Články

- Záhady a tajemno -

Zajímavé archeologické nálezy potvrzující Bibli
Noemova Archa, Sodoma a Gomora a další archeologické nálezy
Brouzdáním na internetu jsem narazil již před cca měsícem na zajímavé stránky a skutečnosti, o kterých se moc nemluví (resp. jsem o nich neměl do té doby ani tušení). Zhruba měsíc jsem se zabýval mimo jiné i touto problematikou a zjistil jsem, že to není podvod. Nejvíce literatury a materiálů je v jiných jazycích, nicméně základní materiály, které dle mého názoru plně postačují, jsou v naší rodné mluvě.

Zmíním tedy základní objevy, které se týkají nejvíce známých skutečností všem - bez rozdílu vyznání. Na konec každého příspěvku je uveden zdroj, ze kterého jsem čerpal. Na konci celého článku pak uvádím odkaz na další weby (cizojazyčné).
Noemova archa
Roku 1959, při pravidelné prohlídce leteckých snímků, turecký armádní kapitán Llhan Durupinar identifikoval útvar, zobrazený na obrázku vpravo. K tomuto obrázku se vyjádřil jeden vědec takto:

"Nemám žádné pochybnosti o tom, že tento předmět je loď. Během celé mé kariéry jsem nikdy na stereografii neviděl předmět jako je tento." Dr. Brandenburger, Státní univerzita Ohio, USA.

V září 1960 byla fotografie zveřejněna v časopise LIFE pod titulkem: "Noemova archa?" Téhož roku skupina Američanů doprovázela kapitána Durupinara na toto naleziště po jeden a půl dne. Avšak povrchní výzkumy nenašly nic slibného. Skupina provedla nějaké vykopávky, ale nakonec došla k závěru, že naleziště neobsahuje "z archeologického hlediska nic zajímavého". Jejich názor ale nebyl jednomyslný. O 17 let později, roku 1977, Ron Wyatt toto naleziště navštívil. Poté, co obdržel oficiální povolení, Ron a Jonathan Gray i další jiní během období několika let prováděli důkladnější výzkumy. Za použití detektorů kovů, podpovrchového snímání radarem, chemických rozborů a zkoušek v laboratoři apod., byly jejich nálezy překvapující. Svědectví bylo nepopíratelné.

V prosinci 1986, po vyšetřování provedeném jejich vlastními vědci, členové ministerstva zahraničí, ministerstva vnitra a výzkumníci z Atatűrk university se sešli a dospěli k závěru, že to jsou vskutku pozůstatky legendární archy. Jako ocenění jeho práce byl Ron čestným hostem při slavnostním otevření nové přírodní rezervace 20. 6. 1987. V květnu 1989 bylo otevřeno i návštěvní středisko.

Některé zajímavé nálezy a skutečnosti, které popírají, že by šlo o "přírodní úkaz", jak se mnozí snaží tvrdit:

1) Kovové nýty v jasných strukturách po celé lodi

Během výzkumů tři různé druhy detektoru kovů odhalily souvislý vzorek železa vyskytujících se v pravidelných intervalech.

Časem bylo provedeno radarové snímání celé struktury - podél celé délky, šířky a horizontálně ze stran. Půdou pronikající radar ukázal ještě podrobněji týž vzorek, který odhalily detektory kovů. Radar odhalil další informaci, která byla ohromující. Na radarových záznamech se objevily stěny, dutiny, dveře blízko jížního konce ("předku") a rampy. Blízko přídě byly dvě válcové nádrže 4,2 m vysoké a 7,2 m napříč, s kovovými obručemi kolem obvodu.



Ostatní skutečnosti, fotografie, video apod. je k nalezení na odkaze na konci příspěvku.

2) Vrstvené dřevo, o kterém se Bible zmiňuje

Na nalezišti bylo nalezeno zkamenělé vrstvené dřevo, které bylo dále předmětem zkoumání.

Zkoušky provedené v laboratoři Galbraith v Knoxville, Tennessee (USA) ukázaly, že vzorek obsahuje přes 0,7 % organického uhlíku, což odpovídá zkamenělému dřevu. Vzorek byl kdysi živou látkou. Tenké plástky ze vzorku odhalily, že dřevo se skládá ze tří vrstev. Bylo to ve skutečnosti vrstvené dřevo!



Nikdy předtím nebylo nalezeno zkamenělé dřevo, které by bylo vrstvené. Tento vzorek je naprosto unikátní na celém světě a je důkazem, že konstrukční metody používané budovateli archy byly velmi dokonalé a nadčasové. Tento typ kompozice dřeva je možná asi "goferové dřevo", o kterém mluví kniha Genesis v Bibli.

3) Struktura lodě na základě skenování


Skenování objektu ukazuje, že dvě vrchní paluby se zhroutily a jejich trosky spočívají na spodní palubě, tak jak je ukázáno na náčrtku. Radar prokázal, že trup lodi a spodní paluba jsou lépe zachovány a stále ještě obsahují prázdné komory!

4) Potvrzení Tureckou vládou

Po mnoha zkoumáních došlo ke svolání vládní komise na nejvyšší úrovni, aby uvážila veškerá nashromážděná svědectví. Oficiální závěr byl, že naleziště opravdu obsahovalo pozůstatky legendární Noemovy archy. Výsledkem těchto poznatků bylo založení nové přírodní rezervace.

20. června 1987 Turecká vláda založila novou přírodní rezervaci Noemovy archy. To bylo výsledkem jednání vládní komise, která potvrdila desetiletý výzkum tohoto naleziště Ronem Wyattem a jeho kolegy.

Závěru turecké vlády přirozeně odporovali někteří vědci z akademických kruhů světa, neboť dopad tohoto nálezu má dalekosáhlý vliv. Svědectví je nicméně bohaté a souvisle ukazuje na toto místo, jako na pozůstatky legendární Noemovy archy, biblický předmět, po kterém tak mnoho lidí pátralo.

V okolí nálezu se našlo ještě mnoho dalších indicií od oltářů a jiných předmětů (včetně těch, kde je výslovně NOEHO jméno). Tyto a další informace naleznete níže na odkaze.

Zdroj: NOEMOVA ARCHA
Sodoma a Gomora
Sodoma a Gomora jsou města, která byla dle Bible zničena sprškou ohně a síry. Zničení těchto měst má být pro všechny varováním, neboť tato měsa byla zničena protože představovala v té době "doupě neřesti". Pojďme se mrknout, co je k tomu v Bibli a co lze archeologií prokázat...

Juda 7 - Zničení má být pro všechny výstrahou. 2. Petrova 2,6 prozrazuje, že byla celá města totálně obrácena v popel - na místě lze nalézt "zpopelizované" útvary, které nemohou být dílem přírody, jak se snaží množí tvrdit. Tuto skutečnost potvrzují i chemické analýzy, které rozebírají složení včetně jediných možných chemických reakcí - tedy jak může takový objekt vzniknout. Velmi úzce s tímto případem souvisí také Mrtvé moře, které je následkem této události. Podrobně je toto moře rozebráno na odkaze níže.




1. Moj. 19.25 "každý živočich v celé rovině byl sežehnut"... Kdysi měla být tato oblast úrodná, nyní je pustá - celé údolí Mrtvého moře je ponurou měsíční krajinou, ikdyž pozůstatky pahýlů v Mrtvém moři svědčí, že bylo kdysi úrodné (viz fota na odkazech).

5. Moj. 29,23 síra, která zůstala na důkaz pro budoucí generace - asi nejpřesvědčivějším důkazem pro každého skeptika a zarytého ateistu však musí být tento důkaz. V těchto městech je totiž doslova nespočet sirných kuliček a zbytky vyhořelé síry!!! To by však možná nebylo až tak zázračné...Vzhledem ale k jejímu nadpřirozenému původu by člověk v té síře očekával unikátní rysy, a tak tomu vskutku je. Její složení odhaluje dlouhodobé vystavení vysoké teplotě. Síra nacházející se v geotermických oblastech je vždycky "rombického" stavu, zřejmého z její známé jasně žluté barvy. Síra z těch nalezišť u Mrtvého moře je naproti tomu bleděbílého "monoklinického" stavu. Síra se mění do tohoto stavu, když je po delší dobu vystavena vysoké teplotě, tak jak by tomu bylo v tomto případě. Fluorescenční polokvantový rentgenový rozbor a jiné zkoušky odhalily, že sírové kuličky jsou až na 98,4 % čistá síra. To je značně čistší než síra, vyskytující se v přírodě. Sírové kuličky byly nalezeny na místech všech pěti zničených měst. I když četní geologové byli dotazováni, nikde na zemi se nenašel žádný jiný případ přírodně se vyskytující síry, jejíž stav by byl jen zdaleka podoben tomu, jenž se nachází na těchto místech. Žádný odborník si tuto čistotu prvku nedokáže vysvětlit, proto se někteří snaží vznášet krkolomné hypotézy, jak je to možné, nic však dle většiny odborníků nemůže obstát.



Bible prohlašuje: "Hospodin začal chrlit na Sodomu a Gomoru síru a oheň od Hospodina z nebe" (1. Moj. 19,24).

Mnoho ostatních fotografií, videí, informací a materiálů na toto téma naleznete na odkaze níže.

Zdroj: NOEMOVA ARCHA

Přechod přes rudé moře
Jedním z nejdramatičtějších zápisů Božího zásahu do historie je popis exodusu Židů z Egypta.

Pro neznalé velmi stručně, co praví Bible: Mojžíš utíkal s obrovským množstvím svých lidí před faraonovou armádou, až se dostali do "slepé uličky" k moři...pak Bůh otevřel v moři "uličku" a tím jim umožnil útěk...Faraonovu armádu, která byla za nimi zatopil...pojďme se podívat, jestli tomu něco nasvědčuje...

Uvedu zde jen velmi stručně o co šlo, plný text s podrobnějším rozborem a více ilustracemi naleznete ZDE.




Zde můžete viděť reliéf tohoto moře. Jedná se o Nuweibu, ohromnou pláž v Akabském zálivu, tak jak to objevil Ron Wyatt v roce 1978.

Při potápění do hloubek 18 - 60 m na úseku téměř 2,5 km ukázaly, že po mořském dnu jsou roztroušené části dvoukolových vozů. Nalezené artefakty zahrnují kola, vozové korby, ale také kosti lidí a koňů. Také na saudském pobřeží naproti Nuweibské pláži, potápěči lokalizovali trosky. Od roku 1987 Ron Wyatt našel tři čtyřpaprsková pozlacená kola. Korály na zlato totiž nenarůstají, a proto tvar zůstal velmi výrazný, i když dřevo uvnitř zlatého povlaku zhnilo, a tak kola jsou příliš křehká na přemisťování nebo vytažení.

Tedy shrnutí - Bible mluví o tom, že Bůh někde otevřel vody Rudého moře, že přes ně přešlo mnoho lidí a pronásledovatele zatopil. Pokud je to pravda, co je nutné od tohoto předpokladu očekávat?

Jistě to bude:
1) schůdný terén (splněno)
2) obrovský prostor pro shromáždění lidí (splněno)
3) důkazy o pohybu egypťanů a Mojžíšova lidu (splněno - viz na odkaze)
4) zatopení egypťané (splněno)
5) Existence Boha pro zázrak (zodpovězte si sami...)

Samozřejmě by bylo velmi zajímavé překonat neochotu vědecké komunity a učinit komplexní výzkum, který by tuto skutečnost neotřesitelně potvrdil.

Přikládám ilustrace:


popis zleva (pláž, 4-paprskové kolo používané ve starověkém Egyptě, Korálem obrostlé vozové kolo, které odpovídá vozovým kolům nalezeným v hrobce faraona Tutanchamóna).

Dole - Obrostlá korálova kola s ojnicemi a bez nich, grafická ilustrace přechodu Hebrejů.



V nejbližší době budou přidány další.

Odkazy na další weby, které se zabývají zkoumáním pravosti Biblických pasáží jsou ZDE. V případě zájmu dodám zdroje i na některé výzkumné instituce působící v této oblasti (v AJ).

Vydáno:   12. 12. 2009

Přečetlo:  6387 čtenářů
Zdroj: http://zivot-nazory.blog.cz

Autor (vložil): Marpefi



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Mvarius
19. 03. 2010 0:16
Marpefi
¤ Marpefi
17. 03. 2010 21:58
MVarius
¤ Mvarius
16. 03. 2010 22:21
Marpefi
¤ Marpefi
15. 03. 2010 19:23
MVarius
¤ Mvarius
13. 03. 2010 12:05
Marpefi
¤ Mvarius
13. 03. 2010 12:03
Marpefi
¤ gdluck
10. 03. 2010 23:09
MVarius
¤ ????????
10. 03. 2010 7:26
gdluck
¤ Dobrý deň
9. 03. 2010 23:04
MVarius
¤ rolnro
21. 02. 2010 14:40
Marpefi
¤ zní to hezky ale...
19. 02. 2010 21:31
rolnro
¤ Pegu
20. 01. 2010 20:17
Marpefi
¤ Archa
18. 01. 2010 23:23
xxx46
¤ Léčitelka
18. 01. 2010 1:14
Pegu
¤ Netřeba se dohadovat..
7. 01. 2010 11:12
daiterr
¤ Jitka
20. 12. 2009 12:44
Marpefi
¤ Jelitko
20. 12. 2009 0:00
Tommik15
¤ nalezy a Bible
18. 12. 2009 15:15
Jelitko
¤ Jaroslav
16. 12. 2009 11:54
Marpefi
¤ Marpefi
16. 12. 2009 11:06
Jaroslav
¤ Jaroslav, Orime
15. 12. 2009 15:34
Marpefi
¤ Tommik15
15. 12. 2009 12:59
lup
¤ Orime
15. 12. 2009 12:47
Jaroslav
¤ Jaroslav:
15. 12. 2009 12:39
orime
¤ Marpefi
15. 12. 2009 12:38
Jaroslav
¤ Reakce na video
15. 12. 2009 12:26
Jaroslav
¤ Marpefi:
15. 12. 2009 11:44
orime
¤ xxx46
15. 12. 2009 9:36
Marpefi
¤ Marpfei a svetlovdusi.cz
15. 12. 2009 8:17
xxx46
¤ lup
15. 12. 2009 0:49
Tommik15
¤ jaroslav
14. 12. 2009 22:11
Marpefi
¤ svetlovdusi.cz
14. 12. 2009 20:58
lup
¤ Marpefi
14. 12. 2009 20:34
Jaroslav
¤ Odpovědi
14. 12. 2009 19:51
Marpefi
¤ Marpefi
14. 12. 2009 19:21
Jaroslav
¤ .
14. 12. 2009 18:31
svetlovdusi.cz
¤ Myslím si,
14. 12. 2009 18:09
Věra
¤ Odpovědi
14. 12. 2009 15:41
Marpefi
¤ :0
14. 12. 2009 14:13
fiero
¤ Průser
14. 12. 2009 7:44
Jaroslav
¤ moje ego v celé kráse
13. 12. 2009 22:24
svetlovdusi.cz
¤ svetlo...cz
13. 12. 2009 20:51
Marpefi
¤ K téme
13. 12. 2009 20:37
lup
¤ svetlovdusi.cz
13. 12. 2009 20:28
Tommik15
¤ od srdce
13. 12. 2009 19:54
svetlovdusi.cz
¤ svetlo...cz
13. 12. 2009 17:49
Marpefi
¤ svetlo...cz
13. 12. 2009 17:48
Marpefi
¤ svetlo...cz
13. 12. 2009 17:35
Marpefi
¤ Pravopis
13. 12. 2009 13:12
Jaroslav
¤ K článku
13. 12. 2009 13:10
Jaroslav
¤ Myslím si
13. 12. 2009 12:20
Jaroslav
¤ .
13. 12. 2009 12:12
svetlovdusi.cz
¤ Věra
13. 12. 2009 10:55
Marpefi
¤ -
12. 12. 2009 22:32
Věra