Články

Videa

Pravda, nebo dobře zahrané divadlo? - (komentáře)

daiterr
-
3. 05. 2011 22:47

20 let "nebyli kamarádi", ale zdá se mi, že to všecko bylo jen na oko.. Bůh ví, v čem ti parchanti jeli už od 30-40 tých let.. Myslím si, že ona "studená vojna", bylo jen divadlo pro lidi, aby sypali prachy na "zbrojení", jenže za touto zástěrkou se mohlo skrývat i něco jiného. Možná zbrojení, ale rozhodně ne proti sobě vzájemně. Spíše proti někomu zvenčí..
lup
daiterr
3. 05. 2011 20:51

Rovnaké otázky som si kládol aj ja. Určite sú na webe aj originály z Mesiaca. V akom pomere sú však k pozemský, neviem. Treba si uvedomiť aj jednu maličkosť: na Mesiaci fotili na klasické filmy. A kozmické žiarenie priamo na povrchu Mesiaca mohlo čiastočne fotomateriál vo fotoaparátoch poškodiť. Všimnime si zábery napr. na youtube. Niektoré filmové zábery sú krásne kvalitné, ostré, iné sú akoby rozmazamé. Pri pobyte na Mesiaci snímali pohyb kamerami s priamym vysielaním do strediska v Houstone. Práve tie rozmazané môžu byť z Mesiaca.

Poobedňajšia konšpiračka je výborná. Lenže ešte 20 rokov neboli kamaráti. Aspoň pre ostatný svet. Určite by amíci na druhý deň po pristáti Apolla 11 neišli do Moskvy povedať pravdu, o čo ide na Mesiaci. Ale sovieti by určite kričali ešte pred pristátim posádky Apolla 11 na Zem, že tam amíci neboli. A nekričali. Veď si pamätáme túto dobu. Alebo sme už zabudli?
Príjemý večer.
daiterr
-
3. 05. 2011 14:51

LuPe, pokud někdo dal na ofic. stránky NASA věci, které jsou z pozemského tréninku, nic nenamítám. Ale zase se pak musím ptát - "proč tam teda nedali originály? Kvůli čemu? Jsou nepoužitelné? Je tam snad něco, co nesmíme, jako obyč. lidstvo vidět?" atd.

Situace USA-SSSR - do jisté míry, jak kočky a psi, od jisté hranice - zatraceně dobří kámoši, když jde do tuhého. Pokud Amíci Rusům řekli pravdu a vysvětlili, o co opravdu na "Múnu" jde, pak se dá pochopit, že Rusové na veřejnosti ani nepípli.

(taková odpolední konspiračka "o)
garias
..
2. 05. 2011 23:07

Ja hovorím o voľnom páde, nie o pohybe v skafandri :D
lup
...
2. 05. 2011 22:03

Samozrejme, že váha nehrá pri volnom páde úlohu. Ale treba si predstaviť, ako sa v tej konštrukcii pohybuje človek. Váha skafandra programnu Apollo na Zemi je okolo 115 - 120 kg. Na Mesiaci síce 6x menej, ale aj tak je to náročné, nepohodlné, obmedzujúce pohyb,... A toto všetko trénovali dávno pred štartom na Mesiac.
garias
..
2. 05. 2011 21:43

Váha nehrá rolu pri voľnom páde. Ide len o odpor vzduchu a ten je zanedbateľný. Astronaut nepadal v gravitačnom poli Mesiaca nech už vážil koľko chcel a nech to spomaľovali ako chceli.
lup
...
2. 05. 2011 21:28

Vysvetlenie ešte jednoduchšie - spomalené zábery vytvorené na Zemi. Ak nevieš, koľkokrát sú zábery spomalené nevypočítaš žiadne zrýchlenie správne. Nevieme presne z akej výšky astronaut na Mesiaci zoskakoval. Je to len Tvoj odhad.

Mal som možnosť vidieť v TV pokusy so spomalenými zábermi, ktoré by dokazovali natočenie pohybu astronautov v ateliéroch na Zemi. Stačilo približne dva krát spomaliť zábery na Zemi a prakticky boli na nerozoznanie od poskakovania astronautov na Mesiaci. To však nedokazuje, že tam neboli.
Len tak pre zaujímavosť: vieš koľko na Zemi váži skafander so všetkým vybavením, ktorým boli chránení astronauti na Mesiaci?

Videl som zábery americkej zástavy presne takej istej (čo sa týka materiálu a konštrukcie) akú zabodli na Mesiaci. Pokus predvádzali vo veľkej vákuovej komore, v ktorej trénovali pilotov. Vzduch z komory úplne vyčerpali a napodiv, zástava sa pri roztváraní pohybovala podobne ako na Mesiaci.
S pozdravom LuP
garias
lup
2. 05. 2011 12:52

Je tu však jeden problém, na ktorý si zabudol. Kozmonaut padal zrýchlením cca 5m.s (-2). To znamená že niečo ho spomaľovalo. Nevidím jediný dôvod aby to čo ho spomaľuje zakrývali (pásy, gumu apod) keď iba nacvičujú. Existuje jediný dôvod prečo nevidieť to čo ho spomaľuje a to je ten, že nechceli aby ho kamera zachytila. Z toho veľmi jasne, LOGICKY, vyplýva, že to bolo natáčané NAOSTRO.
lup
Zopár poznámok,
2. 05. 2011 12:33

Špirála nad nočným Nórskom je dávno vysvetlená. Rusko vypúšťalo nejakú raketu, ktorá sa vymkla spod kontroly, mala nejakú poruchu stabilizácie letu a vypúšťanie spalín raketového motoru počas letu spôsobil daný jav.
UFO nad Moskvou (okolo 3. minúty záznamu) je vysvetlený ako zvláštny meteorologický jav, ktorý vznikol podsvietením mračien za určitých meteorologických podmienok. Tieto dve informácie mám vysvetlením z vedeckých časopisov.
UFO nad Jeruzalémom, ktoré pred nejakým časom bolo aj v TV správach, bolo podvrhom vyrobeným na PC. K ostatným UFO sa nevyjadrujem. Ale prečo nemôžu byť realita?

Čo sa týka v diskusii zmieňovaného letu USA na Mesiac, tak amíci na Mesiaci boli, o tom niet pochýb. Dôkaz nehľadám vo fotografiách alebo videách, ale v politickej situácii šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Už sme tu o tom v minulosti diskutovali. Sovieti by boli prvý, ktorí by kričali, že astronauti USA na Mesiaci neboli. A mlčali, vedeli, že prehrali boj o Mesiac.

A videá, fotografie? Jednoduché vysvetlenie: ak si niekto myslí, že pár kozmonautov si ráno oblieklo skafandre, nasáčkovali sa do Apolla a odštartovali k Mesiacu, tak je na veľkom omyle. Kozmonauti tvrdo celé mesiace trénovali pohyb v skafandroch, zbieranie vzoriek, fotografovanie,.... skrátka všetku činnosť mali natrénovanú, doslova každý krok. Určite netrénovali na Mesiaci, ale niekde na Zemi. V nejakých priestoroch vytvorili podmienky blížiace sa čo najviacej realite, fotili, natáčali,... a po rokoch niekto aj takéto fotky pustil na internet. Či nechtiac, alebo zámerne, to je vedľajšie. A niekto teraz let na Mesiac považuje za podvrh. Zoberte si napríklad súčasné vozítka (Spirit a Oportunity) na Marse od roku 2005 (?). Už sa stalo, že ktorési z nich zapadlo v marťanskom teréne. Na Zemi v „laboratóriu“ majú rovnaké vozidlo, nasimulovali povrch (sklon, materiál,...) a diaľkovým ovládaním zisťovali ako s vozidlom manipulovať, aby sa vyhrabalo. A podarilo sa. A teraz nech niekto poskytne takto natočené zábery ako dôkaz, že na Marse nie je žiadne vozidielko...
S popzdravom LuP
daiterr
-
2. 05. 2011 8:16

Indicie napovídají toto: Na Měsíci jsme byli, ale ven se pouštělo předtočené video z Nevady a ze studia. Za natočením dokumentu mohl stát Stanley Kubrick, který jednak speciálně pro NASA krátce před tím vytvářel studiové "zkušební exteriéry Měsíce za účelem studia pro kosmonauty (nebo tak nějak)", každopádně pan Kubrick, který až do té doby měl problémy vůbec ufinancovat jakýkoliv svůj počáteční projekt, měl pak od té doby vystaráno a mohl točit cokoliv chtěl - najednou bylo peněz dost.

Toto trvalo až do doby krátce před jeho smrtí, kdy mu nebyly poskytnuty peníze na jeden z projektů. Údajně v té době natočil něco, čím nasral papaláše z NASA.. Kubrick pracoval s modely povrchu Měsíce a jeden "model" má mít po složení až dvě míle a je to věrná kopie jednoho z kráterů na měsíci, kde "jsme přistáli".. (ovšem tohle třeba může být už kec, kdo ví..)

Zrychlete 2x "chůzi po Měsíci" a dostanete poskakování.. Máme tu legrácky se stíny. Jsou tu další další nedostatky, mnohokrát jinde popsané. Chybí nám záběry hvězdné oblohy z Měsíce a to, že "Hasselblady byly nastaveny na Měsíc a tím pádem nemohli snímat hvězdy, protože by byly záběry povrchu přeexponovány "- rozhodně neobstojí! Spíše nějaké té bystré palici došlo, že pokud se lidi zaměří na hvězdy, rázem zjistí i polohu "chůze po Měsíci.."

Kdysi jsem dělal takový experiment - vzal jsem pár oficiálních fotek z "přistání" a jen tak jsem přidával různé filtry + jas a kontrast. Dospěl jsem až do fáze, kdy místo černi nad "horizontem pohoří u místa přistání" byla patrná ostrá linie, jako když někdo uměle odstřihne oblohu ze snímku a nahradí jej černí.

Okolo modulu jsem pak na jiném snímku našel pravidelné světelné body v pozadí. Jako když zhasnete světla ve studiu a pak těmito filtry jen vytáhnete původně chabé odlesky na sklech zhasnutých světel - odlesky z akce "přistání"..

Tímto netvrdím, že jsem "cosi" našel. Klidně oficiální snímky mohly být jen nastrčené a nebo cokoliv jiného. Jen mne tehdy napadlo, že vyretušovaná obloha a jiné věci - to bylo poplatné dané době a stačilo to. Ovšem dnes, kdy mají lidi kvalitní PC a grafické programy - už by se mohly objevit chyby.. (Zřejmě NASA čeká další kolo retušování.. Jestli by jim spíš nestálo za to, kápnout radši božskou.."o)

Jsou známy záběry z natáčení "letu na měsíc" v různých "konspiračních dokumentech". Některé jsou jistě fake, ale najdou se i dost přesvědčivé dokumenty.

Tvrdit, že jsme nebyli na Měsíci, se mi zdá momentálně dost nepříhodné, spíše se přikláním k tomu, že jsme tam opravdu byli, ale v TV jel jiný záznam. Od té doby, po několika desetiletích, kdy máme veškeré možnosti po ruce (mikroprocesory, materiály, postupy) - najednou nelze letět nikam a vše se odůvodňuje "finacemi". To je samozřejmě kravina.

Spíše jsme na Měsíci objevili něco, kvůli čemu máme tak akorát zaražené prdy a držíme se u Zemského horizontu. Jsou to snad "Greysíci"? Nebo něco podobného? Dostali jsme varování, že "Měsíc je jejich a nemáme tam co dělat"? Nebo snad byla navázána nějaká ta tajná spolupráce s tím, podmínkou bylo vynechání průzkumu Měsíce? Jo, jo.. Samé konspirační legrácky, že?

Odbočím..

Říká vám něco "Alternativa 3"? Oficiální znění se dost zuřivě vyjadřují v tom smyslu, že "to byl fiktivní pseudo-dokument, něco jako novodobá Válka světů, s cílem šokovat lidi." Což by se dalo pochopit. Akorát malinko nesedí pár věcí. Například oficiální znění až příliš "zuřivě" hájí to, že "dokument je dílem pár lidí, musel být hned zrušen na nátlak veřejnosti a navíc - dost poškodil onu stanici, kde takové dokumenty nemají co dělat.."

Jenže - v počátku projektu žádný problém nebyl, to začalo až po pár dílech, kdy byli reportéři "moc zvědaví a otravní k jistým lidem".. Takže CO doopravdy stálo za zrušením tohoto pořadu?

Alternativa 3 - "fiktivní" dokument o tom, že Měsíc je zhruba od druhé světové války kolonizován "Američany" a ti si tam postupně unáší různé lidi, jako otroky na práci a nebo lidi s určitým vzděláním, jako vědecké pracovníky.. To vše je maskováno, jako "únosy UFO", aby se odvrátila pozornost od tohoto.

Cílem "Alternativy 3" bylo zavčasu kolonizovat Měsíc, protože Země se časem stane neobyvatelnou z důvodu rozšiřujících se problémů s ozónovými dírami + války + přelidnění + další srandy.. Alternativa 1 měla být taková, že se vybudují podzemní města, ale bylo to časově a finančně neúnosné. Alternativa 2 - byla ta, že "atmosféře se nějak pokusíme pomoci výbuchy ve v jisté výšce".. Ovšem to bylo dost nebezpečné a nepředvídatelné. A tak se "ujala" Alternativa 3..

Dle knihy "Alternativa 3", se jednomu z reportérů podařilo "vyzpovídat" jednoho z aktérů "přistání na Měsíci" a ten člověk měl prohlásit něco v tom smyslu, že "větší divadlo nezažil", "vláda dělá z lidí blbce" a "veškeré přistání na měsíci byla jen fraška pro lid, protože ti parchanti mají dávno Měsíc zmáknutý.."

Dokument byl stažen z vysílání poté, kdy reportéři začali být na stopě "zmizelému" fyzikovi, jenž posílal domů pohlednice z místa, kde pracuje, ale jak zjistili oni reportéři - na daném místě nikdo takový nikdy nepracoval, ani nebyl. Než zjistili, KDO tedy posílá pohledníce a CO za tím je, byli ihned propuštěni a pořad zrušen s omluvou, že "že se jednalo o nepovedený žert dvou bývalých reportérů oné stanice"..

Jen jsem chtěl naznačit i jiné, možné směry, kde se můžete setkat s odkazy na "kolonizaci Měsíce".. Pokud to je vše výmysl, pak uznávám nápaditost onoho tvůrce výmyslu.

K "předtočenému přistání na Měsíci" - původně se to mohlo natáčet jen pro případ blamáže. Nemohli si před celým světem blamáž dovolit a tak zatímco kosmonauti letěli k Měsíci, do TV se mohl pouštět souběžně záznam předtočený. Kdyby se něco stalo, tak by se to lidi hned tak nedozvěděli.

No.. Asi se stalo, ale něco jiného. A tak se milí kosmonauti vrátili, na Měsíci jsme oficiálně "byli", jenže od té doby se tam nějak moc nechystáme a považte - v době "studené války" - Rusové uznali Amíkům prvenství a jako mávnutím proutku zmizela rivalita ohledně kosmu.

Takže CO bylo tím, že si dva "nesmiřitelní rivalové" podali packy a domluvili se? Podle mě to muselo být jedině něco, co nás všechny může ohrozit. Jen v této chvíli jsou totiž schopni se i ti největší rivalové spojit..

Ne nadarmo se říká, že "aby se lidstvo dalo do rychtyku, muselo by být ohroženo zvenčí. Jen tak by veškeré války a jiné šílenosti rázem pozbyly smysl. Jen tak by se stali všichni lidé na Zemi spojenci.."

K informacím z videa - ať už se na to podíváme jakkoliv, je to jeden střípek z mozaiky, pomocí které skládáme obrovský obraz. A teprve, až obraz doskládáme, uvidíme odpověď..
garias
pád na Mesiaci
1. 05. 2011 23:16

Dráha, ktorú prejde voľne padajúce teleso na Mesiaci a na Zemi je:

čas.../..Zem(dráha)../..Mesiac(dráha)

0.1s.../...0,050m.../...0,008m
0.2s.../...0,196m.../...0,032m
0.5s.../...1,123m.../...0,2025m
0.6s.../...1,765m.../...0,292m
...
Dobre vidíme, že na Mesiaci padá človek z výšky 1.1 metra asi 0,2 sekundy.


Koľko sekúnd by na mesiaci trvalo človeku padnúť z výšky 1.1 metra?

s=1/2.a.t(-2) t(-2) = 2s/a t = 1,4 sekundy

Kozmonaut však padal príliš krátko - s=cca 0,6sek a mal padať 1,4 sek čo je približne tá polovica.
garias
Mesiac
1. 05. 2011 23:00

Čo sa týka Mesiaca objavilo sa takéto niečo - natáčanie v štúdiu :D

http://www.youtube.com/watch?v=rgG5s28fvM8&feature=related

Cigaretka na Mesiaci

http://www.youtube.com/watch?v=ugHRLWf46Ck&feature=related

Ďalšie video je tiež údajne na Mesiaci. Niekto ho trošku doplnil o ufónkov :D, mňa zaujíma ten skok kozmonauta na Mesačný povrch, ktorý som rátal a zaujímalo ma gravitačné zrýchlenie. Gravitačné zrýchlenie je v jednotkách m.s (-2) na mínus druhú a vyjadruje o akú rýchlosť sa zvýši aktuálna rýchlosť každú sekundu.

http://www.youtube.com/watch?v=h4cjPHjFz5g

Výpočet:
Dráha
Dĺžka dráhy približne 1.0 metra.
Čas pádu: Merania času dopadu:
1. 0,66s, 2. 0,55s 3. 0,61s 4. 0,65s 5. 0.56
Priemerný približný čas pádu: 0,606s = cca 0,6 sek

Dráhu voľného pádu
s=(1/2).a.t(2) (2) = na druhú

Gravitačné zrýchlenie Mesiaca
a = 2s/t(2) = 2.1/0,6 (2) = 5,555 ... m.s(-2)

My dobre vieme, že gravitačné zrýchlenie na Mesiaci je asi 1,62 m.s(-2), čo je asi jedna šestina zo zrýchlenia na Zemi (g=9,81 m.s(-2)).
Dokonca by som povedal, že je to výška pádu viac ako meter. Potom čím väčšie od metra, tým je čitateľ väčší a tým aj výsledok bude stále väčší (kozmonaut sa pustil, nepotlačil !).
Údaj okolo 5 m.s (-2) znamená zhruba polovica gravitačného zrýchlenia Zeme a teda som domnienky, že skok bol natáčaný na Zemi a video bolo spomalené na polovicu rýchlosti - alebo kozmonauta niečo spomaľovalo (gumové pásy).
Rozhodne to na Mesiaci nebolo.
Alef
=
1. 05. 2011 20:58

Některé záběry z videa jsou již objasněné. Osobně si nemyslím, že by se člověk, který s "tím" přichází nebo přicházel denodenně do styku sesypal z nějakého televizního pořadu.
prokopios: Problém vlajky na Měsíci není jenom ten, že vlaje. Větší problém je, že se kýve a to při své velikosti ve stejném tempu jako na Zemi, přičemž je na Měsíci gravitace 6x menší. Vlajka by se tedy měla kývat 6x pomaleji.
Mám dojem, že toto doposud nikdo nezohlednil.
prokopios
Area 51
1. 05. 2011 20:31

Jinak ohledně Arey 51 jsem četl zajímavou hypotézu-totiž krajina tam se velice podobá měsíci, což by mohlo vysvětlovat vlající vlajku na záznamu prvního "přistání na Měsíci"...
prokopios
dilema
1. 05. 2011 20:11

Raději věřím, že to je fake... a skvěle zahrané. Pokud ne, stejně s tím nic osobně neudělám.
garias
vo videu
1. 05. 2011 0:34

vo videu v čase 2:50 je efekt, ktorý som hľadal dá sa povedať vo vedeckom svete a našiel som takú INFO, že sú to známe javy v atmosfére, kde dochádza ku ionizácia pre elektrické napätie v horninách pod zemou. Takéto javy vidieť obzvlášť pri zemetraseniach, napríklad v Číne niečo podobné videli. Takže aspoň toto nieje určite nič mimozemského - je to pozorované už dlhú dobu obzvlášť pred zemetraseniami ako som už hovoril.
garias
Už som to tu raz hovoril.
1. 05. 2011 0:28

ale zdôrazním to ešte raz: Ja som tak isto niečo na oblohe videl a neviem si nič "vymyslieť" čo by to niečo známe mohlo byť.

Opísal som to tu:

http://mystery-zahady.webnode.cz/zaujimavosti/


Ja si myslím, že na UFO niečo môže byť. Nie som si na 100 percent istý, ale je dosť možné, žu tu blízko našej Zemi skutočne niekto JE.
Engai
re;Dilema
1. 05. 2011 0:22

Tohle video,tedy,respektive to,kde ten pracovnik area 51 vola do radia muzete najit na youtube.Ten samy muz volal za tyden zpatky a vsem se omlouval,ze si pouze vystrelil.Tohle video je na youtube take.Otazkou je(kterou si polozilo mnoho lidi)jestli to byl ten samy muz,ktery volal zpet,ci jestli to vsechno byla prace vlady.Nekteri lide,po studiu hlasu prohlasuji,ze to neni ten samy muz,ktery volal drive.Takze jsme zpet kde jsme byli-Dilema.