Články

- Meditace a relaxace -

Mapa pokladu
"Mapa pokladu" je výborná technika jak dosáhnout vytoužené reality. Našla jsem ji v knize Tvůrčí představivost od Shakti Gawain. Pomáhá nám vytvořit si jasnou představu toho, co si přejeme, a přitahuje a soustřeďuje energii na náš cíl. Používám ji už léta, protože je velmi účinná a zároveň zábavná.

Mapu pokladů můžete nakreslit nebo namalovat, sestavit v podobě koláže s využitím obrázků a slov vystřižených z časopisů, a to vše doplnit fotografiemi, písmem, kresbami. Měla by navodit vaši ideální představu plně uskutečněného cíle.
Zde je několik záchytných bodů, které vám pomohou vytvořit nejúčinnější mapy pokladů:
1. Zhotovte mapu pokladů pro jednoduchý cíl nebo oblast svého života, kde jste si jisté, které základní prvky zařadíte, tak, aby nebyla příliš komplikovaná. Možná byste mohly vytvořit jednu mapu pokladů pro své vztahy, jednu pro svou práci, jednu pro svůj duchovní růst atd.

2. Mapu si zhotovte v takové velikosti, jaká vám bude vyhovat. Třeba ji budete chtít uschovat do deníku, pověsit na zeď nebo nosit v kapse či peněžence.

3. Nezapomeňte na účast sebe samých. Velmi účinně působí použití vlastní fotografie. Nebo se nakreslete. Znázorněte, jak prožíváte, děláte či vlastníte svůj cíl - třeba jak cestujete kolem světa, nosíte nové šaty, jste hrdou autorkou nové knihy atd.

4. Znázorněte situaci v její plné a ideální podobě, jako by již existovala. Nemusíte naznačit, jak se to stane. Neznázorňujte nic negativního či nevhodného.

5. Ve své mapě pokladů použijte hodně barev, zvýší to její moc a účinek na vaše vědomí.

6. Použijte takový symbol nekonečna, který považujete za důležitý a působí na vás. Může to být "Óm", kříž, Buddha, zářící slunce nebo cokoli, co představuje univerzální inteligenci nebo Boha. Jde o uznání a připomenutí, že vše pochází z nekonečného zdroje.

7. K mapě pokladu připojte i potvrzení. Například: "Řídím svůj nový vůz. Mám z něho radost a rovněž mám dost peněz najeho údržbu."

Nezapomeňte na kosmické potvrzení: "Toto nebo něco lepšího se pro mě i všechny zúčastněné právě teď uskutečňuje naprosto uspokojivým a harmonickým způsobem."


Mapě pokladů stačí věnovat denně několik minut klidného pohledu a občas si ji představit.


Podle knihy Tvůrčí představivost od S. Gawain.


Vydáno:   12. 07. 2008

Přečetlo:  7611 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)