Články

- Záhady a tajemno -

Magie současnosti
Dnešní psychologické disciplíny již konečně připouštějí, že intuice a sny jsou jedním ze zdrojů vědeckých objevů. Je známo, že ti myslitelé a vědci, kteří měli u nočního stolku tužku a papír a ihned si nápad napsali, tak udělali dobře. Takto si například počínal objevitel Troje Schliemann, císař Napoleon Bonaparte, T. A. Edison, Nikola Tesla, František Křižík, K.E. Ciolkovskij, či Werner von Braun a desítky dalších. Máme-li jako svobodní lidé dostát svého poznání a vymanit se z tíživého sevření falešných dobových ideologií, včetně té současné, charakterizované uspěchanosti a bezbřehou vírou v boha mamonu, tak je třeba vyzkoušet některé méně obvyklé cesty.

Mezi ně bezpochyby patří i objevy Carl Gustava Junga (1875-1961), která otevírá cesty k sebepoznání vlastního Já (neboli vlastní psýchy = duše). Současný světový materialistický světonázor marxistického, ale i západního konzumního typu, pokládá souhrny psychických stavů {vnímání, motivace, intuice) jako produkt biochemických a fyzikálních procesů v organismu. Jung na základě faktů naopak tvrdí, že psýcha tlumočí fyzikální procesy pomocí sledu obrazů, které s objektivními procesy často téměř nesouvisejí. To se pochopitelně projevuje i v odmítavých postojích ve věci interdisciplinární spolupráce archeologů s psychology a odborníky na hlubinnou psychologii a psychotroniku. Též se utajují vojenské a politické informace o využití magie v současném mocenském boji, dále výsledky o pozorování Země ze špionážních prostředků, včetně družic, výzkumu záření, včetně kosmického a telurického. Nezveřejňují se vojenské poznatky o kosmickém záření a telurických proudech.

Tají se informace z prastarých spisů, ukrytých pod sedmi zámky ve Vatikánském archivu a ve špionážních centrálách velmocí. Laici i vědci by měli vědět, že západní velmoci a státy OSY používaly proti sobě pro zpravodajské účely mágů. Lidé by měli znát pravdu o nasazeni několika desítek vědem v Pentagonu a v Generálním štábu Jejího Veličenstva ve 2. světové a následně studené válce. Vždyť již několik staletí jsou známé způsoby ničení protivníka pomocí magie. O nich se zmíníme v další části této knihy. Lidstvo by mělo znát pravdu o tom, že po tisíciletí existuje na Zemi jakási vyvolená sekta mocných, která si předává tajné vědomosti a dovednosti, přičemž pevně v rukou svírá osudy lidstva. Jejich původ lze vystopovat až k předkům Ligurů, o kterých jsme si již řekli, že podle Platona žili již před Potopou. Lidem se neříká dodnes pravda - a že jsou zajatci řízeného osudu. Vědci se ztotožňují v tom, že i v moderním člověku dodnes dříme magická schopnost. K jejímu probuzení podle Rudolfa Starého však brání cílené ovlivňování každodenního Života současných generací přemírou zbytečných informací a hlučnou vřavou. Říká, „být v jednom kole a nemít možnost se ani zastavit a nabrat dechu". Poznáváte, milí čtenáři, svoji realitu? Navíc se na sklonku minulého století začal světem šířit všemocný a všude přítomný kult pochvy, kterému je dnes podřízeno všechno. Jsou rozmetány klasické životní hodnoty, kult sexu je vštěpován dětem, je to jakási obdoba dávného matriarchátu s tím rozdílem, že není zbožňován kult Matky, ale je uctíván kult vagíny, jak je uvedeno v článku v Právu (viz Kol. aut.: Hluboká sonda do ženské duše, nejen do vagíny. Právo 10.12.2002). Buď jak buď i tato skutečnost svědčí o tom, že archetypy lidského plemene jsou stejné jako u lidí žijících na sklonku paleolitu. Potvrzuje se fakt, že v nás dřímá kolektivní nevědomí, které jen dokazuje Jungovu teorii o archetypech. Vždyť u zrodu všech světových náboženství stály vztahy muže a ženy.

A co je pro hektickou dobu, kterou nyní prožíváme, tak typické? Rudolf Starý trefně připomíná každodenní vlivy, které znemožňují vnímavému člověku soustředit se na vlastní Já. Přitom uvádí: „Aby dřímající draci, gorgony, čarodějnice u démoni nebyli rušeni ve svém poklidu, k tomu je obyčejně kromě sebekontroly zapotřebí zapojit se do intenzivní každodenní činnosti, pokud možno co nejvěcnější a přímočařeji zaměřené. Je třeba se vyhnout chvílím samoty".

Na druhé straně není žádným tajemstvím, že v současnosti slouží jako náhražka staré magie i jako řízená šidítka výrobny snů a všude dostupná virtuální realita. Platí to samozřejmě i o televizi a video nahrávkách. V poslední době je to J .K. Rowlingová. Lidí se zmocňuje touha po ztotožnění s fikcí a dokonce jedna ctitelka si při vaření Potterova lektvaru podpálila dům. Po 1. světové válce existovalo v Německu, Anglii, USA a SSSR několik magických sdružení, která navazovala na prastará učení prehistorické a historické doby. Není žádným tajemstvím, že sám vůdce Třetí říše Adolf Hitler a říšský vedoucí SS Himmler byli zcela oddáni magii. Zvláště u Hitlera je dnes z různých důvodů stále zatajováno, že byl vlastně objektem tajuplných mágů. Málo je rovněž známo, že speciální skupina Rudé armády při ohledání Hitlerových ostatků na dvoře říšského kancléřství odebrala z ohořelého Vůdcova trupu i nepoškozené varle a odvezla je spolu s jeho lebkou na led do Moskvy. Proč asi? Proč se asi od Koreje až po bývalou ČSR uplatňoval a mnohdy ještě uplatňuje balzamování státníků (Mao Ce Tung, Kim Ir sen, V. I. Lenin, J. V. Stalin, George Dimitrov, Ho Či Min)?

Ve dvacátých letech minulého století existovala v Německu tajná společnost Thule, nazvaná podle mytického ostrova na dalekém severu, kde se prý zrodila populace starých Germánů. Členem společnosti byli mág Dietrich Eckhardt a dále architekt a pozdější říšský ministr zahraničí Alfred Rosenberg. Oba dva se podíleli na zasvěcování Adolfa Hitlera do svého magického učení. Zjistili, zeje to právě on, který by byl vynikajícím egregorem. Co znamená tento pojem? Název používají okultisté pro vůdce stáda, či lidské pospolitosti, Indové pak takové schopné osobnosti nazývají Duší stáda. Živí tvorové, tedy i lidé mají určité vlastnosti. Utvoří-li se houfec bravu, skinhedů, anarchistu, straníků, u sportovního družstva, či vojenského tělesa, k čemuž kromě formálního přístupu může dojít i na základě instinktu - pak dochází ke gregarismu. V praxi to znamená, že individuum se do zmíněné skupiny začlení jako buňka do organismu. Stádo, či politická strana se chová jako nový celek, nikoliv jako suma jednotlivců. Mizí strach a bázeň jednotlivců a individuální instinkt je přehlušen stádním instinktem, který ovládá Egregor. Duše = Psýcha stáda se soustřeďuje do silného jedince. Historie popisuje řadu známých Egregorů. Vzpomeňme Čingischána, Johanku z Arcu, Jana Žižku, Napoleona Bonaparte, Gándhího, Rasputina, J.V. Stalina, A. Hitlera a další. Bergier uvádí, že Hitler k tomu byl připravován tajnou sektou. Schopnost egregora řídit masy je natolik závažná, že je s podivem, že v odborných kruzích a o veřejností ani nemluvě, se o tom zarytě mlčí! Vždyť i v demokratické společnosti se i politických představitelů mohou nekontrolovaně zmocnit lidé s temnými úmysly, viz nástup A. Hitlera. I my jsme měli koncem minulého století svoje malé egregory. Vzpomeňme Letenskou pláň, kde Václav Havel v krutém větru a mrazu fascinoval milión promrzlých lidí! Vzpomeňme na návrat našich hokejistů z Nagana, když tisíce fanoušků vzývali jedním dechem „boha" Dominika Haška. A do třetice - připomeňme si davovou psychózu fanynek skupiny Beatles a dalších zpěváků, kterak, v neuvěřitelném kolektivním transu si svlékaly provlhlé kalhotky a házely je jako obětinu svým „bohům" ...

Je to jev starý od samého úsvitu lidstva, který se zove gregarismus. Sám Egregor je jejich neomezený pán, kterému je dav vrcholně podřízen. Tento jev je natolik všeobecný, že je jistě projevem dosud nepoznaného biologického zákona, navazující na poslední výzkumy hlubinné psychologie. Navíc je zajímavé, že Vůdce nabírá v tomto stavu i jiné vlastnosti, než jaké míval jako samostatný jedinec. Jakmile však přestává být Vůdcem, tak se z něho stává nevýrazná a vyčerpaná osobnost. Německý spisovatel Konrád Heiden o tom píše v kultovní knize: „Od Mojžíše k Leninovi" v pasáži, kdy Eckhardt zasvěcoval A. Hitlera. Uvádí: „Na podzim r. 1923, když Eckhardt umírá, říká: „Následujte Hitlera, bude tančit, ale hudbu jsem napsal já. Dal jsem mu prostředky, jak vstoupit ve spojení s Nimi... Nelitujte mě, ukáže se, že jsem zapůsobil na dějiny více, než kterýkoli jiný Němec."

Společnost Thule je dodnes obestřena legendou, spojenou se vznikem germánství.

A nyní si uveďme několik případů využití magických praktik v politickém dění ve 20. století, které možná rozhodly o osudu světa. Uvádí je fundovaný odborník na tuto záležitost a britský spisovatel Richard Cawendish v knize „Dějiny magie“. Zůstaňme nejprve u III. Říše. Mezi moderní mágy nacismu bezpochyby patřil Švýcar Karl Ernest Krafft (1900-1945). Během 2. světové války se s kolektivem dalších odborníků zabýval analýzou horoskopů německých a spojeneckých vojenských velitelů a vůdců. Krafft se neprozřetelně prořekl, že křivka narození maršála Montgomeryho je silnější než křivka generála Rommela. Za to upadl v nemilost u vedení Říšské branné moci. Rovněž na den předpověděl atentát na Hitlera 8. 11. 1939 v Mnichově. V rámci propagandy války pak Krafft upravoval Nostradamovy předpovědi.

Říšský vedoucí SS Heinrich Himmler zase věřil v magickou moc soustředěné myšlenky a k dispozici měl tým jasnovidců s médii a jako svého osobního rádce měl profesionálního astrologa Wilhelma Wulffa. Himmler se rovněž věnoval spiritismu, podivným kosmickým teoriím a alternativní medicíně. Ve velmi střeženém prostoru jeho pracoviště uchovávali horoskop A. Hitlera a III. Říše. Je zajímavé, že Hitler na den předpověděl smrt presidenta USA Roosevelta. Od toho z Goebelssem odvozovali spolu s horoskopem, že dojde k obratu ve válce. Věřili, že jejich nová tajná zbraň, řízená protiletadlová střela vzduch - vzduch umístěná na nových německých proudových Messerschmidtech zlomí spojenecké nálety. Vždyť během jednoho takového náletu sestřelili nad jižním Německem 56 létajících pevností B 29. V roce 1942 zřídili nacisté v Berlíně tzv. Kyvadlový institut. Jeho pracovníky byli fyzikové a astrologové. Cílem výzkumu bylo čelit magickým činnostem kyvadlových es britské Admirality, kteří nad mapami moří určovali polohy německých útočných ponorek. Ano, i tak probíhala válka, o které nás nikdo neučil.

Podivný je rovněž nacistický symbol - hákový kříž. Tato svastika není německým výmyslem, ale její historie spadá do hlubin dávnověku. Prapůvod svastiky spadá do oblasti Tibetu, odkud nacisté odvozují prapůvod Arijů. J. Bergier uvádí zajímavou skutečnost, podle které Rudá armáda objevila po osvobození Berlína kolem Říšského kancléřství v květnu 1945 několik desítek mrtvých Tibeťanů v německých vojenských uniformách. Je rovněž známo, že nacisté až do roku 1943 podnikali do Tibetu vědecké výpravy s cílem získat magické schopnosti a ovlivňovat běh světa.

Z polského okupovaného letiště v Kielcích v dnešním východním Polsku létaly ve 2. světové válce až do japonského Mandžunska velkokapacitní Junkersy pro barevné kovy. Podle neověřených zpráv přistávaly ve východním Afghánistánu na některém z polních letišť a nabíraly zde vybrané Tibeťany pro zvláštní oddíly SS, vyčleněné na ochranu Adolfa Hitlera.

Pozadu nezůstali ani Britové, kteří dodnes využívají příbuzné Tibeťanů Gurkhy z Nepálu. Všichni jsou velmi odolní a vytrvalí a navíc jsou vybaveni jistými schopnostmi přežívat, které Evropané nemají - za zmínku stojí rovněž zvláštní akce německých padákových myslivců v období bitvy o Stalingrad s cílem vystoupit na kavkazskou velehoru Elbrus a vztyčit zde nacistickou svastickou vlajku. Cíl byl jediný. Nacisté věřili, že tato pro Germány posvátná hora, bude tímto magickým krokem znamenat dobytí ropných polí u Baku a nástup k naftovým polím u Kirkúku v severním Iráku, čímž by Britové a Rusové byli zbaveni hlavních zdrojů nafty. Zároveň by se Němcům otevřela cesta do britské Indie a do pupku SSSR.

V roce 1981 vyšel v Rudém právu zastrčený článek pod názvem „Mobilizace věštkyň“. Píše se v něm, že Pentagon v uvedené době využívá 34 vědem a jasnovidců k tomu, aby podrobně znal situaci ve velení Sovětské armády a v politickém vedení SSSR. Zprávu naše Rudé právo převzalo od týdeníku Figaro magazine. Tato operace nesla název „Duch je silnější jak hmota“ a řídil ji podplukovník John Anderson. Ten navíc vyhledával vědmy v jejich kolébce v Anglii, o které bude následující řeč. Snad nejmarkantněji se projevují u moderních lidí v psýše dřímající magické tradice při vypuknutí demonstrací a v řádění lůzy. Připomeňme si nasazování psí hlavy různým nepohodlným politikům, stále běžné praktiky uhranutí zvířat a lidí. Jako jeden z prokázaných případů uvedu skutečnost z Anglie.

Mezi největší mágy 20. století bezpochyby patří Alexander Crowley (1875 - 1947) z Velké Británie. V roce 1908 se stal členem magického spolku Zlatý úsvit jako věrný žák dalšího věhlasného mága Mac Gregora Malherse. Crowley se pokoušel Matherse vypudit z čela Zlatého úsvitu a poté se mezi nimi rozpoutala nevídaná magická bitva, která vešla do dějin magie jako učebnicový příklad její nebezpečné účinnosti. Crowley praktikoval bigotní nenávist proti křesťanství, bytostně zbožňoval Satana, velebil kult Pochvy a do praxe zaváděl totální nevázanost a sexuální orgie. Mathers rozpoznal, že má být odstraněn a vyslal na svého soka asi dvacetiletou krásku, jinak upířici, která ho měla svést a dostat pod svoji kontrolu. Detailně to popisuje britský vojenský historik a znalec magie J. F. C. Fuller, který byl po jistou dobu žákem Crowleyho, alias Šelmy. Uvádí: „Crowley zasáhl Čarodějnici její vlastní vlnou zla. Následky byly pro upířici otřesné. Dvacetileté překrásné čarodějnici zbělaly vlasy, svraštěla se jí kůže a pohasly oči. Kráska zmizela, stála tam šedesátiletá stařena se splasklými ňadry, ohnutá, sešlá a vyžilá. Sršíc kletby, odkulhala se z místnosti. Mathews znovu zaútočil a usmrtil na dálku smečku Crowleyhových loveckých psů - stavěčů.

Cavendish dále uvádí, že za Crowleyho pobytu v Egyptě mu duch zvaný Aiwass (podle něho vyšší génius) nadiktoval tajuplnou Knihu zákona. Jeden postulát z této knihy, znějící „Čiň, co činit chceš, a bude to v jednotě se zákonem" se mu stal vodítkem po celý život. Obsah knihy ho usměrnil natolik, že byl přesvědčen, že jeho posláním je zničit křesťanství a na jeho troskách vybudovat thelémské náboženství (thelema ? řec. vůle). V roce 1912 se stal šéfem britské sekce německé skupiny Řádů orientálních templářů (Ordo templi orientis ? O.T.O.), která se zabývala erotickou magií, mající kořeny v náboženství pravěkých národů západní Evropy. Za 1. světové války Crowley psal pro vilémovské Německo propagační protibritské materiály. Během svého pobytu v USA v roce 1916 se povýšil při magickém obřadu do hodnosti mága. Během obřadu pokřtil žábu jako Ježíše a poté ji ukřižoval! Crowleyho učení se brzy v západní společnosti, hlavně pak v americké Kalifornii, dobře ujalo a dodnes negativně působí na totální rozvrat křesťanské civilizace, prostřednictvím moderních médií, hlavně pak hoolywoodských filmů a televize.

A jaký je podíl Crowleyho na teorii a praxi moderní magie z moderního psychologického hlediska? Inteligentněji a systematičtěji magii přizpůsobit veřejnosti.

S filozofem moravského původu Sigmundem Freudem rozvinul magickou roli sexu, která je nyní tak zveličována a v praxi uplatňována. Cavendish při této příležitosti uvádí, že Crowleyho velebení člověka se zamlouvá lidem, kteří pociťují obavy, aby v odlidštěném světě nebyli zredukováni na pouhá čísla, případně „očipováni" jako tažní čápi. Což se nyní již prakticky prostřednictvím mobilních telefonů děje. Věřil, že právě Já (o kterém bude dále podrobná řeč), má nesmírný duševní potenciál. O této skutečnosti napsal: „Všichni muži a ženy jsou hvězdami". Ve společnosti, ve které žijeme, a která je provázena rozpadem zažitých norem chování, je přitažlivost takové víry zřejmá, uvádí Cavendish. Proto v médiích jsme svědky obludného masírování lidských mozečků sexem, pornografií, popisem sexuálních orgií, které jsou navlas podobné všemu, co praktikují tančící fúrie ve věštírně Delfy. Inu, obsah novodobých magických obřadu je navlas totožný s dnešními, jen magické metody a formy působení jsou ovlivněny stylem současného života a zesilovány technickými prostředky působení a pochopitelně i drogami a dalšími omamnými prostředky.

Crowley také experimentoval s drogami a prožitky uplatňoval u svých magických obřadů. Crowleyho zájem o sex jako exotickou techniku, je zdůvodňován nutností překročit běžné lidské linie poznání, s cílem dosáhnout nadlidskosti v souladu s tantrismem, neboli indickým nábožensko-magickým sexuálním rituálem. Crowley má nemalou zásluhu na rozmachu novodobého ženského čarodějnického hnutí, které se objevilo v padesátých letech v Kalifornii a ve Velké Británii. Crowley k tomu využil teorie britské vysokoškolské učitelky Margaret Murrayové (1863 - 1963), která v roce 1921 vydala knihu „Kult čarodějnic v západní Evropě“. V knize uvádí, že přes všechny inkvizice a politické ideologie dodnes v podvědomí obyvatel západní a střední Evropy existuje jakýsi kult bohyně Matky. Tento starobylý kult, ještě neovlivněný východní magií, má přímou souvislost s předpotopními národy západní Evropy, například Ligurů. Jejich bohyně Lužina a zmíněný bůh Lug, jsou až příliš jasným modelem pro příští náboženství. Počet čarodějnic, které obdobu tohoto kultu v USA vyznávají, dosahuje dnes počtu 20 tisíc a ve Velké Británii až 30 tisíc! Proč tomu je právě zde, toť záhada.

Je rovněž nadmíru zajímavé, že sabaty a setkání čarodějnic probíhá v západní a střední Evropě právě na těch místech, které v šerém dávnověku sloužily k magickým obřadům. Kromě známých britských megalitických památek, to jsou četná místa ve Francii, kde stávaly, či stojí megalitické stavby se silnými telurickými proudy. U menhirů a kromlechů, které zůstaly, případně byly proměněny v křesťanské, se konaly a konají dodnes orgie, byť jako vzpomínka na přírodní kulty, či Kelty. Zvláště ve Francii je mnoho menhirů, které jsou od pradávna až dodnes využívány jako místa pro zasvěcování čarodějnických adeptek.

Menhiry jsou především využívány pro léčbu neplodnosti žen, které se na nich kolektivně onanují v rámci magického obřadu. Již zdaleka se odlišují od ostatních svým leskem. Také skupinové tance moderních čarodějnic mají svůj řád, na kterém není nic tajemného, i při dnešním společenském tanci běžně dochází k tomu, že jednota rytmu vede ke splynutí tančících bytostí. Zkrátka vznikne výše zmíněný egregor.

Podstatou pradávného ligurského náboženství (a nejen jeho) je uplatňování astronomických, fyzikálních, biologických a následně i společenských a osobních rytmů. Tím se vše promítá do pravidelných rytmů, ve kterých žije země, moře, vesmír, či živé bytosti. Toto Ligurové dobře znali a dovedně to uplatňovali. Kromě toho je nutno zmínit, že živočichové mají i své vnitřní rytmy (srdeční rytmus, dech, sexuální touhy, u lidí zpravidla v máji, jelen v říji). Z tohoto hlediska je proto tanec úkolem, který včleňuje osobní rytmy jedince do širších souvislostí výše uvedených rytmů obecnějších. V praxi to může znamenat, že dav i jedinec splyne s rytmem tělesně i duševně a dokonce může vytvořit harmonickou formu i se samotným vesmírem. Zároveň se mohou u vnímavých jedinců, ale i celých kolektivů vytvořit i jakési spouštěcí mechanismy, vedoucí k sebepoznání, či dokonce až k levitaci. Tak by se daly obrazně vysvětlit i báchorky o létajících vědmách na košťatech. Příklady levitace jsou dokázány. Jako jeden za všechny uvádím příhodu z francouzského města Louviers, které stojí na místě, kde předkové Ligurů vroucně uctívali zmíněného boha Luga. Je samozřejmé, že na těchto místech se po nástupu nového náboženství stavěly svatostánky a kláštery.

V roce 1591 se zde stala tajemná příhoda. Jistá Francoise Foniainová při svých čarodějnických záchvatech se tak zřetelně vznášela (levitovala), že je sepsána řada protokolů z pera soudních vykonavatelů a hodnostářů, opatřených podpisy, které dokazují, že tato vědma musela být dokonce držena svědky, jen aby jim neuletěla, tvrdí Luis Carpentier. Je až příliš ubohé, když světská a církevní moc za cenu mučení a vraždění lidí, kteří vynikali mimořádnými vlastnostmi, sama pak používala pro přesvědčení pohanů a odpadlíků tytéž magické obřady, byť v jiném rouchu. Zvláště dnes, kdy nás ovládá věda a materialismus, mocní tohoto světa pokládají magii za blud lidské fantazie a tyto „bludaře" zavírají do blázinců, kde je „léčí“ elektrickými šoky a chemoterapií, doprovázené skotskými střiky. Na této věci je podivné i to, že magie je dnes hojně bez uzardění využívána k dosažení mocenských cílů a k pokoře mas, o kterých jsme se výše obšírně zmínili.

Náš přední psychotronik a průkopník vědeckého poznání magie a nadpřirozených jevů PhDr. Zdeněk Rejdák, již v roce 1970 uvádí ve svojí knize Telepatie a jasnovidnost“ některé důležité prvky, které jsou pro nezasvěcené čtenáře základním vodítkem k orientaci. Ve spekulativní literatuře zabývající se magií, se často setkáváme s mnoha pojmy, které si autoři objasňují po svém. Je proto na místě je systematizovat. Rejdák uvádí: „Na Západě dosud oblast zájmu o jevy telepatie, telegnose a telekineze je souhrnně nazývána parapsychologií. Toto označení se nám jeví jako nevhodné, chceme-li hovořit o vědním oboru, para znamená vedle (mimo), tedy by melo jít o jevy stojící mimo psychologii. Dosavadní výzkum však naznačuje, že jde o jevy mezního charakteru, které svými různými aspekty spadají do řady mnoha vědních oborů. Spíše se ukazuje, že rozhodující slovo a průkaznosti, či neprůkaznosti budou mít pravděpodobně fyzikální vědy. Proto jsme se rozhodli převzít termín psychotronika, navržený Ing. Fernandem Ciercem ve francouzském odborném časopise Toute la radio."

Dále Zdeněk Rejdák pokračuje: „A pak jsme od termínu parapsychologie ustoupili také proto, že jak v Československu, tak i jinde ve světě je v povědomí zejména vědecké veřejnosti, že se parapsychologii zabývají lepší okultisté."

Magie jako taková se od dob šerého dávnověku vyvíjela a teprve s rozvojem vědy v 19. století, se začala odborně posuzovat a systematizovat. Stejně jako dřívější pojmenování schopností a úkazu, třeba zmíněné levitace, označování tajemných přírodních sil prostřednictvím menhirů, či zabíjení nepřítele na dálku (viz Crowley) postupně dostaly v jednotlivých etapách poznání odborné názvy, například mesmerismus, či metapsychologie. Termín psychotronika chce naznačit, že zkoumané mimořádné schopnosti člověka souvisejí s lidskou psychikou a zároveň jsou energetické povahy.

Na tuto skutečnost upozornil již v roce 1908 ruský lékař Naum Kotik. O této formě energie se mluví všude tam, kde nelze fyzikální a biofyzikami vysvětlit známými formami energie. Pravděpodobně půjde o jinou energii, než jsou elektromagnetické vlny. Psychotronika se ledy zabývá třemi hlavními úkazy: telepatie, telegnose a psychokineze.

Telepatie je neobvyklá myšlenková komunikace mezi lidmi na dálku, často i na několik desítek tisíc kilometrů, tedy i do kosmu a pod mořskou hladinu (viz role telepatie při hledání zavalených osob.) Jedná se o bezprostřední působeni neuropsychických procesů jedné bytosti na stejné procesy jiné bytosti. Jako názorný přiklad ze současnosti můžeme uvést výzkumy na první americké jaderné ponorce Nautilus v Severním ledovém oceánu. Za předem stanovených přísných podmínek zde pod ledových příkrovem zkoušeli myšlenkový přenos mezi vysílajícím (induktorem), nacházejícím se v USA a přijímajícím (percipientem) v ponorce. Obdobných pokusů se provádí v moderní době stále dost a nabývají na významu, neboť pod hladinou nepronikají elektromagnetické vlny. Proto vědci hledají na jakém nosiči se tedy myšlenky bez hranic přenášejí. Soudě podle obsazení sovětských později ruských kosmických stanic a amerických posádek raketoplánů, se dá tušit, že je to úkol nadmíru důležitý. A opět je před veřejností utajen...

Pokud se vědecky prokáže, že nejvýše organizovaná hmota (mozek) produkuje přenos myšlenek na dálku jiným způsobem než prostřednictvím elektromagnetických vln, tak to jistě bude grandiózní objev, který otevře netušené možnosti pro lidské plemeno. Není bez zajímavosti, že podle sovětského odborníka L.L. Vasiljeva „neslovní myšlenkovou sugesci na dálku velmi úspěšně ovládají i někteří obratlovci a dokonce i bezobratlí živočichové. A to dokonce i lépe než člověk! Bývá tomu tak tehdy, kdy tomuto živočišnému druhu hrozí nějaké nebezpečí. Jako příklad uvádím dálkové informace zvířat pobývajících u ohniska nebezpečí (erupce podmořské sopky) do velkých dálek končících například exodem velryb na břeh. Známým jevem v Evropě je masový úprk lumíků ze souše na severu Evropy do Atlantiku, či chování psů, koní a ptáků před zemětřesením. Tyto jevy jsou podrobně mapovány v Číně a v Japonsku. Jsou známy i příklady, že pes pojde žalem, když jeho krátce nepřítomný pán zahyne stovky kilometrů daleko a pes to dosud neznámým způsobem zaregistruje.

Telegnose je známá pod pojmem jasnozřivost a jedná se o poznávání objektivních skutečných událostí současného i minulého vnějšího světa, s nimiž nebyl a není poznávající ve styku. Toto poznávání se uskutečňuje s využitím zatím neznámých dešifrovacích a detekčních schopností mozkomíšní soustavy. Součástí telegnose je rovněž proutkařství. Dnes je již známo, že lidské tělo je schopno zaznamenávat jisté anomálie ve stavbě zemské kůry, například uměle vytvořené dutiny využitelné v archeologii, (zavodněné pukliny, rudné žíly, poklady, změnu intenzity magnetického pole a hrobky) a další zvláštnosti.

Psychokineze (telekineze). Na rozdíl do telepatie je dosud neznámá energie vysílaná člověkem schopna k pohybováni předměty, tedy k bezprostřednímu konání práce, která vytváří měřitelně fyzikální efekt. Podle Rejdáka je vědecky z moderní doby dokázáno, že s využitím psychokineze je člověk schopen myšlenkou přestěhovat téměř dvoumetrákový trezor. Tento přenos s využitím telekineze se skutečně stal koncem roku 1967 v advokátní kanceláři JUDr. Adama v Rosenheimu v Německu. Podle protokolu kriminální policie v tomto městě, která byla pověřena vyšetřováním tohoto podivuhodného případu, zde byly pozorovány četné anomálie. Počínaje praskáním žárovkových baněk, kývání svítilen na stropě až o 90 stupňů, otáčení obrazů na zdi kolem svých závěsů o 360 stupňů, či samovolné odsunutí registrační skříně plné fasciklů ode zdi o 28 centimetrů. Tento poslední jev se stal za přítomnosti advokátní úřednice, devatenáctileté slečny A. S. Registratura měla hmotnost 175 kilogramu! Proč právě tento případ z moderní doby uvádím? Je to proto, neboť se z části potvrzuje hypotéza, že přírodní národy západní Evropy, které po poslední době ledové stavěly megalitické stavby, nebyly „ohlušeny" informačním „smetím". Tehdejší stavitelé možná dovedli přemisťovat silou vůle těžké kamenné bloky.

Druhá varianta je, že k tomu využívali infrazvukové vlny, získávané prostřednictvím gregarismu. Jiní odborníci spekulují o tom, že nosičem těchto sil jsou možná elektromagnetické vlny o kilometrové vlnové délce, produkované dosud neznámým způsobem. V některých bájích o keltských druidech se tvrdí, že kolektivním zpěvem a hudbou pod jejich vedením dovedli zahnat nepřítele a zlé počasí. Dnešní člověk si již nedovede vybavit, jak vypadá válečný ryk, či zpěv desetitisíců hrdel. Jisté zmínky jsou o síle a mohutného husitského chorálu v bitvách proti křižákům.

Při poslední návštěvě papeže Jana Pavla II. ve Rjece v roce 2003, zde zpíval stotisícový dav církevní písně. U mnohých z nich prý došlo prostřednictvím papeže (egregora) ke splynutí s bohem, což se prý projevilo pocitem nevýslovného štěstí a viditelným vyzařováním aury. Známé jsou také akustické účinky píšťal, které mechanici Rudé armády nasadili na výfuky stovek tanků T 34 v závěrečné bitvě o Berlín. I to dovede způsobit akustické vlny na nepřítele. Američané zase použili při výsleších zajatých příslušníků irácké strany BAAS do krajnosti zesílenou heavy metalovou hudbu. Z letmých televizních šotů na jaře 2003 bylo zřejmé, že zajatí iráčtí nebožáci dopadli velmi špatně.

Dobře se po staletí vědělo o magických účincích zvonů. Proto se před bouřkami a při mimořádných událostech zvonilo ve dne v noci. Podle dostupných pramenů byly akustické zbraně poprvé v praxi použily Sověty v konfliktu s ČLR u řeky Ussuri v roce 1969 a v Iráku je USA vyzkoušely v roce 2003. Známá je zvěst i o troubách z Jericha, zmíněná v Bibli. Podle zpravodaje listu Le Monde Michela Vivése vyvinul v osmdesátých letech odborník v Cannes infrazvukové směrové dělo, které produkuje smrtící zvuky o délce pod 17 Herz. Jejich účinek je psychotrofický, tzn. že mohou ovlivňovat velké skupiny obyvatelstva. Podle pisatele dělo již při malém výkonu dovede jako před zemětřesením vyvolat výše zmíněnou paniku zvířat, jež je vnímají daleko lépe než lidé. Obytné domy a celá krajina, přes kterou se přehnala infrazvuková vlna je neobyvatelná. V canneském zálivu se tato zbraň zkoušela na dálku 10 kilometrů a zahynuly zde pokusné krysy, slepice a králíci. Podle autora měly o infrazvukové dělo již tehdy zájem některé bohaté státy Perského zálivu. V Bibli, ve starých bájích a mýtech najdeme bezpočet příkladů, kdy náčelník kmene, velekněz, druid, šaman a čaroděj silou slova zničil nepřítele, moře proměnil v souš (Mojžíš), vdechl mrtvole život (Ježíš Kristus), či vrátil malému careviči zdraví (Rasputin).

Jsou známy mnohé další případy telepatie, telegnose a telekineze. Z moderní doby velmi účelně uspořádány v knize Z. Rejdáka „Telepatie a jasnovidnost“. Jsou však známy i další. Z dřívějška například tvrdil známý francouzský jasnovidec z poloviny 19. století Alexis Didier, že existuje spojení s dávnou minulostí. Měl k tomu pádné důvody. Uvádí: „Jestliže dostanu kadeř vlasů zemřelé osoby, tak zblednu a cítím, jak mi dech smrti leze po zádech. Když je zřejmé, že nemám spojení s duchem žijící bytosti, je to pro mne důkazem, že osoba, od které vlas pochází, přestala žít na zemi. V tomto případě nesleduji její duši do jiného světa. Stane se však něco jiného. V obdobném případě se mi dostane pomoci a síly nazírat na minulost a nepřekáží mi ani čas ani prostor. Mohu pak oživit minulost zemřelé osoby tak, že cítím, co se stalo v určitou dobu, která mi byla udána v životě zemřelého," uvádí v knize „Magie lidských smyslů“ její autor Jan Houska.

Tento jev je možno dostatečně vědecky vysvětlit na příkladu počítače. Tak, jak zůstane myšlenka nebožtíka v podobě materie (knihy, zvukové nahrávky, ale i počítačového programu, obrazu), tak je možné (pokud se to potvrdí), že myšlenka v případě telepatie, či telegnose se nemůže ztratit, poněvadž energie je nezničitelná, mění přece jen svoje formy. Nahranou disketu uložíme do archivu a když ji proženeme počítačem, tak můžeme zabloudit i do dávné historie. Nebo se mýlím?

Současná primitivnost počítače spočívá v tom, že dosud nemohu s konkrétním zemřelým vést věcnou diskusi, psychotronické jevy to umožňují. Jak se však zdá, i to je otázka času.

Lidé dneška si vytvářejí i nové polobohy a bohy. Tím nejvyšším, jak se zdá, je na prahu 21. století bůh mamonu, jak to dnes uvádějí někteří futurologové. Živnou půdou tohoto náboženství je konzumní způsob života a nevázaná honba za mamonem. Velikou roli zde hraje mediální ovlivňování. Množí se rčení, že dnes lidé v neděli a ve svátky již nechodí s rodinou na mši svatou, ale chvátají do hypermarketu, dobře nabuzení všudepřítomnou reklamou. Dalšími modlami jsou herci a zpěváci a fiktivní postavy z filmových a televizních příběhů.

Těmto neskutečným hrdinům poblouznění lidé od televizních obrazovek dokonce píší na jejich filmovou adresu a svěřují se jim se svými bolístky! Znám dokonce chování babičky, narozené v roce 1890, která v osmdesátých letech se zájmem sledovala vystoupení zpěváka Josefa Zímy. Tak se do něho platonicky zamilovala, že mu do obrazovky nabízela pomeranče, které předtím dostala od dcery k snědku. V poslední fázi svého života ho dokonce přes sklo obrazovky hladila, hovořila s ním o svém životě a o manželovi.

Zmíněný přiklad není k smíchu. Anonymní vládci tohoto světa dobře vědí, jakou moc poskytují média. Díky archetypům, o kterých bude dále řeč, dobře vědí, že lidstvo je pořád stejné. A tak jako ligurské bohy Luga a Lužinu, staroegyptská a římská božstva, nahradil hebrejský bůh Jahve totožný s křesťanským Hospodinem, součástí Svaté Trojice. Nyní, kdy na sklonku vlivu souhvězdí Ryb, symbolu Církve, dochází k úpadku křesťanství a rodiny, sekularizuje se veškerý život, je lidstvo nebývale psychicky zranitelné a manipulovatelné. Jsou vytvářeny nové modly a nová náboženství a sekty. Hodně těchto modelů pochází z továrny na sny, o které jsme se již zmínili.
Totéž platí o sportovcích, modelkách, které absolvují nesčetné soutěže krásy.

Ve srovnání s původní magií jsou moderní způsoby ovlivňování davu pouze jakýmsi odvarem její prapůvodní podstaty. V praxi se tak potvrzuje teorie archetypů, podle které platí, že od šerého dávnověku po moderní dnešek mají lidé v hloubi své duše místo pro víru v něco, o co se může opřít. A v tom je nebezpečí, že tato potřeba může být kdykoli a kdekoli zneužita, především u mladších generací. A tak davy lidi volají: „Karel Gott je bůh, Dominik Hašek je bůh? atd. Proto se na frontách nejhroznější světové války volalo Za báťušku Stalina, Za jeho britské Veličenstvo, nebo pojmenovali nejmodernější pancéřovou divizi SS Adolf Hitler. Proto byli po smrti i v moderní době nabalzamováni vůdcové států: J. V. Lenin, J. V. Stalin (později Chruščovem po­tupně zahrabán u Kremelské zdi, když mu předtím odstranili z rubáše zlaté maršálské knoflíky), Jiří Dimitrov, Ho Či Min, Kim Ir Sen, Mao Ce Tung, Klement Gottwald a další.

Dnes je v USA módní, nechal se zmrazit. Dělají to nejen bohatí lidé, ale i umělci a náboženští fanatici, těšící se na vzkříšení. V čem se tedy změnily zvyky, od námi sledovaného úsvitu pravěku Evropy. V ničem ...

Pokud se podaří objasnit podstatu přenosu myšlenek prostřednictvím telepatie, ovládání hmoty s využitím psýchy, či věštění budoucnosti a navazováni kontaktů s minulými věky, tak se lidstvu otevřou netušené možnosti - a pak právem budeme hovořit o zbožštění člověka. Bude to mít větší význam než vyslání člověka do kosmu. Je věru zajímavé, že věda se k tomuto cíli dostává prostřed­nictvím vývoje elektroniky a počítačů, do kterých je obrazně vdechována „psýcha" prostřednictvím programů, což je jakási technická (materiální) cesta k objasnění a využití archetypů a kolektivního nevědomí v lidské psýše.

Zdroj: Chudáček, Jan: Když na Moravě uctívali bohy Luga a Luzinu. I. Vl. nákl. Prostějov, 2005

Vydáno:   18. 06. 2009

Přečetlo:  4807 čtenářů
Zdroj: http://www.revprirody.cz

Autor (vložil): Atlantis



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)