Články

Videa

5. dimenze - Blízkost smrti - (komentáře)

Adanom
Sylvi
12. 09. 2013 16:18

Kdyz se Tve vedomi ocita na jine utovni ( jine nez pozemske za obycejneho stavu vedomi ) nelze se skrze ten zmeneny stav vedomi ( skrze tuhle zkusenost ) potom divat na vec stejnym zpusobem jako jsme zvykly v pozemskem svete kde cas plyne tak jak jej zname v beznem obycejnem stavu vedomi.
Ty roky se neztrati pouze jsou vedomim vnimany jinak.

Ve zmenemem stavu vedomi pocitujes ze jsi v tom stavu velmi dlouho, pritom v bezne relite ubehne pouhych par minut. ( vlastni zkusenost ) Takze to je totez akurat obracene.
Sylvia
Okolojdouci
12. 09. 2013 15:21

No a k tej anarchii alebo komunizmu, komunizmus furt neviem, co je, lebo nikde este nebol aplikovany, ked pominiem socializmus, ale tu anarchiu si viem docela predstavit a vobec by som s tym nemala problem :-)
Sylvia
Okolojdouci
12. 09. 2013 14:57

Ona to bola len jedna z moznosti, ze sa dostal do nejakej slucky, ale je dost mozne, ze to ma nieco spolocne s mimozemskou civilizaciou, nakonie teoria starovekych astronautov mne je blizka, ale stale mi to jaksi nevysvetluje ten dojem, kde sa mne v mojej hlave, mysli, tych v tomto pripade 66 rokov strati. Kde su, ked prebehnu?
okolojdouci
...
11. 09. 2013 23:36

Sylvia 11. 09. 2013 20:06
ne nejde o gravitaci ale o zrychleni proste litaj rychlejc nez planeta...
on i clovek na povrchu planety se pohuje pomerne znacnou rychlosti cca 1675 km/h na rovniku plus rotace planety okolo slunce 30 km/s plus kazdych 226milionu let slunecni soustava obrotuje nasi galaxii a ta zase rotuje kolem nadkupy galaxii atd... a ani nam z tohohle kolotoce neni spatne:)

ohledne toho pribehu je nezastavam tvuj nazor dle meho jde o jednu z prvnich ukazek toho cemu se dnes rika unos do ufo proste kluka "nekdo" vzal a cestoval s nim rychleji nebo dele nez je tomu u soucasnych unosu proto dnes lide uvadeji tzv. "ztraceny cas" v radu minut ci hodin...
okolojdouci
...
11. 09. 2013 22:17

Sylvia 11. 09. 2013 20:10
"...ziadne, peniaze ani vlada :-)"
tak to je bud anarchie nebo komunismus :))
Sylvia
Oklojdouci
11. 09. 2013 20:10

No a ta teoria o tej stvrtej dimenzii neni moja samozrejme, citala som ju na par strankach, napr. paralelne svety, to len na vysvetlenie, co ta stvrta dimenzia pre ludi s touto teoriou predstavuje. Fungovat to ma tak, ze je to skutocne zastavka pred piatou, a je to nieco ako skola, kde su len ucitelia pochadzajucich z inych dimenzii, ziadne, peniaze ani vlada :-)
Sylvia
Okolojdouci
11. 09. 2013 20:06

s tou GPS som si to ani neuvedomila, ale to je gravitaciou, nie? On ten extremny priklad minuta a 50 rokov som dala extremny, aby to bol rozdiel. Ale s tou rychlostou svetla je to potom aj aj, nie? Pretoze na ten pokus som pozerala v dokumente jednom o vesmire.

No mas pravdu, ten pribeh s tym chlapcom je znamy, ale on zaspal ten chlapec, tak zas to bol iny stav vedomia, navyse mohol niekde prejst cez casopriestor, nejakou skratkou v priestore do buducnosti....ja som skor ale myslela nieco na sposob toho druheho prikladu, cesta s panom den a tisic let na Zemi. Keby som tu cestu povedzme absolvovala, tak jak mozem vnimat den casovo ako jeden, pritom tych dni ubehne 360 tisic, jedine, ze by sa nejaka planeta, kde by som bola otacala okolo osi tych 360 tisic dni, ale aj tak by mi vnimanim neskratila tu dobu...ked rozumies. Musel by to byt len prenost skratkou v priestore, nejakou sluckou do buducnosti a musela by som byt schopna vratit sa zas naspat, pretoze casovo by som musela ostarnut o tych 360 tisic dni realne, povedzme, ze by bol na Marse uplne iny cas, ale z pohladu mojho by den netrval 24 ale 48 hodin, ale pocitovo by ubehol ten isty cas, co tu a musela by som starnut rovnako.
okolojdouci
...
11. 09. 2013 18:58

Sylvia 11. 09. 2013 14:00
tento jev je popsan i ve starem zakone kdy prorok jeremias posle kluka jmenem abimelech aby mu natrhal za mestem fiky a ten kdyz je natrha v necekane vetrne bouri "usne" kdyz se probudi specha s ovocem za jeremiasem ale zjisti ze ubehlo 66 let a prorok je jiz mrtev...
nebo napriklad docela znama veta "jeden den s Pánem je jako tisíc let a tisíc let jako jeden den" (2list petruv) lze chapat i tak ze buh vlastni dopravni prostredek schopny pohybu o rychlosti v desitkach procent rychosti svetla a tak pri ceste ze zeme trvajici jeden den nekam a druhy den zpet cestujici zestarne o dva dny ale na zeme je dal o dva tisice let... (pokud je buh na tydenni dovolene a odjel rekneme v dobe krista... no hned tak se tu neukaze... :))
okolojdouci
...
11. 09. 2013 18:22

Sylvia 11. 09. 2013 14:55
zajimave no zatim sem se nikde nedocetl ze pri presunu na paty rozmer budou mit nekteri jedinci "zastavku" ve ctvrtem rozmeru :)

Sylvia 11. 09. 2013 16:02
fyzicky se to uskutecnit da a take se to stale deje jen pri rychlosti svetla ale u mnohem mensich rychlosti napr. druzice GPS museji stale tento jev zapocitavat proto ma kazda vlastni atomove hodiny ovsem tu je rec o rozdilu 0,00nic sekundy :)
Adanom
Sylvie
11. 09. 2013 16:08

Pak to muze byt to zdani, iluze plynuti casu jinak. :)
Sylvia
Adanom
11. 09. 2013 16:02

Az take cucanie z prstu to zas neni....ale fyzicky sa to uskutocnit neda, lebo clovek nezvladne tie podmienky. Ale to, ze niekde cas plynie rychlejsie a pomalsie v ramci hmotneho vesmiru cucanie z prstu neni.
Adanom
Sylvi
11. 09. 2013 15:54

No prave- teorie ktera Nejde fyzicky uskutecnit, muze byt jen cucani neceho z prstu ale niznamena to ze to tak je.
Proto jsem i psala ze je to lidske mysleni, uvazovani v pojmech casu.
Nevim jak tohle jinak rict. Snad me ale porozumis. ;)
Sylvia
Adanom
11. 09. 2013 15:39

no ved Ti pisem, ze je to teoria fyziky, tie pocty su samozrejme ilustracne, ale nejak tak to funguje, ked vezmem v uvahu, ze fyzici robili pokusy, ze by to takto dopadlo, keby sa nahodou pohybovali rychlejsie nez svetlo a aj tam pisem, ze je to teoria....ale je jedno, ci sa to stalo, nestalo, je to podla fyziky takto nastavene, keby si sa vo vesmire nerozpadla, tak sa to stane. O to mi ide....robili pokus na bicykli, tak ten jeden, co bicykloval a predbehol by rychlost svetla by aj starol pomalsie, nez ten druhy, co stoji.
Adanom
Sylvi
11. 09. 2013 15:10

" A to neviem jak moze byt mozne, ked vnimanie casu je sice nasa zalezitost, ale nemozem vnimat niekde inde minutu a 50 rokov ubehne a ja si to neuvedomim, musela by som mat naozaj zmenene vedomie, ale ked nema, tak to nechapem. "


Ockej ted se v tom ztacim, nerozumim.

Tohle co popisujes s minutou a padesai lety se nekomu nekde ve fyzicke realite v beznem stavu vedomi stalo?
Sylvia
Okolojdouci
11. 09. 2013 14:55

Ne, ta stvrta dimenzia neni plus cas, aj ked normalne ju udavali niektori fyzici, ale toto preskakovanie neni z toho dovodu, ze cas je brany ako stvrta, preto sa hovori rovno o piatej. Teda aspon co som citala. Stvrta dimenzia je povazovana stale este za hmotnu, je len prechodna do piatej, je podobna tejto nasej, len je tam akoby viac tych javov, jemnohmotnych veci a vedomie ma vyssie vibracie, takze tam neni tych negativnych veci tolko. Vseobecne ta teoria o piatej dimenzii je taka, ze tretia zmizne a zostane stvrta, kde budu prave ti slabsi jedinci, ktori niesu schopni/pripraveni previbrovat do tej piatej. Teda aspon tolko k tomu preskakovaniu, ze az ta piata je vlastne dimenzia, ktora zmeni vedomie a fyzicke osoby previbruju do jemnohmotnej urovne. Stvrta podobna tejto nasej tretej bude miesto tej tretej a tretia zanikne. Asi tak.....:-)
okolojdouci
lup
11. 09. 2013 14:03

znovu opakuji ze mi je uplne jedno co muze nebo nemuze clovek ci jeho duse vnimat jde mi jen o to ze stale hromadi clanky o tom jaka je ta pata dimenze fajn a ze nase prezivani ve trech rozmerech jen ceka na posun do pateho rozmeru... to ta ctvrta dimenze bude asi pekne na prd kdyz se rovnou preskakuje...
problem vidim v tom ze je stale dost lidi presvedcenych o tom ze cas je nejaky rozmer a tak scitaji nas svet ktery je 3D + 1d cas = 4D svet cloveka a pak se tedy nutne lidske vnimani ci duse stehuje do pateho rozmeru... coz je ovsem nejakych sto let hloupost
Sylvia
Adanom
11. 09. 2013 14:00

to prave neviem, preetoze ten pokus samozrejme nikto nemohol fyzicky urobit, rychlost svetla nikto neprekroci a nedostane sa ani na miesto vo fyzickej forme, kde je ina gravitacia - teda na mesiac hej, ale tam neviem jak to bolo s vnimanim casu.

Ale napr. ti ludia, co sa stratili v oblasti Bermud, tak oni naozaj tvrdili, ze preslo desat minut, v skutocnosti ale presli 3 hodiny, lenze tam sa skratil aj ten priestor, tak to je este nieco ine. Premyslam, ci im to prave ten priestor, keby sa do nejakej takej situacie dostali, nezmeni vedomie skor. Pretoze inak nevidim dovod, preco by som v tomto fyzickom stave, mala niekde inde vnimat nieco ako minutu, pritom tu ubehne tych 50 rokov, preco by mi to tak pripadalo, ked samozrejme by som nezmenila casovu jednotky minuta = 50 rokov, ale to nic nemeni. Skor mi to prislo, ze ta teoria tvrdi, ze Tebe prejde vedome, vnimanim minuta, ale tu prejde 50 rokov. A to neviem jak moze byt mozne, ked vnimanie casu je sice nasa zalezitost, ale nemozem vnimat niekde inde minutu a 50 rokov ubehne a ja si to neuvedomim, musela by som mat naozaj zmenene vedomie, ale ked nema, tak to nechapem.
lup
okolojdouci
11. 09. 2013 12:54

Práve o tom je táto "akademická diskusia" :-D

Človek svojím vedomím uzavretom v trojrozmernom ľudskom tele nevníma 5. rozmer, ale nezamená, že neexistuje. A práve po smrti sa môže stať, že sa dostane naše vedomie, alebo ak chceš duša, do stavu, kedy vníma aj ďalší rozmer.
S pozdravom LuP
Adanom
Sylvi
11. 09. 2013 12:52

A nemuze to ruzne vnimani casu byt jen pouhe zdani- iluze naseho vnimani ? :)
okolojdouci
...
11. 09. 2013 11:51

ja ale vubec neresim co muze nebo nemuze clovek vnimat za rozmery ale pokud jak pises nemuze bytost zijici ve dvou rozmerech vnimat treti ikdyz se v nem naleza pak jak muze clovek zijici ve trech rozmerech vnimat paty rozmer?
ono proste pridani casu ke trem rozmerum je hloupost protoze cas neni rozmer ale stav a ten je mozno pridat ke vsem rozmerum...
pokud by tedy clovek mohl vnimat dalsi rozmer bude to rozmer ctvrty nikoliv paty

2D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/Pentagon.svg/120px-Pentagon.svg.png

3D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/120px-Dodecahedron-slowturn.gif

4D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/120-cell.gif
lup
...
11. 09. 2013 11:30

Stránku navštevujem. Len sa k všetkému nevyjadrujem, nečítam všetko,... len o oblastiach, ktoré sa zaujímam.
Preto sa zdá, že som v poslednej dobe tuná redšie.
S pozdravom LuP
Sylvia
Adanom
11. 09. 2013 11:15

Ano, ked mas iny stav vedomia, tak hej, v sne Ti plynie inak. Ja ale hovorim o stave vedomia, ktore mas normalne, ked nesnis a ked funguje vo fyzickej realite, tam totiz podla fyziky tiez funguje cas inak. Preto hovorim, ze to nechapem, ale nie v inom stave vedomia, tam je to pochopitelne. Ale vo fyzickej realite, keby si predbehla rychlost svetla, alebo dostala do priestoru s inou gravitaciou, tak ten cas plynie rychlejsie alebo pomalsie. A o tom hovorim.
Adanom
Sylvie
11. 09. 2013 8:52

"Ja skor myslim, ze vedomie prave nepozna cas, ze je to len odpocitavanie nase, ze v snoch o nom nemas paru, tak preto sa Ti spanok zda okamzik a nevies o sebe. Ze ten cas je len velicina akoby u nas.
Ze by som v praxi niekde stala presla minuta a tu na Zemi dajme tomu 50 rokov, nechapem, jak by som si toto mohla uvedomovat,tu minutu a prehliadnut tych 50 rokov. "

Vedomi , jiny stav vedomi, dimenze. Vedomi - stav vedomi " poznava" cas
v casoprostoru a stav vedomi- jiny stav vedomi ktery " poznava" bezcasi.
I ve snu jsme to stale my coz jindy ve snu nejsme, jen to vefomi se meni, je to jina dimenze, stav vedomi. Jakmile se prolneme- probudime tak do vedomi - prostoru
kde plyne cas tak jak jej zname. Vsechny prostory jsou - Vedomi na ruznych urovnich. Pocitani casu na minutu nebo padesat roku povazuju za zvyk lidskeho mysleni neco takhle pocitat, prepocitavat. :)
Sylvia
Iveta
11. 09. 2013 8:38

s tymi inkarnaciami nemusis byt autista, ja totiz myslim, ze vsetko, co clovek tusi, inspiracia, talent, podvedomie, to je prave to, co uz mas v podvedomi nasate, to znamena, ze mozno clovek uz presiel. Neni treba mat anomaliu podla mna aj ked oni tie handicapy niesu anomalie, je to len rovnovaha, pretoze kazdy skoro s genialnou schopnostou ma niekde ubrate na fyzickej urovni. Vid Howking, ale je to len rovnovaha prirody podla mna. Vo finale je to ale len rozhodnutie, co Ty chces mozno niekde v bardo. Ale oni tie najvacsie obtiaznosti prave mozu byt v tych najobycajnejsich veciach, neni mozno treba extremov. Chces nieco prezentovat. Myslis, ze genialni lidia, napr. svetovi diktatori to vyuzivaju spravne? To asi tazko. V tom to nebude. Ale to, co uz v sebe mas, nepotrebujes podla mna nejak inak prezentovat. Ked ma clovek nejake tusenie informacii, je dost dobre mozne, ze uz k nim nahliadol.Z hladiska prirody je ale urcita rovnovaha vzdy, jaka bude neni dolezite.

Lup - dobra otazka, nemozes vidiet a preto nevidis.....
iveta
ahoj lup
11. 09. 2013 8:12

jak je?
jakto že nás navštěvuješ tady tak málo?co děláš že nemáš na nás čas? :-)
lup
okolojdouci
11. 09. 2013 8:09

Jednorozmerný priestor nie je bod, ale priamka. Polohu udávaš len jedným rozmerom - vzdialenosťou.

Predstav si teoreticky bytosť existujúcu v dvojrozmernom priestore (napríklad stôl) opísanom súradnicami X a Y. Dokáže takáto bytosť registrovať tretí rozmer Z ? Dokáže nás vnímať, aj keď je súčasťou tretieho rozmeru? Asi nie. Ale tretí rozmer existuje.

Rovnako to je aj s nami. Dokážeme registrovať X-tý rozmer napriek tomu, že sme jeho súčasťou? Nie je to naša prehnaná pýcha, keď si myslíme, že vieme o fyzike všetko??
S pozdravom LuP
iveta
pardon to je jiný odkaz
11. 09. 2013 7:37

http://pravdu.cz/deset-nej/10-lidi-s-neuveritelnymi-schopnostmi
iveta
hej Sylvi tak mě napadá
11. 09. 2013 7:34

že až se znovu narodím a budu dejme tomu ten autista,nebo slepá tak budu mít neuvěřitelnou schopnost počítat a počítat,spočítám všechno do puntíku.Budu používat echolokátor místo očí...přečti si to.
http://pravdu.cz/deset-nej/10-trendu-(de)formujicich-civilizaci-a-vychodisko
iveta
možná že
11. 09. 2013 7:26

až se znovu narodím bude ze mě blázen,třeba budu postižena autismem,nebo něčím jiným :-)) asi to tak má být,člověk by si měl vyzkoušet všechno,slepotu hluchotu atd.aby jeho smysli byli ve cviku,v nějakém přípravném procesu aby se tam někde v tom nejvyšším levlu dokázal adaptovat :-))aby z něho byl dokonalý mimozemšťan a pak nám tady předváděl ty neuvěřitelné kousky a my na to čuměli jak na dráát a přitom on by se nám chechtal jako urvanej za řetězu.
To je nejspíš zákon karmy.....
iveta
a ten čas a to vědomí
11. 09. 2013 7:17

tu je pořád!jen se přelévá a šíří,rozšiřuje dál a dál za další hranice a další,roztahuje se a rozpíná do dalšího prostoru a jde tam a zase zpět....jak vzniknul,kde se vzal a kde se vzalo vědomí??pakárna toto :-))) a hned po ránu :-)))a kdy bude konec? nebude!!!
Nikdy nebyl konec jsme tu po x milionů let,známe spoustu věcí,dokážeme už možná přijít na tu podstatu všeho ale naše fyzická smrt tomu brání abychom si to udrželi v paměti,jediná pamět která funguje je ta univerzální a pak když se opět narodíme jsme jako malé dítě které se učí všechno odznova a díky náhledům do jiných světů si tak nějak rozpomínáme.
A tak to funguje i tam někde v jiných světech,tam si také vzpomínáš ale zas máš možnost nahlížet do jiného ještě zajímavějšího světa,který je zas na stupínku lepší kvality,na jiném levlu.A furt se vlastně učíš a pozoruješ...do zblbnutí!
Tam jsou mimozemské civilizace někde v tom vyšším levlu a jsou to vlastně lidé kteří si prošli stejným principem jako my tady a jdou dál a jsou lepší ve všem.
A tak bych mohla pokračovat do nekonečna s tímto psaním...:-) se z toho asi picnu! :-))lepší je na to nemyslet pááč když by si měla aspoň myšlenkově dojít někam strašné daleko tak ti s toho hrááábne.....možná se mají nejlíp blázni,ti už vědí,ti jsou na jiném levlu a někde hooodně vysoko :-)))
iveta
no
11. 09. 2013 6:56

já si myslím že čas přesně jak píšeš ty musí klouzat právě po té osmičkové houpačce.
Myslím že času a né jen jemu udává chod právě černá díra a poukd budu brát v potaz že černé díry jsou i v té nejmenší možné částici tak v samotném celku mi to dává smysl.
Všecko všecičko se musí pohybovat směrem k té černé díře,jak třeba samotná buňka našeho organismu tak i samotná buňka vesmíru.A až to všechno doputuje za x let na hranici samotného horizontu událostí(tedy k rhanici černé díry)tak to vlastně umírá.A až to přejde přes tu hranici tak se to opět rodí.
Vrátím se zpět k tomu času....čas má směr a ten směr je ROTACE,OSCILACE a díky gravitaci(která je mimochodem jen jedna,jak tady tak všude jinde v jiných dimenzích)udává směr právě k té černé díře.
V tom horizontu událostí se musí NĚCO stát,tam se odehrává veškeré to tajemno,tam se to nějakým záhadným způsobem přepoluje a jde to,funguje na druhé straně jinak.Ale čas tam běží dál,nejspíš díky tomu NĚČEMU záhadnému dostane jiné točky,jiný směr.
Proto si myslím že jak tady tak tam za tím horizontem událostí(tedy v jiné dimenzi,vesmíru blábláblá)čas funguje dál ale jinak,jinou rychlostí,prostě se ta rychlost nějak jinak přenastaví a nebo také zpomalí,zrychlí...co já vím.Jen vím že tam za tou hranicí čas prostě běží dál!
Čas obíhá naši planetu v určitém tempu a pak se zhroutí se do černé díry.Nevím jak jinak bych to řekla...v tom je právě ten dokonalý chaotický řád na který možná někdy příjdeme.
Je však zajímavé že to co se tam někde za tou oponou dozvídám tak ti kdo mi to říkají a nebo obrazově demonstrují tak ti také nevědí naprosto celý ten systém toho chodu.To univerzum to prostě nedovolí,je "zapouzdřeno" tam někde uprostřed a dohlíží na celý chod toho všeho bytí.
Jinak všechno je dokonale provázáno a jeden bez druhého nemůže fungovat...vem si že čas jako takový bychom nemohli zaregistrovat kdyby nebyla hmota!
Takže jestliže tam někde v jiné dimenzi není hmota tak tam máš pocit že ten čas stojí ale on přitom plyne dál ana jiné frekvenci.Jo jasně,vem si že když všechno přitahuje černá díra tak přitahuje né jen čas ale taky energii a hmotu...tím pádem mám pocit že když tu hranici událostí překročím tak tam čas neexistuje....protože v té díře se mění konzistence všeho,jak energie tam hmoty a nějak se to navzájem spojí a na druhé straně zas nějakým způsobem rozeběhne.
Sylvia
Ale
10. 09. 2013 22:42

paradoxne ten cas je pricinou toho vsetkeho co sa deje, pretoze preto sa to vsetko opakuje a ten cas udava ten ton tym udalostiam, resp. ten necas, pretoze to Ti dovoli - ta bezcasovost - aby sa to prave opakovalo, ked je cas povedzme priamka, nie zakryveny, tak moze plynut len po tej priamke, mozno sa gravitaciou spomaluje alebo zrychluje, ale ked by to bol len bod alebo elypsa, ci kruh, tak potom by ten cas mohol byt pricina tych opakujucich sa udalosti a Ty by si nim mohla bruzdat jak po klzacke.

Lenze ked je to bod, tak to bezcasove a preto Ti to umozni splet tych udalosti vidiet naraz a nahliadat do minulosti, pretoze ona je vlastne pritomnost, tak jak by buducnost bola pritomnost.
Sylvia
Jeejda
10. 09. 2013 22:34

to je dlhy prispevok, ale nejak to nedokazem vtesnat do par viet.
Sylvia
Ivet
10. 09. 2013 22:33

pokial beries informaciu jak nejaku jednotku niecoho, tak ano, ja som skor myslela aj informaciu z nejakym obsahom, takze ja mam tiez za to, ze ona sa jakoby siri a pohybuje po tej linke a ten vestec - teraz ani tak nemyslim astrologov, ktory vyuzivaju len matematiku a nejake to postavenie hviezd, aj ked oni tie modely docela triafaju na urciteho cloveka, ale myslim skor toho vestca, co sa dokaze napojit na tu bozsku pamat - no a tam je ta informacia nejak uz dana. Je otazka, ci uz je nejak vyslana dopredu a on ju predbehne alebo sa napoji na jednu sekvenciu tej ifnoramcie. Je to jak s virusom, ked Luis Pasteur vynasiel liek proti tubere myslim, niesom si teraz ista. Tak on prave zavedenim toho virusu predbehol ten povodny a dosiahol tym toho, ze nez sa virus dostal do mozgu, uz bol imunny, teda znamy a nemohol uskodit. Neviem sice preco mi tento primer teraz prisiel do hlavy, ale nejak mi to suvisi s tou informaciou, co zachyti ten vestec.

S tou teoriou orgazmu bozskej podstaty kludne mozem suhlasit, jak vybuch vedomia, ktory dosiahne nejakeho vrcholu a on potom vysle z toho dalsie informacie a stvori nove elementy, dimenzie mozno, to ale ked niesme uz obmedzeni na ten jeden svoj vesmir, ale na univerzum jak celok.

Ja to vidim tak, ze ten vestec natrafi na tu linku, co potrebuje, ale niekedy strafi linku paralelnej dimenzie, ktora je tejto nasej velice podobna, len sa tam znozkou inych rozhodnuti prave toho ludskeho vedomia odohrava ina realita, ktora zije svojim zivotom a on to nepozna, pretoze sa dost podobaju.

Ked som citala rozhovory so smrtou od Van Helsinga, tak tam prave ten transformator (teda ta smrt v podstate, len mu nesedi to slovo) hovoril, ze on prave funguje vdaka vedomiu na viacerych urovniach a preto teoreticky je vsade a uvedomuje si kazdu tu svoju cast, ze ma rozprestrene to vedomie do viacerych casti a urovni a kazda ta samostatna cast robi ten jeden celok, sice funguje jak samostatne, tak vlastne aj centralne.

Ja skor myslim, ze vedomie prave nepozna cas, ze je to len odpocitavanie nase, ze v snoch o nom nemas paru, tak preto sa Ti spanok zda okamzik a nevies o sebe. Ze ten cas je len velicina akoby u nas. Akurat nedokazem pochopit vlastne, ze sa meni pri zmene gravitacia a teraz myslim zavisi aj na rychlosti, keby si presiahla rychlost svetla, tak sa spomaly, toto mi nejak nejde do hlavy, pretoze by si ho v nasom stave vedomia vobec nemala vnimat inak, nez tu na zemi a pritom sa to deje. V tomto teda mam strasny chaos. Fascinuje ma ten cas, pritom to nedokazem prave nejak pochopit. Ze by som v praxi niekde stala presla minuta a tu na Zemi dajme tomu 50 rokov, nechapem, jak by som si toto mohla uvedomovat,tu minutu a prehliadnut tych 50 rokov.
iveta
další otázka je
10. 09. 2013 22:14

kde se vzal ten čas a to vědomí sakríííš...na to je asi jinej model :-)
iveta
jinak jsem přesvědčená
10. 09. 2013 22:03

že čas a vědomí tu bylo už dávno před velkým třeskem a to z toho důvodu že čas a vědomí je příčina a velký třesk a tím pádem vzniklý organismus je následek.
A pokud za x let nastane další třesk tak bere ty informace zase z příčiny,tedy z času a vědomí.
Takže čas i vědomí nikdy nezemře,mohu je tím pádem zařadit do pozice boha.
iveta
kdežto
10. 09. 2013 21:50

věštec to vidí a má jistou výhodu,využívá té univerzální mysli,vědomí...napojí se na určitou linku v té síti a jede jako po drátě až se dostane k té požadované informaci a je jedno jestli ji vidí,slyší a nebo čte.
Univerzální síť funguje jako rádio a zrovna tak jako televize nebo kino ale to ti nemusím říkat :-)
iveta
vem si že
10. 09. 2013 21:45

takový zvuk...nedávno vědci dokázali že zvuk umí malovat a co myslíš že maluje?
Ještě bych se vrátila k těm věštcům a astrologům,astrolog používá výpočty a řídí se postavením planet a řídí se časem...to znamená že využívá to co tu už dávno bylo,tedy historii,jenže ta historie jednou za čas udělá blik a je další velký třesk.To znamená že teoreticky se chytá začátku i konce.
okolojdouci
...
10. 09. 2013 21:39

1D
je bod - bezrozměrný základní geometrický útvar. Dle Euklidových Základů je bod něco, co nemá části, tedy to co již nelze dále dělit.

2D
je zkratka výrazu „dvoudimenzionální“, „dvourozměrný“ a označuje svět, který je možné popsat dvěma rozměry; předměty ve dvourozměrném světě mají obsah a např. délku a šířku, avšak nemají objem. 2D obrazec je ten, jehož body se nacházejí v jedné rovině.

3D
je zkratka výrazu „trojdimenzionální“, „trojrozměrný“ a označuje svět, který je možné popsat třemi rozměry (viz kartézská soustava souřadnic); předměty ve trojrozměrném světě mají objem.

4D
Čtvrtý rozměr nebo čtyřrozměrný prostor (4D) je abstraktní pojem, vzniklý zobecněním pravidel třírozměrného prostoru. Matematici i filosofové jej studují už skoro dvě stě let, protože je zaujal a nabízí zajímavé náhledy na matematiku a příbuzné obory.

Algebraicky vzniká tak, že se pravidla vektorů a souřadnicové geometrie uplatní na prostor o čtyřech rozměrech. Čtyřrozměrný vektor (uspořádanou čtveřici čísel) lze chápat jako umístění ve čtyřrozměrném prostoru. To je euklidovský prostor, který má metriku i normu, takže se všemi rozměry lze zacházet stejně: přidaný rozměr se nijak neliší od ostatních tří.

Čtvrtý rozměr se někdy interpretoval jako čas, to se však v moderní fyzice už neděje. Ve 20. století byl vyvinut pojem časoprostoru, který spojuje prostor a čas, jenže s odlišnou metrikou, takže s rozměrem času se zachází jinak než se třemi rozměry prostorovými. Časoprostor tedy není euklidovský prostor, ale Minkowského prostor.

(zdroj-wikipedia)
iveta
Sylvi sorry ale já
10. 09. 2013 21:37

prostě neumím psát v kuse..:-)
iveta
ještě se
10. 09. 2013 21:36

vrátím k tomu vědomí...když člověk přemýšlí tak jeho mysl produkuje nějakou energii,ta energie může mít nějaký tvar,barvu,hustotu atd. tak proč by z ní nemohl vzniknout fraktál.
iveta
a né jen
10. 09. 2013 21:32

na velký třesk ale na všecko všecičko na co si jen vzpomeneš..na organismus,protože všechno je živé
iveta
opět nekonečno
10. 09. 2013 21:29

tedy položená osmička.
Ale jak jsem už někde na začátku psala...co jednou vzniklo je zničitelné a co jednou vzniklo je taky stvořitelné.
Takže tím chci hlavně upozornit na velký třesk...když zapřemýšlíš tak ti zákonitě musí vyjít to že velký třesk tu byl už několikrát,milonkrát,bilionkrát,nekonečně mnohokrát.
Tento stejný model bych aplikovala taky na jiné světy,dimenze atd.
iveta
vem si že
10. 09. 2013 21:25

univerzální světová mysl,tedy univerzální vědomí neustále roste,ta síť se proplétá nekonečným prostorem né jen tady ale i v jiných dimenzích a světech.Všechna mysl je propojena jako internet který zasahuje až tam a kdo ví kolik takových světů je??miliony,miliardy,biliony...prostě nekonečná mysl vytváří nekonečné množství světů
iveta
Sylvi
10. 09. 2013 21:20


Počáteční informaci kterou tam vložím tak nemůže zůstat
jen otevřená ale ona musí se dál rozvíjet jako ten fraktál.Proč by nemohla být obyčejná myšlenka založena na fraktálu taky?já myslím že ano.
Vysvětlovalo by to i univerzální informační pole přeci.
Sylvia
Ivet
10. 09. 2013 17:47

Podla mna je to prave o tych moznostiach, o tom nekonecnom mnozstve moznosti, kde mala odchylka moze vsetko zmenit, pravda moze byt podla mna len ta cesta, ten sposob toho vyvoja, toho konca sa asi nedoberies.

Ked sa bavim o tej buducnosti ale, tak mozno sa tam zjavuje prave len ta cesta a potom nejaka pravdepodobnost toho vyvoja, kazde rozhodnutie to moze zmenit. Keby som zabrdla do ezoteriky, tak si poviem, ze tie vyklady buducnosti su prave podla toho, ze karma cloveka tomu napoveda, jak on asi pravdepodobne pojde a ten vykladac vidi tu najjasnejsiu moznost. On ale moze zmenit ten susled udalosti a vytvori sa ina linka (pravdy), ktora ale uz s tym povodnym vykladom nemusi mat tolko spolocne.

Mna zajimaju totiz hrozne ti vestci. Preto myslim, ze nepredpovies tu buducnost, ktora je za obzorom toho Tvojho podvedomia, po smrti alebo v astrale dajme tomu, ale je mozno mozne, ze Ti ta informacia, ktoru si tam jak Ty hovoris vlozila, ostane otvorena a na nejaky ten krok dopredu mozes nahliadnut, ale nie samozrejme na nejaky samotny koniec. Lebo jak vieme, ked cas stoji, tak v ramci univerza je to stale len maly okamzik, pre nas cely zivot a nie este nejaky rok alebo 20 rokov.

Asiel ta inakost si tiez myslim, ze je v tom, ze z toho isteho procesu vzdy vyjde nieco nove, pretoze sa tam objavi nejaky novy prvok, proces celeho toho zdanlivo moze vyzerat, ze sa opakuje, ale ta matrioska v matrioske je len to cele zlozenie, z rovnakych kuskov malych je zlozeny velky kus a princip je rovnaky stale, len s clovekom to bude asi tak, ze on by sa vdaka skusenostiam a prezitkom dostaval stale niekam inam a bol by tym padom iny. Ale nechapem to aj tak....neni to asi ani mozne.
iveta
a proto
10. 09. 2013 13:44

mi pořád tak nějak leží v hlavě myšlenka že v jednoduchosti je ta krása a pravda,která se rozvíjí a rozvíjí.Pravda je ve své podstatě nekonečná.
iveta
jinak Sylvi
10. 09. 2013 13:35

jak pořád mluvím o té položené osmičce,tak ona je v podstatě taky fraktál.A když ji na samotném začátku zvolíš vhodnou jakoby počáteční podmínku,vložíš do ní tu informaci,tak se stane to co nikdo nikdy nepředpoví dopředu.A když se k tomu ještě přidá to různé vibrování a otáčení,oscilování a co já vím co ještě tak to musí být dokonale chaotický řád.
iveta
jinak bylo
10. 09. 2013 13:27

to jen přirovnání samozřejmě....jinak kdo ví kolik těch fraktálu je ještě neobjeveno.
Vem si třeba obyčejný list z dubu...všechny jsou naprosto stejného vzoru ale pokaždé není každý list stejný svojí velikostí.V přírodě funguje fraktálový řád.
A co třeba mřížka DNA která podle mě obsahuje velmi malé množství informací a přesto z ní vyroste naprosto složitý jedinec.
iveta
Asiel
10. 09. 2013 13:17

právě že je soběpodobný a donekonečna se opakující tak vytváří další a další vzory.Ty vzory mají nekonečně velký povrch ale přitom také nekonečně malý objem.
Z fraktálu se dají tvořit třírozměrné objekty z kterých se vytváří další útvary.
Takže ten růst tam je a neskutečný.
Asiel:-)
Zajímavá diskuze...
10. 09. 2013 12:17

Zaujala mě vaše diskuze, ale zřejmě jsem méně chápavá. Takže bych se chtěla nechat poučit. :)

Cituji: "Takže vše je řád dokonalého chaotického koloběhu událostí a informací které jednou zaniknou,budou zničeny a pojede se od znovu..tedy události a informace budou opět stvořitelné."

Z výše uvedeného mi vyplývá - když to vztáhnu na lidský život - že po smrti bychom se jen narodili znovu do stejných podmínek a prožívaly bychom zase ty stejné události. Prostě jeli bychom od znova navlas ten samý život, odchylka by nebyla možná. Vždyť fraktál je přeci soběpodobný a donekonečna se opakující, ne?...jak ta matrioška v matriošce... :)
Nebyl by možný žádný duchovní růst, prostě by se náš život opakoval dokola, pořád do nekonečna...




Sylvia
Hej
9. 09. 2013 14:56

je ale dolezite sa tam nejak dostat. Nejak sa k tomu dostat. Niekto mozno by povedal, ze naco Ti to je, ale kazdy to ma inak, pre niekoho to zmysel nema a pre niekoho ma.
iveta
člověk a vše
9. 09. 2013 14:51

se dokáže procedit skrz tu díru a je v podobě jakéhosi negativu...je to podobné jako u fotografie...když tě vyfotí tak zároveň ti vytvoří i negativ z kterého si můžeš v pohodě udělat dalších x nových fotek.
iveta
jojo
9. 09. 2013 14:43

omezovat se jen na vědecký výklad a pokusy je naprostá blbost,protože máme svoji intuici,smysly,prožitky atd.a ty jsou mnohem pro mě cennější.
Sylvia
Iveta
9. 09. 2013 14:35

ano, tak potom ale je mozne, ze sa ta myslienka Tvoja stotoznuje s tym podvedomim. Ale tiez by som asi nemala paru od coho to zalezi, preto ale nejde na povel niekomu povedat, co niekde je a co by chcel vidiet on, pretoze to zalezi na Tebe.

To je to iste, jak vedci vyvracali v nejakom dokumente, ze ludia sa nevznasaju pri NDE pretoze nevideli a nepricitali nejaku tabulu, ktora bola vidiet len z vysky stropu miestnosti v nemocnici, je to proste preto, ze to tych ludi nezaujima v tom astrale a nebudu citat nieco, co pre nich nema ziaden vyznam. Takze dalsi vedecky pokus na houby.
Sylvia
Iveta
9. 09. 2013 14:32

ano to urcite clovek rozozna, sniva kazdy a je to parkrat za tyzden, teda aspon co si pamata, tak urcite rozozna este astralny vystup od sna. U sna je asi rozdiel, ze nejak blizsie k svojim prezitkom na fyzickej urovni, ze sa Ti tie prezitky nejak formuju a transformuju v inej realite, ze sa Ti prehravaju, nieco mozno vysvetluju alebo sa ukazuju v inych symboloch, ale je to vsetko akoby prepletenc z tejto reality. Ze akoby v tom sne sa bije/pere ta fyzicka pamat s tym astralnym vedomim.

Kdezto u toho AC, tam ides dalej a tie fyzicke prezitky jak nepodstatne nechavas za sebou a odlepis si tu jemnohmotnu cast uplne a potom vedome sa niekde nachadzas, v nejakom inom priestore s vyssou vibraciou. Ze Ti to to vedomie umozni tak, ze mas sice mozog utlmeny, ale nie az tak, aby si si nebola schopna uvedomit toho fyzickeho prezitku. To je prave na tom to tazsie. Ale hovorim, mne sa to bude darit cez tie SP. Mam ich docela casto, teda v poslednej dobe asi mesiac uz nie, ale predtym hej.

Tuto som sa raz prebudila zas do SP a niekto na mna pluval a dychcal mi nad hlavou, premyslam, ci tonebol susedov pes, teda jeho astralny dvojnik, a tie pluvance som citila fyzicky na tvari. No a potom som sa astranym telom raz pretacala, pritom fyzicky som sa nehybala. Takze moc dobre to rozoznam.
iveta
Sylvi
9. 09. 2013 14:32

není to vždy pravidlo....někdy než začnu cestovat tak si v duchu řeknu že bych se chtěla podívat tam a tam a pokud se té myšlenky držím celou dobu a i potom v astrále tak ona mě tam zavede.
Ale pak jsou taky chvíle že ikdyž tam jdeš s určitým úmyslem a přestoupíš přes tu černou díru tak na hranici té díry tě ovlivní jiná informace,jiný děj,událost a pak podvědomě jdeš za ní a dostaneš se pochopitelně úplně jinam než si původně chtěla.
Tady opravdu záleží na síle myšlenky.
iveta
no
9. 09. 2013 14:23

protože přecházíš vědomím přes tu černou díru,je to přeci další forma astrálního,tedy mentálního cestování,jen asi nejspíš s tím rozdílem že nejsi schopna zachytit ten samotný výstup vědomí z těla.
Kdežto u astrálního cestování ano,tam jsi schopna citelně vnímat a prožívat výstup jak vědomí tak jakéhosi energeticko hmotného těla,jak píšu dole nejsem schopna to přesně popsat v jakém těle vystupuji.
Sylvia
Ivet
9. 09. 2013 14:16

Ja len premyslam, ze ked nevies rozoznat, ci to bola hmota alebo energia, ze je to jedna energia, len tym dotykom si ju zhmotnis, takze mas pri obidvoch moznostiach pravdu. Pretoza ona je akoby forma energie, v momente ale jak sa jej chces dotknut, tak Ti prave to vedomie umozni ten fyzicky dotyk, aby si poznala, ze to tam je, ale aj zaroven mozno pochopila, ze je to cista energia, ale ked budes chciet, tak Ti pride jako hmotne. Je to prave u tych astralnych cestovatelov zvlastne, ale kedze sa tam asi menia priority, tak to ma kazdy individualne, kam chce ist. Neni asi jednoduche ziskat tu informaciu, o ktorej premyslas jak fyzicka osoba, neviem, jak to mas Ty, ale asi Ta to v astrale nikdy nezavedie tam, kam chces na fyzickej urovni, ale kam chce prave to podvedomie, ktore vie mozno "lepsie" kam ist mas....
Sylvia
Aj
9. 09. 2013 14:11

s tou jednoduchostou suhlasim, mozes si to odskusat na snoch, ked sa snivaju zapadaju jak puzzle do seba, ked sa ale zobudis, tak uz cez filter logiky a mozgu sa Ti zda, ze je to totalna blbost, pri tom v sne to ziadna blbost neni a prave je to ta "najlogickejsia" vec, ktoru poznas, ano suhlasim. Ja to vidim podobne, teda tusim to podobne.
iveta
Sylvi
9. 09. 2013 13:59


Dokonca vcera v dokumente o atome som tam zapocula, ze kvarky mozu existovat len za pomoci dalsich kvariek, takze ten kvark vedci len predpokladaju, nevedia to. Neda sa identifikovat.
Tak na tohle jsem ti odpověděla právě před chvílí aniž bych tušila že se mě na něco takového zeptáš.
Nejsem schopna rozeznat jestli jsem ve formě energie a nebo hmoty,jsem jakoby nezachytitelná a přitom jsem.

Jinak mysl a vědomí má stejné složení a musí s tím okolím splývat.
Jo v podstatě ti rozumím a souhlasím se vším co si napsala.
iveta
ještě jedna věc
9. 09. 2013 13:51

když astrálně vycestuji tak nejsem štonc jakoby rozeznat co byla původně hmota a co energie,aby si mě lépe pochopila...prostě nevím jestli jsem ve formě energie a nebo ve formě hmotnéa zrovna tak to platí i o věcech na které si tam běžně sahám,je to ta tak nějak napůl,velmi zvláštní zkušenost.Nedá se to popsat,já to připisuji hmotnému hologramu přes který si můžeš kdykoliv přejet rukou ale necítíš odpor ale zároveň ho cítíš.Zajímavé
Sylvia
Iveta
9. 09. 2013 13:46

Ano, kolem a kolem, mne by to zmysel davalo, ze prave niekde je ten bod, a aj kludne to moze byt stred tej lezatej osmy, dava mi aj zmysel, ze vsetko je zlozeny z castic, ktore maju rovnake principy a tvary a zaroven su kopie tych vacsich castic a tak to ide stale dookola jak ruska matrioska, alebo obraz telvizoru v telvizore, zrkadlo.

Ja aj myslim, ze je mozne toto vsetko spoznat a vidiet vdaka tomu, ze prave ta mysel ma rovnake zlozenie ako to okolie a tym padom s tym splynie, myslim to astralne jemnohmotne telo a dostane tu informaciu akoby "zadarmo" zatial co clovek vo fyzickom tele obmedzeny hmotou sa k tomu dostava pracnejsie cez logiku a nie cez tu informaciu, ktoru muposkytne vedomie az ked ma to zlozenie, co tie castice.

Dokonca vcera v dokumente o atome som tam zapocula, ze kvarky mozu existovat len za pomoci dalsich kvariek, takze ten kvark vedci len predpokladaju, nevedia to. Neda sa identifikovat.

Mne aj ide o to, ze tie udalosti z buducnosti a minulosti moze prave zohravat tu ulohu v tom nahliadani, ze to je mis mas jedneho okamihu, ktory ale si schopna prave zachytit vdaka tomu stavu vedomia a videnia tej podstaty, ze si zlozena z tych istych castic. Neviem potom jak sice funguju tie ostatne veci, co sa tyka predpovedi buducnosti, ale funguju.
iveta
gravitace
9. 09. 2013 13:38

nemá žádnou sestru,je jenom jedna jediná a ta právě má tu nejdůležitější funkci.Bez ní bychom byli uvěznění někde v časoprostoru,proto nelze spočinout v blízkosti boha navěky!!!vždycky tě to vyšoupne ven do nějakého prostoru.
iveta
je to
9. 09. 2013 13:32

prostě magorárna na naší bednu,nejsme štonc to celé pochopit a přitom jsem přesvědčená že je to celkem jednoduché...vždyť si představ tvůj vlastní život od narození až po smrt,veškeré informace a události jdou pěkně řádově po sobě každou vteřinu,minutu,hodinu...,vše co v životě prožiješ a je toho strááášně moc a pak najednou cvak...a jsi jinde,přešla si ten horizont událostí,přešla si černou díru a zemřela nadobro....a zas si se v podstatě narodila do jiného prostoru a zase se ti dějí nějaké události a přijímáš informace...tak tak nějak funguje celý tento setsakramentský božský model.Jednou si tam a jednou tady a střídá se to tam a mele a točí ,vibruje jako ta položená osmička.. :-))myslím že je to nejdokonalejší číslo
iveta
ale
9. 09. 2013 13:21

co jednou vzniklo je zničitelné a co jednou vzniklo je taky stvořitelné.
Takže vše je řád dokonalého chaotického koloběhu událostí a informací které jednou zaniknou,budou zničeny a pojede se od znovu..tedy události a informace budou opět stvořitelné.
Týká se to velkého třesku a všeho organismu,prostě všeho....
iveta
Sylvi
9. 09. 2013 13:10

představ si každičký kvark(prostě tu nejmenší možnou částici)že je položená osmička,která vibruje,rotuje a všelijak se točí a vrtí a to takovou rychlostí že ve finále se díváš na jasně zářící kouličku,světýlko...
Každá tahle částice má v sobě obsaženo vše,prostě totálně veškeré informace od zrodu do zániku.
Představuj si to ale také ve velkém(Vesmír)a když se zastavíš v tom bodě kde se ta osma protíná,tedy uprostřed tak tam je časoprostor(černá díra,červí díra,bílá díra)který ti umožňuje přechod na druhou stranu(do jiných světů a dimenzí)V tom bodě je možné nasbírat veškeré informace odevšad.
Takže tam si pro informace chodili také astrologové,jasnovidci a všichni ti ci měli přístup,mezi ně já řadím i astrální cestovatele a lidi co prožijí klinickou smrt.Tam je naprostá škála všeho.

Pokud máš možnost pokračovat na druhou stranu(a tím je pro mě třeba již ten zmíněný astrál,tedy náhled do jiných světů tak se ti vše jak obrazově tak smyslově otevře,ukáže v plné kráse.Tedy tu informaci kterou získáš ve prostřed té osmy a zaujme tě...tak ji na druhé straně vidíš a pocítíš v reálu.
Jestliže organismus je složen z kvarků,atomů atd. tak pak je pro mě jasná věc že pokud někdo prožije klinickou smrt tak se nejdříve zastaví v tom prostředku té osmičky,to znamená že nasbírá informace,děje,události a přestoupí na druhou stranu.Ovšem má možnost se zase vrátit zpět pokud ho s toho umírání lékař dostane.
Takže informace podle mého čerpáme právě v tom středobodě,nebo chceš-li na horizontě událostí černé díry.,v časové ose...prostě v tom puntíku,středu té kuličky a světýlka.Tam také můžeme doplňovat informace.
Prostě tam někde poblíž se odehrává to božské.


Sylvia
Iveta
9. 09. 2013 11:30

Dokazem si predstavit, ze ked toto pocuje niekto, kto studuje fyziku, tak by to samozrejme rozcupoval, pretoze mu to nebude davat zmysel.

Lenze ja hovorim, ze ked to vnimam nejak tak (podla niekoho z ezoterickeho hladiska, nie fyzikalneho), tak nieco na tom bude. Ja si totiz tiez myslim, ze ta buducnost a vobec cely ten okamzik skor by som povedala, ze je bez casu, takto funguje a moze sa aj neustale opakovat.

Preto funguju prave tie vestby niektore hlavne u tych, co sa dokazu nejak napojit na ten point, kde neni casopriestor. Ale myslim aj, ze je prave viac tych moznosti a neni to dane uplne presne, ze tych moznosti je nekonecne mnoztvo, ale potom zavisi od pravdepodobnosti. Je to jak paralelna realita, ktorych moze byt x, tolko, kolko moze nastat rozhodnuti vo vedomi cloveka.

Teraz je otazka, ci to predpovedanie buducnosti je z paralelnych realit, ktore idu ale svojim zivotom a niekde sa mozu zhodnut s tou nasou, alebo je to casova os, nejaka ta lezata osma, na ktorej sa vsetko pohupuje, ale len v ramci nasej paralelnej reality.

Takze pokial niekto predpoveda buducnost, tak bud sa napoji na paralelnu realitu podobnu tejto nasej, rozdiel moze byt napr. zrnko piesku navyse, inak je to to iste a je casovo posunuta dopredu alebo dozadu, alebo sa napoji na tu linku nasej paralelnej reality a to je potom to, co vyjde. To je prave ta otazka. Ale davalo by mi zmysel, ze tie cierne diery tiez takto funguju, ale je ich tiez nekonecne mnozstvo.
iveta
časoprostor
9. 09. 2013 9:03

je obří urychlovač který ze sebe chrlí tekoucí řetězce informací.
iveta
okolojdouci
9. 09. 2013 8:35

možná rozumím co tím chceš naznačit...ten čtvrtý rozměr je pro nás nesmírně důležitý neboť bychom se bez něho nemohli posunout za horizont událostí...tedy ani do již zminovaného pátého rozměru.
Všechno stejnak díky čtvrtému rozměru,tedy časoprostoru skončí v černé díře.
A jestliže je časoprostor uspořádaný do fraktálu,tak nás to za tím horizontem šoupne někam do dalšího fraktálu do další bubliny.
Budoucnost je zaznamenaná v časoprostoru a je neměnná,neustále se opakuje.Ten koloběh se zákonitě vystřídá a začneme znovu od té počáteční bubliny od toho počátečního fraktálu.



lup
okolojdouci
9. 09. 2013 7:31

Aké preskakovanie štvrtej dimenzie? Na fyzike sme sa učili: tri rozmery priestoru - súradnice X,Y,Z. K tomu treba pripočítať ČAS ako štvrtý rozmer a dostaneme časopriestor - pojem známy od doby Einsteina. Nehľadiac na to, že "piata dimenzia" môže byť z hľadiska autora dokumentu len symbol.
S pozdravom LuP
Adanom
Okolo.
8. 09. 2013 19:10

Jake stale preskakovani? Kde se stale preskakuje?
A ktera je to ta ctvrta?
okolojdouci
...
6. 09. 2013 23:05

Adanom - 6. 09. 2013 14:34
me je celkem jedno za co se ona "pata dimenze" povazuje ale jde mi o stale preskakovani te ctvrte...
Garfield
Každopádně je fajn,
6. 09. 2013 17:53

že se vyjádřil i lékař, myslím, že to byl přímo kardiolog, že se zdá být vědomí a paměť ještě mimo mozek funkční, to mě potěšilo, že připustil, že je to možné-s ohledem na svou bohatou praxi a pozorování...
Adanom
Pata
6. 09. 2013 14:34

Dimenze Vedomi je mnohymi povazovana za most na " druhou stranu " . :)
okolojdouci
...
6. 09. 2013 12:56

pata dimenze??? se nejak preskakuje ne? proc ne zrovna sesta?