Články

Videa

Ovlivnitelná lidská mysl - (komentáře)

Engai
...
8. 11. 2014 20:10

Jeden za všechny a všichni za jednoho
Adanom
!
5. 11. 2014 18:29

Zatimco vy jste nepobrala to ze jsem se Na nic neptala.
Nebyla to otazka. Naucte se chapat vety.
Rekla jsem tou vetou jednoduse to ,ze me to nezajima a tim jsem se rozhodla tu informavi poskytnout.

Zaclo se me chtit z vas zivat ale to vas nemusi zajimat ,tak na shledanou priste.
Dana P.
!
5. 11. 2014 18:22

to si přeber sama
Adanom
?
5. 11. 2014 18:12

A to by me melo nejak zajimat?!
Dana P.
opět
5. 11. 2014 18:09

zívám :o(
Adanom
:)
5. 11. 2014 17:58

Vzhledem k tomu ze je zde nekdo ( jak se zde ukazuje ) a muze jich byt klidne i vice takovych kdoz nemuze ( a ja to plne chapu ) vzhledem k vlastnimu omezeni a hlavne objektivne spravne rozklickovat zaver sdeleni a vedet jaky subjektivni obsah nese neboli kolikauhlove je me sdelni ......

tak pro ctenare kdo tu byt kolem jen projdou, nebo pro nezaujate, nebo pro ty ktere by to snad zajimalo ( neni to prirozene pro ty kere nejsou jmenovani ) pro ty s velkou ochotou reknu co nese predevsim zaver meho sdeleni v 11: 17h
A Protoze to sdeleni jsem se rozhodla napsat prave pro ty ktere uvadim.
A jestlize se nasel byt jen jediny nechapavy jako Sylvie, vyzyva me to k tomuhle cinu.

V posledni vete sdeluju jednoduchou vec. ´ NIKYM ´ se nenechte ovlivnovat pokud to neni v souladu s vami samotnymi. Atd. viz jiz zminene.
Ta veta obnasela ME SAMOTNOU v obsahu.
Ale jen male procento lidi si uvedomuje ze autor teto vyzvy nejen ze mluvi o sobe z jednoho uhlu ( tedy toho neovlivnitelneho kdyz nechci ) ALE take o sobe.

A v tom co pisu je vtip prave v tom, ze nenechte se ovlivnovat NIKYM kdyz nechcete.
Za to si muze kazdy sam, kdyz se necha.

Uplne , jednoduche a vycerpavajici sdelni .

Sebereflexe me nikdy nechybela a ti co cokoli prekrucuji podle sebe, zkresluji apd. ty nemusim ale i muzu nechat jine ctenare tim ovlivnovat.

A tim se vracime v kruhu. :)))))
Adanom
Oooo
5. 11. 2014 17:16

Vy jste se ale urvala od retezu Sylvie. :D
Je vam dobre?

Verte nebo ne, me vase domnenky a vykonstuovane zavery nikterak nezajimaji.
Jsou blede,nevedome,zbloudile apd.

Ale ze jste to vy Sylvie, posilam vam vase vlastni slova zpet jen trochu poupravena.

Viz: " " ked nerozumies, tak to radsej neukazuj ...... Se uz nebudem s vami ani zaoberat. "

TO S CIM MATE PROBLEM VY SAMA TO SI VYRESTE V SOBE. Me to co vas trapi sdelujete uuuplne zbytecne.

At se vam dari. :)

Garfi
Myslím,že
5. 11. 2014 15:38

by šlo se víc držet námětu-tedy obsahu článku. Už to zase sklouzlo do roviny osobní. Na to je přeci jen o něco vhodnější chat.:-) A teď mám na mysli i komenty v příbězích, nejen tady.
Sylvia
Ale
5. 11. 2014 15:26

Nerikej, myslis typ manipulacie, ako ze niekto posle niekomu fotku a potom ho presviedca, nech sa mu diva do oci, ze tak sa uzdravi? O com to tu zase kvokas Ty tragedka? Ked Ti nevysla manipulacia, lebo nebol zaujem a Ty si tak nazhavene cakala na vysledok, tak nic lepsie nevymyslis, nez kvokat o tom jak manipuluju druhi? A ziadne video to nezmeni, jedine je k smiechu, ze si ho sem dala Ty, zufalec na ntu, ktory si mysli, ze sem prisiel nieco niekoho naucit. Stretne niekoho ineho, kto je podobny alebo si nenecha vnucovat nejake fotky a uz o nom rozcarovane pise, jak keby sa Ta to netykalo. Stale len trolujes a trolujes, potom jedes dal, ked nahodou neni odozva, tak si vymyslis nieco dalsie a len kachni zaludok Ti toto dovoli. Takze ked si pisala dolny komentar, asi si sa divala do oci sama sebe a uzdravovala, co?
Adanom
:)
5. 11. 2014 11:17

Existuji lide (ma letita zkusenost - pozorovani)
kteri si cely zivot mysleli ze mohou libovolne v nejakem jejich zajmu nejak ovlivnovat druhe. A ano ono se jim to mozna vzdy darilo a proto tomu veri ze mohou libovolne kazdeho a vzdy.
Ale ejhle jakmile potkaji nekoho s kym se jim to jaksi nedari.
Mnozi pak jakmile jim jejich schopnost selze a neuspeji,ti zacnou citit nechutenstvi az odpor.
Velice casto pak vzhledem k selhani ktere pocituji pak pospinuji toho druheho s kterym nemohou manipulovat a snazi se na nej prilepit svoje vlastni predstavy o jakoze "jeho" nepodriditelnosti a neschopnosti ruzneho druhu, podle tech jeho ruznych predstav.
Protoze jestlize se nedokazi vyrovnat s tim ze se jim nedari tak to jako takove neumi prijmout. Proto misto toho hledaji vysvetleni (predstavy) co by jejich mysl uspokojily.

Preju vsem hodne zdaru,uvedomit si ze za vsech okolnosti muzete byt sami sebou a nenechat se ovlivnovat pokud to neni v souladu s vami samotnymi. :)
Jarda
re:
4. 11. 2014 23:05

Díky za video :-)
Adanom
:)
2. 11. 2014 16:13

Tak bojuj Grusi Bojuj jestli je to Tvuj ukol. Jini maji jine ukoly a jiny uhel pohledu. :)

Priklad s frontou je naprosto banalni vec. Priklad o kterem se zminujes neni stejne hriste. Je to jako nebe a dudy.
Grush
Myslím že
2. 11. 2014 13:37

bychom měli naopak být rádi, že ono zlehčované předbíhání ve frontě ještě v nějaké zemi někoho zajímá. Převážná část sociálních pohrom včetně masakrů totiž vzala důvod právě v tom, že se "s nadhledem" nečinně přihlíželo jak si hajzlové dělají co chtějí, a nikdo je nezarazil ve chvíli, kdy to ještě šlo.
Adanom
:)
30. 10. 2014 10:30

Mym konickem je pozorovani a vsimavost asi snad proto ze je me to prirozeny a jak tak se zalibou roky pozoruju lidi-jejich chovani- ciny, emoce ....je to mnohdy az uplne neuveritelny co se jim deje, co se deje uvnitr nich aniz by si uvedomili byt na maly okamzik ze jsou v necem uplne lapeni.
Kdyz by to- sebe sama vsak dokazali videt s nadhledem ( jako kdyz pozoruji sami sebe ) kdyz se jim to ci ono prave deje, divili by se jak silne zakoreneny jsou nektere zvyky a sklony. Jak hodne jim to skodi.
Hledaji vecnou spokojenost ale pritom je vyvede z miry banalita ze je nekdo predbehne. :-))
Adanom
Garf
30. 10. 2014 9:43


My skutecne jsme vsichni jedno za vsech okolnosti ale jak to myslis konkretne ted Ty v souvislosti se stadnosti , tady me Tvuj aspekt unika.
Garfi
Adanom,
29. 10. 2014 21:49

tak mě ale napadá, že i když jde z jedné strany o stádnost určenou prvotně k přežití, že vlastně to ale nevědomky potvrzuje to, že jsme všichni jedno, i když na jiné-nižší úrovni.:-)
Garfi
Fakt bezva
29. 10. 2014 20:36

dokument.:-) Otevírá oči, snad aspoň někomu,že? Směju se a zároveň si i uvědomuju zažité formy(po tisíciletí utvářené), které stejně jako ty lidi ovlivňují i mě. Poučení, příště budu nejen na fronty pohlížet z nadhledu a trochu jinak než dosud...
iveta
adanom
29. 10. 2014 20:23

na co si tu hraješ?od kdy mi vykáš?to ti zcela přeskočilo?
Adanom
:)
29. 10. 2014 20:17

Opet se usmivam.
Mila Iveto, nemusim to delat ale mohu a rozhodla jsem se vam sdelit tuhle informaci -
Vsechno co jste napsala ( nepotrebuju ani cist vse ) v zadnem pripade nepatri me.
To sdileni neni pro mne, vim to.
Povidate si tu sama se sebou. Tohle bylo me vedome a svobodne rozhodnuti sdelit tuhke informaci prinejmensim ze slusnosti.
iveta
ha
29. 10. 2014 15:17

ať chceš a nebo nechceš tak tvoje vědomí manipuluje a ovlivňuje tvoji fyzickou hmotu...a je toho tolik co se k tomuto dá ještě napsat,takže chceš ještě vymítit manipulaci?...:-)))
iveta
a ještě něco
29. 10. 2014 14:17

neznamená že když sebou nechám manipulovat například z lásky k bližnímu,nbo protože prostě chci...že ta manipulace není na místě.
Je strašně moc druhů manipulace,jak ji chceš vymítit?chceš zasahovat do rovnováhy a zákonů vesmíru?blbost...
Bavím se samozřejmě o manipulaci a relativitě obecně.Dokument jsem neviděla a ani ho nehodlám sledovat.Reaguji jen na to co jsi napsala.
iveta
prostě
29. 10. 2014 14:11

relativita bez manipulace a ovlivnitelnosti nefunguje.
iveta
myslím
29. 10. 2014 14:00

že v tom máš trošku binec....
iveta
víš co je zajímavé?
29. 10. 2014 13:59

v jednom dokumentu vyzíváš všechny k tomu že vše je jen relativní skutečnost ale v tomto dokumentu tu relativitu a zárověň manipulaci popíráš a nabádáš k tomu aby se lidé zamysleli nad tím že by neměli být ovlivnitelní,tedy něco jako relativní.
Jenže ono to tak nefunguje...všichni a všechno je ovlivnitelné.Všechno a vše je vztažené k něčemu jinému,to jsou ty zákony UNIVERZA.
Něco by nemohlo fungovat bez toho něčeho druhého a všechno se to vzájemně doplňuje,vztahuje a manipuluje.
Ale budem se bavit o lidech....neznám člověka,který aspoň jednou nebyl manipulován,vztažen do něčeho jiného.
Jestliže by nikdo a nic nebylo vztaženo a manipulováno,tak by asi nic nefungovalo,spolupracuje to tak všechno dohromady a dokonale.
A o tom je ta vnitřní rovnováha.
Adanom
:))
29. 10. 2014 8:06

Priklad s frontou je brilsntni ukazka. Nekteri jedinci jsou jako deti ktere nebyly schopne nejen dospet natoz umet si udrzet nadhled. Chystaji odvety a div by se nakonec nepoprali. V nevyrovnanem cloveku to zacneprirozene prirozene rychle bublat. Jini jedinci se naopak tim vsim nenechaji vyvezt tak z miry a jini kdo se umi divat s nadhledem by se tomu umeli i ze srdce zasmat.

Priklad kdy jeden rekne ze je na strome had a jini jen nakonec vidi taky ackoli tam neni, je podobny tem situacim kdy jeden rekne ze slysi napriklad hudbu nebo nejaky zvuk a jini to nakonec uslysi take. Stara znama vec. :)

A jen malo malo jedincu je natolik silnych aby umelo s vnitrnim klidem celit napriklad vyrazeni ze spolecnosti nebo tomu kdyz neni spolecnosti prijiman.

Vsechno je to ale jenom hra. A je prikladne videt ze mnozi ji berou prilis vazne.
A prave takove jsou potom i jejich zivoty.
Jinak to neumi, protoze kdyby umeli, vyuzivali by toho prirozene pro svou vlastni vnitrni rovnovahu a spokojenost.