Články

- Zamyšlení -

Tajemství života
Ten, kdo se potkal ve svém životě s nějakým tajemstvím, musel zákonitě nahlédnout hlouběji sám do sebe. Vše, co je kolem nás nepřichází z vnějšku, ale z vnitřku, tj. z duchovna. Každý z nás touží po poznání, i když různé kvality. Pravda božství je obsažena všude a ve všem a proto poznání, nebo-li tajemství života můžeme nacházet kdekoliv.

Proč žijeme a proč jsme tady? Kdo toto rozřeší a pochopí, najde tajemství života. Každý člověk má jeden život, v němž se nesčetněkrát narodí a zemře. V každém životě nás čeká jiné poznání života a přesto vše navazuje na sebe. Charaktery svých životů si člověk tvoří sám. Do jaké hloubky život pochopíme, tak v dalším životě tímtéž začínáme. Neznamená to, že vše kulminuje jen vzhůru. Můžeme myšlením zabloudit a pak se náhle vydáváme jinými cestami.

Chápání našeho života je v každém věku různé. Jako děti chápeme život čistěji, dokud nás společnost nezavede k jiným labyrintům. V mládí máme tolik síly a ideálů, které náš život vyhraňují různými směry. Ve středním věku bychom měli být dospělými. A ve stáří moudrými. Ne vždy to tak ovšem je.

Každého z nás vodí život jinými uličkami. Je nám sice dána síla vše zvládat, ale ne vždy si to plně uvědomujeme. Smysl našeho života nám uniká a my si kolikrát nevíme rady, jak dál. Někdo začne pít alkohol a je mnoho dalších závislostí nebo-li pastí, do kterých můžeme spadnout. Přestáváme rozumnět sami sobě a máme pocit, že nám nikdo nerozumí. Láska, která nám tolik schází, není k nalezení.

Tajemství života je hluboko uvnitř nás. Říká se: „kdo hledá, ten, nalézá.“ Kdo pozná tyto jemnější energie, s nimi mu proudí do života i více štěstí a lásky. Člověče udělej krok a bůh ti pomůže. Každý náš krok je krokem k poznání a uvědomění si našich životních hodnot.

Vydáno:   09. 01. 2009

Přečetlo:  2219 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Věra



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ :-)
9. 01. 2009 16:30
Morld