Články

Zamyšlení

Víra a víra - (komentáře)

garias
JA myslím
24. 05. 2011 7:45

Ja myslím, že na Bohu ani celkom na Ježišovi nikdy nezáležalo. Človek pozná čo je dobré a čo zlé a nemusí o tom čítať v biblii. Duch človeka sa nezmení bibliou, natoš tou o smrti všetkých ľudí Veľkou Potopou. Musí sa zmeniť samo srdce a nezáleží či veríme v niečo alebo nie. Viera = NEpoznanie. To je všetko čo viera je. Ten čo verí priznáva že nepozná PRAVDU. No a z toho nikto nič nemáme - to je nám na houby.
garias
..
24. 05. 2011 7:42

To si ale povedal paradox, pretože IBA CIRKEV kanonizovala bibliu. Inými slovami, ty miluješ Boha toho, ktorého popísala biblia. Preto hovorím, že ak miluješ Boha, nemiluješ tým nič iné ako to, čo cirkev kanonizovala (vybrala za všeobecne platnú normu). Môže toto človek robiť? Môže určovať čo bude božie slovo? No môže, ak bol Boh vymyslený :D
SoulLove
hh
24. 05. 2011 2:56

to je divny:D lidi co navstevuji tyhle stranky podle me to maji vse asi dobre prostudovany a vedi ze cirkev je nejvetsi mafie sveta... ja verim v Boha miluju ho a neznamena to ze se priklanim k cirkvy takze me nikdo neskube.. i kdyby nebyl Buh myslim ze vnimat ze je a vnimat jeho lasku je mnohem lepsi nez ho ignorovat..ptz vim jaky to je ho ignorovat je to proste prazdnota
samby
Zbyněk P.
23. 05. 2011 15:12

svůj příspěvek jsem vůči vám nemyslel nijak urážlivě, pokud ste to tak pochopil omlouvám se. I já si nevykládám vše pouze z mainstreamu a snažím se skládat si dílky skládačky z různých zdrojů.
Ovšem nemůžeme přehlédnout fakty které jsem předložil:

1)existuje jen minimum lidí, kteří pouštějí ven pravdivé nemainstreamové informace, drtivá většina má vymýšlení bludů jako živobytí, včetně pana Betera.

2)válečné doktríny, absolutně vylučují typ útoku tak jak je popsán v článku, jaderný úder zkrátka není možné vést 29 ponorko-letadly, jaderný úder musí být masivní a v prvním sledu zničit veškeré jaderné prostředky protivníka, jinak přijde odveta vedená na městské cíle(jelikož jaderné přostředky protivníka jsou již vyčerpány, nemá cenu vést útok na prázdná sila), zkrátka a dobře útok vedený na evropskou část Ruska nemá žádný strategický význam a vedl by k úplnému zničení USA.

3)PRF zkrátka není možné a podle mého názoru ani nebude.

4)Kosmosféry pochází z komixu, je to to samé jako když biologové předpovědeli Lemurii a poté se toho chytli okultisté.

5)zbraně na bázi paprsků nemohou mít popisovaný účinek, aby tohoto účinku bylo dosaženo, musela by být použita "blasterová" technologie z hvěždným válek, kdy se nevystřeluje paprsek energie, ale přehřátý plyn(což ovšem není paprsek nabytých částic).

Ke zbytku vašeho příspěvku: jsem ochotný věřit, že němci byli v technologiích hodně daleko, věřím, že jaderné bomby svržené na Japonsko, pocházely z německa, věřím, že mohly existovat "ztracené kontinenty"(hladina moří byla totiž před 12000 lety o 150m níž... zvláštní, že o tomhle se neuvažuje), věřím zprávám o NWO, věřím, že exustují mimozemské cicilizace(i když nevěřím, že bysme je kdy potkali), věřím, že existuje více dimenzí(protože v té naší není možné vysvětlit existenci čehokoliv, proto ta naše musí pocházet z některé, kde je možné, aby něco vzniklo z ničeho), ale nevěřím:
1)jakýmkoliv zprávám o mimozemšťanech
2)jákymkoliv zprávám o exopolitice
3)HAARP
4)Chemtrails
5)zkazky o tom co dokázal Tesla
6)Bibli
7)cestování časem
8)o tom, že existují tajné opravdu pokročilé technologie(stovky a tisíce let napřed)
9)nevěřím na německé "okultistické" talíře, pouze na ty, které použivájí standartní pohon
atd.

Zbyněk P.
Oprava - pro samby-ho
23. 05. 2011 13:32

Omlouvám se, neboť na místo letopočtového data 1997 v závěru mého vstupu má býti letopočtové datum : 1977. Děkuji. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro samby-ho
23. 05. 2011 13:24

Vážený kolego, je překrásné, jak jste vše rozcupoval na niterné kousíčky, tvrdíce, že je to hovadina. Jak jsem uváděl již ve svém průvodním článku, tak jsem upozorňoval na to, že onen zmiňovaný článek může na někoho působit vědecko-fantasticko-magoricky, tedy něco, jako holý blábol a nesmysl. Mohu Vás zcela uklidnit v tom, že nejste sám, kdo se dostal do schizofrenního stavu, tedy do pozice, kdy člověk neví, čemu má věru věřit. Jak sám dobře víte z mých dřívějších vstupů, tak já sám jsem také zastáncem používání šedé kůry mozkové, tedy svého zdravého a selského rozumu. Bohužel, v tomto přépadě (a bohužel i v jiných jim podobných) nám zdravý selský rozum moc nepomůže, neboť nejsme obeznamováni s nejnovějšími novinkami z oblasti techniky (tedy, zústáváme-li je při tom, co jsme si kdysi, kdesi, přečetli, resp. co nám bylo oficielně předloženo), tak potom stavíme na velice chatrných základech ty naše úvahy a domněnky.
Vážený kolego, nerad bych Vám bral Vaši iniciativu, Vaše přesvědčení o tom, jak zdařile, realisticky a pravdivě jste vše rozcupoval. Nicméně, přehlédl jste několik velmi důležitých letopočtů, nevzal jste do úvahy rozpor mezi uváděnými fakty, tedy mezi oficiálně předkládanými informacemi a informacemi, které se nesměli a nemají dostat na veřejnost. Také jste vůbec nevzal do úvahy nepřehlédnutelné výsledky výzkumů německých vědců (z 2.sv.války a po ní), kteří vyvíjeli velmi tajné zbraně (např.: UFO, aj.), a které (ty vědce, včetně jejich výzkumů) si po válce rozebrali státy, jako bylo SSSR, USA?.
Nechci Vás dráždit tím, že část vědců (vč. jejich výzkumů) a někteří němečtí vedoucí činitelé, se dostali do Anarktidy, kde pokračovali a pokračují ve svých výzkumech. Je mnoho dokladů o tom, že ze dne na den zmizelo mnoho ponorek, mnoho tehdejších vedoucích činitelů a vědců, mnoho materiálů, tun rtuti, aj., a přitom nikde nebyli „přijati“ do žádné tehdejší státní velmoci (SSSR či USA). Nicméně, právě tito němečtí vědci vymysleli zcela jiný pohon svých UFO ? letadel, který je založený na elektromagnetismu. Právě proto jsem rovněž uváděl i právě vydávanou knihu :“Bratrstvo zvonu“ od Farella, abych zabránil právě Vám podobným řešit daný článek z pohledu neinformovanosti o daný problém, tedy jen z pohledu získaných informací určených pro dav. Tedy takových informací, které vedou mysl davu tam, kam to vládcové chtějí a připustí, tedy, aby si dav myslel, že něco ví, a přitom ví jen ty zkreslené informace.
Uváděl jsem, že jste přehlédl několik velmi důležitých dat. Když se podíváte na oficielní a uvolněné informace na to, kdy, kdo a kde bylo něco vypuštěno do kosmu, tak zjistíte, že první byli Rusové, a to v roce 1967 ? Gagarin (pouze byl na oběžné dráze okolo Země). Teprve až dlouho po nich Amíci vyslali raketu na Měsíc (?). Kromě páru nějakých sond, nebylo oficiálně nic jiného vypuštěno. A vidíte z článku, že věci se mají úplně jinak !! Tím chci naznačit, že jsou a byly věci, programy či zbraně, o kterých se dav nesmí nikdy dozvědět !! Jak uvádím výše, tak průlom v létání (i jinde) přinesli němečtí vědci během 2.sv.války, tak i po ní. Není možné přehlédnouti fakt, co Rusové, ale i Amíci konali v roce 1997 a později, a to jenom proto, že to nebylo oficielně uvedené a potvrzené někým. A také není možné to přehlížet. Ano, chci-li používat zdravý selský rozum a využívat jeho schopností, tak je třeba získávat informace i z jiných zdrojů, než-li jen z oficiálních. Toto zdůrazňuji proto, abych nakonec sám sebe nemystifikoval a „nepodváděl“, a také abych zároveň nestavil svou oponenturu na hliněných nohách, které se mohou, každou novou informací, rozsypat. Přeji hezký den. Zbyněk P.
samby
23. 05. 2011 10:55

pan Beter byl určitě člověk, který byl vzdělaný a velmi chytrý, ovšem jedna věc jsou tajné akce zpravodajských služeb a druhá sci-fi, navíc udělal to co většina těchto "zasvěcených": postavil na tom byznys a tahal z lidí peníze, zákaz vystupování v médiích, nikdy neexistoval, jednalo se jen o marketingový tah, zkrátka prodejem kazet vydělal miliony místo toho aby dostal vždy pár set dolarů za vystupování v rádiu.
Teď rozeberu onen "šokující" článek na cez-okno:

1)satelity s lidskou posádkou, jsou celkem nemyslitelné, buď se jedná o základnu(loď) anebo o satelit, logistické problémy u zásobování desítek satelitů jsou obrovské.

2)paprsky nabitých částic: opět se jedná o nesmysl, nechce se mi tu řešit rozdíl mezi paprskem nabitých částic(ionty) a laserem, ale i kdybych přimhouřil obě oči, účinky paprsků by zkrátka nebyly takové, ve vesmíru by teoreticky mohly propalovat trupy základen a lodí a tím je ničit, jiné je to však na zemi, všechny paprsky jsou totiž jedinečné tím, že svou energii uvolňují místně, jediná možnost jak by mohly způsobit výbuch podobný termojadernou by bylo z mořské vody vyloučit několik desítek milionů tun vodíku(nepřeháním), problém je ovšem s oním místím působením paprsku a tím, že se jednalo o pobřeží, tam by zkrátka nezvládl ani zlomek tohoto množství, navíc by se díky přítomnosti paprsku vodík spaloval okamžitě, byla by to určitě velmi působivá show, ale nebezpečná nikoliv.

3)zbraně na měsíci: toto je velmi schizofrení bod, najednou stranu, jsme podle některých na měsíci ani nebyli, podle jiných, jsme tam vedli válku(v cez-okno to není tak podrobně rozebrané, ale podle výpovědí z kazet(četl jsem na matrixu2001) se jednalo o regulérní velkou bitvu)

4)kosmosféry: je velmi zajímavé, že daný pán o kosmosférách začal mluvit poté co se objevily v komixu spiderman. První generace kosmosfér tak jak je popsaná, by mohla fungovat jen velmi problematicky(raketový motor pro horizontální pohyb) další generace už jsou sci-fi, další věc a to, že kosmosféra dokáže neustále akcelerovat, již dnes není žádná novinka, jelikož to samé dokáží i jiné typy pohonu, problémem je, že stejnou dobu co akceleruje musí pak zpomalovat, takže ona "snadná" cesta ke kometě by snadná nebyla. Práskání na východním pobřeží, je již vysvětleno, ono totiž pokud letadlo překročí rychlost zvuku, vyvolá sonický třesk, v té době se testovali prototypy f-14, f-15, f-16 a třesk byl slyšet poblíž vojenských letišť? opravdu záhada?

5)PRF je už úplné sci-fi, jelikož výpočetní výkon pro přesné zaměření atomů by byl větší než veškerý výpočetní výkon na zemi(i když nepochybuji, že existují i tajné superpočítače, stejně by to nestačilo), navíc systém tak jak je popsán je zaměřovací(v podstatě Lock-On) a ne lokalizační, tudíž by byl potřeba ještě systém, který by alespoň přibližně polohu odhalil.

6)americký jaderný úder tak jak je popsán je úplný nesmysl, v době kdy se měl odehrát, mělo rusko výraznou jadernou převahu a většina odpalovacích zařízení, byla umístěna na východě asijské části Ruska(Kamčatka, Magadanská oblast, Sachalin), vést útok na evropskou část Ruska nemělo tudíž význam, jelikož do 15 minut by byly spojené státy kompletně sterilizovány.

7)tajná letadla schopná plout pod hladinou, opět celkem nesmysl, nehledě na problém technický by bylo nejtěžší ona letadla dostat do kaspického moře a pokud by se to povedlo bylo by už jednoduší rozvést bomby v kamionech:-) a opět 29 ponorko-letadel by pouze vyvolalo masivní odvetný úder a i evropská část Ruska by zůstala bez vážnějších poškození, k opravdu účinnému jadernému úderu, je potřeba 10 000 hlavic na Rusko a 5 000 na USA.

8)poslední a nejdůležitější bod, pokud by to SSSR opravdu měl, proč se tedy rozpadl? Nedává to totiž absolutně žádný smysl, SSSR totiž položilo zbrojení a strach z amerických „hvězdných válek“, které mimochodem také neexistovali
garias
..
22. 05. 2011 13:06

Ono je veľmi ťažké zhodnotiť, čo je pravdou a čo nie. Možno je tam pravdivé takmer všetko a možno nič. Skutočne nemáme informácie z prvej ruky. A aj keď ich niekto prinesie, nevieme, či sa nemýli on vo dôveryhodnosti týchto údajov.
Grush
Pročetl jsem tedy
22. 05. 2011 12:20

článek v odkazu a osobně si myslím že jeho faktická vypovídací hodnota je takřka nulová. Ale třeba si z něj někdo jiný odnese něco víc ;-)
garias
..
22. 05. 2011 0:50

Musím sa priznať, e sa mi to celé nejako nepozdáva. Znie to ako román rozjareného autora :D