Články

Zamyšlení

Pozor na placené iniciace Reiki - (komentáře)

daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 15:19

ok.
garias
...
3. 07. 2012 14:09

Prečítam. Ja osobne nebudem nič brať čo nieje vedecky doložené a poctivo odskúšané. A rozhodne nebudem do seba dáva kovy.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 13:41

denně tak jednu lžičku čajovou. Ale lepší je rozprašovačem do nosu a nebo do krku. Jako dezinfekce.

Kolegovi se po tom ztratil ekzém, který měl léta.

Jako antibiotikum je to k nezaplacení a při tom náklady na výrobu jsou v pohodě.

Ještě ke zdroji - zkus s podívat tady:

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=18

tahle diskuse dá mnohem více, než jakékoliv vypisování tady na týdny. Tam se dovíš snad všechno o této věci - jak kladné, tak i záporné věci.
garias
daiterr
3. 07. 2012 13:28

A ty to iba piješ?
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 13:21

KS nemůžeš dělat jen tak na kdejaké vodě. Návod byl vypracován na jeden druh destilky + teplota vody na začátku + nastavení přístroje na počáteční proud + doba práce přístroje. Každopádně laboratorně to měřeno bylo.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 13:18

to byl příklad. Osobně neověřuji, pouze dodržuju návod, nic víc. Atestaci má ten, co dodal mašinu. A ten si to laboratorně nechával přeměřovat, protože bez toho by ten přístroj nemohl prodat. Jsou na to normy.
garias
daiterr
3. 07. 2012 12:56

Kde to dávaš overiť laboratórne?
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 12:28

Takže když doma udělám koloidní a je to ověřené laboratorně, jak to tedy je možné?
garias
daiterr
3. 07. 2012 12:20

Lenže doma si vyrobíš skôr iontové striebro.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 11:19

A KDES na to zas přišel??

samozřejmě, že je vyrobitelné doma! A představ si, že dokonce koloidní KS, ověřené laboratorně. Ještě něco máš?
garias
...
3. 07. 2012 10:53

(Pravé koloidné striebro nie je možné vyrobiť doma z dôvodu zložitosti výroby. Všetky ponúkané generátory striebra v skutočnosti vyrábajú iónové striebre, nie koloidné.) !!!
garias
daiterr
3. 07. 2012 10:51

On vyrábal chlorid strieborný, ktorý spôsobuje to zmodranie kože.

Keď už niečo píšeš, zisti si prosím ťa presnejšie informácie. Ja som to sem dal preto, aby sisi dával pozor a nedával tam soľ. Chcel som ti iba dobre. Ale ako vidíme, zaťatému človeku sa pomôcť nedá.
daiterr
Gariasi
3. 07. 2012 10:25

Kdybys aspoň četl.. Jenže ty prostě nečteš..

V tom dopise pro Sysifos jasně píšu, že ten dotyčný "modrásek" sám přiznal, že si doma vyráběl KS, ale formou STŘÍBŘITÉ SOLI a ne klasické KS s nanočásticemi stříbra a modrý je jen proto, že částice stříbra vázané na solný roztok jsou několikasetnásobně větší, než KS s nanočásticemi, tudíž se tyto částice nevyplavují, ale usazují v kůži, což vede na slunci k fotoefektu a zkrátka dochází ke zmodrání kůže. Tenhle problém měla i některá šlechta. Ti si z rozmaru stříbrným práškem rovnou "dochucovali" jídlo..

KS s nanočásticemi se berehezkých pár let a není jediný podobný případ. A že lidi pijí i litry za měsíc, to si můžeš být jistý. Klasické nanočástice jsou tak malé, že se vyplavují z těla postupně, jako další jiné prvky podobné velikosti.

Když už něco píšeš, dohledej to aspoň do důsledků a nevytrhávej furt vše z kontextu.

Ještě nějaký dotaz na KS?
garias
...Niečo pre Daiterra..
3. 07. 2012 9:56

Niečo čo ti môže hodne pomôcť a vyvarovať sa chybičkám.

http://www.coolplaneta.com/2010/05/6-najbizarnejsich-ludi-planety/

4. Paul Karason − celý život v modrej farbe
Chceli ste niekedy vedieť, ako by vyzeral tatko šmolko v skutočnosti? Teraz máte príležitosť a nie je to vďaka schopnostiam modernej grafiky, ale preto, že 58 ročný Paul Karason je modrý muž. Zaujímavé je, že modré sfarbenie pokožky ho nesprevádza od narodenia, ale privodil si ho sám, keď sa v roku 1994 pustil do kontroverzného experimentu. Rozhodol sa vyriešiť svoje zdravotné problémy pomocou koloidného striebra, ktoré pil 14 rokov. Liečbu striebrom považuje za univerzálny liek, ktorým si niekoľko rokov dokonca potieral tvár kvôli dermatologickým problémom. Paul zostáva striebru verný aj naďalej, pretože tak či tak zostane modrým mužom do konca života.



Inde som našiel toto:

Podvod Modrého muža

Pravdepodobne ste už videli video o mužovi menom Paul Karason, ktorému média dali prezývku „Modrý muž“. Aj keď správy stále tvrdia, že užíval koloidné striebro, je to ďaleko od pravdy. Príbeh Modrého muža je veľká mediálna dezinformácia, ktorá bola vyrobená a platená farmaceutickými spoločnosťami. Dôvodom tohto príbehu bolo vystrašiť ľudí a odhovoriť ich tak od užívania koloidného striebra. Spôsob bol ten, že sa tvrdilo, že stav Modrého muža bol spôsobený užívaním koloidného striebra, čím chceli naznačiť, že každého, kto bude užívať koloidné striebro, postihne podobný osud.

Príbeh, tak ako je prezentovaný, je zámerne nesprávna interpretácia. Faktom je, že Paul nadobudol stav nazývaný argýria, kedy sa pokožka sfarbí do šedo-modra. Tento stav si navodil sám užívaním doma vyrobenej zlúčeniny striebra, čo bol roztok vysoko koncentrovaného iónového striebra. Keď si pripravoval tento roztok, sám veril tomu, že si vyrába koloidné striebro. Avšak to, čo si vyrábal, nebolo koloidné striebro. Aby dosiahol ešte nebezpečnejší roztok, pridával do roztoku soľ, a potom elektrolýzou v skutočnosti vyrábal vysoko koncentrovaný chlorid strieborný, o ktorom je známe, že spôsobuje argýriu. Navyše túto zlúčeninu aplikoval aj na svoju kožu, čím sa stal vnútorne aj navonok fotografickou platňou. Na zavŕšenie vlastného zničenia používal solárium, aby sa striebro „natrvalo“ uložilo v jeho tele. Morálnym ponaučením príbehu je uvedomiť si rozdiel medzi pravým koloidným striebrom a iónovým, prípadne proteínovým striebrom a nepokúšať sa vyrábať koloidné striebro doma. (Pravé koloidné striebro nie je možné vyrobiť doma z dôvodu zložitosti výroby. Všetky ponúkané generátory striebra v skutočnosti vyrábajú iónové striebre, nie koloidné.)

Fraška Modrého muža opäť ukázala, že nie je možné veriť masovým médiám, keď sa snažia informovať o pravdivých „správach“. Všetky „čerstvé správy“ sú pripravené podľa vopred vypracovaného scenára.

http://www.koloidnestriebro.sk/index.php?language=sk&page=blue-man
garias
daiterr
3. 07. 2012 9:45

Preto daiterr, to čo vyrobíš dávaj iba sebe :D
garias
daiterr
3. 07. 2012 9:44

Každý aspoň minimálny fyzik vie, že striebro je ťažký kov. Ak koloidné striebro vyrába domáci amatér, môže sa stať že bude vyrábať aj veľké častice, ktoré prechádzajú tkanivami priamo do tela, napríklad cez žalúdok a môžu telu ublížiť. Správne by sa malo kol. striebro vstrebávať jazykom, aspoň to tak píšu.
Ja osobne by som nejedol žiadny ťažký kov. Môže pomôcť v jednej jedinej veci a poškodiť druhú, ktorá sa prejaví za rok dva.
daiterr
Dana P
3. 07. 2012 7:56

To je celý on - o KS nic neví, najde jediný článek, co tu honem dá, ale NIKDY s tím neměl nic do činění, nezkoušel to vyrobit, neužíval to pár let... ale hlavně že náš pan "inteligent dokonalý vysokoškolák" má hned jasno a do všeho by rád přicmrndával..

Když po něm chce někdo odpověď, tak ji stejně nemá a obrací to jak seno na poli, jak to jen jde a když už neví kudy kam, tak začne kolem sebe kopat a nadávat..

Netušil jsem, že KS se dá otrávit.. Ale když to říká Garias "inteligentní vysokoškolák", tak asi budou padat i ty pověstné trakaře z oblohy :o))
Dana P.
daiterr
2. 07. 2012 23:46

já ti nevím, ale mám podezření, že o tom četl v nějakém seriózním tisku, např. v Kravských rozhledech ? :o)
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 22:10

Asi jsi o KS zas nic nečetl že? Ukaž mi jediný případ otravy KS.

No samozřejmě že není žádný případ. To jen ty zas zkoušíš rýpat a nic o ničem nevíš.
garias
daiterr
2. 07. 2012 21:29

veď ak ti to pomáha tak v tom pokračuje. Ja ťa podporujem. Len ak sa chceš otráviť, tak prosím len seba, nie druhých :D
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 20:56

Ty se jednou připleteš koze do žrádla.. ty dovedo..

Konzumuje to tak deste lidí a spokojenost. Zkus se radši starat o tu svou stavařinu.
garias
daiterr
2. 07. 2012 20:18

Ved kludne rob, ale užívaj to len ty, nikomu nedávaj konzumovať čo robíš ty. :D
daiterr
Gariasi
2. 07. 2012 7:29

Ano, o to jde, že to funguje jak má. Víc od toho ani nepotřebuji.
garias
daiterr
28. 06. 2012 13:11

No veď práve o to ide.
daiterr
Gariasi
28. 06. 2012 8:41

Kdepak.. to robím podle přesného návodu. Vizuálně to jen kontroluji, nic víc.
garias
daiterr
27. 06. 2012 21:36

To robíš len podľa vizuálnej hodnoty?
daiterr
Gariasi
27. 06. 2012 19:30

to KS, co dělám doma sám, tak je vizuálně přesně jak má být - čirá tekutina nanočásticemi stříbra. Kupované takové bylo jednou a pak zas bylo do žluta a to je velice špatně. Navíc - oni jasně píšou, že je to pro kosmetické účely.. Takže bohužel není nad domácí kvalitu.

K tomu KS - něco si pamatuju, že říkával už děda, že to používali za války, než začal penicilín.
garias
daiterr
27. 06. 2012 19:25

Takú vec by som práveže sám nerobil. Tieto na predaj podliehajú rôznym testom a pravidlám kvality. Majú to na starosti odborníci vo výrobných prevádzkach.
daiterr
Gariasi
27. 06. 2012 18:13

S tím KS to opravdu tak zhruba je, co jsem zatím vypozoroval. V lékárně u nás je něco s názvem AG100 za nějakých 200-250 za 3deci. A i to bylo dlouho zakázané. Te´d jej povolili na "kosmetické účely". A jinak se dá něco sehnat na netu a dělá to i dost lidí, ale je lepší si udělat vlastní, protože aspoň člověk ví, že to udělá sám a pořádně.
Dana P.
Perchto
27. 06. 2012 18:11

jméno Zuzana se mně líbilo vždycky a přišlo mi nevím proč tajemné. Jako malá bych to brala, teď už je to taky jedno. Mám dvě snachy s krásnými starodávnými jmény - Zuzana a Kateřina, takže spokojenost :o)
Perchta
dana 12:59
27. 06. 2012 16:55

Jen mě "numerologie" připomněla slovo "nomenologie" a knížku, kterou jsem četla, když jsem čekala Berušku "Osud podle jména" a je fakt, že hooooodně moc věcí sedělo, jak na mě, tak na lidi, které znám. Pro Berušku jsem původně chtěla Magdalénu, ale v knížce se psalo, že je to moc karmicky zatížené jméno (negativně), tak jsem ho nedala, uvidíme, jestli si taky v 18 nebude chtít změnit jméno :D, ale Zuzana není tak blbý.....? a hlavně teď už je to jedno.
Trabant88
...
27. 06. 2012 16:33

Jaký je proces k vytvoření fyzikální teorie, kterou sysifovští uznávají? Musí se nalézt určité paradigma, ať už úmyslně nebo náhodně, potom se musí vědecky prozkoumat, a ve chvíli kdy se zjistí, že odpovídá určitým pravidlům, musí se definovat. Po definici už žádný skeptik nepochybuje. Ale každá fyzikální teorie musela projít všemi stupni, žádná se neobjevila jen tak. Duchovno nebo vše, co není potvrzené, je zatím ve fázi hledání toho konkrétního fungujícího paradigmata a až to bude možné, existuje-li to, musí to projít procesem zkoumání a poté i definicí.

Tím nechci říct, že vše, co si vymyslím, může existovat. Ale vzhledem k tomu, že každá potvrzená vědecká teorie musela projít všemi stupni a NYNÍ už je za tím posledním stupněm a je jasně definovaná, zaslouží si každá teorie, ač je jakkoliv nesmyslná nebo bláznivá, alespoň respekt v tom smyslu, aby nebyla předem popřená jako potenciální, aby skeptik neřekl: "tato věc neexistuje", ale uznal možnost dalšího vývoje a nových objevů a řekl: "tato věc může teoreticky existovat, ale prakticky zatím nebylo potvrzeno, že by byla vědecky definovatelná".

Konec konců, někdo tu dával příklad s Pinokiem. Proč neříct, že Pinokio pravděpodobně neexistuje, ale mohl by? Zní to směšně? Ano, asi tak směšně, jako kdybyste Karlovi IV. řekli, že jednou budou fungovat elektromagnetické neviditelné vlny, díky kterým spolu budou moci mluvit dva lidi v reálném čase z druhého konce planety, nebo, že se planeta Země otáčí kolem osy.
garias
...
27. 06. 2012 15:57

KOloidné striebro vraj nieje iba nejaké ľudové liečiteľstvo. Existuje normálne aj na predpis vo fľaštičkách - dá sa kúpiť v lekárni. Vraj už KS 10 ppm pôsobí ako antibiotikum.
Niečo som o tom našiel:

Ako pôsobí koloidné striebro?

Keď sa koloidné striebro dostane do prostredia v okolí jednobunkových živočíchov, bráni ich životným funkciám, a tak behom krátkeho času uhynú. Ničí štruktúru bielkovinového obalu a tým zabraňuje ich rozmnožovanie a napomáha ich zničeniu. U húb a baktérií blokuje životne dôležitý enzým a tým zapríčiňuje ich zničenie.

Už pri koncentrácii 10 ppm má väčší antibakteriálny účinok ako väčšina bežných antibiotík. Dodnes vieme o 650 druhoch choroboplodných mikroorganizmov, ktoré koloidné striebro efektívne ničí. V laboratórnom prostredí v skúmavke za približne 6 minút zničí všetky choroboplodné mikroorganizmy. Známu baktériu nemocničných nákaz − Stafylococcus Aureus − dokáže tiež zničiť za takýto čas. (zdroj: Science Digest magazin, 1978, marcové číslo)

Koloidné striebro je jediná forma striebra, ktorú môžeme bezpečne používať. Do tkanív presakuje príliš pomaly, preto nezapríčiňuje tkanivové podráždenie.

Oblasti použitia

Aj keď netvrdíme, že naše produkty majú priamy vplyv na zdravie, zákazníci zistili prospešnosť produktu MesoSilver v celom rade aplikácií:

* Podpora imunitného systému
* Podpora pri bakteriálnych, vírusových a plesňových infekciách
* Úľava pri chrípke a iných ochoreniach dýchacích ciest
* Podpora protizápalových procesov
* Úľava pri strese
* Zvýšenie pozornosti a koncentrácie
* Zlepšenie športových výkonov
* Celkové zvýšenie energie
* Úľava po spálení slnkom
* Zlepšenie stavu pokožky, zmiernenie svrbenia kože
* Podpora regenerácie poškodených buniek
* Posilnenie spojivových tkanív
* Zdravé zlepšenie libida
* Zvýšenie celkového pocitu zdravia

Užívanie

Ľudský organizmus veľmi dobre znáša koloidné striebro, preto možnosti jeho použitia sú takmer neobmedzené.

Vonkajšie použitie prichádza do úvahy pri kožných ochoreniach ako sú: akné, otvorené rany, opary, psoriáza, plesne na koži a nechtoch, a pod. Postihnuté miesta natierame, prípadne vymývame alebo potierame obväzom napusteným koloidným striebrom. Bežnou metódou je prikladanie obväzu napusteného koloidným striebrom, napr. pri jazvách, rezných a tržných ranách, spálení slnkom a pri rôznych kožných ochoreniach.

Pre systematické užívanie musí byť koloidné striebro užívané vnútorne, priamo alebo zriedené vodou. Orálne užívanie sa odporúča napr. pri parazitných alebo plesňových stavoch, chronickej únave, pri bakteriálnych a vírusových infekciách a pri mnohých ďalších ochoreniach. Odporúča sa tekutinu najprv ponechať niekoľko sekúnd pod jazykom, asi jednu minútu pomaly prevaľovať v ústach a až potom prehltnúť. Takto je časť koloidného striebra do tela prijatá sliznicou v ústach a môže začať okamžite účinkovať. Ak má byť koloidné striebro účinné v hrubom čreve, odporúča sa dávku ešte zapiť väčším množstvom vody. Aj keď koloidné striebro nepoškodzuje prirodzenú črevnú mikroflóru, pri dlhodobejšom užívaní alebo pri vyšších dávkach sa odporúča zvýšiť príjem potravín alebo doplnkov obsahujúcich pro-biotické kultúry.

Pri ochoreniach ústnej dutiny (zápal ďasien, nachladnutie, zápaly hrdla, zápaly mandlí, a pod.) je rozumné koloidným striebrom kloktať a vyplachovať.

Je možné ho užívať ako očné kvapky pri zápale spojiviek.

Ďalej je možné ho použiť ako nosový alebo inhalačný sprej, alebo ako prvú pomoc v spreji pri rezných ranách a popáleninách.
daiterr
Dana P
27. 06. 2012 15:57

Tak lékaři vůbec nejsou špatní, jen mám "štětstí" asi na ty horší. Každopádně se zlomeninama a úrazama toho alternativně zas tak moc nepořešíš. V takovém případě jedině dochtora. Ale ty věci okolo - to už se alternativně řešit dá.

K těm receptům - jak byla ta hrůza okolo očkování na na tu prasečí chřipku, tak naši chemici z vojenské jednotky se nechali slyšet, že "jediné, co zabere, je denně střední cibule a dva dílky česneku. Jiné věci nedoporučovali a očkování už vůbec ne. A to jsou borci, co se musí vypořádávat skoro denně s nějakýma takovýma potvorama.
Dana P.
daiter díky,
27. 06. 2012 15:42

no teda, opravdu tohle jsem nečekala. "Kapacity", které se považují málem za bohy a jsou žalostně nevědoucí. Doktorům se vyhýbám, mám obavu, ža narazím na někoho takového. A další zaslepenci to tmářství ještě podporují, takže v zájmu vědy (ale nejspíš byznysu) nepomáhají, naopak odrovnávají lidem zdraví a ještě jsou arogantní.
Proti blbosti je téměř nemožné bojovat, ještě dobře, že máš takového osvíceného obvoďáka, to se často nevidí. Přeju, ať se podaří "zlaťáka" zlikvidovat nejlíp úplně. Myslím, že v recepturách pátera Ferdy něco je. Nevím přesně, ale tuším, že má tam hlavní slovo česnek (páter Ferda akcentoval právě cibuli a česnek jako mohutně působící přírodní léčiva). Zamýšlím ty knihy o něm a jeho recepty zakoupit, zatím jsem měla půjčené z knihovny, ale už hodně zapomínám...
daiterr
Dana P
27. 06. 2012 13:59

dávám sem opis mailu pro Sysifos:

***

četl jsem na vašich stránkách článek o koloidním stříbru (dále KS) a s
některými věcmi nesouhlasím. KS jsem začal brát poté, co jsem dlouhá léta
měl problémy s neustálými bolestmi v krku, ucpaným nosem a pak se přidaly
problémy se sluchem. Prošel jsem několika vyšetřeními, bral jedny
antibiotika za druhými, bylo mi řečeno, že mám sníženou imunitu na bacily a
nestačím se jim přizpůsobovat, takže bohužel si na to mám zvykat..

Jednoho letního dne jsem (po vysmrkání se) náhle ztratil třetinu sluchu v
jednom uchu. Jel jsem na ušní, kde mi řekli, že to je jen zalehlé a že to
přejde. Nepřešlo. Tak jsem jel na jiné oddělení ušního lékařství, kde jsou
prý "kapacity".. Vůbec je nezajímalo, že jsem ztrátu sluchu popsal, jako
nárazovou. Tvrdili mi, že to mám dlouhodobé a že už mám mít dávno částečný
invalidní důchod a naslouchátko a... atd. atd. atd.
K tomu se přidaly nové opakované bolesti v krku. Ne nijak výrazné, ale
zkrátka hodně nepříjemné.

Došlo to tak daleko, že jsem bez nosních kapek (na které jsem si nakonec
vypěstoval návyk..), strepsilsu, strepfenu, panadolu, brufenu a "antigripu"
nevycházel ven. Uvedené "léky" jsem bral dle potřeby. Na jedné z posledních
návštěv na ušním mi bylo sděleno, že opravdu trpím nevratnou částečnou
ztrátou sluchu a že rozhodně se mi to nestalo naráz a od poslední návštěvy a
zkoušky sluchu jsem tak razantně ztratil i vnitřní sluch, že je to až
neuvěřitelné.. Marně jsem lékařům vysvětloval po audiogramu, že "minule jsem
zkrátka zalehlé v uchu neměl tak moc a nyní, kdy je venku vedro, jel jsem
autem, navíc nervozita, tak že mám zalehlé úplně".. Nepomohlo nic. Lékaři si
dál jeli svou lajnu a přiznám se, že už jsem z toho dostal pěknou depku..

V té době jsem už věděl od obvodního lékaře, že mám v krku "zlaťáka" (zlatý
stafylokok) a tak jsem alespoň naznačil, "zda by to nemohla dělat tahle
potvora".. Odpověď zněla, že "ne.. zlaťáka má dnes skoro každý, je to už
běžný bacil.."

No a tak jsem zkusil tedy dotaz, "zda by třebas nepomohlo to KS".. Byl jsem
okamžitě zdrbán, že "takové alternativní kraviny přece nepotřebuji a už
vůbec ne jakési přírodní antibiotika a s tím bacilem se zkrátka mám naučit
žít"..

A tak jsem z ordinace vypadl, otrávený ze všeho. Zajel jsem za svým
obvoďákem, probrali jsme to, ten mi na rovinu řekl, že další antibiotika
nedoporučuje, protože už jednak tolikrát po sobě to nemá smysl a navíc - už
neví, jaké by mi tak mohl dát.. S tím sluchem naznačil, že sice v ušním
oboru tolik znalostí nemá, ale dle jeho názoru spíš jde o poruchu Eustachovy
trubice, která zkrátka nevyrovnává tlak, jak by měla. Na to KS odpověděl, že
sice to nikdy neaplikoval, ani s tím nepracoval, ale v rozumné míře se to zkusit může, že stejně nemám
co ztratit..

Tak jsem si nastudoval co šlo, pročetl co šlo, koupil "elektrolyzér" s
elektrodami z 99,9 procent stříbra, sehnal správnou destilku od xxxx a
zkusil to.

Výsledky:

mým cílem bylo stříbro v množství tak 7-15 ppm. Jak moc se to povedlo,
nevím, nedal jsem to na analýzu, jen jsem dodržel přesný postup (teplota 51C
na počátku, čas elektrolýzy 5.30 hodin, co největší sterilita prostředí),
takže tipuji, že této kvality dosahuji (samozřejmě jen tip a zbožné přání).

Riskl jsem to a dle návodu si nakapal do nosu (použil rozprašovač od kapek z
Vincentky), vypláchl krk.
První reakce byla dost divoká. Zamotala se mi hlava a bylo mi asi tak dvě
hodiny všelijak.. Ovšem to se stalo jen jednou. Do druhého dne nebylo po
bolesti v krku ani památky, ucpaný nos rázem neexistoval.. a to po první
aplikaci KS..

Samozřejmě, že jsem hned začal blbnout, "užíval" jsem KS tak, že za měsíc
jsem měl v sobě přes litr roztoku. Ovšem žádné zázraky se nekonaly -
naopak - bylo to něco jako projímadlo a zátěž pro játra..
Takže jsem to užívání zase zmírnil.

Stav k dnešku je takový:

- užívám KS dva roky (v podstatě přes rozprašovač do nosu a do krku - na
počátku několikrát denně, nyní podle potřeby - většinou, když cítím staré
známé pálení v krku a nebo jako desinfekci nosu obden)
- od druhého dne užívání KS nepotřebuji ani jeden z výše psaných léků
- vymizely u mě bolesti v krku a ucpaný nos, se kterými jsem se potýkal
mnoho let a bez úspěchu
- když tím KS potírám rány, mnohem rychleji se hojí
- kolega, co brává ode mě KS, si tímto vyléčil chronický ekzém
- mému otci to zastavilo paradentózu
- rozhodně jsem "nezmodral" (zatím "o)
- nedoporučuji brát větší množství, než tu "čajovou lžičku (plastovou!)"
denně, protože při větším množství KS sice likvidujete bacily (opravdu
likvidujete a ne že ne!), ale všechny.. takže tím dostává zabrat i střevní
mikroflóra..
- na sluch to bohužel nezabralo tak, jak jsem si přál, ale jsem aspoň v té
fázi, že mi občas i odlehne na pár minut a jakž takž i slyším, jako dříve.
- nezabralo na "zlaťáka" úplně, pouze jej pozastavilo


S čím nesouhlasím ve vašem článku o KS:

- s tím, že KS je velice slabé.. No řekl bych, že naopak v mém případě
pořádně silné, když trumflo několik druhů antibiotik.
- s tím, že "viry se přizpůsobí".. Pokud jsem zaznamenal, tak právě naopak -
na KS si viry zatím "přizpůsobivost" nevypěstovaly. Ale to je asi věc
dostupnosti materiálů z výzkumů, že?
- s tím, že po dlouhodobém užívání člověk "zmodrá".. Kdybyste si lépe
přečetli doznání dotyčného "modráska", tak byste i věděli, že si vyráběl a
pil "stříbřitou sůl", navíc v obrovském množství. Takže v porovnání s KS v
kvalitě 10-20ppm a rozumné aplikaci k takovému stavu nelze dosáhnout ani za
několik set let užívání. Navíc - pokud je mi zatím známo, tak i stříbro,
pokud je v malých částečkách, se z těla vyplavuje. A pokud jde o šlechtu v
minulosti, tak ti si stříbro "strouhali" i do jídla, takže tam je to bez
komentáře..


Proč jsem psal tenhle mail:

hlavně proto, abyste brali v potaz, že nelze všechno razantně házet na jednu
hromadu jen proto, že je to "alternativní" a podobně. V mém případě výsledky
mám a slušné. Bez KS bych byl závislý na balíku léků a nakonec bych si vážně
asi odrovnal játra.

Pokud dnešní lékaři budou takového kalibru, jako ti na nejmenovaném ušním
oddělení a pokud se budou snažit vám jen vnutit přípravky firmy, se kterými
mají smlouvu a navíc - pokud se budou chovat k pacientům tak, že ti z toho
budou tak akorát na depku - pak se není co divit, že lidi začnou zase shánět
"alternativní" léčby, ke které KS patří. A mimoto - litr KS mě vyjde na cenu
kolem 25 kč a užívám jej tak 3 měsíce. Léky, které jsem sebou neustále
nosil, mě stály měsíčně kolem 700 kč..

Netvrdím, že jej lze používat na těžké nemoci, protože k tomuto účelu jsem
jej nebral. Pokud někdo s tímto má zkušenosti, třeba se vám ozve.

Můj verdikt je takový - KS rozhodně ano, v rozumné míře a fakt pomáhá a
nezmodrá se po něm.

Kdybyste v této věci měli pádné protiargumenty, určitě je napište. Jinak
budu rád, když některé věci ve vašem článku uvedete na "pravější" míru.

***

Argumenty už neměli, jen psali to, co už jsem zmiňoval.

Pro upřesnění - k paní Zábojníkové jsem se nakonec po těch dvou letech, kdy jsem užíval KS, také dostal a ta mi řekla na rovinu, že léčba není problém, ale bohužel si to zase kdykoliv sám vrátím zpět - jednak kvůli vyššímu tlaku, pak také kvůli stresu a podobně. Dokud si v životě nesrovnám vše, jak by mi to vyhovovalo a budu po tlakem, tak do té doby také budu mít tyto problémy. Navíc - "viděla" v té oblasti nějaký bacil, co tam otravuje (nic jsem jí o bacilu neříkal) a když jsme se bavili o tom KS, tak že už chápe, proč se ta potvora drží jen tam - KS totiž má pod palcem všechno, kam se dostane, ale do Eustachovek se zatím nedostalo a tak tam zlaťák zřejmě vegetuje :o)

Faktem je, že když jsem od ní odjížděl, tak jsem slyšel jak rys.. jenže do druhého dne (přesně jak předpověděla) jsem byl zase zpět.. Ale to chce čas. Přítelkyně to komentuje tím, že "zkrátka některé věci když člověku lezou dlouhodobě na nervy, tak dotyčný si na ně udělá psychickou obranu a třeba i klidně neslyší.."

Faktem je, že z okolí znám dva takové lidi, co měli se sluchem problém a když byli už pak v důchodu, tak začali zase slyšet. Stres v dnešní době a hlavně tlaky v práci - to se podepisuje na zdraví snad nejvíce..
Dana P.
daiterr 10:18
27. 06. 2012 13:03

četla jsem ten "fundovaný" článek na Sisyfovi...no comment. Jen mně tak napadlo, proč takový blábol zveřejnili, když je spousta odkazů na stránky a diskuse, kde léčitelé a i pacienti potvrzují své dobré zkušenosti? Takže lhali, nebyl jsi sám, kdo je vyváděl z omylu.
Mám otázečku - jak jsi ty sám k tomu koloidnímu stříbru "přišel"? Poradila léčitelka nebo jinak?
Dana P.
dodatek:
27. 06. 2012 12:59

no teď mne vlastně napadlo, že se jí jméno Ester líbilo a že si tím mohla pozvednout třeba sebevědomí...?
Dana P.
Perchta 11:03
27. 06. 2012 12:58

já nevím, sama jsem se svým jménem nebyla výrazně spokojená nebo nespokojená, nikdy jsem to vlastně neřešila...znala jsem ale na střední škole dívku, která po dovršení 18 se nechala přejmenovat na Ester. Už nevím jak se původně jmenovala, ale bylo to "normální" běžné pěkné jméno. Nebyla to přímá spolužačka, byla tichá, uzavřená, nevěděli jsme, co ji k tomu dovedlo.
A ty sama - máš k tomu svůj poznatek?
daiterr
Gariasi
27. 06. 2012 12:54

už jsem několikrát psal, že názory mám i dle svých zkušeností. A neříkal bych tomu tlačení. Taky bych mohl tvrdit o tobě, že tady tlačíš svoje názory a navíc také bez důkazů.

Upřímně - ty chceš, aby tady všichni uznali, že celá esoterika je kravina, protože přece dle selského rozumu je snad jasné, že to tak je a protože to také říkají sysifovci a jiní skeptici. A pokud to takto neuznáme, tak jsme u tebe ozajstní koko*i, je to tak?
garias
daiter
27. 06. 2012 11:52

Ale nie všetci tlačia svoje názory, keď na ne dôkazy nemajú :D Myslím dôkazy svoje - nie čo henten napísal.
daiterr
Gariasi
27. 06. 2012 11:44

Ale to není problém. Pokud máte nějaké ty důkazy pro své teorie, pak sem s nimi. Pokud jsou to ale jen teorie, pak můžou i ti ostatní maximálně tak přednést názor, nic víc. Stejně, jako to děláme všichni.
daiterr
Perchta
27. 06. 2012 11:43

Všechno, co se člověka týká, i jméno, má vždy nějaký ten vliv. Samozřejmě to není něco, co by zas muselo být hybatelem, ale vše sebou nese nějakou tu energetickou stopu, která pak k danému člověku patří celý život a může jej nějakým nepatrným způsobem ovlivňovat.
garias
daiterr
27. 06. 2012 11:16

//Sice to uznali, že jistě je to super a fajn, ale že díky jednomu člověku článek opravovat nebudou, že to by jim podobně muselo napsat víc lidí//

možno aj na tejto stránke by nezaškodilo, keby vám "to" povedalo viac ľudí ako iba ja, jeden :D
Perchta
A přátelé,
27. 06. 2012 11:03

co si myslíte o vlivu křestního jména na vlastnosti a osud člověka? Já jsem si tím jistá, že je na tom veliký kus pravdy....
daiterr
Dana P
27. 06. 2012 10:18

Ano, to odpovídá. Se Sysifovcema jsem si nedávno psal o koloidním stříbru. Popsal jsem jim jak a na co jej používám a jaké jsou výsledky. Sice to uznali, že jistě je to super a fajn, ale že díky jednomu člověku článek opravovat nebudou, že to by jim podobně muselo napsat víc lidí :o))

Takže Sisyfovci, pokud se lidi neozvou, tak si jedou svou lajnu a dlabou na všecko. To je taky přístup..
Dana P.
daiterr
27. 06. 2012 10:03

ta "definice" je nejspíš sebraná z nějakých skeptických stránek, možná Sisyfos...? těm by to vyjadřování odpovídalo
daiterr
Gariasi
27. 06. 2012 9:05

"Gratulujem. STE OPOĽUDIA :DDDDDD"

je zajímavé, že když ti Koules napíše, "že máš těžký život", tak už to bereš jako urážku.. Ale co ta věta o opolidech a jiné věci? Jak to mají brát lidi tady?

Numerologie - nevím, kde jsi k takové definici přišel. Pokud aspoň okrajově vím, tak numerologie je odvozená od Kabaly a vychází z toho, že vše ve vesmíru má svoje zákonitosti, které jdou matematicky, tedy číselně odvodit.

Zavrhuješ zase něco, o čem nemáš ani páru. Pokud se budeš numeroškou zabývat víc, pak zjistíš, že numerologie nepředpovídá, ale naopak jen pomáhá zviditelnit některé vlastnosti lidí tak, aby podle toho mohli dané vlastnosti buď posílit a nebo naopak ztlumit a tím se dokázali vyhnout některým životním pádům na hubu.

Píšeš, že "se dá najít vlastně všechno ve všem, takže je to jen fůra keců.." Tvrdím, že není. Ten, kdo má obsaženu kupříkladu kombinaci čísel v datu narození 5 a 8 (datum narození + celkový součet až do posledního čísla), tak ten má výborné předpoklady pro podnikání. Ale to jsou předpoklady, ne jasná věc! Tito lidé, pokud se rozhodnou podnikat, tak mají zkrátka snadnější start.

Vysvětlím proč - 5 - znamená, že dotyčná osoba rozdělané věci ukončuje, nemívá ve zvyku rozdělat více projektů a pak je nakonec nechat být. Také dokáže myslet více dopředu, co se týká financí a umí si peníze lépe udržet. 8 - znamená, že dotyčná osoba je vůdčí typ a má snahu se prosadit i za cenu tvrdšího jednání. Navíc dokáže prodat cokoliv, aniž by si musela dělat nějaké výčitky, pro ni je obchod zkrátka obchodem a nic víc.

Proto tato kombinace dává dobrý předpoklad.

Numerologie je také více typů a různě se provádějí výpočty, k jejichž součtům se také pak přiřazují definice.

Takže není dobré všechno a všechny házet na jednu hromadu. A už vůbec někoho nazývat "opoliďákem"..
garias
Dana
26. 06. 2012 21:55

Ty si tu s tým svojim iracionálnym trollovaním hlavná predstaviteľka :DDDD
Dana P.
garias
26. 06. 2012 21:51

ty si fakt JELITO BOŽÍ :o)
garias
...
26. 06. 2012 21:48

Normálne patríte rozumovo do praveku :DDD Česť výnimkám, ktorí sú tu veľmi inteligentní.
garias
:DD
26. 06. 2012 21:47

Numerologie (z lat. numerus, číslo) je moderní označení pro různé iracionální<1> a pseudovědecké<2> výklady významu čísel. Některá čísla se jako počty vyskytují v běžné zkušenosti (například pět nebo deset prstů) a v souvislosti s pozorováním oblohy, jiná mohou dostávat významy, když se písmena abecedy užívají jako číslovky a konečně vznikly v různých kulturách i složitější soustavy výkladu čísel.

Numerologie je skeptiky označována za zcela iracionální a původně patřící do rámce starověké gnóze a středověké kabaly. Ve skutečnosti numerologie nemá žádnou teorii, číslovky nemají žádný hlubší význam, charakterové vlastnosti jsou zcela arbitrálně přiřazovány k jednotlivým číslovkám. Žádný vztah mezi čísly a vlastnostmi člověka neexistuje.<1>

Gratulujem. STE OPOĽUDIA :DDDDDD
Dana P.
no to vidí každy,
26. 06. 2012 21:43

že sa Sylvie bojíš :o)
garias
Sylvia
26. 06. 2012 21:42

Myslím ,že toho sa určite báť nemusíš :DD
Sylvia
Garias
26. 06. 2012 21:34

To som rada, uz som sa bala, ze budes chciet za mnou bezat :-)
garias
Sylvia
26. 06. 2012 21:32

To rozhodne si niekde inde... :D
Sylvia
Garias
26. 06. 2012 21:21

Nemas recept na ludi, nevies, co je kto zac, vidis len vysledky, nevidis preco su. Ja hovorim len o tom, co poznam, kazdy pozna mozno nieco ine, nemusis mi hovorit, co mam prejavovat, som trochu niekde inde nez Ty. To, ze tu hovoris o niekoho sucite pre nikoho nic neznamena, su to len reci, navyse Ti ich vobe nemusim verit.
garias
Sylvia
26. 06. 2012 21:17

Trošku si pozri životy ľudí... a prejav aspoň trochu citu a porozumenia.
Sylvia
Garias
26. 06. 2012 21:15

A Ty si myslis, ze s nimi sucitis len preto, ze vies kolko zarabaju. Nie vsetci, co malo zarabaju su chudaci, je plno ludi, ktori nechcu robit kompromisy. Tretine by stacilo vycestovat, ti, co naozaj nemozu viac zarobit je dost malo, ludia maju skreslene predstavy o praci, o tom co maju v rukach, co si mozu dovolit a na co maju vzdelanie. Niekto chce to, co mat nemoze, ale nic preto nerobi....kto chce pomahat, nech pomaha, ostatne reci, jak je to hrozne, su falosne.
garias
Dana
26. 06. 2012 20:58

Ale aspoň že si ukázala aký máš vzťah ku tým chudobnejším a ako nimi opovrhuješ.
garias
...
26. 06. 2012 20:57

Takže cena 10 euro na hodinu je v prvom rade podozrivé na liečiteľa a v druhom rade je to priveľa na človeka, ktorý to zarobí za 2-3 hodiny, keď má plno výdavkov len na prežitie.

Ak mi nájdeš liečiteľa, ktorý je pod 10 euro na hodinu, tak pred tebou zvesím klobúk, pokloním sa a budeš mať moje uznanie hihihi :DD
garias
Dana
26. 06. 2012 20:55

Stačí keď trošku porozmýšľaš a miesto frflania si aj niečo porátaš. Na slovensku je priemerná mzda 750 euro. Pracuje sa v drvivej väčšine 160 hodín.
To vychádza na 5 euro na hodinu.
Takže dosť veľa ľudí má možno aj 4,3 alebo len 2 aj niečo euro na hodinu. A to nehovorím o brigádnikoch, kde niektorí majú 1,50 na hodinu.

Ono treba si trošku aj o svete niečo zistiť aby si mala aspoň trošku rozhľad.
Dana P.
garias už vyfič
26. 06. 2012 20:52

jdi si hledat na netu kdo kolik bere na hodinu, to tě stejně zajímá nejvíc :o)
garias
Dana
26. 06. 2012 20:49

Ja tu nie som ten, kto neustále vypisuje gariasovi nervózne komentáre :D
Dana P.
...
26. 06. 2012 20:41

nejsi šťastný člověk
garias
koules
26. 06. 2012 20:39

Tam potom nepíš nič čo mám ťažké v živote :DD
koules
Garias
26. 06. 2012 20:36

Já to mám sám v sobě srovnané, co ty? :)
koules
Garias
26. 06. 2012 20:34

Ale já tě nenutím měnit názor, kámoš :) Klidně si věř, čemu chceš... Já jen tady demokraticky vyjadřuji nesouhlas s některými tvými názory:)
garias
koules
26. 06. 2012 20:32

Tak sa trošku zamysli nad sebou :D
garias
koules
26. 06. 2012 20:31

Ale načo mi to píšeš, zbytočne strácaš čas. nech ma budeš urážať akokoľvek, ja proste neuverím len z nejakých slov či už tu u ezoterikoch, alebo nejakej jednej knižky iného ezoterika :D Strácaš čas kamoš :D

Navyše neveriť je moje plné ľudské právo. Ak ma niekto chce silovo donútiť mať iný názor a ešte ma uráža, tak to nieje prosím prejav demokratický :D
koules
Garias
26. 06. 2012 20:29

Nu, myslím, že jsi zaslepenější než my všichni tady :)
garias
koules
26. 06. 2012 20:26

Tu ale nejde o to kto mu ich dá, ale že si liečitelia dávajú takéto sumy.
garias
koules
26. 06. 2012 20:24

Keď si odmyslíš svoju slepú vieru, TAK TO JE moje rozmýšľanie :DDD
koules
Garias
26. 06. 2012 20:24

Víš, taky se mi nelíbí, když někdo chce za hodinu a půl 100 Euro. Ale když je někdo tak blbý a dá mu je, čí je to chyba?
koules
Garias
26. 06. 2012 20:22

Já tě nechci urážet, Gariasi. Snažím se jen trochu pochopit to, jak vlastně přemýšlíš. A mnohdy se mi to nedaří... a asi nejen mě :)
garias
..
26. 06. 2012 20:21

V Nemecku sú seriózne platy 10-15 euro na hodinu a nie na Slovensku. Mimochodom ten liečiteľ REIKI si dával 100 euro na hodinu a pol :D
garias
Sylvia
26. 06. 2012 20:20

Lebo ľudia zarábajú 3 eurá na hodinu :DD
Sylvia
Garias
26. 06. 2012 20:19

Ja neviem, preco stale povazujes 10 eur za hodinu za nejaku horentnu sumu. Ty musis byt strasny drzgros :-)
garias
koules
26. 06. 2012 20:15

Je úplne jedno či ma budeš urážať, mne je to jedno. Vo svete je veľa lží a ja odmietam veriť pochybným informáciám na ktorých niekto zarába od pacientov 10 euro na hodinu :DD
koules
Garias
26. 06. 2012 20:14

Podle toho, cos napsal, musíš mít těžký život, Gariasi. Nevěřit ničemu, co je psané v novinách, knihách, co ti kdo řekl... neb na 99% si to nemůžeš ověřit, protože to může být vymyšlené. Těžko pak najít v životě nějaký záchytný bod... Teď už ti trochu začínam rozumět :)

garias
koules
26. 06. 2012 19:55

Ale to vyjadrenie doktora prečítaš len v tej knihe, kde to mohlo byť vymyslené. A to je tá pointa nedôveryhodnosti týchto príbehov.
Zbyněk P.
Pro Danu P.
26. 06. 2012 19:20

Kolegyňko (pochopitelně že milá, no to je přeci samozřejmostí), četl jsem o něm !! Ta kniha se jmenovala :"Ferda mravenec a brouk Pytlík". Úžasná kniha! Ano,byl vynikajícím tvorem, a málem v mládí přišel o život. Ale také nesmíme zapomenouti na brouka Pytlíka, neboť bez něj, by Ferda neučinil žádné zázraky a jiné skopičiny! Přeji hezký a usměvavý den. Zbyněk P.
Dana P.
je tu prosím
26. 06. 2012 18:45

někdo, kdo měl osobní zkušenost (nebo někoho z rodiny) s léčitelem Ferdou? Četla jsem jeho životopis, až po jeho smrti, to musel být naprosto výjimečný a úžasný člověk a léčitel
koules
Garias
26. 06. 2012 17:28

Jestlize se v techto pripadech uzdraveni lecitelem vyjadri doktor a potvrdi, ze priznaky nemoci jsou pryc, to pro tebe nejsou realne dukazy? Jaky chces jiny, jeste padnejsi dukaz, ze clovek je vyleceny, nez kdyz to potvrdi jeho doktor?
koules
Garias
26. 06. 2012 17:15

Jestlize se v techto pripadech uzdraveni lecitelem vyjadri doktor a potvrdi, ze priznaky nemoci jsou pryc, to pro tebe nejsou realne dukazy? Jaky chces jiny, jeste padnejsi dukaz, ze clovek je vyleceny, nez kdyz to potvrdi jeho doktor?
garias
Trabant88
26. 06. 2012 17:08

Lebo pochop, môžem napísať že mám 1000 príbehov o tom ako niekoho vyliečili, uvediem krstné mená a popíšem odkiaľ sú, čo zažili, čo im vyliečené bolo a dokonca kto ich liečil. Ale budú to aj príbehy reálne? Odkiaľ zistíš, že som písal pravdu?
Budú ti stačiť, že len nejaké príbehy sú? Nemyslím. Vypadáš na chytrého človeka, určite budeš váhať, či sa v tej knihe píšu skutočné príbehy.
garias
Trabant88
26. 06. 2012 17:05

Nejde o čísla, to je v poriadku. Pre mňa je nejasné to, či sú tie príbehy pravdivé.
Trabant88
To garias
26. 06. 2012 16:35

Vážně myslíš, že JEN sugesce dokáže vyléčit rakovinu v pokročilém stádiu? Proč takové lidi dokáže vyléčit léčitel, ale oni sami se vyléčit nedokážou, ačkoli se snaží si vsugerovat vyléčení? Tohle není jen placebo efekt. Nemůže být, statistiky tomu neodpovídají, a když jsi tak vědecky založený, měl by tohle být pro tebe dostatečný argument. Čísla nelžou ;)
koules
Garias
26. 06. 2012 16:08

jeste dodatek:

Nevim, jak energie Shambally prakticky funguje, nemam dar jasnovidnosti. Nicmene naprosto jasne vim, ze mi to pomaha. A to je pro me nejdulezitejsi.

Na vedu v tomhle pripade zvysoka kaslu :)
koules
Garias
26. 06. 2012 16:05

Mily Gariasi, to uz je otazka, kdo je natvrdly a slepe veri... :)
koules
Gretchen
26. 06. 2012 16:02

Naprosto souhlasim.

Taky jsem se nejakym zpusobem nachomytl k praci s energii Shambally. Rikal jsem si pak, jestli to nebylo zbytecne, ze to stejne asi ani fungovat nebude, byl jsem k tomu spise skepticky. Nicmene ze zvedavosti jsem to zacal pouzivat. A kupodivu, mam s tim uplne suprovni vysledy. Me to pomaha v podstate okamzite, kdyz si o tuto energii pozadam.
garias
Gretchen
26. 06. 2012 16:02

A koľko si za to zaplatila a čo ti to dalo? Čím ťa to obohatilo okrem skúseností?
garias
koules
26. 06. 2012 16:01

ja si myslím že zatvrdlý je skôr ten, ktorý slepo verí hocijakým príbehom a než by si ich aspoň trochu overil.
koules
Garias
26. 06. 2012 15:57

Gariasi, promin, ale jsi uplne paranoidni... najed si na internet, tam tech pripadu, kdy lide hovori o svych zkusenostech s leciteli a je je dostali z problemu, na ktere byli doktori kratci, je neurekom...

Ty jsi opravdu nikdy neslysel o tom, ze lecitel vylecil nekoho, komu doktori pomoct neumeli?

Tva zatvrzelost dosla az tak daleko, ze nejsi schopny pripustit veci, ktere jsou kazdemu jasne a ktere pripousteji daleko vetsi skeptikove nez ty.
Gretchen
Zkušenost
26. 06. 2012 15:37

Také jsem absolvovala iniciaci, během víkendu I. a II. stupeň, také to něco stálo, také jsem se pak od různých lidí dozvídala, že to je pitomost, zasvětit někoho za dva dny do prvního a druhého stupně, a že to není správné, když to není bezplatné... Já nevím, nehodnotím to. Nedokážu to zařadit do škatulky "dobré" ani "špatné." Vnímám to prostě jako jednu ze svých zkušeností (které v podstatě nejsou dobré ani špatné; záleží jen na tom, co si z nich vezmeme nebo jak se k nim sami postavíme), jako jeden z mnoha kroků na mé duchovní cestě... Protože všechno, co člověk prožije, je součástí jeho vývoje, vše ho může posunout dál, i když třeba jen o "milimetr", vše mu může být ku prospěchu... přestože někdo říká, že to takhle nemělo být a že správně je to jinak. Všechno, co k nám v životě přijde, je správně a má to tak být.
garias
koules
26. 06. 2012 15:18

Kde si tie záznamy videl?
koules
Garias
26. 06. 2012 14:52

V jednom nemas pravdu, Gariasi, kdyz rikas "...v konečnom dôsledku ani nevieme, že ak by aj liečiteľ uzdravoval, či náhodou nepoškodí niečo iné ešte viac."

To je s tebou fat spatne, kdyz neveris, ze doktori jsou schopni zdiagnostikovat zdravotni stav pacienta po zasahu lecitele. Je tisice medicinsky zdokumentovanych pripadu, kdy po leceni lecitelem lekari museli (samozrejme po dukladnych vysetrenich) priznat, ze problem, na ktery sami nestacili, uz neexistuje.

Druha otazka je, jak toho ti lecitele dosahli. A tu se dostavame k reseni, na ktery mame oba opacny nazor.
garias
Dana
26. 06. 2012 13:00

Ty máš 45 rokov, ale rozum 15 ročnej :DD
Dana P.
garias
26. 06. 2012 12:54

prosím přestaň už vypisovat dlouhé příspěvky. Už se opakuješ, je únavné to číst. Tváříš se jako autorita, co všecko ví, ale nevíš nic. Ač bys to nepřiznal, tak stále hledáš. Měl bys sám pro sebe studovat, hledat a přemýšlet, ne jenom pořád dokola vykřikovat jako naukázněné děcko, co si vyžaduje pozornost. Diskutuj dospěle, uváděj solidní protiargumenty k tématům pokud nesouhlasíš...argument typu "to jsem neviděl, tak to neexistuje a vy všichni jste bl.bci" není argument!
garias
...
26. 06. 2012 9:50

"Obyčajný človek, to je človek, ktorý nepozná pravdu. Vedec, to je tak isto človek, ktorý tiež vlastne nepozná pravdu, ale omnoho viac si svoju nevedomosť uvedomuje".

To je filozofia môjho života :D
garias
Adanom
26. 06. 2012 9:46

To je práve náš veľký problém. Nevieme ani čo to pole, hmota je. Dokonca ani ktorá častica je najmenšia. A keď nájdeme tú menšiu, z čoho sa skladá? Čo ju tvorí?
Nepoznáme ani najväčší princíp nášho sveta: Čo znamená že niečo jestvuje? Myslím tým, čo predstavuje fakt, že je tu počítač, hmotný, možno sa ho dotknúť, čo je to za hmotu, že existuje (neviem či mi rozumiete)?

Proste my nevieme ani základné veci - o hmote a poliach. Preto sme totálne v plienkach.
Aj keď niekto povie, že človek vysiela nejakú liečivú silu, je to začiatok aj koniec definície toho pola. V konečnom dôsledku ani nevieme, že ak by aj liečiteľ uzdravoval, či náhodou nepoškodí niečo iné ešte viac.
Ľudia čo dôverujú liečiteľstvu toto nepovedia, lebo ako som už písal, popisujú len to čo sa im hodí.
Ale dobre vieme, že polia iba nepomáhajú, ale aj ubližujú živým.

A keď niekto príde a vyhlási "Toto sa tam deje a iné čo iný povie isto nie" tak taký človek vlastne o tom nič nevie.

Neviem či niekto čítal knihu Piknik u cesty od bratov Strugackých, ale tam sa rozprával jeden obhcodník, čo obchoduje na čiernom trhu so Stalkermi s vedcom, ktorý sa zaoberá výskumom Zóny a ten vedec povedal geniálnu vetu.
Ono v tej knihe ide vlastne o to, že nejaká mimozemská kozmická loď buď pristála, alebo padla do oblasti niekde na Zemi a v tej oblasti sa začali diať divné veci.
Vznikajú tam akože nové rastliny, nový život novým DNA. Podivné gravitačné anomálie, fakt divné miesto, veľmi nebezpečné s mimozemskými artefaktmi. Tie artefakty zbierajú bojovníci, takzvaní Stalkeri, ktorí ich potom predávajú vedcom na výskum. Veľmi dobrá kniha, odporúčam prečítať - aj film je super.

Rozprávali sa v miestnom stalkerskom bare, kam si chodia pútnici zo Zóny odpočinúť, vypiť si a ukludniť si nervy z nebezpečnej smrtonostnej ceste po Zóne.
Reč bola konkrétne o Zóne, čo to je, prečo tam vznikla. Vedec vyslovil niekoľko teórií. Jedna bola, že je to úmyselne spravené miesto na kontakt s ľuďmi, aby človek Zónu skúmal, získal nové poznatky, technológie (napríklad o Ježibabom rosole) a tým sa vlastne pripravil na mimozemský kontakt. Je to geniálna kniha o pohľade na svet obyčajného človeka aj vedy. Že veda, to je vlastne pohľad obyčajného človeka, len ten človek viac krát zamrká ako ten nevedec :D

Aby som neodbočoval :D, ten vedec skrátka predostrel obraz, že veda vlastne o Zóne vie veľké kulové a na to povedal geniálnu vetu:

"Obyčajný človek, to je vlastne človek, ktorý nepozná pravdu. Vedec, to je tak isto človek, ktorý tiež vlastne nepozná pravdu, ale omnoho viac si svoju nevedomosť uvedomuje".

A to je veľmi dôležitá vec v poznávaní. Toto keď niekto nechápe, nedopátra sa vôbec ničoho.
Adanom
Gari
26. 06. 2012 9:17

Kazdy z nas vi ze lide se v interakci vzajemne ovlivnuji. A to se deje at jiz si to uvedomujeme nebo ne. Vliv cloveka na cloveka existuje.
Co presne se ale deje v energetickem poli to nejde zjistit.
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 9:13

Pokud jsi nic nepopřel, akorát tomu nevěříš, tak to pak ok. To beru.

"Jediný kto tu zatiaľ je 1000 percent presvedčený o svojej pravde sú slepí veriaci v karmu, veštenie, duchov, aj to liečiteľstvo, proste vôbec ezoterici. Tí sú o svojom dokonale presvedčení celý život.
Ale jediného koho vedia svojimi "argumentami" presvedčiť, sú iba oni sami."

Vezmi to z jiné stránky - důkaz pro existenci minulého života a karmy v podobě výpovědí lidí, kteří už v dětství popsali vzdálená místa včetně podrobností, i dobu, ve které kdysi žili + vše okolo - tak takových důkazů, navíc přísně ověřených skeptiky, je celkem slušná řada. Jenže věda na to zase nemá teorii, tak to neřeší.

Mluvím o prokázaných faktech, kdy se zkoumal celý příběh, reálie, všechno. Nemluvím o podvodnících, kterých je samozřejmě dost.

Proto ze zásady by se nemělo nic zesměšňovat, když nejsou prokazatelné důkazy o opaku.

Nelíbí se ti, že lidi věří v Boha, toho dědu na obláčku s berlí v ruce? Tak nahoď aspoň nějakou teorii o tom, CO by za tímto archetypem mohlo být. Nějaké zesměšňování a přirovnávání k Hraškovi, či Pinokiovi tomu fakt nepomůže.
Adanom
Gari
26. 06. 2012 9:06

Liečiteľstvo môže fungovať, pretože telo sa lieči už len bez liečiteľstva. Ale aj samotná liečba liečiteľa kľudne pomáhať môže. Ale nedržte sa toho zaryte. Aj ten najlepší liečiteľ nevie ako fungujú polia a čo spôsobujú. "

S timhle bych souhlasila. Telo se umi lecit samo, lecitel tomuhle muze umet pomoci to odstartovat. To znamena muze mit vliv.

Ale cim hlubsi a skrytejsi problem v sobe nese pacient, tim obtiznejsi pro oba.


Adanom
Gari
26. 06. 2012 9:06

Liečiteľstvo môže fungovať, pretože telo sa lieči už len bez liečiteľstva. Ale aj samotná liečba liečiteľa kľudne pomáhať môže. Ale nedržte sa toho zaryte. Aj ten najlepší liečiteľ nevie ako fungujú polia a čo spôsobujú. "

S timhle bych souhlasila. Telo se umi lecit samo, lecitel tomuhle muze umet pomoci to odstartovat. To znamena muze mit vliv.

Ale cim hlubsi a skrytejsi problem v sobe nese pacient, tim obtiznejsi pro oba.


garias
daiterr
26. 06. 2012 8:57

Doteraz som nič nepoprel. Tvrdím, že tomu neverím, pretože na to nie sú dôkazy.
Nikto z nás nevie, či nieje vo vesmíre nejaký mimík, ktorá ma uzdraví dotykom prsta. Môže taký existovať?
Nevidím dôvod prečo nie. Jediné čo tvrdím je, že na podobné veci aké sa tu píšu proste nie sú jasné dôkazy. Nie sú na to odbory. Pár amatérskych ľudových liečiteľov sa snaží akože liečiť, poberajú poplatky a ich popisy daných vecí sú veľmi primitívne. Jednoducho sú to nedôveryhodné veci. A preto im odmietam slepo veriť, len na základe pár svedectiev.

A čo sa týka vedy, a jej omylov, veda nikdy netvrdila že má na sto percent pravdu, že je neomylná. Neverí, je opatrná skeptická a ja som na tom podobne.
Jediný kto tu zatiaľ je 1000 percent presvedčený o svojej pravde sú slepí veriaci v karmu, veštenie, duchov, aj to liečiteľstvo, proste vôbec ezoterici. Tí sú o svojom dokonale presvedčení celý život.
Ale jediného koho vedia svojimi "argumentami" presvedčiť, sú iba oni sami.

Táto zaťatosť a neschopnosť vedu presvedčiť jasne poukazuje na to, že sa jedná o slepých ľudí, bez logického myslenia a HLAVNE, bez seriózneho výskumu.
99 percent ezoterikov robí "výskum" tak, že si z vedy niečo vytiahne, len to čo sa mu páči a to berie ako veľkú pravdu nadprirodzených javov. Niečo podobné robia kreacionisti, ktorí tak isto splietajú také bludy, že človek už fakt nevie čo im na to napísať.

Podobne je na tom karma, liečiteľstvo. Zobrali z vedy teóriu polí, to stačí :D, viac netreba a to je veľké tajomstvo liečiteľstva.
Popis pola to už netreba, to už by liečiteľstvu ublížilo. Stačí pole zobrať z vedy, nejaké tajomné čo lieči, toľko stačí, viac nie :DDD
Veď je to smiešne. Tí vedci musia pukať smiechom, ako si z nich ezoterici vyťahujú vetičky a považujú ich za pravdy vesmíru :DD

Ešte sa nájde hlupák, čo uráža práve vedcov že sú neseriózni :DD Toto ja považujem za vtip roka :DD
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 8:44

"Je to presne ten spôsob ako uvažujú slepí ľudia."

A jak víš, že právě ty nejsi ten slepý? Protože jsi skeptik? Kde bereš tu jistotu? Na základě nedokonalých a stále se měnících vědeckých teorií?

Když psal Verne o Nautilu a jiných vymoženostech, tak byl pro vědce té doby naprostý blázen, fantasta, snílek a slepý k realitě.. Moc by mě zajímalo, jak by se ti samí vědci na to dívali dnes, kdy tohle všechno patří už běžné dennodenní realitě. Ale podle nich byl slepý..
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 8:39

"To je ten istý prípad s tým Pinokiom. To že si ho nevidel neznamená že Pinokio neexistuje, tak prečo v neho neveríš tak ako iný neverí v karmu napríklad."

To je stejný případ, jako s tím "bosonem". To, že jej žádný vědec neviděl, neznamená, že boson neexistuje, tak proč v něj vědci věří i nevěří? Jak to, že najednou je tam rozkol? Když jsou teda tak přísně dogmaticky skeptičtí ke všemu a u jakési zatím předpokládané a pomyslné částice se takhle neshodnou?

Taková je realita. O čem víme kulové, tak to už z principu nemůžeme popřít, protože v budoucnu bychom se taky mohli blamovat.
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 8:29

"Nechoďte touto cestou. Nechoďte cestou šamanov, ktorí tápali v tme nad základnými vecami tisíce rokov. Choďte cestou vedy, výskumu a ROZUMU!!! Nie dogmami a náboženstvami starých tisíce rokov."

DDD "Nechoďte touto cestou. Nechoďte cestou vědců a skeptiků, kteří stále tápou jen ve tmě a pološeru, snažíce se napasovat svoje teorie na základní věci. Jděte cestou intuice a vnímejte více svoje vlastní podvědomí!!! Ne cestou skeptiků a pavědců, kteří jsou stále kdesi ve středověku."

Jak se ti to líbí? "o)
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 8:25

"Ak uveríte hocičomu vo svete bez adekvátneho dôkazu, seriózneho výskumu, dostávate sa do pozície ľudí praveku a to doslova. Stanete sa slepými veriacimi a budete sa držať IBA TOTO, čo sa vám páči."

Jenže jakmile se bude věda držet jen toho, na co má teorie a ostatní striktně odmítat, tak bude na té samé pozici - prostě v pravěku.. Budeme chcípat při rychlosti 40 za hodinu.. Země bude placka.. atd. atd. To byly jen příklady vědy, která popřela milion jiných věcí, které jsou však dnes samozřejmostí a to jen díky správným teoriím. Jinak by tu byl vědecký středověk..

Netvrdím, že je správné hned všemu věřit, ale není také správné hned vše popřít jen proto, že ty na to nemáš teorii. Jsi totiž přesně v té pozici, jako s tím případem "omezenosti smyslů" - vidíš jen zlomek, ale podle tohoto zlomku to klidně hned napasuješ na celé spektrum?

Chybí ti osobní zkušenosti s touto oblastí a to je zkrátka nepřenositelné. Tisíckrát ti někdo může vyprávět, co zažil a jak co cítil, stejně si tam napasuješ Hrašky a Pinokie jen proto, že na to nemáš jinou teorii a zkrátka se ti to nelíbí. To chápu, ale není to sofistikovaný přístup.

Takhle to totiž dělá většina (pa)vědců a i archeologů - "co se nám hodí, to bereme, co se nám nehodí a co by narušilo naše teorie a otřáslo pozicí a naší pověstí - to popřeme, nebo utajíme.."

Pak se není co divit, že jsme teprve tam, kde jsme..

Něco jiného by bylo, kdybych u léčitele nebyl. Ale jak to jednou člověk zažije na vlastní kožuch, tak mu to změní spoustu věcí.

garias
...
26. 06. 2012 8:07

/"Však já vašu p*ču taky neviděl a věřim že jí máte."
/
Inak toto je skvelý príklad toho o čom tu píšem.

Je to presne ten spôsob ako uvažujú slepí ľudia. Chápem že ide iba o humor, ale v praxi sa to nedá použiť. Pretože otázku" /"Však já vašu p*ču taky neviděl a věřim že jí máte."/ daného človeka odpíšte protiotázkou /"Však ty si Pinokioa tiež nevidel a znamená to snáď že musí existovať?/.

Ide o to, že ľudia pozerajú na záhady iba z jednej strany a nesmierne ich serie :DD keď sa niekto opováži pochybovať jeho premúdrelými myšlienkami - v skutočnosti však iba "premúdrelým chtíčstvom".

Nechoďte touto cestou. Nechoďte cestou šamanov, ktorí tápali v tme nad základnými vecami tisíce rokov. Choďte cestou vedy, výskumu a ROZUMU!!! Nie dogmami a náboženstvami starých tisíce rokov.

Liečiteľstvo môže fungovať, pretože telo sa lieči už len bez liečiteľstva. Ale aj samotná liečba liečiteľa kľudne pomáhať môže. Ale nedržte sa toho zaryte. Aj ten najlepší liečiteľ nevie ako fungujú polia a čo spôsobujú.

Preto nikomu neodporúčam praveký zarytý pohľad ako z čias šamanov, kde bol každý dokonale presvedčený, že šaman svojimi čarami uzdraví dievča.



garias
oprava
26. 06. 2012 8:01

NEochraňujú.
garias
...
26. 06. 2012 7:58

Ak uveríte hocičomu vo svete bez adekvátneho dôkazu, seriózneho výskumu, dostávate sa do pozície ľudí praveku a to doslova. Stanete sa slepými veriacimi a budete sa držať IBA TOTO, čo sa vám páči.

"Páči sa mi liečiteľstvo? Áno. Tak budem vymýšľať čo ho podporuje a všetko čo nepodporuje zavrhnem"

"Páči sa mi karma a posmrtný život? No iste, ja chcem žiť posmrtný život. Tak budem si všímať len to čo karmu podporuje."

Pripomína mi to pravekého šamana, ktorého ani padajúci kmeň na jeho gebulu nepresvedčí, že ho duchovia ochraňujú :DD
garias
...
26. 06. 2012 7:55

//Asi nejde říct, že to, co je proti fyzice, existuje, jen kvůli tomu, že v to někdo věří. ALE TAKY NEJDE ŘÍCT, ŽE TO, CO JE PROTI FYZICE, NEEXISTUJE, JEN PROTO, ŽE V TO NĚKDO NEVĚŘÍ.//

To je ten istý prípad s tým Pinokiom. To že si ho nevidel neznamená že Pinokio neexistuje, tak prečo v neho neveríš tak ako iný neverí v karmu napríklad.
garias
Trabant
26. 06. 2012 7:54

Jednoznačne nesúhlasím a to z takéhoto dôvodu:

Ani ty si nevidel Pinokia, nepoprel ho vedecky, znamená to snáď že Pinokio existuje? Ak chceme vedecky objasňovať záhady, neuspokojíme sa s vetou "nemám dôkaz, existuje to".
Uspokojíme sa IBA so "Je dôkaz uspokojíme sa."

Podobnú teóriu "Čo nebolo vyvrátené, môže existovať" môžeme síce aplikovať na liečiteľstvo, ale tak isto aj na Pinokia, Janka Hraška, Škaredé káčatko, Škriatkov, víly, Ferda Mravca.
PRI ANI JEDNOM nemáte dôkaz, že neexistujú. Takýmto spôsobom sa nikam nedostaneme a odlučuje sa od toho aj veda, pretože je to strata času.

Súhlasím, že liečiteľstvo je na úrovni viery. Náboženstva. Niekto verí niekto zasa nie.
Ak si vezmete skutočne silno reálne veci, tak v tie sa VIE a nie verí.
Tak napríklad my všetci vieme, že ľudské telo sa dokáže samo liečiť.

Už toto je úžasná vec. Ale máme milióny, miliardy, ba trilióny prípadov, kde dieťa bolo smrteľne choré a matka mu nemohla pomôcť - zomrelo. A veľmi chcela!!!
Inu organizmus nedokáže pomôcť poliami druhému organizmu, pretože polia sú nejaké energetické vlny istej frekvencie a tá frekvencia rezonančne kmitá hmotou, neposúva "túto bunku sem a túto tam".
Život tela beží na princípe chémie a buniek, nie nejakých polí ako duch, duša, alebo ten Pinokio.

To znamená, že liečiteľstvo je na úrovni karmy, duchov, veštenia z kryštáľovej gule, alebo ak chcete z kozích varlat.

Liečiteľstvo, nieje pevne dané ako existencia rádia. Je stále na úrovni veríš, neveríš - tak isto ako bohovia Horus, Krišna, alebo Thor. Niet divu, že veda nepriznáva liečiteľstvo.

Aká je úspešnosť všetkých liečiteľov? 10,20,50 percent? A aká doktorov?


Príklad známeho liečitela:
http://www.cas.sk/clanok/13865/pod-rukami-liecitela-zomrela-mlada-zena.html

Ľudový liečiteľ a zároveň bača, ktorého navštevujú ľudia z celého Slovenska, Michal Budzák (72), odmieta zodpovednosť za ženino úmrtie. Podľa neho si Marianna K. (? 25) ľahla na stôl, aby ju mohol vyšetriť. „Dával som jej masáž chrbta, asi o minútu neskôr však zomrela,“ tvrdí M. Budzák...

A to bol známy liečiteľ. Aj keď za smrť nemôže, podstatné je že jej nepomohol.


Iný prípad známeho liečitela:
Amatérsky liečiteľ rakoviny spôsobil smrť pacientky

http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/trencin-amatersky-liecitel-rakoviny-sposobil-smrt-pacientky.html
Trabant88
To all
26. 06. 2012 1:49

Ještě bych zareagoval na tu větu od Mississippiho:

"Asi nejde říct, že ten kdo za to chce peníze je podvodník. A taky, že ten, co to dělá jen pro dobrý pocit, je léčitel."

Tuto větu bych s dovolením transformoval s ohledem na některé zdejší skeptické reakce vůči všemu, co není měřitelné.

"Asi nejde říct, že to, co je proti fyzice, existuje, jen kvůli tomu, že v to někdo věří. ALE TAKY NEJDE ŘÍCT, ŽE TO, CO JE PROTI FYZICE, NEEXISTUJE, JEN PROTO, ŽE V TO NĚKDO NEVĚŘÍ."

Skeptikové a vědci. Buďte objektivní. Objektivní je nesouhlasit, ale zároveň nepopřít. Ale nesouhlasit a popřít, jen proto, že jste něco neviděli a nemůžete tomu přiřadit hodnotu, je zaujaté. 'Však já vaše č*ráky taky neviděl a věřím že je máte' :))
Trabant88
To Mississippi
26. 06. 2012 1:41

Přesně tak, to je vlastně důvod tohoto článku v jedné větě. Jsou léčitelé, kteří to dělají z dobré vůle (a třeba jen pro blízký okruh lidí), a jsou léčitelé, kteří si za léčení berou peníze. U obou těchto druhů budou i podvodníci, i ti, co to myslí vážně. A na to jsem chtěl poukázat - když někdo věří a chce najít léčitele, je vhodné si zjistit, co je ten člověk zač, hledat diskuze na internetu, sehnat si referenční kontakty a až pak řešit, jestli do toho půjde nebo ne. Článek byl určen hlavně těm naivnějším, kteří kliknou na první odkaz a dále nehledají, protože si myslí, že "když si pan Omáčka za léčení bere 3.000,-, bude to asi běžná cena a nemá smysl hledat dál".

Kromě toho, nevím jestli si toho někdo všiml, ale mnoho lidí tady řeší, kolik peněz si berou léčitelé ZA LÉČENÍ, přitom princip článku mluvil nikoli o léčení, ale o těch, kteří slibují, že dokážou v jeden den předat své léčitelské schopnosti komukoliv. Zde myslím, že každý soudný a kriticky smýšlející člověk musí instinktivně poznat, že tohle je naprostý nesmysl.

A prosím skeptiky, aby si odpustili reagovat na slova "soudný" a "kriticky smýšlející". Ano, skutečně si myslím, že i přes svojí víru jsem naprosto soudný a kriticky smýšlející.
Trabant88
Reakce na diskuzi 2
26. 06. 2012 1:34

Diskuze tohoto typu opravdu nikam nevedou. Jsou lidé, kteří věří, jsou lidé, kteří nevěří. Pochopitelně, že skeptik a vědecky založený člověk totálně popře veškerou možnou existenci čehokoliv, na co nemá teorii. Těm lidem ani nevyčítám to, že nevěří. Ale skutečně se dá popřít něco, jen proto, že to nikdo neviděl? Skutečně se dá s jistotou říct, že to, co není vědecky podložené, není reálné? Asi tak jako před stovkami let byli lidé VĚDECKY přesvědčeni o tom, že Země je placatá, nebo jako před definicí jistých fyzikálních zákonů žádné definice nebyly předepsané, ale časem se vytvořily teorie, které jsou dle fyziky dané a neměnné. Ale řada teorií se s časem a postupujícím výzkumem měnila, asi jako že pokud ve Švýcarsku neobjeví Higgsův boson, bude se muset překopat kompletně celá fyzika.

V jednom známém filmu řekl Bolek Polívka větu, která možná zní jako výstřelek pod vlivem alkoholu, ale má něco do sebe: "Však já vašu p*ču taky neviděl a věřim že jí máte."

Netvrdím, že všichni musí věřit tomu, že existuje něco, co odporuje fyzikálním zákonům. Ale i ten největší skeptik by si měl zachovat objektivitu a říct - "NEVÍM, jestli lze pracovat s energiemi, jestli existuje posmrtný život, jestli má vesmír paměť. NEVÍM to, ale podle aktuálních poznatků vědy je pravděpodobné, že ne." Toto tvrzení je správné a objektivní. Ale striktně popřít něco, jen proto, že to zatím nikdo neviděl nebo nepochopil, stejně jako každý z fyzikálních zákonů v určité době v historii tenkrát ještě nikdo 'neviděl' a nechápal, a přesto je teď věda bere jako samozřejmost, je silně subjektivní a kontraproduktivní.

Nemůžu reagovat na všechny příspěvky, ale někdo tady psal, že se tu oháním tím, že jsem přesvědčen o existenci energií a možnosti práce s nimi, a srovnával tuto skutečnost s tím, že křesťan je taky přesvědčený o existenci Ježíše apod. V tom je menší rozdíl. Já nepopírám, že existuje věc zvaná "sugesce". Ale křesťan v Ježíše pouze věří, nesetkal se s ním a nemá s ním zkušenosti. Já jsem se setkal s případy, které jsou v této věci unikátní, a pokud je někdo chce přisuzovat sugesci, pak se věda tak nebo tak mílí, protože žádný lékař vám nepotvrdí, že je možné si vsugerovat vyléčení rakoviny v pokročilém stádiu.

Je to asi stejné jako nekonečnost vesmíru. Ať už je nebo není nekonečný, v každém případě tato skutečnost odporuje fyzikálním zákonům. Ale to nikoho nezajímá, vědě jde hlavně o to popřít něco, co nemůže spočítat nebo změřit. To je poměrně krátkozraké, nemyslíte?

Jsem zastáncem toho, ať si každý věří čemu chce. Já věřím tomu, čemu věřím. Nemám ve zvyku někomu vnucovat svojí víru nebo své názory, ani se s nikým dohadovat o tom, co je skutečnost a co není. Jak říkám, článek je určen těm, kteří věří. Ostatní ho mohou přehlížet, a nebo se přijít dohadovat o něco, na co v diskuzi pod tímto článkem stejně nenajdete odpověď. Nemáte-li nic jiného na práci, dobře.
daiterr
Gariasi
26. 06. 2012 1:10

K tomu případu - už jsem o něm psal tak 3x tady na stránkách a 2x jsme se kvůli tomu rafli "o)

K léčitelce - beze srandy, jsou případy, kdy na to felčaři prostě nemají a nebo v návalu případů na to asi dlabou. Mě furt posílali po vyšetřeních a když jsem se jich ptal, "co že to mám", tak se výhýbali odpovědi, jak čert kříži, což je strašně divné. Kdyby to byl bacil a nebo vřed, tak přece nebudou dělat ofuky..

No a paní mi pak řekla, že jestli se budu v budoucnu zase tak nervovat, tak to může i bledě skončit a že tohle bylo jen varování a ponaučení, ale že jsem to tam měl pořádně rozhozené.

Takže bůhví, čemu jsem vlastně unikl. Každopádně to určitě nebyl bacil. Vsázím na nějaký malý vřed, ale zase na druhou stranu ty ofuky od dochtorů - to se mi nelíbí..

Je to dvacet let, takže to neřeším. Problémy od té doby nemám se žaludkem - spíš naopak.

Vidím to tak, že tohle se v budoucnu určitě vyřeší a věda najde nějakou teorii. Vsázím na ty energie. pomocí nich bych asi vysvětlil snad všechno, včetně "zázračných uzdravovacích míst", kde je té energie tolik narváno, že to na lidi, co se na ni naladí, opravdu působí.
mississippi
garias
26. 06. 2012 0:39

Asi pořídím internet do mobilu, abych vás stíhal. Když se dostanu doma k počítači, je diskuse v plném proudu a já nestíhám reagovat.
A to s tím psaním, je logické, když to píšeš, předpokládáš, že to je v pořádku. A tak tam tu chybu najdeš a já taky až po odeslání. Ale to mi naštěstí promíjíte :-)
garias
mississippi
26. 06. 2012 0:30

Vpohode, to ja som si už tak zvykol aj na svoje chyby, že druhého ani nevnímam. Prečítam to akoby to bolo normálne napísané :DD
mississippi
:-)
26. 06. 2012 0:23

To áte je máte. Mám ruce od vazelíny a nějak mi to klouže po klávesnici :-))
mississippi
garias
26. 06. 2012 0:10

Je to složité a nejspíš se to nerozmotá. Ono áte tak trochu pravdu všichni.
Asi nejde říct, že ten kdo za to chce peníze je podvodník. A taky, že ten, co to tělá jen pro dobrý pocit, je léčitel.
garias
mississippi
26. 06. 2012 0:05

Pochopiteľne. Ale je veľký rozdiel keď ti niekto tú slepicu dá, alebo ty požaduješ nejakú aby si prežil, alebo si ich vypýtaš 10 slepíc na hodinu :D
O tom tu ja spievam od samého začiatku.
mississippi
Žaludeční vřed
26. 06. 2012 0:04

Vzniká nerovnováhou v žaluku, kdy dochází vlivem žaludečních šťáv k narušení žaludeční stěny. Je to zjednodušeně řečeno.

Jinak dilema, jestli si nechat plati za léčení řeším taky. Já osobně za to nic nechci, ale nejsem léčitel v tom pravém slova smyslu.A mám jiné zaměstnání.
Pokud se tím někdo živí je jasné, že potřebuje z něčeho žít. Kdyby nebyly peníze, stejně by za to dostal třeba slepici, nebo co já vím.
garias
Dana
25. 06. 2012 23:53

Inak keď si dáš tú námahu, tak v tej oblasti Fórum/Témata - Liečiteľstvo 11.4.2006, nikde nenájdeš meno Daiterr.
garias
..
25. 06. 2012 23:50

To je ale jedno kedy to hovoril v minulosti. Mňa chcel presvedčiť a to teraz. A to že to nespomenul je proste divné.
Dana P.
O léčitelství
25. 06. 2012 23:44

je v oddíle Fórum/Témata diskuse, která začala 11.4.2006 Černé na bílém
garias
ORPAVA
25. 06. 2012 23:40

BERIEM späť. O liečiteľstve sa písalo už 15.6.2012. Je to tam čierne na bielom.
garias
..
25. 06. 2012 23:39

O liečiteľstve sa písalo hneď na druhý deň... 16.06.2012 a konkrétne na to aj Daiterr reagoval keď prišiel.
garias
..
25. 06. 2012 23:37

Daiterr písal do diskusie hneď na druhý deň, tuším jeden deň po uverejnení článku. Viem že hneď s nami nediskutoval. keď prišiel to sme už boli v plnom prúde diskusie o aure a liečiteľstve. Bolo to tuším 16.06.2012 čo začal dávať príspevky.
Mne len bolo divné, prečo hneď na začiatku nespomenul, že ho nejaká liečiteľka takto zázračne vyliečila.
Pripadá mi to dosť zvláštne.
Dana P.
před pár dny byla diskuse
25. 06. 2012 23:36

o auře a ne o léčitelství. Zamontoval jsi tam včely a lykožrúty v Karpatoch, ale to není podstatné. Jako podstatné vidím to, že nikdo není povinen tebe přesvědčovat a skládat ti důkazy o tom, co sám zažil. Ty za to totiž nestojíš. Jestli máš zájem, najdeš informace na netu, čao
garias
Dana
25. 06. 2012 23:29

Zasa si vymýšľaš, ako vždy. O Liečení sme písali pred viac ako týždňom - 15.26.2012 v lupovom článku "Existuje aura?". Dnes je 25.06.2012.
Ak ma moja matematika neklame, tak 25-15 = 10 a to je dokonca viac ako týždeň.
Nabudúce ma prosím vynechaj z tvojich lží :D ďakujem za pochopenie.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 23:27

Je mi to fuk. Nemyslím si nič. Iba mi prišlo divné, že s tým prišiel až teraz. Nezáleží na tom.

Zaleží iba na tom, aby sa potvrdilo že liečitelia liečia a ak je to pravda, malo by sa prísť na to, akým spôsobom sa daní ľudia vyzdravujú. Aby bolo možné pomôcť čo najviac ľuďom. Toto jediné je pre mňa dôležité.
A či si niekto vymýšľa, alebo hovorí pravdu, to sa aj tak asi nedozvieme.

Daittera z ničoho neupodozrievam. Iba som napísal že mi je divný čas kedy s tým prišiel.
Dana P.
garias 22:53
25. 06. 2012 23:21

diskuse k tomuto článku začala 25.6. v OO:41 - o jakém týždni tu blábolíš? Jakým právem si dovoluješ daiterrova slova a osobní zkušenost zpochybňovat a říkat, že tu "cosi smrdí"? Kdo jsi krom toho, že umíš být sprostý? Opravdu slípka, co umí jenom naplano kdákat, je mně z tebe už dost zle
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 22:59

Takze chces povedat, ze Daiterr je klamar najvacsi a ze si to jednoducho vymyslel, jak moze bezat diskusia tyzden, ked tento clanok je tu len od dnesnej polnoci. To jakoze Daiterr Ta chce presvedcit tak hrozne, ze si vymysla? Tomu veris?
garias
...
25. 06. 2012 22:55

Každý by s tým príbehom prišiel ako prvým. To že niekto príde s príbehom neskôr po takmer nulových argumentoch, proste smrdí :DD
garias
..
25. 06. 2012 22:53

Už nerozumiem iba poslednej veci u tej liečiteľky Daitterovej.

Ako dlho už tu kecáme o tom či sú skutoční alebo nie sú liečitelia. Ktorí áno, ktorí nie a či vôbec nejakí a Daitte má jedinečný príbeh s liečiteľom, ktorý ho uzdravil, jedinečný vlastný príbeh, ktorý môže všetko rozhodnúť a on ho vyloží po týždni kecania. To mi nejako nesedí. Chápeme sa?!

To keby som ja bol na Daitterovom mieste, mal takýto zážitok s liečiteľkou a niekto by pochyboval o liečiteľoch, tak ako s prvým vybehnem svojim osobným pravdivým zážitkom. A ihneď by som vrhol svetlo na liečiteľov, ktorých tak obhajujem. Je divné Daitter, že si stým prišiel že teraz.

Viete, ono existuje taký kriminálny seriál že Columbo, a tam na niekoľkých miestach poručík Columbo zdôrazňuje:

"Mnoho vecí beží zcela prirodzene a opakovane. Ale akonáhle je nejaká odrazu zmena, tak to určite smrdí" :DD


Adanom
.
25. 06. 2012 22:41

Slovensky tomu nerozumim ale je to defekt sliznice.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 22:41

Ani ja moc. Ja len čo som o tom čítal.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 22:35

Nador nie, ale ja som myslela, ze to je normalny vred, vnutorny, jak by tam co inak mohlo prasknut. Ale ista si teda uplne niesom.
garias
Dana
25. 06. 2012 22:33

Ty si nikdy neodpustíš primitívnosť že? :DD
garias
Sylvia
25. 06. 2012 22:32

To nieje normálny nádor. To je zapálené tkanivo, ktoré vraj dráždi žalúdková HCL, čo ti rozkladá jedlo.
Sylvia
Daiterr
25. 06. 2012 22:31

Ja myslim, ze sa to vstreba, ze to organizmus vstreba a vyplavi, jak pri ociste, nejak tak sa to musi stratit.
Dana P.
garias
25. 06. 2012 22:31

no vidíš, jestli nebudeš dodržovat životosprávu a vztekat se, jsi na nejlepší cestě pod nůž felčara nebo s pokorou k léčiteli...
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 22:30

Ten helikobakter (ak je to presne), viem, ze ma moja kolegyna, neda sa toho zbavit, je to v zaludku alebo creve tusim, bolievalo ju brucho, ale zaludocny vred je vred, neviem, co to sposobuje, ale urcite to ma s jedlom nieco spolocne, vzdy hovorili, ze nemame jest napr. teply chleba, ze to moze byt z toho. Mozno je tam tato bakteria, ale vred moze prasknut a mozes dostat otravu, takze je to nieco navyse v tom zaludku. Nielen bakteria.
garias
..
25. 06. 2012 22:24

Človek by mal jesť vraj v pomere 4 ku 1dnej v prospech zásaditých jedál, aspoň tak hovoria doktori. Inak je kyslosť v žalúdku dôvodom pre vznik asi 30tich chorôb. Kyslosť totiž veľmi negatívne vplýva na organizmus. Nech je už kdekoľvek. A ak má už ztoho niekto vredy, je to vážne. Má veľmi zlú životosprávu.
garias
...
25. 06. 2012 22:19

Helikobakter sa dobre šíri v kyslom prostredí. Takže ak má napríklad niekto strašne nechutný zápach z úst a aj tak si veľmi čistí zuby je tomu tak preto, že má tento vírus, ktorý takto páchne. Musí jesť výlučne zásadité jedlá - ovocie, zeleninu, zemiaky, acidko apod.
garias
Dana
25. 06. 2012 22:18

No je to tak, ten vred spôsobuje helikobakter. Ja ten vírus mám a čo to som o tom prečítal. Teraz som sa dočítal že spôsobuje aj ten vred žalúdka. Chcelo by to aj trochu čítať byť na tvojom mieste. Tu už nič nevymyslíš, to je medicína xD
Dana P.
garias
25. 06. 2012 22:16

tvoje lékařské vědomosti a zkušenosti jsou úžasné...
garias
Daiterr
25. 06. 2012 22:15

Nedala ti tá pani niečo piť??
garias
Sylvia
25. 06. 2012 22:15

Taký vred ti ani nezmizne. To je tuším zapálená stena žalúdka od kyslosti v žalúdku. Nejaká baktéria helobakter čičo :D
daiterr
Sylvia
25. 06. 2012 22:01

nevím, kam zmizely. Já byl rád, že už zase můžu normálně fungovat, protože ty stavy byly hrozné. Furt mi bylo zle, imrvére skoro celý den po ty dva měsíce. Fakt jsem tehdy měl namále.
daiterr
Adanom
25. 06. 2012 21:59

jo jo.. takových je opravdu jako šafránu. Kolega byl zase u jednoho pána ve Zlíně a ten mu taky z povzdálí "prý pročistil čakry"..

Kolega pak přijel do práce a hrozně se tím bavil, jak je pan léčitel hrozně "out" a jak ani peníze nebere, jen má kasičku na dveřích a spoléhá na to, co tam kdo dá.. No hroznou srandu z toho měl.

Na druhý den ráno přišel do práce, zelený jak sedmica a prej celou noc jen hořel, bylo mu blbě jak na kolotoči a dokonce si musel vzít i kinedril.. Točila se mu hlava jak o závod. Samozřejmě, že volal tomu pánovi a ten mu vysvětlil, že ty čakry měl hrozně ucpané a že po pročištění se tyto stavy dějí..

Faktem je, že kolegovi se od těchto stavů do odpoledne ulevilo a problémy, kvůli kterým šel za tím léčitelem, přešly do týdne. Od té doby na něj nedá dopustit.
Sylvia
Daiterr
25. 06. 2012 21:49

Pokial Ta dostala zo zaludocnych vredov, tak je to na nezaplatenie. Viem, ze oni ked prasknu, tak to je hrozna bolest. Ale kam oni zmizli tie vredy?
Adanom
Dait
25. 06. 2012 21:43

nicmene Tvoji schopnost se vylecit aktivovala skvele. A jeste si za to neinkasovala hororovy castky.Takovym zehnam. :)
daiterr
Adanom
25. 06. 2012 21:40

nebylo potřeba jí nic říkat. Řekla mi, ať si v klidu sednu a uvolním se. To bylo všechno.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 21:39

No preto prave ja si myslim, ze u toho liecitela to neni placebo, len vyuziva Tvoju energiu na to, aby si sa dostal z choroby, lebo toho je schopny, placebo je psychologicka vec, aj ked v podstate tiez sa Ti moze ulavit, ale s tym, ze psychika je labilna. U toho liecitela pracuju energie, ktore nemusia zas tu psychiku az tak ovplyvnovat, aj ked nejaku ulohu to tiez hra. To je ale na cloveku prave jak sa ukludni, ze je u liecitela.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 21:38

"A čo si to mal s tým žalúdkom? Prečo si nešiel ku doktorovi dva mesiace?"

Jasně, že jsem byl u felčara i se vší parádou, jako je vyšetření.. Jenže nikam to nevedlo a pak si mě mezi sebou podávali jak horkou bramboru, zatím co mi bylo čím dál hůř..
Adanom
Dait
25. 06. 2012 21:38

nerekl jsi ji ze se necitis moc dobre od zaludku?
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 21:36

"A ako si prišiel k jej číslu?"

nedávno přes známého. Ale tehdy před dvaceti lety mě tam zavezl kámoš. A ještě, že to udělal. Taky jsem byl takový skeptik a nevěřil ničemu, jen jsem si z toho dělal srandu.
Adanom
Gari
25. 06. 2012 21:36

:DDDDD ..... jednoduse. Zaclo to v mysli a preslo to do tela. Poslala jsem to tam .Byla to dost jednoducha hra. :)
garias
..
25. 06. 2012 21:34

A čo si to mal s tým žalúdkom? Prečo si nešiel ku doktorovi dva mesiace?
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 21:32

"Ešte jedna otázka. Koľko si jej zaplatil za služby a ako ti pomohla?"

peníze po mě tenkrát nechtěla, tak jsem dal pak jejímu manželovi stovku. Dnes to funguje tak, že si u ní můžeš koupit čaj z bylin a nebo nějaké přípravky, pokud chceš. To je jen na tobě.

Jak pomohla? Dostala mě ze žaludečních vředů. Před tím jsem se nedokázal dva měsíce najíst a bylo mi furt strašně zle.
garias
Adanam
25. 06. 2012 21:32

Ako si to robila, to s tou horúčkou?? Saaaaaaaaaaaaaaaakra, že som ťa nepoznal skôr :DDD
garias
Sylivia
25. 06. 2012 21:31

No konečne si pochopila čo to placebo je. Že každý môže mať u liečitela placebo.
Adanom
Gari
25. 06. 2012 21:31

Tohle jsem vypozorovala uz jako mala holka.
Autorita me dokazala vylecit uz v cekarne.
Naopak je tu i jina vec. Mohla jsem byt nemocna (navodit si horecku) kdykoli se me nechtelo jit do skoly. :-)
garias
Daiterr
25. 06. 2012 21:31

A ako si prišiel k jej číslu?
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 21:30

Ale na placebo by si mohol naletiet aj Ty, staci, ked Ti doktor povie, ze Ti dava liek na nejaku chorobu a daval by Ti cukriky. Nemusel by si to zistit celu dobu, max. nahodne a potom uz to nefunguje.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 21:29

nevím, jaké má křestní jméno, ale neple´t si to s její dcerou. Paní Zábojníkové je přes 70 let.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 21:28

Lenže to nezistí keď je slepý veriaci celý život.
garias
Adanom
25. 06. 2012 21:27

Dokonalú pravdu máš. Akékoľvek zranenie, akákoľvek panika, vždy možno pozorovať zvláštny kľud, keď už je na mieste doktor.
To úplne že všade tomu tak je. U nás sme niekoľko krát volali doktora kvôli starkému, alebo aj krstnému - raz bolo aj sestre veľmi zle. Všetci boli nervózni a keď prišiel doktor, tak odrazu akési zvláštne ticho a pokoj.
Proste všetci vedeli že je tam odborník, mistr svojho remesla a že sa už netreba skoro ničoho báť.

Toto si povedala fakt pravdu!
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 21:25

Problem u placeba ale je, ze ked zistis, ze to placebo je, prestane fungovat, to by si musel tomu cloveku stale tajit. Dokonca som videla niekde v dokumente, ze sa vratia aj tie problemy, co boli predtym a este sa zhorsia, ked pacient nejak zisti, ze to placebo je.
garias
Daiterr
25. 06. 2012 21:25

Počkať, chceš povedať že iba pol hodinu za celý týždeň sa dá objednať? Aj to môže byť telefón obsadený? To je veľmi zaujímavé. Nejaké divné nie?
Adanom
Gari
25. 06. 2012 21:21

Stejne takovym zpusobem funguje i lakar (autorita).
Dobry lekar dokaze hybnout,nastartovat samolecebny procese,potencial jineho cloveka (pacienta)
Nemluvim o zlamane noze.
garias
Adanom
25. 06. 2012 21:19

V medicíne sa to volá Placebo.
Adanom
Dait
25. 06. 2012 21:17

Odpovidas me... jen tak stroze. :)

Ja se ptam zamerne,protoze poznat co Ti je lze podle toho co jsi ji rekl. (netvrdim vsak ze neexistuji lide kteri vidi auru a dle toho vidi kde co je take netvrdim ze lidem neprichazi informace sami)

Napadlo Te ale nekdy ze uz jenom to ze jdes k cloveku od ktereho si slibujes nejaky znatelny vysledek,ze je to sugesce?
Ze se lecis ve sve podstate vlastne sam. Tve emoce a mysleni hybe Tvym bytim.
garias
Daiterr
25. 06. 2012 21:11

Ešte jedna otázka. Koľko si jej zaplatil za služby a ako ti pomohla?
garias
...
25. 06. 2012 21:10

No jasné že to videl už dávno, to nemusíš ani písať :DDDDDD
garias
daiterr
25. 06. 2012 21:09

helena zábojníková?
daiterr
Adanom
25. 06. 2012 21:08

mluvil jsem s ní jen o tom, že se nějak necítím moc dobře a ona to už stejně viděla, co mi je, takže jsme ani nemuseli mluvit dál. A taky poznala, že mám zónu v pokoji, kde spávám, ale prý takovou, která se dá zrušit a není od spodní vody. Faktem je, že přesně v tom místě byl starý radiátor. Když jsem jej pak vyhodil, úplně jinak se v tom pokoji spalo.

Tehdy ta její léčba trvala pár minut a zabrala okamžitě.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 21:03

":DDDDD Veď aj ja teraz poznám čo ti je. Máš priveľa cukru a tvoja duša je akási nekľudná. No odkiaľ som to vedel? :D"

Ty jsi "léčitel" jak prase, to je fakt DDD prej "vela cukru..." DDDD Udělej pro svět něco - nikdy si, prosím, nehraj nakléčitele, ty "cukře" DDD

To číslo - 0420 577 431 970, paní Zábojníková, Jaroslavice u Zlína, na objednání volat pouze vždy v pondělí od 15.00 do 15.30.. Když budeš mít štěstí a nebude obsazené, tak se k ní objednej, pokud ti něco je a klidně vyzkoušej.
Sylvia
Inak
25. 06. 2012 21:00

Ja mam kamaratku, co sa zaobera ezoterikou a bielou magiou uz od 15 rokov, ona obcas vidava aj nejake paranormalne veci, no a raz som mala nieco s plucami a ona mi prilozila ruky na to miesto, a ked skoncila asi po desiatich minutach, tak zapalila sviecku a tym plamenom si presla nad dlanami a ostali jej tam cierne flaky jak modriny. Som sa jej pytala, co to ma byt a ona, ze to je ta moja choroba.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 20:52

Z tohto by som takto srandu nerobila, ze Ti nieco je, a overujes, ci je liecitel pravy. On totiz keby bol dobry, tak by Ti to zelanie mohol splnit a to by bol problem. Oni totiz niektori mozu mat sice dar liecit, ale to neznamena, ze by Ti nieco nemohol vratit. To by bola mozno draha sranda.
Adanom
Dait
25. 06. 2012 20:51

Diky jen jsi me jeste nerekl jestli jste predtim spolu o necem mluvili a jestli mluvila pri tom.

O me nejspis vis co jste vzdycky zde pisavala,ze zkusenost je neprenosna a jedine zkusenost je platna.
garias
daiterr
25. 06. 2012 20:48

:DDDDD Veď aj ja teraz poznám čo ti je. Máš priveľa cukru a tvoja duša je akási nekľudná. No odkiaľ som to vedel? :D
garias
daiterr
25. 06. 2012 20:47

Dáš mi kontakt na tú pani??
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 20:46

"Práve som dostal skvelý nápad. Dajte mi kontakt na jedného liečitela a ja mu napíšem že mám nejakú chorobu :DDD Uvidíme čo bude tárať :D"

Zase pitchovina.. Dobrému léčitelovi není třeba nic psát. Pokud umí, pozná to sám, jestli ti něco je a co ti je. Jinak je to prachobyčejný podvodník.
daiterr
Adanom
25. 06. 2012 20:45

seděl jsem k léčitelce zády a ona stála za mnou a držela asi 20 cm od mých zad ruce. Nejprve jsem ucítil po celém těle takový zvláštní žár, pak nával adrenalinu v žilách a pocit, jako když je člověk v "transu". No a pak to s tím žaludkem - sevření, pohyby, jako když s ním někdo hýbe.. tak jsem se lekl, že jsem ani dýchat nemohl.

Jedna jediná taková zkušenost vydá za milion dalších pindů okolo toho. A to se mě ta paní ani nedotkla! K tomu nemám co dodat, protože TOTO nejde vysvětlit ani placebem, ani jinou hovadinou. Proto od té doby tvrdím, že léčitelé pracují s energií a jsou schopni výrazně pomáhat.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 20:39

"No asi tak, že črevá u človek raz za čas zapracujú :DD Zdá sa ti to zvláštne? Mne vôbec."

DDD fakt vtipné DD

Nemáš pravdu ani omylem, ale neumíš to vysvětlit, takže to hodíš na střeva? Komické. Chybí ti osobní zkušenost. Bez té to bude pro tebe jen legrace, nic víc. A o tom to je - nemá smysl se o něčem bavit bez zkušeností.
Dana P.
garias 20:15
25. 06. 2012 20:38

a to jsi vzal kde? Jak si například nějaký stařík nebo stařenka co nemají doma ani telefon, zjistí tvůj zdravotní stav v momentě kdy stojíš u nich v kuchyni? A odkud by měli znát tvého doktora? A ten by jim jistě podal choulostivé informace o tvém zdravotním stavu? To je fakt taková pitomost, co se traduje, to rozšiřují s odpuštěním jenom debi.lové
Adanom
Dait
25. 06. 2012 20:35

"A co tohle - sedíš, nikdo se tě ani nedotkne, ale pár vteřin nato cítíš , jako by ti uvnitř břicha někdo stiskl žaludek a začal s ním hýbat. Pocit je to takový, že se člověk až poleká, protože to nejde s ničím srovnat."


Dai a co v te chvili lecitel delal?
Mluvili jste spolu predtim o necem,nebo pritom?
garias
...
25. 06. 2012 20:17

Práve som dostal skvelý nápad. Dajte mi kontakt na jedného liečitela a ja mu napíšem že mám nejakú chorobu :DDD Uvidíme čo bude tárať :D
garias
Sylvia
25. 06. 2012 20:15

Však liečitel zistí že mi nič nieje, nie? :DD Či ani moc nie, čo? :D
garias
Dana
25. 06. 2012 20:15

Asi tak, že je známe že liečitelia si zisťujú zdravotný stav človeka u skutočných doktoroch. To si môže overiť.
Dana P.
garias
25. 06. 2012 20:09

no tak se choď přesvědčit, jestli pozná, že jsi zdravý. Ale napadá mne, že by se mohlo stát, že by ti objevil chorobu, kterou by ti po čase taky doktoři diagnostikovali...? No to by byl ale průšvih, jak bys to potom tady vysvětlil?
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 20:08

Ja s nimi skusenosti nemam, ale ani netvrdim, ze to nefunguje, tak neviem, keby som to chcela vediet, tak to vyskusam, lenze zas tiez mi nic neni.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 20:06

No co Ti to urobi, buchnes za aspon raz po vacku.....:-), no ale chorobu radsej nevymyslaj, zakial nevies, ze Ti nieco je, tak Ti nic neni.
garias
...
25. 06. 2012 20:04

Potom by samozrejme zamával rukami nado mnou, vykrútil očká a keby som bol naivný tak vám o tom tu napíšem a už máte jedného úžasného liečitela, ktorý určite lieči :DDD
garias
Sylvia
25. 06. 2012 20:01

Navštíviť liečiteľa?

To si bude musieť najprv nejakú chorobu vymyslieť a potom ju akože liečiť. Som na sto percent presvedčený že by nejakú našiel. A odporučil mi 10 návštev po 10 euro :DD
garias
Daiterr
25. 06. 2012 19:58

Proti komu sa brániš, keď prvý si písal ty mne a stále sa mi snažíš niečo dokázať? :D

To bys vysvětlil jak?

No asi tak, že črevá u človek raz za čas zapracujú :DD Zdá sa ti to zvláštne? Mne vôbec.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 19:41

"Ja len aby si sa spamätal a znova netlačil druhým iba svoj názor :)"

Nikdy nic nikomu netlačím, maximálně se jen bráním. Na to už bys taky mohl dávno přijít.

"ZARUČENE Tam ucítite nejaký teplý bod. Budete to viac cítiť. To ale nieje liečiteľstvo."

A co tohle - sedíš, nikdo se tě ani nedotkne, ale pár vteřin nato cítíš , jako by ti uvnitř břicha někdo stiskl žaludek a začal s ním hýbat. Pocit je to takový, že se člověk až poleká, protože to nejde s ničím srovnat.

To bys vysvětlil jak? Placebo? Půl litra slivky na ex? Nebo jak?

Placebo neřeším v tomto případě, nechlastám a nic jiného mě nenapadá. Ale třeba budeš moudřejší.

TOTO je příklad, jak funguje energie dodaná léčitelem. Dokáže to s člověkem setsakra zamávat..
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 19:40

Mas to jednoduche, staci nejake liecitela navstivit, nez placat do vetra.
garias
..
25. 06. 2012 19:18

Na to všetko sa musí prísť. Aj to ako funguje telo - napríklad pochopiť celý mozog.
A nie vymýšľať nejaké nezmysli čo sa mi hodí, lebo JA VERÍM V NIEČO. Takto výskum nefunguje. Takto funguje len ezoterika :D
Dana P.
:o)
25. 06. 2012 19:17

amen
garias
Dana
25. 06. 2012 19:15

Však je to energia, ale nie tá tvoja vymyslená :D
Dana P.
???
25. 06. 2012 19:13

"Nejakým sposobom mozog vníma onen členok"

Vědecké vyjádření a´la garias (hlavně nepřiznat, že tu může fungovat nám zatím skrytá energie, že ano)
garias
..
25. 06. 2012 19:01

Liečoteľstvo mi pripadá taký šamanský prístup ku zdraviu človeka. Je to niečo, kde miesto toho aby ste vzali chorého človeka k doktorovi a zachránili ho, spravíte rituál s domnienkou, že máte nejakú energiu, ktorá pomáha.

Urobte si doma pokus.
Ľahnite si na postel a myslite veľmi ostro na ľavý členok.
Ak sa budete vážne snažiť, o chvíľu budete cítiť veľmi zvláštny pocit v ľavom členku. Akoby naň čosi tlačilo, ohrievalo ho, niečo naň vplývalo.
Ja to mám už dávno vyskúšané uvidíte sami že to funguje.
Čary, mágia? liečiteľstvo? NIE! Nejakým spôsobom mozog vníma onen členok.
Keď ku vám príde liečiteľ a zabezpečí nejakými rituálmi, aby ste podobne vnímali inú časť tela, tak budete cítiť to isté, pretože sú to procesy tela.

Vyskúšajte to na ktorúkoľvek časť tela, napríklad položte dlaň na stôl. Pozerajte na miesto medzi lakťom a zápästím (horná časť ruky) intenzívne a snažte sa uviesť nejakú silu do toho bodu.

ZARUČENE Tam ucítite nejaký teplý bod. Budete to viac cítiť. To ale nieje liečiteľstvo.
garias
...
25. 06. 2012 18:55

//Já z vlastních zkušeností vím, že takové schopnosti existují, a nepotřebuji k tomu vědeckou teorii.//

K tomuto mám isté výhrady. Ono sú to veľmi zbytočné vyhlásenia, prečo? Stačí jednoduchý príklad. Aj pán Benda VIE, že sú tu koráby s bytosťami svetla. Aj farárko VIE, že vtedy keď sa opitý zatackal a nespadol že mu to pomohol Duch svätý. Aj ja VIEM, že Pinokio ma chráni.

Liečitelia sú pochybní PRÁAAAVE kvôli tým peniazom. Liečiť neprofesionálne by malo byť na úrovni dobroty človeka, ochoty pomáhať. Ak si niekto za to dáva platiť a DOKONCA HO TO ŽIVÝ, tak tu sa jednoducho nemôže jednať o serióznosť liečiteľa.

Je to proste čistý biznis. A znovu opakujem to, čo som už asi tisíc krát povedal: "Prečo by nejaké pole vychádzajúce z rúk liečitela mali zrovna pomáhať a opravovať molekuly častí tela iného človeka? Prečo?"

Ono v celej vede sa robí výskum a potom sa aplikuje do praxe. Preto vám lieky pomôžu. U liečiteľov vidíme opačný proces. je plný sáčok liečiteľov a ich výskum nejakých energií, dokonca teórií, ešte len vzniká.

To jest - NIKTO nemá ani len potuchy ako to funguje a podstatné !!!! ČI TO VôBEC NIEKOMU POMÁHA.

Ak si všimnete svedectvá iba čítame a skutočné zážitky sú od veriacich, alebo ezoterikov.

Bez urážky, ale to sú ľudia, ktorí vidia duchov, rozprávajú sa s čertom, cítia víly, anjelov a podobne. To sú veľmi nedôveryhodné zdroje. Ak k tomu zarátam cenník liečiteľa, stovky euro, je dielo dovŕšené.

Napriek tomu, že je sám som aj počul aj čítal o liečiteľoch, neverím tomu. nevidím dôvod, prečo by nejaké pole malo niekomu pomáhať.

To je ako keby ste kričali na kocky na zemi, aby sa z nich poskladal obrázok - poznáte tie hračky, kde obraciate kocky a ono vám to robí obrázok (je to taká hračka pre deti). Ako keby ste dávali vlny vzduchu na kocky a tie ich mali správne otáčať.

Tento princíp funguje aj v praxi. Liečiteľ chce nejakým polom "poskladať kocky" molekuly buniek človeka? Prečo by sa mali skladať správne tak aby bol človek zdraví?

Toto je pre mňa niečo čo sa vymyká rozumu. Proste liečiteľstvo vysiela akúsi energiu, ktorá má uzdravovať telo? Veď všade vidíme, že polia skôr kazia bunky.
garias
Trabant
25. 06. 2012 18:46

Myslím si, že to bolo známe už na začiatku diskusie. Píše sa tu skôr o tej cene liečiteľov, o ktorej nakoniec aj ten článok je.
Dana P.
...
25. 06. 2012 18:37

a je to :o)
Tak si dávejte pozor, abyste nenaletěli
Trabant88
Reakce na diskuzi
25. 06. 2012 18:27

Vážení, koukám, že řada z vás nepochopila nebo možná nechtěla pochopit podstatu a význam tohoto článku.

To, kdo věří a nevěří v léčitelské schopnosti, je v tomto případě irelevantní. Článek se zabývá léčiteli a tudíž jeho cílová skupina jsou lidé, kteří v léčitelské schopnosti věří. Můžete zde samozřejmě sdělit svůj názor, kterým tyto schopnosti popíráte, ale tím já se zabývat nebudu. Já z vlastních zkušeností vím, že takové schopnosti existují, a nepotřebuji k tomu vědeckou teorii. To, jestli mi někdo věří či nevěří, pro mě není až tak podstatné.

Můžete si všimnout, že v článku zmiňuji mj. i skutečnost, že JSOU I TACÍ, KTEŘÍ SI PENÍZE BEROU A MUSÍ BRÁT, A JSOU SKUTEČNÝMI LÉČITELI. Samozřejmě že si uvědomuji, že i lidé opravdu se věnující léčitelství musí platit určité výdaje (a to také v článku zmiňuji, takže tyto vaše poznámky jsou iracionální). Významem tohoto článku je ale to, že znám bohužel mnoho lidí, kteří už naletěli těm, kteří se o léčitelství skutečně nezajímají, pouze ho využívají pro zisk bez sebemenšího účinku. Chtěl jsem článkem poukázat na to, aby ti, kteří chtějí alternativní medicínu vyzkoušet, neotevřeli první webovou stránku s Místrem Reiki a hned mu nepsali e-mail s domluvou schůzky. Je příhodno si zjistit veškeré informace a především věrohodné reference, než se s někým na něčem domluvíme, tak to ale funguje i v běžném životě a ne jen v léčitelství. Chtěl jsem upozornit naivnější část populace, aby si dávala pozor, s kým přichází do styku. Věřte nebo ne, i pouhý článek tohoto typu může mnoha lidem zachránit nesmyslné a zbytečné výdaje.

Neřešte tedy zde prosím to, zda léčení za pomoci energií funguje nebo ne, ale uvědomte si, že článek je spíše poučný a tudíž by neměl být předmětem dlouhých diskuzí o existenci či neexistenci skutečných Mistrů. Cílová skupina jsou lidé, kteří chtějí nebo někdy budou mít v úmyslu vyhledat takového léčitele, aby si dávali pozor a snažili se najít pečlivě opravdu toho, u koho bude evidentní (např. podle výše částky nebo přítomnosti uvedených kontaktů na někdejší klienty), že určitými schopnostmi disponuje.

Věřte mi, cílem nebylo tady vyvolat nesmyslnou diskuzi o víře v něco. Všichni víme, že takové debaty nemají konec. Cílem bylo upozornit ty, kteří věří.

Trabant88
Adanom
Gari
25. 06. 2012 18:03

Jo je lidskou prirozenosti znat tvare s kteryma diskutujes :-) ,ja tohle ale nejak neresim. :)
Face to face je ok.
(jo a Gari jsem tu teprve kratce,ne roky :D )

Facebook je svet ktery me miji, neboli ja v nem neziju. ;) (tolik ma reakce k Tve propozici za me)

garias
...
25. 06. 2012 17:54

Je proste rozdiel či si predajca dáva svoje ceny na tovar aký si zaumieni, alebo liečiteľ na svoje liečenie, ktoré má pomáhať ľuďom a kde ľudia ak sa chcú dať liečiť, proste MUSIA pristúpiť na tú cenu.

Ja len tvrdím, že čo sa týka liečiteľstva, sú vysoké ceny trochu od veci a na niečo poukazujú.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 17:38

Tak ked pracujes, tak vies potom, ze to co vies, tak sam predavas, nerobil by si to len tak. Ja moc v tomto rozdiel medzi liecitelmi nevidim. Nehovorim ani o tom, ze sa ma alebo nema mysliet na druhych, ale o tom, co zadarmo chcem ja. A to je, ze nic, pretoze viem, ze namaha nieco stoji. Ked pracujes, tak vies.

O tej pasazi s manzelmi vobec neviem o com hovoris :-))). O jakych platoch, kto machruje? No radsej to necham. Si zabludil nie?

Nerozumiem stale tomu, preco si myslis, ze by to mal ten liecitel robit zadarmo a preco si myslis, ze kazdy, kto za to berie peniaze je podvodnik. Kazdy ma nejake nadanie na nieco. Ty sem pleties solidaritu, ktora s tym, co som pisala ja aj Dana nema absolutne nic spolocne.
garias
Adanom
25. 06. 2012 17:13

xD To nie, len mi to tak napadlo. Ako mne je to vlastne jedno. Na Facebooku je tuším aj miestnosť tejto stránky. Tak aj tam môžeme písať.
Adanom
Gari ?!
25. 06. 2012 16:12

Ze Ty nam chces cist z ksichtu? ;)
Adanom
Gari v 16:03
25. 06. 2012 16:11

nazval jsi me skoro Abandonem. :D TO se sem jakoby hodi. :D
garias
Adanom
25. 06. 2012 16:08

Inak by nebolo od veci, keby sme si dali všetci aspoň fotky druhým. Píšeme tu už roky a ani neviem kto ako vypadá...
Adanom
Gari
25. 06. 2012 16:07

gratuluju :D
garias
Abandom
25. 06. 2012 16:03

26 :DD
garias
Sylvia
25. 06. 2012 16:02

Znovu si netrafila...pracujem, nedarí sa mi zle, ale nechcem sa zbytočne chváliť svojim platom. A to že mám plat a nie najmenší ešte neznamená, že nemyslím na tých ľudí, ktorí peniaze nemajú. Pretože bol som mladý, 18 ročný a viem čo je to byť bez peňazí.
prakticky ako každý morálny človek.

Vtip je v tom, že vaši páni manželovia zarobili väčšinu peňazí, stavím sa že zarábali najmenej dvakrát toľko čo vy a napriek tomu sa tu snažíte machrovať.

Rozumný človek, ktorý hlavne NEPOZNÁ ako žije druhý človek, nerozpráva ako vy. Môže sa stať, že sa znovu sekne, ako sa to stalo práve vám.

A tak isto radím ľuďom byť skromnejší a ohľaduplnejší k tým nemajetnejším, pretože toto čo ste písali, by sa mohlo niekoho kto si nevie nájsť prácu, má 3 deti a ide od výplaty po výplatu hodne dotknúť.

To že vám váš manžel zarobil všetky peniaze a vy ste prispeli len na prúd a vodu s teplom vašim platom, to z vás macherky ešte nerobí :D
Adanom
Gari
25. 06. 2012 16:02

Ty brdo ja myslela ze jsi duchodce a tobe je tricet jo? :D
garias
daiterr
25. 06. 2012 15:58

Ja len aby si sa spamätal a znova netlačil druhým iba svoj názor :)
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 15:56

"//Ale víš sám jak to je - kdo nechce něco vidět, tak to nevidí, i kdyby to měl pod nosem.//

napočítaj si už prosím ťa do tých desať :DD A nechaj môj názor mojim názorom :D"

Tvůj názor je ok, jen to házení na jednu hromadu je dost.. unavující? "o)
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 15:55

Dana prave rozmysla velmi spravne, arogancia je prave to, ked sa niekto necha zivit alebo zije na ukor ineho a este hovori, co by malo byt a nemalo byt zadarmo. Clovek, ktory nepracuje prave najmenej vie o hodnotach a to akychkolvek, pretoze ma vsetko skreslene. A ty si krasny priklad. Aspon je vidno jak je tato spolocnost krasne rozdelena. Netvorivy clovek posiela niekoho niekam, pretoze ten niekto nechce nieco zadarmo a ocenuje druhych. Keby bola Dana arogantna, tak vykrikuje, ze by malo byt zadarmo vsetko pre nu, pretoze uz si to davno opdracovalo, Ty sedis v 30 rokoch doma a poucujes, co ma hodnotu a vytahujes par doucovacich hodin zadarmo, tych urobim za tyzden desat a este chodim do prace.
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:54

"kdyby mi nebo někomu blízkému bylo na umření - vím já, co bych v zoufalství udělala?"

Ano Dano,tohle je velice nebezpecny,nebot zoufaly lide delaji zoufale veci. Je pak snadne nasednou nekomu na lep a platit za to nehorazne castky.

Pokorni lide si z toho nedelaji biznis. Muj nazor.
garias
..
25. 06. 2012 15:50

Sú ľudia, ktorí nechcú drať ľudí za každú cenu a sú takí, čo dajú cenu maximálnu, aby im to iní ešte kupovali.
garias
Adanom
25. 06. 2012 15:49

To nevysvetlíš. A nevysvetlíš to Dane preto, pretože ona to už v živote zrejme robila. Že takto dávala na niečo vysokú cenu. Preto to tak obhajuje. To je tak vidieť, akoby si mi baterkou z centimetra svietila xDDD
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:47

"zda je možné chtít po schopném léčiteli, aby mi vracel zdraví zadarmo. Pokud by se tak stalo a já ho vyhledala zřejmě bych nedokázala odejít jen tak? "

Je rozdil kdyz Ti nekdo pomaha s pokorou a nebo skrze biznis cemuz ty muzes mylne rikat ze to ma na "zivobyti".
To ze by jsi nedokazala odejit jen s dikem uz je vec dalsi.
garias
Dana
25. 06. 2012 15:47

Prepáč, ale ak mi taký človek ako ty povie že som nula, som iba rád. Dokazuje to že som zahral na správnu strunu.
Pretože človek ktorý povie "Dám cenu, keď na to nemáš, daj si odchod" to je človek zcela bez morálky. Človek, ktorý je macher dokým sám nemá niečo platiť, čo súrne potrebuje a nemá na to peniaze.
Ja chápem že tvoj manžel aj tak zarábal väčšinu peňazí a teraz tu sekáš pred mladým nejakého machra, ale to na mňa Danka neplatí :D
Dana P.
Adanom 15:32
25. 06. 2012 15:46

kdyby mi nebo někomu blízkému bylo na umření - vím já, co bych v zoufalství udělala? Nevím, jestli bych šla hledat na net - jen teoreticky si myslím, že bych se snažila spíše v okolí zjistit nějakého místního léčitele - oni opravdu jsou téměř všude, při náhodném hovoru jsem se už o mnoha tu v okolí dověděla
Dana P.
garias 15:36
25. 06. 2012 15:38

dokud tě živí rodiče a nevychoval jsi děti, tak nemáš žádné morální právo nic říkat. V takovém případě jsi zatím nula, (sorry), která má o životě jenom teoretické představy a to je sakra málo
garias
daiterr
25. 06. 2012 15:36

//Ale víš sám jak to je - kdo nechce něco vidět, tak to nevidí, i kdyby to měl pod nosem.//

napočítaj si už prosím ťa do tých desať :DD A nechaj môj názor mojim názorom :D
Dana P.
...no ale bylo
25. 06. 2012 15:36

to odbočení od tématu článku. Já nevím, zda je možné chtít po schopném léčiteli, aby mi vracel zdraví zadarmo. Pokud by se tak stalo a já ho vyhledala, zřejmě bych nedokázala odejít jen tak? Ti, kdo si dávají přemrštěné ceníky jsou mi ale taky podezřelí. Ale to je tak vše, nic o nich nevím, tak nesoudím. Trvám ale na svém, že je to svobodná vůle člověka tam jít. Možná hodně mění situace, pokud je člověku tak zle, že to vidí jako poslední možnost. To je těžké soudit, do takové situace jsem se ještě nedostala. Nevím, co cítí takový člověk
Jelitko
Daiterr
25. 06. 2012 15:36

stat nemuze platit nejake tyto lidi co ovladaji lecbu svyma schopnostima,protoze by tak prisli o velky kseft s lekama a ty by jim pak byly na nic,kdyby se lecilo bez leku...proto se tyto lidi nevyplaci podporovat i kdyz toho umi nekdy vice nez lekari.Co by pak delali se spitalama a vsim tim kolem....to by byla katastrofa pro stat.Radeji nachaji lidi trpet a umirat jiz v mladym veku.Leky se vyrabi na kseft ne na lecbu...
garias
Dana
25. 06. 2012 15:36

Ty skvele ukazuješ prečo ide tento svet do zadku. Práve tvoj egoizmus a arogancia to krásne ukázali :D

Proste ten postoj ľudí, "PLAŤTE mi veľké prachy" a čo "všetkým som už ja preskákal", pričom daný človek robil v nejakej firme len za 20 000 mesačne, hovorí presne to o čom tu píšem.

Práve tá veta "Dal som vysokú cenu. Ak nechceš neplať"...práve táto veta nás posúva na okraj svetovej krízy peňazí, bankových machinácií, okrádaniu ľudí štátom, vysokých daní apod. Práve pre vetu "Však ak sa ti nepáči, ži pod mostom" :DD

Myslím si, že si Dana preskákala málo, keď ti takýto základ života chýba...to je st vážiť si peniaze a poctivú prácu.
A hlavne, vážiť si ľudí. Pretože vetu "Dám cenu vysokú, ak nemáš na to neplať"..to je veta bánk, najväčších monopolov, najdravejších - imperialistov kapitalistov. Ľudí, čo okrádajú národy - napríklad EUROVALOM, kde sa obyčajní ľudia skladajú na to, aby boli zaplatené dlžoby súkromným bankám v Grécku. Ibaže naše deti to budú splácať 50 rokov.

ALE !!! Keď sa ti nepáči, choď spať pod most. :DD

Aké krásne kapitalistické :D

daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 15:34

Sám jsi to to napsal:

"Môžu existovať ľudia, ktorí majú skutočne dar liečiť. Netvrdím že nie sú."

a naproti tomu:

"Veľmi sa obávam, že liečiteľstvo je iba náboženstvo, v ktoré najviac veria akože tí "praví liečitelia"

To je ten problém - hážeš pořád všecko do jednoho pytle. Tvůj názor na nedůvěru k takovým věcem chápu a je na místě, ale to házení na jednu hromadu může být hodně zavádějící.

Případy vyléčených jsou a je jich spousta. Ale víš sám jak to je - kdo nechce něco vidět, tak to nevidí, i kdyby to měl pod nosem. To nemyslím teď na tebe, ale spíš směrem k vědě a podobně. Jsou lidé, kterým se takové věci nehodí už jenom z principu a tak je zametou pod koberec..

S energií se prostě pracuje. Ale na jakém principu a proč to funguje - to jsou zatím jen dohady. Proto jedna strana to bere jako dar shůry a druhá jako šarlatánství. Jenže může být všechno úplně jinak a jen díky své nevyspělosti v některých odvětvích bádání to bude ještě trvat, než se leccos objasní.
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:32

No a ja se naopak ptala Tebe z jineho pohledu na vec,jestli by jsi zaplatila takovehle castky jake nekteri pozadujou.
Dana P.
Adanom
25. 06. 2012 15:28

právě proto jsem se taky gariase ptala zda se živí sám, jestli má o tom už ponětí :o) byla to jen zvědavost, která mi měla pomoct zdůvodnit některé jeho postoje
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:26

Super ;) ,pak verim ze chapes. :)
Dana P.
Adanom
25. 06. 2012 15:23

já mám hlavně páru o životě, když není permanentně peněz dost, ačkoliv jsem pracovala. V podstatě všechno zlé je ale k něčemu dobré, neboť mým klukům to rozhodně neublížilo a neznemožnilo vyrůst ve schopné a odpovědné lidi. Podle obecných kritérií jsou dobří, vystudovali, mají práci, neměli nikdy potíže se zákonem, na rozdíl ode mne ani žádný nekouří... :o)
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:21

:D proc Dano,mohla by jsi preci zametat chodniky a tim se zivit.
Je zivit se a zivit se.
Adanom
Gari
25. 06. 2012 15:19

No ja bych "ji dala" 200 eur. :-) toooo urcite. :-)
Dana P.
garias
25. 06. 2012 15:19

doučovat někoho a vydělávat si na živobytí - to jsou dvě odlišné věci. První je favour a druhé nutnost. Leda bys chtěl dobrovolně žít pod mostem a žebrat...
garias
...
25. 06. 2012 15:15

//To je OK? A je fakt, že kdokoliv si může na net vyložit ceník - ty tam jít nemusíš. Je to vždy jen tvoje volba. Tak na co nadáváš?//

Veď ani ty nemusíš chodiť ku kaderníčke. Ale keby ti dala 200 euro za zafarbenie vlasov, už by ti to vadilo :D ALE! Nemusíš tam na budúce ísť :D
Tak aj prúd. Štát ti dá takú cenu, že ti príde zle ztoho, ALE! ty si môžeš odpojiť elektriku. :D

Akože takéto primitívne myslenie mi príde fakt že mimo života. A že kto tu nepozná ceny a kto pracuje nepracuje.
Adanom
Dana
25. 06. 2012 15:13

" Máš vůbec páru o penězích, dokud si je nezarobíš? "

Danus to je pozoru hodna otazka.

Jestli Ty mas paru o penezich a i paru o zivote bez penez pak i Ty zrejme muzes chapat ze 100 eur a 1000 eur je hodne a to i pro toho kdo penize vydelava tak pro toho kdo je nema.

garias
...
25. 06. 2012 15:13

Doučoval som asi 30 ľudí za život z matematiky a zadarmo. Väčšinou príbuzných priateľov. Jednalo sa o pár hodín a necítil som žeby som mal byť natoľko sebcom, aby som od nich pýtal 5 euro na hodinu.
Niektorí berú až 7-10 euro na hodinu.
Nehovoriac o cudzích jazykoch. Pokiaľ ide o nejakých iných ľudí OK, ale dať takú cenu známym, to je trocha moc. S tým som sa fakt stretol.

Môj názor je taký, že tak ako sú dobrí a zlí ľudia doktori, tak sú aj dobrí a zlí liečitelia. Avšak liečitelia majú ten problém, že doktori sú legálny overený odbor.
Aj tam dochádza ku zlým dávkam liekom, zavineným smrtiam a pod. Ale keď porovnáme koľko prípadov rieši medicína a koľko krát zlyhá A koľko rieši liečiteľstvo a aký má liečiteľstvo pomer neúspechov, tak jednoznačne vyhráva medicína.

Inými slovami liečiteľstvo je extrémne pochybné. Môžu existovať ľudia, ktorí majú skutočne dar liečiť. Netvrdím že nie sú. Ale človek ktorý akože chce pomáhať ľuďom a vypýta si od nich 100 euro na hodinu mi príde skôr na biznismana, ako preferovateľa učenia Ježišovho.
Dana P.
garias 11:32, 12:27
25. 06. 2012 14:48

pověz mi čím se živíš? Tvrdíš, že studuješ (nevím, nechci být slepý veriaci) a jestli je to pravda, kdo tě živí? Rodiče? Kolik svých potřeb si hradíš sám? Máš vůbec páru o penězích, dokud si je nezarobíš? To je vyloučené. Ale přesně víš, co ti kdo má dát zadarmo a jak bylo řečeno, neslyšeli jsme, že bys ty dával či byl ochotný dávat zadarmo. A ještě třebas po náročné práci... Co doktoři? Tam už bereš, že mají být placeni, když jde o službu lidem? Neměli by i ti dávat zadarmo? A to mnozí mají jen diplom a jsou takoví neumětelové, že i lidi k nim chodí neradi a se strachem. Předepisují léky, které na jednu stranu jeden symptom léčí (ve skutečnosti neléčí, ale potlačí) a další orgány poškozují. To je OK? A je fakt, že kdokoliv si může na net vyložit ceník - ty tam jít nemusíš. Je to vždy jen tvoje volba. Tak na co nadáváš?
Adanom
Koules
25. 06. 2012 14:40

Gari ti vsak do pytle nehodi podle mne lecitele kteri nezadaji penize s temi kteri zadaji penize. ( a mluvi tu o dost vysokych castkach)
koules
...
25. 06. 2012 14:35

Ale hází. Podle Gariase je každý léčitel, který si za úkon bere peníze, podezřelý. Což je blbost.

Adanom
.
25. 06. 2012 14:25

"Ale liečiteľ, ktorý chce seriózne pomáhať ľuďom a využíva svoju nekonečnú liečiteľskú energiu je dosť podozrivý, ak si za LIEČENIE pýta peniaze."

Vzdyt Gari je do jednoho pytle podle mne nehazi.
koules
...
25. 06. 2012 14:08

Tak jako všechny vědce nemůžeš házet do jednoho pytle, neboť mezi nimi mohou být podvodníci, tak nemůžeš házet do jednoho pytle léčitele. Gariasi, máš hrozně jednoduchý pohled na věc...
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 14:07

"To sa nedá vyvrátiť, tak ako mi nikto nikdy nevyvráti že Janko Hraško včera obedoval na Marse s krásnou Eninaki z planéty X."

To je to tvoje "bum-ta-ra-ta-bum..", že? "o))

podívej, cos psal tady:

"Tiež nevylučujem nejakú liečivú schopnosť ľudí."

"Podobne by to skončilo s liečiteľmi. Majú úžasný dar a oni ho zneužívajú na zarábanie peňazí, ako nejakí biznismani. :D"

"Je tomu naozaj tak. Ak je daný človek skutočným liečiteľom a vie že ľuďom pomáha, chce im pomáhať, má ztoho radosť, potom sú peniaze na inom mieste než prvom. Dokáže si ich zarobiť poctivou prácou a nezneužíva chorobu ľudí na svoje živobytie.
Áno treba skutočne rozlišovať medzi nimi, pretože dnes sa seriózny človek ťažko hľadá."

"Môj otec mi vravel, že keď u nich v dedine bol liečiteľ - Starý Tekov (môžem aj meno zistiť, určite si bude pamätať) a to bol človek ktorý normálne pracoval, chodil do roboty a bol v dedine známy liečiteľstvom. A liečil ZADARMO!"

"A tí traja, sestra otec a švagriná otca, škodili ľuďom a boli skutočne zlými ako to liečiteľ z nich vycítil)."


Takže na jednu stranu to úplně nevylučuješ, ale hned na druhou stranu jsou všichni šarlatáni a zapojíš do toho Hraška s Marsem dohromady.. To ti přijde objektivní??
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 13:56

"http://tichemiesto.wordpress.com/liecitel-javgo/

Odstraňuje duchov z príbytkov 100euro :DD
lieči Ježišovým a Anjelským svetlom 10 euro.

Teraz mi povedz čo má veda vyvracať? ježišove svetlo, alebo duchov v príbytku za 100 euro?"

Tak snad se věda zabývá opravdu rozumnými lidmi ne? To je jak kdybys řekl, že v "Blesku psali o tom a tom a.." díky tomu hned odsoudil všechny noviny na světě, jako brak.. Buď také trochu soudný. V každém odvětví máš ty dobré a ty, kteří se chtějí svézt. Co se týké té tvojí stavařiny, tak tam ani nemluvím.. A přesto nebudu přece tvrdit, že "stavařina je k ničemu.." jen proto, že se najde pár ****ů, co znevažují dílo těch opravdu poctivých.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 13:52

"Prečo by niečo robila? Stačí si pozrieť cenník liečiteľov :DD"

To je přesně ono - i kdyby bylo dobrých lidí dost, tak stačí pár dacanů, které ty uvidíš a už podle nich bereš všechny. A pak se sám divíš, že na světě je tolik zla a bordelu.. Jestli tak postupuje i věda, tak je to teda dílo..
garias
..
25. 06. 2012 13:44

To sa nedá vyvrátiť, tak ako mi nikto nikdy nevyvráti že Janko Hraško včera obedoval na Marse s krásnou Eninaki z planéty X.
garias
:D
25. 06. 2012 13:43

http://tichemiesto.wordpress.com/liecitel-javgo/

Odstraňuje duchov z príbytkov 100euro :DD
lieči Ježišovým a Anjelským svetlom 10 euro.

Teraz mi povedz čo má veda vyvracať? ježišove svetlo, alebo duchov v príbytku za 100 euro?
garias
daiterr
25. 06. 2012 13:41

Prečo by niečo robila? Stačí si pozrieť cenník liečiteľov :DD
Adanom
Gari
25. 06. 2012 13:03

Sama jsem techto efektu vyuzila u sebe pokud to slo a stejne tak to lze pouzit jako sugesci na druheho. ;)
Adanom
Dait
25. 06. 2012 13:01

Nejspis prave takhle to Gari i myslel. :-) ( s tim placebo )
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 12:58

Placebo efekt - pracuje podle mě na podobném principu, jako léčitelství. Zase člověk používá energii, ale tentokrát ke svému uzdravení. "Placebo efekt" opravdu funguje. Jak moc, záleží jen na podvědomých dovednostech "sebeléčitele"..
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 12:55

"No ja viem jedno, že veda chce prísť na všetko čo ľudstvu pomôže. A to že sa nezaujíma o liečiteľstvo, zrejme na to má dôvod."

jediným důvodem je, že zatím na to nemá poznatky. Takže co udělá? Samozřejmě, že to vyhlásí za šarlatánství.. Jenomže to si věda fakt moc nepomohla. než by přiznala, že je krátkozraká a nedohlédne dál, než na špičku nosu, tak radši pošpiní zkoumaný objekt zájmu..

Viděl jsm zrovna nedávnodokument a tam bylo vysvětlováno, že například lidské oko vidí opravdu jen maličkou část reality okolo sebe. A byl tam názorný příklad - klávesnice z piána. Z této klaviatury obrazně řečeno lidské oko obsáhne jednu oktávu a ten zbytek klaviatury prostě nevidí.. Jenže to není všechno - ta klaviatura je tak dlouhá, že by překonala odhadem vzdálenost ke slunci. A teď si vem, že lidské oko z ní vidí jen těch sedm kláves a víc nic..

Na základě tohoto je pak jisté, že věda je silně.. velice silně krátkozraká na to, aby si mohla dovolit špinit něco, co sama neumí vysvětlit. Tu krátkozrakost nemyslím jako nadávku, ale dle zmíněného příkladu s "klaviaturou" jako fakt.

Věda, pokud chce někoho osočit, má nejprve dokázat, že to opravdu šarlatánství je! Jenže ona neudělá ani to..
garias
Adanom
25. 06. 2012 12:42

Možno to liečiteľstvo nebude iné ako Placebo efekt. Proste človek čo má pocit že ho liečia, sa už sám lieči. Pozitívna myseľ je polovica zdravia sa hovorí.
Adanom
...
25. 06. 2012 12:40

Nakonec je to vzdy clovek sam kdo si pomohl. Nekdo jiny (napriklad zde zminovany lecitel {ten pokorny})jej pouze navede ke sve vlstni schopnosti.

Se me libilo jak Gari zminoval prikladani rukou na bolave misto. To je v nas samotnych,my si to akurat potrebujeme uvedomit.
Sylvia
:-)
25. 06. 2012 12:39

No a za to by som si vypytala poplatok od toho liecitla za sluzbu, ze vdaka mne zarobil :-))).
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:37

:-))) teraz ma napadlo s tym Tvojim prikladom ja 150.- EUR/hodina - neviem nic, on 0/hodina = dobry leicitel, to by som mu len urobila dobru sluzbu, nie? Ja ako podvodnik, co chce peniaze....kam by si siel Ty, urcite nie za mnou. :-))).
garias
..
25. 06. 2012 12:33

Veľmi sa obávam, že liečiteľstvo je iba náboženstvo, v ktoré najviac veria akože tí "praví liečitelia".
A príbehy nemáme nijako overené. A tie čo overené budú, tak nevieme či naozaj pomohol liečiteľ, alebo niečo iné.
je tu veľa nejasností a to je asi dôvod, prečo to veda akosi ignoruje.
garias
daiterr
25. 06. 2012 12:31

No ja viem jedno, že veda chce prísť na všetko čo ľudstvu pomôže. A to že sa nezaujíma o liečiteľstvo, zrejme na to má dôvod. Takto nejako to vidím ja.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:31

To, ze niekto nema peniaze ho neomluva. Sice hovoris, ze by sa za vsetko nemuselo platit, ale nehovoris nic, ze sam by si daval. A s tym ja problem nemam....nikdy si nencham viac, nez potrebujem...a to, co mam je len odmena za pracu Garias nic viac. Ale mnoho Slovakov rozmysla jak Ty, preto tam je to, co tam je.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 12:30

"Ono veda nevylučuje liečiteľstvo, len nevieme určiť ktorí to sú, ktorí by ľuďom neublížili."

jo.. bohužel je to tak - já měl štěstí, že jsem narazil na ty velice dobré, ale ostatní lidi už takové štěstí nemívají.. A to je velice smutné.

Ovšem zas na druhou stranu věda nemůže označit šmahem všechny za šarlatány a už vůbec ne oprávněně, protože tím uškodí těm, kteří opravdu něco umí. Spíše by se měla snažit přijít na to, JAK je možné, že to funguje a na jakém principu.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 12:27

Môj názor bol vždy taký, že ľudia by nemali za všetko platiť.

Ty možno potrebuješ zažiť život bez peňazí, aby ti došlo ako ľudia, a to mnohí!!!!, bez peňazí naozaj aj žijú.

Proste niektorí ľudia nechápu takéto elementárne veci zo života, pokým im školu nedá sám život.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:26

Rozdiel je v tom, ze jednak ja by som nikdy nepodvadzala, nehrala liecitelku, to je len Tvoj obvykly vyplod fantazie. Ja nemam zaludok na podvody, ja len nemam rada smejdov, co chcu vsetko zadarmo a myslia si, ze je to automaticke. Ja proste nekradnem, ja dokonca ani nestahujem z netu hudobne albumy, ked nieco chcem, tak si to kupim. Ked na to nemam, tak si to nekupim a vydrzim bez toho, Ty na nieco nemas a chces to aj tak...o tom som zas presvedcena ja....to Ti zostalo z tej krestanskej skoly este :-).
garias
koules
25. 06. 2012 12:25

Presne tak. To je známka skutočne dobrého človeka. Ak si pýta nejaké peniaze na isté náklady, ktoré proste musí mať, je to ok. Ale ak si liečiteľ pýta 100 euro na hodinu, je to viac ako podozrivé.
garias
daiter
25. 06. 2012 12:23

Nejde, pretože liečitelia sú vedou považovaní za šarlatánov. A podľa mňa oprávnene. Pretože aj keby niekto pomáhal, jednoducho nieje spôsob ako odlíšiť tých dobrých pravých, od tých podvodníkov. Ono veda nevylučuje liečiteľstvo, len nevieme určiť ktorí to sú, ktorí by ľuďom neublížili.
Adanom
koules
25. 06. 2012 12:23

Ano a to je ta nejvyssi pokora srdce.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 12:22

Lenže to sa rozkrikne len ako strašidlá v Sherrwoodskom lese. Mnohí počujú, ale skoro každý neverí.
daiterr
-
25. 06. 2012 12:22

Myslím, že nejlepší systém by byl, kdyby ti, co opravdu lidem dokážou pomáhat a prokázali to už mnohokrát, tak kdyby tito dostávali od státu pravidelnou rentu a mohli se tím pádem léčitelství věnovat naplno.

Jenomže zatím to, bohužel, nejde..
garias
Sylvia
25. 06. 2012 12:21

Ja som o tebe Sylvia presvedčený, že kyb si sa ty hrala na liečiteľku :D dáš cenu 150 euro na hodinu a stále opakuješ vetu "Kto chce nech zaplatí" :DD Vravela by si vlastne to čo píšeš teraz tu. A ten liečiteľ sused, čo naozaj pomáha ale zadarmo, ten by bol pre teba chudák, blázon :DD Lebo nezarába peniaze za liečenie, ale ešte sa trápi na stavbe 6 hodín denne :D

Ber to len ako príklad. Opačne je to cenné, hodnotné a ľudské.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:19

No ked sa rozkrikne, ze je dobry, tak by si sa divil, kolko ludi by tam stalo, no ono by to bolo skoro jak na tu chemoterapiu :-), pretoze ludi s rakovinou je plno a ked by vedeli, ze je dobry, tak si za nim docestuju aj desiatky km. Ale urcite su aj taky, co nerobia nic, nemaju zakaznikov, a taky potom stoji tu 1000/hodinu. To je samozrejme absurdne. Lenze niekedy su ludia zas tak zuvali, ze im nikto nedokaze pomoct, ze to proste daju.
Adanom
Gari
25. 06. 2012 12:19

Jestli ti dobre rozumim,snazis se tim co pises proste jen rict,ze ten kdo si za sve schopnosti necha platit nehorazne sumy je prd a vorech jen ne skutecny clovek s pokjorou v srdci.
garias
..
25. 06. 2012 12:18

Ono tí liečitelia šarlatáni majú asi preto také vysoké ceny, že za nimi chodí práve málo ľudí. Keby chodilo viacej, tak znížia ceny, lebo sa šíri jeho Věhlas česky a viac pacientov naberie.
garias
Sylvia
25. 06. 2012 12:17

To už zasa ty nevieš koľko času na to potrebuje. Čistá tvoja špekulácia. Za liečiteľom tam kde žil otec chodili ľudia raz za čas. Človek nieje permanentne chorý. A ten čo je, ten aj tak ide za liečiteľom len v určité časy. Nie ako na chemoterapiu :DD
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:13

Dobre, ale to su vynimky, ktore ten liecitel urobi, pokial je to rovny clovek, ale aj tak nebude robit zadarmo to celkovo, aj keby bol neviem aky charakter. Proste to nejde, pokial sa clovek buder rozhodovat pomahat naplno a vyuzit dar, tak tomu bude musiet venovat cely pracovny cas, pokial to bude mat okrajovu vec, v case volna...prosim.

Inak ked si cital Cayeceho, tak on tieto vizie robil zadarmo, ked si pamatas a na to aj zomrel, na vycerpanie, pretoze normalne pracoval a potom sa stale venoval tomuto. Ked je liecitel dobry, tak nech zarobi, ale je pravda, ze sa hovori, pokial by to zneuzival az moc na komercne ucely, tak by o ten dar prisiel, takze oni musia vediet, kam az mozu zajst, teda ti pravi liecitelia.
koules
pokracovani
25. 06. 2012 12:13

Na druhou stranu znam lecitelku, ktera pomaha vsem, kteri se na ni obrati. Ma neuveritelne schopnosti. Tato pani si nikdy za praci s energii nenechala zaplatit a to z duvodu, ze vnima sve schopnosti jako dar ktery dostala od Stvoritele a citi, ze kdyby za to brala penize, prisla by o nej....
garias
Sylvia
25. 06. 2012 12:07

Tu sa bavíme o inom. Bavíme sa o tom, že obyčajný človek čo má ledva na chleba nemôže ísť k tvojmu liečiteľovi, pretože jednoducho nemá nazvyš 5 euro.
Ty a niektorí tu možno máte 5 euro, ale sú ľudia ktorí si nemôžu dovoliť ani 5 euro len tak dať nejakému liečiteľovi. A tí sa teda ísť liečiť nemôžu.

Ak som skutočný liečiteľ, tak sa snažím pomôcť všetkým ľuďom. Ale to sa s peniazmi nedá.
garias
...
25. 06. 2012 12:04

Môj otec mi vravel, že keď u nich v dedine bol liečiteľ...zabudol som tam dopísať niečo :D

Chcel som to, že keď tam bol liečiteľ, boli za ním otcova sestra a bratova manželka a liečiteľ im povedal: "Vás nemôžem liečiť, pretože ste zlí ľudia a už nikdy lepší nebudete".
Bol tam aj otcov otec (dedo) aby ho liečil a jemu povedal: "Choďte domov, nemôžem vás liečiť. Nie ste dobrý človek". Bolo to nedávno po tom čo liečiteľ prišiel do dediny. Nepoznali sa teda moc. Takto mi to otec hovoril ako malému.
Ešte mi popisoval ako sa jeho sestra a otec strašne divili, že čo IM liečiteľ povedal...vraj ich nemôže liečiť, že sú zlí ľudia.

Poznámka (Môj dedo pil, bil ženu aj deti, môj otec s matkou a súrodencami behali po ulici. Jeho sestra mu skoro vždy ubližovala, ohovárala môjho otca. Keď sa oženil, ohovárala moju matku a šírila lži, po ktorých všetci v dedine pozerali na moju matku ako na šlapku. Keď sme boli maličkí so sestrou, otcova matka, babka, nám na návšteve nedala ani jesť. Mali sme ja 3 a sestra 6 rokov. Keď sme prišli na návštevu, iba nás urážali, nám nedali ani korunku, ale bratrancovi a sesternici až 15 korún apod. A tí traja, sestra otec a švagriná otca, škodili ľuďom a boli skutočne zlými ako to liečiteľ z nich vycítil).
koules
Garias
25. 06. 2012 12:04

Tva uvaha je trochu zvlastni, Gariasi. Co vyrabeji herci, zpevaci, muzikanti, sportovci atd... Jak skutecne pomahaji spolecnosti? A tito lide si berou daleko vetsi penize nez lecitele...

Nemam nic proti tomu, kdyz si lecitel vezme za svou pomoc ODPOVIDAJICI odmenu. Stoji ho to cas, energii. Mnohdy lide zaplati u doktoru za leky daleko vice a ty jim nepomuzou.

P.S. Gariasi, znam lidi, kteri pracuji s bytostmi, ktere ty tak vehementne odmitas. Prosim, mas na to pravo. Nicmene, ne vsechny bytosti mezi nama jsou pozitivni. Garantuju ti, ze kdybys mel najednou schopnosti jako oni,nebyl bys na to pripraven a najednou je zacal videt, ze by si se strachy podelal a prosil bych tam nahore, aby ti ty schopnosti byly odebrany. Mluvim ted o opravdovych lecitelich, jimz je dana schopnost jasnozrivosti a vnimani energie, ne o sarlatanech v clanku.
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 12:03

No o podvodnikov alebo nepodvodnikov ani tak nejde, ale o to, ze Ty jak osoba to nemozes chciet zadarmo, ked chces, aby Ta liecil ludovy liecitel a ides za nim, tak musis pristupit na jeho podmienky, ked si pomyslis, ze je podvodnik, tak tam nepojdes. Ked si pomyslis, ze je nefer, lebo chce zaplatit, na to mas pravo, ale chciet sluzbu po niekom bezplatnu, pretoze on ma nejaky dar, to neni Tvoja vec. Aj tak mas stale na vyber. Za tisicku na hodinu tam nepojdem, jedine, ze by mi liecitela niekto doveryhodny doporucil, inak nie. Ale stale by som netlacila na to, aby to robili tito ludia zadarmo. Z akeho dovodu? Ja by som sa skor hanbila zobrat zadarmo tu sluzbu, tak jak sa hanbim, ked urobim len favour kamaratovi, zobrat peniaze, lenze to nerobim cely den 8 hodin.
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 11:59

znám z osobní zkušenosti ten první případ.

Ovšem všechno je super jen do chvíle, kdy máš najednou u dveří denně několik desítek lidí, kteří trpí a ty bys jim rád pomohl, ale KDY, když chodíš do práce? To je potom pořádné dilema.. I ten léčitel musí jíst a platit účty..

Ideální je, když je dotyčný už v důchodě. To je pak něco jiného a ty dary, co mu lidi nechávají, má na přilepšenou.

Takže každá mince má dvě strany..
garias
daiterr
25. 06. 2012 11:57

Je tomu naozaj tak. Ak je daný človek skutočným liečiteľom a vie že ľuďom pomáha, chce im pomáhať, má ztoho radosť, potom sú peniaze na inom mieste než prvom. Dokáže si ich zarobiť poctivou prácou a nezneužíva chorobu ľudí na svoje živobytie.
Áno treba skutočne rozlišovať medzi nimi, pretože dnes sa seriózny človek ťažko hľadá.
garias
...
25. 06. 2012 11:53

Môj otec mi vravel, že keď u nich v dedine bol liečiteľ - Starý Tekov (môžem aj meno zistiť, určite si bude pamätať) a to bol človek ktorý normálne pracoval, chodil do roboty a bol v dedine známy liečiteľstvom. A liečil ZADARMO!
Ono to je podľa mňa veľmi vznešené, keď za vami príde človek s pomocou a vy mu poviete "nemusíš nič platiť, rád som ti pomohol"...a na druhú stranu považujem za nechutné všade platiť. Dokonca aj pri liečení zdravia "50 euro so prosím".
Akože ten prvý prípad mi príde skutočne liečiteľský. Prípad skutočne dobrého človeka, liečiteľa, ktorý lieči aby boli ľudia zdraví. A má aj na to si zarobiť inak poctivou prácou. Takého človeka ja obdivujem.

Niečo podobné je s kňazmi. Kňaz sa tvári dobručkým, ale necháva sa živiť štátom ako nejaký sociálko. Keby boli kňazi normálni pracujúci, čo vykonávajú kňažstvo ako vedľajší koníček ZADARMO, to by už niečo znamenalo.

Znamenalo by to, že im nejde o peniaze, ale o skutočné božie posolstvo. Pretože človek ak pre vás urobí niečo bez odmeny, tak to znamená že vám chcel skutočne pomôcť. My priatelia sme si takto celý život pomáhali. Nikdy som od nikoho peniaze nepýtal. Dokonca som sa hanbil keď mi kamarát ponúkal peniaze. Akoby som neviem prečo mu pomáhal.

Myslím si, že seriózny človek má svoju serióznu prácu a pomáhať ľuďom vykonáva preto, aby pomáhal a nie aby mal o jeden pár topánok doma viac. Toto je pre mňa skutočná ľudská hodnota.

A nie som bez peňazí. Ja len odmietam aby obyčajní ľudia za všetko platili. Už aj tak platíme za všeličomožné a zdravie je jedno z tých škaredo zneužívaných vecí, kde ľudí nútia platiť. Pretože za vodu potraviny a zdravie zaplatí proste každý.
"Tak prečo to nevyužiť, že?".
daiterr
Gariasi
25. 06. 2012 11:47

"Uvažujte priatelia. Keby len jediný Mistr mal dar liečenia, už to bolo predmetom výskumu a možnosti pomôcť všetkým ľuďom sveta. :D Sú to výmyselníci."

Pokud myslíš takové ty "medializované mistry" - tak to máš recht - ti se vážně dokážou hlavně postarat o svůj blahobyt.

Pokud ale máš na mysli někoho, kdo fakt umí - tak tady se mýlíš. Nejenom, že výzkumy proběhly, ale i s dobrým výsledkem. Jenomže věda neví, JAK k tomu dochází a tím pádem k tomu ani nemůže přijmout žádné stanovisko, nebo "přidělit" nějakou teorii. Už jenom z tohoto důvodu jsou takoví opravdoví "uzdravovači" de facto předem odepsaní co se týká nějakého veřejného uzdravování v pravém slova smyslu. Navíc tady máš mocné lobby, které si svůj píseček dobře hlídá. Takových už bylo, co měli dobrý nápad prospěšný lidem a jak špatně dopadli..

Faktem je, že kvalitní léčitel nepotřebuje "veřejné seance", bohatě mu stačí vlastní praxe "lidového léčitele" a navíc - takový člověk bývá skromný. Když se takového léčitele zeptáte, "kde k té síle přišel", tak odpoví, že "to není jeho, že to dostal darem shůry a že mu nepřísluší si za to brát odměnu." Samozřejmě, že člověk rád něco zaplatí, hlavně když cítí úlevu. To je přece jasné.

Takže je opravdu nutné rozlišovat. Nenechat se okecat kdejakým rádoby šarlatánem, ale na druhou stranu - nervat zase všechny do jednoho pytle.

To léčení opravdu funguje. Je to práce s energií. Nic víc. A jak říká kolegyně níže - máme tu možnost všichni, jen s tím neumíme zacházet.

"Ale žeby niekto niekoho učil liečiť cez nejaké sily, energie a pod? A ešte si za to pýtal peniaze? To je smiešne predsa."

jako obvykle přehlížíš fakta a osobní zkušenosti lidí - naučit se to dá, je známo, že i výsledky jsou. Ovšem není to hned. Přesně jak píše autor článku. A navíc - jde se dost tvrdě po penězích a to se mi osobně nelíbí. Něco jiného by bylo, kdyby dotyční "učitelé" nechali výši platby na svých žácích, kteří by je jistě ocenili, kdyby zjistili sami, že to, co je bylo naučeno - funguje..

Samozřejmě, že nic není zadarmo. Ale i tady platí zákonitost - ti, co opravdu tyto schopnosti mají, si většinou materiálně přijdou na své i jinak, než takovýmto způsobem..
Sylvia
Garias
25. 06. 2012 11:44

Zas je len vidno, ze si zijes vo svojom provincnom svete a nemas sajnu jednak co to obnasa a za druhe Ty mi prides ten socialny typek, ktory si mysli, ze vsetko ma byt zadarmo.

Pokial sa niekto rozhodne to robit zadarmo, tak evidentne nepotrebuje peniaze, lenze ono ho to stoji energiu, musi to niekde robit, potrebuje priestory, platit najomne a pokial ten clovek bude jak Ty hovoris "pomahat" 8 hodin denne, tak na inu pracu jednoducho nebude mat cas ani energiu. Ty mozno k zivotu nic nepotrebujes, sedis doma za jednym PC, mozno chodis v jednych handrach, neplatis poplatky. Ja to nepovazujem za zneuzivanie, pretoze ludia si mozu vybrat, ci k nemu pojdu a ked k nemu nepojdu, tak ten chlap nic nezarobi. Pokial bude podvodnik, tak skor, ci neskor sa na to pride a zarobi si mozno par tisicoviek, ale rozhodne nie miliony. Takze ja, ked tam pojdem, tak si budem trieskat sama hlavu, ze som zaplatila lebo som hlupa, alebo tam pojdem znova. Nechapem ale tu Tvoju pointu, ze zadarmo.

Je to to iste, jak keby hudobnik s talentom mal predavat CDcka zadarmo len preto, ze ma talent, tak by mal obstastnovat vsetkych, ktori chcu pocuvat jeho hudbu len tak, ze? Tak si to mmyslel?
garias
...
25. 06. 2012 11:37

Uvedomme si, že sa tu bavíme a skutočnej pomoci? O skutočnom pocite pomáhať ľuďom. To je niečo veľmi vznešené, ktoré ani nepomyslí na peniaze.
Na peniaze pomyslíte vtedy, keď na to liečenie potrebuje e nejaké predmety, lieky a pod, ktoré si neviete inak zadovážiť, resp nemáte na to dosť svojich prostriedkov.

Ale liečiteľ, ktorý chce seriózne pomáhať ľuďom a využíva svoju nekonečnú liečiteľskú energiu je dosť podozrivý, ak si za LIEČENIE pýta peniaze.
garias
..
25. 06. 2012 11:35

SKUTOČNÝ liečiteľ, ktorý reálne pomáha, má reálny pocit, že chce človeku pomôcť. A ak používa svoju nekonečnú energiu a má záujem naozaj pomáhať živým tvorom, takýto človek predsa nemôže chcieť nejaké peniaze. TO JE NONSENS!!!!

To je ako keby ste si pýtali od dieťaťa 50 korún za to že mu odpoviete na otázku, aký čaj si dať keď má chrípku.
garias
Dana P.
25. 06. 2012 11:32

Zo skutočnej práce kde niečo vyrábam. Kde vyrábam reálne hodnoty pre spoločnosť. Pomoc ľuďom je u mňa koníčkom - chcieť pomáhať pre ich zdravie, nie pre obohacovanie sa prašulami.
Ale ak to má niekto ako živnosť a pýta si za hodinu 100 euro o čom sme tu už písali v tej 1000príspevkovej diskusii, tak je viac než evidentné, že sa nejedná o serióznu chuť ľuďom pomáhať.

Predsa ak pomáhaš ľuďom, nerobíš to pre 10 euro na hodinu, nie? A nikto nepotrebuje na svoje náklady také peniaze ako títo takzvaní liečitelia. Už 10 euro na hodinu od zákazníka je priveľa. Je to zdieranie a zneužívanie ich dôvery.

Pri tomto podobnom sa pýtal Ján Kraus Pána Bendu pri istej diskusii o jeho Vesmírnych lidech. Otázky mu dával nejako takto:

...O týchto bytostiach svetla ste napísali aj knihy však pán Benda?
-Áno. Ľudia si ich môžu pozrieť na stránke o bytostiach svetla.
...Ale oni sú tam trochu spoplatnené že?
-Áno, ľudia za ne zaplatia symbolickú cenu 150 korun českých.
...Čím sa živíte pán Benda?
-Som dlhodobo nezamestnaný.
...Takže sa živíte predajom svojich kníh o Aštarovi Šeranovi?
-Ehm, vlastne áno. Pán Aštar, veliteľ flotily, mi umožnil si takto privyrobiť pár korún.

A na to mu Kraus:
...Nemyslíte, že je divné zarábať na takomto dôležitom posolstve mimozemšťanov?

Pán Benda neodpovedal, iba sa prihlúplo usmieval.


Podobne by to skončilo s liečiteľmi. Majú úžasný dar a oni ho zneužívajú na zarábanie peňazí, ako nejakí biznismani. :D

Mne to pripadá strašne úbohé a zcela jasné že ide len o podvod.
Dana P.
garias
25. 06. 2012 10:18

to je dobře (a jistý pokrok), že nevylučuješ léčivé schopnosti lidí. Protože existují, o tom není pochyb. Máme je všichni, ale si nejsme toho vědomi. A jsou lidé, kteří je mají rozvinuté, říkáme, že zázračně, to je vše. Všimla jsem si, že často akcentuješ peníze jako něco špatného. Proč? Je to odměna za práci jako u keždé jiné. Představ si sám sebe, že máš schopnosti, díky kterým za tebou chodí davy lidí a ty jim pomáháš. Několik hodin denně anebo kdykoliv takový člověk přijde a vyruší tě z tvé soukromé činnosti. Tebe to stojí fyzické a psychické úsilí, vyčerpává tě to, ale přesto to rád děláš, chceš svůj dar předávat a pomáhat. Budeš to dělat zdarma? Jsou to lidé, které neznáš a věnuješ jim svou schopnost a léčíš. Dělal bys to bez odměny? Opravdu? Z čeho bys teda žil?
garias
...
25. 06. 2012 9:50

Tiež nevylučujem nejakú liečivú schopnosť ľudí. Už len keď sa dotknete bolestivého miesta a privediete mu teplo len teplo rúk, už tam je možné, že to tomu zraneniu pomáha liečiť sa.
Ale žeby niekto niekoho učil liečiť cez nejaké sily, energie a pod? A ešte si za to pýtal peniaze? To je smiešne predsa.
Adanom
Dana
25. 06. 2012 9:46

Lidska nevedomost, neznalost, naivita je tim co skace na spek tem kteri toho vyuzivali a nadale vyuzivaji.
Ten kdo o to neco vi ten chape ze nic takoveho nelze predat z jednoho na druheho. Je to totiz pouze v nas a na nas , na nasi vlastni schopnosti se otevrit vyssim vibracim ( energii) .
Ten ritual , ta iniciace je spise neco jako sugesce.
Dana P.
Jak to ale
25. 06. 2012 9:14

laik pozná, jestli je to podvodník nebo opravdu Mistr? Na netu jsem četla jeden inzerát, kde bylo hodně důvěryhodného textu - jenže to mohla klidně být "omáčka" odněkud opsaná. Já třebas to rozhodně nejsem schopna posoudit. Před časem tuším Kroupa a Klíma měli reportáž o takovém člověku, který, matně si to pamatuju, pod rouškou zasvěcování znásilňoval ženy
Peter
Trabant 88
25. 06. 2012 7:00

Jsem rád za tenhle článek, vyvážený a pravdivý. Je spousta podvodníků v této oblasti, pozor na ně. Na druhou stranu autor ví, že mezi nimi jsou i ti, kteří skutečně mají schopnosti léčit, jen být pozorný při výběru.

Díky za zamyšlení...
garias
...
25. 06. 2012 0:45

Jediný výsledok toho mistrovstva bude, že Mistr bude mať vaše peniaze a vy si za ne kúpite hladkanie svojho ega: "Aké ja mám energie a viem pomáhať ľuďom" :D

Ak chcete pomáhať ľuďom, tak ich učte aby nenalietavali takýmto šarlatánom, ktorí ani nevedia ako pracuje energia v baterke aby svietila, natož nejaká liečiteľská :)
garias
:)
25. 06. 2012 0:41

//peníze plaťte až ve chvíli, kdy máte jistotu, že jdete za tím správným člověkem.//

Proste až príde ten pravý Mistr, ktorý vás mistrovsky oklame, tak pri ňom sa môžete už kľudne rozhodnúť, že mu zaplatíte :D Peknéé :))

Uvažujte priatelia. Keby len jediný Mistr mal dar liečenia, už to bolo predmetom výskumu a možnosti pomôcť všetkým ľuďom sveta. :D Sú to výmyselníci.

Podľa mňa sú to Mistri švindlov - každý do jedného.