Články

Zamyšlení

Vesmír ve vesmíru - (komentáře)

iveta
10. 12. 2012 12:15

v té skládačce hodlám pokračovat...nic mě nezastaví!!
Ani zdánlivě přísný zákaz.
iveta
Engai
10. 12. 2012 12:09

smysl mi to dává...jen je opravdu těžké vyjádřit to slovy.
Snažím se o to takzvané přeprogramování ale můj život mi na to nebude stačit,vím to,je prostě krátký,je to jako jehla v kupce sena.
Víš není problém se zeptat tam kam chodím ale já jsem ten typ člověka ,že toto se mi zdá velmi velmi jednoduché.Prostě a jednoduše chci na to přijít sama.Možná že až na to příjdu sama a poskládám tu skládačku dohromady nebo aspoň její část,tak pak teprve budu "odměněna".A myslím že to tak má být a pokud v tom bude pokračovat moje dcera nebo vnučka,vnuk tak budou odměnění také.
Stvořitel to vymyslel geniálně a záleží na mě(na každém jednotlivci)jak to uchopí,jak říkám je velmi jednoduché se zeptat ale to já nedělám,chci na to přijít sama a to je pro mě důležité.
Zrovna dnes v noci se mi zdál sen,obyčejný klasický sen,chtěla jsem zjistit něco o mé rodině,chtěla jsem jaksi vědět kdo začal s touto skládačkou.Teď už vím kdo s ní začal,je to větev z mamčiné strany.Ten zdánlivě obyčejný sen mi opět naznačil, že důležité je se nebát ničeho,to je předpoklad k úspěchu!
Engai
iveta
9. 12. 2012 16:53

Myslim,ze Ty jses jedna z mala lidi co maji tu moznost se aspon na chvilku dotknout 'pravdy',podivat se za hranice naseho lidskeho sveta.Nejakym zvlastnim zpusobem vim presne,co se snazis zdelit,jen je to strasne tezke zachytit,pripomina mi to ten pocit,kdyz si nemuzeme na neco vzpomenout,jak se rika,'mam to na jazyku',ale ne a ne to nejakym zpusobem chytnout a podivat se poradne,prijde mi ze my lide nejsme,nebo spise jsme nejakym zpusobem naprogramovani tak,aby jsme nebyli sto se podivat za ty hranice,jakoby to neco schvalne blokovalo....snad ti to bude davat aspon trochu smysl,co jsem tu napsala:-)
Engai
Gabsta
9. 12. 2012 16:46

Jakej realoj?!ja jsem napsala RAEL;-D
Jinym jmenem se ten pan jmenuje Claude Vorilhon a jeho hnuti se jmenuje RAELISM.
iveta
Grush
6. 12. 2012 19:55

samozřejmě jak píšeš ale já to spíš myslela v globálu.
Grush
2iveta
6. 12. 2012 18:39

Tyůj příklad je jen zpola správný. Píšeš:
"Kdybych tě teď přesvědčovala aby si vyskočil z okna,tak to rozhodně odmítneš a tuto informaci nepříjmeš a nemůže tě ovlivnit."
Ano, je pravda že by mně taková informace asi neovlivnila v tom směru že bych z okna skákal (a asi bych o tom ani nepřemýšlel do zítřka, jak mi prorokovala Dana P. ;-).
Ale není pravda, že mě neovlivní. Tím, že jí odmítnu, posílím svou rezistenci (třeba dočasnou) vůči informacím které vyhodnotím jako nepotřebné, což ovlivnění pochopitelně je. Takže tak.
:-)
gabsta
sorry
6. 12. 2012 11:33

Vypadá to,že jsem dobrá čecha,samozřejmě jsem myslel podvědomě...:)
gabsta
dodatek
6. 12. 2012 11:30

O zakonu jak nahoře ,tak dole vím,a při pohledu zpět,jsem z něj povědomě vycházel.Tento zakon je ze 7 hlavních hermetických zákonů ten nejznámější.Pokud si někdo chce rozšířit povědomí o těch ostatních,nechť navštíví web pannacz.com,pro ty co je znají,to bude jen příjemné shrnuti.
iveta
ale
5. 12. 2012 19:02

jen některé si ponecháš a zbytek za nějakou dobu zapomeneš.:-))
iveta
Danuš
5. 12. 2012 19:00

čekala jsem nějaký podobný komentář :-))
jasně každá informace ovlivní :-))
Dana P.
iveto
5. 12. 2012 18:39

určitě by ho ta informace ovlivnila! Až do zítřka by určitě uvažoval proč jsi chtěla, aby skočil z okna :o)
iveta
Grush
5. 12. 2012 18:06

ale ano samozřejmě záleží jaká informace to je.Kdybych tě teď přesvědčovala aby si vyskočil z okna,tak to rozhodně odmítneš a tuto informaci nepříjmeš a nemůže tě ovlivnit.
Grush
2iveta
5. 12. 2012 17:31

Čim se člověk nesmí nechat ovlivnit? Každá informace kterou přijmeš, tě ovlivňuje, a ta kterou odmítneš tě (kupodivu) ovlivňuje také :-D
iveta
Sylvia
5. 12. 2012 10:13

jo důležité je aby na to člověk přišel sám,to je určitě základ všeho.
Nesmí se nechat ovlivnit,musí přemýšlet a skládat pravdu jako puclíky.
Sylvia
Iveta
5. 12. 2012 9:40

No ja som pisala, ze mam rada, ked k tomu pride clovek len zamyslenim, ale nemyslim, ze to je jedina cesta. Len je to moc zaujimave.

Ono je to asi prepojene, ale k tomu prispevku dole, ja myslim, ze je jedno, ze nevymyslel nic noveho, ale prave, ze prisiel na to sam, niekto si to len precita, teda samozrejme, ked si autor nevymysla.
iveta
Sylvia
5. 12. 2012 9:26

píšeš že k tomu by měl dospět člověk jen zamyšlením,no jo to je sice krásná věc a pravda...ale pokud se ocitne v tomto stadiu zamýšlení se nad pravdou,pak se dostaví prožitky a ty tu pravdu umocní.

Morld máš naprostou pravdu...jen jste to pojali netradičně a zaexperimentovali jste s drogou,myslím že toto není to správné,ikdyž každého věc.
Ale chci říct že nemusíš odejít do Tibetu aby si tam načerpal tu spoustu času a klidu na meditace...ono stačí opravdu se jen zklidnit a uvolnit a dostaví se kýžený výsledek ale jak říkáš není to za týden,za měsíc ale nějakou dobu to trvá.:-)
Naopak myslím ,že je důležité se o tom bavit i za cenu toho že tě obviní z bláznovství...stojí to za to!
Morld
:-)
4. 12. 2012 23:11

"to co jest nahoře, jest také to co je dole" přesně jak píše Jarda. Nevymyslel jsi vlastně nic nového. Tyto principy už jsou dávno známé. Jeden vzorec, jedna mechanika..... pořád se opakující.

Já osobně jsem pojal podezření existence tohoto systému až po psychidelických zážitcích. Experimentovali jsme s dlouholetým kamarádem, který neustále opakoval, že je všechno jen jako, jen sen, pouhá iluze. S postupem času jsme začínali docházet k závěru, že lidský mozek nemá až takovou fantazii a něco tu nehraje. Tenkrát mě kamarád opustil, ve strachu z pravdy. Řekl, že to je nad hranici lidské mysli - nechce stím už nic mít. Pokud, ale zabrousíš na netu po jménech jako Aldous Huxley, John Lilly nebo Snislav Grof objevíš asi nejvědčí kapacity(psychonauty) v tomto směru. Pokud člověk nechce jít cestou drog. Právděpodobně by si měl připravit hezkou spoustu času, klidu, meditací. Nu prostě posedět si tak 30 let v Tibetu. Drogy jsou v tomto oboru skutečně jen jakousi zkratkou.

Nevím co se má stát za transformaci nebo netransformaci. Já vím jedno jistě. Už nežiju ve 4 rozměrném světě výšky, šířky, hloubky a času. Přidal jsem další rozměr, který jednoduše nevede nikam!
Zároven tě chci upozornit. Protože, až jednou zkutečně spatříš, svět se změní a je velice těžké se vrátit do toho světa, ve kterém si byl dřív. Rozhodně se o tom nebav s normáníma lidma, protože jsou normální jen relativně.

Nebo jsem se normálně zbláznil a nevšímej si mě:-)
Sylvia
Gabsta
4. 12. 2012 21:00

Moc pekny prispevok, Tvoj clanok je zaujimavy a hlavne mam rada, ked niekto dospeje k niecomu takemu sam len zamyslenim. A ani nepotrebuje extra prezitok. Netvrdim, ze to tak musi byt, ale mam taky pocit, ze ludia zacinaju premyslat a zamyslat sa nad tymito vecami a ze to ma co robit s nejakym "osvietenim" v poslednej dobe. Niesi prvy v mojom okoli, koho ovplyvnuje nejaky prival energie v tejto dobe.
gabsta
můj názor
4. 12. 2012 20:28

sorry.koukám do komentů a o realoj sem fakt nic neslyšel,dal sem to do vyhledavače a našel nějakou sektu...Tak nic takového mě neovliňuje.jsem spíš hozen směrem na východ(budhismus,taoism,trochu tarot),ale i tak je vidět ,že mužu dospět k názorum jako by mě malího unesli ET.no nevadí ,alespoň je vidět ,že cesta je čím dál širší,tak vzhuru na ni...:)
iveta
Engai
4. 12. 2012 20:04

ten muž ví co říká,ikdyž jsem o něm nikdy neslyšela věřím a víš proč?
Protože jsem to dnes měla možnost vidět.
Jedno je ale pro mě ode dneška jisté...jsou hranice, které nikdo a nic nesmí překročit,je to střežené.Tam je nejspíš pravda.
Pohybovala jsem se mezi zvláštními tvary,písmeny,číslicemi,obrazci,čárami které ti připomínají čárový kód,barvami,světly a co je velmi zvláštní tak je to ,že vidíš i ve zkrácených záznamech tvoje minulé životy.
Engai
k tematu
4. 12. 2012 19:14

Tak presne takhle to vidi muz,ktery si rika RAEL.Tvrdi,ze je od malicka unasen mimozemskymi bytostmi,kteri mu tuhle informaci zdelili.Vsechno ve vesmiru,jak my,se sklada z mensich a mensich a vetsich a vetsich castic.presne jako atomy,molekuly,neutrony,elektrony,kvarky....jde to takhle do nekonecna.My jsme jen soucasti,jak si napsal Ty,dalsiho vesmiru,ktery je soucasti dalsiho vesmiru....myslim,ze by te knihy od nej zaujaly,jen nevim,jestli se prekladaji do cestiny.Autor je francouz a knihy jsem zatim videla(a cetla)pouze v anglictine.
grebena
Hej
4. 12. 2012 12:27

Taky jsem k tumuhle modelu kdysi dávno dospěl. Vidím to hodně podobně, ne-li stejně. Jenže i když k tomu tak nějak dospěješ, pořád tu zůstávají ty všední starosti :)
Jarda
re:
4. 12. 2012 10:18

V magii existuje pojem makrokosmos, což je vesmír. Bývá znázorněn hexagramem. A potom existuje pojem mikrokosmos, což je člověk a bývá znázorněn pentagramem.

Na Smaragdové desce se prý mimo jiné píše, že "to co jest nahoře, jest také to co je dole"

S největší pravděpodobností tu jde především o principy. "Bůh"(Vesmír) a člověk jsou jedním. Dualita je iluzorní.
Je to můj pohled at si každý ponechá pohled, jaký chce.