Články

Videa

Kruhy v obilí nedaleko Liberce - (komentáře)

AndreXY
...
7. 12. 2013 10:43

On tomu opravdu někdo věří, že to dělají mimozemšťané? Nemyslíte si, že kdyby byli opravdu tak inteligentní, že by se s námi pokoušeli spojit jinak, že by nepochopili, že přes pole cesta nevede?
Askii
Adanom
2. 09. 2013 21:41

To si taky myslím. Na P. Chobotovi je obdivuhodné, že nikoho nepřesvědčuje jen předkládá fakta a své prožitky k zamyšlení a říká to jak je pro něj přirozenné. V podstatě upřednoszňuje veřejný zájem nad zájem vlastní.
Alef
Garfield
2. 09. 2013 16:38

Zelinka a Frolík = exopolitika.

V obrazci Žďárek/Paceřice jsem žádná ohnutá stébla, která by zapřičinila polehnutí obrazce nenašel. Polehlá část obilí byla zlámána.
Pokud mezi tisíci stébly někdo najde jedno nezvykle ohnuté neznaméná to nic. Toto se týká jakékoliv anomalie.
Adanom
Askii
2. 09. 2013 12:53

To video (Petr Chobot )jak jsi dal sem ten odkaz jsem jeste nevidela cely ,jen 20 min.,ale jak pises tak ano souhlasim- proc by si neco takoveho vymyslel.
Osobne se nepriklanim k tomu ze si nevymysli,ale ze to opravdu prozil skrze vedomi,ALE jak sam poznamenava nemuze rict jestli to bylo setkani hmotne nebo nehmotne. Ze vnimal ze ma nekde hmotne telo ,presto se citil po vnimatelnem pocitu vytazeni z tela jaksi jakoze take hmotne.

Muj nazor je ze vzdy budou existovat dve varianty,dve "pravdy" dva pohledy jak se na tuhle zalezitost divat ,jak ji lze vysvetlovat.

Jedno sdeleni a presvedceni nekterych lidi je (bude) ze mimosmyslove (jiny stav vedomi )setkani s mimozemstany,nebo s jinou nehumanoidni rasou,nebo s jinymi "nehmotnymi" lidskymi bytostmi v jine dimenze ci jakehokoli jineho prostoru zmeneneho stavu vedomi je skutecne existujici -" hmotne " a skutecne stejne tak jako ta nase bezna realita -v beznem stavu vedomi.

A pak druhy pohled,sdeleni a i presvedceni,ze to neni skutecne existujici-" hmotny" i presto ze se to prave v tom zmenenem stavu vedomi pocituje dokonale primo skutecnejsi nez bezna lidska realita za bezneho stavu vedomi,ale ze je to poze stav vedomi,to znamena ze se to deje uvnitr vedomi-v nem. A to co se deje v vedomi se pak zda se byt skutecne existujici prostor tam venku. :)

Adanom
Alef
1. 09. 2013 22:05

Je to pro mne taky zahadou s tema fotkama. Verim Ti a proto k tomu nemam ani co dodat krome toho ze je to pozoruhodny.
Garfield
Alef
1. 09. 2013 21:58

a ještě jeden dotaz, Jakpak to, že v reportáži mluví o klasickém uhnutí stébel bez poničení jejich struktury a tys viděl stébla úplně zlomená?
Garfield
to Alef,
1. 09. 2013 21:49

co ti říkají jména Zelinka a Frolík?:-)
Sylvia
Alef
1. 09. 2013 21:44

Tak to ja mam dva fotaky, jeden taky primitivny a ten furt pouzivam, ak ani neviem, ze nejake dva adresare sa tam daju pouzit, ten druhy hlavne, ze som kupila, ale ho nepouzivam, je moc tazky. Ale je to prinajmensom divne, len by ma potom zaujimalo, ci je to tak, ze je to len kvoli tym fotkam, aby nevysli, alebo je to nejaka zostatkova energia, ktoru nepozname a ona odpudzuje prave tie odrazy, co z toho fotaku vychadzaju, ked sa foti. Ja ale nejak uprimne neviem poriadne princip fotoaparatu, jak to funguje, tak jak radio, telefon, televizor.....to su pre mna tiez zahady z technickeho hladiska.
iveta
to je přeci
1. 09. 2013 21:44

naprostá blbost aby foťák rozlišoval kdo fotí a kam to popřípadě má zařadit!
iveta
u mě
1. 09. 2013 21:43

na foťáku to zase funguje tak...když fotí přítel,tak jeho fotky jsou uložený v adresáři a když fotím já tak hned při první fotce kterou nafotím se vytvoří nový adresář.
iveta
alef
1. 09. 2013 21:33

mě se to stává taky s tím adresářem.Jo to je pravda pravdoucí,mohu potvrdit
Alef
Dana P
1. 09. 2013 21:28

Já nevím :-(
Alef
=
1. 09. 2013 21:27

Anomalie proto, že se to na většině stébel neobjevuje. Netvrdím, že to s obrazcem jakkoliv souvisí.
Ano, s přístroji jsou problémy, musíme vědět, jak se chovají a co od nich můžeme čekat.
Fotky jsem pořizoval za denního světla, což musí i obyčejný digitál zvládnout. Honsob jsem fotil na střídačku s letištěm v Hoškovicích, kde měla problémy ta Cessna. Když jsem se na ně ptal, byl jsem z letiště vykázán.
Fotoaparát pokaždé (3x) vytvořil samovolně na kartě dva adresáře. Do jednoho ukládal fotky agrosymbolu, do druhého fotky ostatní, což nikdy před tím ani potom neudělal. Soubory agrosymbolu byly zničené, ostatní v pořádku. Kvůli té energii jsem byl tiskem vláčen i zesměšňován, přesto na svém tvrzení trvám.
Adanom: Zdravím...
Dana P.
Alef 20:57
1. 09. 2013 21:15

co to tam vlastně vidíme?
Sylvia
Alef
1. 09. 2013 21:10

s tymi fotkami, co tu pises, nenviem teda kedy si to fotil, za jakeho svetla.

Pretoze ja som bola nedavno na hrade Svojanov a tam mali byt prave nejake energie a instruktorka tvrdila, ze tam zlyhavaju fotoaparaty, teda tie digitalne samozrejme.

Mne urobil par fotie a potom mi uz tiez nesie a kamaratke dtto. Ale potom som pochopila, ze ked ten aparat foti v tme napriklad, co ta instruktorka vzdy zhasla, aby sme fotili orbov, tak ten aparat ma obranny mechanizmus, aby nefotil tmu alebo nic, tak prestane fotit, zacne az ked zmeni clovek polohu. Samozrejme z vacsiny svetielok sa vyklubal hmyz alebo svatojanske musky, ktorych tam bolo bezpocet, orbov som nafotila sice, ale jak je zname mozu to byt viazane ciastocky prachu.

Takze to len k tym fotakom.Ked som fotila vnutri katedralu na Sicilii v Monreale, tak vsetky boli rozmazane tie fotky, podla mna ide o svetlo a niektore ten fotak vobec nevezme, podla mna je to nejak v tej technike, co myslis?
Adanom
Taky
1. 09. 2013 21:08

By me nenapadlo ze je to anomalie, protoze jsem to nikdx nezkoumala.
Sylvia
Alef
1. 09. 2013 21:05

Neni to len odstiepena nejaka vnutorna cast klasu, ktora sa takto chova, ked sa ta nozicka zlomi? Inak neviem vobec, ze to je anomalia...keby som to videla, tak ma to ani nenapadne.
Adanom
Alef
1. 09. 2013 21:01

Zdravim Te. :)

" Obrázky z obrazce do jednoho zmizely. Mohla nějaká energie vázaná v agrosymbolu vymazat záznam v digitálním fotoaparátu? Velice nerad to přiznávám ale asi ano. "

To je zajimavy. Nikdy se nejspis nedovime co za tim stoji.
Alef
:-)
1. 09. 2013 20:57

A aby to nebylo už vůbec jednoduché, podívejte se na jednu anomálii ze dvou různých obrazců z tohoto roku:
http://www.imagehosting.cz/images/anomal.png
Sylvia
Alef
1. 09. 2013 20:54

Takze som sa moc nemylila, chybal mi len jeden clanok a to si Ty. Ja som tu totiz cely cas tvrdila, ze neexistuje dokaz, v ktorom ma clovek jasno behom dvoch sekund. Ked si s tym uz da niekto namahu a venuje sa tomu a chce vediet a byt objektivny, tak si dokazem predstavit, ze tomu treba venovat ten cas, tak to beriem.

Ja ziaden odbornik na toto niesom, ale z mojho pohladu tam je zasah cloveka. Bola to pre mna pravdepodobna varianta, a tento kruh ma podla mna daleko od kruhov, ktore su zname z minula. Ja Ti dakujem za toto, co si napisal.

Ten obrazec z Honsoba mi usiel, ten som predtym neregistrovala vobec, tak idem mrknut.
Alef
Sylvia
1. 09. 2013 20:33

Myslím, že obrazec vytvořili lidé. Nechci spekulovat, kdo byli, jak dlouho jim výroba trvala ani jak obrazec tvořili. Jsem však přesvědčený, že to nebylo tak, jak svědkové uvádí.
Laboratorní testy jsou standardní záležitost a nejsou jediné podle čeho se případná pravost obrazců v obilí posuzuje.
Víte, ono je to strašně složité. Tvrdí se, že se v obrazcich dají nahrát tajemné zvuky, zvýšená radioaktivita, zvýšené EMF záření a kde co dalšího. Každá tato oblast potřebuje k posouzení odborníka, který musí znát kupříkladu běžnou hladinu EMF záření v dané lokalitě, který pochopitelně ví, že se se zařízením během měření nemanipuluje způsobem: " Jestli si tu, zablikej na tůto žlutů kontrolků..." Že se audiozáznamy nesmí komprimovat na MP3... Že, a proč všechny měřitelné veličiny v průběhu času kolísají zcela běžně.
A proč si myslím, že bylo to kolo podstrčené? Protože jsem se s podstrkáváním "důkazů" již setkal v roce 2007 v obrazci u obce Honsob a protože ty obrazce prohlížím opravdu důkladně 4x 5x 6x. Dokud je nepokosí a i poté...
K tomu obrazci u Honsoba, ten jediný v oblasti liberecka považuji, za opravdu záhadný:
http://www.alef-investigation.cz/?mn_post=18
Sylvia
Alef
1. 09. 2013 19:48


A to zlomenie toho klasu, co z toho teda vyplyva....obdivujem inak, ze si si dal/a tu namahu ist s tym do labolatoria, ale ked to fakt niekoho zaujima a nechce blabolit o quazy "faktach", tak podla mna tak to ma byt. Ale je teda pravdepodobne, ze sa to robilo mechanicky? A preco myslis, ze to tam bolo podstrcene?
Alef
Oprava .-)
1. 09. 2013 19:20

Ze soboty 27.7.2013 na neděli 28.7.2013.
Alef
=
1. 09. 2013 19:18

Obrazec nevznikl 4.8.2013 ale z 28-29.8.2013. Žádné ze stébel která tvořila polehlou část obrazce nebyla nijak záhadně ohnuta.Všechna byla zlomena ve výšce cca 5-10 cm od kořenové části. Některá dokonce na několika místech. Osobně jsem odebíral vzorky pro laboratorní testy, které následně neprokázaly žádné poškození mikrovlnou energií.
Redaktor 5plus2 dny Liberec hovořil s jistou Michaelou Futerovou z Liberce, která uváděla, že 28.8 v podvečer pozorovala skupinu asi deseti mladých lidí s hráběmi, jak obrazec vytváří. Osobně jijímu svědectví nepřikládám váhu, protože z jedoucího auta po dálnici vidíte úsek pole jen několik sekund a nemůžete rozeznet co osoby dělají. Klidně mohli hotový obrazec pouze procházet.
Liberecká Drbna (internetové periodikum) sehnala čtveřici svědků, kteří unisono tvrdili vpodstatě to samé. Pouze událost posunuli do nočních hodin a doplnili, že tvůrce obrazce naváděl při výkonu pán z vysilačkou stojící na střeše auta. Později byl článek upraven a čas posunut též na podvečer.
Obrazec jsem navštívil 6x ,i poté, co byl pokosen. Byl jsem přítomen když pánové Jiří Pažout a Zdeněk Hendrich obrazec zakreslovali. Při každé návštěvě jsem formaci znovu a znovu důkledně prohlížel. Po několika dnech zde bylo nalezeno překližkové kolo s 30. dírami po obvodu. Z některých byly protaženy provázky napříč kruhem. Teoreticky by se mohlo jednat o jakousi pomůcku (úhloměr?) použitou při výrobě. Jsem si stoprocentně jistý, že byla podstrčena do obrazce dodatečně.
Další info a fotografie zde:
http://www.alef-investigation.cz/?mn_post=79
Garfield
Askii,
1. 09. 2013 19:05

už v dětství, ve třinácti. To jsem ani nevěděla, že se tomu tak říká.:-) Pak až v dospělosti. Je to sice dílem náhody(asi), ale přesto zkus častěji za tmy hledět na nebe, poslední dobou se toho tam děje čím dál víc. Není to sice žádný důkaz jako hrom, ale aspoň něco.:-) Za povšimnutí stojí rozhodně i to, proč se touto agendou zabývají určité tajné složky států a tak vehementně zametají stopy a umlčují nepohodlné lidi.
Askii
2 Garfi
1. 09. 2013 18:57

Já teda na UFo respektive na výskyt mimozemšťanů na naší planetě nevěřím - nikdy jsem se s tím subjektivně nesetkal. V nedávné době jsem, přiznám se, trochu zapochyboval, když o nich mluvil Petr Chobot: http://www.youtube.com/watch?v=U51Mbof3Akc Je faktem, že ten chlap ví mnoho, k čemu jsem došel i já svými psychedelickými vhledy a konzumeristický dav lidí o tom nemá ani potuchy, takže je otázkou proč by si tohle vymýšlel. To by byl potom ovšem mazec a snad lepší ani nevědět, protože k čemu by člověku taková vědomost byla. Kdy ses ty sehnala s mimozemšťany?
Adanom
Jo a Garf
1. 09. 2013 18:55

Nejsem skeptik. Pokud jsi to snad takto mohla myslet. Netvrdim ze nemohla jsi to myslet i vseobecne. :D
Adanom
Sylvia
1. 09. 2013 18:53

:-))))
Adanom
Garf
1. 09. 2013 18:52

" Zvířata kupříkladu nemluví, jsou vývojově níž a přesto o nich máme pozorováním zjištěno plno informací, které považujeme za pravdu. přičemž oni nám ji sami neřekli.:-) "

Ano Garf docela dobry priklad. Dulezite je z meho pohledu na nem prave to tvrzeni, ze neco povazujeme za pravdu. Pricemz to vsak pravdou byt vubec nemusi.
Jde jen o to ze neco za pravdu povazujeme, ze a jestlize ano dokonce se o te " pravde" presne prave takhle i presvedcujeme. Nekteri podotykam. :-) pricemz vsechno muze byt mnohokrat I JINAK. :)
Domnenky a domnenky a presto vime stale houno. ;)
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 18:42

ty fotky a svědectví se dají dohledat na netu a rovněž vyšly před pár dny v časopise, jen teď nevím, který to je, zda Enigma, Záhady apod.
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 18:40

existuje jen pár kontaktérů a i o těch je pochybováno, že kecají. předpoklad,že zrovna mně se po lidském způsobu svěří, je tudíž fakt dost malý. Nemyslím ale, že je to jediný možný způsob získávání informací, že se mi někdo svěří. Zvířata kupříkladu nemluví, jsou vývojově níž a přesto o nich máme pozorováním zjištěno plno informací, které považujeme za pravdu. přičemž oni nám ji sami neřekli.:-) Myslím, že pochybovat je správné, ale kde je hranice mezi zdravě pochybujícím a skeptikem, to máme asi každý jinak...
Sylvia
Ale
1. 09. 2013 18:34

tak potom je to o kvalite toho, co chem vediet, az sa tym budem zaoberat a dostanme sa k niecomu faktickemu, mozem hovorit o dokazoch, to zas jasne kazdemu decku. Potom je len otazka v znozke konspiracnych teorii si vybrat to, co Ti dava zmysel, o dokazoch nemoze byt ani reci, stale je to jedna babka povedala a presne tak, vieme prdlajs, ale na zaklade tohto by som sa neprezentovala, ze nieco viem, lebo toto si moze najst kazdy. A kde je dokument alebo nieco o paprsku na Cernobyl? To je hrozne, ja si myslim, ze nic neviem, ale pozeram, ze si vyrobim nejaky diplom...Adanom, mas tu dokazy, tak uz si si ista o zameroch UFO?
iveta
všichni bez
1. 09. 2013 18:28

rozdílu stejnak víme prdlajs,jen ti vědci ten prdlajs se snaží nějakým způsobem naměřit,spočítat a vyprojektovat. :-))
Adanom
Garf
1. 09. 2013 18:27

Ja to mam Osobne nastvene tak, ze platne jsou pouze vlastni zkusenosti nikoli z druhe ruky.
Proto jsem se ptala jak Ty osobne jsi k tomu dosla. Ted uz vim jak, ze z druhe ruky.
Myslela jsem totiz jestli Ti tu informaci nerekli primo mimozemstani pri tom pozvani.

" ...to je snad už z napsaného jasné "
A tuhle vetu jsi takovymhle zpusobem napsala proc Garf? To by se mohlo jevit jako kdyz se udivujes nad tim jak to ze nekomu jinemu neni cosi zcela jasne zretelne citelne.

Ja se totiz Vubec neptala na tohle co ted zminujes ze je citelne. Ja se pouze ptala na to jak jsi k tomu dosla Ty osobne.
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 18:03

tak pomoci Zemi a tím i sobě přežít, to je snad už z napsaného jasné. Pokusy šedých na lidech za účelem hlavně reprodukce a vytvoření hybridní rasy, to už jsou na to svědků tisíce, ne-li desetitisíce. Slině pochybuji, že všichni kecají. Většinou se z toho spíš léčí a sbírají ze šoku.
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 17:59

ty klasy jsem měla v ruce, viděla natočené i jejich filmy a fotky. Sešlijsme se letos v červenci, chceš-li to i datově. Pokud jde o jaderné elektrárny, pak už to přirozeně není a nemůže být osobní zkušenost, ale vyčtená a slyšená a publikovaná i v našem tisku. Jde o svědectví vojenských důstojníků ze základen, kteří přísahali, že je to pravda, jde o svědectví a fota pracovníků těch elektráren. Je známo, že UFO v černobylu vyslalo paprsky na vybuchlý reaktor a po jeho odletu několikanásobně klesla teplota a reaktor proto nevybuchl. Jinak by z Evropy moc nezbylo-kdyby vybuchl.
Adanom
Garf
1. 09. 2013 17:57

"....a mají tady na Zemi vícero zájmů. "

Mam stale na mysli tohle Tve sdeleni. Jak jsi k nemu dosla?
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 17:55

ke kterým, už jsme toho probrali víc? Tak u kruzích v Anglii od svědků, co tam byli, exopolitiků.A rovněž ze stejného zdroje od svědka o tom moravském i Libereckém kruhu letos.
Adanom
Garfi
1. 09. 2013 17:52

Ne nerozumis me. Mam na mysli jak jsi Ty osobne dosla k temto informacim ktere tu sdelujes? Jak jsi se k nim Ty osobne dostala?
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 17:50

četla a i slyšela jsem od jiných popis únosu, ti lidi tam byli násilím, byli pokusní králíci, to já neměla. Zaplaťpánbůh. A jestli přeci, tak si to naštěstí vůbec nepamatuju.
Garfield
Sylvie,
1. 09. 2013 17:49

já srdečně kašlu na uznání.
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 17:47

já tu nechci psát svůj zážitek jako takový, z mé subjektivní zkušenosti přátelský. Ale nejsou všichni takoví, jako nejsou ani lidi na Zemi stejní. V tom se neliší od nás. Bylo nám určitě nejednou pomoženo-Černobyl, meteorit letos nad Čeljabinskem, Tunguzský meteorit, japonská Fukušima. Ochrana před jadernou katastrofou tu je a to považuju za velkou pomoc. Jejich hrátky s odpojováním jaderných zbraní na základnách v Americe, Rusku, v Anglii-to jsou už taky doložené věci.
Adanom
Garfi
1. 09. 2013 17:46

Dobre tak teda pozvani. Nelpim v tomhle pripade na tom jake slovo jsem pouzila ale vidim a chuapu ze pro Tebe je to dulezite ,ackoli pro mne z meho pohledu uz ne.
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 17:44

Ale nerikej, a to je jak reagovat jak ja....len ze Ti nekvitujem vsetko, co tu hovoris? Nevies o mne nic, preto si na to celo mozem veselo u Teba zatukat. Ja som tu pisala mnoho veci, ktore nespochybnujem, Ty sa len tlacis do pozornosti a cakas uznanie, ktore jaksi nechodi...prepac, ale nie, su odbornici ini, ktorych ja si vazim a su udalosti, ktore nespochybnujem. Tak nehadz vsetko do jedneho vreca a netrap sa nad tym, ze niekto ma na zozname odbornikov niekoho ineho, nez Teba.
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 17:42

v mém případě to nebyl únos, spíš pozvání.:-)
Adanom
Garfi
1. 09. 2013 17:40

"...že existují, že tu jsou a mají tady na Zemi vícero zájmů. "

Jestli se muzu zeptat,jak Ty osobne subjektivne jsi zjistila jaky tady maji zajmy?
Adanom
Dana
1. 09. 2013 17:32

Ano ano :-) Padla tu uvaha ,napad hypoteza o nezverejnene existujici technologii a o tom ze Jen nevim za jakym ucelem ( jaka pricina by za tim stala ) by to bylo utajovano a pritom takhle tajemne ukazovano.
Mozne je dnes uz uplne vsechno a rekla bych ze muzeme tak akurat rict ze vime ze nic nevime.
Domnenky," dukazy", unosy UFO to vsechno jeste nic nedokazuje.
Na druhou stranu ale chapu ze jestlize napriklad Garfi ma vzpominku na unos UFO ze to s ni tak zaclouma ze nemuze jinak nez byt presvedcena o skutecne existenci mimozemstanu. :)
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 17:27

já to neberu na fanoušky, já už si to své zázemí a zdroj informací a kontaktů našla naživo a jsem spokojená. Jen chci obohatit tím, co už vím, i další lidi, považuju to za dost důležité. Jestli to vezmou nebo si budou ťukat na čelo, to je čistě jejich věc. Kdybych neprožila, co jsem prožila A nezačala se intenzivně zajímat, pak bych tutově reagovala podobně jako ty.
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 17:09

ano to mozes, mysliet si mozes cokolvek, ale ja sa na Teba ako na odbornika obracat proste nemozem, pre mna odbornik niesi, ale urcite si najdes svoju fanusikovsku zakladnu.
Dana P.
kloním se k tomu,
1. 09. 2013 17:05

že obrazce jsou jakýmisi vzkazy naší civilizaci od těch, které nežijí na Zemi.
Pokud by to byla lidská technologie, jak zde padla jedna úvaha, tak už se teda piluje od dávného starověku a ještě není možné ji zveřejnit? Ale jako názor taky zajímavé, no :o)
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 17:00

i já o dost věcech pochybuji-a čím míň o něčem vím, tím víc pochybuji. Ale když o něčem vím dost na to, abych nepochybovala, tak prostě pochybovat přestanu.:-)
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 16:52

Ja si za nicim nestojim, to Ty mas za dve sekundy hotovo, este si stale nepochopila, ze tu davam variantu, ktora je docela pravdepodobna, istotu nemas, ale Tvoja domyslavost pasovat sa za odbornika je vskutku teraz legracni. Ja pochybujem....mne vzdy nieco zmysel dava, nieco nedava, to ze sa Ti to nelubi ma nijak netrapi, snazis sa dost zufalo a hlavne zbytocne. Kruhy vseobecne nespochybnujem, tento ale ano....
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 16:47

a bohužel, já viděla určitě víc než ty, tak nevím, kde bereš slovo slepý, snad jen, že slepě stojíš na svém, aniž bys měla sama důkaz k dispozici?
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 16:46

to kolínko je nevyrobitelné-zvlášt, když jich rostou vedle sebe desetitisíce, chtěla bych vidět tu mikrovlnku nebo technologii lidí...
Garfield
Danuš,
1. 09. 2013 16:44

pro zajímavost, mí přátelé, kteří byli i v Anglii na těch kruzích, tam byli. Říkali, že tam bylo spatřeno i UFO a oni sami měli podivný zážitek s autem. To jen tak na okraj.:-)
Sylvia
Hm
1. 09. 2013 16:44

Uplne najlepsie je slepy "znalec", ktory si mysli, ze neni mozne vytvorit aj dokonalejsiu kopiu, ale stale je dokonala, ja viem aj tych podvodnych, ktore su ale uplne od veci. Pasovat znalca do ulohy znalca moze len iny znalec, ten kto sa do nej pasuje sam, je prave ten najvacsi neznalec.
Sylvia
Dana
1. 09. 2013 16:42

Nie tak uplne, su podvodnici hlavne v tejto oblasti, a je to preflaknute, ze vytvaraju hoaxy a rozne spravy, cez siete socialne ako youtube, fb a pod.....a len sa bavia na ludoch a jejich hluposti, to je jediny profit, co z toho maju, docela dost hackerov sa takto bavi bez toho, aby mali fin. zisk, aj ked samozrejme ti ultrapodvodnici tym vykradaju financie, ale plno prave takych, ktori siria paniku a bavi ich sledovat tie reakcie, nemusia mat z toho zisk. Ale samotne video je podvod, takze oni su podvodnici tiez. Ked Ti studen matfyzu hodi na youtube video o tvoreni kruhov, tak sa na tom dobre bavi, hlavne na tych komentaroch, neni to tak cierno-biele. A mnohe vyzeraju doveryhodne, len okruh jejich znamych vie, co to je, ale ten mu im prave fandi. Preto je potreba preskumat tie videa, tak jak to bolo napriklad s Lochnesskou priserou, nakoniec sa ukazalo, ze to bol podvod.
Garfield
Danuš,
1. 09. 2013 16:42

je pravda, že vhodnější slovo by bylo šprýmaři nebo recesisti. Ale jejich výtvory jsou tak nedokonalé, že pochybovat a váhat, může opravdu jen totální neznalec.
Dana P.
Sylvia
1. 09. 2013 16:36

teď ti asi přesně nerozumím? Podvodník je pro mne ten, který chce mít z něčeho profit - kde ho tady mají?
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 16:36

velmi se mýlíš, v tomto bodě se podvodníci poznají doslova ihned.
Garfield
Zkusím to trochu
1. 09. 2013 16:35

a neuměle popsat. V místě ohybu klasu je vytvořeno neznámým způsobem takové kolínko, jako když si představíte vodovodní armaturu z umělé hmoty. Je proti zbytku klasu trochu ztluštělé a zpevněné, ale vypadá přirozeně, jako by tak samo rostlo. jenže jelikož se obrazec objeví vždy během velmi krátké doby, nemůže jít o záležitost růstu. To kolínko je typické, nezaměnitelné a nenapodobitelné-není způsob, jak ho napodobit. V této souvislosti se častěji mluví o mikrovlnném záření, které je i vypodobněno ve vzkazu z anglického obrazce, který přišel jako odpověď na náš obrazec s informacemi vyslanými před více lety do Vesmíru.
Adanom
Sylvia
1. 09. 2013 16:34

Hej , presne tak jsem to minila ;)
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 16:32

Ano to je Tvoj postoj, preto prave tito ludia, ktori tie dokazy nepotrebuju a maju to odbite za dve sekundy velkou mierou prispievaju k podpore podvodnikov s tymto javmi.
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 16:30

:-) hej, ale to je normalne, ze kazdy vidi nieco ine a inak. Rozdiel je len ten, ze mne to nevadi, u Teba mi to ale pride zas naozaj objektivne, pretoze viem, ze niesi blaznivy fanatik, ktory hlada UFO aktivitu v kazdom prde, ktory nevie odkial pochadza.
Garfield
Co se klasů týče,
1. 09. 2013 16:29

žádné laboratoře netřeba, i když i to je jistě potřebné a záslužné. Ale ono je to na první kouknutí jasné. Opravdu stačí dvě sekundy prostého pohledu očí. A nemusí být člověk vědec. kdo to viděl, tak mi dá za pravdu.
Dana P.
Sylvia
1. 09. 2013 16:27

myslela jsem to objektivně.
Ohledně obrazce v tomto videu - ač jsem jenom zajímající se laik - souhlasím s panem Ursinim, že není "výsledkem lidské činnosti" :o)
Adanom
Sylvia
1. 09. 2013 16:26

Jo jasne, vidis to skre svuj pohled jak uz jsi psala a nezda se Ti to.
Osobne to videt tak jako Ty nemuzu to je fakt. Vlastne jsem o tom jaky je to napad a jak to vypada vubec doposud nerozjimala. A tak me na tom zatim neprislo nic divneho. :)
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 16:22

no to je len jedna vec, ale aj ten napad a vizaz....
Adanom
Sylvie
1. 09. 2013 16:20

Rozumim co chces rict....... Ze v tomhle pripade u Liberce nebyl, neni ten kruh oficielne, odborne , vedecky prozkouman. :-)
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 16:15

Este pri tom klase by to nemusel byt dokaz preto, pretoze ta metoda je zlozita na skumanie a musela by si mat mikroskop, aby si zistila, jak je v skutocnosti ohnuty ten klas a ci ta struktura narusena bola alebo nie.
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 16:11

Ano to je pravda, ale bohuzial tu to nikto neskumal a tym, ze uz je to ponicene a poslapana, uz to nikto nezisti. Ja keby som to nasla, zakazem tam komukolvek chodit a proste to necham, nech sa to preskuma oficialne, ona totiz v tomto pripade veda uznala tiez, ze u tych najznamejsich kruhov ten klas nemohol ohnut clovek mechanicky, v ziadnom pripade, lenze aj tie kruhy su prave dielo, ktore je neuveritelne. To ale mne nepride, ze je tento pripad.
Sylvia
Dana
1. 09. 2013 16:09

A o akych kruhoch Ty hovoris, ja o tych u Liberca a Ty?
Adanom
Sylvia
1. 09. 2013 16:08

Chapu.
Pro mne osobne paklize stebla nejsou poskozeny ale ohnuty tak jako vzdy pri objevech kruhu v obili, tak rozum me rika ze lidska ruka to nemuze dokazat.
A ani si neumim predstavit zpusob jak by to udelali bez te uzasne nezname technologie ktera snad existuje (jak uz jsem psala)
Dana P.
Sylvia
1. 09. 2013 16:02

je v povaze lidí, potažmo vědců hlavně, že "když něco neumím vysvětlit, tak to aspoň zdiskredituju".
Nemyslím, že křičím nebo se hádám, pověděla jsem svůj náhled na věc. Jsou kruhy, které vytvořili lidé, dokonce ukázali jak, ale jejich "výtvory" nemohou naprosto konkurovat tem úžasným složitým a precizně vypracovaným obrazců. Co s tím teda?
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 16:01

to ja prave neviem, ja som to myslela tak, ze aj ked viem, ze tie klasy su poskodene vacsinou v kolenach a videla som ten dokument, su nejak ohnute tak, ze pri normalnom ohnuti, by si narusila tu strukturu klasu, zatial co pri tych ohnutych klasoch ta struktura nejak nerusena neni, akoby to bolo ohnute nie mechanicky, ale nejakou energiou, tak ani toto by este pre mna dokaz nebol, keby som ten klas drzala. Oni tie klasy moc neskumali vedecky u toho Liberca, len par nadsencov tam presvedcene hulaka, ze urcite to nemohlo byt ludskou silou, tie ostatne kruhy ale veda skumala.Myslim oficialna veda.
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 15:57

No on ten napad je taky joudovsky, ale dokazem si predstavit, ze v urcitych pripadoch si to proste niekto zaplati, starostka toho mesta sa vyjadrila, ze si mysli, ze to urobila skupinka 30 ludi a asi ma nejake podozrenie. Jedine, co tam bolo citit v tom kruhu, bola nedaleka kopa hnoja. Tot v z clanku, co som si precitala.

Ja len myslim, ze aj kruh v obili, aby ten odkaz bol ucinny, tak aj lokalita a vsetko okolo ma nejaky vacsi vyznam, sice nikto neprisiel na to, este aky, ale nieco sa da....napriklad nedaleka vojenska zakladne v UK atd....tu je blizka zakladna asi len ten hnoj....to myslim doslova, lebo on tam fakt je....
Adanom
Sylvi
1. 09. 2013 15:57

:-)

A jak jsou u tohodle konkretniho kruhu ohnute ty klasy? Jinak nez u jinych kruhu?
Ptam se protoze to nevim.
Sylvia
Dana
1. 09. 2013 15:54

A zase, ja sa bavim o tomto jedinom videu, o tomto konkretnom kruhu, samozrejme ine kruhy su uplne ina kategoria. Ja neviem, ci je to tak strasne nepochopitelne, alebo uz je normalny trend na tejto stranke, ze sa zacne kricat automaticky, jak to niekto spochybni. Ja hovorim o tomto jednom, ja v nom vidim rozdiel, mozem Vam to prelozit este do troch dalsich jazykov.
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 15:51

ja sa bavim o tomto videu, nie o UFO a inych veciach, su daleko zaujimavejsie veci, ktore nemaju ziadne opodstatnene vysvetlenie, nez je toto. To, ze vlezies do kruhu, ked uz je hotovy, navyse poniceny ostatnymi turistami neni ziaden dokaz, prepac a ani klas v ruke. Dokaz je, keby si natocila jak to UFO vytvara, to je jediny a presvedcivy dokaz. Ale ten neni u ziadneho kruhu, takze vsetko ostatne je o pocitoch, domienkach a vytvarani si falosnych pravd a kazdy ma svoju. Mne sa tento nezda, nepotrebujem klas v ruke, nic by mi nenapovedal a to som videla dokument, ktory sa venoval len tym ohnutym klasom v kolenach. Ja to porovnavam s tymi kruhmi, co som uz videla a tento je iny.

A ani tie videa o tvoreni kruhov niesu koser, bratranec pracuje so studentami, ktory sa prave bavia vytvaranim tychto videi, ktore "mapuju tvorenie kruhov v obili". Takze vacsina z nich je tiez podvod. Ale netvrdim, ze vsetky. Ked nebude objektivita, tak nebudu odhalene tie skutocne zahady, to, ze hovorim o paranormalnych javoch, tym myslim, ze su to javy, ktore su vseobecne povazovane za nadprirodzene, pokial nebudu brane rovnako ako vyroba zmrzliny. Asi tak, myslim, ze vsetci tomu rozumeju, to je potom ina otazka, jak je to samozrejme prirodzene alebo nie. Takze je uplne zbytocne chytanie za slovicka a smerovanie debaty niekam inam, je to len neschopnost prijat inu variantu.
Dana P.
pro mne kruhy v obilí
1. 09. 2013 15:45

záhada jsou. Viděla jsem to video (někde tu v nedávné historii je), ve kterém zaznamenali vznik cropcirclu v noci, o tom ať si každý podumá sám, lidi to nevytvořili, to je snad jasné.
A kdyby ty přesné a složité obrazce vytvářeli v potu tváře v noci nějací joudové, tak je to často poblíž nějaké silnice, kde lidé projíždějí a nevěřím, že by se nenašel aspoň jeden jouda, který by to jednak se pokusil zdokumentovat a ještě by se s tím pochlubil novinářům, co viděl...
A jak tu nanesla už Garfield podle mne přesně, sama tak totiž uvažuju,neumím si představit, že by to kdosi anonymně vytvořil, aniž by se k tomu pak přiznal. Pro takového výtvarníka by to byla setsakra reklama, i by se mu vyplatilo farmáři zaplatit škodu? Takže...? :o)
Garfield
Adanom,
1. 09. 2013 15:40

no ale já ty klasy viděla na vlastní oči a mluvila s přímými účastníky i toho kruhu na Liberecku, čili můj názor je formován nejen mými pocity a myšlenkami, ale i důkazy-v tom je ten rozdíl. Jinak ať si má každý svůj názor, naopak je to dobře. Ovcí ve stádu je i tak pořád moc, zaplaťpánbůh za jinakost.:-) No tak se srazily dva křemínky, ale přesto vím, že nás pojí podobný zájem.
Adanom
Garfi
1. 09. 2013 15:23

Ale jestlize Ty mas sve vlastni presvedceni a nekdo jiny ma na to zase svuj nazor jako napriklad Sylvie, tak proc pises ze je to legracni?
Takovy projev muze naznacovat ze Te to nenechava v klidu ze ma nekdo jiny nazor nez Ty sama.
Adanom
Sylvie
1. 09. 2013 15:19

Jo ve Versailles jsem jeste nebyla. ;)
Jestli se to podoba tomu co je tam tak je to k zamysleni.
Na druhou stranu tusim ze zadny jouda nebude schopen tohle vytvorit.
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 15:17

já myslím,že podstata rozdílu mezi námi dvěma je ta, že to, co ty nazýváš záhadou a paranormálnem, já vnímám jako normálno bez záhad. Někdo se dohaduje, zda UFO vůbec neexistuje, jsou tací, co dokonce nevěří, že existují. Tohle neřeším protože jsem si jistá, že existují, že tu jsou a mají tady na Zemi vícero zájmů. A je jich taky vícero ras. Takže žádná záhada, ale skutečnost. Nejsem a ani nechci být agresivní, jen si stojím za svým, neb jsem o své pravdě přesvědčená. To je celé.
Adanom
.
1. 09. 2013 15:13

http://www.youtube.com/watch?v=j27aYkSlsus&feature=youtube_gdata_player
Sylvia
Garfield
1. 09. 2013 14:44

Nikde nepisem, ze mam jasno, preto ma zaraza, ze Ty mas jasno, ze ja mam jasno a este, ze mas jasno, jak to je. Uz parkrat si ma ale presvedcila, ze za kazdu cenu chces vidiet zahadu, kde neni, ja sa len nad tym zamyslam, ze mi to nesedi. Nemusis mi tak agresivne a vehementne vnucovat svoje chabe dokazy, jeden kamarat povedal.....ja sa riadim obcas aj svojimi pocitmi, o kruhoch v obili som si napozerala a nacitala dost, tento mi pride iny. Neviem, co mi tym vlastne chces ani povedat. Ja len nehladam paranormalny jav v kazdej kravine, to je vsetko.
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 14:41

je legrační, jak člověk, který u kruhů nebyl a ty klasy osobně neviděl, má jasno :-).Já ty důkazy v ruce měla, ale přít se opravdu nemá cenu.
iveta
ten
1. 09. 2013 14:40

obrazec není zas tak bez smyslu.Určitě něco vypovídá.
iveta
Asiel
1. 09. 2013 14:32

já si zase myslím že všechny kruhy v obilí vytváří určitá zvuková frekvence.
Sylvia
Adanom
1. 09. 2013 14:18

Servus, tiez Ta rada vidim. No ten neblahy pocit....predstavila som si zahrady vo Versailles, tam totiz presne takto tie vyrezane stromy z vysky vyzeraju. A potom aj ta hlupa podoba toho kruhu - ala kliste mi pride moc provincna a tematicky prihlupla, presne v duchu nejakeho joudu, co chcel senzaciu.

Pre Garfield, ja ziadne fakta nevidim, navyse som citala clanok, ze tam niesu ziadne ukazy, co sa tyka energii, vypinani telefonov atd....jak to povacsinou byva, proste ten argument nemas ani Ty, len si myslis, ze ho mas.
Adanom
Porad
1. 09. 2013 14:15

Se me vtira do mysli myslenka ze uz existuje technologie ovladana clovekem,ktera tohle dokaze vytvorit. Jen stale nevim pokud by tomu tak bylo,tak proc lide kteri maji tuhle technologii to taji a za jakym ucelem je to takhle skryte a tajemne pouzivano.
Adanom
Sylvie
1. 09. 2013 14:07

Ahoj rada Te vidim. :)

Pises: "ale z tychto zrovna mam taky neblahy pocit, ze tam nieco neni na poriadku....."

Co mas na mysli? Co Te napada?
Garfield
Sylvia,
1. 09. 2013 14:01

no to je těžké, když nemáš věcný argument. Faktem je, že ty klasy,kterénikdo z lidí neudělal, se snadno rozpoznají, není totiž v moci člověka a současné vědy ty klasy zdegenerovat, změnit jejich růst tak, jak to přímí svědkové viděli, a viděla jsem to i já. Naproti tomu člověčí nápodoba je směšně nedokonalá a klasy jsou vždy zlomeny nebo nalomeny, je to zkrátka naprosto něco jiného. Rovněž magnetické aj.záření naměřené přímo v kruzích přístroji, je natolik rozdílné oproti klasům z téhož pole jen kousek vedle, že to má taky vypovídací hodnotu. To jsou fakta.
Sylvia
Dokazem
1. 09. 2013 13:45

si predstavit, ze zapaleni ufologovia robia vsetko preto, aby dokazali, ze to UFO je, to ale nic nemeni na tom, ze objektivne to podvod moze byt, ja tam vidim nejaky rozdiel, ktory sa tazko dokaze identifikovat.
Garfield
Na místě
1. 09. 2013 13:41

samém je dobře poznatelné, zda zasáhl člověk nebo ne. Měla jsem klasy z Anglie v ruce a to,co jsem viděla a ohmatala, nemůže být dílo lidských rukou. A ti, kdo tam byli, to poznají rovněž, zvlášť pak ti, co byli i v Anglii. A protože tam mí známí byli-u Liberce i v Anglii, tak nemám důvod pochybovat.
Sylvia
No
1. 09. 2013 13:01

vyboj blesku asi tazko, tie obrazce su cielene vytvorene a maju tvary roznych znakov, ktore pozname z historie a nieco napovedaju, otazka len je, ktore s prave a ktore nie. Mozno keby si dal niekto namahu, tak to dokaze, ale tie zlozite asi tazko....ale z tychto zrovna mam taky neblahy pocit, ze tam nieco neni na poriadku.....
Askii
2 Grafield
1. 09. 2013 12:59

Viděl jsem 2 videa, kde nad kruhy letěla světelná koule- takže tu máme do cca 10ti důkazů na jedné straně a tisíce kruhů v obilí na straně druhé, takže bych zarytě netvrdil, že jde o dílo ufo, je to spíš jedna z možností. Místo toho bych se spíš zajímal otázkou, kdo by měl zapotřebí vymýšlet komplikované tvary a co tím chce říct, protože některé kruhy, co jsem viděl, by bylo nesmyslné vytvářet pracně někde na poli a pak se k nim nehlásit. Know-how v oblasti výtvarné tvorby je prostě z hlediska dnešní doby nesmyslné takto plýtvat. V postkomunistické společnosti si nikdo kromě reklamních agentur kreativní práce neváží, ovšem jako výtvarník a architekt vím, že stvořit něco dokonalého si vyžaduje mnoho talentu, píle a času, takže by se někdo nebo nějaká skupina lidí, kteří jsou finančně za vodou a jsou zároveň kreativní, museli asi hodně nudit, aby se něčemu tak pomíjivému a zároveň náročnému dokázali v takto masivním rozsahu věnovat. A navíc anonymně.
Asiel:-)
Kruhy
1. 09. 2013 12:52

Četla jsem teorii, že většinu kruhů vytváří výboje blesku. Ale podle mě spousta obrazců je tak složitých, že za jejich vytvářením musí stát nějaká inteligence...
Sylvia
Neviem
1. 09. 2013 12:38

Zrovna tieto mi pripadaju jak podvod, jednak lokalita a aj tie pristupove vyslapane cesty, potom ten nic nehovoriaci tvar. Kruhy ano....napr. ten binarny kod alebo ostatne v Britanii, ale z tychto mam pocit, ze tam zasiahol clovek.
Garfield
A něco přímo
1. 09. 2013 10:21

tématu-zde odkaz:
http://www.exopolitika.cz/news/reportaz-z-kruhu-v-obili-morava-liberecko-cervenec-2013/
Garfield
Askii,
1. 09. 2013 10:19

a koho tedy? Navíc je vícero videí,kde je vidět i vznik kruhů... A člověk to tedy rozhodně není.
Askii
Krásné,
1. 09. 2013 9:08

harmonické a záhadné. Jen bych tak jistě netvrdil, že je to dílem ufo. :-)