Články

- Zajímavosti -

Ovládání mysli
Realitou je, že my všichni jsme obětí ovládání mysli. Přesto by se toto ovládání dalo rozdělit na dva typy - tvrdé a měkké.

Tvrdým ovládání mysli je zdě míněno, když je nějaká osoba odchycena, uvězněna a podrobena něčí vůli, mezi kterou patří sexuální zneužití, smyslová deprivace, elektrošoky, intoxikace psychotropními látkami ( zejména LSD ) či fyzické násilí. Všechny tyto praktiky byly zkoumány v projektu CIA s názvem MK-ULTRA, jehož odtajněné dokumenty jsou dnes veřejně k dispozici.

Praktiky smyslové deprivace a násilí jsou vesele prováděny "teroristům", kteří se po několika letech konečně přiznají k čemukoliv. Zkuste si jen představit, že byste byli uvězněni bez nároku na kontakt s kýmkoliv vám známým, bez nároku vědět, jak dlouho budete vězněni či z čeho jste obviněni. Máte klapky na očích a za zády svázané ruce. Je vám zakázáno si povídat se spoluvězni. To jsou všechno praktiky, které jsou dnes prováděny "podezřelým z terorismu" a jsou to praktiky, které patří nejen k mučení ale i výmývání mozku. Techniky smyslové deprivace vyvolávají halucinace a rozpad osobnosti. Cílem je kolaps vlastní identity a možnost naprogramování osobnosti nové.

Měkké ovládání mysli je podprahové a zdánlivě v drobnostech či banalitách jakým jsou reklamy nebo filmy. Přesto jsou principy stejné jako u tvrdého ovládání mysli - útok je rovněž veden na naše základní instinkty. Je například strach z toho být vyloučen ze společnosti, proto se jedinec ztotožňuje se status quo dané kultury.

Největší příležitost k vymývání mozku mají také rodiče. Dítě je bezbranné, celé vystavené ochraně od svých rodičů, kteří poskytují bezpečí, jídlo a domov. Do role rodičů se také pasují organizace jakým je armáda - také poskytují jídlo, ošacení, směr, odměny, tresty. Do role rodičů se u tvrdého vymývání mozku snaží pasovat věznitel ( pokud má tedy zájem vymývat mozek ). Ten bude opět metodou cukru a biče vytvářet novou realitu oběti, která je mu vystavena napospas. Jídlo, tresty, odměny dostávají oběť zpět do imprintace základních vrstev mozku, které se vytváří vlivem rodičů při dospívání. Únosce tak přepisuje tyto vrstvy novou realitou, novou osobnosti, představuje nového otce a matku.

Mezi příklady měkkého ovládání mysli patří efekt kognitivní dizonance. Příklad: koupím si nové auto a jsem z něj nadšený, ale přítel mi řekne, že se mu nelíbí jeho barva. Vlivem kognitivní dizonance se nám samotným může přestat auto líbit.

Praktický příklad z vymývání mozku, které prováděla Čína na amerických válečných zajatcích: vyhlásili mezi vězni soutěž, kdo napíše nejlepší esej o výhodách komunismu. Kdo vyhraje dostane nějakou malou odměnu ( cigaretu, pomeranč, ... ). Vězni v tom neviděli žádný problém, budou prostě lhát, jenže podvědomě je začalo strašit svědomí, že se pod něčím takovým podepsali a přitom za to nezískali skoro nic, čím by to dokázali odůvodnit. Tento rozpor mezi vlastním chováním a svým předsvědčením je principem kognitivní dizonance, která vede k tlaku, jehož uvolnění je změna onoho přesvědčení - protože nejde zpětně změnit své chování minulosti, dotyčný se pro uvolnění tlaku rozhodne změnit systém přesvědčení - v tomto případě konvertovat ke komunismu.

Vydáno:   12. 09. 2008

Přečetlo:  2768 čtenářů
Zdroj: http://branyvnimani.cz

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ R@mbi
14. 09. 2008 18:26
R@mbi