Články

Kontakty se záhrobím

Existuje klinická smrt? - (komentáře)

diapra
diapra
31. 07. 2011 10:03

ja ti verim protoze astrálne cetuji a poravdu nejsi jedina komu se to stalo mnne se to uz take jeddnou stalo byla sem v nebi
petramaurer
nazor x
17. 06. 2007 20:23

verim a verila jsem vzdy na posmrtny zivot,..takze zadny strach pro ty, co nevi co je ceka.
magicgirl
Stejný názor
16. 12. 2006 17:35

Karolíno,mám stejný názor jako ty...Ale myslím,že je to hodně podobné Astrálnímu cestování...Jenom když je tvůj konec předurčn,nelze se vrátit zpět do Života...Já osobně mám ale stejný názor jako ty
Z.Karolína
pro Terezku
26. 11. 2006 0:15

Je mi moc líto, že jsi přišla o maminku, moc dobře vím, jaké to je. Věřím, že po smrti jdem do "jiné dimenze", přesto tě chápu. Pro tebe může být útěchou pouze to, že se přestala trápit. Vzpomínej na pěkné chvilky strávené s maminkou a věř, že časem bude lépe.
Terezie5
Život po smrti
24. 11. 2006 21:24

Moc bych si přála aby něco bylo po smrti, ale nevěřím tomu.Musím stále myslet na jednu věc. Moje maminka pře půl rokem zemřele na rakovinu. Bylo to velmi smutné. Moje sestra s ní byla v hospicu maminka už byla na tom moc špatně nemohla mluvit,už ani moc nevnímala, ale sestra tvrdí,že věděla o sestře, že je s ní. Maminka tu poslední noc před smrtí usnula a stale volala svoji maminku nerozumím tomu, ale myslím si jestli se jí promítal celý život vlastně dětství. Je to strašný mě se po mamince moc stýská
andrea
zajimave
24. 11. 2006 15:34

Karolin,tvuj pribeh je opravdu zajimavy.Vcera jsem byla na pohrbu meho otce.Umrel v komatu na zapal plic.A tak mne zajimalo jest-li opravdu se setksal,jeste nez umrel se vsemi lidmi,ktere znal a jsou posmrti a nebo jak nekdo v komentari tady zminoval,ze jen umrel a ulehnul do spanku a zadne svetlo,krasny svet neuvidi a nezazije.Bylo by to jinak smutne a nikdo by se ´po smrti a pred ni netesil,kdyby umrel(kdyz to tak napisu).
Pošahaná vakoverka z Majonezie
dočkej času...
28. 10. 2006 23:06

nebuďte labutě. Co je po životě? -> myslim že zde se více než u čehokoliv jiného hodí hláška: to chce čas. Musí se to "zažít" :-) mějte se famfárově
Z.Karolína
-re- sutech
4. 10. 2006 20:49

Omlouvám se za neznalost "Sutech",chtěla jsem, aby bylo zřejmé, že komentář patří Tobě. Naše názory se neslučují, protože věřím, že se rodíme zas a znovu, přičemž někteří lidé mají vzpomínky na své minulé životy, věřím i na "duchy", jelikož si nemyslím, že by mě kdosi, jako malou holku mystifikoval duchem mé maminky, atd..... nicméně, že jednou poznáme, jak se věcí mají, je nezpochybnitelné.(Myšleno po definitivní smrti.)Přesto Tvůj výklad smrti respektuji.
Sutech
věř_nevěř
3. 10. 2006 22:06

Mým záměrem nebylo zpochybnit Tvůj zážitek,proto byly nastíněny i případy pilotů,ale nelíbí se mi snaha neanalytického zobecňování.Co když mozek v této extrémní situaci se začne chovat pro náši zkušenost nestandardním způsobem a v zájmu zachování nebo záchrany veškerých informací o člověku,jeho životě apod.netransportuje mimo tělo takto integrovaný signál tam kam patří?Zajímavých příkladů z přírody je dostatek.Jen je třeba pozorovat.Mimochodem,Sutech je jméno egyptského boha pouště a je mužského rodu.Přeji hodně světla poznání;jednou poznáme všichni,jak je to ve skutečnosti.
Z.Karolína
život po životě
2. 10. 2006 22:25

Jasně, že si nemyslím, že při umírání mají všichni stejnou vizi. Naopak si myslím, že staří lidé co cítí, že nadešel jejich čas (a hlavně ví, že umírají), prožívají něco jiného. Co , to netuším. Svému střetu se smrtí, ale věřím, i když mi trvalo dost dlouho, se stím srovnat. Taky jsem si říkala, že se mi to jen zdálo, ale přliš důkazů sen vyvrátilo. Upřímně, článek jsem napsala pro zajímavost, pokud věříš - věř, pokud nevěříš - nevěř. Jak jsi řekla, co je po smrti nevíme, můžem se jen a pouze domnívat. Každopádně, díky za tip. (kniha od Moodyho).
Z.Karolína
nevěřím
2. 10. 2006 22:02

Sutech, popsala jsem, jen to, co jsem zažila, věřím, že po životě, čili když umřem, naše duše kamsi odchází, chápu, pokud jsi silně věřící, že je pro tebe potulování duší nepřijatelné, stejně tak je pro mě nepřijatelné to, co jsi napsala. Nicméně tvoji vizi o životě po smrti ti neúpírám.
Sutech
život po smrti...
2. 10. 2006 19:16

Klinická smrt je prokázána,včetně projevů a vizí,které doprovázejí takto postiženého.Podobné vize měli i piloti,kteří se dostali do krátkého bezvědomí při extrémním přetížení.Ale interpretace,že se jedná o vystoupení duše z těla a jejím bloudění,respektive reinkarnace je čirý nesmysl.Pominu-li poznatky o přírodních zákonech,vývoji vesmíru,které nepotvrzují,ba přímo oponují hinduistickým nebo buddhistickým představám o světě,životě a "životě po smrti",pak i v Bibli je psáno,že člověk,zemře a jeho duch se navrací k Bohu a to včetně duchů"zlých" lidí.Žádný očistec po smrti neexistuje.Člověk o sobě neví,po smrti v daném čase již neexistuje,v Bibli je tento stav přirovnáván ke spánku.Zůstává pouze informace o člověku a ta je nezávislá na vědomí,resp.existenci lidstva.A jestli mnozí lidé byli svědky toho,že viděli své známé nebo příbuzné mrtvé,pak by měli přemýšlet o tom,zda opravdu se nestali obětí mistrné falsifikace někoho,kdo je technologicky i mentálně na mnohem vyšší úrovni,kdo chce mást lidské myšlení.Jedině Bůh ví,kdy mrtví budou vzkříšení a proč.
Srb
Ruth
2. 10. 2006 17:11

A myslis,ze by to bylo u vsech lidi stejne ta vize?Ze by vsichni videli tunel nebo neco podobneho?to by byla trochu moc velka nahoda nemyslis?
Ruth
život po životě
1. 10. 2006 21:39

jak napsal Dr. Moody, americký lékař a reverend, který popsal příběhy lidí kteří, prošli klinickou smrtí a měli kromě toho zážitek setkání s vyšší bytostí a někteří dokonce na cestě do jiného světa potkali své zesnulé přátele a rodinné příslušníky.Co se stane po smrti ale stejně nevíme , oponenti Dr. Moodyho tvrdí, že zážitky po smrti jsou jen produkty mozku, který není při klinické a skutečné smrti dost zásoben kyslíkem a proto vytváří fikci přechodu do jiného světa se všemi efekty jako je průchod světelným tunelem , setkání s lidmi již zemřelými.