Články

- Zamyšlení -

Každá cesta má svůj směr
Jak začít psát o něčem, o čem psát ani nejde. Cokoliv zde napíši je vždy pravda i lež. Protože je černé písmo na bílém papíře, vše je duální. Vše, co je pozitivní je zároveň negativní. Vlastně si můžeme vybrat. Každá cesta má svůj směr, jedna vede vzhůru, druhá dolů.

Největší zázrak na světě je člověk, jelikož je stvořen k obrazu božímu. Člověk má v podvědomí uloženo vše z minulosti bez ladu a skladu. Záleží s čím se v životě potkáme. Stejný stejného si hledá. A tím eliminujeme nebo znásobujeme to, co už máme.

Pojem Boha jako čisté vědomí, nejjemnější energie, promítnuté do života všeho, co vidíme i nevidíme, je jednota. Není přijímání osob u Boha, to znamená, že jsme dimenzionální bytost, která by měla směřovat od duality, ve které se učíme rozlišovat, k jednotě, která je naší přítomností a postojem, vůle nejvyššího.

Člověk má dvě ruce, dvě nohy, tělo jako vzrostlý strom, který má uprostřed páteř, kterou probíhá kosmická síla, která na jednom konci spí a na druhém je probuzená. Ruce jsou větve a nohy naše kořeny. Jsme z poloviny zvířetem a z poloviny bohem. Pravá část těla je mužská, levá je ženská. I zde vládne jednota, když ji narušíme, vzniká nemoc, která nás má zase dovést zpátky k jednotě.

To nejvyšší je v nás, jsme to my sami, kdo si určuje vlastní osud a vytváří karmu. Záleží jen na nás, co v životě, který nám byl propůjčen, vytvoříme. Jsme vlny v oceánu božství. Jen tichý pozorovatel za tím vším vidí, slyší a pozoruje tu hru všech bytostí. Je to mája, přelud, hra naší mysli.

Bůh nám poslal svého syna, abychom skrze něho jej mohli pochopit. Jeho pozemský život i smrt nám ukazuje cestu, která v lásce a kázni vede k jednotě. Tím je pro nás skryté božství více pochopitelné. Již brzy nastoupí doba vodnáře, ve kterém se znovu zrodí božství a bude vytvářet pořádek na zemi, které půjde ruku v ruce se změnou myšlení. Každý přerod je bolestivý. Utrpení jako urychlující faktor dobra bude rozšířen po celé zemi, aby každý mohl pochopit, jakou cenu má pro něho život a spolu s ním vytvářené hodnoty.

Přeji každému, aby procházel životem s láskou, zdravím a pochopením jednoho k druhému.

Vydáno:   06. 02. 2009

Přečetlo:  1940 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Věra



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ***
10. 02. 2009 20:17
Peter