Články

Zajímavosti

Ourang Medan - (komentáře)

Sylvia
--
13. 07. 2012 18:02

Nielen to potopenie, ale aj ten pribeh, niekto morzeovkou pise, ze ludia zomieraju, nahle bez nicoho, pise, ze kapitan a dostojnik. Potom clen posadky staci napisat, ze zomieram. Na to ma cas.

Ale ked pridu na lod, tak pribeh jasne naznacuje, ze nieco videli, nieco strasidelne, asi meduzu, ked vsetci skameneli a zostali s ukazanym prstom smerom hore. To by ale znamenalo, ze sa kazdemu ukazovala ta meduza postupne...najprv kapitanovi a dostojnikovi - isla zhora podla heirarchie asi...no ale ten posledny pri tej sprave vedel, ze zomiera, ale nasli ho v polohe, ktora naznacuje, ze zomrel na sok v podstate, nahle. Jaky sok, ked pise, ze zomiera, mal byt snad pripraveny.

Ked by sa aj take nieco stalo, a povieme si, ze na kazdom sprochu pravdy trochu, tak sa mohli zmiesat dve udalosti, jedna vymyslena - meno lode, potopa atd...a druha pripady takto zomretych ludi niekde inde, ale skor na otravu a v krcoch. Asi tak.
samby
Dana P.
13. 07. 2012 17:44

Stále však zůstává ten problém, že se nenašel vrak, u všech 34 vraků totiž známe jméno, výbuch kotle nemohlcelou loď úplně zničit, takže pokud by se tam potopila, musel by být také vrak, navíc moře v Mallackém průlivu je pro vraky přívětivé a v ucházejícím stavu zde jsou i vraky staré 150 let.
Dana P.
na každém šprochu...
13. 07. 2012 16:03

ono to s tou lodí i může být pravda? Vemte si, že se stává, že lodě se vyřazují z provozu a občas si je někdo odkoupí pro soukromou potřebu. Loď mohla být takto prodána, přejmenována a možná vzhledem ke svému stavu už nemohla být registrována a tudíž pojištěna. Dokud byla schopná se udržet na vodě,tak ji majitel třeba užíval pro své kšefty, možná i nebyly zrovna čisté...? kdoví, rozhodně je hodně odkazů, takže pokud je to námořnická "latina", tak obzvlášť životaschopná :o)
samby
..
13. 07. 2012 14:33

Musím souhlasit s ostatními, jedná se zkrátka výmysl.
Loď skutečně není nikde zapsána a hlavně Mallacký průliv je velmi mělký, maximálně 200m, vetšinou však jen kolem 20-30 a kvůli lodní dopravě to je jedno z nejlépe zmapovaných moří, nachází se zde 34 vraků(kvůli malé hloubce musí být vraky co nejlépe zdokumentovány aby do nich nemohly narazit lodě s hlubokým ponorem) a žádný není Ourang Medan, pravděpodobnost, že by se zde našla nějaká další loď je téměř nulová.
Dana P.
oprava
13. 07. 2012 12:19

mělo být lodi duchů samozřejmě
Dana P.
lidi duchů jsou
13. 07. 2012 12:18

v hodně případech asi námořnické "pohádky", i když jsou i zdokumentovány případy, že k takovým událostem došlo. V tomto případě svědčí o pohádce i ta pointa - loď se vzňala, explodovala, klesla ke dnu. Záchranáři tam předtím byli, ale neexistují fotografie jako dokument...A že mohlo jít o pojistný podvod? To asi ne, pokud loď v záznamech nikde neexistuje, jak by ji bylo možné pojistit? Myslím, že pojišťovny nebyly blbé ani před 60 lety :o)
lup
...
13. 07. 2012 4:56

V minulosti som takýchto príbehov o lodiach duchov - zvlášť z Bermudského trojuholníka čítal veľa aj z modernej doby (70-te roky 20. stor.) a priam som ich hltal. Dnes sa k takýmto správam staviam skeptickejšie a považujem ich za mystifikáciu autora (nie autora príspevku).
S pozdravom LuP