Články

Zajímavosti

Jaký je váš názor na věštění? - (komentáře)

Dolkar
23. 03. 2011 20:08

garias, jak tak prochazim tvymi prispevky, ty naopak neumis vyslechnout nazor druheho, jedine ze by byl stejny jako tvuj. Jen se drzis dogmat a ani si to sam nepriznas. Jeste nez neco namitnes, nejsem krestan ani materialista a od jakychkoliv dogmat se drzim dal.

Tvuj cil ochranit mysli mladych lidi je sice uctyhodny, ale delas to naprosto spatne. Porad dokola opakujes "to a to je lez, tohle je jen jedina pravda" v ruznych formach bez jakekoliv teorie, bez sebemensiho rozumneho argumentu. Rad se od tebe priucim, vyposlechnu si tvoji argumentaci, proc napriklad vesteni podle tebe neni mozne. Bohuzel, nemohu, z doufam jasneho duvodu.

My jsme ti, co uz premysleli. Spousta z nas bylo vychovavano v materialistickem duchu nebo naopak krestanskou rodinou. Srovnavali jsme nazory druhych, vzali si od kazdeho neco. Tim jsme se odpoutali od techto dogmat a jsme otevreni si vytvorit svuj nazor. Pokud pomines podstatu krestanstvi a ryziho materializmu, je to jedno a to same. Nekteri az fanaticti prislusnici, mezi ne si dovolim priradit i tebe, proste ignoruji nazory ostatnich, haji jen a jen tu svoji osobni pravdu. Nejsou otevreni zadne diskuzi, hlasaji svoji viru jen proto, aby presvedcili lidi mnohdy chabymi argumenty. Kdyz vzdoruji, zacnou jimi opovrhovat, krestan zvola ze shnije v pekle, materialista naopak pochybuje o zdravi rozumu dotycneho.
Tady vidis, ze jsi vlastne presne to, cim sam opovrhujes.
daiterr
-
15. 03. 2011 13:36

Gariasi, to je vskutku hodný názor přesně tebe samého "o)

To je jedna věc. A popojeďme dále - KDE mám odpovědi na dotazy? KDE je odpověď na osobní útok, co jsi psal níže? KDE?

Takovou odpověď napíše vážně jen člověk, co nemá argumenty a potřebuje se z něčeho vyvléci. Takže opět - JAK SA PÁČI, Gariasi..
garias
...
15. 03. 2011 13:26

neustále zavádzaš a klameš. Odmietam pokračovať v tejto bezvýznamnej diskusii a budem reagovať iba čo sa týka článkov. Svoj názor si samozrejme poviem a rád si vypočujem názor druhého. Ale nie v zmysle Pinocia. Howgh :D
daiterr
-
15. 03. 2011 13:25

Navíc píšeš - "Možno to bolo tvrdé a určite sa zasa naštveš, nebolo to cieľom. To, že sa naštveš je iba dôkazom toho, že sa nedokážeš odpútať od svojej zarytosti, svojej pýchy a stále si presadzuješ iba tú svoju VIERU"

- tak nejde o to, že to bylo, nebo nebylo tvrdé, ale je to už osobní útok a ten budeš muset vážně vysvětlit. Ovšem jak píšu výše - BEZ osobního zaujetí.

- a že když s naštvu, tak že to znamená, že se nedokážu odpoutat o pýchy a víry a.. COŽE TO?? Takže chceš tím říci, že pokud nebudu skákat, jak ty pískneš, tak je to špatně? Navíc - jak VÍRA?? Kde píšu něco o víře v tom smyslu, jak to tady furt prezentuješ? Najdi, ukaž, předveď! Zarytost? To je jako co? To, že mám svůj názor a svou teorii na něco a neakceptuji tvůj názor za svůj - to je ona zarytost? nebo jak tomu rozumět? Opět vysvětli!

No schválně, počkám si na to..
daiterr
-
15. 03. 2011 13:18

Gariasi, tak tebe zajímá to, "aby lidé mnou nebyli klamaní"?? Ale podívejme. A čím bych je tak mohl "klamat"? Svými názory, u kterých většinou stejně píšu, že "jde výhradně o můj osobní názor a každý má mít oči otevřené a zkoumat, co to dá?"

Na jedné straně po mně chceš jména. Na straně druhé, když už je tu napíšu, ani to nečteš.. (Jako proč taky, dyť je to pod tvou úroveň přece, no ne?)

A opakuju po sté asi - KDY odpovíš konečně na dotazy.. Dočkám se? Nebo i jiní?

Takže hezky brzdi s tím, že někomu dávám "falešné informace", protože ty na jednu stranu se bojíš něčeho, ale sám to děláš - se koukni, co tady píšeš? Nevíš o problému nic (podle odpovědí, co tu dáváš, se to tak bohužel jeví..), ale druhé kritizovat bys chtěl?

No a když už mně tady obviňuješ, že blbnu lidem hlavu, pak mi teda vypiš, KDE tak píšu a JAK oblbuju. Protože nezlob se na mne - tohle je vážné obvinění.. Takže JAK SA PÁČÍ, Gariasi - vypiš mi tady KDE jsem něco takového psal a PROČ to podle tebe škodí.

Ovšem hlavně z toho vynech to, že "když tobě se to nezdá, protože ty věříš něčemu jinému, tak zkrátka je to na oblbování jiných.." To bys už totiž fakt přehnal úplně..
garias
..
15. 03. 2011 13:07

Možno to bolo tvrdé a určite sa zasa naštveš, nebolo to cieľom. To, že sa naštveš je iba dôkazom toho, že sa nedokážeš odpútať od svojej zarytosti, svojej pýchy a stále si presadzuješ iba tú svoju VIERU - aj cez mŕtvoly. Ukončme teda rozhovor s tým, že budeme veriť tomu, čo je skutočné a nie iba tomu, čo pár z nás za skutočné považuje. A keď sa tak už stane, tak to zvýrazni: "Ja verím tomuto..." nie "Je to takto, veštenie existuje apod". S týmto "Je to takto..." nikdy súhlasiť nebudem, čo sa týka veštenia, Boha, anjelov, Pinocia atď.
garias
...
15. 03. 2011 13:03

Vôbec nie. Mňa osobne vôbec nezaujímaš. Zaujíma ma to, aby ľudia neboli tebou a podobnými klamaní. Aby nepočúvali neoverené nezmysly typu "Blesk je prst boží", pretože my už vieme čo to blesk je.
Pre mňa za mňa si maj svoj názor aký len chce. Ver trebárs aj Pinociovi, alebo Jankovi Hraškovi, nakoľko anjeli od toho nie sú moc ďaleko, ale nedávaj mladým ľuďom falošné informácie len preto, že TY TOMU IBA VERÍŠ.
Ako hovorím, o teba mi nejde. Je mi vážne jedno čomu ty veríš, ale mám skúsenosti, že určitá skupina ľudí dokáže vplývať a oblbovať práve mladých ľudí, ktorí by mali veriť sebe, a svojim schopnostiam zmeniť svoj život, ako VERIŤ v nejaké veštby a podľa nich žiť.
Budem vždy za zdravý rozum, inteligenciu a výskum a nikdy nebudem súhlasiť s naivnými predstavami ľudí, ktorí nemajú schopnosť uvažovať vedecky - KRITICKY, ale veria si čomukoľvek len preto, že SA IM TO PÁČI a zabíja to nudu.
daiterr
-
15. 03. 2011 8:46

K první větě se odmítám vyjadřovat, protože to, co jsi zde už několikrát napsal, mluví za vše.. "o))

Nepotřebuji pochybovat o věštění, ani jiných věcech, protože toto jsem dělal kdysi dávno. Navíc se na to nedívám pohledem laika-dogmatika, jako ty a RESPEKTUJI názor jiných, na rozdíl od tebe. (Bohužel názory typu - "je to smiešne a jste pomatenci" - to fakt neakceptuji, nezlob se. Buď mi vyvrať moji teorii a nebo raději mlč..)

Tobě se zkrátka nelíbí, když s tebou někdo nesouhlasí, viď? Proto tě žere, že mám nějaký jiný názor a hned to považuješ za extrémismus, jenže to se mýlíš. Názory respektuji vždy, ale ne takové, co máš napsáno výše v závorce. To totiž není názor, ale prach sprostá neomalenost..

Máš-li co dodat k věštění opravdu tak, abys mi můj názor vyvrátil a máš-li to čím podložit, tak na co čekáš? Nebo furt budeš psát dokola něco o tom, že "Rozumný človek popremýšľa, nerozumný bude zasa na mňa frflať.."? Protože to pasuje zase akorát tak na tebe.. Ty na nic neodpovíš, jen opravdu frfleš.. Pak se můžeš divit, že se ti to vrací..
garias
...
15. 03. 2011 8:28

daiterr..nepovedal som, že môj názor je jediný zdravý. To si povedal ty a s tým ja nič nemám. Čo uprednostňujem je rozmýšľanie a diskusia nad vecami. Nesúhlasím s fanatickými až extrémistickými názormi typu: "Veštenie je toto a toto" pričom sám nevieš čo to to veštenie je. "Boh je toto..." pričom nevieš o Bohu o nič viac ako ja, keďže sme o ňom obaja čítali, prípadne si tam niečo domýšľame.
Rozumný človek rozmýšľa a prekrúca svoje myšlienky. Každý inteligentný človek si uvedomuje svoju omylnosť a NEVERÍ niečomu len preto, že sa mu to páči.
Ty si nikdy ani len nezapochyboval o tom, či by veštenie mohlo neexistovať. Keby áno, rozprával by si úplne inak - opatrnejšie.
Ja sa len divím, kde ľudia berú tú istotu. Istotu vo veciach, o ktorých nemajú žiadne poňatie.
O veštení vieš toto: "Niekto veští, vyveští a čakáme či sa to stane". Nič iné o tomto nevieš naisto. No a rozumný človek nebude vešteniu len tak veriť, keď VIE, že práve myšlienky a pocity sú tie jediné ktorého môžu oklamať a že bez dôkazov sa tak deje pravidelne.

Preto podotýkam a zvýrazňujem:

TO, že ty niečomu veríš, neznamená, že to pravda aj JE. A to sa týka ako Boha, tak aj veštenia a všetkého možného, čo nieje normálne ľuďmi skúmané.

Rozumný človek popremýšľa, nerozumný bude zasa na mňa frflať... ako doteraz.
daiterr
-
15. 03. 2011 5:40

Gariasi, obávám se, že jsi právě popsal sám sebe.. protože TOBĚ někdo kdysi řekl, že věštění, pánbožko a podobné věci = kravina = zdravý rozum a ty tomu ZARYTO veríš.. To je přesně ono.

Tudy ale cesta nevede, protože:

- KDE jsi přišel na to, že právě ten názor, jak jej prezentuješ, je právě ten jediný ZDRAVÝ ROZUM?

- KDE máš alespoň nějaký protidůkaz? Nebo protiteorii? Tady, doufám, nejsme od toho, abychom si navzájem zesměšňovali "zdravý" a "nezdravý" rozum, ale snad od toho, že se k danému tématu řeknou možné prokázané věci zkusí vytvořit nějaká vysvětlující teorie. Nebo jsem to špatně pochopil?

Mohl jsem udělat to samé - říci, že "věštění je jasná věc a všichni, co se tomu smějí, zkrátka nemají pravdu".. A udělal jsem to? No neudělal. Ale naopak jsem popsal možnou vysvětlující teorii, se kterou pracuji pár let a zatím to sedí na hodně věcí. KDE máš nějakou teorii ty? KDE máš (kromě posměchu o zdravém rozumu) nějaký protidůkaz?

Věštění - ať chceš, nebo ne - je tady od dávných dob a když odmyslíš obvyklé pouťoviny, jako je čtení z ruky na ulici a tak dále - tak funguje prokazatelně. Víš, co už se tímto zabývalo vědců? Laboratorně to zkoumali. A jejich závěr zněl, že "sice neví jak, ale navzdory možné pravděpodobnosti to funguje.."

Takže pokud si myslíš, že je to blbost, pak PŘEDNES svou teorii, která tvůj názor podpoří.
garias
...
14. 03. 2011 19:20

No ten čo je aspoň trochu rozumný, bude premýšľať a nebude slepo a zaryto veriť niečomu len tak bez dôkazov.
daiterr
-
14. 03. 2011 19:19

Takže tvoje vysvětlení ohledně věšteb je ten, že je to kravina - rozumím tomu správně?

K tomu "stvoritelovi" - kde jsi přišel na to, že bych něco takového tvrdil? To teda zírám.. Osobně bych nikdy nic takového takhle netvrdil. Ale chápu, že jsi už tak okopaný jinými dogmaty, které nemáš rád, že to pak používáš a mlátíš tím kolem sebe hlava nehlava..

Třeba toto: "Ale keď príde zemetrasenie kde umierajú ľudia, tak aby si si ako tak obhájil svojho Boha budeš tvrdiť, že všetko Boh robí, ale zemetrasenie už nie. :D" - na tos přišel jak? No schválně -to mi fakt vysvětli, jak jsi došel na to, že bych tohle řekl :o)) Svoje stanovisko ohledně Boha jsem přece už několikrát psal, nebo už si to nepametáš?

Mně zas nezajímá tvoje dogmatická materialogie. Předlož důkazy a odpovídej na dotazy. Pak se někde pohnem. Zatím jen vím, že věštění ti způsobuje kopřivku a cukání huby od smíchu.

Věštění, co rádoby v legraci popisuješ - tak tohle jsem na mysli zrovna neměl. To je prostá pouťovina. Mám na mysli jiné a mnohem prokázanější případy, které se staly.

Takže závěrem k věštbě:

- Garias bere tuto věc jako jasný klam, podvod a případ pro psychouše

- Daiterr věštbu vysvětluje tím, že "je možné pomocí vlastní myšlenkové energie měnit realitu kolem sebe pomalu tak, že se věštba naplní a děje se to mnohdy i nevědomky"

Fajn.. A teď - čeho jsme tím oba dosáhli, mimo toho, že každý máme svůj názor na tuto věc? Má smysl debatovat v tomto dále? Já myslím, že ne.
garias
..
14. 03. 2011 18:31

Tak ti vyveštím ja budúcnosť. Onedlho sa ti bude skvele dariť, potom sa ti prestane dariť, potom sa opäť budeš mať super. Za pár dní ťa niekto naštve, budeš mať smolu...

No ak sa ti to nestane hodíš rukou...ale ak sa t splní budeš sa mi klanať aký som ja dobrý veštec.

Ono je to ako pri viere. Boh ako stvoriteľ vesmíru a teda aj Zeme stvoril lesy, lúky, vodopády, kvety, dúhy, krásne sneženie, pršanie...toto všetko spravil ten úžasný Boh.
Ale keď príde zemetrasenie kde umierajú ľudia, tak aby si si ako tak obhájil svojho Boha budeš tvrdiť, že všetko Boh robí, ale zemetrasenie už nie. :D
Toto je tá tvoja viera a tá mňa vôbec, ale vôbec nezaujíma. Absolútne. Je mi jedno čomu niekto verí, čo si domýšľa, vymýšľa, tak aby sa mu to páčilo. A preto ma nezaujíma ani viera vo veštenie.
garias
...
14. 03. 2011 18:28

No vtip je vtom, že pri tom vysvetlovaní nebudeš hovoriť žiadne fakty, overené či dokázané informácie, bude to zasa iba monológový prejav človeka, ktorý v to IBA verí. No a to mňa vôbec nezaujíma.
daiterr
-
14. 03. 2011 18:09

No šak jména tam máš a popis té jejich teorie taky. Ono i to "věštění" se dá vysvětlit. Stejně jako spousta dalších věcí.

Vážnost a serióznost - omlouvám se, že zas zareju, ale z tvé strany by také nezaškodilo, kdybys místo posměšků na adresy jiných - používal nějaké (alespoň) teorie. Vysmát se věštění - to je jedna věc. Ale zkusit tuto činnost pochopit a vysvětlit, zda by mohla fungovat - tak to je oříšek. A ona ta "činnost" vážně funguje, i když navenek je to směšné. Hodně lidí by mohlo vyprávět, "jak se jim všecko do puntíku splnilo".. No a já to níže popsal - jak by k tomu mohlo docházet.
garias
..
14. 03. 2011 17:09

Nemusíš sa urážať. Veď ja to píšem v dobrom, aby sme sa tu aj niečo dozvedeli a aby sme mali aj nejaké informácie, o ktoré sa môžeme ako tak oprieť. Tu ide predsa o to, aby sme sa niečo dozvedeli, poučili, nakoľko nás všetkých záhady fascinujú. Ale chce to aj trošku vážnosť a serióznosť. Hovoriť "Ten toto povedal, tu na tento toto" a teraz si tam domyslím čo chcem, tak toto ja nepreferujem.
daiterr
-
14. 03. 2011 13:13

Logicky:

- já nejsem ty. To si uvědom. To, že ty si třebas vymýšlíš a když se tě lidi ptají přímo - pak neodpovíš - to je tvoje věc, ale mne do toho fakt netahej.

- Jak ty mně, tak já tobě. Bohužel. Ty rád každému říkáš "jak sa páči, povedz", ale sám ticho po pěšině..

- Ty ani hledat nechceš, jen rád prosazuješ svůj názor a když nejde dle tvého, tak reješ. To je pak jasné, že když nevíš kudy kam, tak je jednoduché říci, že "ten druhý kecá". No bodejť, co bys to řešil, že? Asi to tak sám děláš - dáváš ven názory bez podkladu. Ještě jsem neviděl, abys tu něco kloudně osvětlil. zatím jen vidím věty typu - "jste cvoci a blázni, protože věříte tomu a tomu.."

- Říkáš, "že jsi to čekal" - no vidíš, tady máš dokonalou ukázku svého vlastního "věštění" "o)

A ještě - opakuji ti po několikáté - neznáš mne osobně, takže se chovej podle toho. Ty strašně rád druhé škatulkuješ jen podle svých domněnek. Takže fakt brzdi. Neznáš, jaké mám zkušenosti a čím se zabývám, takže nesuď.

A abys furt neřval, jak pavián, tak ať nežeru:

Na ty práce jsem narazil několikrát. Nejnovější práce mají souvislost s teorií "předvídavosti elektronů", kdy "jeden elektron reaguje na daný impuls dříve, než onen impuls nastane".. No a součástí toho byla i popsaná možnost "holografického ukládání událostí do okolí" s možností pozdějšího vyvolání záznamu.

Dle této teorie (jen teorie)pak vysvětluje hodně výzkumníků jevy, jako jsou různá "zjevení" - právě tímto "záznamem události a jejím pozdějším přehráváním".. (výzkumníky myslím samozřejmě ty, co zkoumají ony jevy, ne vědce!)

Jména vědců, kteří stáli u počátku "předvídavosti kvantových částic" jsou například: Werner Heisenberg,Hugh Everett III a další. Ti nezávisle na sobě právě při teoretizování "kvantové teleportace" a "kvantové komunikaci v čase" navrhli i teorii, co popisuji výše. Osobně uznávám, že jistou logiku to má. Kdyby ses zajímal o "paranormálno", tak bys zjistil, že tuto teorii spousta indicií.

Takže tak, abys zas neječel, že "nic nedám do placu". A ty příště taky hledej, když sám na nic neodpovídáš.

Je totiž velice jednoduché pohanět všecko, co nechápeš, jako "blud"..
garias
..
14. 03. 2011 12:42

logicky. Keby som ja vedel mená, ktoré po mne niekto žiada, okamžite bez váhania by som mu ich povedal. Nepovie ich iba ten, ktoré žiadne nevie. A presne o tomto tu hovorím. Netvrdím, že niekto klame úmyselne, že je povrchný a pod, ale poukazujem na to, že je múdre sa držať faktov a netvrdiť niečo len preto, že sa mi to páči. Ako napríklad veštenie. Nikto o tom nič nevie, ale niekomu sa to páči a už sa zaryto toho bude držať a do neba volať, obhajovať. Apelujem na náš zdravý rozum - NEBUDME fanatici.
garias
daiterr
14. 03. 2011 12:38

daiterr..
Stačilo keby si rovno povedal, že si si to vymyslel a netrebalo písať celé litánie o tom.

Ľudia strašne radi používajú vety spôsobu "veda dokázala" a teraz hovoria čo všeličo tá veda len dokázala. Alebo "vedci tvrdia, myslia si, fyzici hovoria"...a potom zasa sa zasa k tomu dodá, že čo všetko si oni myslia a čo všetko hovoria.

Chcelo by to byť trošku priamejší a držať sa faktov. Vymýšľať si vieme všetci.

Ani sa nečudujem tejto odpovedi: "Gariasi, protože sám neodpovídáš na moje dotazy už hezky dlouho, pak ti odpovím takto - "máš Google? Hledej.." "o)"

Vôbec ma neprekvapila...
daiterr
-
14. 03. 2011 11:47

Gariasi, protože sám neodpovídáš na moje dotazy už hezky dlouho, pak ti odpovím takto - "máš Google? Hledej.." "o) Nápověda - "hledej mezi moderními teoriemi, ne těmi zastaralými.."

"Věštění nemá s realitou nic společné" - to bych netvrdil, protože dost to realitu dotyčného ovlivňuje. Ale popsal jsem níže.

Navíc - jsou tu ve hře ještě i jiné zákonitosti, které věda objevuje a zatím s nimi manipuluje pouze teoreticky. Třebas ten případ, kdy "je pouze přítomnost". Pak by bylo možné vidět i indicie v "budoucnosti". To, jestli dotyčný si pak tu budoucnost naplní a nebo půjde jinou cestou - to už je svobodná vůle každého.

Psal jsem přece, že "věštění je pomůcka".. A víra? Víra v něco = vydaná energie pro projekci "něčeho" = vytvoření okolností pro "něco" = postupný směr k "něčemu", k události, kterou jsme si na základě "věštby" tak hezky splnili.

Ovšem pokud, Gariasi, bereš v potaz to, že "žádné energie neexistují", pak to, co píšu o věštění a příčinnostech, ber opět jen jako názor, nic víc. Vlastně se jen dohaduji, že si "myslíš, že žádné energie nejsou", protože když jsem se tě ptal onehdá na to, "zda podle tebe existuje hmota, nebo jen energie, tak jsi mi neodpověděl..
garias
daiterr
14. 03. 2011 11:22

//Z hlediska naší reality fyzikové předpokládají, že vše, co se okolo nás děje, se zaznamenává do okolí.//

Mohol by si uviesť o akých fyzikov sa jedná? Mená myslím.
garias
dalila
14. 03. 2011 11:20

Práve preto to hovorím, že veštenie nemá s realitou vôbec nič spoločného. Týka sa IBA viery daných ľudí.
Dobre to povedal istý doktor: "Takéto veci NIE sú témou pre vedu, ale PRE PSYCHOLÓGIU". :D

Opäť, nemyslí sa tým, že by bol niekto blázon, ale že to vnímanie sveta človekom býva často nesprávne. To hovorím preto, aby mi daiterr zasa nepísal, že som niekoho označil za mentálne postihnutého.
daiterr
-
14. 03. 2011 10:04

Věštění - pokud bych vzal v potaz, že "minulost, ani budoucnost neexistuje a je pouze přítomnost", pak věštění bych mohl přirovnat k vrtulníku nad městem. V té chvíli totiž je možné z té výšky vidět všechny ulice a všechna auta.

Takže můžete autu v Modré ulici předpovědět, že pokud pojede doprava a pak doleva a pak rovně - že přijede do ulice Zelené. Kdežto řidič dole právě v tom autě vidí před sebou pouze svou ulici a nic více. Pak také je možné uznat, že "navigace z vrtulníku" je "předpovědí cíle daného auta", ovšem to auto může jet přesně tou cestou a nebo také nemusí jet tou cestou k danému cíli. To už je jen na něm.

Z hlediska naší reality fyzikové předpokládají, že vše, co se okolo nás děje, se zaznamenává do okolí. Každá událost, všechno. Toto je možné za určitých podmínek "přehrávat", takže některé úkazy, různá zjevení duchů - můžou být právě přehrávaným záznamem nějaké události z minulosti formou holografické projekce. Toto "přehrávání" se spouští za určitých podmínek.

Ale vraťme se k věštění - jsou lidé, co opravdu dokáží "číst v budoucnosti" prostým podvědomým napojením se do místa, kde jsou veškeré záznamy jak z minulosti, tak budoucnosti. Takže "intuitivně předpoví budoucí události".

Ovšem to neznamená, že budoucnost je tímto daná. Kdepak. Jejich výklad se rovná "fotografii vodní hladiny", kde vidíte vlny v jejich momentální poloze a směru s tím, že "skončí nakonec u břehu". Jenže každá vlna se kdykoliv může pohnout jinak a její poloha, byť směřuje ke břehu, může být jiná, než na původní fotografii.

Tím jsem chtěl říci, že ačkoliv náš cíl je předvídatelný, je na každém z nás, jak do onoho cíle přijdeme. Tady hraje velkou roli vlastní nezměrná "energie přání", kdy si můžeme danou věštbu vzít tak moc "za hotovou věc", že tímto si nevědomky strašně přejeme, aby se tak stalo i přes to, že se nám třebas ona věštba nelíbí.

Pak zákonitě dojde "k naplnění dané věštby" a pak lidé řeknou, že "byla mu řečena budoucnost a ta se naplnila". Jenže si málokdo uvědomí, že původně byla řečena jen "zlomková fotka" možné budoucnosti a že vlastně dotyčný tím, že to vzal jako jasnou věc, si tuto budoucnost sám nakonec nalajnoval..

Věštba je pomůcka. Je to jakási "črta možné budoucnosti" a je na každém z nás, zda pojedeme dle tohoto zadání do daného cíle, nebo zda pojedeme jinak do daného cíl a nebo zda vůbec dojedeme do daného cíle. I když se to bude zdát asi nemožné - osud má každý ve svých rukou a podle toho, jak si "přejeme", tak se nám pak události vyvíjejí.

Věštění by mělo dotyčnou osobu kladně motivovat. Dobrý "věštec" si je tohoto vědom a je mu známo, že hlavně ti jedinci, co "nutně musí znát svou budoucnost", jsou právě jedinci, kteří potřebují "vidět vše v krásných barvách" aby se pak na toto naladili a sami si tak budoucnost realizovali právě v těch skvělých barvách.

Jsou ale i "věštci", kteří z různých důvodů toto nerespektují a dotyčnému popíšou i stinné stránky toho, co "vidí", aniž by si uvědomili, že dotyčný i ty stinné věci je schopen si realizovat.. Oni "věštci" to mohou udělat buď z neznalosti, nebo z vypočítavosti (aby k nim dotyčný chodil častěji s tím, že "příště to bude jistě lepší"), ale jsou mezi nimi i takoví, kteří nevidí nic a jen se chtějí přiživit "na věštění"..

Práce "věštců" není růžová, jak by se na první pohled mohlo zdát. Znám takové, kteří si za tuto činnost postavili dům a hmotně se zabezpečili. Ale najdeme mezi "věštci" také mnoho nešťastných lidí s nenaplněným žívotem.. Snad je to tím, že se "karmicky vetřeli do života klienta" a tím pádem narušili jeho cestu a nebo naopak tím, že mu "usnadnili cestu", na sebe "přetáhli některé klientovy karmické závazky" - to vážně nechci spekulovat.

Ona hranice mezi pomocí a "pomocí" je velmi tenká. A právě hodně těch nešťastných lidí jsou ti, co si za tyto služby hmotně zabezpečili život..

Snad to může být i tím, že dotyčný "věštec" s vidinou zisku jde hlava nehlava kupředu za svým cílem a tak ani nechce vidět aspekty některých svých výkladů, hlavně těch, kdy dotyčnému "předpoví neblahou budoucnost".. Ale takových jedinců je snad poskrovnu.. Doufám..

dalila
:)
11. 03. 2011 13:13

ja osobne nechcem mat s vestenim nic spolocne,aj tak sa vsetko dozviem co ma v zivote caka...poznam osobu co k vestkyni chodi kazde 3 mesiace,akobi uz bez jej vestenia ani nemohla zit,uz sa mi to zda az zavisle,poznam dievca ,ona vesti ale ja som si nikdy nechcela dat a ona len naliehala a naliehala,dala som jej ruku,ona: oooj,v tvojom zivote sa vzdy nieco deje :D :D ja smiech,no ved to vie kazdy kto ma pozna :D,potom presla na deti ze budem mat len jedno,ja ze pozri sa ze kolko bude mat partner,ona pozrie a ze 3...:D no dakujem pekne :D,tolko z vestenia
lup
hm
11. 03. 2011 5:04

Preboha, kam sme sa dostali od veštenia ? :-))
lup
Garias,
11. 03. 2011 5:01

Zákonmi by som sa neoháňal, pretože mnohokrát ľudia neporušujú zákony, ale konajú minimálne neeticky. Mnohokrát sú zákony zámerne robené pre tých naj.... Zamiešam sem trochu z politiky: Figeľ je súčasný minister dopravy SR, bývalý eurokomisár a poberá z europarlamentu vyše 11 tisíc Euro mesačne, pretože "má na to nárok". V minulosti - ako poslanec SNR - Figeľ dostal od bratislavského magistrátu za "babku" v centre Ba byt, kam sa s rodinou presťahoval. Trvalý pobyt si však ponechal aj naďalej niekde na východe a v SNR poberal vyšší príspevok ako mimobratislavský poslanec. Ani v jednom prípade Figeľ neporušil zákon, "robil si, čo ON chcel". Ale nusíš uznať, že zákon síce neporušil, ale správal sa minimálne neeticky voči zvyšku národa, ktorý "žije od výplaty k výplate". A toto som mal vo svojom príspevku na mysli, keď som napísal, že "to, čo je dobré pre Teba, neznamená, že je dobré pre iných, že je to príliš egoistické".
Len, prosím Ťa, nezačni sa oháňať kresťanstvom len preto, že Figeľ je predsedom KDH. Členstvo v politickej strane nemá nič spoločné s kresťanstvom - okrem názvu strany. Nechcem do diskusného fóra ťahať politiku, ale uviedol som názorný a pomerne čestvý príklad neporušenia zákonov a "robenia si, čo JA chcem". Názorný príklad egoizmu, ľudskej nenažranosti a chamtivosti.

Garias, v žiadnom prípade Teba nehcem hádzať do jedného pytla s Figeľom. Príklad som len uviedol, aby si sa zamyslel nad vetou, ktorú si napísal.
S pozdravom LuP
SoulLove
hh
11. 03. 2011 0:13

ja mam v sobe touhu poznat pravdu prostrednictvim sveho srdce, ty se dal rid podle filmu ses nejlepsi... kdyz napises cloveku kterej neveri v duchovno delat si co chcem jak to asi pochopi
Grush
Jen tak BTW
10. 03. 2011 20:38

to heslo si Conan (resp. jeho autor) vypůjčil od Fridricha II. Nicméně příklad Mistra a Astrologa, uvedený v článku, je logicky chybný, i když je přesně v duchu mnoha východních filosofií :-) Ostatně on i milý Šri Chinmoy to v článku motá chvílemi nějak zajímavě... :-)
daiterr
-
10. 03. 2011 18:22

A já zase hovořím o lidech, co mají potřebu prosadit názor zesměšněním názorů druhých a vidět vše moc jednostranně :o)
garias
..
10. 03. 2011 16:50

Ja hovorím iba o pár ľuďoch, nie všetkých. Tak možno piatich, ktorí tu neustále majú potrebu si niečo dokazovať a píšu mi reakcie dlhšie ako sú tu niektoré články.
daiterr
-
10. 03. 2011 15:55

To je přesně ono, sleduj - "Naozaj je vidieť, že sú tu nedozretí ľudia. Ja vôbec nemám záujem vysvetľovať každé druhé slovo ktoré napíšem. Vysvetlím to iba teraz, posledný krát, pretože nemám vážne záujem stále objasňovať veci z cela jasné. Pričom stáááále sú to tí istí, ktorí nechápu."

Jo.. Ty jsi zrovna ten pravý povolaný někomu psát, že je "nedozretý" jen proto, že zrovna máš pocit, že ty si "dozretý".. Teda prepáč.. ale zdá se ti to ok?

Píšeš, že "nemáš zájem něco vysvětlovat.." - no tak to nech plavat a nenuť se do toho no.. Když máš pocit, že jsme tady bludaři a magoři, no ne? "o)

Ty seš jinak jistě dobrý člověk, ale.. kurňa.. ta empatie.. Ach jo.. Ta ti chybí jak sůl.. "o)
garias
..
10. 03. 2011 15:28

Naozaj je vidieť, že sú tu nedozretí ľudia. Ja vôbec nemám záujem vysvetľovať každé druhé slovo ktoré napíšem. Vysvetlím to iba teraz, posledný krát, pretože nemám vážne záujem stále objasňovať veci z cela jasné. Pričom stáááále sú to tí istí, ktorí nechápu.
"Robiť si čo chcem" neznamená úplne všetko čo sa mi zachce, ale to čo si v rámci morálky, zákonov a pod. rozmyslím. Toto je proste úplne jednoduchá vec, ktorej pochopenie pokladám za samozrejmosť.
lup
Pre ZbynkaP
10. 03. 2011 10:57

Možno som to zobral ako poučovanie doma, kde mám dvoch pubertiakov. Asi profesionálna deformácia :-))

Zbyněk P
Pro Lup-a
10. 03. 2011 10:52

Vážený kolego, je velmi důležité rozlišovat, kdo takovou větu říká. Je obrovský rozdíl mezi tím. Řekne-li tuto větu člověk "nedozrálý, neuvědomělý, sobecký", tak potom tato věta má zbarvení jeho sobeckého EGA. Řekne-li to ale člověk "svobodný", tak potom tato věta má zbarvení duchovního a kosmického řádu a pokroku. Možná namítnete, co to zase ten přiblblý Zbyněk P. píše za nesmysly?!?! Ale je to přitom zcela jasné a jednoduché. Totiž, pod pojmem "svobodný člověk" se rozumí stav, že dotyčný je již na duchovní cestě, a jeho přirozeným zákonem a mottem je myšlenka :"Svobodný člověk jest ten, který již nemusí dělat to, co chce !!" Takže, řekne-li takový svobodný člověk větu:" Dělám to, co chci já", tak je jasné, že to, co ON chce, tak je vykonávat a tvořit boží zákon. A jak uvádím výše, je to setsakramentský rozdíl. Přeji hezký den. Zbyněk P.
SoulLove
hh
10. 03. 2011 10:14

takhle sem to nemyslel lol kazdej si asi nemuze delat co chce nemuze delat zlociny nebo je to podle tebe spravny?
lup
Garias,
10. 03. 2011 9:49

„Robiť to, čo ja chcem“. To nemôže robiť v demokratickej spoločnosti nikto, ani prezident. Tá veta znie príliš egoisticky. Neznamená to však, že „robiť, čo ja chcem“ je dobré aj pre ostatných ľudí. Nad tým sa treba zamyslieť.
Príjemný deň LuP
garias
...
10. 03. 2011 9:02

No hej, nemôžeš napríklad lietať. :D Páni, tu človek nemôže nič napísať, hneď ho berú ľudia doslovne vážne.
SoulLove
hh
10. 03. 2011 8:45

nerikam ze jsou spatny ale nic noviho no az na to zit a robit jak chcem to asi nemuzem
SoulLove
hh
10. 03. 2011 8:34

a psal ze de o rezisera?
garias
...
10. 03. 2011 7:51

Ide o myšlienku, nie o režiséra :DDD
SoulLove
hh
10. 03. 2011 0:23

je asi hloupi drzet se hesel nejakeho rezisera kterej tyhle vety vytahl z nejakych citatu ne
garias
...
9. 03. 2011 19:33

Ja sa pridŕžam hesla Barbara Conana "Chceš žiť večne?!" :D. Inými slovami - nebáť sa žiť a robiť to čo "ja chcem". A keď mi už niekto niečo predpovie, trebárs aj smrť, odpoviem mu ako Conan :D "Každý si určuje svoj osud sám." Práve teraz som kukal ten film :D a páči sa mi jeho modlitba - hlavne ten záver s peklom. To je ono - presne tak má modlitba k bohu vypadať :D (nemá chybu)

http://www.youtube.com/watch?v=iTq-ZISyLcs
Zbyněk P
Pro Peter-a
9. 03. 2011 18:36

Vážený kolego, přestože budou má slova a myšlenky ostré, tak prosím, neberte je v tom směru, že bych Vám chtěl ublížit, či jinak uškodit. Beru to vždy jako diskusi.
Ve Vašem předloženém článku je cítit velice mnoho nejistoty, a to jak k aktu předvídání (věštění), tak hlavně sama k sobě. Pokusím se to trochu objasnit.
Je zcela jasné, že při každém předvídání (věštění) je třeba použíti také svůj rozum, cit, instinkt a váženost (od slova:"vážit si někoho") k druhému člověku. Příklady a příběhy věštění data úmrtí jsou dle mne pouze emotivním vydíráním, emotivním kalkulem s cílem možného zneužití, chování se jako slon v porcelánu, ultrasobecké povýšenectví věštce na tím, komu věští, atd... Vždyť tato má slova jsou zcela patrná ve druhém Vašem příběhu (mistr:astrolog:žák). Každý z nás (podotýkám každý z nás) cokolivě řekne, tak to má nedozírné následky a dopady na druhé, na naše okolí - ikdyž to není hnedle zjevné !! Toto by si měl každý uvědomit a řídit se tím !! Potom by nebylo tolik bolesti, smutku, neštěstí, vražd či sebevražd.
Ve Vašem článku je zcela patrné, že nevíte, zda-li se máte dát na stranu jednu (tedy cestou možnosti věštění), nebo na stranu druhou (oslava a opěvování nějakého pánaboha). Na straně jedné by jste velice rád dělal něco, na straně druhé se bojíte, že Vám sám velký šéf (pánbůh) šlápne na kuří oko na Vaší noze, a že Vás tímto potrestá. Zcela jste zapomněl na to, že VY JSTE BUH, že Bůh jsem já, že Bohem je každý z nás. Takže: co Vy uděláte, tak to jest zákon; co já udělám, to jest také zákon, atd... Proto se stále připomíná a hovoří se o lásce k bližnímu svému, o toleranci a váženosti k druhému člověku - to proto, aby se jednotlivé naše zákony (od nás Bohů) mohly srovnat, a aby mohly žít vedle sebe !! Není-li tomu tak, tak potom vidíme, že si jdou lidé ihned po krku, aby dokázali a prokázali svou sobeckou sílu, nadřazenost, povýšeneckou a ultrasobeckou "pravdu" nad druhými. Nezapomeňte, že každý z nás má vůli a sílu tvořit, něco zrušit, případně něco změnit !! Je ale třeba si toho býti vědom, a ale také počítat s následky a dopady takovéto změny.
Krásným a jednoduchým způsobem nápravy věštění (a jejího subjektivního pohledu) by bylo, kdyby si každý, kdo touží po podobných informacích, udělal své vlastní věštění budoucnosti, či si vytvořil svůj vlastní horoskop. ALE OUHA - CO TO ??? To je moc práce, a hlavně není to ihned k dispozici tady a teď !!! Jsou-li takové přístupy, potom je zcela zbytečné, aby se lidem něco vysvětlovalo a upozorňovalo na blížící se změnu. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Jelitko
vesteni
9. 03. 2011 16:06

no co se tyce me,ja zadne treti oko otevreny nemam a do predu vim,ze ma nekdo znamy nebo z rodiny odejit a to vidim v telepatickem spanku a to muzu rict vzdy 100% to vim a vzdy se to stane.Jenze presne den neurcim,nekdy je to tentyz den a kdyz me mela odejit maminka tak jsem to videla pul roku dopredu a pak jeste 10 dni pred tim,ale myslim si ,ze mi to nekdo telepaticky posila,nebo rika.