Články

- Zajímavosti -

Magický pohled
Magickým pohledem nazýváme klidný, mocný, zduchovnělý výraz lidského oka, jehož síla je uznávána všemi tradicemi, dle nichž může lidské oko uhranouti a přinésti požehnání.

Podstatou magického pohledu jsou určitým způsobem vycvičené oční svaly a tak zvaný pohled ústřední. Ústřední pohled jest ono zrakové vnímání, při němž vnímáme celý předmět, aniž bychom byli nuceni pozorovati všechny jeho části. Osoba zvládnuvší umění ústředního pohledu zírá na věc prostě jen v jednom bodu, což jí postačí, aby vnímala všechny složky pozorovaného předmětu.

Druhou složkou magického pohledu je koncentrace, které jsme se již naučili. Magický pohled je tedy ústřední pohled, spojený s koncentrací.

- Cvičení 1. Na papír nakreslíme tuší neb inkoustem vyplněný kruh velikosti koruny. Papír připevníme na zeď. Posadíme se ve vzdálenosti 2 metrů, položíme ruce na kolena a klidně, stejnoměrně se díváme na obrazec po 10 minut. Cvičíme 14 dní, dvakrát denně. Pokud lze, vystříhejme se mrkání. Nikdy necvičme při umělém světle!

- Cvičení 2. Sedíme ve stejné poloze. Obrazec však umístíme na stěnu 2 metry vpravo od polohy původní. Tváří jsme obráceni k původní poloze obrazce. Stalo-li se tak, dívejme se stejně jako při cvičení 1. na obrazec 10 minut. Druhý den umístíme obrazec o 2 metry vlevo od původní polohy a cvičíme podobně. Tělo a hlava se nesmí pohnouti. Pouze oči pracují.

- Cvičení 3. Postavíme se před zrcadlo a díváme se na svůj nosní kořen. (Pro počátek lze na něm označiti bod). Díváme-li se takto po 10 minut denně, po 4 dnech, aniž bychom spustili oči z nosního kořene, vyjasní se ostatní partie obličeje. To je nám známkou, že jsme ovládli ústřední pohled.

- Cvičení 4. Umístíme si po stěně několik obrazů. Okamžitě si nalezneme koncentrační bod na některém obrazu, pak po 2 minutách zírání přeskočíme na obraz jiný atd. Činíme tak po 14 dní. Pamatujme, že nesmíme skákati z předmětu na předmět, nýbrž bod, na nějž navážeme ústřední pohled, musíme najíti náhle a okamžitě. Upřeli-li jsme jednou zrak na bod, nesmíme z něho uklouznouti.

- Cvičení 5. Díváme se do zrcadla, oči upřeny na kořen nosu. Představíme si, že máme před sebou přítele a mluvíme k němu ve smyslu svého přátelství. Pak si představíme nepřítele a mluvíme k němu ve smyslu kárání či hněvu. Nikdy nesmíme změniti tahy obličeje, zkřiviti je vášní nebo zlobou. Hlas musí zůstati vždy klidný, výraz očí nezměněn. Toto cvičení konejme co nejdéle, až je dokonale ovládáme.

- Cvičení 6. Zkoušíme moc magického pohledu v praxi. Pokusíme se uklidniti štěkajícího psa, zastaviti utíkající zvíře, umlčeti hádající se osoby. Pamatujme, že magický pohled působí ve smyslu koncentrace.

Poznámka: Nechcete-li podlehnouti ovlivnění, nedívejte se nikomu, kdo k vám mluví, do očí. Avšak mluvíte-li vy k někomu, pak se dívejte klidně, pevně jemu do očí (na nosní kořen). Nekoulejte zbytečně očima, pokud možno nemrkejte, rozptylujete tím magnetickou sílu svého oka.


Heslo: ABYCHOM DOSÁHLI ÚSPĚCHU, MUSÍME DLOUHO A TRPĚLIVĚ CHTÍTI.

Z knihy Kurz praktické magie od Hermes.

Vydáno:   02. 07. 2008

Přečetlo:  2586 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)