Články

Prezentace

Etické nakupování - (komentáře)

Peklíčko
Děsí mě plýtvání
10. 04. 2014 21:56

a to všude a ve všem, lidé svítí v domácnosti třeba na 2 místech a přitom na jednom z nich není ani noha, jídlo je drahé,ale kolik ho lidi koupí a vyhodí zbytečně a to už vůbec nemluvím o marketech, kde ty zásoby nelze prodat a tak to buď prodávají závadné a nebo to taky likvidují, vím přesně jak to chodí, můj kamarád byl vedoucí v jednom z řetězců s potravinami.Ale každý má začít u sebe. Já se snažím koupit je to, co potřebuji, stav špajzu a lednice držím aby byly poloprázdné, kupuji kvalitní věci, ale málo a jsem překvapená kolik se dá ušetřit.
Askii
Vincentia
20. 03. 2014 18:07

Podle mne je asi jedno jestli si někdo rád často kupuje šperky nebo např. nové hezké oblečení. Zlato se těží na úkor přírody i lidí, textilie zase šijí např. lidé v Bangladéši nebo Indii za dolar za den a 15 hodin pracovní doby/den. To by člověk nesměl dělat nic, protože ať udělám cokoli, vždy to bude zřejmě na něčí úkor. Materialismus je podle mne normální lidská potřeba, nemělo by se to s ním ovšem přehánět a člověk by si měl najít čas i na to být lidskou bytostí tzn. ne ve všem co dělá vidět jenom materiální profit- mnohdy pozná, že v jiném způsobu života a myšlení lze najít skutečný smysl života. No a kůže z tuleně? Je pdole mne jedno jestli někdo nosí kůži z tuleně nebo kůži z krávy. Obojí je smutné, ale nemohu to odsuzovat, i já jím maso.
Vincentia
nákupy a já
19. 03. 2014 19:08

přiznám se, že si ráda občas koupím zlatý šperk, jak se na to díváte? Taky mám pár starožitných šperků po babičce a nosím je. Koupila jsem si kožich z tuleně, bylo to naprosto neodolatelné. Koupila jsem ho v Nizozemí, prodávající mi řekla, že tam by ji aktivisti kožich zničili,byla ráda, že ho bude někdo nosit, když už ten tuleň padl za oběť lovcům, byl velmi levný.