Články

Záhady a tajemno

Beztělesné přízraky nežijících osob - shrnutí - (komentáře)

garias
..
20. 06. 2011 15:50

ďakujem
daiterr
-
20. 06. 2011 15:33

Nápodobně "o)
garias
...
20. 06. 2011 15:21

Prajem pekný zvyšok dňa...
daiterr
-
20. 06. 2011 13:04

Tady nejde o nějaké poslední slovo. Na to kašlu. jde o to, že se prostě historie u tebe furt opakuje. Dotazy dáváš, a dožaduješ se odpovědí ale položené dotazy tobě - neřešíš. Jak třeba teď - radši napíšeš cosi o "posledním slově", než abys na nějaký dotaz odpověděl. Pokud neodpovídáš na dotazy, tak pak veškerá plamenná slova, co tu pronášíš, jsou na nic a maří to tvou snahu o jakési "změny", kterých se furt dožaduješ..
garias
...
20. 06. 2011 12:51

Už radšej nič nenapíšem. Dávam ti posledné slovo.
daiterr
-
20. 06. 2011 11:56

Je hezké, že se hádat nechceš, ale pokud budeš vyrývat tím svým způsobem nadále, tak se pak nediv. To je totiž ta tvoje medicína, co sis sám naordinoval..
daiterr
-
20. 06. 2011 11:54

To není o "zúrivosti", ale o tom, že zbytečně plašíš lidi tím, že "jsou v háji, pokud se stanou závislí na nějakém náboženském systému" (obrazně), ovšem uvědom si, že ani materialismus není zas to pravé ořechové.

Takže co takhle nechat lidi, aby použili svou intuici a zkoumali dle svého? Vykládáš mi o "zúrivosti" a sám tu píšeš body jak z nějaké Internacionály.. Už jen dobýt Bastilu "o)

Napiš mi schválně nějaké "stoprocentně ověřené názory". Rád se poučím. Už tu byl jeden názor na rychlost světla. Tam si se zasekl a vylezlo z tebe, že prej podle mě "světlo neexistuje" a když jsem se dotázal, kde to vidíš, tak jsi psal jen ptákoviny. Ale budiž. Tak sem dej alespoň něco dalšího "prověřeného"..

Mimochodem - už jsi začal pátrat po té paní? Jen se ptám. Když ses tak dožadoval jejího jména, zda to byl jen prázdný dotaz a nebo opravdu KONEČNĚ něco začneš dělat? "o)
garias
...
20. 06. 2011 11:44

Však ja sa tu hádam nechcem, ale kolega sa proste nevie zbaviť tej svojej večnej zúrivosti. Ešte aj táto veta ho naštve a zasa niečo napíše, uvidíš.
Houba
prosím konec
20. 06. 2011 11:27

Nebylo by pro vás dva jednodušší vyříkat si to na chatu nebo někde v hospodě? :-) Ono vypadá, že to bude ještě na dlouho a nikam to nesměřuje.
Tímto okamžikem ukončuji diskuzi daiterr vs. garias v těchto komentářích :-D
garias
...
20. 06. 2011 11:25

Ale nájdeš, nájdeš a odporúčam si pozrieť čo znamená pojem dogma.
daiterr
-
20. 06. 2011 11:13

Když mi napíšeš, že "bohužial nemám pravdu, protože..", pak je to v podstatě dogmatická námitka z tvé strany. Ty svou "pravdu" stavíš na obecných a děděných "normách poznatků a chování", takže tímto jsi v podstatě omezen.

Netvrdím, že nemám svá dogmata. To jsem psal také několikrát. Ale rozhodně, když už si teda dovolím tvrdit, že "mám pravdu" v něčem, tak neopomenu dodat, že je to jen momentální stav poznání v daném čase na cestě vývoje a tudíž je to pohyblivá konstanta. A to ty nikdy takto nevidíš.

Ty zkrátka máš "svou pravdu" a basta fidli. Jenže už nebereš v potaz pomíjivost takové "pravdy", hlavně v době, kdy věda dává na odiv jednu teorii za druhou, aby ji zase hned zašlapala a dala novější a lepší teorii..
daiterr
-
20. 06. 2011 11:06

Pak takových názorů moc nenajdeš, protože i když se lidi snaží leccos zkoumat, stejně pak nakonec závěrečné postuláty dedukují jen podle svých dosavadních znalostí a to, nezlob se, nakonec nevede k nějaké super jasné věrohodnosti.

Si projdi věděcké teorie a vždy narazíš na něco, co už je zase překonané a to, co se bralo jasný fakt, je dnes už zase trochu jinak - a tak podobně. Vše je zkrátka v pohybu.

Moc spoléháš na materialistická dogmata, stejně jako někteří spoléhají zas jen výhradně na Boha a Anděly. Myslím, že je třeba jít trochu jiným směrem.. Nezahrabávat se v novodobém inkvizitorství..
garias
...
20. 06. 2011 10:36

Bohužiaľ nemáš pravdu. IBA ten názor má svoju cenu, ktorý sa dotýka reality a ktorý bol skonštruovaný na základe poznania a vedomostí !
daiterr
-
20. 06. 2011 10:09

Nepředhazuj mi, že "něco nedokážu pochopit" a laskavě se mrkni, co tu vůbec píšeš. Nemůžeš přece chtít, abys byl akceptován a při tom některé věci neuznal. PROČ bych měl chápat tvoje dogmata? K čemu? Prostě jdu jinou cestou. A co člověk, to vlastní osobitá cesta a vlastní chápání reality. Smiř se s tím.

Tady nejde o náboženství a materialismus, al hlavně o akceptování toho, že v podstatě JAKÝKOLIV názor má svou hodnotu a není potřeba jej zesměšňovat.
garias
...
20. 06. 2011 10:02

Už som povedal svoj názor, tak isto že ty to nedokážeš pochopiť a tu moja snaha v tejto debate končí.
daiterr
-
20. 06. 2011 8:41

Gariasi, rozeberu to:

Môj názor na nadprirodzené veci !!!

Ja budem...

- "do smrti obhajovať zdravý rozum, myslenie, pravú inteligenciu, pretože to je jediná cesta pre lepší svet. Keďže viera a hlúpi ľudia postavili svet do takej pozície, akú máme vo svete dnes."

(Zdravý rozum je co? převzatá dogmata od jiných, abys náhodou nevybočil ze stáda průměrnosti dnešního standartu? Jak je možné, že když není prokázáno tak, ani tak, že tvůj "zdravý rozum" se neshoduje s jinými "zdravými rozumy" lidí? Čím to asi bude? Obhajuješ skálopevně jen jeden střípek mozaiky z mnoha. Nic více.. Kéž by sis to někdy uvědomil. Svět není furt jasně daný a černobílý. Jsi moc úzce zaměřený a uniká ti dalších x desítek procent informací. Ty ses vydal na Mohuč a tomu podřizuješ všecko. Tvoje křižácké tažení ti nedovoluje vidět věci, které ostatní vidí a sem tam s nimi i zkoušejí pracovat. nebavím se teď o Bohu a náboženství. Stal jsi se rozumovým zajatcem sám sobě ve smyčce své "jasné pravdy", která ale v podstatě neexistuje, ani není dokazatelná za současného stavu věcí a jen staví na domnělém vnímání světa kolem sebe..)


- "budem tvrdo bojovať proti dogmám starovekých a stredovekých bohov, pre ktorých tak veľa ľudí trpelo a umrelo."

(Ale jdi.. Je to bohužel vývoj.. To už rovnou začni bojovat i proti materialistům, protože takový Stalin byl ryzí materialista a se koukni, kolik zlikvidoval lidí ve jménu materialistického pokroku. Htler to samé. Mao to samé, Čankajšek to samé.. Mám pokračovat? Takových vůdčích kokotů, co popírali náboženství a byli ryze materialističtí tu je a bohužel bude mnoho. Takže nehaž to zas jen na "staré Bohy".. V první řadě si uvědom, že je to v člověku a ne v náboženství, nebo materialismu. To je tak, když vidíš jen to, co chceš vidět..

Tím nemíním obhajovat inkvizici a podobně, ale jak říkám - když už řekneš A, tak také řekni i B, protože jinak to ztrácí smysl..)

- "budem ostro vystupovať proti ľuďom, ktorí klamú, úmyselné zavádzajú lžami a to len preto, že oni sami nie sú schopní pravdu nájsť a chcú sa v tomto svete ako tak angažovať, mať ako také uspokojenie, aj za cenu pochybnej viery."

(To je chvályhodné. Ale začni tím pádem nejdříve u sebe. Dštíš kolem sebe oheň a síru na základě jakéhosi "zdravého rozumu", který ve své podstatě jen přebírá zažitá dogmata z minulosti. Jsi pak přesně takový, jak ti tebou tolik nenávidění náboženští fanatici - ti taky vidí jen to, co vidět chtějí a serou na zbytek indicií. Pak vlastně sám, byť nevědomky a kvůli své zaujatosti - klameš ostatní, protože vidíš jen to, co vidět chceš. atd. atd. atd.)

- "chcem aby mladí ľudia šli cestou rozumu, poznania, hľadania aký význam vo vesmíre máme a aby tak robili múdro, opatrne a držiac sa iba čistých faktov a nie dogiem, v ktoré verili už ľudia v staroveku čo upaľovali údajné bosorky."

(Jo, taky super myšlenka. Souhlasím.Tak předlož ta fakta. Zatím furt táhneš na Mohuč.. "o) Dřív se upalovali bosorky na hranici, ale obávám se, že dnes je "nezdravý rozum" zas naopak veřejně zesměšňován a pranýřován jen proto, že lidé se "zdravým rozumem" si hrají na samozvané rozumbrady, co sežrali všecku moudrost světa, ale při tom si nevidí ani na špičku svého rypáku, jen furt rozumují, dohadují se, dělají zle, když není po jejich, místo aby opravdu něco zkoumali.

Není náhoda, že nejvíce zatajovaných indicií, nehodících se do krámu, je právě ve vědeckých a archeologických řadách. Než aby přiznali, jak se věci mají a nechali tak poopravit učebnice, tak raději budou vše tajit a dělat z lidí blby. Tomu zase já naopak říkám - moderní upalování čarodějnic na hranici a degradace myšlení..)

- "prajem si, aby sa ľudia mali radi preto, že sa naozaj radi majú a nie preto, aby sa páčili Bohu a šli na večnosť do neba."

(Tak tady si přát můžeš, co chceš, protože to, jestli se lidi budou láskou ocicmávat a nebo se přizavraždí, není rozhodně dílem materialismu, nebo náboženství, i když se ti to tak může jevit. Pokud je člověk rozumný, pak může být zfanatizovaný jak chce, jeho vnitřní sebeuvědomění mu nedovolí šáhnout na zdraví, či život jiného člověka. A je jedno, jestli je to materiální žoldák a nebo náboženský fanatik. A také měj na paměti, že tu probíhá jakýsi vzájemný vývoj. Jenže ty na to nevěříš, takže proto ti tyhle věci asi nezapadají. To je ale tvoje věc.)

- "chcem aby bolo na svete dobro z múdrosti a nie zo zaslepenosti, kde malým deťom kážeme sa dívať do Slnka, aby uvideli zjavenie a strašíme mladých ľudí peklom, lebo my sami nedokážeme porozumieť pravde."

(Tady jsem se docela pobavil "o) Když mi byly tak 2-3 roky, nevím proč, ale bavilo mě čumět do slunka a přišlo mi to zábavné a moc zajímavé. Tehdy jsem netušil, že to může být nebezpečné a nechápal jsem, proč rodiče z toho chytají nerva. Můžu tě ujistit, že problémy se zrakem nemám a nikdy jsem neměl. A také dnes bych se samozřejmě do slunce podívat nedokázal a ani nevím, proč bych to měl dělat. To je jen taková vzpomínka.

Takže dříve, než začneš zas cosi neempaticky pranýřovat, si napřed o tom něco zjisti a přečti. mě nikdo nutit nemusel. Naopak, snažili se, abych to nedělal a já měl pocit, že mi berou oblíbenou hračku. Takže to, že někdo nutí děcka čučet do slunce, je sice na jednu stranu neetické, to uznávám, ale dle mých zkušeností pro ty děcka na tom něco může být, z čeho můžou něco čerpat. Nevím co. Třeba jen radost z takové hry, nebo to berou jako zajímavost, to já nevím.

Každopádně by ty děti, pokud chtějí, měly takto činit spontánně a ne z donucení. Jen málokdo z lidí totiž tuší, co vše se za tím může skrývat. Třebas když ta děcka čučí do slunka, tak si podvědomě můžou léčit nějaké oční nemoci a nebo tak podobně. Jen laický názor. Hlavně si všimni, že tu fakt zas nemluvím o Ježíšovi..

Zjevení - a tys už nějaké viděl, že to tak vehementně pranýřuješ? Já myslím, že neviděl a buď rád, protože by ses zřejmě dosral jak Amina z toho. Ona to totiž není žádná sranda, jak by se ti mohlo zdát..)

- "želám si, aby sme mladým hovorili pravdu, ale nie iba tú našu, ale tú skutočnú a miesto "Boh vytvoril vesmír" im povedali skôr "NEVIEM ako vesmír vznikol"

(Tady vyjímečně souhlasím. Jen začni tu pravdu mluvit i ty. Místo svého oblíbeného "Bůh neexistuje" tedy říkej pravdu - "NEVÍM, zda Bůh existuje. Zatím nejsou důkazy pro, ani proti" "o)

- "chcem aby ľudia išli cestou poznania, cestou vedy a budem sa vždy stavať proti ľuďom, ktorí klamú, ktorí považujú svoje výmysly za pravdu a ktorí si tým nectia iných ľudí."

(No já nevím, jestli věda je ta správná cesta. Co tak raději nějaké to dogmaty nezatížené postupné univerzální poznávání? Protože náboženství jsou dost zdogmatizované, ovšem věda jakbysmet. Oba jsou na tom stejně, jen každý z nich používá trochu jiné metody pro své ovečky.

Uvědom si ale, že VŠE JE VÝVOJ. Kdo bude chtít být náboženství, tak tam bude bez ohledu na to, co ty kdesi a kdysi napíšeš. Když někdo bude chtít být materialista, tak tím bude a také mu může kdo chce co chce kecat. KAŽDÝ ke svému vývoji potřebuje momentálně přesně to, co má.)

- "chcem aby SVET šiel cestou pravdy, aby sa vyvíjal a nie stagnoval na dogmách starých tisíce rokov."

(Ale dyť jo, akorát zas nesmí stavět na novodobých zmaterializovaných dogmatech "o)

- "neklamte ľudí. Keď nevieš pravdu, priznaj si to a mlč!!! Keď pravdu vieš a máš ju overenú, máme ju overenú všetci, vtedy s ňou vyjdime na povrch a šírme ju medzi mladými."

(Už jsem to psal výše - začni první. Začni tím, že tu nebudeš furt kohosi pranýřovat a zesměšňovat za jeho názory a vyznání, přestaneš konečně psát o tom, že Bůh neexistuje, když nemáš ani jeden jediný důkaz. Víš.. je to ironie, ale ti tvoji náboženští fanatici, které tak zesměšňuješ, ti alespoň řeknou, že "důkaz mají, protože Bůh je v jejich srdci".. A co máš ty? Jen naučené dogma, že "Bůh přece není!" "o)) Tak jak ty chceš moralizovat druhé?)

- "mladí nie sú hlúpi. Prídu na to, že ich klamali!!!"

(No právě.. Tak se už vykašli na to tvoje nekonečné tažení a nech mladé, ať si indicie, které stejně podvědomě tuší, najdou sami. Ti mladí, pokud to mají dáno, tak si tu svou cestou stejně půjdou a veškerá náboženská a materiální dogmata stejně vyfakujou po svém. Tak co tu chceš vůbec ještě řešit?)


Níže v příspěvku píšeš, že "patřím k jakýmsi lidem.." A to je přesně to, co tu furt píšu dokola - ty jen ryješ a ryješ, aniž bys vůbec vzal na vědomí, s kým se vůbec tady bavíš. Ty o druhém nevíš nic, znáš jen jakési jméno z diskuse, ale už jej hned škatulkuješ dle svého. Nevíš o mně zhola nic, ale máš jasno, viď? Zkrátka jak někdo nejde s tebou, tak jde proti tobě, co? "o)
garias
..
20. 06. 2011 1:47

Nemyslím tým všetko zamiesť pod stôl. Chcem tým povedať, že opatrnosti nikdy nieje dosť. A že prehnanú vieru by mala vystriedať skôr múdra opatrnosť.
Houba
pro gariase
20. 06. 2011 0:34

Už jsem tady původně nechtěl psát, ale musím ještě reagovat.
Já když čtu Tvůj názor na nadpřirozené věci, tak (překvapivě :-) ) s Tebou v mnoha věcech souhlasím. Ale vidím, že Ty si zřejmě zájem o duchovno a "nadpřirozeno" spojuješ (nevím proč) s dogmatickým náboženstvím.
Byl bych taky rád, kdyby šel svět cestou pravdy a nedržel se dogmat. Za dogmatické považuju jednak "středověké" náboženské myšlenky typu nebe/peklo, ale i současný tvrdý materialismus. Ten podle mě vede ke stagnaci taky. Pokud se zkrátka označí vše nadpřirozené za halucinaci či výmysly a "zamete se to pod kobereček", tak to asi navždy zůstane nadpřirozeným.
Myslím, že by sis měl uvědomit, že člověk, který v něco nadpřirozeného věří může být velmi inteligentní, nemusí mít nic společného s náboženstvím atd. Zkrátka jde o to, že ten člověk třeba zažil něco cos Ty nezažil. To je vše. Tak nikoho neodsuzuj.
garias
!!!
19. 06. 2011 21:31

Môj názor na nadprirodzené veci !!!

Ja budem...

- do smrti obhajovať zdravý rozum, myslenie, pravú inteligenciu, pretože to je jediná cesta pre lepší svet. Keďže viera a hlúpi ľudia postavili svet do takej pozície, akú máme vo svete dnes.

- budem tvrdo bojovať proti dogmám starovekých a stredovekých bohov, pre ktorých tak veľa ľudí trpelo a umrelo.

- budem ostro vystupovať proti ľuďom, ktorí klamú, úmyselné zavádzajú lžami a to len preto, že oni sami nie sú schopní pravdu nájsť a chcú sa v tomto svete ako tak angažovať, mať ako také uspokojenie, aj za cenu pochybnej viery.

- chcem aby mladí ľudia šli cestou rozumu, poznania, hľadania aký význam vo vesmíre máme a aby tak robili múdro, opatrne a držiac sa iba čistých faktov a nie dogiem, v ktoré verili už ľudia v staroveku čo upaľovali údajné bosorky.

- prajem si, aby sa ľudia mali radi preto, že sa naozaj radi majú a nie preto, aby sa páčili Bohu a šli na večnosť do neba.

- chcem aby bolo na svete dobro z múdrosti a nie zo zaslepenosti, kde malým deťom kážeme sa dívať do Slnka, aby uvideli zjavenie a strašíme mladých ľudí peklom, lebo my sami nedokážeme porozumieť pravde.

- želám si, aby sme mladým hovorili pravdu, ale nie iba tú našu, ale tú skutočnú a miesto "Boh vytvoril vesmír" im povedali skôr "NEVIEM ako vesmír vznikol"

- chcem aby ľudia išli cestou poznania, cestou vedy a budem sa vždy stavať proti ľuďom, ktorí klamú, ktorí považujú svoje výmysly za pravdu a ktorí si tým nectia iných ľudí.

- chcem aby SVET šiel cestou pravdy, aby sa vyvíjal a nie stagnoval na dogmách starých tisíce rokov.

- neklamte ľudí. Keď nevieš pravdu, priznaj si to a mlč!!! Keď pravdu vieš a máš ju overenú, máme ju overenú všetci, vtedy s ňou vyjdime na povrch a šírme ju medzi mladými.

- mladí nie sú hlúpi. Prídu na to, že ich klamali!!!
garias
..
19. 06. 2011 21:06

Pozri, poviem to asi takto. kedykoľvek bol šialený človek, ktorý vraždil trebárs pre Boha, bolo to kvôli jeho pomätenosti. My všetci vidíme, že mnoho ľudí to nemá v hlave vporiadku.
Priveľa ľudí tára o anjeloch čertoch, rozprávajú sa sami so sebou, modlia sa za to, aby démoni vyšli z chorého človeka. Rozprávajú sa s nadprirodzenými postavami, počujú hlasy, majú sekty, klaňajú sa obrazom a sochám.
Ja chápem, že ty patríš medzi týchto ľudí a nie si schopný to pochopiť, pretože skrátka na to nemáš mozog, ale chcel by som ostatným ľuďom povedať, že pokiaľ sa ani na tejto stránke nebudeme držať zdravého rozumu a budeme veriť všetkému, tak potom ani toto čo tu všetko píšeme NESTOJÍ ZA NIČ a píšeme tieto články zbytočne.
Nemá to žiadny význam ak jeden človek, ktorý je načisto pomätený príde a nezažíva tisíc udalostí ale pri jednej zažije zážitok s hadom, na ktorého náhodou pred tým myslela a už to považuje za nejaký prejav telepatie, tak potom nemá význam, aby sme tu niečo riešili.
Potom môžeme premenovať túto stránku na nejakú sektu a veriť všetkému, čo komu napadne, čo mal niekto halucinácie, alebo silou mocou chce aby to v čo verí bola pravda.

Ja nemám záujem dávať svoje články takýmto ľuďom. Ľuďom, ktorým nejde o pravdu, ale iba o to, aby svoju fantáziu premenili na ako takú pravdu.

Napríklad taká miriam tu dávnejšie dala odkaz na stránku, kde autorka stránky písala ako sa má človek dívať do Slnka, aby tam pri halucináciach uvidel zjavenie Ježiša.

Dámy a páni, som natoľko inteligentný muž, aby som si sám priznal čo je normálne a čo nie. A vy niektorí normálni nie ste !!! Môj osobný názor. Nebudem o ňom už ďalej písať.
daiterr
-
19. 06. 2011 20:43

Ale jo, je potřeba mozek trénovat, jenže pokud ty nikde nedokážeš, že Bůh není a ti druzí zase nedokážou, že Bůh je, pak už jen zbývá ona stará známá hra "na zdravý rozum", což není nic jiného, než pouhý zažitý systém běžných zvyklostí, převzatý od jiných, dle tebe například "rozumných lidí"..

Jenže buhužel ta hra se tu hraje jinak. Ať se na to podíváš, ze které strany chceš, vždycky nakonec dojdeš do fáze, kdy je to remíza. Bůh podle tebe neexistuje, ale nikde takový důkaz není. Takže JAK víš, že neexistuje? CO znamená "zdravý rozum"? je to něco, co bereme jako zvyk, abychom nevybočili z řady stáda? Aby si na nás neukazovali prstem, že jsme "nezdraví"?

Samozřejmě lze aplikovat i obráceně s tím, existence Boha také nebyla oficiálně prokázána.

Furt remíza. Z tohoto závěru ale pak vyplývá, že to, co se lidem se "zdravým rozumem" může zdát, jako neadekvátní chování, ve skutečnosti může být i úplně jinak a jen neznalost jedince "se zdravým rozumem" tohoto člověka pak svým způsobem shazuje tím, že "jej posílá na léčení" a podobně.

Ale také nelze vyloučit ani opak. Ovšem právě v těchto případech bych zrovna na nemoci fakt nevsázel..
garias
...
19. 06. 2011 17:54

Ja netvrdím, že taký človek je blázon, alebo mentálne postihnutý. To som prosím nikde nenapísal. Len tvrdím, že by sme mali mozog trénovať a naučiť ho analyzovať správne. Aby nie všetko čo mu napadlo ihneď považoval za niečo božské, pretože sa to tak nedeje. Skrátka nedeje !!!
garias
..
19. 06. 2011 17:52

Ja si myslím, že by ľudia mali byť ku sebe úprimní a hovoriť pravdu. Nemali by si domýšľať a vykladať veci po svojom. Nepokladám za náhodu to, že ste veriaca, že rozprávate o duchoch, démonoch a ešte k tomu počujete hlasy. To skrátka nieje náhoda.
Tak ako si niekto namýšľa Boha, s ktorým sa rozpráva, pričom sa iba rozpráva sám so sebou, tak som mienky, že vy si namýšľate niekoho, kto vám niečo telepaticky sdeľuje. Pričom sú to iba vaše myšlienky, akurát že ich nieste schopná analyzovať ako "moje".

Aj nám všetko napadá, aj ja myslím na veľa vecí a mnohé sú šialené, ale dokážem určovať čo sú výmysly a čo sa dotýka reality. Obávam sa, že niektorí ľudia tohto schopní nie sú.
Považujú svoje predstavy za produktom niečoho nadprirodzeného. Ešte raz opakujem, že človek ktorý spomína duchov, Boha, anjelov a má údajne telepatické prenosy, NIE JE NÁHODA !
Jelitko
...
19. 06. 2011 13:09

omluvte prosim me chyby,ja uz v cestine nejsem tak dobra,po 27-ti letech v cizine.
Jelitko
Ja nevim,ale
19. 06. 2011 13:05

nejhorsi na vsem je,ze tohle nemuzu nejak prejit,vzdy se tohle stane,uz to bylo s mamkou a jinyma okolo nas z rodiny lidima.Neni mozne,ze by to bylo jen moje podvedomi,kde by to teda bralo?Copak my sami mame neco takoveho z mozku aniz o tom vime?Ja si myslim,ze to nejsou moje hlasy,slysela jsem jednou hlas muzsky,ale na meho tatinka to nevypadalo.Tento hlas mi rikal o hadovi ktery zije pobliz nas a nas kocour s nim bojoval a pak mi to za par dni rikal soused,kdyz ho videl jak pry preskakoval jeho smycky.
Ja nemam v povaze lhat a ani prehanet a myslim,ze jsem uplne normalni,tak prosim pane garias uz me neurazejte,tady jde o opravdu vazne veci ktere me taky z pocatku desili(jak pisete Vy daiterr o te pani),ale postupen casu jsem se uklidnila,kdyz jsem pochopila,ze me spis pomahaji a myslim,ze to je "prace"rodicu,ja je porat vidivam a kdyz na me mluvi,nejsou to zadne blbiny ale rady pro me dulezite.Pak jsem taky postrehla mezi nema jeste nekoho,koho neznam a ten me taky pomaha.Jednou me tady radil Marpefi,ze jsou to zly demoni,ale ja to nepozoruju,ze by me ublizovali,spis naopak.Nemyslim,ze by "tam"na nas nekdo mel zajem zesilat jen zlo.
daiterr
-
19. 06. 2011 6:45

Tak jméno tady rozhodně uvádět nebudu. To si zas nelajznu, protože přece jen se tak dobře neznáme. Ale dám ti slušné indicie - ta paní pochází z Horní Lhoty (kousek za Luhačovicemi) a je dost znama. Můžeš začít pátrat.
garias
..
19. 06. 2011 0:01

Môžem vedieť ako sa volala a aká to bola škola? Veľmi rád by som sa jej na to spýtal a dozvedel sa viac.
daiterr
-
18. 06. 2011 23:57

Znám jednu paní, co už pomohla hodně lidem. I takovým, co je dochtoři odepsali. A začaly ty schopnosti u ní také tím, že "slyšela hlasy".. Vyprávěla mi o tom. Představ si, že byla ředitelkou školy na základce. Kariéru před sebou, vše super a najednou slyší hlasy.. Měla z toho strach, protože si myslela, že má schizofrenii. Utíkala do lesa a tam třebas půl dne brečela a vyšilovala, protože nevěděla, co má s tím dělat. No a po nějaké době přišla na podstatu těch hlasů. Dnes je z ní úspěšná léčitelka, co dostala hrobníkovi z lopaty už hezkou řadu lidí. Takže tolik k těm "hlasům"..
garias
..
18. 06. 2011 23:50

Chcem podotknúť, že to nemyslím v zlom. Ak sa niekto s niekym rozpráva tak ok, ale ak má pocit, že počuje hlasy od niekoho telepaticky, je to podľa mňa vážna vec a malo by sa to liečiť. Opäť, berte to len ako moju priateľskú radu.
daiterr
-
18. 06. 2011 23:48

No pokud myslíš, že je tu potřeba odborná pomoc, pak stejně nemůžeš udělat nic jiného, než že to tu napíšeš. Jak se zařídí Jelitko, je čistě její vlastní rozhodnutí. Ale osobně bych to tak dramaticky neviděl. Pár případů a podobných, jsem už zažil za léta, co se tímto zabývám. A ti lidé rozhodně nebyli schizofrenici. Naopak - přísně materiálně založení vysokoškoláci. A pravdou je, že co jim bylo řečeno, to se občas i splnilo.

Takže jak říkám - vše ukáže čas. Za tím telepatickým přenosem bych viděl spíše to, že s ní komunikuje její vlastní poddvědomí, které ji může před něčím varovat.
garias
Nič v zlom, práve naopak
18. 06. 2011 23:39

//mam zase receno,ze brzy odejdou dva mladi lide a tuhle telepatickou zpravu jsem videla po prve asi pred pul rokem//

Čo ak dostane správu, že ten odchod dvoch ľudí má vykonať ona sama, povedzme v záujme vyšších síl? Obávam sa, že tu je potreba odborná pomoc.
daiterr
-
18. 06. 2011 23:39

Jelitko,
tady je jediná možnost - snažit se zachovat chladnou hlavu a co nejklidnější mysl. Co má přijít, to přijde. Pokud to bude opravdu až takové, jak předpokládáte, pak tady pomohou jedině vaše vlastní zkušenosti s tím, co už jste nejednou zažila sama a to, že život smrtí nekončí. Toto poznání by vám mělo mnoho záležitostí alespoň trochu ulehčit.

Ovšem na druhou stranu - nikdy není nic tak horké, jak se uvaří. Takže pokud si budete přát, aby k daným událostem nedošlo, pak nikde není psáno, že se tak nemůže splnit. Dokonce bych v tom varování viděl včasný signál, že je nejvyšší čas začít něco měnit na vědomé úrovni aby se pak vše zase dostalo do normálu.

Takže opravdu doporučuji pozitivní myšlení a to přání si pořád opakovat. Nic lepšího vám nejsem schopen poradit. Snad jen možnost zabránit oné události, pokud dopředu víte kdy a kde se stane.
garias
..
18. 06. 2011 23:37

Mám veľké obavy, že ten telepatujúci, ktorý jej dáva odkazy telepaticky, by jej mohol po čase zdeliť úkol nejakej vraždy a nemuselo by sa to dobre skončiť. Toto nehovorím pre nejakú srandu, mám o Jelitko vážne strach.
garias
..
18. 06. 2011 23:30

Mám dosť rozumu na to, aby som videl, že jelitko to pravdepodobne nemá v hlav ev poriadku. Je to môj osobný názor a kalegyni by som odporučil odbornú pomoc. Nemyslím to v zlom, ale seriózne ako radu.
daiterr
-
18. 06. 2011 23:28

Gariasi, jistě Jelitko velmi dobře osobně znáš, takže tvoje tvrzení zde můžeš doložit, nemám pravdu? Protože v opačném případě by to totiž mohlo vyznít dost negativně ve tvůj prospěch. Ale třebas to něčím doložíš. Taky se nechám překvapit.
garias
..
18. 06. 2011 20:36

No asi preto Jelitko, že len ty sama si to vymýšľaš a nikto iný tu na nie :D
Jelitko
daiterr
18. 06. 2011 15:27

diky za clanek .Je to zajimave.Clovek si ma precist vse,je mozne,jak rikate Vy,ze casem se prijde na jine reseni.Ja taky porat jen hledam kloudne reseni techto zahad,ktere porad prozivam.
Tyhle zahdy s jen tak lehce vyresit nedaji.Proste jen tak na to neni odpoved.
Ted zrovna ja potrebuji pomoc od takovych lidi jak jste VY,mam zase receno,ze brzy odejdou dva mladi lide a tuhle telepatickou zpravu jsem videla po prve asi pred pul rokem a ted 12.6. a tohle jsem pochopila ze uz se to blizi.Mam s toho velke obavy,ale ten dotycny,co mi to porat zdeluje vi,ze me to pomuze k prejiti teto strasne udalosti,ktera se na nasi rodinu riti.Ja mam potom v tomto nejaky naskok pred tema ostatnima co nic nevi.Musim rict,ze mi to opravdu pomaha tyhle stresujici dny prejit.Az se to za par dni stane,tak Vam to napisu a verte mi,ze nemam ve zvyku lhat,proc taky.Tady jde o spolecne zamysleni nad vecima,ktere ja sama nevyresim.A myslim,ze se nedeji jen me,to bych pak potom premyslela proc zrovna ja?!
daiterr
-
18. 06. 2011 6:47

Duchové - to je svérázný fenomén a snad jej můžeme rozdělit na více faktorů:

1. energie "poltergeistu" čekající na patřičné spuštění, aby se mohla prezentovat:

Každý z nás má spoustu energie a tato energie ulpívá na všem, čeho se dotýkáme, nebo kudy se pohybujeme. Pokud žijeme v domě, té energie je tam pak tolik, že po naší smrti dokáže tato entita žít vlastním životem a projevovat se tak, že to připomíná přehrávání nahrávky, jako třeba ve filmu - vrzající schody, zjevení postavy ... atd. atd ... atd.
Ke spuštění stačí určitá hodina, nebo ji vyvolá nevědomky nějaká událost. Uvedený druh Poltergeistu lze odvést pryč náležitým rituálem, který tuto energii pošle pryč ( domů ... do světla ... k Bohu ... prostě si vyberte sami, každý tomu říkáme jinak ) Energie tohoto fenoménu vzniká zvláště za tragických okolností a pak její projevy tuto událost připomínají. paradoxně se může stát i následující - doma si zlomíte nohu a pak se můžete divit, proč se občas ozývá z daného místa nějaký zvuk. Může to být právě díky této velmi emotivní události "o)

2. energie "nepravého poltergeistu":

jedná se o osoby procházejícími dospíváním, nebo osoby emocionálně velmi energetické, nebo osoby, které procházejí velmi emotivními událostmi. Ve vesmíru je vše energie. ( Pokud nevěříte, dejte ruku pod mikroskop a nakonec se dopátráte jenom ke kvantům energie "o) I my, lidé, jsme jen kvanta energie včetně našich těl. Ale neumíme pracovat s energií. Energii lze přetvářet podle přání, odesílat, přijímat .. Někteří lidé zkrátka nevědomky a nechtěně použijou tuto vlastnost systémem "slona v porcelánu" a tím způsobí efekt "poltergeista". Bylo prokázáno, že většinou to byly dospívající osoby. Docházelo k různým efektům, jako je zhasínání světěl a rozsvěcování, k pohybování předměty, lidmi a podobně, mimoto se to někdy i stupňovalo, protože daná osoba nejvíce vyděsila nevědomky sama sebe. Lidé s vlohami k tomuto fenoménu ale nezřídka nejen, že nechtěně používají tuto energii, ale také mohou být spouštěči bodu 1. Vlohy na tento fenomén ve většině případech zmizí po dospívání, nebo odstranění emocionálně vypjatých příčin.

3. energetické působení "animálních predátorů":

veškeré dění kolem nás je energetické. Vše, aby přežilo, potřebuje energii k životu. Lidé ve formě potravy, někteří také vylepšují svůj potenciál nechtěným odsáváním energie jiným ( energetičtí upíři "o) dále pak zvířata i rostliny potřebují samozřejmě také svou energii. V místech tragických událostí může vzniknout duchová entita ( shluk samostatně individuální energie ), která byla vytvořena díky nějaké velmi emotivní události. Taková entita má základní energetické instinky, které ji umožňují přežít. V místech tragických nehod se často stává, že jsou další tragické nehody a lidé, kterým se podařilo přežít, říkávají, že ani neví, proč narazili do toho stromu, že na ně padl útlum, nebo že viděli postavu a chtěli se jí vyhnout, nebo že na jejich čelní sklo letěl obrovský pták ... atd ... atd. Proč se tak děje? Entita, aby přežila, potřebuje energii takovou, z jaké sama je. Ona není ani dobrá, ani zlá. Nezná bolest, nezná city. Prostě potřebuje "žrát". Stává se energetickým predátorem a protože je vázána místem svého vzniku, musí se naučit "lovit". A naučí se to .. Projíždějící řidiče se naučí vyděsit tak, že něco neuváženého udělají. Většina lidí samozřejmě nemá problém, ale najdou se jedinci, kteří při projíždění daným místem jsou zrovna v nepříjemném rozpoložení a to je příležitost pro danou entitu ... Nahodí sítě ... A neštěstí je na světě. Toto se týká mnoha dalších míst, nejen silnic. Podzimní tlející listí v lesích také uvolňuje obrovské množství energetických entit, které se potřebujou nějak udržet v chodu. Lesní zvěř je vůči nim imunní a tak napadají většinou lidi, kteří nevědomky jsou jejích "potravou". Pak takový člověk přijde domů v melancholické náladě a strašně unavený a ještě se diví, že procházka byla pravým opakem, než zamýšlel .. Jarní les energii dává, letní trošku také, zimní je neutrální, ale podzimní energii bere, hlavně za mlhy, kdy je okolí vodivější a energii tak lze lépe odčerpávat. Také stromy před zimním spánkem se snaží příležitostně "dobít". Podzimní les ano, ale nejlépe za slunečného počasí. jinak budem "slastně k smrti unavení". Na neutralizaci tohoto případu stačí pořádná sprcha po procházce "o)

4. duše většinou dosud nenarozených bytostí:

Zní to určitě velmi zábavně, hlavně těm, kteří nevěří na znovuzrozování. Tyto duše sem na Zemi chodí na "exkurzi", aby se naučily chápat prostředí, ve kterém se jednou ocitnou "na praxi". Ale protože tyto duše neznají emoce, jako jsou bolest, strach, nenávist a jiné, tak je jasné, že si také počínají podle toho. Jedná se o malé děti, které by si stále jen hrály a Země jim skýtá spoustu příležitostí ke hrám. Některé se jen tak zjevujou občas lidem, jiné si vymyslí rafinovanější hru, kdy lidi prostě "postraší" a pak se královsky baví jejich zděšením. Tahle malá "haranťata" ale samozřejmě tuhle činnost mohou provozovat za určitých energetických podmínek, protože normálního člověka prostě nevyděsí, pokud není na ně aspoň trošku naladěn emocionálně. A tak si vybírají většinou právě lidi, kteří zkoušejí vyvolat duchy a hned mají příležitost se projevit. A věřte, že se projevujou přesně tak, jak si sami nepřejete, aby se projevovali "o) Pokud věříte, že ten a ten vyvolaný duch dělá to a to, tak tohle opravdu napodobí skvěle. Toto můžou být i některé případy "posednutí", ale tady je to mnohem složitější. Takže pozor na tyto "malé haranty", oni se tím totiž královky baví, jak vás vyděsili. Nejsou zlí, jen prostě nezažili nikdy pocit, jaké to je být vyděšený. Doporučuje se duchy nevyvolávat. Nejen, že se na váš účet někdo může pobavit a vyděsit vás, ale také hrozí, že na sebe "přisajete" duchovou entitu, nebo více takových entit a pak už je to horší. ( většinou se jedná o duše zemřelých, které si neuvědomují, nebo nechtějí uvědomit, že už nemají tělo a tak se snaží přichytávat na jiná žijící těla. Vyvolávání duchů, nebo nepřesně vykonané jiné rituály jim tuto možnost dávají například vyvolávání Satana a podobně. To vše je "jen" opět práce s energií, nic jiného )

5. duše zemřelých lidí - ano, občas se můžou takto projevit. Někdo má nedořešené problémy a tak nechce odejít do vyších rovin. Zůstává zde a snaží se problémy řešit, jenže ono to nějak bez těla nejde. I 3D realita má své výhody "o) A tak to zkouší různými způsoby. Někdy se nám objevujou ve snu, jindy jako zjevení u postele, někdy zase strašením, ale celé je to o tom, že nám někdo chce něco sdělit. Pokud jeho poselství pochopíme, pak může odejít tam, kam opravdu patří, ale někdy to trvá i léta, než k tomu dojde. Stává se tak u lidí, kteří za živa byli hodně závislí na "něčem", například na jmění, nebo podobných věcech. Z druhého břehu opravdu jmění spravovat nelze :o)

6. Projevy různých jiných energetických entit, o jejichž podstatě má jen málokdo z nás "páru" :o)

Řádky výše uvedené jsem psal podle nynějších znalostí a toho, co cítím a čemu věřím. Nevylučuji, že do budoucna se některé věci mohou třeba změnit a proto je dobré, když si každý z vás úsudek udělá sám. Tenhle příspěvěk berte jako ... inu jako jeden z mnoha příspěvků do pokladnice možného vědění "o)
daiterr
-
18. 06. 2011 6:29

:o)) No já nevím... Ještě před pár větama níže se ti to moc nelíbilo.
garias
...
17. 06. 2011 21:50

Prosím, doprajme si navzájom to potešenie povedať svoje. Nech si každý vysloví čo má na srdci.
daiterr
-
17. 06. 2011 17:52

Fajn.. Až zas po mě budeš chtít nějaké odkazy na informace, jistě ti je rád poskytnu. Také "vďaka za pochopenie".

Odpověď jsem ani jinou nečekal, protože ty fakt rozumně odpovídat neumíš. Napřed něco plácneš a když bys to měl opravdu zdůvodnit, tak uhýbáš jak diviak před polovníkama.
garias
..
17. 06. 2011 16:56

Ja odmietam všetko vysvetľovať tri, štyri krát, a ešte ktomu aj takéto banálne veci. Vďaka za pochopenie.
garias
..
17. 06. 2011 16:55

//Mimochodem - kde je odpověď?//

"Nie, nie, ani afričania tým netrpia."
"Ani bieli?"
"Nie!"
"A čo číňania?"
"Ani tí nie!"
"Jasné, nikto tým netrpí, však?!"
"Ukáž mi kde som to povedal. No ukáž."... :D
daiterr
-
17. 06. 2011 15:31

Koukni se, co píšeš:

"Aj keby bola pravda to, že nejakí slepí ľudia opisovali veci, ktoré nevideli fyzicky, stále to nedokazuje dušu, ale iba potenciálne vnímanie mozgu, ktoré zatiaľ nepoznáme. Je potreba to preskúmať skôr, než sa urobia unáhlené závery, aké zvyknú robiť prevažne veriaci ľudia."

Odpovím ti takto:

"Aj keby bola pravda?" - Výzkumy proběhly, zápisy jsou. Tak když si myslíš, že to všecko kdosi nahrál, pak jsi tam měl být u toho. Jinak holt ber, co je. Rossová do toho výzkumu dala všecko a věnovala se tomu pořádných pár desítek let. Je ve světě uznávanou a tituly jakési také měla. Nebyla nějaký "hej-počkej", jak by sis mohl myslet. Když už publikovala výsledky, dobře věděla, že se na ni kritici sesypou a budou přezkoumávat její práci.

A vidíš? I kritici nakonec smekli. Ale přijde pan Garias, nic o tom neví, jméno Rossová vidí až tady na forech, ale hned to všecko pošle do háje, protože to "je unáhlený záver".. Přijde ti to v pohodě? Mě teda ne. Pokud jsi něco od ní nečetl, nebo nevíš o těchhle věcech něco, pak ses neměl pouštět do debaty. Jasně jsem přece žádal, aby mi odpovídal jen ten, kdo má něco k téma tu a zkusí ony fenomény vysvětlit a ne aby mi psal někdo, u koho automaticky předem vím, co napíše, protože je to zkrátka jeho dogmatický styl. (tím ale nechci obhajovat ani sám sebe, protože jistě dopředu tušíš, co ti už zhruba odpovím.. Také mám svá momentální dogmata..)

"aké zvyknú robiť prevažne veriaci ľudia." - no a už je to tu zas! Jak něco nejde pod fousy a neumíme to vysvětlit, tak šup sem svoji oblíbenou větičku o pošucích veriacich, viď? Copak ti nedošlo, že tyto fenomény zažili jak věřící, tak i nevěřící? Tak proč to zas bagatelizuješ?
daiterr
-
17. 06. 2011 15:11

Mimochodem - kde je odpověď, o kterou jsem tě žádal? KDE vlastně píšu, že "světlo neexisstuje" tady na tomto tématu?

Vidíš..? Mlčíš.. Nic neříkáš..

Jako bych se na nic ani neptal. A TOTO ty děláš furt! Co se ti hodí, to řešíš, co se ti nehodí, tak tomu se vyhýbáš, jak čert kříži..
daiterr
Gariasi
17. 06. 2011 15:02

osobně možnost nezávislé existence mysli mimo tělo opravdu považuji za nezvratný fakt. Samozřejmě v rámci svého vývoje. Takže nevím, čemu se podivuješ. Svůj názor ti nevnucuju. Jen jsem napsal že "ať se mnou debatuje hlavně ten, kdo dokáže vysvětlit věci, které se k tomu vážou" (pokud nevíš, o co jde, tak si přečti pozorně níže ty první příspěvky, tam to píšu)

Tak co se ti na tom zase nelíbí? Jo když ale začneš ty své oblíbené zlehčující posměšky, místo abys ony věci nějak aspoň sám ze své palice zkusil vysvětlit (ať aspoň je už vidět nějaká tvoje snaha, když ani nečteš předložené informace), tak se pak nediv, že se to zvrtává..

Ty totiž napíšeš něco ve smyslu, že "jednou to věda jistě vysvětlí" a tím to pro tebe končí. To ještě není tak špatné. Ale jak začneš tady dřístat něco ve smyslu o tom, že "věřící mají svého boha a proto také věří na jakýsi život po smrti a vlastně ty zážitky jsou kravina... " tak nezlob se na mne, ale to je vyloženě voda na můj mlýn..

Nechápu, proč ostatní voláš na pomoc. Přece sám musíš vidět, co píšeš, ne? Nechtěj, abych se do toho pustil, prošel pár stránek s debatama a tvoje rýpavé a výsměšné perličky tu pak poctivě nevypsal.. Fakt by se ti to nelíbilo. Některé jsou dost jedovaté..

daiterr
Gariasi
17. 06. 2011 14:49

nějak ti ušlo, PROČ jsem to takto napsal. Dostal jsi gáblík svojí vlastní "meducínky".. Tak se totiž ty chováš k ostatním. Napřed to začne celkem rozumně. Pak někdo něco napíše a ty ho sjdedeš, jak fakana. Takže dotyčný se ohradí, ale ty si hned přisadíš a když to nejde jinak, tak po něm jedeš jak po uzeném a hned do něho tepeš, jak zlatník do prstenu. Uděláš z něj doslova vysmívanou karikaturu, idiota, co věří v jakéhosi Boha.. Dyť se koukni, jak kolikrát jiným odpovídáš. Když nevíš, z které do které, tak se uchýlíš vždy k posměškům.

Jenže nedejbože, když někdo toto zkusí na tebe.. To je křiku a pláče, viď? To hned tady trousíš moudra o tom, "že bychom se neměli chovat jak děcka a měli hovořit na úrovni, protože přece každý má právo na svůj názor.." No jasně, že ano.. Jenže co tak sleduju ostatní, tak ti už svoje názory v klidu řekli. Tak to už čeká jen a jen na tebe.

Zkus někdy napsat v klidu svůj názor, aniž bys do toho zatáhl "veriaci", nebo "boha"... Podej k tomu nějaké ty odkazy, citace. Když ti někdo nabídne odkazy, tak si je aspoň prostuduj, protože pokud se ani na to nemrkneš, tak to jen svědčí o tvé zaujatosti. Dobře víš, že až donedávna jsem ti sice oponoval, leč snažil jsem se to řešit rozumně. Jenže ty jsi nepoučitelný. Napadáš a rýpeš. Když se tě někdo opakovaně na něco ptá, tak děláš, že to nevidíš. A tak dále. Takže pokud chceš, abys tu zapadl se svými názory a rozumně polemizoval, přehodnoť nejprve sám sebe a pak posuzuj druhé.

Mě totiž vůbec ty tvoje názory jinak nevadí. Jsi zkrátka takový, jako mnozí jiní ale beru to tak, že máš svůj vývoj, jako my všichni ostatní. Ovšem jak vidím ty tvoje výpady vůči jiným, tak to mi nedá a reaguji dle svého.

Když už sem taháš furt toho svého Boha - uvědomuješ si vůbec, že jakákoliv debata je na toto téma o ničem? Protože ani jeden z nás to neví na sto pro, nesáhl si na něj. Já cítím, že snad je a tak trochu si myslím, že nějaký tvůrce všeho jistě být může, ovšem moje poznání se vyvíjí. Ty zas tvrdíš, že není, ale taky sis na to nešáh, jen to tipuješ podle toho, že "rozumní" lidi na takové pitchoviny přece nevěří.. No a tak o čem pak chceš diskutovat?

Naproti tomu tady nabízím výzkumy hned několika zdrojů, indicie, které věda neumí objasnit a ty nejen, že se na to ani nepodíváš, ale hned zareaguješ jako správný bojcmen proti pánbíčkářství - ve smyslu, že je to všecko jen dohad, blbost, lidi si vymýšlejí.. Tím vlastně popíráš celoživotní práci mnoha lidí. TO mě sere. Ne tvůj názor..

Jestli máš něco k NDE, nebo AC takového, co vysvětluje věci napsané níže a máš pro to podklady, pak neváhej a piš. V opačném případě, než abys zas ryl a dělal si z toho psinu, tak se raději zdrž komentářů.
garias
Uvediem príklad
17. 06. 2011 14:33

uvediem príklad toho, o čom tu hovorím.

//
Mysl mimo tělo považuji za nezvratný fakt. Je k tomu dost indicií, které věda zatím nijak nemůže vyvrátit a tak je to pro ni velké "tabu"..

Než začne někdo opět oponovat, nejprve ať zkusí vysvětlit následující věc pří zkoumání zážitků blízkých smrti:

Elisabeth Kubler Ross pro svoje výzkumy v této oblasti preferovala co nejvíce lidí se slepotou.
//

Toto napísal daiterr. Všimni si daiterr, že ty sám si napísal, že ty niečo pokladáš za nezvratné. A aby si si to obhájil udelil si nám ostatným úlohu, niečo vyvrátiť.

Tak takto výskum nefunguje. Aby sme mohli niečo skúmať, musíme najprv daný skúmaný jav popísať. Preskúmať rôzne vzťahy, vlastnosti v rôznom prostredí. Až sa to zmapuje, až potom to môžeme skúmať. My nemôžeme popísať nejaké svedectvo. My ani nevieme, či to čo svedok opisoval, sa aj skutočne stalo.
Z takého hľadiska je vyhlásenie //Mysl mimo tělo považuji za nezvratný fakt.// neopodstatnené a zakladá sa iba na tvojej viere. A prosím, existenciu niečoho nemá dokazovať "neveriaci", ale "veriaci", ktorý si myslí, že to existuje. To je ďalšia dôležitá vec.
Ty si skrátka vyhlásil, že si presvedčený, že myseľ mimo tela jestvuje a obraňuješ to tým že: Dokážte mi, že toto a toto nieje pravda.

Dám ja príklad: Ja tvrdím, že ET mimozemšťan existuje. Som o tom presvedčený. Dokážte mi niekto že neexistuje.

No to nemôžem takto podať, pretože ak to tvrdím, dokazujem to v prvom rade ja a za druhé, kto by chcel dokázať že neexistuje, musel by urobiť obrovský kus práce - tj. pobehať celý vesmír.

Takže ešte raz: Najprv sa jav spozoruje (nie prečíta v knihe), potom sa popíše, skúma, preveruje v rôznych vzťahoch s inými vecami a až potom sa hovorí záver - či si myslíme, že toto JE, alebo NIEJE u nás nezvratné.
garias
Ostatní
17. 06. 2011 14:24

Ostatní si prosím všimnite kde toto všetko nezmyselné táranie začalo...
Moje 16. 06. 2011 20:08
Kolega 16. 06. 2011 21:10 //Tak to je superkonspiračka jak bič. To už rovnou můžu věřit na emzáky ze dne nezávislosti, nebo velikonočního micmena.. //

Odporúčam všetkým, ktorí sú podobne horliví: Zachovajte si prosím zdravý úsudok. Vidíme, že z obyčajných názorov sa to opäť strhlo iba na ty, ja, on, sme si som taký onaký hentaký.

Treba uznať, že takéto diskusie nikam nevedú. Každý má predsa právo povedať svoj názor. Je ale zaujímavé, že podobné veci sa mi stávajú väčšinou pri veriacich, ktorí, neviem z akého dôvodu, nemôžu zhltnúť iné názory, ako ich vlastné. To nech prosím neberie ten koho sa to týka, ako niečo na útok, ale iba ako tvrdý fakt.

Takže by som ocenil keby sme sa vrátili ku diskusii a zanechali tohto bezvýznamného handrkovania sa. Nikto z toho nič nemá.

Uvedomme si že "Neexistuje Boh" je rovnaký názor ako "Boh existuje". Že názor "Boh je pravda" je rovnaký názor ako "Boh nieje pravda". Alebo "Neveriaci je slepý", "veriaci je slepý". To všetko sú názory. Neútočme jeden na druhého len preto, že SILOU MOCOU chceme horlivo presadiť to svoje. Verím, že rozumní ľudia mi dajú za pravdu.
daiterr
-
17. 06. 2011 14:22

Ještě mi napiš, kde přesně jsem napsal, že "svetlo neexistuje"? Ukaž mi to tady v tomto tématu. Moc rád to uvidím. (možná, že to fakt najdeš, já nevím.. Možná jsem tak zapomětlivý a nevšímavý... ale fakt netuším, že bych to tady psal..)

Nepodsouvej jiným, co sami nenapsali. A pokud jsi v právu, tak to dokaž. Ukaž mi tady ty "moje slová.."
garias
..
17. 06. 2011 14:15

Veď vravím to čo ty. Boh existuje a svetlo nie! Tvoje slová...
daiterr
Gariasi
17. 06. 2011 14:13

Při vší úctě - začni se chovat jako rozumný člověk v prvním případě TY, protože tvoje brojení proti všemu, co zavání vírou a tvoje zesměšňování nenapovídají, že by ses choval jako rozumný člověk. Je z tebe cítit nenávist vůči všemu, co zavání Bohem.

Když už jsme u toho - co sem furt taháš Boha? Pokud vím, tak jsi jediný, kdo to tady furt podsouvá. Ale hlavně, že furt napadáš jiné. Člověče... není to nakonec tak, že budeš takový malý, tajný, skrytý jezuita? Třeba si tak něco potřebuješ vyřešit, kdo ví.. Protože co sleduju věci od tebe, tak furt se to točí okolo bible, boha, křesťanů... Vypadá to divně. Jako bys to byl ty, kdo je zanícený do náboženství a ne ti, co je napadáš. Tak jak to teda je? Proč tolik brojení? Tažení na Mohuč je dlouhé.. "o)
garias
..
17. 06. 2011 14:08

Tak svetlo ani neexistuje, máš pravdu, máš pravdu. Prajem pekný deň.
daiterr
-
17. 06. 2011 13:53

Když tě to "nezaujíma", tak o čem vůbec tady chceš diskutovat, ty "rozumný člověče"? Hlavně že TY "víš"..

A ty sis něco ověřil? To je tak, když je někdo zaslepený a nevidí nic, mimo svůj slepě dogmatický názor. Rychlost světla jsi si neověřil, ale "asi" to bude "přibližně 2000 vteřin", ovšem to nevadí, TY prostě "slepě víš", protože tě to zřejmě učili ve škole. To, že spousta učiva je dnes už za zenitem a je nutno hodně věcí přepracovat, to nějak pomineme, viď? A tak je to u tebe se vším..
garias
daiterr
17. 06. 2011 13:08

MY rozumní ľudia. vychádzam ztohto //ariasi, rychlost světla je také závislá na gravitačních polích jednotlivých planet. Jistě víš, že gravitační pole planet není konstantní, což znamená, že nebude ani plně konstantní rychlost světla..//

To neviem na čo si písal a ani ma to nezaujíma :D
garias
..
17. 06. 2011 13:06

Áno, veríte. Vy to neviete, lebo ste si to ešte neoverili :DDD
garias
Chalani
17. 06. 2011 13:04

Chalani...rozlišujte prosím poznanie od viery. A taktiež rozlišujte svoju nevyrovnanosť a pochybnosti od poznania iných ľudí. To že si niečo nevyskúšal ešte neznamená, že je to nepravda. Ten čo danú vec overil a podal o tom správu, ktorú si môžeš naštudovať, pokus opakovať a vedieť ešte o tom, že tak urobili stovky iných, to jasne poukazuje na dôveryhodnosť údajov.

Pri všetkej úcte - správajme sa ako rozumní dospelí ľudia a nehovorme bezvýznamne na všetko "Veď toto nemám overené, čo ak to neexistuje."...Robíte tým zo seba ľudí, ktorí ničomu neveria, okrem toho, že nejaká slepá žena niečo videla, alebo že čertíkovia s chvostami nám robia zle.
Páni, overili ste si dôkladne, že ste muži? :D Čo ak to čo máte, je niečo iné? :DD Veríte vôbec, že ste mužského pohlavia? :D
garias
..
17. 06. 2011 12:55

Ja nepokladám zhodnotenie overiteľných faktov za vieru. Za vieru pokladám tvrdohlavé presadzovanie niečoho, čo NIKTO doteraz neoveril - Boh.
daiterr
-
17. 06. 2011 11:30

Gariasi, rychlost světla je také závislá na gravitačních polích jednotlivých planet. Jistě víš, že gravitační pole planet není konstantní, což znamená, že nebude ani plně konstantní rychlost světla.. Proč myslíš, že se v dnešní době novátoři ve vědě snaží renovovat teorii relativity, včetně oné "tak stoprocentní rychlosti světla"? Navíc - co to je - "letělo približně 2000 sekund"?? Kde jsou teda přesná fakta? Takže letělo přibližně a tak podobně, ale ty VÍŠ... Tak to gratuluji..

Takže ty to "víš" a tím pádem jsi v háji.. Takže si aspoň nastuduj nové věci z této oblasti, abys tedy aspoň "věděl" přesněji s ohledem k přítomnosti..

Píšeš toto: "Držme sa faktov, ktoré vidíme, nie výmyslov, ktoré nevidíme."

Jenže kde jsi došel na to, že se faktů nedržím? Dávám ti nespočet materiálu k dispozici (jenže ty si to ani nepřečteš. Asi ti to tvoje hrdost nedovolí..)

Takže:

- držím se faktů a rozhodně za tím vidím to, co vidím a to jasně logicky. V případě "mysli mimo tělo" jsem prozatím rozhodně pro variantu, že "toto je běžná věc".. Proč bych měl jaksi miliony oklikami hledat jakési "racionální zdůvodnění" a jít na to složitě, jen kvůli tomu, aby věda byla v pohodě a klídečku? Navíc - když ani věda si s tím neví rady? Prostě to co vidím, vidím jako zatím jedinou schůdnou variantu.

- netrvám na své stoprocentní pravdě a už bys to mohl vědět, že to občas i píšu.. Ale když vidím tvůj svatý boj a zaslepenost, se kterou se bráníš aspoň pořádně na problém podívat, tak se pak nedivím, že všechny názory, které nejdou "s tebou", jasně považuješ za "stoprocentní pravdu věřících".

Tebe kdysi tito lidé naštvali a ty v tom furt lítáš. Jenže k takové debatě máš přistupovat věcněji a ne se tímto nechat ovlivňovat až k zesměšňování všeho okolo sebe hlava nehlava..

- "Domýšlať" svoje věci? Gariasi.. cokoliv, co napíše kdokoliv a nesedne ti to, tak na to použiješ přesně tohle slovo, aniž bys to byl pak schopen obhájit svými vlastními fakty a materiály. Opakuju dokola - přečti si o tom něco pořádně a pak to teprve řeš a pak můžeš si dovolit napsat, že si někdo "domýšlá"..

- ta ty prý netvrdíš, že máš absolutní pravdu? No.. Já nevím.. "o) Dobře, fajn, budu fér - občas to taky napíšeš. Kdybys ty tak nebyl svázaný těmi svými protináboženskými dogmaty.. To není o kostele, věřících a Bohu, ale jen a jen o tom, že ti tak unikají prosté indicie..

Mimochodem - kdo je to MY? "My veríme..." Zastupuješ nějakou stranu? Spolek? Nebo "jsme Ruda Druhý, z boží vůle King, hlava ... pomazaná?" "o)

Ještě k té "víře" - uvědom si aspoň prostá fakta vědecky podložitelná a to dnes a denně - "vše okolo nás je v neustálém pohybu. Nic nestagnuje a vše je vzájemná interakce vzájemně se prolínajících kvant energie. Takže VĚDĚT cokoliv, znamená STAGNOVAT, protože je to synonymum dané situace v čase a prostoru tak, jaká v té chvíli nastala v daný okamžik. Takže když VÍŠ, pak zákonitě postupně "zaostaneš" do té doby, než si opravíš poznatky a zase se posuneš kupředu, abys "věděl" a tím pádem znovu stagnoval..

Kdežto víra, ono zprofanované slovo, je svým způsobem pružná záležitost. Když člověk věří v rozumné míře, pak může reagovat na změny mnohem lépe, než ten, kdo "skálopevně ví a přesto nejede vlak". Otázka ovšem je, jak udržet hranici "víry" v rozumné mezi.

Nebo ještě jinak - když "víš", tak většinou to dál neřešíš a považuješ to za ukončené. Kdežto když "věříš", tak furt se snažíš nějak tu víru podpořit hledáním, takže "jsi permanentně v obraze".. A samozřejmě, že "dogmatická víra" = "vím", takže také stagnace..

Tu srandu "vědění"/ "víra" jsem ti napsal vzhledem k dnešním poznatkům na poli vědy. Abys to zas nesměroval kdesi do náboženských oblastí..

A s tou rychlostí světla je to jakbysmet. "my víme, že je to TAK TAK TAK.." (jenže už nějak zapomínáme, že se teorie jaksi mění postupně tak, jak jde čas..
Houba
pro gariase
17. 06. 2011 11:12

Ale ty sám jsi rychlost světla nejspíš neměřil, že?? Já jsem ji neměřil. Ne, že by to nešlo (jde to i v docela amatérských podmínkách - u nás ve škole se měří) ale člověk prostě nemůže v jediném životě vše ověřovat. A i kdybys rychlost světla ověřoval, zase by výsledkem byla dedukce, která staví na něčem co ověřené nemáš.
Někdo Ti řekl, že to bylo změřeno a Ty tomu věříš. Věříš protože to do sebe všechno zapadá.
To je samozřejmě v pořádku.

Ale zkus pochopit co se tady celou dobu snažím říct. Vše je otázka víry ať se Ti to líbí nebo ne.
garias
daiterr
17. 06. 2011 9:20

//Takže stejně tak i ty můžeš pouze věřit, že po smrti nic není a ne furt tvrdit, že je to jasná věc ...//

Ja som nikde nepovedal, že mám 100 percentnú pravdu, to hovoria vždy iba veriaci. Už to tu opakujem asi tretí krát. JA HOVORÍM jednu z možností a opisujem ako sa to javí pravdepodobne v skutočnosti. OPAKUJEM a zdôrazňujem slovo pravdepodobne. To jest: najskôr, alebo ako niekto veľmi chce asi, snáď, možno. Netvrdím, že mám absolútnu pravdu. To stále opakuješ iba ty daiterr. Treba čítať to čo píšem a nedomýšľať si svoje veci, ktoré potom považuje niekto za moje. Držme sa faktov, ktoré vidíme, nie výmyslov, ktoré nevidíme.
garias
Rýchlosť svetla
17. 06. 2011 9:17

daiterr

Rýchlosť svetla bola meraná vyslaním vlny ku Slnku, ktorá sa odrazila a vrátila asi za 2000 sekúnd. Vzdialenosť Zeme od Slnka bola zistená podľa rýchlosti obehu Zeme okolo hviezdy, čo sa ráta z odstredivej sily a z času, za ktorý planéta Slnko obehne. Ak máme vzdialenosť a čas, poznáme vzťah pre výpočet rýchlosti s=v.t ( a teda v=s/t), z čoho bola vyrátaná rýchlosť svetla (vlnenia).

Áno, ja nepochybujem o tom, že ty VERÍŠ v rýchlosť svetla. Problém je v tom, že my poznáme rýchlosť svetla, neveríme IBA!!!
daiterr
-
17. 06. 2011 6:34

sorry za chyby..
daiterr
-
17. 06. 2011 6:33

Ještě k tomu "potvdení" NDE - a jak bys to chtěl mět potvděné? To jako čekáš, že nějaká ta vědecká kapacita sestopí ze svého piedestalu a řekně - "tak, Gariasi, je to jasná věc, fak to tak je (a nebo není)" a ty konečně "už budeš vědět"?

Ale pendrek tak akorát.. Takhle se ta hra na Zemi nehraje.. Pokud to nezažiješ na vlastní kožuch, tak stejně to bude všecko jen o víře v nějakou zkušenost a ty zkušenosti jsou zas jen poplatné tvému vývoji. Kdybys toto věděl, tak furt netáhneš na Mohuč a ušetříš si nervy a čas..
daiterr
-
17. 06. 2011 6:28

Relativnost NDE, Gariasi? A co sem pleteš "blahoslavené"? Víš, ty totiž, jak sleduji, furt ještě vedeš válku proti "těm svatým magorům" a nějak sis nevšiml, že ti ujelo Pendolíno..

Za první - přesně, jak píše Houba - vše na tomto světě je vesměs o nějaké víře v něco a na tu stranu se přikláníme. Věřím, že rychlost světla je asi těch 300 000 km/s. Nevím to, neměřil jsem to, ale stejně tak nějak ZOUFALE věřím, že by to mohla být pravda (i když i toto jde do háje, protože se zas objevují nové teorie..)

Takže stejně tak i ty můžeš pouze věřit, že po smrti nic není a ne furt tvrdit, že je to jasná věc, když v podstatě jsi to nezkoumal, neměřil, neřešil, jen o tom píšeš. Takže se dostáváme zase k bodu, kdy ty máš svůj názor a já svůj a ať se ti to líbí nebo ne, oba názory jsou založeny na pouhé víře. To prostě neokecáš.

Oháníš se pořád nějakým "prověřováním a zkoumáním", ale sám nic neřešíš a nezkoumáš. Na to ti jen zopakuji furt dokola omílanou větu - "materiály máš k dispozici, tak si to prostuduj".. A nevím, co sem pleteš do toho "veriaci".. Vidíš tady snad, že tu píšu o Bohu, nebo andělech? Ty máš ohledně věřících v sobě jakýsi pořádný nevyřešený blok, tak si to konečně už v sobě pořeš a vykašli se na nekonečné tažení proti "veriacim", když ani nedokážeš odlišit, kdo je kdo.. Bereš lidi jen na dva tábory - ty, kteří kývnou na tvou "pravdu", tak jsou ti v pořádku a ti druzí jsou u tebe všichni jen "veriaci magori".. A jako už snad po tisísí se tě zeptám - "myslíš sí, že je to tak v pořádku?"

Jak už jsem psal - vykašli se furt na tu svou materialisticky orientovanou víru a opatrnost a začni studovat. Je toho hodně ke studování a nemusí to být jen zrovna toto téma. Nebo jak ten vlak nabere rychlost, tak to se potom těžko dohání..

Jakékoliv názory jsou rozumné jen tehdy, jestliže se za nimi skrývá alespoň snaha o průzkum. Zapomeň na dogmata. Svět je v pohybu a nečeká..
Houba
pro gariase
17. 06. 2011 0:48

Ano souhlasím, že 100% vyloučit nelze nic. Ale každý člověk se nakonec přikloní k nějaké teorii, které věří a je to pro něho v tu chvíli pravda. Takový je podle mě vztah mezi vírou a pravdou.
Například: Je Země kulatá? :-) Já osobně jsem si to nijak neověřil, ale věřím tomu, protože mám spoustu informací, které to naznačují - výpovědi lidí a vlastní pozorování. Pro mě je to pravda. No a stejně tak to máš úplně se vším.
No, já třeba momentálně věřím, že po smrti fyzického těla není konec.
Nehlásím se k žádnému náboženství. V blízké rodině ani mezi kamarádama vůbec žádné věřící nemám. Jsem mladý, zdravý - nemám strach, že v nejbližší době zemřu a představa smrti jakožto definitivního konce mě neděsí. Dřív jsem tomu právě věřil a myslel jsem si, že lidi kteří tvrdí že po smrti něco je, se jenom nejsou schopní smířit se smrtí.
Jsem si jistý, že tu víru v něco co je nezávislé na fyzickém těle nemám proto, že bych hledal útěchu. Zkrátka mi to zrovna připadá jako ta pravděpodobnější varianta.
To nepíšu proto, abych se s Tebou mohl dohadovat o tom, jestli po smrti je, nebo není konec. Píšu to proto, že neustále opakuješ, že pokud někdo věří v duši, nezávislou na fyzickém těle, tak to dělá proto, že chce věřit v to co se mu líbí. A že nechce poznat pravdu. Já prostě tvrdím, že ne vždy to tak je. Já hledám pravdu a kdyby se ukázala škaredá tak to na tom nic nezmění.
garias
Houba
16. 06. 2011 23:19

Ja neverím, podotýkam, že je to možné. Netvrdím, že to čo si myslím práve je číra svätá pravda, tak ako to o sebe tvrdia veriaci. Treba čítať pozorne.
Houba
pro gariase
16. 06. 2011 23:10

Ahoj. No já nevidím žádný rozdíl mezi vírou, že vědomí je nezávislé na fyzickém těle a vírou, že mozek je schopný nějak přijímat informace z jiných mozků. Obojí je "jenom" víra.
Navíc si uvědom, že při jakékoli úvaze vycházíš z víry. Všechny informace které používáš při dedukci nemůžeš mít ověřené. Musíš zkrátka věřit, že to z čeho vycházíš je pravda. Zpochybnit se dá vše, pokud chceš. I vlastní zážitek můžeš zpochybnit jako halucinaci apod., pokud bys chtěl. Takže nakonec je vše otázka víry.
Ale souhlasím, že je hloupé věřit všemu co uslyšíš.
garias
..
16. 06. 2011 23:03

Nevidieť a veriť neznamená, že dotyčný je blahoslavený. Znamená to, že nechce poznať pravdu (aj tú škaredú) a chce mať iba to, čo sa mu páči.

Veriť znamená pripustiť, že nepoznám pravdu. (garias :D)
garias
...
16. 06. 2011 22:53

To čo ty pokladáš za niečo neochvejné, ako NDE, to je v skutočnosti veľmi relatívne. Nemáme potvrdené, či sa tie výpovede aj skutočne tak odohrali. Či si autori niečo nepridali, či si nevymýšľali "svedkovia". Ja by som bol opatrný hlavne v tejto dobe, kde ti nejaký človek bude tvrdiť že stretol Satana a bude to myslieť seriózne vážne. Treba si zachovať akúsi imunitu voči faktom neovereným. Treba skúmať, hľadať, ale hlavne poznať. Nie veriť! Ty teraz veríš podobným zážitkom. My potrebujeme aby boli overené. Až potom môžeme na niečom stavať.
Preto stále hovorím: VIERA JE NIČ...viera v zmysle veriť v nadprirodzenú bytosť. Takáto viera nedokazuje pravdu. Dokazuje, že dotyčnému stačí vlastný pohľad typu "Páči sa mi to", "nepáči sa mi to" a na základe toho tvrdí "JE to tak", "nie je to tak".
daiterr
"o)
16. 06. 2011 21:10

O tomto sa tu už písalo tuším, ale zopakujem: Duša je nejaká energia. Dokáže existovať nezávisle na těle, takže je takto možné vnímať veci a události tam, kde by inak nebylo možné sa v tu dobu dostať. Je potreba to preskúmať skôr, než sa urobia unáhlené závery, aké zvyknú robiť prevažne materialisti a ludia, ktorí si hovoria furt dokola to isté, no nestudovali a nečítali o tom nič, len si jedú svoju lajnu a nevidí nič vpravo, ani vľavo.. "oP

(za tu zkomolenou slovenštinu se fakt omlouvám..)

Gariasi.. "pole" a "hmota"? A na tomto chceš postavit superkonspiračku, že "sice duše neexistuje, vědomí je jen výhradním projevem mozku, ale věci z AC, nebo NDE (hlavně případy, kdy dotyčný popsal události tam, kde být rozhodně nemohl a které se potvrdily) jdou přece jasně vysvětlit tím, že mozek JAKSI ZÁHADNĚ A TAJEMNĚ ASI NĚJAK TA DATA ZÍSKAL, takže furt je to ryze vědecky podložitelné, i když vlastně nemá nikdo ani ánunk, JAK to ten kus šedivé sračky v té naší tykvi dělá.."

Tak to je superkonspiračka jak bič. To už rovnou můžu věřit na emzáky ze dne nezávislosti, nebo velikonočního micmena..

Ne, Gariasi, nezlob se, ale pokud si o tomto fenoménu něco nenastuduješ a neprocítíš to pořádně, pak se do debat na speciálně tohle téma snad ani nepouštěj, protože ty jsi typ člověka, kterého i kdyby fackovalo deset poltergeistů, tak si radši řekne, že je to normální vzpoura hmoty a energetických polí "o) (zas na druhou stranu - taky dobrý, no ne?)
garias
..
16. 06. 2011 20:08

O tomto sa tu už písalo tuším, ale zopakujem: Mozog je nejaká hmoty. Dokáže vysielať polia a zrejme aj prijímať - napríklad informácie zo sluchu, zraku, skrátka dáta. Aj keby bola pravda to, že nejakí slepí ľudia opisovali veci, ktoré nevideli fyzicky, stále to nedokazuje dušu, ale iba potenciálne vnímanie mozgu, ktoré zatiaľ nepoznáme. Je potreba to preskúmať skôr, než sa urobia unáhlené závery, aké zvyknú robiť prevažne veriaci ľudia.
daiterr
-
16. 06. 2011 19:51

Ano, máš pravdu, to jsem četl taky. Ale bavím se o těch, kteří byli opravdu celoživotně slepí a takoví tam byli také.

Jinak zajímavý článek je zde:

http://www.nevidomimezinami.cz/main/nevidomimezinami/Texty/Ruzne/Chcete_vic/Predsmrtne_zazitky.wiki

Hodně zajímavé čtení je zde:

http://is.muni.cz/th/174317/pedf_m/Martina_Stankova

To je už slušná práce a i když se tam přímo na přežívání vědomí po smrti nehraje, přesto tam zaznívá zajímavá myšlenka: "I kdyby možnost vědomí mimo tělo existovala, pořád to nedokazuje život po smrti" - jenže svým způsobem je to mezník, hlavně, když je to řečeno z těchto kruhů.

Ono totiž vážně není jednoduché jen tak vysvětlit daný fenomén. Zatím si s ním věda a lékaři neporadili. Takže alespoň už někdo z nich pomýšlí konečně i na to, "že by to vědomí nezávisle na těle být mohlo, i když..." "o)

Já vím, že je dobré, "ať si každý názor udělá sám", ale fakt to chce projít jednak věci z lékařského okruhu, pak výzkumy alespoň Rossové a prostudovat také Monroea. A pak teprve si udělat názor. Ti dva výše jmenovaní tomu zasvětili život a riskovali kariéru, aby s takovými informacemi mohli vyjít na světlo. Ale hlevně - byli nestranní a vše pečlivě zkoumali, než něco dali ven.
Andre
ponznámka pro "Daitterr&q
16. 06. 2011 18:00

Jedna poznámka - ti lidé, se kterými dělala doktorka Rossová ten výzkum (jak jsem se dočetl v jednom článku) nebyli slepí od narození, ale minimálně 10 let. To jen tak na okraj.....Ať si každý udělá názor.
Jelitko
daiterr
16. 06. 2011 14:14

prectete si knizku co ja prave louskam a premyslim mad ni.Dr. Petr Novotny - TAJEMSTVI HYPNOZY ,je tam prave o tomto astralnim cestovani a tento clovek pro policii udelal hodne pri vyslechu obzvlast tezkych pripadu.Zhypnotizovany vrah rekl vse co delal ss zabitou osobou a tak byl usvedcen,jinak by to znej nedostali,jedine hypnozou kde nemohl lhat.
Jelitko
pane daiterr
16. 06. 2011 14:09

jako vzdy jsem s Vami.Mate uplnou pravdu,tak jak to krasne pisete je to tak.
Mozek ktery kolabuje prave v umirajicim tele je v tu chvili mimo a nase duse ma sve rizeni,no a ta zatim vsechno staci obkouknout nez ji treba zase nekdo zavola do toho tela,ktery treba jen prozilo klinickou smrt.
Ja bych na mozek moc nespolihala,je to precejen jeden z nasich organu ale pravdepodobne duse vse ridi a az telo odejde tak duse jde dal.Tak jak jsme se narodili tak aji odchazime,proc si taky nekdo nevsimne jak se narodi dite,taky do nej napred musi vspoupit duse a je to po same jako pri umirani.
daiterr
-
16. 06. 2011 14:05

Protože tohle dost roků studuji, tak podle mne je to dost dobrý výzkum, navíc ostře sledovaný. Ostatně - natrénujte astrální cestování a můžete to testnout sami "o)

Jen na vysvětlenou - AC rozhodně nejsou halušky, jak si někdo myslí. Má svoje zákonitosti a už se mnohokrát použilo pro získání informací ze vzdálených míst, kam by se dotyčný jen tak nedostal a přesto informace byly pravdivé.
Dave
pro daiterr
16. 06. 2011 13:04

Podle mne tyto "výzkumy" nejsou věrohodné.
daiterr
-
16. 06. 2011 7:52

Mysl mimo tělo považuji za nezvratný fakt. Je k tomu dost indicií, které věda zatím nijak nemůže vyvrátit a tak je to pro ni velké "tabu"..

Než začne někdo opět oponovat, nejprve ať zkusí vysvětlit následující věc pří zkoumání zážitků blízkých smrti:

Elisabeth Kubler Ross pro svoje výzkumy v této oblasti preferovala co nejvíce lidí se slepotou. A bylo i pro ni velmi zajímavé a nečekané, když tito lidé, kteří byli celí život slepí, jí pak popisovali po onom stavu veškeré podrobnosti, dokázali popsat barvy a popisovali, jak jsou nádherné a že je vlastně vidí poprvé v životě a nejen to - věděli, že právě ta a ta barva je červená, nebo modrá a podobně. Popisovali předměty a okolí předmětů.. zkrátka jako ostatní lidé, kteří slepí nikdy nebyli.


Takže - celoživotně slepý člověk, neviděl barvy nezná tvary, ale zrovna ve chvíli, kdy jeho tělo bojuje o přežití a jeho "dusící se" mozek má rozhodně jiné starosti, než řešit jakési pitchoviny, tak ZROVNA v té chvíli dotyčný "vypadne z těla", vidí své tělo z různých pohledů, může se podívat ven, obletět špitál, stačí se podivit tomu, že opravdu vidí a fakt ty barvy a tvary nemají chybu, odletí ještě dále, třebas do sousedního státu a tam uvidí pána, co ztratí šrajtofli. Když se probere, tak to vypráví, ale pro ostatní je to jen bajka. Jenže pak se potvrdí, že opravdu ten pán šrajtofli ztratil a dle návodu toho slepého dotyčného ji - považte - pak našel opravdu na tom daném místě..

A to je jen zlomek případů. takže až mi TOTO někdo zdůvodní jinak, než tím, že MYSL (NAŠE JÁ) byla mimo tělo právě v této těžké době, pak teprve může oponovat tím, že "mysl mimo mozek nemůže existovat".. Ostatní názory bez této oponentury neberu v potaz, to se nezlobte. A rovnou se omlouvám za tuto opovážlivost.
garias
Môj názor...
15. 06. 2011 7:31

Ja si myslím, že vedomie človeka (tvora) potrebuje na svoje fungovanie veľmi veľa energie z elementárnych častíc. Stačí rozdiel desiatich rokov, trocha iná zmena mozgu a už je to celkom iný človek. Dokážeme si predstaviť akú kapacitu mozgu má dvanásť ročné dieťa a akú inú má o desať rokov neskôr vysokoškolák končiaci štúdium. Hovoríme o dosť veľkom zdroji energie, ktorá je potrebná na fungovanie mysle.
Nedokážem si predstaviť, či by mohlo po smrti túto myseľ ďalej realizovať.
Vedomie, je správne usporiadanie častíc - je to zložitý systém, ktorý sa dlho vyvíjal od narodenia v ľudskom tele a ešte dlhšie evolučne. Myslím si, že po smrti nemôže existovať. Aj keby sa niečo z neho zachovalo, tak iba akési vlnenia gravitačné, ktoré sú iba pozostatkom častíc mozgu, ale majú ďaleko od vedomia.
Ak by už aj nejaký duch predsa len existoval, tak len ako nejaké pole, pozostatky fotónov, alebo niečo, čím by som teda asi už nechcel ani po smrti byť.
Andre
Vlastní zkušenost?
15. 06. 2011 1:40

Kolik jsi těch beztělesných přízraků viděl na vlastní oči? A na jakých místech?
garias
Orby
15. 06. 2011 0:17

Orby sú už dávno vysvetlené...týka sa to lomu svetla na prachových časticiach - žiadni duchovia !

http://whoyoucallingaskeptic.files.wordpress.com/2008/07/garden-orbs.jpg