Články

- Zamyšlení -

Změna myšlení
Každý z nás má svou víru. Někdo věří ve vesmírnou energii, jiný v Boha, Krista, anděly, duchy či mimozemšťany. Pro jiné je zase alfou omegou materiální svět opírající se o jejich analytické myšlení a jsou o své pravdě přesvědčeni. Jsme však lidé rozdílní a každý na jiném duchovním stupínku. Dobrou zprávou je, že to, co léta vyznáváme, nebo nám naše myšlenky vnutili lidé z blízkého okolí a my je vzali za své můžeme velmi rychle změnit.

Vzpomeňme na film „Matrix“. Závěrečná scéna, kdy Neo musí zemřít, aby nalezl svou sílu je více než náhodná se skutečností. I my v sobě musíme usmrtit to staré a špatné, co jsme si za ta léta nastřádali. Pokud budeme ochotni se podívat na svět novýma očima, uděláme si sami svůj názor, nikomu nebudeme slepě věřit a naše vlastní zkušenost se stane tou jedinou cestou pravdy.

Představme si spletitou pavoučí síť, po které se pohybujeme a pokud jdeme správně (ne dozadu, nebo bočním směrem), tak se všichni sejdeme ve stejném cíli. I přes chyby, které děláme, máme šanci kdykoli přejít na tu pravou cestu. Nikdy není pozdě začít s hledáním.

Jak však dosáhnout toho, abychom se odpoutali z okovů? Krásný a rychlý způsob vysvětluje pan Eduard Tomáš, známý český mystik ve svých duchovních zkratkách. Říká: „přeneste svou identifikaci z hlavy do svého duchovního srdce, které se nalézá uprostřed hrudi, spíš trochu doprava.“ Identifikace znamená, kdo jsem já a kde se nacházím. Uvědomte si to ihned teď, když toto čtete a kdykoli později, vlastně co nejčastěji. Stanete se svědkem událostí a nebudete ovlivňováni okolím.

Když o nás někdo řekne něco nelichotivého, my sami si vybíráme postoj, který zaujímáme a vstupujeme do stavu, o kterém tvrdíme, že nás do něj dostal ten druhý, ale opak je pravdou. To my sami jsme se rozhodli pro stresový stav. Nedělejte radost těm druhým a nenechte se ovlivňovat svým okolím, jen tak se stanete duchovně svobodní.

Rozvíjejte svou intuici a věřte v symboly, které si v klidu vyložte. Když vidíte například ve fotografii stromu rysy lidské tváře, pak je tento úkaz pravděpodobně určený jen vám a jiní ho neuvidí. Okolí vás bude považovat za blázna a vy se budete trápit, proč vám nevěří. A už jste se zachytli o háček, ze kterého se těžko dostává. Směřujte proto energii raději směrem k porozumnění toho, co prostřednictvím toho symbolu máte poznat.

Na závěr bych připomněl opět scénu z Matrixu, kdy se Neo musel rozhodnout, že Morfea nenechá zemřít a přijme svou moc za svou. Informace od Vědmy již máte, ať už jsou jakékoli, víte jen tolik, co vědět máte. Rozhodnutí je na Vás?

Vydáno:   15. 12. 2007

Přečetlo:  2145 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Odpoutání od okolí
2. 01. 2008 18:18
speede
¤ hmm
23. 12. 2007 19:08
Klerik