Články

Videa

Léčba rakoviny - (komentáře)

pacifist
biotronika zadarmo JE!
18. 11. 2011 2:32

Dal jsem si tu práci a přečetl jsem celý první příspěvek daiterra. Z napsaného mi vyplynulo jedno důležité: autor o biotronice neví nic, neobtěžoval se informovat o tom, jak to s léčbou u pana Pfeiffera chodí a dovoluje si tu dávat v obecnou známost nepravdivé informace bez vážnějšího zamyšlení se nad možnými důsledky svého činění. Pokud to myslel obecně, že jsou i tacoví, kteří se za biotroniky vydávají a nechají si za léčbu platit, pak to měl takto uvést!! A současně napsat, že p.Pfeiffer mezi tyto léčitele NEPATŘÍ!

Jinak si myslím, že mohou být jeho postřehy pro někoho i poučné či inspirující, ať už s nimi souhlasí či nikoli.

Přeji vše dobré.
daiterr
-
2. 11. 2011 3:43

A nutí tě snad k tomu někdo?
garias
...
30. 10. 2011 8:42

Ja sa nemienim donekonečna naťahovať ako panáčikovia na šnúrkach. Howgh.
daiterr
-
29. 10. 2011 15:38

Gariasi.. nezlob se, ale ty zrovna nejsi ten povolaný, abys kohosi napravoval.. Maximalně tak sám sebe..
garias
..
29. 10. 2011 14:37

nuž tak nebude od veci, ked najprv napravíme teba :D
daiterr
-
29. 10. 2011 14:29

Kdepak. Každý si musí svůj život "manažovat" sám.. Všechny "víry" jsou jen pouhá pomůcka, ale to, jak se každý rozhoduje, je jen a jen na něm.

Chyby? No jasně, že je mám. Tak, jako každý. To je vývoj.
garias
..
29. 10. 2011 12:27

A možno zmeníš ty :DD Akosi zabúdaš stále na svoje chyby.
daiterr
-
29. 10. 2011 11:15

Bez "zla" by nebyl vývoj, ale stagnace. Ať se to lidem líbí, nebo ne - dobro a zlo je "rub a líc téže mince".. Smíření se se zlem neznamená zlu jen tak ustoupit, ale hlavně pochopit jej, proč vzniká. Pak teprve se člověk pohne někam dál.

Nicméně s tvůj názor respektuju. Teď jej považuješ za správný a v podstatě z tvého pohledu i správný je - pro TEĎ. Až přijde čas, pak možná názor pozměníš.. a nebo také ne - to už je jen na tobě.
garias
...
29. 10. 2011 10:22

Je mi ľúto, ja sa so zlom vo svete nezmierim nikdy. Možno až vtedy, keď si ľudia nebudú ubližovať, závidieť si. Potom možno na zlo zabudnem.
daiterr
-
29. 10. 2011 9:17

Aby se člověk posunul dál ve vývoji, musí se smířit i s těmi věcmi, které nazývá zlem. Jedna zákonitost říká, že to, proti čemu bojujeme, si vlastně musíme sami v sobě vyřešit..
garias
...
29. 10. 2011 6:14

Ja považujem váženia si dobra to, keď sa opovrhuje zlom. Inak človeku nezáleží na tom, či je tu dobro alebo zlo, ak má ku obom veciam rovnaký postoj.
Miluj svojho nepriateľa znamená milovať jeho zlo.
daiterr
-
28. 10. 2011 23:29

S náhledem na svého dědu, ať byl jakýkoliv. Protože se to pak odráží v tvém jednání k jiným. Každý z lidí si musí řešit podobná dilemata. Když se s tím nevyrovnáš, pak tě zas donutí časem okolnosti. To je taková zákonitost.
garias
...
28. 10. 2011 23:04

Nerozumiem...s čím ?
daiterr
-
28. 10. 2011 22:16

No právě.. Budeš se stejně muset s tím vyrovnat tak, jako tak..
garias
...
28. 10. 2011 21:40

Nikoho nenenávidím. Pre mňa je zlý človek mŕtvy.
daiterr
-
28. 10. 2011 18:49

Není dobré nenávidět. Pak se to vrací.. Dříve nebo později se s tím stejně budeš muset vyrovnat.
garias
...
28. 10. 2011 16:45

Ja som sa nemodlil v kostole a neotvoril potom deťom studňu vedľa pieskoviska, kde sa hrali, ako dedo z nenávisti k našej rodine.

Do gatí pustí na konci iba ten, ktorý si uvedomí, že nežil čisto. Ktorého bude trápiť svedomie pre svoje zlo čo konal, ubližoval a KLAMAL ľudí.
daiterr
-
28. 10. 2011 14:50

Tak jen doufej, abys sis ty nepustil do gatí, až dojde na lámání chleba.. Hrdino..
garias
...
28. 10. 2011 14:36

Môj dedo bol takýto po celý život. Neustále sa modlieval, vzýval Boha, táral o mŕtvych a tesne pred smrťou sa bál ako neviem čo. Toľká istota po celý život a pri lámaní chleba pustil do gatí. Píšem to tvrdo, pretože to bol zlý človek a nemám ku nemu žiadnu úctu. Je vidieť, že tieto nezmysli preferujú hlavne starí ľudia, ktorí si aspoň takto nejako vyrobili svoj "veľký" zmysel života.
daiterr
-
28. 10. 2011 14:23

Takže nerespektuješ prakticky nikoho, jen sobě rovné materialisty.. Ale to se dalo čekat.

To je právě to - sám jsi zatím nic nezažil, takže tvoje hodnocení druhých vychází z neznalosti, ne?cty a malé empatie. Jsi zkrátka ještě moc mladý.. Je vůbec zajímavé sledovat, jak lidi hodnotíš podle tvého "zdravého rozumu", když při tom ani jednoho z těch lidí neznáš, nemáš ani šajnu, co v životě prožili, ale hlavně, že "hodnotíš".. To jsi fakt borec.. ;o))
garias
...
28. 10. 2011 9:02

Rešpektujem názory, nie nezmyselnú fantáziu. Rešpektujem ľudí serióznych, nie fantastov a rozprávkarov, ktorí píšu len aby niečo napísané bolo.

A nakoniec rešpektujem človeka, ktorý niečo zažil a rozpráva tu o tom. Nie toho čo počuje v hlave hlasy a robí praveké rituálne obrady pri ohníčku :)
daiterr
-
28. 10. 2011 8:56

Jo tak ty "odpúťaš"??

:o))

Kdybys ses alespoň dokázal omluvit všem, co tu tak rád zesměšňuješ a takovou dobu, "pán velkomožný"..

Číst a "číst" - je velký rozdíl. Když nechceš vidět, pak nevidíš a budou to pro tebe jen a jen "litánie", stejně tak, jako když píšeš ty a divíš se, že jsou to zase pro ostatní "litánije"..

Jediný rozdíl je v tom, že TY to máš servírované až pod nos, ale NECHCEŠ VIDĚT a ostatní, ač tě chápou, tak prostě VĚDÍ, ŽE JE TO JINAK, než píšeš.. Oni si tím tvým materialismem totiž dávno prošli..

V podstatě ani nemusíš vidět.. To po tobě přece nikdo nemůže chtít, ale byl by dobrý z tvé strany RESPEKT k názorům jiných.
garias
dalila
28. 10. 2011 1:32

odpúšťam ti tvoje urážky na moju stranu...
garias
...
28. 10. 2011 1:27

Čítam, čítam litánie a nič som sa nedozvedel...
dalila
...
27. 10. 2011 17:26

daiterr,ja presne viem o com rozpravas a musim Ti povedat ze kto este v skutocnosti nezil,ten ta pochopit nevie a ani nechce...jednoducho clovek ktory nedokaze pouzivat svoju energiu ten to nechape...nechape ze nerozpravas o bohu,anjeloch,cirkvi a tak...najhorsi su ty jedinci co si myslia ze keby bolo v zivote nieco viac tak by to boli prave oni co by to zazili...kedze to nezazivaju tak to neexistuje ....a garias teba mam velmi rada :) si arogantny a drzi ale to je v poriadku,este toho mas vela pred sebou...moja ucitalka by povedala ze si taky nedotknuty a je to vlastne dobre pre teb :) zacni zit
daiterr
-
26. 10. 2011 21:59

Ti, kdo si to OPRAVDU přejí, tak se jim dostane toho, co si přejí. Přát si a "přát si" - to je velký rozdíl. Nezapomínej brát taky v potaz, že každý člověk si za svůj život vytvoří "svou prací s energií" jakýsi energetický potenciál, který jej pak směruje jistým směrem a navíc k sobě přitahuje podobné energetické vzorce.

To si vážně myslíš, že pak stačí jedno jediné přání a všechno se mávnutím kouzelnického proutku napraví? To se musí človět setsakra snažit si "něco přát" a nějaký čas, než to začne zabírat.. Proč si myslíš, že lidé se před takovouto "prací" napřed učí "meditovat" a "relaxovat"? I práce s energií má svá specifika a zákonitosti.

Nebo sis vážně myslel, že si řekneš jen tak u toho tvého ohýnku přání a máš vymalováno? To jsi na omylu. Správěn si "přát" - to se musí člověk naučit.

Ale jsou i výjimky - někdy, hlavně ve chvíli velkého vypětí a pocitu ohrožení, dokáže člověk přece jen svůj energetický potenciál natolik usměrnit daným směrem, že to opravdu i jednorázově zabere tak, jako by se to stalo tomu, kdo to léta studoval a učil se.

Ovšem to jsou vzácné případy. Práce s energií je totiž opravdu jen a jen poctivá práce, kdy se člověk nejprve musí naučit, jak usměrnit energii a pak - jak sní pracovat, jak ji vysílat atd. atd. atd. Pak se teprve "přání" plní.

Gariasi, vzhledem k tomu, že sis nic o tomto tématu nikdy nic nenastudoval (evidentně), tak jediný, kdo tu rozprává "nezmysli", si bohužel ty..

Ty se rád vyptáváš, ještě raději se posmíváš (a to díky své neznalosti a hlavně neochotě uznat názory druhých), ale už jaksi mnohem méně dokážeš odpovědět a co umíš opravdu nejméně je - že si naprosto nic o ničem ani nepřečteš a to máš odkazy dané až pod nos. Máš svůj úzce zaměřený pohled a vedeš svou svatou nekonečnou materialistickou válku..

Prostě energie.. Gariasi.. Jenom energie.. Všechno, se vším, ve všem.. Nic víc a nic jiného..
garias
...
26. 10. 2011 21:03

koľko ľudí si želá:
- zdravie
- krásu
- rodinu
- bohatstvo
- úspech
a koľkí z toho nič nezískajú?

Rozprávaš nezmysli daiterr. A to už hodnú chvíľu :D
garias
...
26. 10. 2011 20:57

... a nevrátili sa ich milióny.
garias
..
26. 10. 2011 20:57

Koľko energie vložili matky mŕtvych synov vo vojnách do želania, aby sa im synovia vrátili zdraví domov??
daiterr
-
26. 10. 2011 7:20

Ale kdepak.. Žádná škoda.. To je prostá zákonitost. Akorát není "postaven na onej energii", ale "sestavený z oné energie".. Jinak jsi na to kápnul "o)

A protože je všechno energie (i veškerý "materiál"), pak také platí prosté zákonitosti pro "práci s energií" - zjednodušeně "přeješ si něco" - pak tedy dle investované energie do přání "dostaneš, co si přeješ". Pokud si něco naopak nepřeješ, platí zase první případ - i toto je splněno dle toho, kolik energie investuješ do svého "nepřání si dané věci"..
garias
...
25. 10. 2011 21:25

Škoda, že celý materializmus (zo slova materiál) je postavený prakticky na onej energii :DD
daiterr
-
25. 10. 2011 20:51

Jen dočkej času, ty "diagnózo".. "o) Práce s energií je prostě práce s energií a můžeš se stavět na hlavu jak chceš s celým materialismem, stejně se tomu nakonec nevyhneš.

Jo a k tomu "zašibání" - představ si, že přesně tak to funguje, i když ti to přijde legrační. Ten, kdo si pořádně něco vizualizuje, tak ten do toho vkládá tím pádem dostatek energie na to, aby se mu to pak tady v "realitě" opravdu projevilo zhruba tak, jak si to přál.. (podle tebe tak, jak mu zašibalo..)

Fakt nevím, CO je na tom nepochopitelného? Už jen proto, že to je princip všeho okolo nás - vše je pouze energie!

Prosím tě.. Už si konečně o tom něco nastuduj.. Odkazů je tady mraky.
garias
...
25. 10. 2011 20:13

Takže keď niekomu zašibe a má imaginárne predstavy, jemu to pomôže, tak už to funguje. Práve si popísal svoju diagnózu. :DD
garias
...
25. 10. 2011 20:12

Aáaaaaaaaaach to si ale trepol poriadnu sprostosť :D
daiterr
-
25. 10. 2011 19:57

Práce s energií je hlavně o přístupu. Pokud si už předem řekneš, že to "nefunguje", tak se právě přesně splní paradoxně to, co si přeješ a ty sis přece přál, že to "nefunguje". Pak se tedy nediv, že to u tebe "nefunguje".. "o)
garias
..
25. 10. 2011 18:52

Ja som si overil na sebe, že to nefunguje...a razom neplatí čo píšeš.
daiterr
-
25. 10. 2011 7:17

Ale Gariasi.. Už jsem tu psal snad tisíckrát, že jsem to zažil sám na sobě! A sám na sobě jsem si to velice dobře ověřil, že to funguje. A pokud to ty sám nezažiješ na vlastní kůži, tak do té doby budeš furt psát to, co píšeš.. Ta zkušenost je bohužel (a naštěstí) nepřenositelná.

Vše je jen energie, Gariasi... A od toho se to pak odvíjí. Pokud tvrdíš opak, pak mi to dokaž.
garias
...
24. 10. 2011 21:18

Dôvod prečo to píšem? Pretože ty sám daiterr nemáš páru aký to vplyv má. Nezmeral si to. A napriek tomu to hlásaš s neochvejnou istotou. Myslím si, že ja som aspoň úprimný. TO čo nemám overené aspoň trochu, seriózne overené, to tu nedávam. Ty však konáš opačne a to ...
garias
..
24. 10. 2011 21:16

"Pane, nemôžete tvrdiť, že Zem na ktorej žijeme je chrbát korytnačky. Zmeral ste to? Kde beriete tú istotu? Ja vám poviem kde, NIKDE! ... "

Sme dostatočne inteligentní, aby sme nedôverovali šamanom, veštkyňám, rozprávajúcim sa so záhrobím. Apelujem váš zdravý rozum, kolega.
daiterr
-
24. 10. 2011 0:00

Gariasi,

JAK víš, že je to nulové? Změřils to? Zvážils to? Podrobil pokusům? A vůbec.. KDE vlastně bereš tu jistotu? Já ti povím kde - NIKDE.. Navážíš se do něčeho, o čem nemáš ani páru, ale hlavně, že to nesnášíš, viď? A to je ta tvoje "svatá válka".. nekonečný příběh..
garias
..
23. 10. 2011 21:31

Takýchto odborností je viacej, ktoré sa musia držať čisto vedeckých poznatkov. Medicína medzi ne rozhodne patrí. Doktori si nemôžu dovoliť robiť pokusy na operačnom stole, alebo pri príchode nového pacienta.
Kdežto šaman pri posedení pri ohníčku to v pohode môže, pretože jeho vplyv na zdravie ľudí je prakticky nulové.
daiterr
-
23. 10. 2011 19:55

Grushi,

máš pravdu, na to jsem nepomylel až tak do důsledků. V podstatě lékař, co léčí, musí držet lajnu, jinak přijde o papíry a to je fakt..

Moc to beru "alternativně", navíc z hlediska pacienta, ale nikdy jsem se na to nepodíval "očima lékaře", což jsi ty popsal níže.

Takže jsi měl pravdu - omlouvám se.

K té alternativě - stejně mám furt nezvratný pocit, že všechno je to o té energii v nás samotných a "jak si představujeme život, takový jej budeme žít.." Prostě představa = investovaná energie do této představy = "přitáhnutí okolností v realitě k vytvoření této představy v reálu" = splněná představa.
Grush
2daiterr
23. 10. 2011 17:06

K původní otázce nemám co bych chtěl dodat, než že děkuji za pozornost, kterou jsi jí věnoval.
K termínu komplexnosti však ano. V názoru, že by medicína mohla svou práci pojmout komplexněji, s tebou souhlasím. Ale naneštěstí nevím, jak by to udělala...
Jak známo, přední světové biologické laboratoře mají své mecenáše, kteří z toho samosebou chtějí něco mít. Doba, kdy socialistický režim "živil" plno výzkumných projektů, z nichž jen třetina či pětina přinesla nějaký konkrétní výsledek, vzala s nástupem kapitalismu za své (a není divu). Kdo by také financoval hokus pokusy s nějakými okrajovými otázkami, když má lékařská věda sama svých problémů k řešení víc než dost? A řekněme si otevřeně - problémů, na nichž je možno VYDĚLAT. To je jedno hledisko.
Teď druhé: jak může dnešní lékař aplikovat "nevědecké" poznatky ve své práci? No, prakticky nemůže. Nic co nevykáže v kolonce, mu VZP neproplatí, občas dokonce ani to co by proplatit správně měla. A naopak existuje riziko postihu, pokud se lékař odchýlí od "kanonizovaných" postupů. Jak víme, sport zvaný "jdi se soudit se svým lékařem" už nabírá i v ČR slušné obrátky a na základě čeho pak má lékař na faktech dokazovat, že jeho alternativní léčba pacientovi pomohla a ne uškodila? Kdo má tolik prostředků, času (a dobrovolníků) aby uspořádal opravdový vědecký zásah ve stylu plošného přeočkování proti obrně jak to bylo v ČR 1960 (to byla síla, pamatujete?) Kde kdo dnes sežene desetitisíce rigorózně diagnostikovaných pacientů, kteří se navíc nechají léčit nějakou alternativou - s rizikem, že na to doplatí? A kde se mají zastavit ony meze komplexnosti, když prakticky každý okamžik jsme vystaveni faktorům, jež se spoluúčastní na našem zdraví či nemoci? Má se započítávat každé auto, které kolem nás projede po ulici? Každý hlt vody, který vypijeme, protože může obsahovat nepřeberné spektrum homeopatických faktorů? Každý nádech vzduchu? To není vtip. Jsou lidé, kteří onemocněli TBC právě proto že se bohužel JEN nadechli v nepravý čas. Jak započítat a věrohodně zhodnotit vlivy psychické? A už vůbec netuším, jak by se daly klasifikovat mezní jevy jako je víra...
Ano, diagnóza (příp. i léčba) by měla být mnohem komplexnejší... ale...
Nic z toho co jsem napsal výše, samosebou neomlouvá lajdáky, které najdeme žel i ve stavu lékařském. Mezi slovy "nedělat to co mám" a "dělat jen to co mám" je propastný rozdíl, ačli bychom si obecně přáli aby platilo "dělat víc než jen to co mám"...
Závěr... možná smutný, možná jen pragmatický: máte-li kdo možnost jak si pomoci "alternativně", udělejte to. Nikdo vám nebude bránit. (S. Jobs to zkoušel také co jsem četl...)
daiterr
-
20. 10. 2011 23:10

"Preto sa aj ja tu snažím ľuďom povedať, aby ste neboli podobní šialenci a snažili sa vnímať svet skutočný. Nenahovárajte si niečo čo neexistuje."

Nezlob se, ale nemůžeš lidi tady srovnávat s podobnými lidmi tam v nějakém seriálu. To je jedna věc.

Druhá - tvrdíš, že si "nahováráme cosi, co neexistuje", ale.. ještě jsi nedokázal, že to neexistuje "o)

Vlastně to ani dokázat nejde, protože i momentální relativita je jednak pomíjivá a navíc ji vnímáme každý různě.

Nahlédl jsi někdy trošku do východních filozofií? Nebo jsi se od křesťanství rovnou přiklonil k materialismu? Takový Buddhismus je trošku jinší lajna, tam to nejsou žádné "obláčky, vidličky" a jiné srandy. Co se týká "práce s energiemi", tak je plný zkušeností.

Ještě k seriálu - jistě, je super, akorát, že kvůli sledovanosti musí být vygradovaný a přikrášlený tak, aby se na to lidi dívali, takže i přes tu autentičnost bych byl setsakra opatrný..

Materialismus je fajn věc pro toho, kdo se chce cítit "pevně nohama na zemi a se zdravým rozumem", avšak mě osobně to neuspokojuje.. Je to moc úzce zaměřené s tím, že místo aby člověk viděl souvislosti, tak žije tím, že tyto souvislosti "neexistují", protože nebyly ryze věděcky vyhodnoceny.

Jenže co chceme vědecky vyhodnocovat, když věda sama o sobě se neustále vyvíjí a to, co se považovalo za ryzí a čistou věc, se už za pár let jeví jako překonané a to, co věda považovala za nesmysly, se najednou jeví, jako možné a vědecky dokazatelné?

Jak bys vysvětlil třebas takové "Reiki"? A přesto existuje a funguje. A to je jen jedna věc z mnoha.. Byl jsi někdy u léčitele? Nebyl.. Taková zkušenost je k nezaplacení (nesmíš samozřejmě narazit na pitomce, co si jen hraje na léčitele a rýžuje na tom prachy..) Slyšel jsi někdy o Woodoo? To je legrační, že? A přesto funguje. Asi bys namítl, že "ti lidé si vsugerovali, že na kletbu zhebnou.." Jenomže představ si, že ono to funguje na ty lidi i v případě, kdy vůbec o té kletbě neví.

atd. atd..

Nelze všechno tvrdě smést ze stolu s tím, že to jsou nesmysly jen proto, že ty to tak vidíš.. Ironiíí je, že i když to tak vidíš, tak zatím jsi nijak nedokázal, že tyto věci neexistují.
garias
...
20. 10. 2011 21:28

Chvíľu sme tu písali o PLACEBO efekte. Tak aj v tomto seriály bolo niečo podobné. Priviezli ženu, ktorá neustále kričala z plných pľúc "ZABITE MA, ZABITE MA. Mám v sebe Diabla". Zistili, že si nahovorila, že jej niekto zaklial do tela Diabla. Najprv kričala zabite ma, potom "odrežte mi nohu, tam je ten diabol". V takom prípade volajú doktori odborníkov na psychológiu. Tam to bola budova hneď vedľa.
Jedna zo sestier bola černoška a tá vravela, že pacientka sa dopočula, že ju nejaká šamanka zakliala a že jej môže pomôcť iba nejaký rituál. Ona vraj pozná ženu, ktorá taký rituál robí.
A tak sa v nemocnici udiala neobyčajná "operácia". :D Zavolali údajnú šamanku, tá previedla v izbe pacientky rituál vymietavania diabla a pacientke sa uľavilo. odišla domov šťastná ako blcha. Úsmev od ucha k uchu. Doktor, ktorý ju mal na starosti žasol, čo všetko si dokáže mozog nahovoriť a to dokonca tak silno, že je pre to ochotný aj umrieť.

Preto sa aj ja tu snažím ľuďom povedať, aby ste neboli podobní šialenci a snažili sa vnímať svet skutočný. Nenahovárajte si niečo čo neexistuje.
garias
..
20. 10. 2011 21:21

Inak ten dokument odporúčam, je vážne super. Na názov si už nespomeniem, ale keď áno, dám to sem.
garias
...
20. 10. 2011 21:21

Ja skutočne obdivujem týchto ľudí. Ten tretí prípad, kde skolabovalo to dievča bol skutočný boj na život a na smrť.

Všetci panikarili. Úplne všetci okrem hlavného doktora. Sestričky pobehovali, ľudia vydesene kukali, rodičia vrieskali, úbohé dievča bojovalo o život so sekundami a chirurg bol kľudný ako keď si vy ráno dávate raňajky. :D Presne vedel čo sa má ďalej robiť. Okamžite vydával rozkazy. Každý pohyb bol presný, ani na zlomok sekundy neváhal. Nechce ich moc vychvaľovať, ale tá udalosť bola neuveriteľná. To odhodlanie v kombinácii so skúsenosťami a vedomosťami boli úžasné.
Takýto ľudia by mali vzbudzovať obdiv a nie pohŕdanie.
daiterr
-
20. 10. 2011 20:27

Gariasi,

k té "domněnce" - to je zas opačný extrém, protože říkat jim "přisluhovači ďábla" - to už je úlet a snad takových lidí není moc, co toto říká.. doufám..

Ty popsané případy jsou dost drsné.. Uznávám, že na to bych pajšl neměl.

Ano, jsou i fakt dobří lékaři, co si uznání zaslouží.

Nicméně - stále trvám na tom, aby (kromě teda těch fakt dobrých) ostatní lékaři začali léčit komplexněji..
garias
..
20. 10. 2011 20:02

Panuje všeobecná mylná domnienka, že doktori sú niečo ako prisluhovači diabla a ich skutočným skrytým úmyslom je ľuďom škodiť. Tak tu by som chcel takýmto ľuďom odoprieť túto dezinformáciu.
Je pravdou, že existujú doktori, ktorí sú doktormi (podobne ako učitelia) len preto, že iné robiť nevedia. Ale sú aj takí, ktorí pomohli už mnohým ľuďom, priamo z pazúrov smrti a nieje takýchto doktorov zrovna málo.

Chodieval výborný dokument na programe ZONE REALITY, o chirurgoch špičkovej kvality, ktorí mali také prípady, že sa mi zdvihol z toho žalúdok a získali si ihneď moje sympatie - moje uznanie.

Uvediem niekoľko prípadov na lepšie pochopenie:

Nič nieje hrané, všetko sú tam zábery v akcii.

1
Sanitka priviezla mladú asi 30 ročnú bezdomovkyňu, bola v bezvedomí, podchladnutá. Keď ju priviedol k životu mladý chirurg, oznámila mu, že "máme červy". Doktor pozrel na sestričku, sestrička na doktora a reakcia znela: "Aké červy?". "Mám červy" znelo znovu, pacientka zodvihla ruku a v predlaktí mala dve dážďovky. Normálne mala v ruke dieru z hlinou a v nej chovala dážďovky. Chirurg jej samozrejme začal červy vyberať, vydezinfikoval a obviazal ruku. Po skončení pacientka prehlásila "Mám červy". Radšej ju celú vyzliekli - našli 6 dier veľkých asi 10 cm a v nich dokopy 18 červov. Všetky museli na žiadosť pacientky zabaliť do hliny a každý z nich male meno.

2
Na pohotovosť dorazila záchranka. Na nosidlách niesli muža s nožom v srdci. Mladý muž kričal na celú nemocnicu, že je v ňom diabol a že musí umrieť. Na otázku "kto ho bodol" policajt odpovedal doktorovi, že si ho tam vrazil sám. Okamžite bol privolaný celý tím, aby muža zachránili. Prebehla operácia, muž prežil. Počas operácie dva krát oživovali.

3
Na pohotovosť prišla rodina s dcérou. Mladý chirurg sa jej ujal. Mladé dievča nevedelo hýbať rukami ani nohami a začalo sa jej ťažko dýchať. Dochádzalo ku kolapsu celého tela. Doktor si rýchlo zavolal kolegov, neurológa, kardiológa a dumali čo sa s ňou deje. Nevedeli na to prísť. O pár minút v priamom zábere kamery dievča skolabovalo. Prestalo jej byť srdce. išlo doslova o sekundy. Jej rodičia boli ako na ihlách. Vrieskali aby doktori niečo robili. Chirurg okamžite začal oživovanie. Za pár sekúnd nabehol pulz - dievča zachránil doslova v posledných sekundách. Neskoršie zistili, že ju uštipol jedovatý pavúk a odborník doktor na pavúky zistil aký. Začali jej podávať protilátky a asi do troch týždňov sa úplne uzdravila.

Ľudia, ktorí pozerali podobné seriály musia žasnúť nad neuveriteľnými výkonmi týchto chirurgov, ktorí denne zachraňujú ľudské životy.

Pacienti a ich rodiny doslova plačú od radosti a všemožne týmto doktorom ďakujú. NEMYSLÍM si, že by sme týchto ľudí mali považovať za nejakých nepoctivcov. Sú rôzni doktori, ale nehádžme všetkých do jedného vreca - presne ako povedal Grush. Je pravdou, že najlepší doktori sú chirurgovia - im sa žiadny obvodný nevyrovná ani zďaleka. Ale aj medzi tými nižšími je veľa serióznych, ktorí chcú pomáhať ľuďom. Nie vždy je to však v ich moci !

daiterr
-
20. 10. 2011 19:28

Grushi,

nediv se vykřičníkům... Mám prostě svoje neblahé zkušenosti a "kam jsem k lékaři páchnul", tam to stálo za pendrek, kromě těch dvou jmenovaných. Když tak "přemýšlím", tak si snad ty problémy s felčarama přitahuju, nebo co..

Každopádně si stojím za tím, že výborný lékař je ten, který nemachruje svým "jedinečným uměním", spoléhá se jen sám na sebe, ale ten, který se nevysmívá "alternativním blbostem" a naopak je schopný s takovými lidmi i spolupracovat k prospěchu pacienta. Toto zatím dokáže jen pár lékařů.

A teď teda zkusím ještě rozebrat tvůj odstavec, protože fakt asi blbě čtu, za což se omlouvám..

Takže:

"No, hezky jsi zatnul sekyru do stavu lékařského, jen co je pravda."

To nemá s tomahawkem nic společného, jen poukazuju na nedokonalý systém léčení. To, že podle něj takto musí léčit lékaři, tak za to nemůžu..

"Jistě máš aspoň tři doktoráty že s takovou lehkostí můžeš shrnout že vlastně neléčí příčiny, ale následky, a nic neřeší komplexně."

Ne, nemám žádné doktoráty, akorát spoustu neblahých zkušeností a jsem si stoprocentně jistý, že kdyby "léčili komplexně", tak by vše vypadalo jinak.

A až se z toho někdy probereš, tak se doktorům omluv.

"Probereš"?? CO TO JE??!

Omluva? Jistě.. Těm fakt dobrým se tedy OMLOUVÁM,
že jsem je rval do jednoho měchu s těmi, co léčit neumí.

"Nic tím nezkazíš a přestaneš vypadat jak někteří, které tu sám velmi rád kritizuješ za zaslepenost."

Jsou různé druhy zaslepenosti. Netvrdím, že jsem jak lilie, ale tuto moji zaslepenost tedy přičti následkům oněch neblahých zkušeností.. Vlastně je to jakási zaujatost a i když to není dobře, tak to už si musím zkrátka v sobě sám vyřešit.
Grush
2koules
20. 10. 2011 19:05

Ano, také vím že jsou lékaři dobří, i špatní. Jsou tací co dělají svou práci proto že "tam prostě sedí", nebo aby dostali "kapesné" od farmaceutických lobby, a jsou tací, co dokáží dělat doslova zázraky, i když se přitom opírají "jen" o tu (dle některých lidí) neschopnou medicínu. Ale tím spíš bych si nedovolil nikdy odsoudit lékaře jako stav. Je to o lidech, jako vždy když o něco jde doopravdy.

Na tvou otázku: ano, také jsem přemýšlel jak nemoc vzniká, ba i vím že názorů na to je víc než by asi bylo člověku příjemno :-)

Děkuji za odkaz, shlédl jsem a i když mám k některým věcem poměrně zásadní výhrady, nedopustím se toho bláznovství abych tvrdil že to třeba neřeší příčiny :-) Protože skutečnou příčinu věcí tady nevíme nikdo, a je velká otázka zda jí někdo někdy vůbec odhalí.
Grush
2daiterr
20. 10. 2011 18:48

Líbí se mi když někdo nahrazuje argumenty množstvím vykřičníků :-) To je známka že jsem se strefil správně. Pokud sis (možná) všiml, citoval jsem tvá vlastní slova; o nějakém "patláctví" nebyla řeč, leda poprvé od tebe. Problém bych tedy spíš viděl ve tvém čtení...

Že ty máš nějaké zkušenosti s nějakými konkrétními lékaři je věc jedna, kdežto házet všechny lékaře do stejného pytle je věc druhá. A přesně to jsi udělal. Nemluvils o špatných lékařích. Mluvils o lékařích. To jest i o těch dvou, které jsi pak v nějakém okamžiku mírného prozření najednou vyjmul z těch všech ostatních... jaks to zrovna nazval... neumětelů.

Popřemýšlej. Nebo to aspoň zkus.
koules
doplnění
19. 10. 2011 9:55

tady je ten odkaz na video:
http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
koules
Grush
19. 10. 2011 9:54

Milý Grushi,
vidím to stejně jako Daiterr. Stejně jako on si nemyslím, že doktoři dělají svou práci zle. Prostě léčí tak, jak je tomu naučil systém a jak vyžaduje naše společnost.

Přemýšlel jsi někdy o tom, jak vlastně nemoc vzniká? Pokud ne, mrkni na některou z knížek Thorwalda Dethlefsena, Rudigera Dahlkeho či našeho Miroslava Hrabici. Zkus je číst bez předsudků a možná ti něco dojde?

A pokud i tak budeš mít pochybnosti, podívej se na rozhovor Jaroslava Duška s MUDr. Janem Hnízdilem. Mluví přesně o tom, o čem tady psal Daiterr.
daiterr
-
18. 10. 2011 19:59

Grushi,

užij si to pár let jako pacient, aby sis koštnul, jak se "má voják jeho veličenstva" a pak sem písni něco o "zaslepenosti" a "probrání se".. A pokud při tom narazíš na ty fakt dobré lékaře, pak za to buď moc vděčný, protože i jsou fakt ohroženým druhem!
daiterr
-
18. 10. 2011 19:55

Grushi,

nemám se za co omlouvat! Měl jsem s nimi tu čest "spolupracovat" jako pacient hezkých pár let a dopadlo to tak, že jsem byl pomalu na invaliďák! Teprve až jsem to začal řešit sám a ryze "vidláckýckým" způsobem (léčitelé, KS, byliny atd..) Tak jsem se konečně dal do rychtyku! A navíc - jen těch peněz uvalených za léky!! A bylo to k ničemu, jen se problémy zhoršovaly!! Takže fakt mám důvod se zrovna jim omlouvat!

Znám jediné dva opravdu rozumné lékaře, kteří k těm neumětelům rozhodně nepatří a to je náš obvoďák a pak jden skvělý zubař..

A mimoto jsem přece psal o tom, že jim chybí KOMPLEXNOST při řešení problému a ne že jsou vyloženě patláci! Tak v čem je problém??

Gariasi,

přece jsem psal, že "na úrazy jsou lékaři o.k, ale na nemoci už je to horší a to hlavně kvůli té komplexnosti..

Vím, že to zní směšně, ale dyby oni študovaní kmánové ke své práci přivali sem tam i nějakého toho "léčitele", či "šamana s ohníčkem", tak by měli mnohem.. mnohem vyšší úspěšnost..
garias
...
18. 10. 2011 18:31

Tiež si myslím, že je nezdvorilé takto podceňovať ľudí, ktorí študujú svoje obory 6, 10, 12 rokov a nohí aj celý život. A to iba svoj odbor !!

Doktori už vyliečili veľmi veľa ľudí, respektíve minimálne im uľahčili pomohli. Liečiť príčinu je v mnohom nemožné, pretože v súčasnosti nemáme technológie na zistenie príčina napríklad rakoviny.
Ale ak ju má niekto z fajčenia, tak to už je na pacientovi ako sa bude o seba starať. Tu doktori nič nezmôžu.

Treba si uvedomiť, že keď niekomu zrazí blížneho zrazí auto, budete si sakramentsky želať aby bol pri ňom chirurg a ducharina vám ani len nenapadne.
Grush
2daiterr
18. 10. 2011 18:05

No, hezky jsi zatnul sekyru do stavu lékařského, jen co je pravda. Jistě máš aspoň tři doktoráty že s takovou lehkostí můžeš shrnout že vlastně neléčí příčiny, ale následky, a nic neřeší komplexně. A až se z toho někdy probereš, tak se doktorům omluv. Nic tím nezkazíš a přestaneš vypadat jak někteří, které tu sám velmi rád kritizuješ za zaslepenost.
daiterr
-
18. 10. 2011 15:38

Na zlomeninu "ohníček" ne, pouze podpůrně, ale na raka sem tam i jo.. možná také podpůrně s nějakým tím "placebo efektem", rozhodně je však mnohem lépe účinnější, než u úrazových stavů.. Snad je to dané tím, že úrazy = fyzická náprava a nemoci, co mají původ v psychice = náprava zase trošku jiného rázu, nejenom pomocí léků..
garias
...
18. 10. 2011 14:27

Som rád , že si uviedol príklad so zlomeninami, pretože rakovina je omnoho ťažšie poškodenie ako zlomenina. Takže nejaký ten ohníček asi moc nepomôže.
daiterr
-
18. 10. 2011 11:03

Ještě k těm špitálům - pokud se jedná o zlomeniny, nebo tržné rány a podobné věci, tak samozřejmě, že takové věci asi "ohníčkem" člověk nepoléčí, to je jasné.. Ale jak se jedná o nemoci a ne zranění, tak tady má špitál velmi malou úspěšnost..

Problém bych viděl zásadně v tom, že lékaři nic neřeší komplexně. Oni vidí "nemoc", tak dají "léky" a buď to zabere, nebo ne.. Oni totiž nevidí (a hlavně nechtějí a jen málokdy se pídí) příčiny nemocí. Oni řeší jen následky, nikoliv příčiny.

Další věc, co je hodně velkým problémem - je přístup k pacientovi a celková psychika pacienta. Pokud jde pacient ležet někam, kde je onkologický pavilon, tak už jen uvědomění si tohoto, je strašlivě destruktivní.. A co se týká přístupu - tady to pořádně vázne.. Lékař má pocit, že "je pánbůh na zemi", pacientovy nářky pouští jedním ušiskem tam a druhým ven.. a pak to tak vypadá.. A to jen proto, že ON je přece ten pravý študovaný.. Pak se běžně stává, že lékař místo léčení ještě člověka více destruuje, místo aby mu pomáhal.

Dokud nebudou lékaři řešit s nemocí zároveň příčinu a následek, do té doby bude úspěšnost vážnějších chorob malá. U těch jednodušších chorob, kde se dá příčina snadno potlačit, tam je úspěšnost samozřejmě vyšší, ale i tam, pokud se nevyřeší příčina nemoci, tak do budoucna, neustálým pouhým "léčením následků" si člověk zakládá na alergii, nebo i horší věci.

Gariasi, nejde ani tak o to, že felčaři neumí.. To ne, oni jsou dobří a študovaní, ale tím, že řeší jen určité aspekty "nemoci", mívají v těžších případech nízkou úspěšnost a navíc i tato úspěšnost závisí na energetické odolnosti (psychické vyrovnanosti) člověka. Proto mnohdy "ohníček" pomůže tam, kde lékaři selžou. A není to o znalostech, ale o přístupu..

No a další věc - (samozřejmě velice legrační pro jisté lidi..) všude, kde zemře, nebo trpí jakákoliv bytost (člověk, zvíře), je okolí energeticky "narušeno" a každý, kdo se ocitne poblíž, bude v tomto místě přicházet o svou vlastní energii a bude tak oslabován.. Takže si můžete představit, jak to asi v mnohých nemocnicích, nebo jejich částech vypadá.. A zrovna toto také může být hlavní příčinou smrtelných nehod v místech, kde je vše přehledné a přesto se na tomto úseku pravidelně stávají "smrťáky..", i když příčinu oficiálně nikdo nedokáže vysvětlit..
daiterr
-
17. 10. 2011 21:48

No nevím... Nepozoroval jsem. A že jsem nějaký ten pátek ve špitále byl.. Zato bolesti, strachu a smrti tam bylo teda hodně..
garias
...
17. 10. 2011 21:29

To si potom nezažil nič úžasného, lebo v nemocníciach toto ľudia prežívajú denne.
daiterr
-
17. 10. 2011 21:19

"pocitov"?? Když se během chvilky dostaneš "hrobníkovi z lopaty" - tomu říkáš "jen pocit"?? To si snad děláš strandu, ne? Vždyť to píšu někde dole, že "jsem na tom byl dost bledě a skoro dva měsíce jsem nemohl nic pořádně pozřít.." A když tě někdo z tohoto dostane, aniž by na tebe jen sáhnul a když ještě k tomu víš, že felčaři ti nijak nepomohli, dokonce už naznačovali ty horší varianty - tak to se dá ve výsledku těžko nazvat "jen jako pocity.."

To je přesně to, co už jsem psal tisíckrát - TAKOVÉ VĚCI NEMÁ SMYSL VYSVĚTLOVAT, TY SE MUSÍ PROŽÍT NA VLASTNÍ KŮŽI, NEJLÉPE JEŠTĚ, KDYŽ JDE ČLOVĚKU O KEJHÁK.. jinak je to bezpředmětné.
garias
...
17. 10. 2011 19:44

Ja som tiež zažil veľa zvláštnych pocitov a to ešte neznamená, že im mám pripisovať nejaké nadprirodzeno.
daiterr
-
17. 10. 2011 19:28

Pokud jsi to nezažil, pak stejně žádný důkaz nemá cenu.. A o tom to tady všecko na světě je, "ohníčku" "o)
garias
..
17. 10. 2011 18:08

Veď si zrátajte, skutočne buďte ku sebe úprimní, a porátajte si, koľko krát vám vaše duchárstvo, rozhovory z druhého brehu či posedenie pri ohníčku vyšli, a hneď uvidíte, že to bude "JEDNO Z DESIATICH" (pre pochopenie treba prečítať predchádzajúci môj príspevok o šamanovi). :)
garias
...
17. 10. 2011 18:06

To mi pripomenulo hopsajúceho šamana, ktorý tiež tvrdil: "Mám pravdu. Veľký Manitú mi to povedal. Nemôžem sa mýliť. Všetok odpor je zbytočný." :)

Veľké presvedčenie nie je kritériom pravdy ! Kritériom správnosti sú overené fakty - dôkazy! A tie tu chýbajú presne tak, ako pri tom šamanovi, ktorý sa raz z desiatich pokusov trafil a už je to dôkaz jeho vízií :D
Jelitko
teda
17. 10. 2011 17:50

kdyby tady nebyl pan garias,tak by tady nebylo takove vzruso,ze? :) Ale MY stejne stojime za svym,takze pane gatias MATE TO ZBYTECNY!!!
daiterr
-
16. 10. 2011 23:45

To "sa ti opravdu len zdá.." protože i kdyby tu napsalo tisíc lidí, že to funguje, stejně si zas napíšeš svoje, protože tvůj "zdravý rozum" by ti ani nic jiného napsat nedovolil..

Každopádně - já jsem spokojený, na mě to fungovalo. Jak léčitelka, tak i to KS-ko.
garias
...
16. 10. 2011 23:24

:) No ja by som bol veľmi šťastný, keby to fungovalo. Ale zdá sa mi, že moc nie.
daiterr
-
16. 10. 2011 21:36

Ne.. Kdybych to KS-ko začal dělat mnohem dřív, tak jsem se zbavil dávno problémů s krkem a nosem.. Ty "ohníčku.." "o))
garias
..
16. 10. 2011 21:33

//dlouholeté problémy s věčnými bolestmi v krku a stále ucpaným nosem a kašlem//

Vidíš, keby sisi posedel pri ohníčku hneď na začiatku na takých 15 minút, nemusel by si trpieť mesiace :DD
daiterr
-
16. 10. 2011 20:03

Jelitko,

ještě mě napadla jedna taková věc - jeden čas jsem zkoušel metodu "přání", ale já to nedokázal, prostě z nějakých důvodů na to nemám.. buď trpělivost, nebo zkrátka to přání, které jsem si "přál" ještě nemá být splněno.. nebo je za tím něco pragmatičtějšího.. nevím..

Tady je postup:

- určit si přání
- rozepsat na papír se všemi možnými ovlivnitelnými možnostmi. Například - třebas u vašeho švagra, kdyby si přál "dlouhý život", tak sice je to super přání, ale taky i na pendrek, protože je tu několik variant - dlouhý život ve zdraví, dlouhý život ve špitále na kapačkách, dlouhý život s podlomeným zdravím... atd. atd. atd. Takže zásada - přání POŘÁDNĚ rozepsat.

- až je rozepsané, tak naučit nazpaměť.

A teď pozor:

toto přání si opakovat 3-5 denně, nejlépe když jsme v "Alfa hladině", to znamená těsně po probuzení, těsně před usnutím a přes den stačí se nachvilku hodit do klidu a přání vyslovit.

Přání vyslovujeme, to znamená, že jej můžeme šeptat pro sebe, to je jedno, ale musíme jej vyslovovat.

Přání vyslovujeme v klidu a každou jeho část si VIZUALIZUJEME tak, jako by to byla už hotová splněná věc. Dobré pro švagra by bylo, kdyby si sám sebe představoval zdravého jak rybičku a to tak živě, jak to jen dovede! Navíc hodně zdárně vyléčených lidí se přiznalo, že si "vizualizovali léčivé proudy modrého, či jinak barevného světla, jak jimi prochází a vše špatné z nich odnáší pryč!

Takže toto byste mu mohla aspoň poradit. Já si myslím, že karty jsou pořád ještě rozehrané a může se leccos změnit v jeho případě.


Speciálně pro Gariase - jasně, že to pro tebe jsou jen kecy a bludy. Ale mnoha lidem pomohly. Aspoň to bys už měl vzít konečně v potaz.. Jestli je to placebosranda, nebo něco jiného, - je to jedno, hlavně, když to většině pomůže. Mysli si o tom, co chceš.. Nicméně - za vším je jen a jen energie..
daiterr
-
16. 10. 2011 19:35

Nic nezkusils, nic ještě nevyřešils, ale už máš jasno.. Tak to je super, Gariasi "o))

Víš, "tie tvoje léčitelské nezmysli" mě dostali hrobníkovi z lopaty, když jsem na tom byl sakra bídně a felčaři u byli v koncích se svým umem.

Tehdy jsem skoro dva měsíce nemohl jíst v podstatě vůbec nic, aniž bych to nevygrcnul.. Já si myslel, že z dlouhodobého stresu v práci a doma to jsou vředy, ale lékař mi tak nějak značně opatrně naznačil, že to bude "asi malinko horší", než vředy a že by se to mělo sledovat a poslal mě tehdy na jisté místo, kde je jeden slavný onkologický pavilon. A víš, že jsem dostal setsakra pořádného nerva a nešel jsem tam?

No a tehdy jeden kolega z práce už se na ten můj ztrápený ksicht nemohl dívat a tak mě vzal k jedné léčitelce, "která prý fakt umí".. Já na to nevěřil a málem jsme se zhádali, ale nakonec mi bylo zas tak blivno, že jsem teda jel..

Té paní stačila ani ne minuta na to, aby mi pratkicky nejen "vyhnala potíže z těla", ale aby mi také řádně poupravila světonázor! A to se mě ani nedotkla! Taky mě řádně vypeskovala, že "jestli se budu furt nervovat, tak si zadělávám jen na průsery a to, co bylo v žaludku, nebyly žádné vředy, ale zárodky nádorů.."

Mě to stálo.. no ani nevím, kolik jsem vnutil při odchodu jejímu manželovi venku.. snad kilo, nebo tak nějak, protože ta paní zásadně peníze odmítala s tím, "že by schopnosti ztratila"..

Tehdy jsem se teda pořádně zamyslel nad životem a začal se dívat trošku jiným, než jen materiálním směrem.. Takže tady máš, Gariasi, "tie lečitelské nezmysli"..

A než zase začneš řvát, že "bůhvíjak to bylo a co bylo a že je to placebo a nezmysel", tak ti už teď rovnou píšu, že je mi úplně u prdele, co si kdo o tom myslí.. Já to prožil na vlastní kůži a změnilo mi to nejen zdraví, ale i názor na život. Od té doby jsem něměl jediný problém ohledně žaludku. Teda.. kromě pobigbítových stavů, ale to už je dobrých 25 let..

garias
..
16. 10. 2011 17:41

No ak by posedenie u ohňa pomohlo, tak tam sedím dve hodiny denne. Nesedím tam preto, lebo viem, že to nikomu nepomôže - možno tak iba ľuďom, ktorí vymýšľajú liečiteľské nezmysli.
Jelitko
ja si myslim
16. 10. 2011 16:15

ze v pripade onemocneni rakovinou meho svagra,ktery je na konecne ceste si myslim,ze to posezeni u ohynka mu jediny neco da,ale leky a chemoterapie mu spis uberou to malo co mu jeste zbyva...
daiterr
-
16. 10. 2011 15:22

K tomu stříbru - prodává se v lékárně pod názvem AG100 a je to nějakých 15-25ppm.. K vnitřnímu užití se hodí spíš tak 5-15ppm. Ale používal jsem nejdříve to z lékárny a taky bylo skvělé.

Ano, stříbro bylo zakázáno u nás nejprve prodávat a teď to povolili, ale musí tam být leták, že to není k vnitřnímu užívání a že je to kosmetický přípravek (takto to dělají s tím AG100) jinak na stránkách najdeš, že "to tam museli ze zákona dát, jinak by to nesměli prodávat, ale že se nic nemění, doporučuje se 1 čaj. lžíce stříbra denně.

Beru to denně, stříbro si vyrábím už sám a už za jeden týden mi poléčilo dlouholeté problémy s věčnými bolestmi v krku a stále ucpaným nosem a kašlem..

Také by stálo za to se kouknout, kdo původně za zákazem stříbra stojí. Ono totiž jen v mém případě tím lékárny přicházejí průměrně o 800,- měsíčně za sajrajty, co jsem byl nucen brát. Dnes místo toho beru stříbro, které mě vyjde mnohem.. mnohem levněji a navíc si ho dělám sám. A to se fakt jistým inštancím rozhodně nelíbí..

Gariasi, ty si jako obvykle zas neodpustíš zarytí do "sezení u ohýnku", a furt se ptáš, proč s tím teda někdo nevyjde ven a nenaučí to lidi? No je to o tom, že lidi na to prostě serou a i kdybys jim to narval pod rypák, tak to stejně praktikovat nebudou. Vyzkoušeno mnohokrát. A sám jsem si tím taky prošel. Prostě člověk si některými strastmi zkrátka projít chce, i když tvrdí, že ne.. Tak proto je "posezení u ohýnku" jen pro pár bláznů, kteří ale nakonec z toho fakt mají výsledky. Zbytek lidí to prostě neřeší.. A pokud si myslíš, že je to kec, tak se zeptej sám sebe, jestli bys ty "šel sedět u ohýnka--" "o) Víš, ber to i tak, že ty máš "svoje učení" a já ho neberu a i kdybys mi ho rval pod rypák sebevíc, tak furt budu "slepý" a furt si budu říkat, že seš vedle, stejně jako ty se směješ duchovním věcem a máš z toho prdel.. tak asi tak "o))
garias
Grush
16. 10. 2011 13:00

Tak to bol konečne rozumný názor. Veľmi dobre bolo napísané "zázraky se v poslední době moc nedějí". To je presne tá myšlienka, o ktorú tu ide.
Pretože si stačí uvedomiť, že keby tie posedenia mali čo i len malý význam na liečenie ľudí, prečo s tým praktizujúci nevyjdu na verejnosť a neukážu čo dokážu? Prečo nenaučia tisíce ľudí sedieť v kruhu spojiť svoju vnútornú energiu na pomoc blízkym. Odpoveď zrejme poznáme.

A ňou je, že posedenie v kruhu pre liečebné sily má asi taký význam, ako keď si malé deti hrajú na pieskovisku na varenie a miešajú vodu s pieskom, pričom stačí už len málo aby do toho nezakusli :D
Grush
Jak vidím...
16. 10. 2011 11:12

samé možná, třeba, snad. To jsou hlavní argumenty všeho, co se nedá změřit. Ale přitom je to v podstatě jasné: pokud se zajímáte o léčbu, věnujte pozornost lékařským portálům. Pokud hledáte zázrak, dělejte co vás napadne. Obojí má svoje pro i proti... léčba rozhodně není všemocná, a zázraky se v poslední době moc nedějí.
Mimochodem, 2daiterr, mám dojem že koloidní stříbro bylo v ČR zakázáno (pročpak asi?), nebo se mýlím?
garias
Jelitko
15. 10. 2011 22:23

Ja verím, že sa mu polepší. Pevne v to dúfam. Ako som už povedal, aj keď je to určite ťažké a nikto z nás si nevie predstaviť čo prežívate, netreba sa vzdávať.

daiterr
Ani jeden z nás nieje psychiater. Nie sme odborníkmi v tomto obore, takže sem zachádzať považujem za docela zbytočné.
Samozrejme, že ak niekto nemá už moc nádeje, nič mu nevychádza, je stále na tom horšie a horšie, mal by svoj život tráviť zmysluplne s rodinou apod. Či už je to posedením pri ohníčku alebo nie, na tom už veľmi nezáleží. V tomto by ten ohníček zmysel určite mal. Ale ako liečebná procedúra jeho tela? O tom silne pochybuje.
daiterr
-
15. 10. 2011 21:07

Jelítko,

myslím, že tady je každá rada setsakramentsky na pováženou. Myslím, že by švagr sám si měl říci, co chce a jak chce se svým časem naložit. A ať se rozhodne jakkoliv, pamatujte na to, že se tak rozhodne jedině správně.

Ty stránky si vážně pročtěte, protože ty jsou o zkušenostech, které jinde nikdo nepopíše.

Přeju jemu, vám i všem blízkým hodně zdaru a co nejvíce štěstí a klidu, jak jen to je v této situaci možné.
daiterr
-
15. 10. 2011 21:00

Gariasi.. neodsuzuj něco, když jsi to nikdy nevyzkoušel, buď tak laskav.. Leckdy takové "posezení u ohníčku" pomůže víc, jak padesát študovaných hlav, protože ty nikdy neléčí podstatu, ale příčinu..

Radíš nezatracovat chemoterapii? No fajn, to je ok, ale kdybys věděl, že ti ani ona moc nepomůže, tak bys vážně chtěl podstoupit svůj čas tomu, že budeš trpět jak Job a vyblívat si vnitřnosti? A nebo bys raději svůj čas investoval do něčeho, co máš rád? Nebo bys chtěl být tam, kde to máš rád? Umíš si představit, jak se cítí člověk, když nakonec v posledních chvílích zjistí, že prohrává a že místo toho zatraceného špitálu mohl být někde jinde?

Kdyby tam byla naděje, tak dochtory a špitál - proč ne? Ale jestli tam dochtoři moc naděje nemají, tak proč ten čas nevěnovat něčemu, co chceme ještě udělat?

Ber to teď čistě logicky a vyser se na nějaké vysmívání kvůli "představám" té dámy a představ si (čistě teoreticky¨), že ta dáma říká pravdu o tom, že mluví s rodiči tam na druhé straně. A teď ber v úvahu, že jí řekli, že na toho pána čekají.. takže to znamená zase to, že tady asi už lékaři nepomůžou.. A co teď? Přece jen s ním do špitálu? A nebo radši zkusit něco jiného? Dát na "podivné schizofrenní představy (řečeno tvými slovy..) té paní".. a nebo se zachovat čistě pragmaticky, poslat celé to duchovno do hajzlu a hnát dotyčného na chemo jen proto, že "já přece myslím střízlivě a bez nějakých kravinek"..? Jak rozhodneš? Jsi si tak jistý, že život po smrti neexistuje a vše okolo jsou jen duchařské cipoviny? Jsi? Na sto procent? Lajzneš si to? Pokud jo, tak seš fakt borec a smekám. To třebas já, i když furt lavíruju s duchovnem a jakési zkušenosti za ty roky mám, tak bych si to teda nelajznul ani omylem.. Protože tady už to není o nějakém dohadování se na skle, ale tady jde rovnou o život.. A v takové chvíli se dost těžko něco radí..
garias
Jelitko
15. 10. 2011 20:26

Ja by som nespájal životné skúsenosti so svojou fantáziou. To čo si predstavíš nemusí nutne znamenať, že je to skutočné. Každý si predstavujeme rôzne veci, ale chápeme že sú to iba predstavy. Každému, každému tu dochádza, že takto chorý človek je na tom vážne zle a že mu hrozí nebezpečie, ale pri predstavovaní tiež chápe, že si to iba predstavuje a nepočuje nejaké signály z druhého brehu. Preto ťa chcem poprosiť Jelitko, aby si prestala spájať svoju fantáziu s realitou. Nepomôže ti to. S realitou, aj keď to znie kruto, sa musíš vyrovnať a žiť ďalej. Tak ako my všetci.

Samozrejme, že mi je tvojho blízkeho veľmi ľúto a stále verím, že to dokáže prekonať. Nezahadzoval by som flintu len tak ľahko do trávy. Vždy je nádej!!! Netreba strácať hlavu, mal by sa snažiť sa vyliečiť, bojovať s tým a nikdy sa nevzdávať !

garias
daiterr
15. 10. 2011 20:21

Ja by som to nechal na odborníkov, ktorí to študujú celý život a rozhodne by som neradil také nezmysli, že chemoterapia je zbytočná a je lepšie posedenie v kruhu, ako kňazi pri vražednom rituále. Akože keď neviem poradiť, tak neporadím. Nepoviem nič len preto, aby sa niečo vyslovilo. To je môj názor a predpokladám, že každý človek by mal takto uvažovať.

Keď budeš mať 30 ročné skúsenosti plné pokusov so sedením v kruhu a hotové desiatky výskumov, že toto hodnotenie niekomu aspoň trošku pomohlo, potom to môžeš niekomu poradiť. Ale dovtedy je to neskutočná opovážlivosť. Ten čo v tom kruhu sedí nemá ani len potuchy o akú chorobu sa jedná, ak je príčina, ako ju možno liečiť a nie že len sedením niekoho uzdravuje. To je taká sprostosť, že ju radím medzi najhlúpejšie veci za posledný mesiac, čo sa tu na tejto stránke vyslovilo.
Jelitko
jeste bych dodala
15. 10. 2011 19:34

svagr ma takove bolesti,ze nikoho uz nesnese a taky mu vadi svetlo,je tedy nemozne ho ani nekam vzit,protoze ma strasne bolesti,nekdy mu zabere lek,tak je s nim rec.V noci vubec nespi z bolesti..je to trapeni,jeho odchod mu bude vysvobozenim...
Jelitko
No
15. 10. 2011 19:23

ono je to tak,svagr uz nemuze ani chodit a dnes pry vubec nejedl.Vypil jen trochu mrkvove stavy,co jsme mu donesli my.Je to tezky pripad,nejhorsi je,ze kdyz mu to propuklo a vubec si toho nekdo vsiml-uz bylo pozde,a takova je prave rakovina.
Primarne to ma v plicich a pak do doslo az na pater pri konci 4-teho obratle a ted uz nove i druheho,takze to zasahuje do nohy a nemuze chodit.Za ocni sitnici ma taky maly nador a proto uz delsi dobu mrka,ale on si myslel,ze je to protoze ma alergii.Takze nad tim mrkanim se nikdo nepozastavoval.Ted taky posledne jak delal CT uz to ma taky na jatrech a slezine.Takze to je konec.
Predstavte si,ze prvni viditelne priznaky mel asi pred dvouma mesicama,tedy to neni tak davno,je az strasne,jak to jde rychle.
Kdyz jsem se setkala asi pred mesicem s jeho otcem (z duheho brehu) bylo me receno,ze uz na nej cekaji a ze tady je jen nas prechodny pobyt a ze nas domov je az tam na druhem brehu.To znamena,nemame si s toho nic delat,proste nema to smysl.A tohle jsem videla uz v zime,ze ma nekdo blizky odejit na jiny svet a s nim zaroven mlada zena taky pribuzna.Videla jsem ho ,ale nepoznala,protoze byl hubeny,a to se stalo az ted,v zime byl obr chlap,takze me ani nemapadlo,ze by slo o nej.
Tedy podle nich nema cenu se o to moc starat a asi je dobre ho jen psychicky podporovat a on je vnitrne silny,je to z nej citit,vim to...
Horsi je okoli,jeho maminka(moje tchyne) jeste zije ma neco pres 80 let,je nutne jeste se starat o ni,ale ja zase vim,ze tu bude jeste par let.Diky za ty dary,ze to vim,je to dost potrebne.
Na tu chemoterapii asi pujde,ale asi je to k nicemu.Leky ,ktere bral jeste pred tydnem po 6-ti hodinach,ted uz bere kazde dve hodiny a to jeste nezabira.Bude asi brzy brat morfium,ale to uz bude jen spat.Zazili jsme to s tchanem pred 20 -ti lety.
No,proste tak jak mela mamka odchod by jsme si mohli jen prat.Na miste ji seklo srdce a zemrela u telefonu,jak si chtela privolat sanitku.Ta to mela rychle az se divila,co se stalo.Videla jsem ji pri telepatii jak byla nad svym telem a nevedela co se deje.Proste odesla nahle a necekane.
daiterr
-
15. 10. 2011 17:35

Gariasi,

Pro upřesnění - to, že má mít člověk všecko co nejvíce "na háku", znamená především, aby tímto přístupem nabral co nejvíce psychických sil pro boj s danou nemocí! Nijak mu nepomůže, když se tím bude užírat.. Copak nevíš, že to ti doporučí i lékař? "Aby sis nic nezabíral"?

Jenomže ty všecko hned vytrháváš z konceptu, jen abys mohl pranýřovat. No tak si to užij.

Je mi vážně líto toho pána, co tou nemocí trpí a snažil jsem se jen napsat to, o čem vím, že už pomohlo. Nic víc.

A pokud ti vadí, že nesdílím tvé ctěné názory a furt si tu"melu svoje bludy", tak to je prostě holt život. Ale zatím jsi mě vůbec o ničem nepřesvědčil. Nečteš nabízené odkazy, machruješ, ale na otázky jako obvykle neodpovíš, jsi jen samá vymluva výsměch.. Tak proč tu vůbec ztrácíš čas? Vlastně - proč ho tady lidi vůbec ztrácejí s tebou?
daiterr
-
15. 10. 2011 17:13

No fajn, ty "nulové svedomie".. tak poraď něco ty, když máš rozumu plnou hlavu.. Ty jen tak rýt jak vidle do hnoje, ale jak máš odpovědět na otázky, tak se kroutíš jak hadica..

Kde tady někomu nedoporučuju chemo? Neumíš snad číst nebo co?!! Jasně jsem psal, že nad 60 procent jo a když to bude méně, tak to zvážit! A ne, že nedoporučuju..

Poslouchej, to děláš tak běžně, Že když nemáš na něco odpovědi, tak jen ryješ a zesměšňuješ? A vůbec - jak ty chceš tady o něčem komunikovat, když si čteš názory tak na deset procent?

Místo vysmívání teda poraď něco ty.. pane "odvaho".. Ono se to moc dobře radí, když jsme zdraví, v pohodě, nic jsme nezažili a jedemesi svoji materialistickou lajnu.. To se nám to směje viď?
garias
...
15. 10. 2011 16:32

zbytek je na vašem švagrovi. Nejlepší by bylo, kdyby absolutně "měl všecko na háku a jen nad nemocí mávl rukou"

kolega radí vášmu švagrovi nechodiť na chemoterapie a aby mávol rukou nad nebezpečnou chorobou.

Pán daiterr, "obdivujem" vašu odvahu, ktorá sa zakladá na nulovom svedomí.
garias
...
15. 10. 2011 16:28

Je mi ľúto daiterr, ale ja tvoje nezmysly nečítam ani z 10tich percent :) Je to úplne zbytočné.
Píšeš tú takú kôpku dezinformácií, zavádzaní ľudí a lží, že je naozaj strata času sa tomu venovať.
daiterr
-
15. 10. 2011 15:32

Jelitko,

tak přemýšlím, co bych udělal na místě vašeho švagra.. Je dost těžké si to byť jen představit, protože už jen zjištění člověka, že tuto nemoc má, musí být neskutečně frustrující..

Tak v první řadě bych na jeho místě rozhodně zkusil něco, čemu on sám věří. Jestliže tam u vás máte nějakého léčitele, léčitelku, tak určitě začít tam. Samozřejmě jděte k takovému člověku, za kterého mluví skutečně uzdravení lidé a ne výše vybíraných peněz, to především..

Pokud je váš švagr věřící, zkuste s ním obejít známá místa "zázračných vyléčení".. zkuste navštívit Mrtvé moře, protože tudy kráčely prazáklady víry a také chrámy, které si bude přát sám navštívit.

Vše, co jej trápí v životě, tak by měl hodit za hlavu. Teď není nic důležitějšího, než myslet na sebe. Skupinová terapie - chce to co nejvíce lidí. Společná energie může opravdu pomoci. Je dobré ve vaší blízkosti vědět o někom, kdo toto už dělá. Znáte někoho?

Má váš švagr nějaké místo, kde se cítí opravdu nejlépe? Pak by měl být především na tomto místě.
Chtěl si někdy splnit nějaký sen? Pak je na to správný čas.

Zásady:

- starosti a strasti, pokud je to jen možné, okamžitě "hodit za hlavu"

- dělat jen ty činnosti, které dělají radost. Nic jiného nemá smysl.

- pobývat jen tam, kde se cítí dobře a s těmi, se kterými je mu dobře.

- pokud je věřící, pak navštívit "místa zázraků".

- ke skupinové terapii získat co nejvíce lidí, kteří na něj budou myslet.

- omezit stresové situace. V takovýchh chvílích raději ani nesledovat zpravodajství a podobně..

- poslední a nejhorší zásada - ať uděláte cokoliv, nikdy není nic zaručeno předem.. Může to vyjít a také nemusí. Ovšem už jen pocit, že pomáháte švagrovi, ten se už nikdy neztratí. Takže NELPĚTE na tom, že TO MUSÍ VYJÍT, ale naopak - berte to jako příležitost ke svému i jeho vývoji.

A zbytek je na vašem švagrovi. Nejlepší by bylo, kdyby absolutně "měl všecko na háku a jen nad nemocí mávl rukou", což by z něj okamžitě veškeré nahromaděné stresy dostalo pryč. Ovšem sám osobně si to neumím představit a říkám předem - já bych to fakt asi nedokázal tváří v tvář této nemoci.. Ono se to tady moc lehce radí na sklo, ale tváří v tvář realitě se z toho pak člověk může zbláznit..

To, co jej totiž teď nejvíce bude oslabovat, nebude ani tak fyzická nemoc sama o sobě, ale spíš vědomí, že tu nemoc má.. Co myslíte? Dokázal by to hodit za hlavu aspoň trochu?

Další věc - na tyto nemoci se doporučuje "hladovka", kdy se pije pouze čistá voda.

Zkuste také "spinování vody", je to jednoduché a už se tu o tom psalo. A zkuste spinovat všecko, co vám přijde pod ruku.

Také by stálo za úvahu se poradit s přáteli z druhého břehu. Třeba poradí, jak dál.

To je tak asi vše, co jsem si dovolil poradit a hlavně - ři´dte se také intuicí. Pokud chemoterapie má naději na úspěch, tak nezavrhovat, ale jak říkám - chemo je dost drastická věc. Pokud bych věděl, že zabere alespoň ze šedesáti procent, tak bych to riskl, ale jak se čísla pravděpodobnosti pohybují v nízkých hladinách, je na zváženou, zda raději ten čas neinvestovat jinam..

Slyšela jste o MMS? I tam byly úspěchy, ale je to dost razantní.

Co koloidní stříbro? Máte možnost si jej dělat? Sám ho používám a výsledky jsou více než slušné, ovšem to se týká běžných virů a bacilů, které tímto většinou zdárně potírám.

tady posílám odkaz:

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=18

a vůbec, zkuste si prostudovat celé to forum "u pramene", protože je možné, že tam najdete něco, co opravdu pomůže.




Gariasi,

tak už jsi to až sem jistě zdárně dočetl, královsky jsi se pobavil, zasmál a to je super, prodloužil sis aspoń život, no ne? Co? "o)

Ale uvědom si jedno - CO bys asi tak chtěl TY osobně třebas této dámě poradit, kromě chemoterapie a "dochtorů s upratovačkami"? Tady je každá rada nad zlato.. Pro tebe jsou věci napsané výše jen "výplod pomatence", ale já si za těmito radami budu stát, protože mnohé z nich lidi z takových problémů vysekaly.. Klidně si tomu říkej fanatismus, nebo placebo-sračky, mi je to fuk..

Třejba si na tohle dopisování jednou sám vzpomeneš, až i pro tebe přijde ten správný čas..

"Bůh a nemoci a tak dále.." Tak nejsem moc zběhlý v ortodoxních naukách, ale jestli se nepletu, tak jsme chtěli po tom "dědovi na obláčku" přece svobodnou vůli ve všem a aby nezasahoval, ne? Tak se pak není co divit, když k té naší "škole tady na Zemi" patří i nemoci a jiné věci, jako výukový prostředek..




dalila
...
15. 10. 2011 15:18

ja si myslim ze vobec nechapete o com pise daiterr...podla mna ako chemoterapia,tak aj dobra pohoda daneho cloveka je potrebna k uzdraveniu...a niekedy proste ten clovek to uz ma spocitane a musi odist :(...ja som bola uz na onkologii a dufam ze nikdy viac...sama by som radsej doma zomrela ako sa tam trapila...kto nezazil ten o tom tazko moze pisat...
Jelitko
jo
15. 10. 2011 14:30

taky si myslim,ze tu starcite cas...
ja nejsem nabozensky fanatik,jen mam svuj nazor,ktery mam podlozeny svyma zazitkama s rodici a ostatnimi co jsou na jinym svete,ale tomu VY nerozumite...a chci svagrovi pomoci sama za sebe,bez vedomi tech ostatnich vericich.
garias
..
15. 10. 2011 14:25

Len napíšem ešte jeden dotaz: Nieje vám divné, že veriaci prosí Boha o pomoc vo veciach, ktoré sám ten Boh vytvoril? :D Pretože ak existuje stvoriteľ, čo podľa mňa každý normálny vie že nie, ale ak by bol, tak ako stvoriteľ stvoril aj choroby. Prinajmenšom jej umožnil existovať.
A ak niekto chorobu má, je predsa nezmysel, aby ste sa modlili k Bohu, alebo uskutočňovali posedenie pre zhluk nejakej tej akože energie. Vymyká sa to totiž logike - žiadať od niekoho opak toho (Boha), čo práve urobil a za čím si stojí (choroba).
Veľmi sa obávam, že tu strácam čas.
garias
...
15. 10. 2011 14:20

Musím, lebo inak nemôžem :D

Tiež ma nesmierne zaujíma odpoveď :D Ale inak je zaujímavé, že ľudia chcú radšej posedenie pri ohni, ako chemoterapie pre blížneho :) Prepáčte mi to, ale ja sa proste musím smiať :D
Jelitko
pane daiterr
15. 10. 2011 14:06

prosiiim,pomozte mi vyresit,jak mam s pomoci skupinove energie,co je ve me i blizkych pratel toho meho svagra,mu pomoci s touto straslivou nemoci.Ja totiz jsem taky presvedcena,ze mu spis pomuze energie lecebna,nez nejaka chemoterapie,ktera svagra ted ceka v nejblizsi dobe.Ja bych mu totiz moc rada pomohla a nevim jak na to.Neco jsem o tom taky slysela a myslim,ze by jsme tu par lidi dohromady dali.Ono je stejne jedno jakeho jsou lidi nabozenstvi,Stvoritel je jeden a svagr je verici a ma pratele okolo sebe taky verici.Vite jak na to?Poradte mi prosim.
Pane garias,prosim nereagujte na muj prispevek...
daiterr
-
15. 10. 2011 13:34

Ohledně placeba - pořád v tom vidím "aktivaci energetického potenciálu člověka", nic víc, nic míň..

K tvému dojmu z mých vět - tak nějak jsi to popletl ne? Pokud vím, tak mozek tu obhajuješ výhradně vždy ty, "jako něco superúžsné".. To, že o něm napíšu jen ve spojitosti s komatem, ještě proto nebude úžasný.. Že žiju ve "svém světě"? No.. v podstatě KAŽDÝ žijeme ve "svém světě", který si přetváříme. Samozřejmě, že je okolo nás násilí a bordel, ale to je bohužel škola, nic víc... Sice hnusná, nechtěl bych ji zažít na vlastní kožuch, ale je..

"Úžasnost duše" v jistých situacích.. No já nevím... říká ti něco pojem "dualita"? "o)

"//meditace sama o sobě je pouze nástroj na synchronizování energetického potenciálu člověka//
A tu už vôbec nemienim reagovať, pretože podľa mňa nemáš ani len potuchy, čo si vlastne napísal :D!

No.. Spíš mám pocit, že TY jsi vůbec nepochopil, co píšu "o)) Ale když už jsme u toho - TY máš "potuchy", o čem píšu?

Meditace totiž opravdu nic jiného není, než synchronizace energetického potenciálu. K tomu samému slouží modlitby a podobně. Přece jsi jednu dobu chodil do kostela, ne? Když se lidi opravdu upřímně "modlí", tak je to i znát. Dokonce to bylo několikrát změřeno. To je legrace, co?

Je to zkrátka všechno jen o práci s energií, nic víc.. A myslím si, že za tímto účelem byly původně zakládány náboženství - ne proto, aby nějaký pablb ovládal davy, ale aby se lidi pomocí "modlitby" hodili do klidu a tím v sobě postupně mohli aktivovat energetický potenciál a pracovat s ním. O nic jiného ani nejde.

Pokud s energií moc nepracujeme a chceme ji použít jen ve stavu nejvyšší nouze, tak se pak nemůžeme divit, že je to prakticky sázka do loterie.. Něco jiného je pravidelný trénink a něco jiného nárazové použití, které může, nebo nemusí vyjít. A taky dost záleží na tom, jaky ten potenciál dotyčná osoba právě má.

Mimochodem - jak je to teda s těmi "nejmenšími částicemi", sílou, hmotnou částicí a informací?
garias
...
15. 10. 2011 11:41

Placebo efekt je považovaný za reakcie tela prostredníctvom mysle. Napríklad ak vám dá niekto liek, pričom je to v skutočnosti iba cukrík, a vy si myslíte, že vám to strašne pomáha, je možné že pracuje PLACEBO a vy sa skôr uzdravíte.
Dá sa to považovať za anomáliu a nieje to absolútne preskúmané. Mnoho ľudí sa veľmi túži uzdraviť a napriek tomu sa im to nedarí. Takže máme prípady, kde placebo zcela nefunguje. Alebo liečba pozitívnym postojom takisto.

Zo všetkých tvojich viet mám dojem, že ty považuješ človeka za niečo nadvesmírne. Stále mám dojem, že žiješ iba vo svojom svete. Podľa toho čo píšeš je mozog niečo hyperúžasné, najúžasnejšie zo všetkých tvorov v celom vesmíre a duši sa nič nevyrovná.

Stačí vidieť ak osa ľudia vraždia, ako nadávajú, ako zúria keď s nimi niekto nesúhlasí :D a razom je tá úžasnosť duše preč. Stačí trocha uvažovať.

//meditace sama o sobě je pouze nástroj na synchronizování energetického potenciálu člověka//

A tu už vôbec nemienim reagovať, pretože podľa mňa nemáš ani len potuchy, čo si vlastne napísal :D
daiterr
-
15. 10. 2011 9:44

Placebo efekt - pokud tím myslíš to, že je to nastartování vlastního obranného systému v těle, které pak napomáhá např. uzdravení, pak ano. Jinou funkci za oním slovem "placebo efekt" nevidím..

"Ludský mozog.." - viděl jsi někdy naživo lidi v komatu? Pokud jsi je viděl, tak sis jistě všiml, že mozek opravdu docela zdatně ovládá toto tělo. Dokonce natolik, že tělo i jakž takž funguje. Polyká potravu, vyměšuje (samozřejmě ne vždy, záleží také na zranění a podobně), dokonce ovládá i nějaké ty mimické pohyby. Omezeně, ale přece. V tomto případě ano, mozek opravdu funguje zdatně ale.. co z toho, když je to tělo, stroj, který nic nechápe, nevnímá, neřeší a tak dále. A přitom je mozek v mnoha případach naprosto v pořádku.. Přesto tyto funkce neplní a proč?? Když je teda v pořádku?? Protože tu chybí cosí víc? Nějaký "řidič" co by tělo ovládl? Chybí tu ona tolik nenáviděná "duše"? Neboli energie? Vím, že to nebereš, tenhle názor a tak si klidně zůstaň u toho "mozku supermana", je to tak pro tebe o.k. Já však za tím vidím mnohem víc, co ještě bylo navíc mnohokrát naznačeno i ve vědeckých kruzích.. Nebudu ti teď tady připomínat různé story od Rossové, Modyho, ani Newtona, protože to jde stejně mimo tebe a vlastně.. je to tak dobře..

"To že telo funguje do veľkej miery so zásahom mozgu, ale bez zásahu vedomia, dáva životu možnosť žiť.
Ak si niekto myslí, že stačí meditácia na to, aby sa bunky rakovinové napríklad začali obnovovať, alebo dokonca niekoho iného, na koho desať ľudí pri seanci myslí, je na veeeeeeeeeeeeľkom omyle."

No.. tak tady se obávám že ty jsi na "veeeeelkom omyle"... právěže opak je pravdou - meditace sama o sobě je pouze nástroj na synchronizování energetického potenciálu člověka. Pokud se dělá správně, (nemusí to být zrovna meditace), pak to má super výsledky. Vyzkoušeno, ověřeno i laboratorně za přítomnosti nesčetných vědeckých kapacit nejenom v dnešní době, ale i v minulosti. Navíc - už jsem tady na to mnohokrát poukazoval, takže už jsme to i řešili..

"Stačí si uvedomiť, že častice sa skladajú z atómov (Grécky nemenný) a z ešte menších častíc, ktoré atómy konštruujú. Z atómov zasa molekuly. Niektoré látky vykazujú veľkú pevnosť, súdržnosť, iné sa správajú ako nehmotné.
Teória akýchsi kvánt, alebo pružinová teória je síce mladá, ale zatiaľ moc neobstála."

Tak mi vysvětli ty "eště menšie častice.." "o)

Vysvětli mi:

- CO jsou vlastně ty nejmenší částice.. (nápověda:
už se přece několik desítek let ví, že to jsou kvanta energie a na tomto základě je postaveno mnoho nových vědeckých teorií..)

- CO je to "informace"? Na jakém základě se projevuje a z ČEHO je?

- CO je to "SILA"?? Na jakém základě se projevuje a z ČEHO se skládá?

- CO je vlastně "hmotná částice"? Na jakém principu je tedy "hmotná?" Jak se projevuje? Myslím vědecky, nikoliv "vjemově tak, jak si nám dovoluje zprostředkovávat mozek.."

Osobně za tím vším vidím jen jediné - kvanta energetických vln, nic víc. Zbytek už je jen výsledkem vzájemné interakce těchto energetických kvant. (mimo jiné - zeptej se opravdových vědců na "vznik vesmíru.." Vsadím se, že ti řeknou, že "velký třesk vznikl nahromaděním obrovské energie a to vedlo k mohutnému kolapsu, kdy byla do okolí vržena obrovská množství energetických částic..)
garias
podvedomý
15. 10. 2011 8:53

Nikdy som nepopieral PLACEBO EFEKT. Doktori a ľudia pracujúci v oblasti chirurgie by určite o tomto ľudskom fenoméne vedeli povedať svoje.

Treba si však uvedomiť istý fakt. Aby človek prežil, musí na svojom tele niečo ovládať a niečo nesmie. Predstavme si, že by ste nevedeli ovládať hlad a umreli od hladu. Alebo vedeli ovládať tlkot srdca, zabudli na srdce a zomreli.
Ľudský mozog niečo ovláda niečo nie a napríklad zástava krvácania krvnými doštičkami je jednou z vecí, ktorým určite nedokáže zabrániť. Je to super, pretože keby vás vycucal komár a vám sa nezrazila krv, určite by ste počas spánku zomreli.
To že telo funguje do veľkej miery so zásahom mozgu, ale bez zásahu vedomia, dáva životu možnosť žiť.
Ak si niekto myslí, že stačí meditácia na to, aby sa bunky rakovinové napríklad začali obnovovať, alebo dokonca niekoho iného, na koho desať ľudí pri seanci myslí, je na veeeeeeeeeeeeľkom omyle.
garias
...
15. 10. 2011 8:46

Stačí si uvedomiť, že častice sa skladajú z atómov (Grécky nemenný) a z ešte menších častíc, ktoré atómy konštruujú. Z atómov zasa molekuly. Niektoré látky vykazujú veľkú pevnosť, súdržnosť, iné sa správajú ako nehmotné.
Teória akýchsi kvánt, alebo pružinová teória je síce mladá, ale zatiaľ moc neobstála.

Ono samotný pojem ENERGIA bol vytvorený len na základe popisu nejakých udalostí. Niečo ako SILA. Energia svetla môže byť založená na inom princípe ako energia gravitačná, alebo magnetická. Energia hmoty zasa potenciálna, kinetická apod.

Slovo energia vyjadruje určité správanie sa hmoty, nejaké jej vlastnosti. Hmotou nazývame tie časti vesmíru, ktoré disponujú určitou energiou.

Napríklad taká gravitácia. Tá je doslova neuveriteľná, pretože vysiela zvláštne sily, ktoré priťahujú iné častice. Čo je to za silu, akou energiou disponuje?

My to nazveme len energia, pretože máme dojem, že všetko čo pôsobí, by malo na to mať nejakú energiu. Ale o akú sa jedná, ako funguje, o tom nemáme ani potuchy. Preto si myslím, že povedať: "Ja viem, že všetko je energia" je síce pekné, ale autor povedal začiatok aj koniec svojho poznania energie.
daiterr
-
15. 10. 2011 7:38

Gariasi,

nelze brát všechno jako "hmotný svět", když se stejně všechno skládá pouze z kvant energie. Na toto téma tu padlo mnoho úvah. Všechno je pouze energie. Nevěříš? Tak se v tom případě ptej tam, kde se učíš, či studuješ. Hmota neexistuje! Jsou JEN KVANTA ENERGIE, ze kterých se všechno skládá!

Takže osobně jsem přesvědčen o tomto, co píšu výše. DOKAŽ MI, že existují jakési "hmotné" částice (myslím opravdu hmotné a ne skládající se zase z kvant energie..) a pak teprve se můžeme bavit o tom, že vše je jen "materiální hmota"..

To, že člověk "něco cítí, nahmatá, chodí po něčem, může do toho kopnout" - to pro mne neznamená nic jiného, než pouhou vzájemnou interakci energetických kvant. Kdybys zašel za do CERNU za tamními vědci, tak by ti řekli totéž.

Proto beru všechno okolo, jako energii a nikoliv jako hmotu. Hodně lidí naopak bere vše okolo sebe jako "hmotu" a tím pádem nechtěně oddděluje od sebe "materiálno" a "dedušku na obláčiku s vidličkami a anjeliky", neboli to, co se nazývá "duchovnem". Pak je jasné, že se nelze dopátrat ničeho.

Vezměte ale vše jako energetický celek (což tak opravdu je) a rázem najdete paralely mezi nemocemi a jejich příčinami. Vše je jen energie a jako taková, je samozřejmě v interakci mezi sebou. To, se například v této realitě projevuje nemocemi atd..

Teď zkusím rozebrat, co jsi psal, jestli dovolíš..

"Akože poukazovať na nejakú nebezpečnú vec, že nie je nebezpečná, len preto, že jednému, alebo pár ľuďom neublížila, považujem za zcela nesprávny postoj. Každý máme predsa inú imunitu, odolnosť, telo a to znamená, že jeden z danej veci ochorieť môže a druhý nemusí. Varovať ale treba všetkých !"

No.. Tak tady jsi v zápalu boje a snaze "zesměšnit toho blba Daiterra" nepochopil podstatu toho, co jsem psal. Ber to tedy čistě matematicky - na jednu stranu postav součet energetického potenciálu všech škodlivin, se kterými člověk přijde do styku (voda, jídlo, cigára atd. atd.) a na druhou stranu postav energetický potenciál daného člověka. Dostaneš samozřejmě dvě čísla, které ti okamžitě řeknou, jak si na tom "obě strany stojí"..

Jiný energetický potenciál má člověk, který je v klidu a užívá si života a jiný bude mít člověk, který denně vstává se stresem do práce. To je snad pochopitelné, ne? Pak se není co divit, že "některé lidi něco dostane a jiní jsou v pohodě", ovšem svádět to jen a jen na "materiální" věci, nelze. Vždy se musí brát v potaz interakce DVOU energetických potenciálů a ne jen JEDNOHO.. (Dva = člověk versus součet škodlivé bilance)

"Hypotézu o skupinovom liečení považujem ďalej za absolútne zcestnú a nesprávnu. To by si mohli doktori, sestričky a trebárs aj upratovačky od vedla v nemocniciach miesto liečenia a operácií sadnúť do kruhu, rozjímať o nesmrteľnosti chrústa a uskutočňovať ono "zázračné liečenie". Každému z nás je úplne jasné, že je to nezmysel."

Z toho si nic nedělej, protože to chce čas. Je krásné něco sepsut, ale sám o tom nic nevědět a díky neznalosti jen na to plivat, viď?

Byl jsem toho svědkem a funguje to. Je to jen otázka zase součtu "naladěných" energetických kvant, nic více, nic méně. Dokonce tuto možnost má každý z nás. Pointa je ovšem v tom, že jen hodně málo lidí ji umí použít.. Takže se nemusíš bát, že by "upratovačky a lekári hojdali ve špitále nohami.." Doba, kdy člověk začne využívat naplno svůj energetický potenciál, je ještě fakt daleko. Zatím se teprve učíme s tím pracovat.

"Vše je o energii" to je prosím ďalšia neurčitá veta. jej autor nemá potuchy čo je to energia a kde všade o energiu ide. My dobre vieme, že je tu aj informácia."

Fajn, tak mi vysvětli, prosím, CO JE TO INFORMACE.. Já myslel, že je to opět zase jen a jen energie o určité "fiktivní" hodnotě.

"No a na koniec považujem za úplnú drzosť spájať psychické pocity s fyzickým poškodením tela. Stačí si uvedomiť život politikov a podľa onej teórie by všetci títo ľudia, plní napätia,stresu, museli byť "zamorení" rakovinami a inými chorobami od päty po hlavu. Čo sa samozrejme nedeje."

No a já zase nakonec můžu považovat za drzost, žes napsal tenhle odstaveček, aniž bys vůbec vzal v potaz, že NEMÁŠ vůbec zkušenosti v té oblasti a jen slepe píšeš to, co si ty myslíš, že je jen podle tebe "správné", ale nikdy jsi u ničeho vážného nebyl.. Až budeš makat nějakých 20 let na onkologii a dívat se, jak lidé, kteří tam přijdou, ti schnou v podstatě před očima a pak je vyvezou nohama napřed, pak se možná začneš i ptát, JAK je možné, když přece dostávali tu nejlepší péči, přes to zemřeli a.. jak je možné, že lidi, kteří léčbu odmítli, žijí vesele dodnes?

Upřímně - už jenom to, že člověka zavřou na takovém odddělení, tak už jen toto sakramentsky rapidně sníží jeho "energetickou bilanci", takže má ten boj značně ztížený.

Za toto samozřejmě nemůže personál nemocnice, ale neznalost "energetických zákonitostí".. Vše, co se nám děje, má od nás i odezvu ve formě energetických kvant. Jestliže na tom oddělení umírají lidé, tak se ta energie z toho umírání zákonitě hromadí a pak další příchozí to má o to těžší, aby se ubránil už jen tomu, že "tam musí být.." Jen si klidně pro poučení někdy na takové oddělení zajdi sám.. vsadím se, že tam nebudeš chtít být ani o vteřinu déle, než je nutné..
Ty lidi už začne zabíjet jenom to, že na takovém místě jsou! A tohle není ode mne, ale právě od těch lidí, co odtamtud odešli s tím, že léčbu nechtějí a chcou v klidu umřít doma..

"Niektorí bohatí ľudia žijú šťastné životy a sú veľmi chorí a iní chudobní, trápiaci sa denno denne zdraví ako rybičky. Platí to ovšem ja naopak."

Nikdy nevíš, zda ten, nebo ten je opravdu šťastný, jak se na venek jeví.. V tom je ten problém.

"Vlny a energie a vlnové dlžky / nieje moc pravda"

No fajn, já ti zas tady tvrdím, že je to sestsakra realita, protože ta kvanta vln, co bombardují povrch Země, jsou teda pořádná! Nějaké wifi a mobily, co mají výkon tak do 2W, se tomu rozhodně nemůžou rovnat..

A jednu perličku ti řeknu. Bydlím také nedaleko dvou vysílačů. Bylo tu relativně všecko naprosto v klídku, protože nám kdysi tvrdili, že "jsou to pouze přenašeče signálu", nic víc. A nepamatuji se, že by někdo onemocněl tou hroznou nemocí.

Ale zhruba před třemi lety nám kdosi "osvícený" vysvětlil, "že houby přenašeče signálu. Jsou to pořádně silné vysílače a ty vlny.. lidi.. no ty vám tak škodí, že to je na raka..!" Během pěti let zemřelo v naší vsi 12 lidí na tuto nemoc a navíc to byli lidé, kteří před tím kromě běžných rým něměli nikdy problém..

Jistě můžeš namítnout leccos, ale osobně v tom vidím hlavně to, že lidi v podstatě zabil mnohem více PODDVĚDOMÝ stres z toho, "že musí žít u rakovinotvorných vysílačů", než vysílače samotné.

A další zkušenost - často vídávám stáda snčí zvěře a divočáků, jak se vesele pasou nejen v blízkosti vysílačů, ale všude v širém okolí. Pokud vím, tak především zvířata v přírodě by se nebezpečným věcem VŽDY vyhla..

Tím nemíním zlehčovat dopad škodlivosti prostředí na člověka. To v žádném případě. Poukazuji JEN na to, co ty furt odmítáš pochopit - že škodlivost prostředí a všeho je JEDNA věc, ale energetický potenciál člověka (zvířete) je DRUHÁ věc..

Pokud člověk nemá dostatečně vybudovaný obranný energetický val, pak je jasné, že ho bude dostávat vysílač mnohem snáze, než člověka, který tuto obranu má!

Takže si příště nech ty svoje řeči o nějaké "drzosti", či "zlahčování" a zkus mi tato slova napsat tak za dvacet let, až opravdu budeš nějaké zkušenosti ze života mít.. "o)
Jelitko
pane daiterr
14. 10. 2011 22:11

diky za poucny clanek,je to fakt,moc zalezi na klidu cloveka a ma to pak vliv na zdravi,ale ty okolnosti se kteryma clovek zije se nedaji prejit.Treba tady se vzdy najde nejaky magor,ktery spaluje plastik,jen tak z nevedomosti o skodlivosti a ze ublizuje tim taky sobe a sve rodine.Neni tady klid a zije se tady v rachotu,troubi auta jak sileni,svatby hraji na plne obratky do ranich hodin a bezohledne na cele okoli(to vy to v CR nemate),ale zase tady se ji lepe a je to sama zelenina,kure vam zariznou pred ocima a ovci skoro taky,takze kazdy stat ma nejake jine problemy v zivote.
Jinak ja jsem se do IL dostala tak,ze manzel studoval u nas v Brne veterinu,takze jsem tu 27 let.Ti okolo me odesli na rakovinu kazdy v jinem roce.Tchan je tam 20 let,tatinek 5 let a svagr s tim bojuje ted.Jen tak mimochodem ja jsem o jeho odchodu vedela uz v zime,jen jsem si nebyla jista,ze je to on,protoze jsem ho videla stihlyho a zime mel pres 100kg,takze ta rakovina ho zmenila.Hubne kazdy den a ted ma jak stihly kluk tak 75 kg a to hubne dal...Rodina me uz veri a maji obavy,ze ma jeste s nim odejit nejaka mlada zena a ja taky presne nevim kdo.Takze ocekavame velice tezke obdobi.pro nas ten rok 2012 fakt bude katastrofou.
Uz by opravdu se melo na tu potvoru-rakovinu konecne najit reseni,uz dlouho radi na svete a denne si bere moc lidi na jiny svet.
garias
...
14. 10. 2011 20:46

Čo sa týka posledného príspevku diterra o vlnách z kozmu apod "rôznych vlnových dĺžok", tak to nieje moc pravda. Pravda určite je, že tu je nejaké vlnenie, kozmické žiarenie, ktoré má určitý vplyv napríklad na evolúciu apod.
Faktom však je, že človek je schopný vytvárať omnoho silnejšie vlnenia ako mobily, žiarenie z televízorov, monitorov, vysielačiek, rozhlasov či veľmi silné radarové.
Človeku, ktorý je dlhšie vo veľmi silnom poli, môže toto pôsobenie skutočne ublížiť. Práve preto bolo v Ríme štatisticky najviac chorých na rakovinu práve na severe Ríma - v blízkosti vatikánskych vysielačov.

Je to veľmi vážna vec a nezľahčoval by som niečo škodlivé tým, že "veď je aj iné škodlivé a to nám moc neubližuje".
garias
... daiterr
14. 10. 2011 20:16

Akože poukazovať na nejakú nebezpečnú vec, že nie je nebezpečná, len preto, že jednému, alebo pár ľuďom neublížila, považujem za zcela nesprávny postoj. Každý máme predsa inú imunitu, odolnosť, telo a to znamená, že jeden z danej veci ochorieť môže a druhý nemusí. Varovať ale treba všetkých !

Hypotézu o skupinovom liečení považujem ďalej za absolútne zcestnú a nesprávnu. To by si mohli doktori, sestričky a trebárs aj upratovačky od vedla v nemocniciach miesto liečenia a operácií sadnúť do kruhu, rozjímať o nesmrteľnosti chrústa a uskutočňovať ono "zázračné liečenie". Každému z nás je úplne jasné, že je to nezmysel.

"Vše je o energii" to je prosím ďalšia neurčitá veta. jej autor nemá potuchy čo je to energia a kde všade o energiu ide. My dobre vieme, že je tu aj informácia.

No a na koniec považujem za úplnú drzosť spájať psychické pocity s fyzickým poškodením tela. Stačí si uvedomiť život politikov a podľa onej teórie by všetci títo ľudia, plní napätia,stresu, museli byť "zamorení" rakovinami a inými chorobami od päty po hlavu. Čo sa samozrejme nedeje.
Niektorí bohatí ľudia žijú šťastné životy a sú veľmi chorí a iní chudobní, trápiaci sa denno denne zdraví ako rybičky. Platí to ovšem ja naopak.
daiterr
-
14. 10. 2011 12:00

(už předem se omlouvám za pravopisné chyby)

Jestli člověk hulí, nebo nehulí, tak to ani zdaleka nemá vliv na to, zda takovou nemoc mít bude. Znám dost lidí, co celý život hulí, chlastají, cpou se sajrajtem a táhne jim k devadesátce a jsou jak rybičky. Takže takové ty kecy o "škodlivosti hulení, žrádla" a jiných věcech - to je k ničemu.

Tato nemoc má původ v něčem úplně jiném a je to přímo psychika člověka. Tady narážím na "zázračná uzdravení", což není nic jiného, než buď skupinová energie lidí, kteří "jedou na stejné vlně" a právě mají "přání, aby se dotyčný uzdravil", takže tato energie pak je schopná (pokud je dostatečně koncentrovaná) doslova "přetvářet hmotu on-line" a tak se můžeme stát svědky "zázraků", a nebo jde o vlastní energii dotyčné nemocné osoby, která tuto osobu takto "svépomocí" dokáže zase dát do pořádku.

Vše je o energii. To je celý ten špás.. Pokud bude člověk nespokojený vnitřně sám se sebou tak, že svůj život bude považovat jen za sled nepříjemnosti a cestu životem za strastiplnou, pak bude odezva i taková, že může mít tuto nemoc.

Stačí dlouhodobý stres, nebo dlouhodobé "užírání se nad něčím (někým)".. Stačí, když budete mít třebas z jídla, pití, nebo čehokoliv jiného - výčitky svědomí (např: "to je dobré jídlo, ale... neměl bych to jíst, má to ta éčka a ty mi škodí..) Stačí, když budete mít snahu ostatní lidi kolem sebe nějakým způsobem ovládat, protože máte pocit, že "jedině vy jste ti povolaní a ostatní musí poslouchat" (častý případ otců a matek v rodinách, kteří si myslí, že svět se pořád točí podle nich..)

No a pozor - tuto nemoc můžete dostat i z toho, že vás dlouhodobě bude trápit osud světa, lidí kolem vás, budete takříkajíc "smutní místo nich".. Všechno je to především z v nás samotných!

Pokud budu mít pocit, že to, co piju, jím, hulím, či jinak požívám - mi škodí, pak už si tímto zakládám psychický nesoulad ve svém nitru. Dlouhodobě to může vést právě k takovým nemocem, nebo i alergiím, ekzémům a ... prostě snad ke všem nemocem.

Takže jakoukoliv činnost člověk dělá, tak by si ji neměl protivit, ale naopak z ní mít opravdovou radost, jinak si zakládá postupně na stále větší a větší problém..

Samozřejmě, že se to moc dobře tady na skle kecá, ale realita je o něčem jiném - denně jsme konfrontování s různými druhy nesouladu a stresu, takže denně "si přihříváme polívčičku".. Ti, kteří dokážou "vypnout" a umí relaxovat, tak si dané problémy časem pročistí. Ale ti, co den za dnem vstávají se starostmi v hlavě, bohužel směřují k nějakým těm nemocem. Nemoc = jedna možných výukových metod našeho těla pomocí našeho vnitřního "já" tak, aby kráčel tímto světem v rovnováze.

Rakovina je nemoc potvora. Neptá se, zda ten, nebo ten člověk je hodný, či zlý.. Ta jde jen a jen tvrdě po nahromaděných důsledcích našich neshod. Což neznamená, že by člověku neškodily nbapříklad jedy, radiace a podobně - jasně, že škodí, ale pomocí vlastní "vyrovnanosti", tedy pomocí "vlastního energetického obranného potenciálu", jsme schopni buď tuto nemoc trvale potlačovat v takovém prostředí a nebo alespoň přibrzdit do té míry, že dříve sejdeme věkem, než touto nemocí.

Většina z nás takto neustále podvědomě "bojuje" a tím se chrání vůči mnoha nemocem. Ale je mezi námi hodně takových, co buď už nemají dostatek sil k boji a nebo také boj vzdávají a nechávají vše osudu. Takové lidi je třeba podpořit.

Jiní zase touto nemocí procházejí díky svým hluboko zasutým, ale neustále "hlodajícím" bolestem, výčitkám, nebo také díky "lpění na něčem".. Možností je opravdu mnoho. Jistě znáte z okolí třebas případ, kdy v rodině někdo zemře a? partner zanedlouho onemocní touto strašnou nemocí.. Je to ne proto, že by tuto nemoc v sobě neměl a "najednou ji má" (protože si myslím, že všichni bez výjimky máme v sobě zárodky této nemoci), ale je to proto, že prožil strašlivý stres a ten si v sobě usadil natolik, že nemá sílu jej už zvládnout. Tím pádem to oslabí jeho energetickou bilanci a.. nemoci mají volnou cestu..

Náš každodenní život = neustálý "boj" mezi naším "já" a naším tělem (egem?) = denně balancujeme na ostří nože. No a jako zastánce "reinkarnační teorie" ještě přidávám - že si "neseme z minulosti i nějaké ty ,zákusky? s sebou, takže startujeme do života mnohdy s nemocemi, alergiemi a tak podobně.."

Pokud chce člověk v dnešním světě přežít ve zdraví a dožít se nějakého rozumného věku, pak by měl zřejmě (podle mých úvah) učinit tato opatření:

- na ničem nelpět, protože všecko je stejně tak pomíjivé, jako voda v řece, co plyne okolo nás.
Partner(ka) také není náš majetek, stejně jako děti, takže nelpět na nich, nechat volnou cestu. To samé se týká majetku, peněz. Ano, hmotné statky nám pomáhají přežívat v relativním klidu, ale také nejsou všechno. Co JE dnes, NEMUSÍ být i zítra.. Nikdy nevíme, CO se stane v blízké budoucnosti.. Takže hmotné legrácjky ano, ale trošku hravou formou - prostě když jsou, tak se radovat, ale rozhodně to brát s nadhledem a nelpět na nich. Lpění = zasévání pochybností "zda mi to někdo nesebere, nezničí" = stres = postupný nárůst na průser.. Navíc - čím více na něčem lpíme, tím víc se nám to "sere.." To je zas výuková záležitost. Takže užívat ano, ale rozhodně na ničem nelpět. Jednak se strasujeme a druhak - obrátí se to proti nám..

- Nic si nevyčítat. Znáte to sami - sem tam někoho seřvete, nebo mu něco i nechca provedete. A pak se hezky užíráte. Jenže to znamená zase nárůst vnitřního napětí, stresu a to se = postupný průser.. Takže nic si nevyčítat víc, než je opravdu zdrávo. Když už v takové situaci jste, tak buď udělejte něco, co by to odčinilo, nebo se omluvte a pokud nic z toho nejde udělat, tak aspoň sami sobě toto odpusťte a vyhoďte to z mysli. Není jiná cesta. Stejně v budoucnu, pokud jste opravdu někomu ukřivdili hodně, se vám to nějakým způsobem vrátí, takže nač ještě přikládat pod kotel?

- Litování, sebelítost, moc velká empatie - tak toto bývá také častá příčina nahromadění stresu. Tyto vlastnosti nejsou sice k zahození, ale vše má být v rovnováze. A člověk, co příliš lituje druhé, nebo sám sebe, nebo se extrémně vciťuje do jiných lidí, zvířat, rostlin, sice je valice hodný a citlivý člověk, ale.. bohužel si zakládá i na průser.. Takže všeho s mírou. Je třeba si uvědomit, že každá bytost tady na zemi má svůj osud, se kterým se musí porvat sama a že stejně ať udělá druhému, či sobě cokoliv, tak stejně dříve, nebo později bude nucena projít konfrontační situací ohledně nápravy.

Jistě znáte ten případ, kdy někdo řekne: "Vidíte?! Hodní lidi umírají a hajzlové si tu vesele žijí dál!!" No ano - protože ten "hajzl" v podstatě všechno hází za hlavu a nestresuje se. Takže není to o tom, že "hajzli" se "mají dobře v životě", ale o tom, že tito dotyční svým "relaxačním" přístupem nehromadí v sobě onen stres, který by je pak ničil.. Na takové lidi ovšem zas čekají jiné legrácky, kterými si budou nuceni projít, ale to už je zase jiný příběh..

- Jezt, pijte a "požívejte" klidně to, na co máte chuť, jen, proboha, při tom nemyslete na to, "jak moc je to, nebo ono škodlivé"! Protože to je zase cesta "do pekel".. Buď teda jím to, na co mám chuť a tím pádem je mi u prdele, zda to má jakési "É-vitamíny" a nebo to nejím, protože to tyto sajrajty má, ale rozhodně nedělám obojí.. To se týká pití, hulení a všeho jiného.

Jenže opak tu bývá pravdou a znáte to sami - vánoce.. přežíračka... pohodička.. ale už si dáváme předsevzetí, že jsme hřešili obžerstvím a .. musíme s tím něco dělat.. A to je chyba! Pokud jíme "s láskou", pak nám jídlo přináší více užitku, než problémů a tím pádem jsme zdraví a v pohodě (samozřejmě nesmíme jíst jedy, dioxiny, ddt, a jiné věci, protože tam energetická hodnota dané "sloučeniny" hravě podrtí naši jakkoliv silnou energetickou bilanci, to je snad, doufám, jasné!)

Osobně si myslím, že TOTO uvažování stojí za mnoha případy obezity. Není to o "žrádle", ale o přístupu k němu. Jestli si před fajn obědem budu říkat, že "sice je to fajn, ale.. kuna-pes.. dyť já z toho přiberu! Ale co... šak zítra si zas dám něco lehčího a ono se to srovná.. ne?" - tak to je přesně taková situace, která vás zákonitě k obezitě přivede a můžete se hýbat, jak chcete, budete mít v sobě pořád "strach z jídla" a to je ten problém.

Určitě by se našlo více bodů, momentálně mě nic dalšího nenapadá. Průser je jen v tom, že se to moc hezky tady píše, ale setsakra blbě v reálu "manažuje"..

Ještě ohledně stresů a nemocí - výše uvedené a popsané věci vás samozřejmě k rakovině až na výjimky rozhodně nepřivedou. Můžete mít alergii, rýmu, chronické nemoci, nebo jen nevolnosti. Ale přesto v určité fázi "nahromadění stresových energií" se to opravdu zvrhne právě tím nechtěným směrem..

Myslím, že časem lidstvo přijde na to, že lék na všechny nemoci nosíme neustále u sebe, jen jej neumíme používat. Pouze ve výjimečných případech za výjimečných okolností a pak tomu říkáme "zázračné vyléčení".. Jsme na Zemi, abychom se "učili používat energii", ale zatím nám to moc nejde. Inu.. To je prostě škola..

Jelitko - ve vašem případě - JAK jste se ocitli v Izraeli? Za jakých okolností? Nemáte v sobě nějakou velkou křivdu z minulosti, kterou si "stále pěstujete"? Nejde teď o nějaké "paranormálno", ale o to, že si takto můžete všichni v sobě "ukládat" tolik stresu, že vás to pak dostává jednoho po druhém a navíc - každý člen rodiny, co odejde, ještě v důsledku žalu zvyšuje bilanci "stresových zásob".. No a samozřejmě i voda a potraviny tomu můžou dopomáhat. Pointa je ovšem v tom, že možná za jiných a šťastnějších okolností, by vám voda a potraviny rozhodně tolik nemusely škodit.. Co vy na to? Zkuste zapátrat, jak moc jste pod tlakem. Tam bych viděl příčinu toho všeho..

Léčení pomocí biotroniky a tak dále - jasně, je to velice záslužné, to ano, až na jednu věc, která toto snažení celé může poslat do "kopru"... A tou věci je "peněžní cena" požadovaná za danou metodu. Na jednu stranu chápu, že člověk se vzduchu vážně nenají, ale pokud nasazená cena je taková, že je "metoda jen pro solventní zákazníky", pak tato metoda zákonitě znemožňuje sebe samu..

Takové metody by měly největší účinek, kdyby je dotyční "biotronici" prováděli pro "zákazníky" naprosto zdarma, takže by se nemusela jedna, ani druhá strana stresovat tím, "co za to a kolik za to" a kdyby dotyčné "léčitele" pořádně platil stát tak, aby byli dostatečně hmotně zabezpečeni. Pak věřím, že by to fungovalo.

Jenže stát je v podstatě ludra blbá, co ptřebuje, aby byli lidé nemocní a furt cpali prachy do léků. Takže nikdy by na toto nepřistoupil. A tím se pak všechno točí v kruhu.. dokud se opravdu globálně nezmění uvažování lidí, jako celku. No a k tomu zase bohužel musí dopomáhat různé legrácky.. Takže není to jednoduché vážení..

Ještě k poslednímu příspěvku - "vlny a Římani" - pokud si lidi budou myslet něco v tom smyslu, že "postavili nám tu vysílač a ty vlny jsou přece nebezpečné, takže všichni onemocníme.. Přece tam ta paní říkala, že ty vlny jsou špatné..." - tak je jisté, že tam budou zástupy nemocných. Ne a ni tak kvůli vlnám, ale kvůli vlastnímu strasu..

Naši planetu odedávna bombardují kvantavln všech vlnových délek. I když nedopadají plnou silou, stejně jsou natolik silné, že hravě předčí veškeré naše rádiové vlny a podobně. Uvědomil si to někdo?
garias
...
14. 10. 2011 11:13

Niečo podobné bolo v Ríme. Vatikán tam mal starý rádiový vysielač, urobili štatistiky a ukázalo sa, že v blízkosti vysielača je v priemere viac ľudí chorých na rakovinu, ako inde v Ríme.

Tu je o tom písané http://ekonomika.sme.sk/c/5465650/vysielace-vatikanskeho-rozhlasu-vraj-sposobuju-rakovinu.html

Takže to môže byť. Tých spôsobov tvorby rakoviny je zrejme viac.
Jelitko
garias
14. 10. 2011 9:25

dobry den,predstavte si pane garias,prave ze vsichni byli nekuraci!Ani tchan ani muj otec a ted svagr je verici clovek a taky nekurak.Myslim ze to meli s jinych zdroju.Tatka zil v Brne a s okna videl na anteny (jestli se tomu tak sa rict) co jsou z azbestu a funguji na to mobilni telefony.tady v Izraeli to maji mimo mesta a kdyz jednou to bylo ve meste tak se mohutne stavkovalo a museli to dat pryc.Takze tohle je taky jedna z moznosti rakoviny.Svagr ten vbehl v zime do horiciho domu sveho bratra kde horeli elektricke kable a nadechl se zplodin a dokonce i omdlel,takze ted ma nadory v plicich,pak postupne vsude v tele,mame podezreni,ze to ma s toho,ale zase lekari rikaji,ze na rakovinu je treba delsi cas nez je minula zima,tak nevim.
garias
...
14. 10. 2011 1:33

Veľmi veľa ľudí s rakovinou majú na svedomí cigarety. Údajne obsahujú látku, ktorá je veľmi nebezpečná. Cigarety sú doslova radioaktívne "vďaka" radioaktívnemu polóniu 210, ktoré tabakové firmy utajujú. Toto polónium vyžaruje nebezpečné častice alfa.
Odhaduje sa, že až 12 percent ľudí zo všetkých fajčiarov umiera na rakovinu pľúc. Nevylučuje sa hlavný vplyv látky polónium 210.

Takže ak fajčíte pravidelne, dostávate pravidelne radioaktívne ožiarenie častíc alfa a vaše zdravie je nenávratne poškodzované.

Jelitko...predpokladám, že tí odišlí tiež fajčili.
Jelitko
vite
11. 10. 2011 15:56

je zajimave,ze v posledni dobe jakoby ta rakovina chtela smest co nejvic lidi.Me pred peti lety zemrel na ni otec,tchan a ted svagr.Ja ziji v Izraeli a celkem okolo nas to pekne radi...jeden odchazi za druhym,nahle a strasne...mame podezreni,ze to neni jen stravou,ale jde to ze zeme a mozna i ve vode.Kontroly radonu porat zdeluji,ze to je v norme,ale me se to nezda.V prosinci me odesla i moje fena nem. ovcaka a ta mela rakovinu na mocove trubici,pri setkani s rodici s druheho brehu me naznacovali ze to mela z vody,je to zajimave,ale ona nebyla s vodou spokojena a porat hledala jinou misku a dokonce pila venku z vodovodu.Zvirata jsou vnimavejsi nez lidi,tak na tom asi neco bude.Vim,ze rakovina si odnasi na jiny svet kazdy den lidi z ruznych koncu zeme a i v CR je toho plno.Musime to asi brat,ze tohle je taky jeden z duvodu naseho odchodu,ktery nas nikoho nemine.Jen ty strasne bolesti by nemuseli byt....
Emilka
Rakovina
11. 10. 2011 15:06

Taky mi zemřel na rakovinu před pěti měsíci a je moc bolavé když vidíte jak ten člověk trpí a Vy mu nemůžete pomoc a lékaři všechno vzdávají a Vy by jste dali všechno na světe,aby jste mu pomohli a nemáte jak moc to bolí.
Peter
jinak
11. 10. 2011 12:09

Myslím, že je důležité si připomenout, že občas dochází k úplnému vyléčení pacientů postihnutých touto chorobou a nezáleží na tom, jestli jim pomohl nějaký léčitel, šaman či něco jiného. Řada těchto případů je zdokumentovaná lékaři a ti pak v nejlepším případě přiznají, že neví, jak došlo k vyléčení, když už nad pacientem zlomili hůl. Tohle jsou fakta a nad tím je potřeba se zamyslet.
Nicméně to neznamená, že by to šlo dnes léčit hromadně a že to bude působit na každého (omlouvám se, nejsem žádný léčitel, ale tak to vnímám). Ve hře bude asi mnoho dalších aspektů.
Jelitko
bohuzel
10. 10. 2011 19:09

na rakovinu neni zadny lek,me ted odchazi svagr a ma rakovinu uz vsude(metastaze),ma jen 49 let,je to smutne,jak clovek odchazi pred ocima a neni mu pomoci.Svagr bere jen leky na tlumeni bolesti.
Kdyz uvidim takovy clanek tak se me chce brecet,ani bohati ani chudi co maji rakovinu neziji dele nez par mesicu..
Grush
Že by se
10. 10. 2011 18:05

o úspěšné léčbě rakoviny nedoslechl Steve Jobs? Nebo byl tak chudý že si jí nemohl dovolit? Anebo v celé Americe žádného zázračného léčitele nemají? ......