Články

Videa

Přednáška Poselství palmových listů pro dnešek - 28. 9. 2013 - (komentáře)

Zbyněk P.
Do diskuse - můj názor
23. 10. 2013 16:29

Dne 30.09.´13 bylo na tyto web-stránky zavěšeno video s názvem: "Knihovna palmových listů" a to kolegou Peterem. Připadám si tudíž poněkud divně, když se neustále něco opakuje. Již v příloze u toho prvního videa jsem uváděl, že toto rádoby čtení a předpovídání z palmových listů jest obrovským podvodem na lidech, a to jen proto, aby z turistů vytahali peníze. A vzhledem k tomu, že v Indii, kde jest tato praktika hádání z palmových listů jako doma (resp. je zde doma), a jsou v této zemi poněkud ohnivé lidské nepokoje a otřesy, včetně ekonomických problémů, otřesů, tak proto se někteří indové rozhodli přesunouti se do Evropy, resp. do Čech, aby opětně mohli podojit nahlouplé evropany a čechy o nějaký ten bakšiš. Bohužel, "Zlatá doba" Indie jest bohužel daleko, vskutku velmi daleko již v minulosti - proto se indové snaží to znovu nějak oživit u nás. Přiznám otevřeně, že jsem vskutku velmi zvědav, kolik bláznivých lidí se nechá na tyto lživé věci nalákat. Pěkný de. Zbyněk P.
Sylvia
Garfield
23. 10. 2013 12:33

Oni tie listy aj tak musia prepisovat, pretoze samozrejme maju nejaku zivotnost, takze ti prepisovaci, hovori sa im NADI, tak robia tuto pracu. Ale dnes si tam pomahaju uz aj pocitacmi.

Samozrejme, ze palmove listy su prave palmove listy, preto je to taky unikat.

Pre zaciatok staci, ked sa ludia posunu dalej tym, ze si prestanu nieco nahovarat a klamat sami sebe.
iveta
:-)
23. 10. 2013 12:28

na to není potřeba aby byl člověk genius.
To zvládne i ten neobyčejnější člověk. :-)
Palmové listy sice rostou v pralese ale nejsou to ty o kterých se tu mluví.:-)
Garfield
Myslím, že místo, kam
23. 10. 2013 12:16

vozí davy turistů, to už je jen na kšeft, ale že na těch listech něco bude, možná spíš na těch, co je píší, tomu věřím.
Nejsem takový génius, aby ze ševelení větru vše věděla a klidně to přiznám.:-)
iveta
:-)
23. 10. 2013 12:06

vše je "naservírováno" ve Vás,kolem Vás...stačí jen poslouchat šum větru a váš dech.Stačí jen přijímat svit slunce a měsíce.Stačí mít oči otevřené.
Pokud ani jedno s toho není...pak se není čemu divit že se svět neposune dál.
Sylvia
-
23. 10. 2013 10:04

Video som sice este nevidela, ale pred nejakym casom som tu tiez davala clanok o knizniciach palmovych listov. Je ale fakt, ze vacsina svedkov pise o podvode. Kniznice boli zprofanovane manzelskou dvojicou, ktorym udajne bolo vestene, ze budu mat cestovku a vozit turistov do kniznic. To sa aj stalo. Cesty niesu vobec lacna zalezitost, stoji to asi 70 tisic bez vstupu do kniznice, samotne vyklady podla niektorych az osem tisic, niekto pisal, ze dal len tisicku.

Samozrejme vestba uz tak uplne nevysla, pretoze sa rozviedli a to autor jaksi zabudol spomenut a vydal svoju vlastnu knihu o tychto "zazitkoch" z kniznic, ale uz sam a manzelku nespominal, inak to bola presne ta ista kniha. Nemozem si spomenut na meno....Rice?

Podla skusenosti dost ludi to funguje tak, ze Vam vezmu otisky prstov a cakate par hodin na vestbu. Potom Vam daju asi 160 otazok ohladom Vasej rodiny, pytaju sa Vas, ci sa Vas otec vola na A a ci jeho meno ma tolko a tolko pismen, az im vsetko poviete o sebe. Oni sa potom vratia a zacnu Vam vykladat jak sa vola Vas otec :-) atd....a co do buducnusti Vam povedia vlastne len Vas horoskop, co je dost draha zalezitost na vseobecne informacie.

Tych kniznic je po Indii asi osem a sluzia hlavne Indom, ktori si tam chodia pre rady, ale je to hlavne dobry biznis.

Ja si ale myslim, ze tie prave kniznice palmovych listov proste existuju, ale rozhodne nebudu pristupne verejnosti a kazdemu, kto si zmysli, ze tam pojde. Nedokazem posudit, ci su tam osudy ludi, ktori ich navstivia, ale mozu tam byt dejiny ludstva a rozne vizionarske informacie, ktore cakaju ludstvo vseobecne. Ale nemyslim, ze pristup je tam jednoduchy za par tisic. To uz je len zkomercionalizovane. Predstavujem si to tak, ze su na nejakom nepristupnom mieste, niekde v pralese, daleko od civilizacie.