Články

Zamyšlení

Naše společné dilema - (komentáře)

Peklíčko
pro ladysss
27. 05. 2015 21:50

Světelný paprsek průchodem přes prostředí mění svoji dráhu(z fyziky znáte index lomu),rychlost se vlivem srážek s hmotnými částicemi třeba ve vzduchu snižuje, ale ten rozdíl je pro nás nepostřehnutelný .Naše běžná teplota v atmosféře na rychlost světelného paprsku vliv nemá, tedy rychlost světelného paprsku je na teplotě nezávislá.Extrémně nízká teplota , tzv. absolutní nula, by mohla rychlost světelného paprsku ovlivnit a to tak, že za těchto podmínek by rychlost světelného paprsku byla nižší než při běžné teplotě, jak ji známe ( běžné teploty +30až -30C). Jinak jak bylo řečeno, nejvyšší rychlost světla je ve vakuu, je to základní fyzikální konstanta a tato rychlost nebyla zatím nijak a nikde překonána.Pokusy konané v CERNu se snažily dosáhnout vyšší rychlosti částic(ne světelného paprsku) v urychlovači než je ta 300000km/s, ale výsledek pokusů co já vím, nikde publikován nebyl.Tohle je však málo zajímavé.Světelný paprsek může být pohlcen v oblasti černé díry ve vesmíru a v místech s vysokou gravitací. Vhled do těchto otázek získáte z nějakého popularizačního čtení, třeba Stručná historie času (S.Hawking)a potom třeba web Aldebaran, jistě je toho velmi mnoho a samozřejmě Okna vesmíru dokořán(Dr.J.Grygar, vyšlo knižně, jinak TV seriál v90.tých letech minulého století a tisíciletí).
Zbyněk P.
Vyjádření
12. 05. 2015 8:52

Milí kolegáčkové, milé kolegyňky, vážení diskutující! Všem Vám velice děkuji za ochotu, povolnost a hlavně za odvahu projeviti zde svůj názor na dané téma. Dozajista, že všichni máte svou pravdu, podepřenou buďto vědou samotnou, či jen svým vlastním poznáním a dedukcí. Přiznám hned dopředu, že nejsem fyzik……. Ale přesto si rovněž i já sám dovolím projeviti názor snílka a fantasty, aby se neřeklo, že něco vyprovokuji a žádám, a přitom sám nic nepředložím………….
Vycházel jsem z několika věcí:
a) Jak správně napsala kolegyňka Peklíčko, tak světlo, narazí-li na hmotné těleso či překážku, tak ji musí obeplouti. Tím tedy nastává situace, že jsou místa, kam světlo nedosáhne.
Vezmeme-li ale přenos myšlenek, tak zjistíme, žen při tomto teleportu neexistuje žádná překážka, kterou by daná myšlenka neprošla. Z toho tudíž by mělo vyplynouti, že tento teleport je založený na zcela jiném principu……. a dle mne tedy na rychlejším, neboť se nemusí zaobýrati žádnými překážkami.
b) Již při prvotním telepatickém impulsu vkládáme do něj energetický příkaz, směřujeme jej, nebo-li vkládáme do něj kinetickou energii, která dle mne ještě více urychlí vlastní pohyb teleportované myšlenky. A tady si zrovinka nejsem jist tím, že by se měly tyto myšlenky řadit mezi bioproudy…..(??) Z jakého důvodu? Vlastní přenos jest téměř okamžitý, ne-li okamžitý….. což, dle mého úsudku, žádné bioproudy nezajistí. A také, i ten tzv. bioproud je tvořen z nějakých základních prvků, které asi zatím neznáme………….a nebo snad ano? Jak můžeme tedy konstatovat, že bioproudy jsou něco odlišného………………….?
Možná někteří z Vás se mi budou smáti a ťukat si přitom na čelo při pomyšlením na mne. Ale vzpomeňme na historický vývoj vědy, a ihned nám bude jasné, že to, co platí pro dnešek, nemusí již platit zítra, pozítří………………
Nicméně, s největší pravděpodobností s tím mým bádáním to dopadne asi obdobně, jak to krásně popsal kolegáček LuP. Cituji: „……..Tuto otázku som si v minulosti kladol aj ja. Odpoveď som nenašiel, telepatiu neovládám, tak som odpoveď prestal hladaqť……………….“
Ještě jednou Vám Všem děkuji a přeji hezký den.
ladysss
lup
11. 05. 2015 19:54

podle mě se dokáže napojit...a teraz si dáme deli :-)
ladysss
Peklíčko
11. 05. 2015 18:29

ještě mě zajímá jakou rychlost má světlo například ve "studenějším prostředí".
A jakou,která není měřena například ve vakuu.
máte o tomhle nějakou představu?
missi
telepatie
11. 05. 2015 15:17

Myslim ze se nejedna az tak o prenos..spise o sdileni..a to v realnem case..a tudiz resit rychlost je blbost..deje se to soucasne..nevim proc..nevim jak a ono to ani neni potreba vedet..
Jsou civilizace ktere nepouzivaji ani jmena..kdyz chteji tomu druhemu neco rict tak on to vi v tu chvili kdy na nej pomysli..nevnimaji se jako Ferda a Gabina..vnimaji se jako cela bytost se vsim vsudy..neumi lhat neumi se pretvarovat..nevalci..nepodvadi..protoze se umi vnimat..umi dokonale souznit jeden s druhym a jeden se vsemi..
lup
ale dámy
11. 05. 2015 7:04

Ale dámy, predsa inteligentné tvory sa takto nesprávajú. Poďme k téme.

Zatiaľ Einsteina nik nevyvrátil. Ak má telepatický prenos povahu elekromagnetického vlnenia, nie je o čom diskutovať. Ak nie, otázka môže znieť napríklad aj takto: dokáže sa mozog pri telepatickom prenose napojiť na niektorú z ďalších dimenzií a cez ňu môže prenos myšlienok prechádzať? A v takomto prípade z pohľadu nášho časopriestoru je rýchlosť väčšia ako rýchlosť svetla.
A čo teraz?

Ďalšia vec: aj keď je rýchlosť prenosu "telepatických vĺn" neviem aká veľká, ako rýchlo dokáže náš mozog zareagovať na podnet? Ihneď alebo to nejakú dobu trvá? Podobne ako pri spracovaní dát v počítači. Osobne som sa viacej krát v živote stetol, že ma napadla nejaká myšlienka, ktorú som ihneď hodil za hlavu a v priebehu pár sekúnd sa mi opakovane vynárala, až sa mi o malú chvíľu potvrdila jej realita. Aj keď v tomto prípade nejde o telepatický prenos informácie.

Kde si kolegáčku? Nezapájaš sa do diskusie?
S pozdravom LuP
Sylvia
Nezaujata ladysss
11. 05. 2015 2:12

Ty si tu uz davno na smiech, ked nevies kam, tak mas rasisticke komentare. Ze si fuchtla je vizitka Tvoja, plne zasluzena. Ja na rozdiel od Teba dane platim tam, kde pracujem a tam som doma, ja som nikomu nic neukradla a prihluplej vesnicanke s IQ nula sa nebudem omluvat, kde som a nic Teba po tom neni, mas narok si vyhradzovat uzemie len na svoj kurnik, tak nez budes niekoho niekam posielat, tak si davaj velke bacha, aby Ta raz niekto neposlal na ine teple miesto uz len za tie velkohube reci. To je ma rada Tobe. Nemozem za to, ze si stara zenska, ktora si kompenzuje podvadzanim na weboch svoj neuteseny zivot starej rasple, co nic nedokazala a ani teoria, ze sa Einstein mylil Ti to nenahradi a ja nezerem. A s tym pocitaj. A prestan uz kradnut cudzie teorie a vymysli konecne svoje. Na to ale evidentne nemas.
Bigbiz
Sylvia,
10. 05. 2015 19:23

tady máš vzkaz od Ivety, která jej hrdinně zveřejnila pouze na chatu.

tak co se tady dělo nového?no koukám že některým chybí opět hádky....že ty vesnická fuchtle zo slovenska co se vetřela k nám do čech a ne a ne dom! :-)))Jdi si kybicovat domů,tam ti to možná někdo bude žrát,tady jsi pouhá loutka :-))
ladysss
jasně
10. 05. 2015 17:43

tvoje inteligence zase perlí...tvoje útoky jsou hlavně o tom,jak jsi neschopná nejen v pracovním ale hlavně v soukromém životě.
Tak hlavně,že tě to uspokojilo,neboť ty jiné ani nemáš.
Nemůžu za to jak si nešťastná osoba,dělej s tím něco....má rada tobě.
Začni vnímat mé komentáře už konečně jinak a né tak zaujatě.Předvádíš tím pouze to....jaká jsi ovce co potřebuje mít neustále vedení a vzor.
Sylvia
Iste
10. 05. 2015 13:51

Einstein nema pravdu, Ty mas pravdu Ladysss, keby totiz tohto Einsteina nebolo, nemas paru o týchto pojmoch a nemohla by si si k nim dosadit Tvoje kvazy vedomosti. Vezmes si zaklad, co vymyslel niekto iny a kdakas k tomu svoje mudra, ktore maju niekomu asi zniet premudrelo. Ale evidentne len Tebe. Svet potrebuje vesnicke fuchtle jak Ty, aby sme sa dozvedeli, kto pravdu ma a kto nema. A na to vsetko si prisla pri natierani nabytku a vareni gulasa, na skolu nezostal cas a Ty taka talentovana na fyziku si ho cely premrhala.
ladysss
netvrdím že každá teorie
9. 05. 2015 22:27

je šedá,naopak v každé je kus pravdy aspoň té minimální.Jsem naopak zastáncem toho,že myšlenky se šíří právě pomocí světla.
Myslím že vše je povahy rotující,světlo se nešíří po přímce ale po spirále...tím je schopno převýšit onu rychlost,která se tak ve své podstatě stává neidentifikovatelnou.Vakuum podle mě není podstatné.
Mimochodem bioproudy světelnou povahu naopak mají neboť jsou elektrické povahy.

Peklíčko
každá teorie není šedá
9. 05. 2015 21:20

tato od Einsteina je relativní a její platnost potvrdil E.Hubble(rudý posuv)v r.1926, takže skoro po 90ti letech to ještě lidi nechtějí vzít.Ale nejen on, proto píšu, přečtěte si o tom něco.Ale k tématu, které probádává Zdeněk. Světlo je povahy korpuskulární a ve vakuuu dosahuje oné známé rychlosti 300000km/s, myšlenky jsou patrně identifikovatelné přes bioproudy, ale nemají povahu světla, takže rychlostí světla se šířit nemohou. Kdyby ty bioproudy, kterými se myšlenky manifestují, šly převést na světelný paprsek, pak by ve vakuu ten paprsek měl rychlost 300000km/s.Ale jen ve vakuu, pokud by takto generovaný paprsek z těch myšlenek šel přes normální prostředí, uvedenou rychlost by neměl.A to jen proto, že rychlost světla přes různá prostředí je různá a např. olověnná deska světlo nepropustí vůbec. Ale jak říkám , stojí to za to, přečíst si něco o té teorii.Podle ní se stáří vesmíru na základě rychlosti světla odhaduje už na 13,5 mld let, já jsem se ve škole učila, že vesmír je starý 8-9 mld let a je to právě podle efektu rudého posuvu.
ladysss
Peklíčko
9. 05. 2015 20:26

jasný není vůbec nic...kde je jistota,že Einstein má ve všem pravdu?To je přeci blbost,pořád je to jen teorie! :-)
Peklíčko
rychlost světla
8. 05. 2015 20:38

je základní konstanta,které se přizpůsobuje i světlo (efekt zvaný rudý posuv).Každé scifi je nic proti tomu, když si přečtete co je to zakřivení prostoru, časová dilatace a další efekty popsané A.Einsteinem v teorii relativity, která na rychlosti světla a z ní vyplývajících důsledků je založena.Až si to přečtete , bude Vám Vaše otázka úplně jasná.
lup
do siskusie
5. 05. 2015 9:16

Zdravím kolegáčku,
nie som fyzik, aby som dokázal odborne odpovedať na problém rýchlosti šírenia vĺn telepatie. Ak telepatia existuje (o čom nepochybujem), predpokladám, že je to určitá forma elektromagnetického vlnenia a v takom prípade odpoveď poznáš.

Myslím si, že vzdialenosti na našej matičke Zemi sú príliš malé na to, aby sa prejavilo omeškanie spôsobené rýchlosťou svetla. Pre experiment by som navrhoval skúsiť telepatiu zo Zeme minimálne na Mars. Je dostatočne ďalekom aby sa prejavilo omeškanie spôsobené konečnou rýchlosťou svetla. Pretože však podľa dostupných informácií na Marse človek ešte nepristál, musíme si ešte nejakú dobu počkať na uvedenú udalosť. Zároveň si dovolím poradiť, aby si tento experiment navrhol pre NASA a problém bude vedecky aj experimentálne doložený.

Poznámka na záver:
Túto otázku som si v minulosti kládol aj ja. Odpoveď som nenašiel, tepepatiu neovládam, tak som odpoveď prestal hľadať.
S pozdravom LuP
ladysss
dostředivá
5. 05. 2015 8:29

síla v makro a mikrosvětě vždy vytvoří tunel kudy proudí všechny informace s přehledem překonávají rychlost světla.
Kdyby totiž nebyla dostředivá síla v rychlosti světla nezakusilo by nic vědomé minulost,byl by jen pohyb dopředu a obávám se že by vedl k zániku života jako takového.
Dostředivá síla je velmi nápomocná k tomu aby částice mohly měnit přirozeně polaritu.

ladysss
Zbyněčku
5. 05. 2015 8:04

jsem zastánce toho,že rychlost světla je rotace.Nikdo však tu rotaci,nebo pro upřesnění spin....nezměřil.Tam je totiž zakopaný pes,neb v tom spinu si dovoluji tvrdit...tak tam se rychlost světla překonává bez problému automaticky.To znamená že tam je ta světelná rychlost neuvěřitelným způsobem znásobená.A to do takové míry,že vlastně vytváří přítomnost.Ve spinu je přítomnost ale to rozhodně neurčuje to že Univerzum žije pouze v PŘÍTOMNOSTI....naopak!dá se s přehledem určit i minulost a budoucnost.
Jak chceš změřit rychlost otáčení například v černé díře?je to totiž stejný zákon jako u spinu například částic fotonů ale v mikrosvětě a makrosvětě.
Rotace je nutná u částic neb tím se právě určuje ta jejich provázanost,komunikace.Je to jako systém na sobě navzájem napojených ozubených kol co do sebe vědomě zapadají ale každý ten ozubený kousek z toho kola měří minulost,přítomnost a budoucnost.
Takže telepatie je ve skze rozložené to ozubené kolečko,torzní pole do detailu ale několikanásobně převyšující rychlost světla.
Tohle si odvažuji tvrdit ještě hodně dlouho člověk nebude umět změřit,páč když se tvoje vědomí při řízené telepatii dostane do tohoto torzního pole je schopné navýšit rychlost troufnu si tvrdit že i stonásobně..podle mě je to vždy násobek tří.
Naše vědomí se ale neustále pohybuje v tomto poli neboť tím defacto vytváří vědomý život.
Pohybu jako takovému dodává,zvyšuje sílu právě ten spin,čili rotace,dostředivá síla která je neuvěřitelně rychlá a nesmrtelná.