámý. A podle fanatických křesťanů vlastně všichni lidé, kteří nejsou křtěni, přijdou do pekla. Ostatní náboženství jsou samozřejmě dílem satanáše...Vzhledem k velmi kontroverzní úloze katolické církve v dějinách mám osobně k ní značnou averzi a protože jsem četl naopak o učení o reinkarnaci v původním učení Ježíše Krista,mám za to, že jediným důvodem pro bláboly fanatických katolíků je usilování o moc a majetek.Mimochodem, učení o smrti, kde pak nebude nic a po posledním soudu bude každý hodný fyzicky vzkříšen, se mi zdá šílenější, než Paroubkova díla...A včil - Koniášové a Bobligové, jen do mne.