Články

Zajímavosti

Tajemný vesmír - (komentáře)

Alcyone
all
2. 05. 2011 23:06

Vesmír je opravdu úžasný, neznáme, co se děje v naší galaxii, neznáme ani ty cizí a to ještě přijdou s teorií, že jsou paralelní vesmíry. Dost možná žijeme v jedné z mnoha vesmírných časových paralel vesmíru. Tak to je šílené...
Peter
-
2. 05. 2011 23:01

Tajemný vesmír, ano, měli bychom si uvědomit, kde se nacházíme, možná by se nám zdály problémy všedního života malicherné.
Zárověň nám to mozek nebere, to nekonečno, asi je to o těch vibracích a úrovních, kde se pohybujeme.
Zbyněk P
Nejen pro Admina
28. 04. 2011 14:53

Zcela výstižné !!! Děkuji také za upozornění na to, že se máme pokud možno „vzpamatovat“
a uvědomovat si každý den onu hlubokou pravdu o tom, že jsme téměř nic oproti vesmíru.
Na druhé straně je ale zase hluboká pravda ta, že velké věci se dějí až na základě reakcí a dění malých věcí. Tedy lidsky řečeno: „Bez malých věcí, by nebyly věci velké!!“ Ano, máte pravdu Admine. Ale mám za to, že někdy přeháníme důležitost věcí velkých a opomíjíme důležitost věcí malých !! Dle mého soudu si dovolím tvrdit, že mezi důležitostí věcí velkých a důležitosti věcí malých by se mělo vždy vkládat rovnítku, neboť kde by byli „bohové“ bez nás !! A naopak !!
V magii jest dáno jedno dogma:“Makrokosmos = mikrokosmos.“ Toto jest tak hluboká myšlenka, na jejíž základech budou tvořeny mé následující úvahy a myšlenky. Uvádíte, že se vesmír (tedy makrokosmos) rozpíná, a neví se, má-li či nemá-li nějaké hranice. Má představa jest taková, že člověk (tedy mikrokosmos), je složen z myriád jednotlivých buněk, které vytváří určité shluky, a ty se pak mění na jednotlivé orgány těla, žíly, nervová síť, aj., tedy více či méně fungující, a zastávající stejnou či obdobnou funkci, jako nově objevované objekty či útvary v makrokosmu. Např.: tzv. „černé díry“ by mohly býti , dle mé úvahy,
něco jako naše krevní či nervový systém, atd?? Tím chci naznačit to, že vyvstává otázka, zda-li náhodou makrokosmos nevytváří nějaké obrovské tělo, jehož součástí je naše galaxie, planeta, naše lidstvo. A jestliže by vytvářel makrokosmos takto jedno velké tělo, tak další otázka by zněla : „A co když vytváří daleko více takových obrovských těl, v nichž ale již nejsme součástí ???“ Jestliže bychom přistoupili na tuto úvahu, tak potom by bylo možné odpovědět na vícero otázek, které si lidstvo stále pokládá, jako např.: je vesmír ohraničený, nebo : rozpíná se či zmenšuje, nebo: co je za tím vesmírem, nebo: je jenom jeden vesmír či nikolivě, atd?.
Vždyť každý z nás ví, že člověk když se narodí, tak se jeho tělesná schránka zvětšuje a vyvíjí
až do určitého věku, kde pak nastává konec růstu a přechází se na kvalitativní úroveň vývoje, a to jak buněk, tak i specializovanější vývoj jednotlivých orgánů v našem těle. A také víme, že lidí jsou miliardy. Z toho by se dalo usuzovat, že vesmírů (tedy makrokosmů) je právě také tolik.. Takže, dle mé úvahy, by nám vznikl určitý paradox, jenž by obsahoval konstatování, že makrokosmos je i není ohraničený, a že se rozpíná i zmenšuje zároveň.
I skon planet (tedy jejich zánik) nemusí býti vůbec ničím jiným, než-li jako skon či úmrtí jednotlivých buněk či orgánů v našem těle. Rovněž takové jevy či katastrofy, jako jsou požáry, povodně, vichřice, zemětřesení, aj. se dají rovněž položit do této úrovně, a bráti to jen jako chemické reakce a fyzikální pochody v našem těle. Vždyť když logicky uvážíme, že chemické rekce a fyzikální pochody jsou a budou vždy rozdílné v období našeho dětství, našeho dospívání, naší době zralosti, našeho stáří, ale také při našem onemocnění, teplotách, našeho zkolabování, atd??..
Buďme sobě upřímní a přiznejme si, že o svém těle, ale i o jeho činnosti, o činnostech jednotlivých buněk či orgánů v našem těle, toho zase moc nevíme, resp. že téměř nic nevíme, a teprve nyní se maličko snažíme pochopit jeho princip a funkci.
Ano, souhlasím s Vámi, i se všemi diskutujícími, že to zní obzvláště velice divoce, ale určité náznaky nově objevovaných poznatků by tomu mohly odpovídat.
Přeji hezký den. Zbyněk P.