Články

Záhady a tajemno

Reinkarnace a karma - (komentáře)

Dana P.
dnes 9.12.
9. 12. 2011 17:37

bude na TV NOVA CINEMA britský film ze serie Moře duší: Reinkarnace. Začíná to ve 21.50 - pro ty, kdo věří nebo si nejsou jistí, ale zajímá je to.
Adanom
garias
8. 12. 2011 19:55

"Je mi ľúto, ale taký príbeh môže vymyslieť ktokoľvek z nás. Nič to nedokazuje. Nemáme najmenší dôvod veriť ľuďom, ktorí takéto príbehy píšu."

Jestli se ti alespon jednou v zivote zdal sen (a po probuzeni si ho pamatujes),tak to o cem se ti zdalo (a jestli vubec) take nejde prokazat.
Presto to ale neznamena ze si ten sen o necem co v nem bylo nemel,i kdyz to nejde dokazat.
Vis to nabeton ze jsi mel o necem sen ale promitnou ho nikomu dalsimu proste nemuzes.

A takhle je to se vsim.
Vime co na vlastni kuzi prozivame a to pro nas plati. Nikomu druhemu nemuzeme predat zadny dukaz o tom co sam nezna a nikdy neprozil.


daiterr
-
2. 12. 2011 7:35

Ale kdepak "o) Nevidím v tom žádné podvodníky. Co by z toho taky měli? Vždyť si to většinou financovali všechno ze svého.

Abychom se pořád nedohadovali - mě to jako důkazy stačí a jsem s tím (zatím) spokojený. Až budu mít pocit, že něco není ok, nebo až třebas víc vývojově "dozraju", tak se budu zajímat třebas dále.. Ale vzhledem k tomu, že jsem už materialistou byl, tak nevím nevím.. I když jeden samozřejmě nikdy neví.

Vím, že nesouhlasíš s mými názory. A je to tak v pořádku. Akorát mě mrzí, že hážeš za hlavu materiály, které tu občas nabízím. Tvé vnitřní přesvědčení ti nedovoluje se zabývat takovým "brakem".. a víš co? Asi to tak má být..
garias
...
30. 11. 2011 23:49

//Dokonce tyto výzkumy dělali především ti, kteří se nažili dokázat//

To je argument podvodníkov, ktorí sa z ničoho snažia dať dôležitosť svojmu chabému dôkazu. Takto neargumentuje žiadny poctivý bádateľ, pretože aj ten čo chce vyvrátiť a nevyvráti sa môže mýliť. Preto je to zbytočné tvrdiť a treba sa držať iba faktov !
daiterr
-
28. 11. 2011 11:13

"dlholeté výskumy sa nezakladajú na viere" - ale přesně takhle to přece je. Jenže to ty nevíš, protože sis o tom NIKDY nic nepřečetl a jen všecko patláš na jednu hromadu. Dokonce tyto výzkumy dělali především ti, kteří se nažili dokázat, že nic takového neexistuje! A přesto nakonec museli konstatovat, že existuje..
garias
..dlholeté
28. 11. 2011 10:18

dlholeté výskumy sa nezakladajú na viere, ale preukazujú zistené fakty a neochvejné dôkazy. To vie aj môj malý 8 mesačný synovec, ktorý keď mi podáva loptičku (čo už vie ako novinku :D) ju ukáže a netvrdí "Ale ved veda dokázala že ja loptičku mám".
daiterr
-
28. 11. 2011 8:43

Touto větou:

"To vie aj malý jaknko povedať, že "Vedecký tím dokázal..." :)"

jasně vyjadřuješ svůj "neochvějný postoj" vůči danému tématu. Pak nevím, proč vůbec hledáš jakési důkazy, když pro tebe je věc jasná? "o)
daiterr
-
28. 11. 2011 8:41

No jo... Ty jsi samý malý Janko, Janko Hraško, Pinokio... ale skutek utek, že?

To umí každý shazovat dlouholeté výzkumy druhých, aniž by sám měl tolik soudnosti a něco si o tom nastudoval. Tvoje argumenty třebas v tomto případě ukazují, že jsou to argumenty opravdu malého Janka..
garias
...
28. 11. 2011 8:24

To vie aj malý jaknko povedať, že "Vedecký tím dokázal..." :)
garias
...
28. 11. 2011 8:24

Akí ľudia? Aký tím? Aké dokumenty? Veď už konečne daj nejaké mená, nech sme múdrejší...
daiterr
-
28. 11. 2011 6:29

Může ti být líto co chce, ale pokud se na tom podílí tým lidí a zdokumentují fakta, která jsou nevyvratitelná, pak proti tomu lze zatím jen těžko co namítat. A ty si klidně vymýšlej, co chceš, to ti nikdo samozřejmě nebere, pokud máš tu potřebu..
garias
...
28. 11. 2011 0:42

Případy, kdy malé děti vypráví, že bydlely jinde a pak se to prokáže.

Je mi ľúto, ale taký príbeh môže vymyslieť ktokoľvek z nás. Nič to nedokazuje. Nemáme najmenší dôvod veriť ľuďom, ktorí takéto príbehy píšu.
daiterr
Grushi
27. 11. 2011 19:14

Asi budu na tom stejně. Ale ten, kdo VÍ, časem se určitě ozve.
Grush
2daiterr
27. 11. 2011 18:46

Mám poněkud osobitý světonázor, o který se necítím potřebu s někým dělit... takže řeknu jenom: nevím. Kdo VÍ, ať se směle přihlásí; nikdy není pozdě se něco přiučit.
Dana P.
ano,
27. 11. 2011 12:01

nakonec hodně zajímavých příběhů je i tady v oddělení "Minulé životy". Rozhodně si nemyslím, že si to ti lidé vymysleli!
daiterr
-
27. 11. 2011 11:43

Případy, kdy malé děti vypráví, že bydlely jinde a pak se to prokáže... A tak podobně. Je toho strašně moc.
garias
...
27. 11. 2011 10:02

A to je práve niečo, čo je iba úplne čistou hypotézou. Niet ničoho čo by to potvrdzovalo. Alebo?
daiterr
-
26. 11. 2011 22:34

Co zasel v minulém, to se teď vrací.. Ale všechno je to škola a zkušenosti.
garias
..
26. 11. 2011 20:04

Pokiaľ som to ja dobre pochopil, tak KARMOU sa myslí zákonitosť typu príčina následok. Skrátka, že ak niečo zlé urobím, tak sa mi to vráti trebárs aj v ďalšom živote. Či sa mi niečo vráti pri urobení dobra, to som nepochopil ako je to pri karme myslené.
Ale nezdá sa mi to normálne. Si zober takého mentálne postihnutého, čo trpí prakticky celý život aj fyzicky. Jemu sa to kedy vráti? V ďalšom živote? A prečo by sa malo nejako vracať??
daiterr
-
26. 11. 2011 17:08

To je věc názoru. Karma vcelku slušně funguje a rozhodně to není jen nějaký výmysl. Karma = prostá vesmírná zákonitost. To je zase můj názor.
garias
...
26. 11. 2011 15:25

Karma je podľa mňa evidentný výmysel - akési uspokojenie ľudí, ktorí v živote trpia a dúfajú, že: "Jedného dňa sa spravodlivosť vykoná". Sú to mylné domnienky.

Spravodlivosť môžu vykonať iba živí a aj vtedy sú prísne kritéria, ako skóre vyrovnať.
Samotný problém toho, že by niekto žil viacej životov a potom sa znova narodil s vygumovanou pamäťou a všetko sa učil odznova, akosi vyvracia myšlienku a zmysel karmy. Pointa učenie spočíva v raste, od úrovne k vyššiemu stupňu a nie že sa stále krútite iba okolo násobilky.

Karma mi pripadá ako veľký výmysel - pokus o uspokojenie seba samého.

Dana P.
jojo
25. 11. 2011 22:34

mne to taky hodně zajímá! Já v nové příchody duše věřím. Ty indicie jsou i v Bibli (život věčný) a ve východních náboženstvích je to bráno jako FAKT. Nakonec kdo jste si pustili video Ivy Adamcové, ona se tam zmiňuje dokonce až o 500 životech
daiterr
Grushi
25. 11. 2011 17:24

to mě docela zajímá. Rád bych si přečetl víc na toto téma. Jak se ty osobně díváš na reinkarnaci, karmu a podobné věci? Jak je to vlastně podle tebe s člověkem? "Jednou a dost?" Nebo se pokračuje dál? Předem díky za odpověď.
Grush
2daiterr
25. 11. 2011 17:10

Záleží na tom, jak si kdo ákašu představuje. Protonace může obsahovat všechny informace, tedy budoucí, současné i minulé, záleží na tom nakolik si dotyčný chce nechat vzít iluzi svobody rozhodování. Jak prý řekl pan Einstein: rozlišovat mezi minulostí a budoucností je jen pověra, ovšem pověra velmi tvrdošíjná :-)
Další řešení? Vím nejméně o dvou, ale rozebíral bych je třeba raději až tu bude příslušné téma...
daiterr
Gariasi
24. 11. 2011 19:36

nenávisti, závisti a hlavně dogmatičnosti se zbav v prvé řadě ty především. Co příspěvek od tebe, to jeden posměšek za druhým..
daiterr
Grushi
24. 11. 2011 19:35

Akáša by mohla připadat v úvahu, ale ty případy v NDE, nebo i zážitky při AC, které jsou vyloženě on-line a pak se potvrdí, že se takto přesně staly v tu samou dobu - to bych na Akášu moc neviděl.. Ta zas připadá v úvahu třebas při "předpovědích", či různých vizích. Zatím to beru takhle. Jaké by bylo další řešení?
garias
Dana P, daiterr, jelitko.
24. 11. 2011 18:54

zbavte sa už svojej nenávisti a závisti... Je to váš ďalší nepriateľ !!!
Grush
2daiterr
24. 11. 2011 18:26

Jen tak mimochodem - možností jak vysvětlit tvůj poslední odstavec v 23. 11. 2011 18:44, je více, a zdaleka všechny nemusí potvrzovat nějaké cestování vědomí/duší. Chceš nějaké přijatelné řešení? Stačí jediné slovo: Co třeba ákaša?
daiterr
Gariasi
24. 11. 2011 1:15

No šak jo, jaké "haraburdy" vysíláš, takové se ti pak vrací..
Dana P.
gariasi
24. 11. 2011 0:22

já bych ti vřele doporučila, aby sis tu Adminovu odpověď přečetl znova a opravdu pořádně. Mám dojem, že jsi nepochopil vůbec nic. Takže pročíst před spaním, pak hned ráno a ještě, dokud ti to pořádně nedocvakne, o čemž teda silně pochybuju. Jakož i stále nechápu, co v této diskusi pohledáváš. Jestliže jsou podle tebe tyto stránky jenom lež na lež, odeber se k sobě rovným moudrým lidem, co se nenechají opíjet rohlíkem. My se tu totiž chceme bavit o tom, co nás zajímá bez tvého výsměchu a arogance, kterou nám servíruješ, chápeš?
garias
..
24. 11. 2011 0:18

Ja volám do lesa, ale nikto neprichádza, iba tam odtiaľ na mňa vyhadzujú haraburdy :D
daiterr
-
23. 11. 2011 23:53

"- Vyžadujem od ľudí akýsi poriadny argument, prečo by som mal veriť v anjelov, astrálne cestovanie a všetko to ostatné, ale nedostávam odpoveď."

Kdepak - odpovědi tu máš a dokonce opakovaně a dokonce i s odkazy, ale nevidíš je, protože je nechceš vidět a to hlavně proto, že se ti takové odpovědi příčí. Jenže to je tvůj problém a ne lidí tady. Pokud je tu odkaz na práci člověka, který dokonce svoje teorie prověřoval léta praxí a spolu s vědci o tom dělal postuláty - a ty zase napíšeš, že "nedostávaš odpovědi" jen proto, že ses ani neráčil tím odkazem zabývat a že dle tvého náhledu je to stejně "smiešne" - pak nechápu, co vůbec tady ještě řešíme s nějakým "důkazováním", když to stejně nemá smysl.

"- Ja by som mohol hocikomu pritakávať, že áno je to možné, má pravdu, ale životné skúsenosti ma naučili, že nie všetko čo tvrdí človek je pravdou a ja to musím nutne prijať. NEMUSÍM, a ani nemienim."

Tady nikdo nepotřebuje tvoje milostivé přitakávání. To, že nesouhlasíš s názory, je tvoje výsostné právo a to tu každý respektuje. Problém je ale jinde - pokud se tobě totiž názor jiných nezamlouvá, okamžitě začneš s vysmíváním a s posíláním dotyčného kamsi - a TO je ten problém! TY můžeš mít názory jaké chceš, ale OSTATNÍ už je mít nesmějí, protože TOBĚ se tyto názory nelíbí a hned si osobuješ právo na "pravdu" s tím, že "kdo není se mnou, je jasně proti mě".. Ty sám ovšem nikdy na nic nemáš protiargumenty, jen výsměch. A to je to, co lidem nesedí. Ne to, že máš svoje názory. Klidně si buď třebas Čankajšek a lidem to tu bude fuk. Ale NAUČ se tolerovat názory jiných!

"Miesto toho tu čítam doslova litánie aký som ja zlý človek a to len preto, že používam rozum a nie slepú vieru. Som zlý, lebo chcem mať istotu, že prijímam pravdu !!!"

Ale ty nejsi zlý... Jsi akorát jen bohužel netolerantní, sebestředné, neempatické a rýpavé hovádko, co se názorů týká.. Nic víc. Ovšem na ty litánie si zvykej, protože "jak do lesa voláš, tak to na tebe z něj bude lítat"..
garias
..
23. 11. 2011 22:57

S adminom nesúhlasím iba v jednej veci a tá je v poslednom odstavci. Srdce je smerodatné. AJ ľudia, ktorí upaľovali mladé ženy brali túto udalosť zo srdca a mysleli si že tým ničia zlo - diabla v tej žene. Áno srdce je veľmi dôležité, ale nestačí na správny postoj človeka.
Mnohí ľudia rozmýšľajú či je najlepšie srdce, alebo rozum. Ja som dokonale presvedčený, že dôležitá je kombinácia !
Človek veľmi múdry a s veľmi dobrým srdcom je ten najlepší prípad. Pretože jednak sa nenechá oklamať, vie rozpoznať čo je správne a čo nie a jednak si jeho srdce vyberie dobro !
garias
7man
23. 11. 2011 22:49

Ja si myslím ,že admin je múdry človek a dobre chápe o čo ide. Jediné o čo ide mne je, aby sme slepo neverili všetkému čo počujeme.
Keď si vypýtam niečo, čo by dokazovalo nejakú záhadu, sú tu ľudia urazení, nesmierne ich obťažujem, nechcú na mňa reagovať, nemôžu podať dôkazy a všetko možné, len nie dôvod, prečo tej záhade tak veľmi veria.
Tu si myslím že je veľký problém dnešného sveta. Nemôžeme len tak slepo veriť hocičomu. Akú cenu má potom pre nás skutočná pravda?
- Ja by som mohol hocikomu pritakávať, že áno je to možné, má pravdu, ale životné skúsenosti ma naučili, že nie všetko čo tvrdí človek je pravdou a ja to musím nutne prijať. NEMUSÍM, a ani nemienim.
- Vyžadujem od ľudí akýsi poriadny argument, prečo by som mal veriť v anjelov, astrálne cestovanie a všetko to ostatné, ale nedostávam odpoveď. Miesto toho tu čítam doslova litánie aký som ja zlý človek a to len preto, že používam rozum a nie slepú vieru. Som zlý, lebo chcem mať istotu, že prijímam pravdu !!!
7man
všem
23. 11. 2011 22:15

V návštěvní knize jsem adminovi položil dotaz ohledně komentářů od gariase. Zde je jeho odpověď, myslím, že zajímavý postřeh:
Návštěvní kniha: 2011-11-23 19:50:53
lup
do diskusie
23. 11. 2011 21:07

Vážení, toto je začarovaný kruh, z ktorého sa nedá vymotať. Na základe rekordne dlhej diskusie si dovolím urobiť konštatovanie, vychádzajúce z našich diskusným príspevkov:

Existujú všeobecne známe javy - ľudové liečiteľstvo, diagnostika zdravotného stavu virgulou, zisťovanie vody a kovov virgulou, čierna a biela mágia, zážitky z klinickej smrti, existencia duše, Boha, život po smrti, rozlúčky a znamenia umierajúcich, poltergeist, stretnutia so zosnulými, "zázračné uzdravenia",...

Voláme : "Chce to vedecký dôkaz, že javy nie sú sugesciou človeka!" alebo "Dokážte, že javy sú sugesciou človeka!"

K tomu je ale treba, aby sa vyjadrila veda.
- existenciu niektorých javov veda potvrdila, ale nevie ich vysvetliť - ľudové liečiteľstvo, diagnostika zdravotného stavu virgulou, zisťovanie vody a kovov virgulou, čierna a biela mágia, "zázračné uzdravenia",...
- niektoré javy vedci skúmali, ale nedokázali jednoznačne vysvetliť - zážitky z klinickej smrti, poltergeist
- niektorými javmi sa veda nezaoberá - tými ostatnými
- veda nie je povinná skúmať a vysvetlovať tieto javy - tie ostatné

Keďže veda neskúma, nezaoberá sa javmi, tak ich nemôže dokázať ani vyvrátiť. Potom sa nemôžeme diviť, že nemáme dôkaz pre ani proti spomenutým javom.
Všetko chce financie. Z týchto javov nebude nič kvapkať, tak sa výskum nefinancuje.
Ojedinelí vedci sa pustia na vlasnté náklady do výskumov, niečo zistia, ale iní vedci spochybňujú ich závery, hľadajú iné vysvetlenia, teórie,... Fakt je, že vyššie uvedené javy - tie ostatné, sú tak ojedinelé, nepredvídateľné, krátkeho trvania, neopakovateľné, že jednoducho nie sú vedecky skúmateľné. A sme na začiatku.

Garias, prečítaj si môj príspevok z 20. 11. 2011 19:30 a skús na vlastnú päsť pátrať a dokázať nám, že spomenuté dva príbehy sú vymyslené. Už sa teším sa výsledok.
S pozdravom LuP
daiterr
-
23. 11. 2011 18:45

"to je pekné že tú energiu spomínaš, už len keby si vedel o čom táraš :DD"

No ale ty, myslím, nevíš, co "táraš", protože ohledně energie jsme tu polemizovali mockrát. A výsledek? Jak jsi měl na něco odpovídat, tak už tě najednou nebylo "o)
daiterr
-
23. 11. 2011 18:44

"Priatelia, nechce sa mi veriť, že by ste boli až takto moc naivní a verili takýmto nezmyslom :D Ste predsa už dosť starí na to..nerobte si hanbu :)"

Už zase jedeš svou obvyklou lajnu, viď? A to je přesně ono - jak není po tvém a nesedí ti to do tvých dogmat, tak už je zle, že?

Takový "nadrogovaný" šaman se klidně "mrkne na druhý konec světa a přečte si tetování na prdelce modelky, která se akorát koupe někde u Australských břehů" a ještě k tomu TO JE DOKAZATELNÉ, jak potvrdily výzkumy s Monroem. Při astrálním výletu zkrátka cestuješ a vidíš REÁLNĚ věci tak, jak se na těch místech v tu chvíli dějí.

Osobně to považuju za dost dobrý důkaz toho, že vědomí(duše) může nezávisle na těle cestovat. Pokud mi chceš v tomto oponovat, dej jiné vysvětlení a to takové, abych jej akceptoval a mělo hlavu a patu. Pokud vysvětlení nemáš, tak laskavě mlč.
garias
daiterr
23. 11. 2011 18:35

to je pekné že tú energiu spomínaš, už len keby si vedel o čom táraš :DD
garias
Dana P.
23. 11. 2011 18:34

aj keď vyskúšaš to astrálne cestovanie, nezažiješ nič iné ako každý iný človek, ktorý pokladá svoje zvláštne pocity za niečo úžasné :D

Je to ako keď si nadrogovaný šaman myslí, že keď sa mu pletú myšlienky, tak že spoznáva myseľ duchov.

Priatelia, nechce sa mi veriť, že by ste boli až takto moc naivní a verili takýmto nezmyslom :D Ste predsa už dosť starí na to..nerobte si hanbu :)
daiterr
Dana P
23. 11. 2011 18:00

Taky jsem k tomu párkrát měl náběh, ale jsem na tom stejně. Nemám na to, abych to zkoušel. Takže zatím tyhle věci studuju.

Astrální výlety jsou už trošku vyšší škola. Ale fungují. Základem všeho je, naučit se "pracovat s energií".. A o tom to všechno je. Nic, než energie..
daiterr
-
23. 11. 2011 17:55

"je logické, že vedu tvoria ľudia omylní a teda aj veda sa bude veľakrát mýliť. Ale obhajovať svoju pochybnú vieru v nadpriodzeno tým, že budeš hovoriť o vede ako tiež omylnej, nepokladám za inteligentný prejav človeka."

Ok, pak mi teď ty dokaž, že Monroe, který se snažil svoje zážitky opravdu zdokumentovat i za pomoci vědců v laboratoři - dokaž mi, že lže. Napiš mi tu, kdes na to přišel, kdo to tvrdí, dej odkaz na postulát a pak se můžeme bavit dále. Tvoje kecy, že je ti zas kdosi "iba na smiech" - jsou k ničemu. Je to zas jen tvoje vizitka netolerantní zhovadilosti vůči práci druhých a to jen proto, že jsi materialista.

Takže pokud nemáš nějaký pádný důkaz, že je to všecko blbost, pak mlč, nevysmívej se furt a nedělej tu ze oslíka. Až něco budeš mít (bez výsměchu a ve slušné formě) tak dej vědět, pak můžeme polemizovat.

"Ale obhajovať svoju pochybnú vieru v nadpriodzeno tým, že budeš hovoriť o vede ako tiež omylnej, nepokladám za inteligentný prejav človeka."

A jak ty můžeš obhajovat nevíru v takové věci? Máš důkazy? A jsme zas u toho. Kdosi ti kdesi a kdysi nakukal pár pouček s tím, že se zbytek příčí zdravému rozumu a hotovo.. Až budeš mít důkaz, že opravdu takové věci nejsou, pak dej vědět. Do té doby si nech kecy o "inteligenci" pro sebe, ty "inteligente".. (Copak to nevíš? Přece když pojedeš víc jak čtyřicet km/hodinu, tak tě to přece zabije. Taková rychlost je nemožná!! :o)

"Dúfam, že zasa navybuchneš ako bomba... píšem to len ako svoj osobný názor."

No... už už jsem ti chtěl odepsat něco v tom smyslu, "aby si šel hojdat nožičkami za svými vrstevníkami a nebo se nechal léčit ze své dogmatičnosti", ale včas jsem si uvědomil, že to už tu bylo někdy před pár dny a že jsi to byl ty, kdo neváhal podobné sračky použít.. Takže ano.. já vím.. je to jen tvůj názor. Ok "o)
Dana P.
daiterr
23. 11. 2011 16:30

astrální cestování jsem vědomě nezkoušela, mám z toho nějak strach. I když mám pocit, že jsem ho sand už zažít mohla...?
garias
...
23. 11. 2011 16:08

Dúfam, že zasa navybuchneš ako bomba... píšem to len ako svoj osobný názor.
garias
daiterr
23. 11. 2011 16:07

je logické, že vedu tvoria ľudia omylní a teda aj veda sa bude veľakrát mýliť. Ale obhajovať svoju pochybnú vieru v nadpriodzeno tým, že budeš hovoriť o vede ako tiež omylnej, nepokladám za inteligentný prejav človeka.

Pôsobí to tak, ako keby si tým //Na některých legráckách se věda i podílí a ne že ne// chcel iba odfúknuť, uľaviť si, dodať si odvahu vo svojej viere.

Nemám nič proti, je tvoj problém, ale omnoho lepšie bude hľadať dôkazy na to tvoje, ako svoju absenciu dôkazov obhajovať chybami iných.
daiterr
-
22. 11. 2011 17:47

Na některých legráckách se věda i podílí a ne že ne. Třebas v případě Roberta Monroea. Jestli někdo měl nejlepší možné indicie, ne-li přímo důkazy, že vědomí je naprosto nezávislé na fyzickém těle, tak je to právě on. Nejen, že se tím zabýval pár desítek let, ale hlavně si to vyzkoušel sám na sobě, nechával se zkoumat v laboratorním prostředí a od všeho jsou pořízeny záznamy. Kdo chce, ať si to prostuduje. K dispozici jsou tři knihy, kde popisuje vše od začátku. Akorát se tyhle srandičky moc nehodí pro veřejnost, která jede v nalajnovaných kolejích a vše, co k těm kolejím nepatří, je automaticky popíráno a nebo raději nepovšimnuto.

Zkoušel někdo z vás "astrální cestování"? To už je velmi osobitá zkušenost.
Grush
2lup
21. 11. 2011 20:31

Je to tak jak říkáš, nejenom že existují určité jevy, do jejichž vysvětlování se věda nehrne, ono takových jevů či otázek je velké množství. Avšak to taky (jak už řečeno) není povinnost vědy, hodnotit kdeco, co jí je předhozeno a neustále předhazováno. Ale když je tu původní téma o té reinkarnaci, tak pokud skutečně reinkarnace existuje, tak to dříve či později bude muset vyplynout z nějakého fyzikálního popisu. Pokud ovšem věda dříve nezanikne na úbytě :-)
Čili všichni kdož se o tyto věci zajímají, by spíše měli vědě fandit a podporovat jí, protože jedině tak mohou doufat že někdy někdo najde ověřitelné a tím pádem průkazné důkazy čehosi, co dnes možná část lidí tuší na základě svých subjektivních zážitků, dojmů a pocitů, ale o čehož správnosti si rozhodně nemohou být jisti...

garias
..
21. 11. 2011 15:48

Tak tam môže byť kopa iných dôvodov. Nezaujímavé, financie, iný lepší program apod.
Dana P.
před dávnými lety
21. 11. 2011 13:35

dala česká TV prostor Arnoštu Vašíčkovi v seriálech PLANETA ZÁHAD a SETKÁNÍ S TAJEMNEM bylo to v r. 1994 a 1996. Od té doby ticho. Zřejmě materialisté zasáhli. Bohužel tím konají "medvědí službu". Tyto skutečnosti nezmizí jen proto, že se o tom nebude moct smět veřejně mluvit
lup
Garias
20. 11. 2011 19:30

Pred niekoľkými rokmi vysielala Slovenská televízia sériu dokumentov pod názvom Záhady (presný názov neviem). Dokumenty boli spracované podľa skutočných udalostí na Slovensku. Témou boli UFO, klinická smrť, zjavovanie sa mŕtvych, zjavovanie duchov,... Našiel som časť jedného dielu, ktorý predkladám na odkaze http://www.youtube.com/watch?v=El0VFoApjk4.
Príbeh sa odohráva v Chorvátskom Grobe neďaleko Bratislavy.

Rovnako pred niekoľkými rokmi sa v Bratislave-Petržalke odohrával doslova záhadný príbeh miznutia predmetov v byte. Článok zo Slovenky o tomto podivuhodnom úkaze je uvedený na odkaze http://www.kpufo.eu/sk/?p=868#more-868. Úkazom sa zaoberala aj televízia Markíza (alebo JOJ ?). Podľa televízie boli v byte aj fyzici a hľadali vysvetlenie. Nenašli.

Na rozdiel od podobných príbehov zo zámoria, je možné pravdivosť príbehov overiť. Média, ktoré publikovali prípady sú známe. Známe sú aj miesta, kde sa príbehy odohrali.

Garias, obe miesta príbehov máš kúsok od bydliska. V Bratislave si prakticky denne. Môžeš začať pátrať. Výsledok pátrania môžeš zverejniť na tomto portáli.
S pozdravom LuP
koules
...
20. 11. 2011 19:20

Zazil jsem podobne prihody, a kdyz ti dam udaje, pujdes to snad vysetrovat? Nepujdes... Takze nevim, proc to pises...
koules
Garias
20. 11. 2011 19:17

A to jsou nejake argumenty?
garias
..napríklad takýto príbeh
20. 11. 2011 18:25

..napríklad takýto príbeh. Môže byť skutočný???

Lieky

Istý nedeľný večer som zaspávala ako šťastná matka druhého synčeka. Chvíľu som spomínala na svoju mŕtvu dcérku, ktorá mi pri prvom pôrode umrela prakticky v náručí a potom si ľahol ku mne aj manžel.
S otázkou "Aká by asi bola?" som upadla do hlbokého spánku. Bez akýchkoľvek bolestí som zrazu nadobudla pocit, akoby ma vťahovalo do mimoriadne tesného, moje telo úplne obopínajúceho čierneho tunela. Začala som sa dusiť a pri prebudení hľadať rukou spiaceho manžela. Ten sa na môj dotyk ihneď prebudil a po krátkom okamihu zavolal zdravotnú službu.
Strávila som v nemocnici dva týždne na oddelení intenzívnej starostlivosti a doktori nevedeli prísť na to, čo mi vlastne je. Pichali mi injekcie každé ráno na srdce a dýchanie mi podávali silné lieky.
Jedného večera sa mi stalo niečo veľmi zvláštne. Keď manžel odišiel po každodennej návšteve, upadla som znova do hlbokého spánku. Keď som sa neskoro v noci zobudila na malý buchot, zistila som, že nie som v miestnosti sama.
Na moje veľké prekvapenie stálo pri mojej posteli malé dievčatko. Od strachu som sa nemohla ani pohnúť. Milo sa na mňa usmiala a povedala iba jedno slovo: "Lieky". Potom ako oblak hmly zmizla a ja som až do rána nevedela zaspať.
Ráno som moju udalosť vyrozprávala sestričke, ktorá mi prišla dať injekciu a lieky. Neverila mi. Tvrdila, že to bol určite iba zlý sen.
Pomyslela som si, že má možno pravdu a chcela som si vziať lieky, ktoré mi položila k poháru s vodou.
Odrazu som ale miesto tradičného pohybu, po ktorom som tabletku bezmyšlienkovite zjedla a zapila vodou, zobrala tabletku do ruky a ukázala sestričke: "Je toto správna tabletka?".
"Áno, je to tá, ktorú vám dávam každé ráno". Sestrička sa mimovoľne pozrela na obal liekov, z ktorého mala tabletka pochádzať a s hrôzou zistila, že je to tabletka iná.
Na moje prekvapenie to bola zrovna taká, na ktorú som alergická a mohla mi vyvolať silnú alergickú reakciu a možno ma aj usmrtiť.
Do dnešných dní nepochybujem o tom, že to malé dievčatko v noci, bola moja mŕtva dcérka, ktorá ma prišla varovať, že tabletka, ktorú mi dá sestrička na druhý deň, nebude tá správna.


Ja myslím, že je to vymyslený príbeh. Nemáme nič, čo by ten príbeh dokazovalo. Nie sú tam mená, adresa, nemocnica, prakticky nič.

garias
lup
20. 11. 2011 18:06

Asi 30 príbehov z tej knihy som už pred tým počul a mnohé sú iba ako záhady vymyslené... Takže aj v tej knihe minimálne 20 príbehov sú určite vymyslené.

TO že niekto pošle nejaký príbeh, to nič neznamená :D logika
lup
Grush
20. 11. 2011 18:03

S a.) súhlasím.
b.) - existujú určité javy, do vysvetlenia ktorých sa veda nehrnie, neskúma ich z rôznych dôvodov. Niektoré javy veda skúma alebo skúmala a jednoducho vysvetlenie nemá. Len sa sucho konštatuje, že jav je fakt, na ktorý veda nevie odpovedať. Napríklad ľudoví liečitelia, diagnostika zdravia človeka pomocou virgule, diagnostika spodnej vody prútikarmi, telepatia,...

Súhlasím aj s myšlienkou, že štatistika článkov nič nevypovedá, pretože neposkytuje vedecký dôkaz. Je to púha štatistika. Ale každá štatistika má určitú výpovednú hodnotu, na niečo poukazuje. Príbehy poskytli stovky čitateľov z rôznych kútov Slovenska a vo viacerých znakoch sú podobné, alebo sa zhodujú. Nechce sa mi veriť, že ide len o subjektívne dojmy dospelého človeka, zvlášť, ak v niektorých prípadoch reagujú malé deti alebo aj zvieratá na „zjavenie“, ktoré vidí človek. Sú prípady, kedy zjavenie sa nebožtíka vidí viacej ľudí,... Taktiež sa mi nechce veriť, aby si podobné príbehy vymysleli stovky ľudí (pozn. finančná motivácia tu nehrá úlohu, redakcia oznámila, že za príbehy neposkytuje honorár). V každom prípade nemá zmysel sa opierať len o čísla. Chce to všetko prečítať a podumať na príbehmi.
S pozdravom LuP
Grush
Pro lup
20. 11. 2011 15:16

Domnívám se, že předchozí příspěvek dlí ve dvou omylech... a) ne vše co je uvedené jako nevysvětlitelné, skutečně nevysvětlitelné je. b) věda není finálním soudcem míry věcí, aby byla povinna kdeco vysvětlovat. Zmiňované úsilí věnované zpracování článků je obdivuhodné, avšak nic víc to nevypovídá. Má to stejnou váhu asi tak jako anketa o sledovanosti Tv pořadů...
lup
Garias
20. 11. 2011 14:07

Knihu Neuveriteľné príhody spísala autorka podľa príbehov (okolo 200 príbehov) ľudí zo Slovenska, ktorí jej príbehy posielali do redakcie časopisu Život. Od roku 1992 do r. 2003 časopis Život uverejňoval a tento rok (tuším v júni) začal opäť uverejňovať skutočné príbehy čitateľov. Rovnako aj časopis Slovenka od r. 1994 asi do r. 2005 a sporadicky do konca roku 2010.

Príbehy sa týkali posledných rozlúčok, znamení umierajúcich, klinickej smrti, návštev zo záhrobia, duchariny, pooltergeist, mágia, nepochopiteľné uzdravenie,.... Články som si odkladal. Všetko sa mi nepodarilo zachrániť, pátral som po chýbajúcich a našiel v bratislavskej univerzitnej knižnici na Ventúrskej ulici (pod Michalskou bránou). Strávil som tam niekoľko dní, digitálom nafotil a príbehy (vyše 2000 príbehov) som spracovával vyše štyroch rokov. Pod pojmom spracovával treba rozumieť ? rozdelil podľa témy príbehu, hľadal spoločné znaky príbehov, analyzoval,... Výsledky som si ukladal do tabuliek. A nestačil som sa diviť, aké množstvo príbehov má spoločné znaky. Z týchto príbehov a podobných skúseností vlastných alebo príbuzných som si utvoril názor, že SKUTOČNE EXISTUJE NIEČO NEZNÁME MEDZI NEBOM A ZEMOU, ČO SA NEDÁ VEDECKY VYSVETLIŤ.

Nestačí si príbehy len prečítať ako športovú stránku. Treba nad ním aj pouvažovať. Doporučujem obetovať čas a urobiť to, čo som práve opísal. (Ak budeš mať záujem, pošlem zoznam všetkých čísel aj so stranami, kde sú príbehy zverejnené.) Ale ak pokladáš všetky tieto príbehy len za rozprávky, báchorky, bludy, nad ktorými sa netreba ani len zamýšľať, tak potom pre Teba je strata času s ostatnými diskutovať na tomto webe.
S pozdravom LuP
Dana P.
koulesi
20. 11. 2011 11:40

máš pravdu, beru to slovo o natvrdlosti zpět, má na svůj názor právo, jen v tom případě pokud ctí demokracii nesmí o jiných tvrdit, že si vymýšlají lži. Já s ním už taky polemizovat nemíním, nikam to nevede
koules
Dana
20. 11. 2011 11:29

Ne, Dano, nemyslim, ze je Garias natvrdlejsi ... Ma svuj nazor a ma na nej pravo. Diskuse s nim vsak postrada smysl, nebot diskutovat a premyslet nechce. Jak chces diskutovat s nekym, kdo na me vlastni zkusenosti rekne, ze jsou vymyslene...
Proto at tu Garias klidne pise, ale ja na jeho diskuzni prispevky reagovat neminim...
Dana P.
koulesi
20. 11. 2011 11:19

ja ziskávám dojem, ze garias je poněkud natvrdlejší duch této diskuse. Přemýšlím o tom, když jsem ho nikdy neviděla, jestli jeho příspěvky, kterými nás oblažuje, jsou důkazem jeho existence?
koules
...
20. 11. 2011 11:12

Ze vas ty diskuse s Gariasem jeste bavi... Vzdyt i kdyby ten dukaz videla miliarda lidi najednou, ale Garias u toho nebyl, stejne bude porad tvrdit, ze nic takoveho neexistuje...
garias
Jelitko
20. 11. 2011 9:26

Ale mňa nezaujíma kto čo počuje a už vonkonvcom kto čomu verí, ale aký zdroj tie zvuky vytvára a čo sú to vôbec za zvuky.
Jelitko
pane gariasi
20. 11. 2011 9:12

verim tomu i kdyby jste prijel k nam do Brna a na vlastni usi slysel v nasem dome zvuky,ze by jste to hned vedecky vysvetlil.Kazdy to zase uslysi podle sveho,takze na vas bohuzel neplati zadne dukazy.Aspon ja znam svoje rodice a i jejich hlasy,takze ja na takove veci dukazy nepotrebuju.
Nejlepsi je,kdyz me oni rikaji,ze zemre nekdo blizky a on opravdu za par dni zemre,tak to jsou podle me nejlepsi dukazy a to se u nas stalo uz mockrat,takze me uz veri i ti,co se podobali vam a chteli dukazy,ted jim sklaplo a uz veri,ze neco po smrti je.
garias
...
20. 11. 2011 1:48

Takéhoto som nepozeral zrovna málo. Rád pozriem... Ja zasa odporúčam knihu (NEuveriteľné príhody - Viera Vičanová http://sk.olejar.eu/isbn/8085258072/
lup
...
19. 11. 2011 23:31

Garias,
pozri si "Záhady SK - Bývam s duchmi" na odkaze http://www.youtube.com/watch?v=El0VFoApjk4.
Príbeh sa odohráva neďaleko Tvojho bydliska. Prevdivosť si môžeš preveriť.
S pozdravom LuP
lup
...
19. 11. 2011 22:37

Nie, to nebude dôkaz, ale podvrh :-D
Dana P.
až se
19. 11. 2011 22:37

u mne zastaví zas nějaký mimozemštan tak ho vyfotím a nahraju s ním rozhovor - bude to dostatečný důkaz?
lup
...
19. 11. 2011 22:32

Hm, to bude ťažké, pretože na tejto diskusii je jediný pri zdravom rozume len Garias. A toho nepresvedčí aboslútne nič, ani keby bol dôkaz na papieri potvrdený notárom.
garias
..
19. 11. 2011 22:27

Toto máš vedieť sám....inak potom nemáš potuchy ako má dôkaz vypadať...tudiž to znamená e nemáš dôkazy prakticky žiadne.
garias
..
19. 11. 2011 22:27

Dôkaz je niečo, čo každého presvedčí, ak je minimálne pri zdravom rozume.
lup
Garias
19. 11. 2011 22:24

Ale ešte stále si nenapísal, ako si predstavuješ dôkaz. Čakám.
garias
lup
19. 11. 2011 22:21

mňa nebaví stále to isté dokola rapotať o tých dôkazcoh...
garias
...
19. 11. 2011 22:21

Jelitko sa vyhovára, ty stále píšeš o nudných diskusiách..ale fakty nie sú nikde :DDD To je na plač priatelia.
lup
Garias
19. 11. 2011 22:20

Opakujem X+1. krát: ako si predstavuješ dôkaz existencie Boha, života po smrti?
Naozaj ma to už nebaví.
garias
Dana P.
19. 11. 2011 22:20

Tak už konečne podaj nejaký dôkaz. zachovaj sa ako čestný človek a ukáž nám dôkaz.
Predstav si že by súdili na súde ako ty rozprávaš...bez dôkazu by odsúdili aj čestného. kto nehľadá dôkazy, nemá úctu k pravde.

Ukáž teda dôkazy, na čom si založila svoje názory. Alebo si iba slepo uverila??? Mám pravdu, je to tak že??
garias
..
19. 11. 2011 22:19

Lebo to bol iba príklad..ide o dôkazy, nie o Boha.
lup
Garias,
19. 11. 2011 22:11

V posledných príspevkoch DanaP nepíše nič o Bohu. Neviem, prečo otázka "Prečo neuveríš v iného boha?"

Keď čítam Tvoje príspevky, je to rovnaké, akoby som počúval gramofónovú platňu, kde preskakuje ihla. Výsledok je, že stále je počuť rovnaký úsek.
Stále žiadaš dôkazy. Už X-krát v priebehu roka som Teba žiadal, aby si sem napísal, ako si predstavuješ dôkaz existencie Boha, života po smrti,.... Doteraz som sa nedočkal odpovede, ale stále žiadaš dôkaz. Ako Ti ho mám predložiť, keď neviem, čo Teba presvedčí?
Uvedom si, že rovnako ani Ty nemáš dôkaz o opaku. Aj toto tvrdenie tu opakujem X-tý raz. Takže aj ja som ako pokazený gramofón.
LuP
Dana P.
teď
19. 11. 2011 22:06

jsem se upřímně zasmála! Gariasi víš co? Už je to nuda, opravdu blábolíš a furt dokola.
garias
Dana P.
19. 11. 2011 22:02

Prečo neuveríš v iného boha? No kto nechce, ten neuverí ničomu okrem svojho. Sama vidíš, aké primitívnosti to píšeš :D Ja nechcem vieru, chcem dôkaz. A ty žiadny nemáš. Ak nemáš, potom ma nezaujíma čo píšeš o duchoch. Sú to pre mňa bludy.
lup
pre p. Jelitko
19. 11. 2011 21:58

Pred pár dňami ste písali o zvukoch, pochopil som to tak. Preto som podal prijateľné vysvetlenie o možných fyzikálnych príčinách.
S pozdravom LuP
lup
Garias
19. 11. 2011 21:55

Budeš sa diviť, ale stretol som človeka, ktorý ako ateista zažil nevšedný zážitok. Takže nie iba veriaci.
Ak by p. Jelítko nahrala na magnetofón hlasy svojich rodičov zo záhrobia a umiestnila nahrávku na internete, bol by si prvý, kto by písal, že ide o podvrh. Tak prečo sa namáhať? :-)
Písal som Ti pred pár dňami o svojich skúsenostiach a čo si odpísal? Že si vymýšľam. Tak potom je naozaj akákoľvek námaha zbytočná.
S pozdravom LuP
Dana P.
nu, kdo nechce,
19. 11. 2011 21:55

neuvěří ničemu. Vybavil se mi seriál o paranormálních jevech HAUNTED, kde mluvili lidé, kteří se nastěhovali do "strašidelných" domů a po různě dlouhé, spíše krátké, době z nich přímo utíkali. To, co popisovali, co tam zažili, nevěřím, že si vymysleli. Velice zajímavý byl dokument o domě v Amityville, kde údajně jeden člen rodiny DeFeo- syn - zavraždil dalších 6 členů své rodiny tuším v r. 1974. Ani další nájemníci, Lutzovi, kteří se brzo poté do domu nastěhovali, tam nemohli vydržet, popisovali záhadné jevy, přímo nepřátelské projevy záhadné entity, dokonce tam byl vyfocen duch chlapce, dá se to dohledat na netu
garias
...
19. 11. 2011 21:18

Je len divné, že podobné veci zažívajú veriaci ľudia - veci, ktoré "jasne poukazujú na ducha". Iní ľudia také nehovoria. Čo ja pokladám za dôkaz najväčší, toho že sa jedná o zcela bezcenné výmysly.
daiterr
Gariasi
19. 11. 2011 20:48

Takovým věcem bys stejně neuvěřil, i kdyby ty důkazy byly popsány jakkoliv. To musíš zažít na vlastní kůži. Bez toho to nejde. Ale když se to vezme kolem a kolem, stejně to není nic zas záhadného. Jsou to prosté energetické projevy, mající své zákonitosti.

K tomu strašení dětí - obávám se, že toto jsou ještě nádherné stránky pro děti.. Nezapomínej, že jsme na celosvětové síti a najdeš tady takové stránky, ze kterých je i dospělým na blití, třebas záběry z poprav, přímé přenosy z válek, řezání hlavy zaživa.. Mám pokračovat? Proti tomu jsme tady, uznej sám, naprostí miláčci.
Jelitko
jo
19. 11. 2011 17:39

me by zajimalo,kdo tady strasi deti duchama.I kdybych nekoho za bileho dne videla pred sebou tak prece tohle nereknu detem!A moje holky jsou uz velke a tem to taky nerikam.Odstrasujici pripady jsou spis ti hmatatelni,kdyz znasilnuji deti!Tohle duchove by nedelali!
Dana P.
gariasi
19. 11. 2011 16:11

nevím kolik sem chodí malých dětí, takových speciálně, co ještě ani neumí číst. Chodí sem ze zájmu lidé, kteří se dělí o svoje zážitky, o to co sami zažili a nemají pro to vysvětlení. Zajímá je, jestli nemá někdo další podobnou zklušenost. To není strašení! Spletl sis místo. Apropos nevím jaké procento lidí si v dětství neprožilo nějaké neracionální strachy, v době, kdy se báli, že je nějaká "příšera" pod postelí nebo ve skříni, ať už takovéto představy vznikly jakkoliv. Skvěle tyhle věci opisuje Stephen King (bude jedním z nás, haha). Věnuj se prosím osvěte, ale ne tady, už jsi nudný jako kolovrátek
garias
...
19. 11. 2011 15:55

Človeku, ktorému nedôjde, že rečami o duchoch môže malé dieťa veľmi vydesiť, musí byť veľmi prostoduchý...
garias
..
19. 11. 2011 15:53

Poviem k tomuto už iba jednu vec. Skúsim to na záver trochu inak, pretože sa mi zdá že to ešte stále nechápete.

Doteraz ste videli iba seba. Ale nevidíte, mladých ľudí, alebo dokonca deti, ktorí keď toto prečítajú, budú sa báť ísť spať, budú čakať že ich chmatne nejaká ruka spod postele a prispievate ku ich neistote, strachu a napätí už aj tak v ťažkej dobe.
Koľké deti žijú denne v zlom psychickom stave. Či už hádke rodičov, pohŕdaním priateľmi a inými, kde to končí dokonca samovraždami. Takmer každý týždeň čítame o nejakej. A vy tomu napomáhate. Strašíte ľudí len preto, že VY to považujete za pravdu, bez dôkazu. Len VY, VY, VY. Slepí ku iným ľuďom.

Ja si nikdy nedovolím ľudí strašiť a to ešte takými vecami, akože počujem hlasy duchov, či dokonca dotyky apod, kde mladý človek, omnoho s bujnešou fantáziou ako máme my starší, musí byť skutočne vydesený.
Napomáhate tým zlu, strašeniu ľudí, ktoré trvalo skoro celý stredovek. Zlu ktoré vznikalo pri duchoch v chorých ľuďoch, diabloch v bosorkách, výmysloch zjavení zneužívaných proti ľuďom.
Jednoducho týmito rečami strašíte ľudí a hlavne malé deti, ľudí ktorí sú na hranici viery a neviery a žijú ešte s duchmi v "tmavom kúte detskej izby".

Jaaa už naozaj neviem, ako to mám inak vysvetliť.
Grush
2Alef
19. 11. 2011 15:50

Možná to tak je jak píšeš, těžko zodpovědně říci... Každopádně pokud bych si byl vědom řetězce mnohoživotní příčinnosti, stoprocentně by to ovlivňovalo mé chování. Když nevím nic, jsem jak slepec tápající na porážku. Ale kdo ví, třeba jsou na tom jiní lépe, nebo si to aspoň myslí...
garias
...
19. 11. 2011 14:07

samozrejme Jelitke neverím ani slovo a v ničom už. To je výnimka.
garias
...
19. 11. 2011 14:06

Pokým sa nedajú dôkazy, budeš zbytočne rozprávať s každým človekom na svete!!! Už to musíte raz a navždy pochopiť. Poznanie nevzniká z viery, ale z dokázaných faktov !!!

Netvrdím priamo že si vymýšľate, tvrdím, že tomu neverím !!!
koules
...
19. 11. 2011 14:04

Ano, je to tak, Gariasi, teď si nás odhalil: všichni, co tu píšeme své zážitky, si je vlastně vymýšlíme, Jen ty, co máš všechno vyčtené z knížek, všechno víš a máš ve všem pravdu.

Nezlob se, Gariasi, ale diskutovat s tebou postrada smysl. Howgh.

garias
Jelitko
19. 11. 2011 13:32

Mohla si si vymyslieť niečo lepšie. Dať nahrávač, aj cez počítač už dnes dokáže aj malé dieťa. Podľa mňa si všetko vymýšľaš.
Jelitko
zdravim vsechny
19. 11. 2011 7:21

takze ten nas domek je stary 38let(takze ne moc) a na slyseni zvuku je tam 6 studentek,pak ja si nedovedu predstavit,ze bych tam neco merila,a delala okolo toho jeste rozruch v ulici,mame tam sousede v duchode a ti vse sleduji,uz staci kdyz oba moje rodice odesli rok po sobe,byli tam hasici,policajti a sanitka,takze pekne pozdvizeni.Aji ten soused s hulkou co nemohl chodit tam byl prvni :) a jeste kdybych tam prijela s nejakym tymem na mereni duchu....no to by bylo!To by jsme ani ten dum uz nikdy neprodali,stejne staci,ze tam oba rodice zemreli.Ja bych tohle zaznamenat ani sama neumela,na to je treba nejaka specialni vybava,ale hlasy jsou slyset,to potvrdilo vice lidi,je to slyset vzdy,kdyz prijdeme z venku hlavne ze spodu z garaze.Kotel dela zvuky vzdycky,ale v lete neni pusten.Plovouci podlahy jeste nemame,okna jsou nove plastove,uvidime letos co bude,budeme menit topeni i s kotlem takze jsem sama zvedava.Potrubi v dome je jiz po vymene takze tam to neni.
Jeste pripada v uvahu sousedni domek ktery je prilepen z jedne strany na nas,ale tam se zase obesil soused takze taky maji sve zahady...no myslim,ze na vse neni porat vysvetleni a aby se s toho jeden nezblaznil,tak si toho nevsimam.
garias
..
18. 11. 2011 22:23

vybavenie hej, tak možno na filmové a zvukové triky. Také nahrávky zábery duchov urobíte aj vy...keď sa s tým trošku pohráte. Je to niečo ako to slávne peklo z ruského vrtu. Trocha zamakáte na počítači a môžete urobiť aj vy hlasy z pekla.
garias
..
18. 11. 2011 22:21

ja som nepovedal že lupov je z USA...
Dana P.
???
18. 11. 2011 22:20

no tak to už je trochu moc! V lupově příspěvku nevidím nic, co by svědčilo o filmu komerčním a navíc z USA!?! Leda by to byla dedukce, že ti amíci na to vybavení mají...
garias
...
18. 11. 2011 22:09

zrovna takýmto dokumentom čo zarábajú peniažky by som moc neveril. Obzvlášť z USA.
lup
Garias,
18. 11. 2011 21:57

Pred rokmi som videl dokumentárny film, kde skupina vysokoškolsky vzdelaných ľudí s aparatúrou navštevovala miesta, kde sa zjavovali mŕtvi. Mali k dispozícii techniku diaľkového merania teploty, obyčajné kamery, detektory IČ žiarenia, kamery citlivé na infračervené žiarenie, nahrávacie zariadenia, snímanie presného času,... a neviem, čo ešte. Boli aj v miestach, kde nič nezaznamenali. Ale na niekoľkých miestach narazili na zvláštne javy. Napr. na mieste, kde bol zavraždený človek, okolo polnoci zariadenia zaznamenali „niečo“. Nejaké obrysy človeka na podlahe, zníženie teploty na uvedenom mieste. Detaily si už nepamätám. To znamená, že zaznamenali „objektívnu skutočnosť“, nie len nejaké myšlienkové pochody niekoho.
Daiterr spomínal zjavenia rímskych vojakov. Zjavenia sa odohrávali v pivničnom priestore, tuším v Londýne. Rímsky vojaci neboli vidieť celí, len nejako od pasu nadol. Viedol ich jazdec na koni, kôň tiež nebol celý viditeľný. Zjavenie videlo viacej ľudí. V pivnici urobili v mieste zjavenia výkop a objavili dláždenú cestu z doby Rímskej ríše. Cesta bola niekoľko metrov pod úrovňou súčasného terénu a o ceste archeológovia dovtedy nevedeli.
Môžeme tieto udalsoti chápať ako energetickú pamäť, alebo návrat mŕtvych duší, alebo čo ...?
S pozdravom LuP


garias
lup
18. 11. 2011 21:49

som toho istého názoru čo lup... Dokonca aj v naprostom tichu môžete počuť šum. Týka sa to nervových vzruchov...
lup
pre Jelítko
18. 11. 2011 21:42

Zvuky v dome...
Nechcem zovšeobecňovať všetky zvuky, ktoré počuli študentky v dome p. Jelítko. Bývam v rodinnom dome, a keby som mal podľa zvukov v dome tvrdiť, že straší, tak u mňa je to od rána do večera. Praská plávajúce podlaha, televízor, kúrenie, rachotí vodovodné potrubie, praskajú trámy krovu, plechová strecha,... a čo ja viem, čo ešte. To je fyzika, zmeny teploty, tlaku. Už som to tu písal. A človek, ktorý dom nepozná, nechápe, čo to sú za pazvuky a zvyšok je ľudská obrazotvornosť.

Otázne je, či sa dievčatá báli zvukov, alebo mali nepríjemné pocity strachu v dome bez ohľadu na zvuky. Aj takéto pocity poznám. Nie sú to pocity z neznámeho, ale nevysvetliteľný strach aj v dobre známom prostredí.
S pozdravom LuP

garias
..
18. 11. 2011 21:34

Akože ja osobne keby som niečo také zažil, tak pri druhom treťom spozorovaní hlasov by som už nahrával zvuky, natáčal izby a zverejnil na internete.
Je fakt zvláštne, že si počula takéto úžasné zvuky a nepodelila si sa s nimi s ostatnými. To nechápem ako.
garias
...
18. 11. 2011 21:26

Bolo by dobré, keby si tie zvuky nahrala a dala na internet na stránku. To by nám hodne pomohlo. A možno ešte popísala aký starý je dom, či tam nefúka, nieje prievan apod.
Jelitko
pane daiterr
18. 11. 2011 20:16

k prizpevku co jste psal v 10:17, mam o tom osobni dukaz,v mem dome kde zemrel muj otec(zemrel v garazi mel tezky konecny pripad rakoviny a uz to nezvladl) se deje neco podobneho jak pisete vy.Ted v mem dome bydli studentky a nevedi samozrejme nic o mojich rodicich jak oba zemreli doma(mamka u telefonu),protoze jsem jim to nerikala a jak jsem tam byla v lete me rikala jedna studentka,ze se holky v dome boji(bydli jich tam 6 a jsou vic jak 20-ti lete) a ja jsem se ji ptala a co je teda tam desi a pry ze zdola ze suterenu se ozyvaji zvuky ktere nemuzou nijak vysvetlit a tak to svedli na kotel,ale ja taky vim,ze se tam asi schazi duse rodicu,protoze i ja jsem si toho vsimla,jenze ja tam chodim v lete s rodinou o prazdninach,kdyz studetky tam nejsou a topeni je vypnute protoze se v lete netopi.Ja slysim i jejich hlasy ,jak kdysi sedavali s dedem a babickou a to vzdycky kdyz prijdu do domu zvenku.Nic si s toho nedelam,uz jsem si zvykla.Proste sem tam si oni tam zajdou protoze tam radi vzdy hostili babicku s dedem.Pan garias by si na tyto nase PRAVDIVE dukazy by mel uz zbyknout a nebo nas respektovat tak jako my jeho.Nemam proc bych si vymejslela,proste je to pravda,tyto zvuky neslysim jen ja,muj otec tam odesel za dost tezkych okolnosti a tak to tam zustane navzdy.
garias
...
18. 11. 2011 15:49

Ten atomobil? Obávam sa, že tunajší "inžinieri" nemajú nič, čo by mohli cez okno ukázať :D
Jarda
pro gariase
18. 11. 2011 14:45

hmm to je snad rekord v počtu komentářů :-D

Vzpomněl jsem si na jednu věc... třeba to gariase inspiruje: http://www.grimoar.cz/gm_02/gm_02.php? (jen se obávám že se budeš muset regnout aby se to zobrazilo) :-)
Dana P.
ještě dodatek
18. 11. 2011 13:21

k mému příspěvku z 12:22. Nevím jak si vysvětlit to mizení věcí. Když dokonce autorovi článku zmizí bunda z věšáku a poté, co všichni prohledali už víceméně prázdný byt, se po nějaké době objeví na pelechu psa??? Když zmizí CD z obalů, atd. Co to způsobuje? Poltergeist (což je pouze obecný název pro fenomén, jak jistě i nevěřící vědí)?Je tu také domněnka o otvírání časoprostoru...
garias
...
18. 11. 2011 12:55

Je veľa javov, ktoré pôsobia statiky hornín, elektromagnetické polia. Podľa mňa je nesprávne ihneď používať termín poltergeist. To znie akoby tam bola nejaká osoba čo si tie veci dáva do vrecka. Ak tam niečo mizne nemáme dôvod to hneď dávať na vrub niekomu z iného sveta. Aký je dôvod? Žiadny. Hovorme radšej že "hovorí sa že tam veci miznú".
Dana P.
lup, daiterr
18. 11. 2011 12:22

jen před chvilkou jsem našla a přečetla článek-svědectví na kpufo.eu/sk o té záhadě v Bratislavě. To je zatím to nejzáhadnější, co jsem kdy slyšela! A to je vždy mimořádně záhadné, když se začne projevovat poltergeist, protože ne vždycky je přitomen pubertální jedinec, kterým se tyhle jevy obecně nejvíc přičítají, například v Bratislavě taky není...
daiterr
LuP
18. 11. 2011 10:17

Poltergeist, duch, podivné spojitosti se zesnulými - to vše je věc energie. Každý vyzařujeme energii celý život. Kudy jdeme, tam ulpívá. Nejvíce tam, kde bydlíme a žijeme. Tato energie má své zákonitosti. A podle toho se také "prezentuje".

Nejvíce je to poznat na dospívajících jedincích. Ti mají tu vyzařovanou energii natolik nestálou a takové množství, že opravdu může docházet "k podivným jevům" a čím více se daný člověk (jehož energie toto provádí) začne děsit a vyšilovat, tím více "jevy " gradují.. To bych označil jako nejběžnější druh "poltergeista"..

Pak tu máme různé "legrácky" ve starých domech a místech, kde docházelo k různým násilným činům. Energie z tohoto nahromaděná, se pak také může prezentovat, jako "poltergeist". Může docházet nejen k pohybu věcí, ale ke zvukům a ke "zjevením".

Fenomén poltergeistu ve své podstatě není nic jiného, než jen energetická nutnost daná zákonitostmi - tato energie, která je na daném místě, samozřejmě dle zákonitostí ztrácí část svého potenciálu a "potřebuje dobít", což činí asi takto: Pokud se v blízkosti této energie (dále entita) objeví člověk, který vyzařuje podobný energetický potenciál, pak se tato entita okamžitě prezentuje svým způsobem a protože je daný člověk na ni naladěn, "odčerpá" z jeho potenciálu entita, co jen jde. Nehledě na to, že dotyčná osoba se většinou vyleká a ještě tak navíc tímto energii do okolí více "odhazuje"..

TOTO se považuje za jednu z hlavních příčin například autonehod v místech "pravidelných těžkých havárií", kdy prokazatelně řidiče nikdo neohrozil, přehlednost je výborná, rychlost nebyla zas tak velká. Dá se namítnout, že za to může mikrospánek, ale ti, co nehodu přežili, vyprávějí něco naprosto jiného - buď jim přes cestu proběhlo něco, co tam ale podle jiných účastníků prokazatelně nebylo a nebo zkrátka měli z ničeho nic nutkavý pocit "jen tak strhnout volant.." (viz případ Dubčekova osobního řidiče..) Na daných místech je zkrátka "energetická" entita, která si takto zvyšuje svůj potenciál. To samé se může dít i na jiných místech.

Fenomén sám o sobě je i "pravidelné zjevování se lidí, či událostí, vázaných na jedno a to samé místo" - předpokládá se (to si definovala sama věda ), že jakákoliv věc kolem nás, má možnost zaznamenávat holograficky události a pak je za určitých podmínek přehrávat. A tak se čas od času lidé setkávají "se skupinou starých Římských vojáků, kteří pochodují přes ulici, hezky ze zdi do zdi", aby se pak přišlo na to, že právě v těch místech kdysi vedla starořímská kamenná cesta a pochodavávali po ní Římské legie. Atd. Atd. Atd.. Takových případů je rovněž mraky a každý ten případ má spoustu naprosto nezávislých svědků, kteří však popisují to samé..

Projevy ve spojitosti ze zesnulými - duše je energie a jako taková, má své možnosti, jak dát ve specifických případech o sobě vědět svým blízkým. Takových případů je mraky a není vůbec pravdou, že to "zažije tak 2-5 procent lidí".. Naopak - předpoklad je někde mezi 60 a 80 procenty lidstva! Ovšem ne každý má náladu se s tím prezentovat na veřejnosti a dělat tak ze sebe "vola"..

Mám také za to, že duše ke svému "projevení se" v blízkosti přeživších využívá právě onu nahromaděnou vlastní energii, kterou za života na daná místa hodně "předávala". Proto, když se něco takového stane, tak je to většinou praskání věcí, které dotyčny za života hodně používal - hodiny, vázy, nábytek.. K tomu se váže "zjevení" postavy zesnulého - ve většině případech se tak děje hlavně na místě, kde bydlel, nebo kde aspoň nějakou dobu byl nucen pobývat. opět vidím spojitost s využitím daného energetického potenciálu.

Případ sám o sobě je také to, kdy se duše dané osoby nemůže smířit se stavem věcí a tak se stále snaží držet na svém původním působišti a nechce si připustit, že se pro ni vše změnilo. Nejen, že v takovém místě pak může docházet k prezentaci různých projevů, ale dotyčná duše dokonce může (pokud je až tak na tom zle a jde tvrdě za svým cílem) i zkoušet uzurpovat tělo jiného člověka a svádět s ním boj o identitu k tomuto tělu. Zde bych mohl vidět i některé případy schizofrenie.

Toto vše ber jen jako názor. Tyhle věci hezkou řádku let sleduji a sbírám fakta a poznatky. Netvrdím samozřejmě, že je to "jasná pravda a důkaz" ale je to takový můj argument k věci. Pokud ví někdo více, nebo to vidí jinak, jistě se k tomuto vyjádří.

K tomuto tématu byla kdysi zajímavá kniha od Dany Cihelkové - "Svět animálních sil", ale ta se už myslím ani nedá sehnat.
lup
Daiterr
18. 11. 2011 8:34

Myšlienka výborná, ale pre takého skeptika ako je Garias, to je asi zbytočná námaha. Keď moje vlastné zážitky spochybňuje tvrdením, že som si ich vymyslel .... :-), čo na to povedať?
Predsa existujú aj na tomto webe v rubrike "Vaše príbehy" skúsenosti ľudí. Existuje aj portál Poltergeist z Jihlavy (http://poltergeist.zjihlavy.cz/index.php), kde sú taktiež uvedené skúsenosti ľudí. Kto nechce uveriť, neuverí.

Nechcem samozrejme tvrdiť, že každé puknutie v stene, podlahe, potrubí,... je dôsledkom prítomnosti ducha. To je fyzika - zmeny teploty, tlaku,...
Ale skutočne existujú javy, ktoré nik - ani veda - nevie vysvetliť. Pred pár rokmi v Bratislave-Petržalke sa riešil nepochopiteľný jav. V jednej miestnosti rohového bytu sa všetko strácalo - drobné predmety, oblečenia,... dokonca aj všetok nábytok. Jednoducho všetko systematicky z miestnosti mizlo a pritom ľudia boli v inej miestnosti bytu, evidentne z bytu nik veci neodnášal. Nebol to jednorazový jav, ale dlhodobý, trvajúci niekoľko mesiacov. Jav bol publikovaný v Markíze, v tlači. Skúmali ho psychotronici, kňaz(i), fyzici zo SAV-ky, z Komenského univerzity aj z Technickej univerzity - samozrejme s aparatúrou. Skonštatovali len, že je to nepochopiteľné. Vysvetlenie žiadne. A tu je na kolenách nielen ateizmus, veda, ale aj materializmus.
Ale takéto fakty Garias buď nevie, alebo nechce vedieť.
V súčasnosti sa premiela v Bratislave (aj tlač na webe) "poltergeist" v činžiaku zvanom Manhattan. Údajne sa prejavuje pískaním, búchaním. Nemôžem sa k tomu vyjadriť, pretože mám len "odborné" informácie z tlače. Osobne mám na takéto prejavy svoj názor, ktorý som vyjadril vyššie - fyzika. Nič nadrprirodzené.
S pozdravom LuP
daiterr
-
18. 11. 2011 1:38

LuPe, asi bychom měli některé fenomény celkově rozepsat a především uvést, zda vůbec v dnešní době jsou nějaké důkazy, či argumenty. Třeba dnes jsem si také uvědomil, že ohledně některých věcí se zatím stoprocentní důkazy na obou stranách najít prostě nedají.

Nic chlapi. Přeju hezké sny a jdu chrnět.

(Boha jeho... Jak já to zasrané vstávání nesnáším..)
lup
...
18. 11. 2011 1:35

Bolo mi cťou s vami stráviť večer. Môžeme pokračovať na budúce. Chytajú ma driemoty. Dobrú noc.
S pozdravom LuP
daiterr
-
18. 11. 2011 1:33

"škoda že ty nikdy nevyslovíš vetu "možno sa mýlim"

- to mě zase neznáš.. rozhodně nejsem neomylný..
lup
...
18. 11. 2011 1:33

Daiterr, som rád, že sme sa doparcovali až sem :-))).
Už mám z toho mokré čelo :-D
daiterr
-
18. 11. 2011 1:32

Ale duše JE energetická forma přece. Fakta, které by toto podporovaly, jsi však někde dole poslal do hatě, protože ti "nesedí".. Při tom stačí JEN studovat.
lup
..
18. 11. 2011 1:30

Každý človek je inak vnímavý - senzibilný. Hrajú v tom svoju úlohu aj medziľudské vzťahy. Preto niekto zažije rozlúčku, niekto nie.
garias
detairr
18. 11. 2011 1:29

škoda že ty nikdy nevyslovíš vetu "možno sa mýlim" :DD
garias
..
18. 11. 2011 1:28

//
Garias, materializmus a ateizmeu nie je to isté. S tým hádam súhlasíš?
A z hľadiska materializmu si môžeme vysvetliť dušu ako napr. nejakú formu energie. Súhlas?//

jedine v takom prípade by som dušu pripustil, ale ani na toto nemáme toho moc, ako fakty, ktoré by dušu podporovali.
garias
..
18. 11. 2011 1:28

95 percent ľuďom sa to nedeje. To je nejaké divné nie? To je presne ako rozhovor s Bohom. Len niektorým sa to deje - kresťanom. Ind sa zasa rozpráva s Krišnou :D Chápeš?

Proste stále mám pocit, že tu veľa vecí nehraje. nevypadá to na realitu. Je to na realitu príliš úbohé.
Mne to pripomína prácu človeka. nadchnúť, ohúriť, že zosnulý niečo odkázal..rozlúčil sa (čo je vlastnosť typická práve pre človeka) apod. Proste všetko ukazuje na prácu človeka. Pripadá mi to suché.
lup
...
18. 11. 2011 1:27

Garias, materializmus a ateizmeu nie je to isté. S tým hádam súhlasíš?
A z hľadiska materializmu si môžeme vysvetliť dušu ako napr. nejakú formu energie. Súhlas?
daiterr
-
18. 11. 2011 1:27

"neutrál. Možno je to niečo čo potrebujem zažiť sám."

- no nevím.. Že by ty, mocný a velký Garias vyslovils takovou větu? NEUVĚŘITELNÉ!

Jako bych to kdesi dole už kuna-pes-drát nepsal, že "hafo věcí si člověk musí otestovat na vlastní pajšl, jinak do toho nikdy nemá šanci nahlédnout.." A to se týká naprosto všeho v této oblasti.
garias
..
18. 11. 2011 1:25

Uvedom si že toto čo si napísal nevieme či je pravda. Iba to niektorí píšu.
lup
...
18. 11. 2011 1:24

Uvedom si, že mnoho ľudí nevedelo o smrti príbuzného, keď sa im zjavil v čase umierania. V takomto prípade je vylúčené, že človek myšlienková spojitosť.
garias
lup
18. 11. 2011 1:23

ak je to pred smrťou a sú to nejaké vlny, tak to materializmus určite bude :D
garias
...
18. 11. 2011 1:22

neutrál. Možno je to niečo čo potrebujem zažiť sám. Stále si ale myslím že si to ľudia v ťažkých bolestných časoch namýšľajú. Zrejme nechtiac ale predsa. Je to totiž najkrajšia, najzaujímavejšia udalosť v tom čase.
lup
...
18. 11. 2011 1:20

Pre rokmi mi hovoril jeden psychotronik, že umierajúci človek, ktorý chce dať okoliu najavo, čo sa s ním deje, vyšle energiu smerom k svojim príbuzným. A dôsledkom môže byť posun predmetov, praskanie pohárov,...
Absolútne sa to nevymyká materializmu. (nehovorím o ateizme)
daiterr
-
18. 11. 2011 1:20

"On je neveriaci, ale aj veľmi chytrí chalan"

- stejně jako miliony dalších lidí, co něco podobného zažili, co? "o))

Ať tomu věříš, nebo ne, těm lidem se něco stalo a věda na to nemá páku. O tom snad ani nemusíme polemizovat. Takže jen tak to smést ze stolu nemůžeš a tím, že to "pro tebe není argument" - tim si také moc nepomůžeš.. Tak co s tím?
garias
..
18. 11. 2011 1:16

Samozrejme že neverím. On sám to povedal len tak že im padol pohár a sám tomu zrejme neverí - tej spojitosti. On je neveriaci, ale aj veľmi chytrí chalan.
lup
...
18. 11. 2011 1:15

Takže si počul takéto príbehy?
A Tvojmu kamarátovi veríš, keď videl padnúť pohár, predpokladám, že bez zjavnej príčiny?
Je načase začať uvažovať nad takýmito faktami. A žiadna veda na toto nedokáže odpovedať. Tieto skúsenosti nevychádzajú z môjho želania, aby otec bol pri mne (jeho duša).
daiterr
-
18. 11. 2011 1:14

"daj sa už liečiť, alebo choď spať. Evidentne si s tebou už nepíšem a ty mi stále vypisuješ bludy ako zúrivec. Choď si už ľahnúť, oddýchni si."

- odpověď jako obvykle hodná tvé velikosti, Gariasi "o)

Svoje "liečení" a "oddýchaní" si praktikuj především a hlavně sám na sobě "o)

Zkus se, prosím, nechovat jako hovado. Buď tak laskav a ušetři mne tvých přiblblých narážek. Když tak si je schovej pro toho, kdo ti je bude tolerovat, ale ne tady..
garias
..
18. 11. 2011 1:10

Niečo podobné som počul už aj ja. Napríklad starká také spomínala že v noci ked umrel starký, tak počula na gángu kroky.
Môj kamarát zasa v kuchyni videl ako padol pohár - umrela im babka.

Podobných príbehov je viacej. Ale čo chcem pvoedať je, že ľudia si niektoré udalosti aj prekrúcajú, len aby mali dojem, že ich blízky neumrel, ale stále niekde tam hore žije.
Proste sa klamú a uveria aj pozmenenej verzii, než aká sa stala v skutočnosti.
lup
...
18. 11. 2011 1:07

Nemám najmenší dôvod klamať, vymýšľať si. Naozaj je to len o skúsenostiach, o tom, že si nič také nazažil.
Rodičia aj ja máme mačky. A vedia pokiaľ si môžu dovoliť. To hádam chápeš, že sa dá aj mačka takto vycvičiť. A len ten jeden raz vbehli dovnútra, čo je na tom divného?
A čo tie ostatné príbehy? Samozrejme spochybňuj. Neberiem Ti Tvoj názor. Ale hľadáš pravdu, a keď Ti človek predloží argumenty, tak ....
daiterr
-
18. 11. 2011 1:07

"V lete každý normálny otvorí okná, nie dvere :D Lup, však sisi to všetko vymyslel :D"

- samozřejmě, jak jinak... Co na tom, že je třebas před okny frekventovaná silnice, takže tam jezdí často auta? Proč by někdo otevíral dveře, když může rozglábit okna a hezky si užívat tu hypermoderní kulisu řvoucích křápů? :o)
garias
daiterr
18. 11. 2011 1:06

daj sa už liečiť, alebo choď spať. Evidentne si s tebou už nepíšem a ty mi stále vypisuješ bludy ako zúrivec. Choď si už ľahnúť, oddýchni si.
garias
..
18. 11. 2011 1:05

Čokoľvek divného by sa v ten deň udialo, pripisoval by si to otcovmu odkazu a je jedno či by prišla jedna mačka ku kreslu, alebo tri. Chápeš čo chcem pvoedať. Proste v takom citovom rozpoložení vníma človek veci inak - viac tak aktívne. Stane sa niečo zvláštne, tak to bol signál od zomrelého. Ale keby žil, hodil by si nad tými udalosťami rukou. A určite sa stávali omnoho podivnejšie veci. Rád by som tomu veril, ale stále nemôžem!
daiterr
-
18. 11. 2011 1:03

"To nie sú dôkazy priateľu, to sú iba určité vety, ktoré mne nič nehovoria. Ani jedno ztoho priamo nedokazuje, že to bol kontakt otca po smrti."

- tak pokud je někdo jen úzce zaměřený a ještě fixovaný dogmaticky na svou "neotřesitelnou pravdu", tak samozřejmě, že to NIKDY nebudou pro něho byť jen alespoň argumenty, i kdyby se tady tancovalo jak na bále..

- a co maji lidi říci na TVOJE argumenty, které tady nepředkládáš? "o)
garias
..
18. 11. 2011 1:01

pach z nemocnice, mačky ktoré náhodne prišli apod...to sú iba určité udalosti, ktorým si mohol pridať veľkú dôležitosť kvôli otcovej smrti. Mohli sa stať aj počas jeho života. Nie je to tak??
daiterr
-
18. 11. 2011 1:01

"lup, drahý priateľ..takéto príbehy si ľudia vymýšľajú veľmi často. A hlavne veriaci :D"

- Gariasi, když neumíš dát nějaké rozumné argumenty, tak zkoušíš zase svůj oblíbený výsměch?
garias
...
18. 11. 2011 1:00

To nie sú dôkazy priateľu, to sú iba určité vety, ktoré mne nič nehovoria. Ani jedno ztoho priamo nedokazuje, že to bol kontakt otca po smrti.
lup
Garias
18. 11. 2011 1:00

Už som to tu písal niekoľkokrát. Bol som ateistom ako Ty. Uisťujem Ťa, že na týchto príbehoch nie je nič vymyslené.
lup
...
18. 11. 2011 0:57

Garias, otec bol v kóme, odchádzali mu ľadviny a doslova v posledných hodinách, napíšem to cynicky, páchol. Nebýval so mnou v dome. Ten pach posledných hodín, som si zapamätal. Opakujem. Po príchode domov som sa kompletne prezliekol, večer hygiena,...

Rodičia bývajú v rodinnom dome - to hádam vysvetľuje ako sa mačky dostali do bytu.

To, čo tu píšem, nie šú domnienky. To sú skutočné udalosti.

Keď Ti predkladám vlastné skúsenosti, keď nenachádzaš odpoveď Tvojím ateizmom, tak ma obviňuješ z výmyslu. Chceš dôkazy o živote po smrti a zároveň ich odmietaš ako výmysly.
garias
...
18. 11. 2011 0:50

lup, drahý priateľ..takéto príbehy si ľudia vymýšľajú veľmi často. A hlavne veriaci :D
garias
lup
18. 11. 2011 0:49

V lete každý normálny otvorí okná, nie dvere :D Lup, však sisi to všetko vymyslel :D
lup
...
18. 11. 2011 0:49

Garias,
neželám Ti nič zlé, len naozaj takéto skúsenosti. Ci už vlastné, alebo sprostredkované od známych, príbuzných.

A ešte jeden:
Priamo v robote DVE kolegyne čumeli, ako sa pohybuje pohár s nápojom po stole smerom k okraju bez viditeľnej príčiny. Zadržali ho. O pár minút jednej volali, že zomrel blízky príbuzný.

Čo na takéto skúsenosti Tvoj ateizmus? Toto nie sú príbehy z amerických kníh, ktoré sa nedajú overiť. To sú skúseností hodnoverných ľudí z môjho okolia, ako aj vlastné.
garias
lup
18. 11. 2011 0:49

Tvoj otec nejako zvláštne páchol? Akože ja nepoznám jediný pach ani jedného človeka podľa ktorého by som ho spoznal. Jedine ak nejakého čo sa neumýva. Inak si neviem predstaviť ako si mohol cítiť pach otca. Podľa mňa si si to úplne vymyslel. :D
garias
daiterr
18. 11. 2011 0:46

Všetko sú to iba domnienky...

Pach človeka v izbe je pri dlhom ležaní znateľný. Šaty takým pachom napáchnu rýchlo. Ak ich otec nemal taký pach, že by niekto napáchol, ako ho mohli cítiť a vnímať že je otcov? To nedáva zmysel.

Denne sa stáva, že si niekto niekoho pomýli - hlavne z výšky z okna za pár sekúnd :D

No a v tme keď spíš, si v tme a otvoríš oči, asi ťažko môžeš rozlíšiť obrysy šiat, natož o aké šaty ide. nemožné!!! Len že by tam svietila lampa z ulice - aj tam by videl iba obrysy. Neuhádol by "domáce šaty". Môj názor iba.

tri mačky ktoré tam nikdy neboli musia odniekadiaľ prísť. Zrejme neboli ich keď tam nikdy neboli. Takže museli prísť z vonka, prirodzene. je niekto kto necháva otvorené vchodové dvere? Len tak? Asi nie.

lup
vysvetlenie
18. 11. 2011 0:43

Večer som bol osprchovaný, v čistom. Ráno som sa na pach otcovho tela zobudil.

Ako sa dostali mačky cez dvere??
Ano, bolo to v lete, nechali sme otvorené dvere.

Určite videla tú kolegyňu?
Ano. Určite. Divila sa, keď ju videla a neprišla.

Ako rozlíšil v tme domáce oblečenie?
Cez okno presvitalo pouličné osvetlenie.

Stačí na vysvetlenie?

Ďalšie skúsenosti:
Mamičkin otec zomrel v noci. V okamihu úmrtia sa celá rodina zobudila na rachot prasknutého kvetináča.

Ďalšia kolegyňa sa zobudila v čase 2:50 na úder do boku. O chvíľu jej volala babka, že dedo v tom čase zomrel. Priniesla do roboty dedove náramkové hodinky, ktoré ostali stáť presne v čase 2:50.

daiterr
-
18. 11. 2011 0:40

Aj ja som bol napáchnutý tým nemocničným pachom...to je normálne. Po pár minút pach vyprchal, takže si to cítil slabšie. To podľa mňa sedí.

- Jak to ale souvisí s pachem LuPova otce? On přece nepíše o nějakém nemocničním smradu... Nebo se mýlím?

Ako sa dostali mačky cez dvere??

- CO to má společného s tím podivným chováním koček, které se takto nikdy jinak nechovaly??

Určite videla tú kolegyňu?

- Tak snad nejsi slepý a vidíš, jak to LuP napsal ne? Tak asi viděla. Jinak by napsal, že se "domnívala, že vidí".. ne?

Ako rozlíšil v tme domáce oblečenie?

- v tme? Odkdy je tma v izbe taková, že ani nevidíš obrysy a aspoń náznaky oblečení? Jsi snad slepý? A nebo chrníš někde ve sklepě? Pouliční osvětlení, co svítí do oken, ti asi nic neříká.. A třebas zapnutá lampa jako noční světlo (což se dá u někoho, kdo je na návštěvě a spí tam - předpokládat..)

Nechcem silou mocou proti argumentovať, len píšem čo mi neije jasné.

- tak TEĎ už ti to jasné je?
garias
..
18. 11. 2011 0:37

Všetko čo si napísal si mohli autori vymyslieť. Navyše nikde mená dotyčných nenájdeš. Celé s adresou, len Marta, Mike, John. Netvrdím že to musí byť nutne lož, ale nieje to dôveryhodný materiál.

Kľudne by mohol byť iný autor ktorý vymyslí nové mená a urobí proti príbehy. Žiadny problém.

Hovorím len zo skúseností, že nemám všetkému hneď veriť. Veľa autorov si vymýšľa, s tým som sa nie raz stretol.

ja neverím len tak slepo hocikomu..na to mám dosť skúseností. A hlavne neverím autorom, ktorí nepodávajú žiadne odkazy, zdroje, kde by som si to mohol overiť.
daiterr
-
18. 11. 2011 0:33

Tak poďme argumentovať pre život po smrti. Predpokladám, že život po smrti priamo súvisí s dušou.

Čo tak prasknuté vázy, poháre, obrazy,prevrátené predmety... ktoré prasknú práve vo chvíli, keď niekto z blízkych zomiera - toto sú fakty!!! (nie dôkaz)

Čo tak rozľúčky umierajúcich s najbližšími, ktorí ani nevedia, že práve zomiera niekto blízky. Zomierajúci príde za príbuzným rozlúčiť sa. Toto sú fakty !!!

Čo tak zjavenia, hoci aj dávno zosnulých, svojím potomkom? Zosnulí sa spravidla zjavujú v kritických situáciách, ako anjeli strážni. Toto sú fakty !!!

Čo tak reakcie zvierat na zjavenia zosnulých? Aj toto sú fakty!!!

Všetko sú fakty, ale nie dôkazy. Ide o fenomény, ktoré sa vyskytujú zriedkavo, bez ohlásenia a bez možnosti opakovania. Z toho dôvodu sa nemôžu považovať za "vedecký dôkaz".

Ako mi takéto udalosti vysvetlíš po ateistickej stránke? Sú to len báchorky? Halucinácie? Výplody chorého mozgu? Až takéto niečo zažiješ, zmeníš názor.
S pozdravom LuP

+

Čo zážitky z klinickej smrti spôsobenej ťažkým úrazom a človek je v bezvedomí? Predsa mozog nemôže v tom okamžiku vnímať. Ale ľudia, ktorí toto prežili, hovoria o diani okolo seba.

+

Jenže co ty výpovědi lidí, kteří v momentu omámení mozku narkózou se viděli "shora" a byli schopni pak popsat, co se s jejich tělem během operace dělo? Podle gariase mozek není schopen myslet - tak co se to tu děje?

+

A co případy, kdy prokazatelně lidé mozek neměli a přesto fungovali normálně, učili se, pracovali, měli rodinu atd..? To vysvětlíš čím? A dřív, než začneš něco psát o tom, jaká je to kravina, tak si uvědom, že takové případy se opravdu vyskytly a lékaři na ně nenašli doposud odpověď. Už jsem toto v kterémsi z témat zmiňoval.


NA TOTO zkus polemizovat, Gariasi..
garias
..
18. 11. 2011 0:32

Aj ja som bol napáchnutý tým nemocničným pachom...to je normálne. Po pár minút pach vyprchal, takže si to cítil slabšie. To podľa mňa sedí.

Ako sa dostali mačky cez dvere??

Určite videla tú kolegyňu?

Ako rozlíšil v tme domáce oblečenie?

Nechcem silou mocou proti argumentovať, len píšem čo mi neije jasné.
lup
...
18. 11. 2011 0:27

V minulosti som tu už písal. Po smrti otca som cítil pach jeho tela. Nie stále, len po ceste z nemocnite nejakú chvíľu, asi pol hodiny večer a ráno pár minút s podstatne slabšou intenzitou.

NIekoľko dní po otcovej smrti vošli tri naše mačky do bytu (ktoré dovtedy v byte nikdy neboli), prišli do izby, sadli si pred kreslo, kde otec sedával, dívali sa do kresla a divne mňaučali. Tak ao sme ich nikdy predtým nepočuli.

Mamička robila v zdravotníctve. Ráno, pol hodiny pred skončením služby, mamička cez okno videla prichádzať kolegyňu, čo ju mala vystriedať, ale neprišla do sesterskej izby. O chvíľu prišla službukonajúca lekárka a povedala jej, že spomínaná kolegyňa nečakane zomrela v tom čase, keď ju mamička videla.

Kolega spal u kamaráta v izbe, V noci videl prechádzať cez zavreté dvere akúsi babku v domácom oblečení. Ráno kamarátovi opisoval jej výzor, kamarát potvrdil, že to bola zosnulá babka, spávala v tej izbe.
A to je len trocha, na čo som si v tomto okamihu spomenul....
daiterr
-
18. 11. 2011 0:26

"Preto opakujem..ukáž mi konkrétnu stránku daného výskumu..správu konečnú. Kto kedy ako robil výskum. O toto sa jedine môžeš oprieť."

- odkazů jsem ti tady dával spoustu a nikdy jsi se ani nenamáhal je shlédnout. Tak jaképak "ukáž mi"?? Hezky si to najdi sám.

"No u teba to možno stačí, u mňa niečo v knihe na pravdu nestačí !!! "

- no vidíš.. Tak proč vlastně po mě chceš cosi ukazovat, když ti "kniha na pravdu nestačí"? A vůbec - na jakou "pravdu"? Neříkal jsem tu už něco k tomuto??
garias
..
18. 11. 2011 0:19

No u teba to možno stačí, u mňa niečo v knihe na pravdu nestačí !!!
daiterr
-
18. 11. 2011 0:18

"zbytočne čakáš :D To že tie zážitky niekto napísal do knihy sa jednak nedá analyzovať (teda ani vyvrátiť) a jednak to nič nedokazuje :D"

- TOMU říkám super argument "o))

LuPe - jako obvykle Garias zase na NIC neodpoví, maximálně tě začne posílat na léčení a zesměšňovat, jak to tady tak hezky předvádí..
garias
daiterr
18. 11. 2011 0:18

Preto opakujem..ukáž mi konkrétnu stránku daného výskumu..správu konečnú. Kto kedy ako robil výskum. O toto sa jedine môžeš oprieť.
garias
daiterr
18. 11. 2011 0:16

To že podla teba dlhosť výskumu dokazuje pravdu, to je tvoja vec...do toho mňa nič.ja viem že aj najdlhšie výskumy stroskotali. A či vôbec nejaké boli v tom čo si písal, to je ďalšia tvoja viera.
daiterr
-
18. 11. 2011 0:15

"nás nezaujíma tvoja viera...čomu ty veríš"

- no tak pokud je TOTO tvoje argumentování, pak mě osobně nemusí zajímat ty tvoje nekonečné dogmatické výlevy, co tu pořád dokola předvádíš. Je to jasně? Spokojený?
garias
...
18. 11. 2011 0:14

Ty osobne si mal aké skúsenosti...
lup
...
18. 11. 2011 0:14

Pozri si príspevok z času 23:53. Alebo chceš konkrétne?
daiterr
-
18. 11. 2011 0:13

"Proste zarytý človek je slepý."

- tak lidi to o tobě ví, ale.. nechtěli ti to tak nějak moc říkat, aby ses moc nevztekal a nekopal jak BYK "o))

"Tieto diskusie sa nedajú ani zďaleka porovnať s inými na iných stránkach. hovorím len o diskusii pár ľuďoch."

- tak NA CO furt čekáš? Proč tu vůbec ztrácíš čas?
Dana P.
lupe to je fuk
18. 11. 2011 0:13

garias to smete na jednu hromadu
garias
lup
18. 11. 2011 0:12

Aké skúsenosti??
garias
..
18. 11. 2011 0:11

Takže už z této pozice by se snad dalo polemizovat i o tom, že by mohli na základě svých dlouholetých výzkumů i říkat pravdu, ne?

Stačí si uvedomiť ako dlho bola zem doskou a proste tvoje slová odplachtia ako lístky. Proste vymýšľaš, splietaš bludy.
lup
Garias
18. 11. 2011 0:10

Nepíšem o Moodyho knihách, ale o skúsenostiach vlastných, príbuzných a dôveryhodných známych. To je trocha iná situácia.
garias
..
18. 11. 2011 0:10

//tak pracovali na tom a věnovali tomu hezkých pár let. Mimoto ani ty slavné vědecké kruhy proti nim nic nenamítaly//

nás nezaujíma tvoja viera...čomu ty veríš
daiterr
-
18. 11. 2011 0:08

"A odkiaľ vieš že hovorili pravdu tí autori? Taký dotaz..."

- tak pracovali na tom a věnovali tomu hezkých pár let. Mimoto ani ty slavné vědecké kruhy proti nim nic nenamítaly, protože samy nevěděly jak jinak dané věci vysvětlit. Takže už z této pozice by se snad dalo polemizovat i o tom, že by mohli na základě svých dlouholetých výzkumů i říkat pravdu, ne?

"tebe už nebudem odpisovať. Podľa mňa patríš na liečenie. Bodka." - tak tuhle větu jsi mi tady vmetl do ksichtu snad pětkrát "o))

Nezlob se, ale necháváš zbytečně prchlivost cloumat svým majestátem "o) Takhle se rozumný diskutující nechová. Jsi jako harant, co mu berou lízátko. Mne osobně neznáš, kačeny jsme spolu (pokud vím) rozhodně nepásli, ale hlavně že tu komusi vyhrožuješ léčením.. Ty jsi ale číslo. To se jen tak nevidí "o))
garias
lup
18. 11. 2011 0:08

zbytočne čakáš :D To že tie zážitky niekto napísal do knihy sa jednak nedá analyzovať (teda ani vyvrátiť) a jednak to nič nedokazuje :D
garias
..
18. 11. 2011 0:08

Takže si spoznal indského boha krišnu??? :)
lup
Čakám
18. 11. 2011 0:08

Grias, čakám na vysvetlenie uvedených zážitkov podľa tvojho ateistického podania.

Len prosím, nepíš o chorom mozgu. Musel by som odovzdať občiansky preukaz a odísť do ústavu aj s mojimi príbuznými a kolegovcami :-)))
lup
Garias
18. 11. 2011 0:05

Niečo zažili rodičia, kolegovia, iní príbuzní. Nemali príčinu klamyť, vymýšľať si. Niektoré zážitky som zažil na vlastnej koži a mohol som porovnať. Preto som zmenil názor na ateizmus.
garias
daiterr
18. 11. 2011 0:02

Keď vypiješ alkohol a si opitý, to nieje fakt? Také nepoznáš??? nechápem túto otázku akože :DDD
garias
..
18. 11. 2011 0:01

uvedom si, že podobných autorov čo píšu takéto záhadnosti je veľa.
garias
lup
18. 11. 2011 0:00

...ako vieš že tí autori neklamali??? Odkiaľ to vieš?
garias
...
18. 11. 2011 0:00

Nedá sa diskutovať, keď si niekto z prsta vymýšľa ako mu to zrovna pasuje. Nemá to tu význam :D Tieto diskusie sa nedajú ani zďaleka porovnať s inými na iných stránkach. hovorím len o diskusii pár ľuďoch.
To keď si niekto začne úplne že podľa nálady fantazírovať, tak sa nedá normálne písať, chcieť nejakú objektivitu apod.
Proste zarytý človek je slepý.
daiterr
-
18. 11. 2011 0:00

"Nie podľa faktov, overených (ako u mňa!), ale čo sa ti hodí, to tam dáš :DDDD strata času..." - to samé.. KDE zase přišels na to, že že jsem si tyto argumenty neověřil? Jo aha - TY SI TO MYSLÍŠ.. Tož to ja.."o))

Mimochodem - kdeže tady vidím od tebe nějaká ověřená fakta?
lup
Pre doplnnie
17. 11. 2011 23:59

Čo zážitky z klinickej smrti spôsobenej ťažkým úrazom a človek je v bezvedomí? Predsa mozog nemôže v tom okamžiku vnímať. Ale ľudia, ktorí toto prežili, hovoria o diani okolo seba.
Dana P.
jo,
17. 11. 2011 23:58

no docela mne to bavilo, ale můj mozek mi právě říká "už to vypni", zítra je taky den...třeba garias začne i normálně diskutovat
garias
daiterr
17. 11. 2011 23:56

nebudem to stále opakovať. Prajem príjemný zvyšok večera :)
garias
..
17. 11. 2011 23:56

všetko čo si napísal je presne to isté čo si vymýšľajú iní veriaci, trebárs arabi, o svojich bohoch. podobné veci sa dejú denne. Skús si všimnúť koľko divných vecí sa ti denne prihodí, že sa niečo pohne, šuchne, že to neleží úplne apod. A nepridávaš tomu dôležitosť, lebo ti zrovna nikto neumrel.
daiterr
-
17. 11. 2011 23:55

"no ty ale splietaš priateľu :DD To je strata času toto :D Výmysel za výmyslom.

Proste vymýšľaš od prstu ako ti idú slová :DDDDDDDDD"

- tak jistě, když ani nejsi schopný si prostudovat k tomuto tématu dostupné informace a když se navíc "nejede podle tvojí lajny" - tak samozřejmě se dalo čekat, že zase sklouzneš k zesměšńování.. Ještě si u toho klidně zadupkej nožičkama "o))

Hledej, studuj a nepiš furt jakési capiny o "vymýšlaní z prstu" jen proto, že se zas "cosi domníváš"..
lup
...
17. 11. 2011 23:53

Tak poďme argumentovať pre život po smrti. Predpokladám, že život po smrti priamo súvisí s dušou.

Čo tak prasknuté vázy, poháre, obrazy,prevrátené predmety... ktoré prasknú práve vo chvíli, keď niekto z blízkych zomiera - toto sú fakty!!! (nie dôkaz)

Čo tak rozľúčky umierajúcich s najbližšími, ktorí ani nevedia, že práve zomiera niekto blízky. Zomierajúci príde za príbuzným rozlúčiť sa. Toto sú fakty !!!

Čo tak zjavenia, hoci aj dávno zosnulých, svojím potomkom? Zosnulí sa spravidla zjavujú v kritických situáciách, ako anjeli strážni. Toto sú fakty !!!

Čo tak reakcie zvierat na zjavenia zosnulých? Aj toto sú fakty!!!

Všetko sú fakty, ale nie dôkazy. Ide o fenomény, ktoré sa vyskytujú zriedkavo, bez ohlásenia a bez možnosti opakovania. Z toho dôvodu sa nemôžu považovať za "vedecký dôkaz".

Ako mi takéto udalosti vysvetlíš po ateistickej stránke? Sú to len báchorky? Halucinácie? Výplody chorého mozgu? Až takéto niečo zažiješ, zmeníš názor.
S pozdravom LuP

garias
daiterr
17. 11. 2011 23:50

tebe už nebudem odpisovať. Podľa mňa patríš na liečenie. Bodka.
garias
...
17. 11. 2011 23:50

A odkiaľ vieš že hovorili pravdu tí autori? Taký dotaz...
daiterr
-
17. 11. 2011 23:50

"Ja poukazujem na to, že denno denne vidíme, ako práve hmota vníma na naše vedomie - mozog. Teda, že iba mozog vytvára fyzikálne naše JA."

- no vidíš.. a já bych zase naopak poukázal na to, jak dennodenně právě tělo včetně mozku je jen pouhým nástrojem naší individuality (duše), která s ním pracuje. Takže jenom duše vytváří naše individuální JÁ "o)

A co případy, kdy prokazatelně lidé mozek neměli a přesto fungovali normálně, učili se, pracovali, měli rodinu atd..? To vysvětlíš čím? A dřív, než začneš něco psát o tom, jaká je to kravina, tak si uvědom, že takové případy se opravdu vyskytly a lékaři na ně nenašli doposud odpověď. Už jsem toto v kterémsi z témat zmiňoval.
Dana P.
gariasi
17. 11. 2011 23:48

tvrdíš, že vedomie robí mozog, takže když je mozog omámený, uspaný, kde sa robí to vedomie, že se lidé vidí při operaci?
garias
..
17. 11. 2011 23:47

normálne seriózne vám odporúčam psychiatrické liečenie. Asi piatim ľuďom. Fakt úplne vážne hovorím !!!
garias
..
17. 11. 2011 23:46

//Podle gariase mozek není schopen myslet//

nemám slov. Tak nakoniec podľa mňa mozog nemyslí. Priatelia, odporúčam vám liečenie :DDD
Dana P.
daiterr
17. 11. 2011 23:45

já bych to s dovolením shrnula - to, co tu garias laskavě předložil, jsme se učili ve škole a je tak z 90% (snad) i pravda. Jenže co ty výpovědi lidí, kteří v momentu omámení mozku narkózou se viděli "shora" a byli schopni pak popsat, co se s jejich tělem během operace dělo? Podle gariase mozek není schopen myslet - tak co se to tu děje?
garias
..
17. 11. 2011 23:45

když se člověk narodí, tak není rozumově vyvinutý, protože tělo a mozek je pro naši individualitu (duši) novým nástrojem, se kterým se učíme pracovat.


:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD neuveriteľné. Normálne zíram akí sú ľudia sprostí :DD
garias
..
17. 11. 2011 23:43

Nie podľa faktov, overených (ako u mňa!), ale čo sa ti hodí, to tam dáš :DDDD strata času...
garias
..
17. 11. 2011 23:42

//když se člověk narodí, tak není rozumově vyvinutý, protože tělo a mozek je pro naši individualitu (duši) novým nástrojem, se kterým se učíme pracovat. //

no ty ale splietaš priateľu :DD To je strata času toto :D Výmysel za výmyslom.

Proste vymýšľaš od prstu ako ti idú slová :DDDDDDDDD
daiterr
-
17. 11. 2011 23:41

když se člověk narodí, tak není rozumově vyvinutý, protože tělo a mozek je pro naši individualitu (duši) novým nástrojem, se kterým se učíme pracovat.

Staří lidé trpí opotřebováním těla a k tomu patří i postupné "odpojování" nástroje od individuality (duše). To se může projevovat i tou demencí.

Mentálně postižení můžou mít poškozený mozek, ale hlavně - příčinou může být karmická zátěž, kdy si dotyčná osoba toto postižení mohla naplánovat za účelem vývoje. Duše se v tomto případě může úplně vzdát toho, že by s tělem nějak více pracovala a jen si "užívá" tohoto příšerného pocitu za účelem poznání..

atd. atd. atd..

Našel bych na každý tvůj argument další tři argumenty, ale nechce se mi totady psát.. Třeba se přidají ostatní anapíšou tu něco k tomuto. Navíc bych musel komentovat tvoje jednotlivé body, ale to ty nechceš a tak jsem teda vzal jen ty tři na začátku.

To, co píšu v těchto třech bodech, vychází z faktů, které jsou mi známy z prací výzkumníků, co se tímto zabývali. A jasně - je to zase jen můj osobní názor, byť podepřený argumenty.
garias
..
17. 11. 2011 23:39

Ja poukazujem na to, že denno denne vidíme, ako práve hmota vníma na naše vedomie - mozog. Teda, že iba mozog vytvára fyzikálne naše JA.
garias
..
17. 11. 2011 23:38

No to vidím :D Reč je o tom, či naše ja tvorí duša, inak povedané či existuje také niečo ako duša čo utvára naše vnímanie, alebo je vedomie predmetom chem-fyz funkcií hmoty - mozgu.

Tak aby sme to porovnali, tak to musí dať spolu nie? :D
lup
...
17. 11. 2011 23:37

Nie, nechápem o čom je reč :-D
garias
all
17. 11. 2011 23:34

aj podpriemerný veriaci si spája sovje ja s dušou. Inak spasenie nemá zmysel. TO vedia malé deti a ty sa ma spýtaš takúto blud :D Čo ti mám odpovedať?? :D
garias
..
17. 11. 2011 23:33

nebudem odpovedať keď ani nechápeš o čom je reč.
lup
Garias
17. 11. 2011 23:31

Klasika. Žiadaš odpovede od iných. Ty na nič neopovedáš :-D
garias
..
17. 11. 2011 23:29

nebudem odpovedať na takéto nezmysly. Keď si nerozumel, počkaj čo povedia ostatní.
lup
...
17. 11. 2011 23:26

Prečo ztotožňuješ MOZOG a DUŠU ?
garias
daiterr
17. 11. 2011 23:25

nekomentuj jednotlivé zvlášť. ďakujem :)
garias
...
17. 11. 2011 23:22

Zhrňme si len pre zaujímavosť fakty, ktoré máme: (budem hovoriť udalosť a to čo je produktom toho)

Dieťa sa narodí - nieje rozumovo vyspelé. Rastom sa jeho vyspelosť vykonáva.
Dôvod? Rastie MOZOG.

Starí ľudia majú stareckú demenciu. Dôvod? Mozog je opotrebovaný.

Mentálne postihnutí sú postihnutí pretože majú poškodený mozog!

Človek sa nemôže učiť bez toho, aby nepozoroval zmyslami okolie. Čo analyzuje tieto dáta je MOZOG!

Pi dlhom učení, alebo inom namáhaní "mozgových buniek" vás bolí hlava - MOZOG a nie duša.

Keď sa niekto opije, nemá "opitú" nehmotnú dušu, ale MOZOG!

Keď niekto upadne do kómy alebo spánku, jeho duša odrazu už nevníma. Dôvod...MOZOG je "poškodený".

Keď vám dlho svieti slnko na púšti na hlavu a máte vidiny, nieje to preto, že by sa duši zachcelo niečo si vymýšľať, ale preto že máte rozpálenú hlavu - prehriaty mozog.

Keď sa niečo naučíte, neučila sa duša nehmotne, ale mozog analyzoval zmyslami.

Keď sa niekto rozpráva so zosnulými, nerozpráva sa reálne on, ale jeho mozog si vytvára ilúzie.

Keď sa človek nadroguje a nevie čo robí, nedeje s atak preto, že by mal nadrogovanú dušu, ktorá pri vedomí o sebe nevie, ale bol postihnutý chemizmus mozgu !

Keď vás niekto udrie do hlavy a duša odpadne do bezvedomia, je tak kvôli otrasu mozgu a nie duši. To jest - vedomie robí mozog.

Keď sa daný mozog naučí isté náboženstvo, bude veriť v onoho boha, ktorého to nábožko ukázalo, ale to neznamená že jeho duša sa s tým bohom rozpráva. (Vrátane kresťanstva)

Jediné čo nikdy neuvidíte vo vesmíre je svoja vlastná tvár v realite - to jest nemôžete opustiť telo, pretože vaše JA robí mozog!

Keď sedíte kľudne na stoličke, predstavujete si niečo, priam cítite ako sa centrum mysle nachádza v mozgu a nie v kolene. (určite nie v duši)

Keď človek umrie, nie sú žiadne záznamy o jeho ďalšom konaní, iba nedokázané posmrtné odkazy, ktoré sa dejú neustále, ibaže v tom dni keď blízky zomrel im veriaci prikladajú zvláštny význam.

Človek, ktorý nedokáže určitú vec pochopiť, je jasným znakom toho, že rozmýšľa jeho mozog a nieže mu Boh nedal dostatočnú "rozumnú dušu".

Mozog "nedovidí" do všetkých koncov, vníma len to čo mu svet hmoty ponúkne a preto si niekedy vymýšľa vlastné nezmysly - je omylný!!!!


To je len zhruba zoznam faktov, ktoré veľmi ostro poukazujú na mozog, ako zdroj našeho JA!


Rád by som si vypočul zopár na dušu.
lup
...
17. 11. 2011 23:15

Naozaj už neviem, či je Garias tak zatvrdilý materialista, ktorý neakceptuje názory iných, alebo svojimi príspevkami úmyselne irituje, provokuje ostatných diskutujúcich a výborne sa na tom baví.
daiterr
-
17. 11. 2011 23:11

"je to zbytočné. Kto je slepý veriaci, ten si vymyslí na všetko dôvod :D"

- a co takhle: "je to zbytočné. Kto je slepý materialista, ten si vymyslí na všetko dôvod :D
garias
...
17. 11. 2011 23:09

je to zbytočné. Kto je slepý veriaci, ten si vymyslí na všetko dôvod :D

Dana.P
Tak teraz už vážne pochybujem o zdravosti autora :D Ako chceš skúmať mozog za funkčna, keď ho majú iba živí?
Dana P.
...
17. 11. 2011 23:04

a navíc si myslím, že i mentálně retardovaný člověk má duši!
No, myslím, že na gariase je tu tolik dotazů, že se odmlčí, on přece zásadně neodpovídá (odpovědi na své otázky však stále čaká, hmmmm)
lup
Garia
17. 11. 2011 22:57

podľa Tvojho názoru je aj telepatia výmysel? Nevidíš ju, nemôžeš detekovať žiadnym prístrojom. A je produktom zdravého mozgu.
daiterr
-
17. 11. 2011 22:56

"Je mi ľúto, duša je iba tvoje sen." - ok, fajn.. ale JAK víš, že je to jen sen? KDE máš nějaký pádný argument? Jo že TY si myslíš, že v tomto máš naprostou pravdu? To ale není argument! Je to pouze názor.. Nic víc..

Jako bych to tu nepsal mockrát, že v tomto případě přímé důkazy nemá ani jedna strana a.. už je to tu zas...

Jo to kdybys napsal - "Je mi ľúto, ale myslím si, že duša je iba tvoje sen." - to už bych akceptoval, protože to je slušný názor.
daiterr
-
17. 11. 2011 22:51

"bludy"? - takže všichni, co berou v potaz reinkarnaci a zákony karmy jsou cvoci jen proto, že ty, Garias, to považuješ za bludy? "o)

"//bylo provedeno hodně velké množství nezávislých výzkumů //Prepáč ale takýto argument sme používali v základnej škole. Bez urážky." - nezlob se na mě, ale už tímto jsi všechnu práci velkého množství lidí shodil a pohaněl.. Proč to? Studoval jsi to? Zkoumal jsi jejich práce. Pročetl jsem jak fakta z vědeckých kruhů, tak i práce výzkumníků na toto téma a svůj názor prezentuji níže. Pokud se ti to nelíbí, pak místo keců o "argumentu zo základnej školy" teda zkus prostudovat oba prameny a pak teprve tady o tom něco napiš..

Mozek - to, že ty a další lidi zastáváte názor, že "je to on, co tvoří vědomí" - vám nikdo nebere a je to názor, jako mnohé jiné, i když podepřený výzkumy. Naproti tomu ale stojí velká skupina lidí, o kterých píšu dříve a ti mají zase svá pozorování, fakta a poznatky o tom, že "mozek je jen nástrojem duše"..

A ty můžeš tak maximálně názor druhých buď respektovat a nebo předložit protiargumenty. Pokud je podáš ve slušném tónu, pak se bude o nich moci i polemizovat. Pokud ale tvým protiargumentem bude zas jen výsměch, pak to už raději neřeš..
Dana P.
gariasi
17. 11. 2011 22:38

Vysvětli mi prosím jak ten "MOZOG ROBÍ TO VEDOMIE"
garias
..
17. 11. 2011 22:29

//bylo provedeno hodně velké množství nezávislých výzkumů //

Prepáč ale takýto argument sme používali v základnej škole. Bez urážky.
garias
..
17. 11. 2011 22:28

pekné bludy sisi vymyslel a ešte ako tak obhajoval východnými... :D Keby bol za to aj celý svet, nemení to na fakte, že naše ja robi IBA MOZOG, vôbec nič.

Mentálne postihnutý má poškodený mozog. To jest, mozog robí vedomie. Keď spíš, oddychuje tvoj mozog, tá časť, ktorá má na starosti vnímanie.

Je mi ľúto, duša je iba tvoje sen.
daiterr
-
17. 11. 2011 22:07

"že existencia duše v tele, ktoré nevníma skoro nič je asi blbosť, však."

- vzal jsi v potaz třebas "karmické zatížení"? Já vím.. Pro tebe je to zas vtipné.. Ale na tomhle třebas jede celá východní filozofie, bylo provedeno hodně velké množství nezávislých výzkumů a jelikož to přímo navazuje na tu vysmívanou reinkarnaci, tak bylo zkoumáno dost osob a jejich příběhy potvrzeny v praxi natolik, že je ani věda nemůže přehlížet.

Ta ale neříká ani tak ani tak. Nemůže totiž nijak po svém vysvětlit třebas takové případy malých dětí, které popisují svůj předešlý život, místo, kde žily, dům ve kterém bydlely a to se všemi podrobnostmi.

A pokud toto popisuje takové čtyřleté děcko kdesi v zapadlé zemljance v Indii a prokazatelně (na to si výzkumníci obzvlášť dali majzla) si tyto věci nemohlo nijak nastudovat, nikdo mu je nikdy neřekl a nedívá se ani na TV, ze které by něco pochytilo (a také proto, že tv doma nemají..), pak těžko věda tady může cokoliv nějak komentovat a dokazovat, aniž by z toho vyšla se svou "neposkvrněnou" ctí..

A právě ti, co dokáží vidět své minulé životy, tak i potvrzují, že existují "karmická pravidla". Ovšem nejsou trestem za něco, co člověk spáchal, ale pouze odrážejí následek příčiny tak, aby se člověk na svém dalším vývoji zase posunul dále.

Takže postižené dítě podle mého názoru díky těmto faktům rozhodně nemůže popírat existenci duše. Ale jak říkám - je to jen názor.
lup
...
17. 11. 2011 21:44

Pár hodín človek nečumí na obrazovku a nestačí sa diviť zábavnej diskusii. Pripadá mi to, akoby niekto hluchému od narodenia hovoril o krásnej hudbe.
Garias: ľudia pred tisícročiami vedeli, že Zem je guľatá. Ale v starovekom Grécku existoval aj názor, že zem je placatá. A cirkev si v stredoveku vzala za výklad tento nesprávny názor. Lepšie sa jej hodil do učenia, pretože bolo jednoznačné hore (nebo) a dolu (peklo). Pri guľatosti Zeme u protinožcov by bol problém.

Áno Garias, musím priznať aj ja, že nemám dôkaz v tom pravom vedeckom zmysle, že Boh, život po smrti alebo ľudská duša existuje. Ale rovnako ani tí, ktorí tvrdia, že Boh, život po smrti alebo ľudská duša neexistuje, nemajú dôkaz. Bavili sme sa o tom X-krát. X-krát som Ti písal, ako si predstavuješ dôkaz. Doteraz si mi, ako je u Teba zvykom, nikdy neodpovedal. A nepíš tu také nezmysly, že dokazovať existenciu Boha musí človek, ktorý je presvedčený o jeho existencii. Uvedom si, že to môže platiť aj naopak.

Garias, pochop, že existujú ľudia, ktorí zažili niečo, čo ich presvedčilo o existencii duše alebo živote po smrti. Pokiaľ si niečo také nezažil, tak nepochopíš a myslíš si, že sme blázni. Ale to neznamená, že nikdy nezažiješ.

Písal som tu niekoľkokrát, že pred rokmi som bol zarytý ateista, ale po niekoľkých zážitkoch som zmenil názor o 180 stupňov a dnes som presvedčený, že som sa vtedy mýlil. A nijaký Garias ma nepresvedčí o tom, že by som sa náhodou mýlil teraz. A uvedom si, že takýchto diskutujúcich tu môže byť viacej.
S pozdravom LuP

garias
..
17. 11. 2011 21:39

že existencia duše v tele, ktoré nevníma skoro nič je asi blbosť, však.
daiterr
-
17. 11. 2011 20:44

a jak to dokazuje?
garias
..
17. 11. 2011 20:15

//myslele jsem to jinak - KDE máš důkazy, že duše neexistuje//

jediné postihnuté dieťa to dokazuje... !
daiterr
-
17. 11. 2011 20:13

"topiaci sa slamky chytá" - ale ne, ty jen bys rád slyšel, že "nemám důkazy", o to ti jde celou dobu, o nic jiného. Jenže to jsi na omylu. Já mám spoustu dostupných faktů k tomuhle tématu a pokud je chceš, tak si je také nastuduj.
daiterr
-
17. 11. 2011 20:11

"ja netvrdím, že duša existuje..." - myslele jsem to jinak - KDE máš důkazy, že duše neexistuje. Tvrdíš to přece tady odjakživa. Tak se te´d předveď..

"Ak je toto všetko (odkazy) čo ťa presvedčilo že duša existuje, tak ma to vôbec neuchvátilo." - ještě jsi zapomněl na osobní zkušenosti. To jsem tam psal taky.

K tomu "uchvácení" - nepotřebuju tady nikoho "uchvacovat".. Jsme snad někde na přehlídce, nebo co? Co vlastně chceš? Nějaké senzační odhalení? Takové zatím fakt neexistuje. Jen pilné studium dostupných faktů a prožitek vlasních zkušeností.
garias
..
17. 11. 2011 20:03

ja netvrdím, že duša existuje...takže je vtipné odo mňa očakávať dôkazy :D A ostatné beriem iba ako "topiaci sa slamky chytá".

Ak je toto všetko (odkazy) čo ťa presvedčilo že duša existuje, tak ma to vôbec neuchvátilo.
daiterr
-
17. 11. 2011 20:01

"Tú otázku "a ty máš?" od teba považujem za nemiestny vtip."

- a čo je na tom vtipné.. Preboha.. "o)

Ne, to nebyl vtip. Máš nějaké důkazy, pro svá tvrzení ohledně duše?
daiterr
-
17. 11. 2011 19:58

a proč bych měl říkat něco, co není pravda a jen proto, že si přeješ, abych to řekl? KDES na to zas přišel? Co tu zkoušíš?

Znovu (po stopadesáté) opakuji, že ani jedna strana přímé důkazy zatím nemá.. Chceš to snad nalepit na čelo??

Na témata - duše, karma - jsem prostudoval mraky prací, sám polemizoval s mnoha lidmi jak v reálu, tak na skle, sám i napsal pár článku a zažil vlastní zkušeností s těmito fenomény. Takže pokud hledáš "důkazy", tak udělej to samé a začni shánět fakta a studovat je. Abys některé věci vůbec pochopil, musíš se k tomu dopracovat sám a nelze ti to nějak dát až pod nos na zlatém tácku.

Pokud ale nadále trváš na tom, že jsem ti žádné důkazy nedodal a že jen "táram hlúpoty", pak je to taky dobře. Zůstaň si na svém piedestalu "materiální moudrosti" a klidně řvi kolem sebe to, co řveš vždycky, když není po tvém..

Já se aspoň snažil. Víc pro to udělat už nemůžu.
garias
..
17. 11. 2011 19:48

stačí keby si mal trocha hrdosti a povedal "nemám dôkazy" :D
daiterr
-
17. 11. 2011 19:47

Jen čekej.. prospěje ti to. Svoje zkušenosti tu na sklo fakt dávat nemíním.
daiterr
-
17. 11. 2011 19:46

"Jednoducho ti nezáleží na tom či je to pravda...páči sa ti to, tak to šíriš. Nech je to hocičo..." + "Prečo šíriš niečo čo nemáš dokázané???"

- Takže ti nezáleží na tom, jaké názory na tuto věc mají ostatní a jen prosazuješ svoje dogmata, která odvíjíš od nedokonalých smyslů? Opakuji snad po sté, že ani ty důkazy nemáš. Tak proč TY tady šíříš, co nemáš sám dokázané??? Na základě čeho? Svého materialistického zanícení? Proč teda tady lžeš a balamutíš tak lidi???

Sorry, ale fak mi to nedalo a musel jsem tě napodobit "o))

Ale vážně - zase opakuji - píšu tu jen a pouze své názory, nic víc. Stejně jako ostatní. Tak KDE zase přišels na to že "tu šířím, ať je to hocičo.."?

To, co vždycky napíšu, je jen názor.. Gariasi.. Jeden z mnoha.. Nikde jsem si neosoboval právo na pravdu.
garias
..
17. 11. 2011 19:41

Samozrejme, stále čakám.
daiterr
-
17. 11. 2011 19:37

Mám fakta. I ze svých zkušeností osobních, které tu nehodlám popisovat. Nic víc ti nabídnout nemůžu. Znovu opakuji, že přímé důkazy k této problematice ani jedna strana zatím nemá. Takže furt chceš ještě důkazy?
garias
..
17. 11. 2011 19:36

Jednoducho ti nezáleží na tom či je to pravda...páči sa ti to, tak to šíriš. Nech je to hocičo...
garias
..
17. 11. 2011 19:35

odpovede sa nedočkám, preto odpoviem za teba...

Lebo si nectíš pravdu, ale iba svoje uchvátenie...
garias
..
17. 11. 2011 19:34

takže nemáš nič. Teda sa pýtam druhú otázku.

Prečo šíriš niečo čo nemáš dokázané???
daiterr
-
17. 11. 2011 19:33

"Dokazuje sa existencia, nie neexistencia." - ok, šak odkazy máš, tak si to prostuduj.. Pinokio..
garias
...
17. 11. 2011 19:32

aaaaaaaaaach jaj...len newtona prosím ťa nespomínaj :D.

Ja sa nepýtam ne Newtona. Ja sa pýtam TEBA či máš dôkazy duše.
daiterr
-
17. 11. 2011 19:31

K té duši - zase by to skončilo na tom, že "věda neví a tak dle ní neexistuje, ale připouští ji.." Ti druzí zase mají "vnitřní pocit", že duše je. Pokud chceš k tomu nějaká fakta,tak odkazy jsem tu dával - viz knihy od Newtona. Jenže to ty bys ani nečetl, to je pod tvou "materialistickou" úroveň a tak tím pádem zase nic.. Ale to nevadí. Já nepotřebuju na rozdíl od tebe "proti čemusi bojovat". Jen na otázku odpovídám odkazem na fakta, jak jsi žádal. A odkaz tu byl dán. Ovšem samozřejmě jsou to JEN fakta. I když ten člověk tím strávil většinu života, aby je sesbíral a sepsal. A není sám. je mnoho takových..
garias
..
17. 11. 2011 19:28

Ešte raz, už sa mi to nechce opakovať.

Dokazuje sa existencia, nie neexistencia.

Ak vyhlásim že Pinokio existuje a dám ti dokázať tvoje tvrdenie že "neexistuje"...musel by si pobehať celý vesmír aby si dokázal že nikde nieje a že je to teda lož.
Keď ja vyhlásim, že PINOKIO existuje, musím to dokázať JA !!!!!!

Ak ty tvrdíš že duša existuje, musíš ju dokázať TY.

Tú otázku "a ty máš?" od teba považujem za nemiestny vtip.
garias
..
17. 11. 2011 19:26

než jsi tohle odsoudil jako blbost, tak jsi jistě před tím prostudoval tuny materiálů od lidí, co se tímto zabývali. Je to tak?


Ja nepotrebujem prečítať ani stranu, aby som vedel, že autor karmu nezmeral. Nenapísal zvlášť pre a zvlášť proti všetkých ľudí a nevyrátal že sa to vynulovalo - všetko sa vrátilo dobré aj zlé. Viem že to neurobil a teda nemôže vedieť či to platí.

Takže jeho vetu z článku:
//Vše dobré i vše špatné se nám jednou vrátí ve stejné míře. Je to morální kodex, který nepotřebuje žádná desatera a svaté příkazy//

považujem za iba jeho vieru, ale nie hneď za pravdu. On to však písal ako niečo, čo overil desať krát. No a o tomto tu píšem celú celý čas čo sa spolu naťahujeme.
daiterr
-
17. 11. 2011 19:25

No a ty máš?

(zas mám opakovat, co jsem psal před chvílí o těch důkazech?)
garias
..
17. 11. 2011 19:24

Presne tak..práve preto požadujem dôkazy od toho, ktorý tvrdí že existuje. Máš nejaké??
daiterr
-
17. 11. 2011 19:23

"potom nemôžeš povedať, že duša existuje, lebo to skrátka nevieš."

- potom nemůžeš povídat, že duše neexistuje, protože to zkrátka také nevíš.

Stačí?
daiterr
-
17. 11. 2011 19:22

"no pokým budeš veriť vo vyššie bytosti bez dôkazu, tak áno budeš stagnovať do konca života. Tak ako stagnujú dogmy už 2000 rokov a nemenia sa. Napríklad Zem bola stredom vesmíru celé storočia."

- vyšší bytosti? Tak já nevím.. Nepsal jsem náhodou někde níž, že v této oblasti ani jedna strana zatím nemá šanci mít stoprocentní důkazy? Takže vlastně si to mám vysvětlit tak, že i ty budeš do konce života stagnovat? "o)

//Reinkarnace je víra v to, že lidský život je podobný těmto koloběhům v přírodě.// - než jsi tohle odsoudil jako blbost, tak jsi jistě před tím prostudoval tuny materiálů od lidí, co se tímto zabývali. Je to tak?

K ostatnímu - napsal bych zase to samé..
garias
deiterr
17. 11. 2011 19:17

potom nemôžeš povedať, že duša existuje, lebo to skrátka nevieš.
garias
Dana.P
17. 11. 2011 19:15

No tak keby to všetci už dávno vedeli, tak by asi cirkev netvrdila niečo iné. Logické podľa mňa. No tvrdili to asi preto, že to nevedeli ľudia, nie?
daiterr
-
17. 11. 2011 19:15

"Mne to nevadí. Ja chápem, že ty uveríš hocičomu a nechceš dôkazy. Preto ma tvoja veta vôbec neurazila, práve naopak - dala mi za pravdu :)"

- právěže neuvěřím "hocičomu", ale jen tomu, co je někde už párkrát alespoň zdokumentované a vím, že se tím alespoň několik lidí pořádně zabývá. A ještě to k tomu ani tak není o nějaké "víře", protože to je stejně relativní pojem. Spíše bych to vyjádřil tak, že "ty názory a fakta jsou pro mě inspirací, poznáním a mám z nich radost", nic víc za tím vidět nemusíš. VŠE je pomíjivé..

Od tebe jsem bohužel kromě jediného "půldůkazu" (líbil se mi ten dokument k pyramidám, jak tam chlápek zvedal sám ty šutry) zatím neviděl nic dalšího, co by mě nějakým způsobem přesvědčilo a proto tě to tak prudí, co? "o) A jak říkám - věda má pouze opakovaně měřitelné teorie, které se ovšem dají vyvrátit. Takže to zase za stoprocentní důkaz považovat také nelze.
garias
dám príklad...
17. 11. 2011 19:14

//Reinkarnace je víra v to, že lidský život je podobný těmto koloběhům v přírodě.//

Naprostá pravda. Je to viera! A hneď za tým skoro...

//Vše dobré i vše špatné se nám jednou vrátí ve stejné míře. Je to morální kodex, který nepotřebuje žádná desatera a svaté příkazy//

Tak najprv to je viera a potom sa všetko presne vráti. No tak toto ja akože pokladám za paradox napísaný skoro v jednej vete. To je proste error.

Tak veríme v karmu, alebo sa všetko deje tak, že sa nám vráti dobré aj zlé?

Pričom všetci dobre vieme, že niektoré deti umrú hodinu po narodení a im sa to nevyplatí nikdy. Takže sa nedeje všetko tak, že sa nám to vracia presne.

Dana P.
gariasi
17. 11. 2011 19:13

já tu nemluvím o středověkém tmářství!
garias
..
17. 11. 2011 19:12

Hlavne že preto Bruna upálili. No to si strelila capa.
Dana P.
to je pitomost
17. 11. 2011 19:10

že je Země kulatá a existují zákonitosti ve vesmíru věděli lidi už minimálně pře 5000 lety
garias
daiterr
17. 11. 2011 19:07

no pokým budeš veriť vo vyššie bytosti bez dôkazu, tak áno budeš stagnovať do konca života. Tak ako stagnujú dogmy už 2000 rokov a nemenia sa. Napríklad Zem bola stredom vesmíru celé storočia.
garias
...
17. 11. 2011 19:06

Mne to nevadí. Ja chápem, že ty uveríš hocičomu a nechceš dôkazy. Preto ma tvoja veta vôbec neurazila, práve naopak - dala mi za pravdu :)
daiterr
-
17. 11. 2011 19:05

Hmm.. Tak asi budou stát dál, co?
Dana P.
bla bla bla
17. 11. 2011 19:05

asi takovou hodnotu mají pro mne tvoje příspěvky gariasi, sorry
garias
...
17. 11. 2011 19:01

Až budem tvrdiť, že Pinokio určite existuje...podám 100 percentný dôkaz. Moja česť mi nedovoľuje tvrdiť niečo, čo nepoznám ! Obhajovať vieru niekoho, ktorú som zdedil apod.
garias
...
17. 11. 2011 19:00

Doteraz tu stáli čo? :DD
daiterr
-
17. 11. 2011 18:59

"Keby boli dôkazy, nehádame sa. Inými slovami, nemám prečo veriť ľuďom čo podobne bez dôkazov píšu. A vždy sa ich budem pýtať prečo si to myslia a zrejme vždy sa budú na mňa za to hnevať :D"

- ok, však dotazů tu máš spoustu, klidně začni s hodnověrnými a stoprocentními důkazy. Třeba se tady ty ledy pohnou "o)
garias
...
17. 11. 2011 18:55

malá poznámka aby to ľuďom došlo...

Neveriaci sa nerozpráva so zosnulými z druhého sveta, ani s bohom, či inou bytosťou, pričom duševne na tom nieje horšie ako vy.

Čo to znamená, na to každý dokáže prísť sám.
garias
...
17. 11. 2011 18:53

Nevidím najmenší dôvod, aby niečo podobné zažívalo tak málo ľudí. O niečom to svedčí.
daiterr
-
17. 11. 2011 18:51

Dialógy o nejakých záhadách majú zmysel vtedy, keď sa opierajú o nejaké fakty. Pokiaľ bude každý hovoriť iba to čomu verí, nemá to žiadny zmysel. Ja som vždy toleroval iba tie argumenty, ktoré my niečo môžu dať, v zmysle "máme niečo čo poukazuje na ich pravdivosť". - Tak na ta fakta jsem dával i odkazy.. Je škoda je neprojít, když tomu ti lidé věnovali svůj čas..

"Píšem úmyselne názorov v úvodzovkách, lebo toto nie sú vaše názory. Vaše v zmysle že by ste ich zažili, okúsili, overili a teraz prezentovali. NIE. Vy sa len opakujete po iných čo ich rovnako nezažili. Kto ich ako prvý vymyslel je už iný príbeh.
Vaše názory, sú v skutočnosti vaše papagájovanie niečoho, o čom nikto nemá potuchy, či to tak naozaj je. A proti tomuto ja odjakživa bojujem." - jak které názory.. Protože pokud pozorně čteš, tak mnohé názory jsou tady vykoupeny osobními zkušenostmi. Jenže ty je zas považuješ za "halucinácie" dotyčného člověka, aniž bys toho dotyčného kdy viděl a znal. To mi přijde nefér. navíc - je tu očividně paralela: "Nevidí to jako já = má samozřejmě halušky a je to cvok.."

"Ja rešpektujem názor, ktorý sa zakladá na realite. Fantáziu a výmysly nebudem rešpektovať nikdy." = "Je mi fuk, jestli jste něco viděli, či zažili, protože JÁ to svými NEDOKONALÝMI smysly nevidím, takže to vlastně NESMÍ existovat a tím pádem je to automaticky fantazie a výmysl.."o)

garias
...
17. 11. 2011 18:49

Je to strašne jednoduché...naozaj veľmi...

Ja budem vždy požadovať od ľudí dôvod, prečo si to a ono myslia. Nejaké indície. Ak ich moc nemá, potom sa bude hnevať, že mu neverím. Presne toto sa deje tu!

Keby boli dôkazy, nehádame sa. Inými slovami, nemám prečo veriť ľuďom čo podobne bez dôkazov píšu. A vždy sa ich budem pýtať prečo si to myslia a zrejme vždy sa budú na mňa za to hnevať :D
garias
Dana P.
17. 11. 2011 18:45

Odpoviem... ja požadujem inteligentný pohľad na vec. Netvrdím že tu nieje. Myslím tým, že aby sme ztohto všetkého tu niečo mali, potrebujeme sa držať určitých faktov. Pokiaľ nie sú, píšme to tak ako pravda znie: "asi snáď, možno". Polovica ľudí tu píše "toto je jasná vec. Ty ma štveš keď so mnou nesúhlasíš"...nikam to nevedie. Budeme sa večne hádať, pokým nebudeme požadovať aspoň minimálne dôkazy.

Jednoducho sa snažím, aby sme ztohto všetkého tu niečo mali. Pretože si nemôžeme dovoliť písať "toto je pravda" keď nemáme nič čo nám to podporuje.
garias
..
17. 11. 2011 18:43

Jarda...

Áno nemá to zmysel. Ja nikdy názor nezmením, že to čo niekto povie, alebo čomu verí, nemusí byť pravda. AJ MILIARDA ľudí mi môže tvrdiť, že ich boh existuje, pokým nebude jediný dôkaz, sú to pre mňa zbytočné reči.
To sa týka úplne každej takejto bytosti, alebo trebárs aj duší, skrátka čohokoľvek.

Ja som bol odjakživa veľmi tvrdý realista.

NEVERÍM občas tomu čo vidím, natož tomu ČO NEVIDÍM :D
Dana P.
gariasi
17. 11. 2011 18:42

pořád tu vymítáš ďábla tam, kde není, píšeš tu o škriatkoch, vílach nebo anjelikoch a čertíkoch - měl jsi nějaký těžký střet s panem farářem? Nečekám v podstatě odpověď, ještě nikdy jsi nikomu opravdu přímo neodpověděl. Mně už ten tvůj ideologický boj docela baví, jenže blbé je, že nejsi schopen diskuse. Ostatní, co nesdílí tvoje názory označuješ za lháře, nedokážeš poctivě argumentovat a svoje postoje vysvětlovat - proč sem vlastně chodíš? (ani se nepodivím, když neodpovíš)
Jarda
re: hehe
17. 11. 2011 18:39

Tady se, ale rozjela diskuze... bohužel si myslím, že ta diskuze nikam nepovede a je to jen mrhání energií. Mrhání za tím účelem aby druhý uznal že první má pravdu a ten první si mohl zvednout ego a osobní důležitost, z čehož pak bude mít dobrý pocit... Jak tragikomické :-D
garias
...
17. 11. 2011 18:35

Dialógy o nejakých záhadách majú zmysel vtedy, keď sa opierajú o nejaké fakty. Pokiaľ bude každý hovoriť iba to čomu verí, nemá to žiadny zmysel. Ja som vždy toleroval iba tie argumenty, ktoré my niečo môžu dať, v zmysle "máme niečo čo poukazuje na ich pravdivosť".

Keby som takýto nebol, mohol by som počúvať milión teórií a vlastných "názorov" a nemal by som ztoho nič.

Píšem úmyselne názorov v úvodzovkách, lebo toto nie sú vaše názory. Vaše v zmysle že by ste ich zažili, okúsili, overili a teraz prezentovali. NIE. Vy sa len opakujete po iných čo ich rovnako nezažili. Kto ich ako prvý vymyslel je už iný príbeh.
Vaše názory, sú v skutočnosti vaše papagájovanie niečoho, o čom nikto nemá potuchy, či to tak naozaj je. A proti tomuto ja odjakživa bojujem.

Proti dogmám, lžiam, výmyslám a všetkému čo ľuďom škodí. Dogmy ešte z čias staroveku nám rozhodne škodia. Nič nám nedávajú.

V staroveku pre ne ľudia umierali !!! Trebárs pri upálení z podozrenia bosoráctva, alebo iných prípadoch "pravdy", ktorá bola tak isto "ich názorom".
garias
Alcyone
17. 11. 2011 18:29

Ja rešpektujem názor, ktorý sa zakladá na realite. Fantáziu a výmysly nebudem rešpektovať nikdy.
daiterr
-
17. 11. 2011 17:34

"Ale aby" - to už tam nepatří.
daiterr
-
17. 11. 2011 17:30

"Možno by predsa len bolo dobré zanechať to fantazírovanie a upokojiť si nervy. Čo myslíš?"

Tak v prvé řadě bych teda rád viděl, KDE píšu o "škriatkoch a vílach" - to je jedna věc..

A dál - k "důkazům" jsem ti dal celkem dost odkazů, jak jsi vždy žádal. To nemůžeš popřít.. Že ty ses na ně ani nepodíval, je tvůj problém, ne můj. Zato když jsem dal dotazy tobě, tak jsi se nikdy ani nenamáhal odpovídat. Jestli nevěřiš, tak si klidně zpětně projdi diskuse..

Další - "Ja naozaj neviem či si taký zúrivý človek, že proste musíš mať posledné slovo a stále rapotať dookola to isté, neviem. Neviem ako ti pomôcť." - už jsem ti přece jednou psal, že TY hlavně pomáhej sobě a to především! A nepleť se do druhých! Navíc - proč sis umanul, že "nutně je někomu třeba pomoci"? KDE jsi na to přišel? A když už jsme teda u toho, tak to "dokola" bych tu moc nepřipomínal, protože ty máš v tomto ohledu nejméně co povídat..

"Důkazy na bodu mrazu" - tak samozřejmě, když si ani neráčíš ty odkazy (dané s odpuštěním až pod... nos..) aspoň zběžně prostudovat a navíc stejně máš svou "neochvějnou pravdu".. Tak CO to vůbec řešíme?
(Moment - důkazy? Mluvil jsem někdy přímo o důkazech? Nebylo to třebas jen o hodnověrných teoriích na dané téma? Jestli to najdeš někde, tak mě upozorni. Předem děkuji.)

"Požadujem teda aspoň jeden dôkaz jedného z tohto: KARMA, BOH, DUŠA. Kto má nejaký dôkaz aspoň jedného z tohto, sem s tým!!!!! Inak sú tu iba prázdne vety." - Fajn, tak to ber takhle:

Požaduji teda od tebe alespoň jediný hodnověrný "důkaz", že KARMA, BŮH, DUŠE - neexistují, sem s tím !!!!!

Stačí?

Jinak - dobře snad víš, že je oficiálně nemá ani jedna strana na sto procent, protože VY máte vyvratitelné teorie a my máme zase "vnitřní pocit", takže důkazy nejsou ani na jediné straně. Už tady máš příklad pomíjivosti důkazů a "pravdy"..

Vzpomeň si - občas jsem i připomínal, že vše, co píšu, je jen můj osobní názor. Takže dodnes třeba nechápu, kde jsi přišel na to, že tady "lžu lidem a balamutím je", když to, co jsem psal, jsou jen názory, jako každé jiné.. Znovu opakuju - dávám tu jen názor. Nic víc. Pokud jsi donedávna otravoval s tím, že furt chceš nějaký odkaz a "kde sa o tom píše", tak jsem ti ho i poskytl. Ale NIKDE nenajdeš, že bych tu něco psal o svojí pravdě! Pokud ano, ukaž to, rád to uvidím.

TY nemáš důkazy (ani argumenty) takové, abys mne aspoń částečně přesvědčil a tak ti to vadí a saháš k vysmívání se. To není správné, ani hodno tebe, jako diskutéra. Já naopak nemůžu tvrdit, že bys mne nějak neobohatil. To zas ne. Třebas některé věci se mi líbily. Ale dycky si to posereš tím, že začneš prosazovat to svoje ego, co si hraje na "jasnou pravdu" a hned saháš k posměškům! To mi vadí..

Dyť tenhle server je o tajemnu a záhadách, tak si to užívej a nedivoč kvůli tomu, že lidi tu mají odlišné názory, proboha.. To přece k životu patří, ne? Když si myslíš, že máš nějaký protiargument, tak je vítaný. Ale ne formou vysmívání se druhým a a jejich shazováním..

Ale aby
Alcyone
-
17. 11. 2011 17:22

Nechci vstupovat mezi vás a nebudu se přiklánět k žádnému názoru ani propagovat ten svůj, co se týká reinkarnace.

Vztáhnu to jinam. Bohužel musím konstatovat, že garias neuznává žádnou jinou pravdu než tu svou, takže se vůbec neliší od sekt, které sám vzpomínal. Gariasi, vůbec nevadí, že máš opačný pohled na věc než někdo jiný, měl bys ale respektovat názor druhého bez toho, abys všechny častoval jako hlupáky, protože to vidí odlišně. Všimni si, nikdo jiný to tady nedělá. Jak je to s pravdou už moudře popsal daiterr. To neznamená, že s ním musím ve všem souhlasit, ale respektuji jeho názor, protože z jeho úhlu pohledu to může vypadat jinak než z tvého.
daiterr
-
17. 11. 2011 16:58

"Shodneme všeci" - NIKDY se neshodneme všeci.. To bys už měl pochopit i ty..
garias
..
17. 11. 2011 16:28

Reč je napríklad o karme, alebo môžeš kľudne aj niečo iné dokázať. Tak napríklad uveď dôkaz o Bohu, duši, alebo aj tých anjeloch čo si tu tak dlho ospevoval. Kľudne aj ktokoľvek iný.

Požadujem teda aspoň jeden dôkaz jedného z tohto: KARMA, BOH, DUŠA. Kto má nejaký dôkaz aspoň jedného z tohto, sem s tým!!!!! Inak sú tu iba prázdne vety.
garias
...
17. 11. 2011 16:26

Len pre objasnenie. Dôkaz podáva ten čo niečo tvrdí. Ak tvrdíš niečo, dôkaz máš podať ty. To je základ logiky !!!
garias
...
17. 11. 2011 16:24

Nemá zmysel pípať niekomu, čo doteraz nepredložil jediný dôkaz a neustále píše o tom istom dookola.
Pri všetkej úcte daiterr, keď si spomeniem na tých všetkých duchov, víly a neviem čo všetko si tu ešte ponatáral, vôbec si ma nenadchol. Človek by očakával že aspoň trochu takými škriatkami nadchneš, ale nič.
A čo sa týka nejakých dôkazov, v nich si na bode mrazu. Ja naozaj neviem či si taký zúrivý človek, že proste musíš mať posledné slovo a stále rapotať dookola to isté, neviem. Neviem ako ti pomôcť.

Možno by predsa len bolo dobré zanechať to fantazírovanie a upokojiť si nervy. Čo myslíš?
daiterr
-
17. 11. 2011 16:21

"A keď sa k tomu ešte stále bráni a pri tom nemá žiadny dôkaz (inak by sa brániť nemusel ale by dôkaz preukázal) tak potom je to pre mňa iba hlupák."

No... Ale že jsme právě od tebe těch důkazů tady viděli... viď? "o)

Na většinu dotazů jsi doposud reagoval jen tím, že... jsi v podstatě raději ani nepípnul.. (Já vím.. Na co bys ses s hlupákama rozčiloval? Přece bys nenechal takhle cloumat svým majestátem.. "o)
garias
...
17. 11. 2011 16:20

Daiterr, prosím ťa, čo to tu splietaš za nezmysly...
garias
..
17. 11. 2011 16:19

Ach jaj, veď ty nerozumieš ani jednej obyčajnej vete. To zhodneme sa myslí my všetci, nie desať babiek v kostole.
daiterr
-
17. 11. 2011 16:17

ty se směješ, ale s tou pomíjivostí pravdy to tak chodí.. Si vem třebas tenhle případ - lidi uvidí blesk na nebi. Pro některé to bude "rozhněvaný pánbíček, co je trestá za nedobrotu" a samozřejmě se na tomto shodnou, takže je to "jasná pravda.. Pro jiné to zase bude naprosto samozřejmý a jasný přírodní úkaz a také se na tom shodnou... No a pro nějakého zatraceného "mimíka" to bude jen výsledek dlouhodobého pokusu, co tu provádí a ještě má prdel z toho, čemu že ti lidé tam dole tak věří..

Jasně, že to je legrace. Ale na tomhle ti chci jen ukázat onu pomíjivost "pravdy".. V podstatě žádná pravda nemůže být definitivní a vždycky k té absolutní pravdě bude maličký krůček chybět.

No a pomíjivá realita? Tak vycházím z předpokladu, že všechno se "skládá" pouze z energetických kvant - takže "skládanka" neustále se měnící v rámci daných energetických zákonitostí. Vycházím tak z nejnovějších vědeckých teorií (odkazy ti už dávat nebudu, páč je nikdy stejně nečteš a nemám už na to furt nervy..) Sice to není důkaz, jen teorie, ale teď ty mi dokaž, že to tak není.. "o)
garias
..
17. 11. 2011 15:52

//chvili v čase a prostoru a je právě tak nestálá a pomíjivá, jako tato realita... //

:D bez komentára...
garias
..
17. 11. 2011 15:51

ešte raz to zopakujem, lebo niekomu to tu stále nedochádza...

A keď sa k tomu ešte stále bráni a pri tom nemá žiadny dôkaz (inak by sa brániť nemusel ale by dôkaz preukázal) tak potom je to pre mňa iba hlupák.
daiterr
-
17. 11. 2011 15:47

"PRAVDA JE TO, NA ČOM sa VŠETCI zhodneme".

No.. Pravda je jen relativní pojem pro danou chvili v čase a prostoru a je právě tak nestálá a pomíjivá, jako tato realita...
daiterr
-
17. 11. 2011 15:45

"Bolo by veľmi múdre, keby sme už konečne začali používať tie nesmierne dôležité slová typu: "Myslím si. Asi. Možno. Snáď. Neviem. Možné to je"...a nahradiť nimi slová ako: "je to skrátka tak. Mám určite pravdu."...tak hovoria fanatici."

Jo... Ale měl bys v tom případě začít u sebe.. "o)

A přidej ještě: "A neměli bychom druhé zesměšňovat jen proto, že jejich názor je diametrálně odlišný od toho našeho.."

Co se týká tvého boje - no ano, pokud jde o nucení dětí do čehokoliv, tak jen bojuj, v tom s tebou i souhlasím. Každý člověk se má totiž rozhodovat podle své vůle a vývojové vyzrálosti a ne být do něčeho nucen, to je pravda.

Anjelici, Boh, a iné... - tak to ber prostě jako momentální pomůcku pro vývoj dotyčného a je to, ne? Ve své podstatě tomu tak třebas i je, co myslíš?
garias
..
17. 11. 2011 15:34

Pokiaľ niekto verí v anjela, Boha, dokazuje tým že pravdu NEPOZNÁ.
Keď ju bude poznať, môže povedať, že on VIE že Boh existuje, VIE že anjeli ... apod.

Viera pravdu nedokazuje. Veriť môžeš aj v lži, klamstvá, podvody. Tože niekto verí, nič neznamená.

Všetko toto zatiaľ boli iba viery. Boh je otázkou viery, anjel je otázkou viery a vôbec všetko čo majú iba určití ľudia a nie všetci.

Bolo by veľmi múdre, keby sme už konečne začali používať tie nesmierne dôležité slová typu: "Myslím si. Asi. Možno. Snáď. Neviem. Možné to je"...a nahradiť nimi slová ako: "je to skrátka tak. Mám určite pravdu."...tak hovoria fanatici.

Ja netvrdím že vyššia bytosť neexistuje, tvrdím že človek, ktorý ju nikdy nevidel, nepoznal, nevie či rada hráva šach, nemá žiadny dôkaz a tvrdí že určite existuje, tak áno...toto JE NAPROSTÝ ****.

A keď sa k tomu ešte stále bráni a pri tom nemá žiadny dôkaz (inak by sa brániť nemusel ale by dôkaz preukázal) tak potom je to pre mňa iba hlupák. A je úplne jedno či je to veriaci v Boha, Allaha, Krišnu, víly, anjelov alebo Manitua.

Človek, ktorý sa niečoho zaryto drží bez dôkazov je hlupák. To je nevyvrátiteľný fakt. Bu%dme teda múdri a hovorme s rozvahou čo vieme a čo nevieme na isto. To je všetko čo chcem povedať. Buďme ku sebe úprimní priatelia!
garias
...
17. 11. 2011 15:26

Ľudia ale hlúpi sú, inak by nebol svet tam kde je. A o druhého podporu nestojím, hlavne ak ten niekto verí v anjelíkov a modlí sa ku kameňu ako barbari v praveku.

uvedomme si, že Boha nikto nedokázal už 2000 rokov. Takže akékoľvek rozjímanie o duchoch, anjeloch a pod sú nezmyselné.

A čo sa týka môjho starania sa do cudzích vecí, prestanem až vtedy, keď malé deti nebudú nasilu tlačené do kostolov a násilne nútené veriť niečomu bez ohľadu na ich osobný názor.
Dostávame sa tým späť do stredoveku. A ja by som bol rád, keby bol stredovek minulosť a nie prítomnosťou.

Držme sa pravdy a hovorme to, čo poznáme. Inak nie sme nič viac, iba patlalovia ako boli tí pri ohni čo lovili zver, zbierali plody a strašili malé deti strašidlom z lesa.

Alebo sa budeme držať pravdy a toho čo poznáme, alebo tu môžeme vymýšľať čokoľvek a nikto z nás nebude vedieť odkiaľ pokiaľ pravda vlastne je.

"PRAVDA JE TO, NA ČOM sa VŠETCI zhodneme".

To čo spoznáme všetci a zistíme že to tak je, to je pravda. Občas to trvá ale dosiahne sa toho. To na čom sa hádame tisíce rokov, pravda asi nebude!!! Skúsenosť človeka!
daiterr
-
17. 11. 2011 15:15

Gariasi, popisuješ pouze to, jak se tobě jeví okolní svět a lidé.. Je to tvůj pohled na svět. S tím se musíš vyrovnat sám. Každý člověk má svůj vývoj a potřebuje k tomu právě takové prostředky, jaké používá. Moc všecky hážeš na jednu hromadu. Spousta lidí Boha neřeší, imaginární přátele nemá, nepovídá si sama se sebou a stejně nesdílí tvoje názory.. Navíc jsi nějak pozapomněl na to, že je to pořád jen TVOJE domněnka, že "má někdo imaginární" přátele.. A když vezmu v potaz i to, o čem jsem psal kdesi dole (nedokonalost smyslů), tak z toho budeš mít akorát ty sám mišmaš..
koules
...
17. 11. 2011 14:51

To je v poradku, Gariasi, pokud mluvis za sebe.

Respektuj ale svobodnou vuli jinych si myslet neco jineho a nesnaz se jim vnucovat svuj nazor. Pochop, ze nejsnaze lidi presvedcis o sve pravde tak, ze budes vysvetlovat, rozebirat, diskutovat. Lidi nejsou hloupi a pokud budes solidne argumentovat, urcite budes mit podporu:)

To, ze nekoho narknes, ze si vymysli lzi, Ti moc priznivcu neprinese...
garias
...
17. 11. 2011 14:21

Stovky bohov a každý je ten jediný pravý...planéta bláznov. :)
garias
...
17. 11. 2011 14:20

Ale je zaujímavé, že niekto považuje svoju fantáziu za úžasnú a trebárs takého Satna Clausa (iný boh), ktorý je reálny pre malé dieťa (iného veriaceho), za výmysel. Mne to príde strašne smiešne :) Ako veľmi musí byť taký človek slepý a naivný ???
garias
...
17. 11. 2011 14:18

áno, tí čo sa rozprávajú sami so sebou a počujú nejaké hlasy z iného sveta, tí majú automaticky neviditeľných priateľov. :D
daiterr
-
17. 11. 2011 14:16

Takže ti, co "nejedou" podle tvých dogmat, mají automaticky "neviditelné priatele"? "o)
garias
..
17. 11. 2011 13:57

Vševidiaci určite nie, ale som dosť starý na to, aby som už nemal imaginárnych priateľov :)
koules
...
17. 11. 2011 12:59

Ahoj Gariasi, koukam ze debata s Daiterrem skoncila stejne jako vzdycky...:)

Mam na Tebe jen jeden dotaz. O par radek niz jsi napsal:

"beriem ohľad na ostatných a práve preto ich chcem vyviesť zo sveta omylov, v ktorom žijú (žijete)"

Myslis si, ze vsechny zivotni zkusenosti, ktere jsem zatim nacerpal, NA VLASTNI KUZI zazil a ktere formovaly muj nazor, byly OMYLY? Jak to vis? Z jake pozice si to troufas tvrdit? Jsi snad vsevedouci? :)
daiterr
-
17. 11. 2011 11:08

Že by až tak? "o)

Jak není po tvém a po "tvé pravdě", tak tě to "neobohacuje",viď? No jo no... Také polemika :oD
garias
..
17. 11. 2011 10:45

nechce sa mi stále o tom istom tárať, neobohacuje ma rozhovor s tebou daiterr.
daiterr
-
17. 11. 2011 10:05

"Neber to ako nejaké zapáranie, chcem ťa len vyviesť z omylu." - to samé.. Že ty to nevidíš, tak to automaticky znamená, že to neexistuje a tudíž je to cipovina.. Takže? No jasně, že je "potřeba vyvést lidi ze lži, protože mám přece pravdu, no ne?"

Jsi si tím tak STOPROCENTNĚ jistý? A to na základě toho, že svými nedokonalými smysly tyto věci nemůžeš vnímat? Pak je to ale domněnka a nikoliv pravda..
daiterr
-
17. 11. 2011 9:59

"beriem ohľad na ostatných a práve preto ich chcem vyviesť zo sveta omylov, v ktorom žijú (žijete)"..

A to je právě to - KDE JSI přišel na to, že máš pravdu? Máš to někde orazítkované a parafované tak třikrát? Protože pokud jedeš podle vědy, tak ta sama balancuje mnohdy na ostří nože a navíc má POUZE vyvratitelné teorie... Tak podle ČEHO vlastně jedeš? Aha.. Podle "zdravého rozumu.." A co nám říká "zdravý rozum"? Že to, co vidíme je realita, takže to, co nevidíme, tak zákonitě je kravina? No jo.. no... A co takhle brát třebas v potaz to, že naše smysly jsou pořádně neúplné ve všech smyslových oblastech a jsou tam spektra, které pomocí svých smyslů nemůžeme vnímat? No a když je nemůžeme vnímat, tak je jen horko těžko můžeme vědecky ověřit.. A co teď? No co.. Přece to ZAVRHNEME, jako blbost ne? Přece mám oči.. A oko néni p-píp-a.. Je tak? "o)

Ale vážně - ty taky vidíš jen to, co vidět chceš a zbytek jde mimo tebe. Tak ti velí tvá "pomůcka" - materialismus.. Dřív věda taky nevěřila tomu, že taková psoča má čich několika tisíckrát lepší, protože to bylo nemožné.. A nebo věřila tomu, že "když pojedeme rychlostí větší než 40km za hodinu (nebo kolik to bylo?), tak že nás to zabije kvůli tlaku vzduchu.. No a vidíš - nakonec to taky překonali, kluci a holky šikovný.. "o))

Takže na ČEM vlastně chceš furt stavět? Maximálně na tom, že TY si myslíš, že tu pravdu máš a podle ní chceš změnit svět okolo sebe.. Ovšem to je marná snaha. Ten svět okolo nakonec změní tebe a ne ty jeho. Neoplácí se moc chodit proti proudu řeky.

Tvoje názory jsou akceptovatelné. Ale jsou to názory jedny z mnoha. Nic víc. Stejně, jako ty moje. A pokud máš problém s tím, že "ostatní jsou mimo ligu", tak je to bohužel problém jen a jen tvůj..

Zkus konečně nechat ostatním svobodu vývoje. Co ty na to? Přece ten, kdo nebude "pomůcku" zvanou náboženství potřebovat, tak ten se stejně svobodně rozhodne jít svou cestou a nebo použije tvoji "pomůcku" - materialismus. Každopádně by měl mít každý svobodu rozhodování a ne mít pocit, že je zesměšňován a nucen k něčemu jen proto, že si "kdosi myslí, že ta jeho ,pravda? je ta ,nejsprávnější na světě?.." Nemyslíš?

garias
daiterr
17. 11. 2011 9:36

beriem ohľad na ostatných a práve preto ich chcem vyviesť zo sveta omylov, v ktorom žijú (žijete).
garias
...
17. 11. 2011 9:35

Milá Helenka. Všetci sme napojení na svoju dušu, ibaže si uvedomujeme, že to na čo myslíme, sú naše myšlienky vytvorené v mozgu. Ty si na tom tak isto. Si človek, nie si vysielačka na iný svet. Nedávaj svoje myšlienky mimo seba - nikdy sa ti nepodarí ich dať inde ako tam kde patria (v mozgu). Neber to ako nejaké zapáranie, chcem ťa len vyviesť z omylu.
daiterr
-
17. 11. 2011 7:46

Gariasi,

věda a materialismus je stejná "pomůcka" pro rádoby vnímání světa vezdejšího, jako ostatní náboženství. To, že tvrdě používáš tuto pomůcku, je v pořádku a je to tvoje věc, slouží to k tvému vývoji,ale zase ber ohled na ostatní.. To, že ty si umaneš, že "náboženství je pitchovina a ti, co jej provozují, jsou magoři", ještě zdaleka neznamená, že nutně musíš mít pravdu! To je akorát tak maximálně tvůj osobní názor, nic víc! Každý potřebuje ke svému vývoji takovou "pomůcku", jakou používá. Až ji nebude potřebovat, tak si vezme zase jinou. Ale není dobré ostatní neustále zesměšňovat tím, že "lžou"..

Jako třebas u té duše. Dyť i ty sám dobře musíš vědět, že věda, ať zkoumá jak chce a co chce, je ovlivněna svými dogmaty a svými možnostmi. Navíc vytváří zase jen a jen teorie, které nejsou konečné.. Vše je relativní. Věda dávno existenci "duše" nepopírá. To už bys taky mohl vědět. Samozřejmě, že ji ani nedokazuje. Pouze předpokládá. Zkrátka věda, ať se snaží jak chce, pořád tápe v neznámu, jen má své postupy a zákonitosti, stejně jako jiná náboženství..

Reinkarnace - tímto se zabývalo dost lidí a zkoumalo dost případů na to, aby bylo možné na toto téma alespoň konstruktivně polemizovat a o reinkarnaci reálně uvažovat, jako o daném běžném faktu. A to, že někomu to nejde pod nos jen proto, že to považuje za hovadinu, aniž by při tom toto téma pořádně prostudoval, mi přijde dost nepatřičné. Minimálně tak shazuje veškeré snahy stovek lidí, kteří se tímto zabývali, věnovali tomu svůj čas a napsali o tom nějaká pojednání.

A navíc - pokud vím, tak toto je web o tajemnu a záhadách, takže se snad počítá s tím, že se bude nějakým rozumným způsobem debatovat o těchto fenoménech. Toto není web o tom, "jak porazit ty náboženské a jiné magory".. Nebo se snad pletu?
Helena Q
re: Garias
17. 11. 2011 6:45

Nikdo nám nic neposílá, je to napojení na svou vlastní duši a cesta objevování.
garias
..
17. 11. 2011 0:14

//Duša...Vždyť už ani věda její existenci nepopírá. //

Nevymýšľajme si lži. Ďakujem za pochopenie.
garias
Helena Q
17. 11. 2011 0:13

Pani, alebo slečna Helena Q, nezamieňajte svoje myšlienky za niečo nadprirodzené. Aj my máme určitý pocit, že toto takto asi bude, alebo hen tak, ale to neznamená že nám to niekto z iného sveta posiela ako signál nadprirodzeného videnia.
Neklamte samú seba !!! To čo vám napadá sú úplne obyčajné myšlienky, cítenie, ktoré máme my všetci.
garias
..
17. 11. 2011 0:10

//Jediný bůh, který existuje jest ten bůh, který je v nás, v každém z nás!! Jiný bůh neexistuje!!//

Naprosto súhlasím so Zbyněkom!
lup
...
16. 11. 2011 14:15

DanaP, žiaľ, ani jedna strana nemá skutočný vedecký dôkaz o existencii alebo neexistencii duše. Môžeme len diskutovať o vlastných (alebo vypočutých) zážitkoch, ktoré nás vedú k myšlienke o akejsi "ríši mŕtvych" alebo o reinkarnácii. Niekto tomu verí, iný popiera.
S pozdravom LuP
Dana P.
zajímavá diskuse!
16. 11. 2011 13:41

Já se také kloním k novým příchodům duše na svět do nového těla. Cítím to tak. Ano, důkazy pro to zatím nemáme. Dejte mi vy skeptikové konečně už ale přesvědčivý důkaz, že tomu tak není. Konečný zánik a přeměna fyzického těla v prach je normální proces, týká se všech živých organismů. Konkrétně ale u lidí - kam tedy odchází duše? Vždyť už ani věda její existenci nepopírá.
A jen tak btw když církve křesťanské mluví o "životě věčném" nebo o "vzkříšení" - co tím vlastně myslí?
Helena Q
názor
16. 11. 2011 12:28

Sama vnímám převtělování jako reálné na základě mého vnitřního hlasu, i když členové spolku sisyfos tvrdí opak. I tihle pánové jsou součástí našeho vývoje.
lup
Na okraj...
16. 11. 2011 11:37

Židovské a kresťanské náboženstvo odmieta reinkarnáciu.
Kresťanské náboženstvo učí: jedenkrát a dosť.
S pozdravom LuP
Zbyněk P.
Do diskuse
16. 11. 2011 11:08

Názory kolegy Lup-a jsou mi dosti blízké. Pouze bych k jeho názorům přidal ještě pár svých. Rovněž i já nechci své názory nikomu vnucovat; pouze je přikládám do diskuse.
Bůh, reinkarnace, aj. církevní poudačky jsou krásné ovšem do té doby, než-li se sám propagátor oněch poudaček nedostane do situace, kdy sám propagátor musí řešit ze dvou cest: menšího a většího zla, aby mohl vůbec přežít.
Jediný bůh, který existuje jest ten bůh, který je v nás, v každém z nás!! Jiný bůh neexistuje!! A jelikož si to lidé zatím bohužel nechtějí uvědomit, a stále se opírají o berličku církve, která jim obrazně zatemňuje a vymývá mozek, tak proto se neustále diví a pozastavují nad údajnými křivdami, které se všude dějí kolem nás i ve světě. Pokud si lidé tuto skutečnost neuvědomí a nezačnou s tím pracovat, tak do té doby stále bude bolest, nářek, pláč a smrt na denním pořádku všude kolem nás.
Reinkarnace - je to podle mne také taková poudačka pro obecný a naivní lid. A toto své tvrzení podpírám následující jednoduchou matematickou úvahou. Od počátku, kdy započaly působit církve a jejich zlovolné učení, tak byl určitý počet lidí na Zemi. Lidí pochopitelně přibývalo a přibývalo, a bylo jich stále více, i když někde probíhala válka. Tudíž, jestliže by se měla aplikovat teze o reinkarnaci, tak potom podle zdravého logického uvažování, by zde na Zemi nemělo býti 7 mld. lidí, ale přinejmenším dva a více biliónů lidí. Proboha, kam by se všichni nacpali? Z výše uvedeného příkladu tudíž vyplývá, že teze o reinkarnaci jsou pouhé báchorky, které mají několik různých cílů: 1.) aby se třeba toho svého způsobu života zalekli, a přestali dělat psovstva; 2.) Aby si třeba řekli, klidně tento život prožiji jako vrah či jako loupežník, aspoň se budu míti dobře, však v příštím životě to napravím; 3.) Aby se nechali vcucnouti do jha církve; 4.) Aby žili klidně svůj život dál tak, jak doposud žijí....
Nebo si vezměte k uvažování tohle: jest mnoho papežů, a jiných církevních prelátů, kteří konali jen samé zlo, podporovali války a žehnali zbraním oběma znepřáteleným zemím; vezměte si Stalina, Hitlera, Musoliniho, posledních několik presidentů USA, aj......- co všechno oni napáchali za zla ve jménu boha, demokracie, atd... A vidíte, téměř nikomu se nic špatného nestalo, žádný bůh je nepotrestal!!!!!
Proto si myslím, že by stálo za to, aby si lid znovu ověřil a znovu zapřemýšlel nad tím, jak to ve skutečnosti s tím slavným Bohem, reinkarnací, aj. církevními pojmy doopravdy je, a nenechali si svůj mozek špinit nepravdivými poudačkami. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Peter
-
16. 11. 2011 11:03

Já jsem přesvědčen o reinkarnaci, tedy o opakovaném zrození duše v různých tělech a taky o tom, že to, co se nám děje, je jen odrazem naší minulosti. Je úplně jedno, jestli v to věříme nebo ne, můžeme být třeba naprosto skeptičtí a přeci se to odehrává přímo teď v našich životech.
garias
...
16. 11. 2011 10:39

čo taký mentálne postihnutý človek, ktorý si nevie zaviazať šnúrku, natož rozjímať o svojom živote? Môžete tu hútať koľko chcete, môžete mu prisudzovať neviem aký zmysel života, či dokonca tí hlúpi môžu o nejako treste že ten človek dostal, ale jednu vec nezmeníte...jeho bezdušú dušu :D
garias
...
16. 11. 2011 10:37

Ja si myslím, že myšlienka viacerých životov, alebo dokonca večného po smrti je nezmysel. Všetci vidíme, že pri výdaji energie sme unavení, chce sa nám spať. nevieme sa poriadne sústrediť apod. Skrátka ak život umrie, skončí sa výmena energie a nieže vy nebudete mať dosť energie a budete unavení, ale bez akejkoľvek nebudete existovať.
Toto pokladám za niečo, na čo máme veľa dôkazov a naopak na posmrtný život, viacej životov a pod nemáme proste nič.

Akurát len to, že o nich píšu podobní "doveryhodní" autori ako trebárs pán Aštar Benda.

Niektorí z nás by mali svoje nadchnutie vymeniť za logiku.
lup
trocha oleja do diskusie
16. 11. 2011 8:09

Židovské aj kresťanské náboženstvo tvrdí, že Boh je milosrdný, milostivý, milujúci, odpúšťajúci, zhovievavý,.... a čo ja viem ešte s akými prívlastkami. Teraz si predstavme, že sme sa narodili do rodiny, kde vládne ateizmus hrbého zrna a na dennom poriadku egoizmus, agresivita, ničnerobenie a zločinnosť. To sa na nás od detstva nalepí, zvykneme si na štýl života podľa vzoru rodičov a raz za toto budeme mať „odmenu“. Budeme zatratení, pretože sme nežili podľa „božích zákonov“? Alebo pôjdeme do „neba“, pretože sme nemali možnosť spoznať Boha? Ani jedno sa mi nezdá spravodlivé. V takého Boha nechcem veriť.

Ak je Boh taký, ako ho ospevujú spomínané vierouky, tak sa mne osobne skôr zdá pravdepodobnejšie, že nám Boh (Jahve, Otec, Stvoriteľ, Alah,...) dá ďalšiu šancu a v novom živote odstrániť to zlo, čo som napáchal v živote predchádzajúcom.
Čo je horšie? Na vlastnej koži prežívať z predchádzajúceho života zlo, ktoré som narobil iným, alebo niekde „trpieť v ohni pekelnom“?
Čo je lepšie pre kresťanského alebo židovského milujúceho Boha? Nechať dušu trpieť v ohni pekelnom pre „jednu chybu“, alebo jej dať ďalšiu šancu „napravit“ v ďalšom živote to, čo v predchádzajúcom pokazila? V takom prípade je „vyriešená“ aj otázka existencie života po smrti. Aké je to jednoduché :-D

Nie som zástanca indických náuk o reinkarnácii, vychádzam len z mojich vlastných rodičovských skúseností, ktoré aplikujem aj na tieto duchovné záležitosti. Sú to len moje názory, ktoré nemienim nikomu vnucovať. Netvrdím, že môj názor a jeho aplikácia zo života je správna. Je to vec názoru. Raz každý uvidí... :-)
S pozdravom LuP
daiterr
-
15. 11. 2011 20:08

Vidím to stejně, jako Jarda.

K tomu, "proč si nepamatujeme předchozí život" - to je asi, jako když jdete na Avatara.. Poprvé je to pecka jako hrom, podruhé už je to předvídatelné, po desáté je to nuda jak šlak a dali byste cokoliv za to, abyste na toho Avaťáka šli "poprvé"..
Jarda
re: Jelitko
15. 11. 2011 18:06

Mám mnohem jiný pohled na věc :-) Dovolím si tvrdit, že širší komplexnější a logičtější. Ale jak to tak vypadá ani jeden z nás nestojí o názor toho druhého nebo o to aby ten svůj, nějak měnil. Takže nevidím smysl pokračovat v diskuzi :-) Však každý budeme mít osobní zkušenost o tom, co se děje po smrti. Pak bude zcela jasno. ;-)
Jelitko
vite
15. 11. 2011 16:49

pane Jardo,me neni dost jasne proc lide dost veri v indicke nabozenstvi-budhismus a nevenuji se svemu.Kazdy,kdo se dostane za hranice naseho zivota a neco se tam dozvi a ma moznost se zase vratit do naseho zivota,tak je mu tato zkusenost jakoby z pameti vymazana a nemuze nic nasinci rict,je to proste zakazano.Mam na mysli i astralni cestovani kde se clovek dostane i k nasim co jsou na druhem brehu,pak po probuzeni zustane v pameti jen nejaka informace,ktera neni tak dulezita.Me se tohle stava casto.Nebo to same po proziti klinicke smrti.
Podle me po smrti odchazime ke svym rodicum,prarodicum,pratelum... k tem co uz jsou tam pred nami a zadne znovuzrozeni sem na zem neexistuje,Takze jestli ja jsem Jitka,tak budu Jitkou porat,ale tohle prechodne telo odumre a pak nam zustava to druhe ja co je nesmrtelne,takze nemuzeme byt neco jineho nebo nekdo jiny.Premistovani na jine planety nebo nejake odchody jinam se deji normalne,ale uz sem zit nikdo neprijde.Nas Stvoritel nas sam za zasluhy jak jsme prozili zivot umisti dal,nemyslim,ze by si o tom nekdo mohl rozhodovat,to by byl teda neporadek, a ten je jen tady.Tot je muj nazor,ale nikomu nechci brat jeho nazor,na to ma kazdy sve pravo.Kdyby napriklad muj nejaky davny predek byl ted v mem zivote,to znamena ze on neexistuje a ja se nesetkam se svyma rodicama?!Tohle tak neni.
Jarda
re:
15. 11. 2011 15:46

Já mám docela jasno :-) Já v reinkarnaci věřím. Věřím taky v to, že si vybíráme okolnosti, lidi a události, který nás v tomto životě potkají. Jistě vás napadne, proč by si někdo vybíral takové ošklivé věci. Na to můžu odpovědět tím, že utrpení vede k pochopení. Jak třeba poznáte, že se máte dobře, když se nikdy nebudete mít špatně? A taky život je trochu jako film. A dobrý film, bez záporných událostí nejde moc dobře udělat.

Na svoje minulé životy zapomínáme prý proto, aby jsme se v nich zbytečně nerýpali a nezkoumali je... Důležité je žít tady a teď. A přesto skoro vždycky když lidi myslí jsou myšlenkama někde jinde. :-)

Věřím taky, že lidi si minulých životů do současných berou něco sebou, takže nemusí dělat znovu stejný chyby. Podvědomě vědí co a jak. Vemte si např. takový talent. Někdo příjde k něčemu poprvé a za pár týdnů umí něco co se jiní učí roky. Je to tím že v minulým životě to už dělal a tak se jenom rozpomíná.

Jistě je i mnoho jiných světů na jiných planetách. V budhismu reinkarnaci dobře znají. Vědí také jak se z toho procesu vymanit, aby se znovu neinkarnoval, pokud nebude chtít. Tomu se říká osvícení. :-)
Jelitko
muj nazor
15. 11. 2011 9:05

ja neverim v reinkarnaci a uz vubec ne na zadne znovuzrozeni sem na tuto zem,tady jsme jen jednou.Pak jdeme dal a podle naseho ziti na lepsi nebo horsi mista...bylo by to prilis jednoduche si myslet,ze zijem jen na teto planete.Techto podobnych jako tato planeta je more.
Houba
smysl?
14. 11. 2011 21:16

Já v reinkarnaci věřím (i když sám si na své minulé životy nevzpomínám). Ale myslím, že je to spíše nějaký přírodní proces, který stále dokola probíhá. Mám pocit, že výchovný proces je spíš vedlejším účinkem. Možná je blbost se na smysl reinkarnace ptát. Připadá mi to jako kdyby se člověk ptal na smysl evoluce. Evoluce prostě jenom probíhá. Nemá žádný účel.
Alef
Grush
14. 11. 2011 20:45

Možná se na to díváme špatně. Třeba to není mnoho po sobě jdoucích životů, ale jediná existence. Tak jako novorozenec nemá stejné tělo jako dospělý člověk případně stařec. Taky zapomínáme, i v tomto jediném životě. Buňky se nám údajně vymnění zhruba po osmi letech kompletně, přesto odpovědnost za činy spáchané před osmi lety neseme. Taky se tvrdí, že duchovně vyspělejší jedinec pociťuje karmické tresty skoro okamžitě, což zajistí lepší pochopení metody "cukru a biče".
Grush
Proč si
14. 11. 2011 20:12

tedy nepamatujeme minulé životy abychom z nich mohli čerpat poučení? Situace kdy je člověk vrácen do života bez toho aby si byl vědom předchozích událostí, tak mnohem víc připomíná nějaku démonickou hru, v níž je každý vyřazený žeton "zrecyklován" a v nějakém dalším tahu znovu použit... proč a nač, toť otázka...
Alef
Napamatuji se ...
14. 11. 2011 20:06

Nepamatuji se na předešlé životy a současné tresty za údajné činy z té doby považuji za příkoří a nespravedlnost. Výchovný proces u mne nenastává, pociťuji pouze nenávist a zlost.

PS: Takhle nějak můžu protiargumentovat.