Články

Konspirace, teorie

Manipulace - (komentáře)

Jarda
ps:
29. 07. 2015 21:08

ten otazník je nezalomitelná mezera ve znakové sadě UTF8 se kterou si tenhle web neumí poradit (prostě mezera)
Jarda
re:
29. 07. 2015 21:07

z wikiScript: Mortalita sezónní chřipky se v zemích Evropské unie pohybuje od 8 do 44 na 100?000 osob v závislosti na velikosti a závažnosti dané epidemie. V přepočtu na počet obyvatel EU je to 40?000−220?000 úmrtí během chřipkové sezóny. (3)(6) Ve Spojených státech zemřelo v důsledku onemocnění chřipkou mezi lety 1979 a 2001 každoročně v průměru 41?400 lidí.(6) V České republice podle epidemiologických studií za období 1982−2000 je odhadnuto, že v případě úmrtí na chřipku se jedná v průměru o 2,17 % všech úmrtí a 2,57 % z úmrtí na kardiovaskulární onemocnění.(3)

Jinak řečeno normální chřipka zabíjí zrovna tak, jako ta luxusní z dovozu, ale ta normální nikoho nezajímá. Nebezpečí smrti zvyšuje sledovanost a to znamená pro média peníze... hlavně pro ty bezpáteřní co se neštítí ničeho např. tv nova.

Nesleduji zprávy, mám se skvěle a nehodlám na tom nic měnit. Jenom se občas mrknu na údálosti v zahraničí, abych měl případně dost času balit kufry nebo kupovat konzervy. :-D
Grush
Soudobé zpravodajství
26. 07. 2015 10:22

je v drtivé většině jen a pouze průmysl, zpracovávající (měnící, či rovnou vyrábějící) informace na zakázku. A lidé kteří to vnímají, se musí opět učit číst mezi řádky, tak jako jsme to uměli za předchozího režimu.
Situace s Ebolou je naneštěstí nesmírně komplikovaná, a to nejen sociálně, ale v neposlední řadě i politicky. Ale přestože už se toto téma ve sdělovacích prostředcích "okoukalo" a už není lukrativní o něm nějak usilovně informovat, problém stále trvá.
Luciyen
JohnDoe
24. 07. 2015 9:17

Ano, tahle okolnost je sice pozoruhodná, ale taky vezmi v potaz lékařské schopnosti. Podle médií tu ty chřipky pořád jsou, takže nejspíše se nám daří je zpomalit, ale ne vyhladit. Anebo je tu hromada mrtvých a my o tom ani nevíme. :D
Garfi
Dano,
23. 07. 2015 11:46

nekomentuj prosím lidi, ale téma, ano? proto tu včera admin mazal-jak na sebe lidi útočí, tak se zkus trošku držet. Já píšu o tom, že věřím tomu, že tyto níže popsané viry jsou uměle vytvořené. Máš něco k tématu?
Dana P.
!!!
23. 07. 2015 11:09

předchozí příspěvek cituji: "já se ani neptám, já tomu rovnou věřím" je přímo vzorovou ukázkou toho, jak má vypadat a smýšlet již úspěšně zpracovaný konzument mediální manipulace...takhle by nás chtěli mít všechny
Garfi
Lupe,
23. 07. 2015 10:30

já se ani neptám, já tomu rovnou věřím.:-)
lup
Garfi
23. 07. 2015 10:22

Netvrdím, že neexistuje. Len sa pýtam, či nebola vytvorená umelo.

Prasatá sa u nás chovajú stáročia a doteraz o prasačej chrípke nebolo počuť, len v posledných rokoch. Alebo len v posledných rokoch sa identifikovala?? V minulosti mohli ľudia na prasaciu alebo vtáčiu chrípku zomrieť a nik o tom nemusel vedieť. Nie som odborník v tejto oblasti, nedokážemn posúdiť.

Koleginin manžel pred 1,5 rokom ju tiež prežil a veľa nechýbalo.... ale dostal sa z toho.
S pozdravom LuP

Garfi
Lupe,
23. 07. 2015 9:57

zažila jsem prasečí chřipku, pěkný hnus.:-)A máš pravdu. Byznys. jen prachy a prachy. Ale úbytek obyvatel se taky hodí....
missi
Manipulace
23. 07. 2015 9:25

Kdo se nechava manipulovat? Kdo je ten co manipuluje? Je to podle me jen o penezich..lidi jsou proste hamizni..chemyrails a podobne blbosti..:-D
Jen se snazi odvadet pozornost od dulezitych veci..nebudte naivni..
ladysss
lup
23. 07. 2015 9:13

ty časy jsou tu stále a budou.Jen lidé se začali měnit k obrazu svému,ovšem někteří se tomu svému obrazu vyditelně stále ještě vzpírají...ono nestačí jen věřit tomu v co věříme,důležitější je prožitek,vjem z toho božského.
Člověk zpracovává sám sebe tak dlouho dokud z tohoto světa neodejde,co po něm zůstane je na těch dalších.

lup
...
23. 07. 2015 8:38

Kde sú tie časy, ked tu prebiehali búrlivé diskusie k téme. V poslednej dobe je to viacej o slovných útokoch na diskutérov. Je to na škodu webu.
S pozdravom LuP
ladysss
lidé se
23. 07. 2015 8:09

změní k lepšímu jedině tak,když natvrdo a bez okolků pocítí otevřenost a upřímnost a pravdu!
Tohle je ta pravá humánnost,která vymítí manipulaci a strach!
AveJá :-)
ladysss
tohle je taky součástí
23. 07. 2015 8:05

manipulace...
ladysss
k včerejší cenzuře
23. 07. 2015 8:04

která tu proběhla....odpovědnost za obsah,který tu byl, nese pouze ten,kdo jej vytvořil...v žádném případě ne ten,kdo přenáší data.
lup
...k chorobám...
23. 07. 2015 7:15

Prasačia chrípka pred pár rokmi − bola skutočná alebo len mediálna bomba? Dva − tri mesiace po jej vypuknutí boli vyvinuté vakcíny len jedinou americkou farmaceutickou firmou a boli vyrobené v takom množstve, že ich mohli predávať celému svetu. Nie som odborník, ale neverím, že sa to dá tak rýchlo vyvinúť, otestovať, či sú látky účinné a vo veľkom množstve vyrobiť.

Skôr si myslím niečo iné. Vlády kupovali dávno pripravené očkovacie látky, kšeft išiel a to bolo potrebné. Že sa ľudia odmietali dať zaočkovať, to farma-firme nevadilo. Hlavne že sa nakotúľali peniaze...

Ebola a AIDS sa objavili v druhej polovici 70-tych rokov. Dovtedy ich svet nepoznal. Sú prirodzené alebo umelo vytvorené v labákoch?

Základ je, aby sa ľudia báli a nadnárodným korporáciam išiel kšeft.
S pozdravom LuP
Garfi
Televizní zprávy
22. 07. 2015 22:58

jsou skutečně jedna velká černá kronika. A MERS, SARS, AIDS budou daleko spíš díla lidí, někdo chce asi snížit populaci.:-)Neposlouchám to a vybírám si jen na internetu, co mě zajímá, nenechám si večer co večer vnucovat cizí názory dané často aktuální politickou situací u nás i ve světě(kdo je zrovna u moci). Je mi tak určitě líp.
JohnDoe
Hmmm
22. 07. 2015 22:11

Luciyen:
Ale proč ještě stále není polovina populace mrtvá a spíš narůstáme, když je tu tolik virů a tak podobně? Já říkám obojí, jak tvůj názor, tak i svůj.
missi
:-D
22. 07. 2015 21:45

Nejhorsi smrt je......
Smrt z vyplaseni..
Ka
Mhhh
22. 07. 2015 21:13

Jestli se ovce dáme i očipovat jsme v pr.....
Prostě se "jednoduše nebát je vychodisko. Jenže on je na týhle gulk pokakanej každej druhej, takže..... Jak je jim libo.
Dana P.
???
22. 07. 2015 21:07

a byla tu opravdu prasečí chřipka? Byla tu opravdu ptačí chřipka? Nebo někdo opravdu potřebuje, abychom uvěřili...aby se s námi opravdu mohlo snadno manipulovat ?
:o(
lup
do diskusie
22. 07. 2015 7:19

Človek, ktorý má strach sa ďaleko ľahšie ovláda, ako človek žijúci v pokojnej spoločnosti.

Teraz konšpirujem:
Pod zámienkou ochrany človeka pred chorobami, terorizmom,.... je možné oklieštiť práva ľudí do takej miery, že sa radi zbavíme všetkých slobôd, len aby sme prežili. Budeme súhlasiť so všetkým, čo nám vládnuca elita ponúkne − kontrola telefónnych hovorov, emailovej komunikácie, peňažných transakcií, nášho pohybu, kontrola súkromia,... a možno budeme súhlasiť aj s očipovaním nášho tela, aby sme mali istotu... a vlastne sme otroci.

Treba si uvedomiť, že väčšinu svetových médií vlastní úzka skupina ľudí, ktorá rozhoduje o tom, čo bude zverejnené a čo nie, ako informácia bude interpretovaná, vysvetlovaná,....

Pozrite sa len na situáciu na Ukrajine za posledné necelé dva roky, Sýriu, Lýbiu,... Čo všetko sa dá skryť pod hlavičku boja za demokraciu, proti diktátorom. Goebels môže byť hrdý na takýchto žiakov.

Treba čítať viacero zdrojov informácií. Výhodu majú ľudia čo ovládajú okrem nemčiny a angličtiny aj napr. ruštinu. Pred 30-timi rokmi by som sa vysmial, keby mi niekto povedal, že budem raz hľadať pravdu na ruských spravodajských weboch, tak ako som voľakedy počúval Londýn, Hlas Ameriky, Slobodnú Európu,Rádio Vatikán. Potom si človek môže urobiť obraz o informáciách. Tomuto sa hovorí mediálna vojna.
S pozdravom LuP
Luciyen
Neřekla bych
21. 07. 2015 8:39

Média nás neudržují ve strachu, ale v nevědomosti. Obětí může být mnohem více, než nám média skutečně prozrazují. Není to zrovna dlouhá doba, co jsem mluvila se svým profesorem právě o takovýchto věcech. Říkal nám o médiích skoro vše, co věděl a také jeho vlastní názor. Kdyby se jakákoliv nemoc celosvětově rozšířila, neřekli by nám to. Proč? Zavládla by panika. Oni si radši počkají na to, až na to umře polovina lidstva a teprve pak se dozvíme pravdu. :)
A nemluvě, že tyto věci se netýkají pouze nemocí. Když se vrhneme na nějaký aktuálnější případ, tak se podíváme na muslimské státy. Slýcháváme, že zabíjejí a znásilňují naše ženy a děti... ovšem, s jedním z muslimů, kterého jsem sice nepoznala osobně, jsem se dozvěděla, že oni to samé slyší o nás. Obě strany na sebe skrze média hází špínu.
Můj profesor říkával, nejlepší je médiím nevěřit, určitě by ti dal za to jedničku. :))