Články

Vize budoucnosti

Lidstvu zbývá asi 300 let - (komentáře)

Michi.adam
re
30. 11. 2012 0:58

pratele, ano jsou skupiny lidi na cele zemi, ktere se staraji o to, aby lidstvo jako takove skoro vymrelo. schvalne nam na hlavu vypousti veci o kterych ani nevite a ty zpusobuji rakovinu, nepolodnost a podobne. jedna svetova organizace plni plan a to takovy, ze populace lidstva se musi vycistit a snizit na minimalne polovinu.maji za ukol nechat vymrit lidi, kteri jsou nepotrebni, proto byl treba vymyslen a vyvinut aids, nove formy dalsich chorob a predelani spousty drive skoro neskodnych chorob na velmi rizikove. nenasilnou formou reklamy - a hlavne tu kterou jen vnimate - vam do hlav davaji takove informace, ktere pak proste delate automaticky a tim si i ublizujete, ja vim. malokdo tomu chce verit, ale je to tak. oni takhle tridi mezi lidmi ty, kteri maji prezit a kterych geny se maji dostat dal a kteri ne. na jednu stranu maji pravdu, je nas tady moc, ale na druhou stranu se to da delat i jinymi zpusoby, ale proste oni jen plni to co maji za ukol. a to co se deje se zemi? tak spousty veci je vyvolana umele lidmi - tsunami, zemetreseni a tak. treba tu obrovskou tsunami vyvolali take oni, protoze indonesie se dala na cestu velkeho podnikani a docela jim to slo, museli je znicit, takze vyvolali na morskem dne vybuch a vznikla prsklina aby se v tom lide nestourali a tak vzniklo to obrovske tsunami. stejne tak se to odehralo v japonsku. japonsko bylo nejmodernejsi zemi sveta, museli je zase hodit na bod nula. a jen vyuzili mista, kde se japonsko nachazi a buch ho. ty hurikany a vsechno co se deje? vzdyt miliardari kdyz se chteji slunit, tak nechaji vyletet do mraku, kdyz je uplne zatazeno jednu chemikalii a ta zpusobi rozptyleni mraku tak na jednu hodinu, jen aby se oni mohli slunit kdy chteji a to je jen stripek toho, co maji chemici v laboratorich a pouzivaji to a testuji to a lide o tom ani nevi. nemaji to vedet. ale jsou lide, kteri to vi. tak zatim a at se vam dobre dycha - vzdyt nad kazdym vetsim mestem je ve vzduchu kerozin, kazde letadlo musi skoro vsechen kerozin - pohonna hmota pro letadla - vypustit pred pristanim a to jeste nikdo neprozradil, ze se do toho schvalne dava slozka, ktera zpusobuje u zen neplodnost. a ty ockovani proti rakovine cipku? ano, skoro vsechny holky, ktere to dostali budou v budoucnu neplodne. to jsou jejich plany a my jim to bastime.
iveta
do diskuze
13. 05. 2012 23:16

taky mám pocit, že se to obrátí a na severu bude teplo a na jihu zima.
Možná se ještě dožijeme toho ,že bude u nás dvakrát do roka úroda.
Jinak souhlasím s lupem,že vyspělá technika nic v tomto směru nevyřeší.
lup
do diskusie
11. 05. 2012 9:40

Z vlastného života vidím, že sa s počasím v strednej Európe niečo deje. V mojom detstve - v 70-tych rokoch - najvyššie denné letné teploty málokedy prekračovali 30 alebo 31°. A dnes? Vtedy boli v letnom období búrky z tepla dva až štyrikrát do týždňa. A dnes? Búrky boli sprevádzané krátkodobými silnými dažďami (vtedy prietrže mračien, dnes sa tomu hovorí prívalové dažde). Vetriská krátkodobo v búrkach mali nárazy bežne okolo 20 m/sek. Do akej miery má vplyv na zmenu počasia človek, ťažko povedať. Určite má. Ale osobne neverím, že za kompletnú zmenu počasia môže len človek.

Podľa výpisu kroník zo stredoveku boli výkyvy počasia aj v dávnej minulosti. Nedávno som čítal, že príčinou opustenia bydliska indiánov v Mexiku bola dlhodobá zmena počasia - niekoľko desiatok rokov trvajúce suchá niekedy v 6. storočí. Zistilo sa, že takéto suchá boli aj v Európe a v Azii. Kedy bolo v Európe sťahovanie národov, o ktorom sme sa učili na škole?
Neviem presne, ale niekedy okolo roku 1000 boli v kronikách také teplá, že na Vianoce sa dalo kúpať v jazerách. Takto môžeme pokračovať ďalej.

K téme:
Myslím, že ľudstvo ako živočíšny druh nevyhynie. Parazit sa nedá vyhubiť. Som si istý, že ľudstvo s vyspelou technikou 300 rokov nevydrží. Vyčerpá zdroje a vrátime sa do doby kamennej. :-))
S pozdravom LuP
Houba
ok
10. 05. 2012 17:21

No nevím. Asi bych si o tom musel víc zjistit. S tím Grónskem máš pravdu, že kdysi nebylo tak zaledněné. Výkyvy teplot jsou normální, to nepopírám. Ale měl mám za to, že ty změny co probíhají teď, jsou zkrátka hodně výrazné a z velké části se na nich podílí člověk.
No "ty dva" lední medvědy zrovna neznám :-)
No dobře, tak já si o tom někdy pozjišťuju víc ;-)
samby
Houba
10. 05. 2012 16:45

ve 40. letech bylo zalednění v arktidě ještě nižší než dnes, ve 12. století bylo dokonce možné pěstovat v Grónsku obilí, takže to zas taková katastrofa nebude a už vůbec nelze dokázat, že je za to zodpovědný CO2, co se totiž moc v médiích neříká je, že nejprve vzroste teplota a až poté CO2, navíc lidstvo za rok vyprodukuje tolik CO2 jako jedna sopka, což je kapka v moři.

ad. lední medvědi... propaganda greenpiss se holt ujala, pravdou však je, že ledních medvědů je nejvíce za posledních 100 let a přesto, že se rozsah zalednění snižuje, medvědů přibývá, btw. ti dva medvědi na kterých greenpiss založil svou kampaň nezemřeli protože by neměli dost ledu, ale po pitvě nařízené grónskou vládou se zjistilo, že zemřeli na utonutí po zásahu uspávací pistolí, přičemž onen výzkum financovala greenpeace, takže CO2 medvědy nezabíjí, ale tihle ňoumové ano:-)
Houba
samby
10. 05. 2012 16:11

Děkuju za informace, časem na to možná mrknu, teď na to nemám moc času a ani nevěřím, že by mi to něco dalo.
Stačí se ale podívat na vývoj zalednění v arktidě a je jasné že globální oteplování probíhá a je to obrovská katastrofa. Jako my si toho tady až tak moc všimnout nemůžem, ale kdybychom byli třeba lední medvědi žijící v arktidě, tak bychom si asi změny všimli. Takže jsem rád, že se to řeší a že na tom někdo něco vydělá je mi jedno.
Já si myslím, že pokud víš jaký chceš výsledek výzkumu, tak se dá vždycky vymyslet jak ten výzkum udělat, aby to vyšlo tak, jak se ti hodí. Myslím, že na obou stranách (ekologové a "odpůrci oteplování") se najdou lidi co z výsledky manipulujou jak se jim zrovna hodí.
samby
houba
10. 05. 2012 15:22

on totiž boj proti "klimatické změně" nemá s ochranou přírody nic společného.
1)lidmi způsobené oteplování se nedá dokázat.
2)již 15 let se neotepluje, takže např. britští vědci falšují grafy(viz. climate gate), aby peníze stále tekly
3)data z teplotních map jsou nesmírně zkreslená, ve volné přírodě se stanice ruší, kdežto ve městech přibývají a to i na tak absurdních místech jako u parkovišť a výdechů klimatizace, navíc ve městech působí efekt teplotního ostrovu.

Je toho víc, ale teď nemám čas všechno sepsat, kdyžtak pár článků i když staršího data:
http://euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-co2 ; http://euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani ; http://euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-skoncilo .

Jak už jsem psal předtím jsem pro ochranu přírody, ale tou boj proti vymyšlenému GW není.
Houba
...
10. 05. 2012 13:47

Pořád je mnohem lepší když si někdo založí byznys na ochraně přírody, než kdyby to bylo na znečišťování ne? :-)
Jasně, že toho občas někdo zneužívá, ale to je prostě mezi lidma zatím ještě normální.
samby
:-)
10. 05. 2012 8:57

good joke, na boj s globálním oteplováním se prý dává málo peněz, lepší vtip jsem snad neslyšel, naopak je to největší byznys jaký kdy na této planetě existoval a má dnes již vyšší zisky než petrolejářký průmysl.
Několik příkladů... Al Gore odešel z politiky protože ho všichni měli za šaška, natočil b-čkovej dokument a založil firmy co rejžují na boji proti CO2 a od uvedení toho braku(2006) vydělal přes 5 mld. dolarů.
Rajendra K. Pachauri šéf ipcc(mezinárodní panel pro klimatickou změnu), vydavá nepravdivé udaje založené na článcích z bulváru, např. že do 30 let roztají Himaláje(ve skutečnosti přibývají), po ohromné kritice zprávu sice ztáhl, ale neumluvil se stím, že alespoň uporoznil na věc, sám mimichodem vydělává na ekobyznysu pět miliard dolarů ročně.
Příklad českých luhů a hájů Andrej Babiš, proloboval řepkový zákon, který se schválil velmi podivným způsobem a těď ročně vytáhne z kapes čechů přes 2 miliardy.
A tyhle příklady jsou doslova jen kapkou v moři.
Nemám nic proti ochraně přírody, ale "boj proti klimatické změně" je největší loupež v dějinách.