Články

Zajímavosti

Podrobný obsah přednášky Little Grandmother v Praze - (komentáře)

Sylvia
Honza
25. 08. 2012 20:16

Nie nema, citaj to poriadne. A to, ze ma schopnost regeneracie nema nic spolocne s 8 mozgami, bud sa teda bude niekto drzat toho, co napisal, alebo vymyslat rozne veci, aby si potvrdil nejaky svoj vymysel. Alebo mas este moznost uznat, ze pravdu nemala :-).
Honza784512
O_o
25. 08. 2012 19:33

Takže nakonec ma ve všem pravdu? :D
samby
Perchta
25. 08. 2012 9:05

Máš pravdu že medůza to nejspíš nepřežije(ovšem její větší části dokáží zregenerovat do fáze polipu) problém je v tom, že v případě ohrožení/zranění vypustí vajíčka, takže místo toho aby lovem ubývaly se naopak množí.
Perchta
bláboly v komentářích
24. 08. 2012 14:21

Myslím, že se nikdo k regeneraci medúz, Danko, nevyjadřoval?
O medúzách jsem tu psala pouze já a to o "anatomii 8 srdcí a 4 mozků". Nikde jsem nepsala, že medúzy nemají (stejně jako zmiňovaní nezmaři a jiní žahavci) schopnost regenerace. I když jsem přesvědčena, že něco jiného je, pokud živočich příjde k "úrazu čistým řezem" od predátora a doroste mu (nezmar)"končetina" anebo pokud je medúza ulovena, hodiny leží na rybářské lodi a po té je rozsekána, nevím, třeba to taky přežije?
Tvůj názor na komentáře respektuji. Každýho věc, jak ho přednášky LGM osloví a přesvědčí.
Milan1805
RE
23. 08. 2012 20:13

Geomagnetické pole země je proměnné. Vliv na jeho změnu má poloha velkých planet vůči zemi a ta se podle ročních období mění.
Jako bývalý voják vím, že na specialních vojenských mapach,které se neustále upřesňují jsou vyznačovány izotermy,izobary,izochory ale i pole se změnou magbetické deklinace. A na spodním okraji je vždy vytištěno o jakou hodnotu je třeba provést opravu magnetky busoly v závislosti na vlastní poloze vúči osovému poledníku zeměpisného pásu.
Dalším neblahým účinkem je i postupná změna klimatu, kterou ovlivňuje Golfský proud a právě to bude příčinou reakce živočichů na vnější vlivy. Vzhledem k těmto skutečnostem se mění i délka ročních období,jejich intenzita takže migrující živočichové v tom začínají mít tzv.chaos. Velryby a ptáci nevědí co je červen,září.......reagují na vnější podněty.
Danka
regenerace medúz
23. 08. 2012 14:31

Úryvek z wikipedie, kde máte potvrzeno, že každá oddělená část může žít samostaně, tedy z nadhledu lze říci, že každá má svoje srdce, i když ho ve skutečnosti mít nemusí...

Sama za sebe musím říct, že bláboly vidím hlavně v komentářích...

V průběhu života se může přihodit ledacos. Když jste např. hvězdice, stačí nevinná procházka po mořském dně a predátor, který na vás dostal chuť, se postará o to, aby část vašeho těla navždy zmizela. Volba je pak snadná − buď se naučit bez části těla žít, nebo se jej pokusit nahradit. Náhrada části těla neboli regenerace je vlastně jistým opakováním embryonálního vývoje a většinou to není jednoduchá záležitost. Daleko snadněji regenerují tkáně jednodušších živočichů − takový nezmar přežije i vlastní dekapitaci čili uříznutí hlavy. Nezmaři jsou skutečnými přeborníky v regeneraci − tělo dospělce je možno rozsekat na celých dvacet částí a každá z nich dokáže dorůst v sice malého, ale plně vyvinutého jedince. S regenerací tkání složitějších živočichů to už tak jednoduché není. Z prozkoumaných laboratorních organismů dobře regenerují například končetiny švábů nebo i obojživelníků čolků. U lidí i dalších savců je celá věc mnohem zapeklitější. Buňky se běžně nahrazují např. v krvi, pokožce či střevní výstelce − celé nové končetiny však neumí spontánně vystavět žádný savec.
samby
per
23. 08. 2012 9:36

Skok pólu na lehkou váhu brát klidně můžeš, nikdy se nestalo jak píší alarmistické weby, že by se póly prohodili, ve vyvřelinách se totiž sice "uloží" magnetické pole té doby, jenže se nejedná o žádný skok a hlavně alarmisté zapomínají na pohyby kontinentů a geologické procesy, pokud bys postavil betonovou šipku která bude ukazovat, ke geologickému pólu(né magnetickému), bezproblémů ti může za už desítky tisíc let ukazovat na jih, v tom je celý ten zázrak "zničujícího" přepólování :-), neříkám že se póly nepohybují, jen se prostě plácají od Kanady k Sibiři a od Ohňové země k Tasmánii. K tomu aby jsi vypnul magnetické pole a následně ho prohodil, musel bys nejdřív zastavit jádro(změnit jeho energii z kinetické na potenciální) a následně ho roztočit na druhou stranu, na by bylo potřeba více energie než země přijme od slunce za několik let a ta enerie by byla potřeba v jeden jedinný okamžik.
Honza784512
LGM
23. 08. 2012 0:15

Ja myslím, že je docela dobra, ale taky se mi moc nezda že maji medúzy 8 mozku a srdcí :D Jinak co se mi na ni líbí? Líbí se mi spousta jeji nazoru, například: "Další problém je sebeláska - nejen že chceme změnit ostatní, jsme nespokojení i sami se sebou. Každé ráno se podíváme do zrcadla a místo abychom řekli Miluji tě, jsi úžasná, řekneme proboha, takhle nemůžu mezi lidi !...".
Takže názor na LGM - nevěřím ji 100% ale rád si poslechnu jeji nazory =)
iveta
Danuš
22. 08. 2012 16:13

ano souhlasím s tebou...vždycky se to účelově zvrtne na obrovský byznys.
iveta
do diskuze
22. 08. 2012 16:08

na toto se dá říct jen jedno...ono se nedá naučit co je dobré a co zlé,koho nebo co milovat a koho né,ikdyž se o to snažíme.....je to v nás a musíme na to přijít sami.
Takže nejsem jedna s těch,která by šla bezhlavě za někým jako ovečka.:-)
Dana P.
per
22. 08. 2012 16:06

tak jak to je - 8 nohou nebo 8 srdcí?? haha a tak přesně vznikají zkomoleniny! Politiky sem prosím netahej, tohle téma se tu neřeší!
Bigbiz já neřekla, že LGM vychází z učení Krista, jenom, že to základní jako je nabádání k lásce, soucitu, pomoci (zde mluví i o starých lidech, které dnes "odkládáme") je totožné s učením Krista. To je základ na kterém je třeba stavět, to jsou ty nepomíjivé hodnoty.
Nevzpomínám, že by Ježíš kdy nabádal ke vzniku církve. Ta vznikla hlavně proto, že lidi poznali, kde bude správný byznys. Tam, kde zastrašíš davy, tam taky získáš moc i peníze...
Bigbiz
Asi tak
22. 08. 2012 15:35

ale kdyby o vepříkovi LGM řekla, že je vysokovibračním ztělesněním Krista, Budhy a Aštara dohromady, tak by tu žalobu si myslím ani nepodával, ale hrdě by vytruboval, že to, co LGM o něm říká, je samozřejmě pravda.
per
ctyri mozky
22. 08. 2012 15:28

a osm nohou je samozrejme blbost. Bohate staci Paroubkuv sexymozek. To mame ale raritu. O tom by mela LGM udelat prednasku. Pak je ale otazka zda by Jyrka nepodal zalobu -)
Bigbiz
Perchta
22. 08. 2012 15:23

Přesně tak. Mě připadá malá babička stejná, nebo skoro stejná, jako Ivo Benda. Hromady blábolů a nic nového.
per
nazor
22. 08. 2012 15:21

Co se tyka zminky o skoku polu,nebral bych to na lehkou vahu.Jen si rikam,cim jsem si zaslouzil u toho byt. Takze uz jen zbyva pripravit zasoby tak na 5 dni,vodu ,drivi uklidit do sklepa aby nam ho lide neukradli ze dvora az bude vypnuty plyn a cekat. Fakt je,ze v pripade vypadku proudu mam spise strach z reakci zbranovych systemu (vim,ze maji zalozni agregaty,ale stejne) a z rabovani. Jen pripominam r. 1977 mozna 1978 kdy doslo v New Yorku nebo Washingtonu k vypadku proudu na nekolik h. Co vzapeti nastalo lze nazvat pouze slovem chaos. Bylo to tak drsne,ze musela zasahovat narodni garda a tento chaos zpusobilo vlastne jen otoceni vypinacem . Tak z reakci lidi mam strach .
Bigbiz
Dana P.
22. 08. 2012 15:20

Zajímavá otázka. Ono totiž jde o to, že aby byl blábol dobře uvěřitelný, tak ho musím něčím, nebo spíš někým podpořit. A čím nejlépe, než třeba učeními Ježíše, Budhy, Mohameda, Konfucia a mnoha dalšími. Na něčem stavět prostě musím a tihle dávní učenci jsou tudíž nejlepším základem pro různé podivné konstrukce. To si totiž pak člověk může říct, že když tohle říkal Ježíš, tak to musí být určitě pravda, protože Ježíš by přece nelhal, když na základě jeho učení vzniklo křesťanství, že? A když tedy mám základ, tak na tom můžu stavět další a další nesmysly. Třeba takové, že žijeme uvnitř duté Země, že medůza má čtyři mozky a osm srdcí, atd. A lidé si i nadále budou myslet, že to je pravda. Vždyť přece LGM vychází z učení Ježíše Krista, ne? A s těmi církcvemi je to to samé. Stačí říct, že to či ono děláme ve jménu Ježíše Krista a můžou tak dělat cokoliv. Myslím, že kdyby Ježíš tyhle podvodníky, nebo vysoce postavené kněží viděl, tak by zaplakal.
Perchta
LGM
22. 08. 2012 15:05

No nevím, co si o ní myslet .... "Setkala" jsem se s ní tu teprve po druhé v životě, četla jsem její "projev" na http://orgonet-littlegrandmothercz.blogspot.cz/a neudělala na mě prazvláštní dojem. Opakuje furt to samé o "zjemnění" vibrací a o "příchodu" pozitivních energií, o "Matičce Zemi", prostě nic původního. Tohle bych zvládla taky z každého učení a náboženství vytáhnout něco pospojovat dokupy a dělat z toho "nové poselství", přitom to nic nového pod Sluncem není....
Dana P.
Bigbiz
22. 08. 2012 13:32

odkaz na video s LGM je i na spřízněném webu cestyksobe.cz (viz lišta vpravo). Video jsem neprohlížela, možná se jedná o stejné jako na orgo.net? Nevím zatím co si o LGM myslet, nedokážu ji prozatím přijmout cele, je jednou z velmi dlouhé řady...
Ale fakt je, že v mnohém její duchovní poselství jsou totožná s Kristovými. A jestliže neakceptujem Krista, jak tedy můžeme být schopni akceptovat LGM ? (Prosím nesměšovat učení J.K. s učením církví :o)))
Sylvia
Probuzena
22. 08. 2012 12:41

Nehnevaj sa na mna, ale mne pride, ze Ty jedina spis. Je pekne, ze sa snazis byt lepsia, lenze za cenu, ze posudzujes ostatnych a neviem, kde si zobrala tu istotu, co je lepsie. Stale porovnavas len to, co je lepsie pre Teba si myslim, tak jak vsetci ostatni.A snad jeste neni pozde na co?
Bigbiz
Já jsem
22. 08. 2012 12:09

o malé babičce nějaké mínění měl už dříve, ale vaše komentáře mne utvrdily v tom, že jsem měl pravdu. Když jsem totiž ten článek včera četl, tak jsem musel neustále kroutit hlavou nad tím, čemu všemu jsou lidé schopni věřit, protože to, co se tam píše, jsou opravdu neskutečné bludy. A ještě, když se videa Little grandmother objevují zásadně na orgonetu, tak už k tomu není opravdu co dodat. Jen mi je neskutečně líto lidí, kteří se zajímají o esoteriku a duchovno a pak narazí na podobná individua, jako je LGM a začnou jim bezvýhradně věřit. Vím, že jsou tyhle kecy podané tak, aby se líbily, ale člověk by měl při čtení takovýchto věcí používat hlavu a ne přijímat vše bez přemýšlení.
daiterr
-
22. 08. 2012 11:41

LGM je třeba brát s rezervou. Je to byznys, nic víc. (Pokud je to ta samá LGM, co si hrála na indiánskou mluvčí..) Faktem je, že když už něco přednáší, tak by si to snad mohla i pořádně předem prostudovat. Spousta věcí fakt nesedí.

Ale zas na druhou stranu - aspoň ti lidi, co jdou na její přednášky, mají skvělou náladu a to je v dnešní době kolikrát k nezaplacení.. "o)
Perchta
?
22. 08. 2012 10:38

".........medúza má 4 mozky a 8 srdcí...."
To je snad vtip, ne? Medúza má rozptýlenou nervovou soustavu, takže "mozek" opravdu nemá, stejně tak srdce, disponuje pouze krevními splavy....

O ostatním se mi psát nechce, bláboly. Snad jediná hluboká pravda je v tom, že se musíme naučit mít rádi v pravém slova smyslu.........
lup
do diskusie
22. 08. 2012 8:41

Keď som si prečítal odstavec o posune pólov a prestavení navigačných systémov, pretože sever nie je na severe, veľmi som sa nútil pokračovať ďalej v čítaní nezmyslov. V žiadnom prípade nechcem uraziť autora príspevku, ktorý len reprodukuje prednášku.

Posunu pólov som venoval článok „Čo sa deje vo vnútri planéty“ zo dňa 24.7.2012, kde je aj obrázok posunu magnetického pólu bližšie k pólu geografickému. Odkaz na článok http://www.esoterikweb.cz/clanky-nahled.php?id=2678

Satelity sú odklonené od Antarktídy − to zase nie je tak jednoduché ako odtlačiť auto. Ak nie sú satelity na polárnej dráhe, tak sa prakticky nad Antarktídu nikdy nedostanú.

Ľad v Grónsku sa tento rok neroztopil. To bol len novinármi nesprávne preložený text z cudzieho jazyka. Ten ľad má takú hrúbku ( 2 až 3 kilometre), že sa neroztopí ani za sto rokov.

Ak by bola úplne zničená ozónová diera, tak by som nemohol bez následkov denne stráviť 10 hodín v záhrade len v trenírkach a bez okuliarov. Musel by som byť minimálne už slepý, pretože UV žiarenie by mi natoľko zničilo zrak. Všetky rastliny by museli byť zničené, všetky zvieratá slepé. Žiarenie z kozmu by za pár dní zničilo život na mieste bez ozónovej vrstvy.

Ďalej sa mi už nechce rozoberať nezmysly týkajúce presunu pólov a ďalších vecí v súvislosti s vedeckými poznatkami.

Iná vec je časť článku venovaná duchovným záležitostiam. Tam je dosť miesta na manévrovanie. Je tu aj kus pravdy napr. o starých ľuďoch, láske-neláske...
S pozdravom LuP
probuzená
RE
22. 08. 2012 8:17

Danko,
moc děkuji za přiloženou "podporu", snad ještě není pozdě a dost srdcí hledajících opravdovou lásku to "nakopne" k procitnutí.

Každý den se zapojuji do meditací pro naši Matičku za její uzdravení a je mi hrozně dobře.

Všem vřele doporučuji, je to velmi "očisťující" proces pro každého kdo chce dávat a cítit tu pravou lásku.

S laskavým srdcem
probuzená