Články

- Zamyšlení -

Princip Reinkarnace a Karmy
    Z poslednich par let stravenych na techto strankach jsem zjistil, ze spousta lidi odmita reinkarnaci a karmu jednoduse proto, ze jim nerozumi, proto se je tu pokusim strucne vysvetlit. Omlouvam se, ale po slohove strance nejsem prilis zdatny.
Reinkarnace
    Tato cast se vice-mene shoduje s budhistickymi predstavami. Jeden zivot je hrozne kratka doba na to, abychom pochopili, proc na sebe musime byt navzajem hodni, pomahat si a mit se radi. Proto se porad prevtelujeme, dokud nedosahneme dokonalosti, dokud to nepochopime, potom uz neni potreba se reinkarnovat.
Karma
    Je nastrojem, jak teto dokonalosti dosahnout. Když ucinime neco spatneho, vrati se nam to, abychom si uvedomili, ze tudy cesta nevede. Naopak kdyz nekomu nesobecky pomuzeme jakymkoli zpusobem, do ktereho vlozime nejake usili nebo se obetujeme (tzn. Bezduchy dar na charitu nepomuze), odmeni nas. Je to spravedlnost, zly clovek bude napriklad jednou obklopen zlymi lidmi, takze se mu to vrati a snad si svoji chybu uvedomi.

A co důkazy?

    Dukazem je samotna lidska mysl. V podvedomi je ulozeno naprosto vsechno, co jsme kdy prozili, nase vjemy, nalady, pocity. Vedci vypocitali, ze temito informacemi bychom za cely svuj zivot naplnili jen nepatrnou cast nasich pametovych bloku, ale cteni techto skrytych informaci ulozenych v podvedomi pro nas bylo zatim zahadou.
    Pote vedci z jineho oboru, psychologove, na to prisli. Pomoci hypnozy (pozor, nepredstavujte si kouzelnika s hodinkami, kterymi primeje lidi delat banalni veci) primo propojili vedomi a podvedomi, coz pacientum umoznilo nahlednout do jejich minulosti. Vyuziva se to hlavne k odstraneni psychickych bloku jako strach z vysky - regresni psychoterapie. Vetsinou se pacientovy problemy znacne zmirnily, pokud se narazilo na jejich pricinu. Znovuproziti daneho zazitku uvolnilo zabrany a pripadna fobie se zmirnila nebo zmizela.
    Postupne sli i do raneho detstvi a kdyz ani tam nenasli problem, zkusili jit jeste dal a prisli na neco necekaneho. Pamatujeme si i nas zivot v deloze, jako mluveni lidi a to dokonce i v dobe, kdy nemame jeste vyvinuty sluch, stejne tak jako slepy clovek jakymsi zazrakem pri regresni terapii vidi sve okoli.
    Pak zkusili jit jeste dal a bum.. narazili na minuly zivot. Vsechny informace ziskane z minulych zivotu sedi naprosto presne, i kdyz to nikdo puvodne vedet nemohl, protoze se na to prislo az o par let pozdeji! Jeden priklad za vsechny:

    Morey Bernstein, obchodník z Puebla (Colorado), uskutečnil v době od 29. listopadu 1952 do 29. srpna 1953 několik časových regresí v hypnóze s paní Virginií Burnsovou Tigheovou. Paní Tigheová žila ve svém minulém životě v irském Belfastu v roce 1800 pod jménem Bridey Murphyová. Bernstein si vybral za svůj subjekt právě paní Tigheovou, neboť ji už dvakrát hypnotizoval a zjistil, že je schopná dosáhnout velmi hlubokého hypnotického stavu. Paní nevěděla o tom, že Moreye zajímá reinkarnace. Ani Bernstein, ani Tigheová nebyli nikdy v Irsku.
    V hypnotickém stavu paní Tigheová popsala svůj život v Irsku. Narodila se v roce 1798 v Corku jako dcera advokáta Duncana Murphyho a jeho manželky Kathleén. Uskutečnilo se mnoho pokusů, aby se dokázala nebo vyvrátila tvrzení paní Tigheové v šesti regresích. Budeme hovořit jen o těch faktech, které byly dokázány a které zanechávají nejméně pochybností.
    Bridey hovořila o Farrstovi a Johnovi Carringtonových jako o dvou majitelích obchodu s potravinami, kde nakupovala. John Bebbington, hlavní knihovník Belfastu, potvrdil tuto skutečnost. Nakonec jen tito dva lidé byli držiteli tohoto jména mezi obchodníky, kteří se v té době zabývali obchodem s potravinami v Belfastu. Bridey se zmiňovala i o činnosti továrny na výrobu provazů a obchodu s tabákem v Belfastu, což se též dokázalo.
    Některá tvrzení Bridey zpochybnili odborníci na základě známých faktů, ale později přece jen dosvědčili jejich pravdivost. Např:

    1. Bridey tvrdila, že jako dítě byla bita, protože ze železné postele seškrábala všechnu barvu. Odborníci tvrdili, že v Irsku aspoň do roku 1850 nebyly železné postele. Pozdeji se zjistilo, že se v Irsku železné postele objevily v 18. století.

    2. Bridey pojmenovala svoje bydliště jako „Meadows". Na jedné mapě Corku z roku 1801 je vidět část města, kde bylo asi půl tuctu domů a nazývala se Mardlike Meadows.

    3. Bridey se zmiňovala o malých rýžových sáčcích, které přivazovali na nohy jako znak čistoty. Odborník na folklór z časopisu Life magazín R. Hayward to vyvracel tím, že rýže nikdy nebyla součástí irských lidových tradic. Ale ve skutečnosti rýži importovali do Irska asi od roku 1750. Protože je rýže bílá, skutečně vzbuzuje představu čistoty a tento popis zvyku mohl být celkem přesný..

    4. Zmiňovala se o dvoupencové minci používané jako platidlo v té době. Zjistilo se, že je to pravda, ale jen málo lidí vědělo, že tuto mimořádnou minci používali v Irsku jen v období let 1797 - 1850. Byla i mnohá jiná nedůvěryhodná fakta, která odborníci odmítli, ale pozdější výzkumy je potvrdily
.

    Je zajímavé poznamenat, že během léčení Bridey na šesti magnetofonových páskách hovořila klevety a zkrášlovala svoje společenské postavení. Ihned bylo zřejmé, že byla členkou spodní společenské vrstvy (mohla být manželkou advokátova kočího nebo posla). Její pokusy, aby se dostala do střední vrstvy, a také její žárlivost a úcta k střední vrstvě, jsou přirozené reakce. Tyto charakteristické znaky by se byly sotva ukázaly, kdyby bylo šlo o podvod.
    Poslední poznámka k tomuto případu hovoří o tom, že léčení se soustředilo na poslední roky života, které Bridey strávila v Belfastu. Paní Tigheová hovořila unuděným, ufňukaným hrdelním hlasem s irským akcentem, což není možné vysvětlit jinak jen reinkarnací. Toto mohlo těžko pocházet z jejího současného života, vždyť akcent belfastských chudobných čtvrtí američtí herci nikdy nepoužívají. Kdyby si byla paní Tigheová osvojila takový akcent, byla by to dokonalá herečka. Jako „typická americká žena z domácnosti" nemá podobné schopnosti.

Goldberg Bruce - Minulé a budoucí životy

    Takovych pripadu jsou spousty, pokud vas to zajima, najdete si nejakou literaturu, treba:
Jiri Palka - Dukazy o existenci reinkarnace a karmy“, nebo ze zahranicnich:
Goldberg Bruce - Minule a budouci zivoty“.

    Pamatujeme si i co se deje po smrti a dokonce muzeme timto zpusobem nahlednout i do budoucnosti, ale to je na jiny clanek.


Často kladené dotazy (FAQ)

Q: Prevtelujeme se jen do cloveka nebo i do zvirat ci rostlin?

A: Jen do cloveka. Neni dokumentovan pripad prevteleni do zvirete nebo rostliny.

Q: Muzeme se prevtelit i do jineho pohlavi?

A: Ano, a deje se to docela casto, nekdy je ale vazba na minuly sexualni život tak silna, ze se prenese i do soucasneho zivota a clovek pote muze mit sklon stat se homosexualem.

Q: Mluvim se zemrelym blizkym a ten se nikdy nezminil o nejake reinkarnaci. Naopak to reinkarnaci vyvraci, protoze by mel byt davno v jinem tele. Tak jak je to?

A: Zemreli se nemusi hned prevtelit. Maji casu, kolik chteji. Jsou znamy pripady kdy se prevtelili za 4 mesice nebo az za 200 let po smrti. Uvedomovat si sve minule a budouci zivoty muzou ale i nemusi, zalezi na tom, jestli uz prosli „tunelem“. Urcite jsou vam znamy pripady tzv. klinicke smrti. Vypovedi se se zazitkem prozitym regresni hypnozou shoduji. Je pravda, ze nad timhle jsem se moc nezabyval, takze jestli vas to opravdu zajima, nezbyva mi nez vas opet odkazat na nejakou literaturu.

Q: Jak je to s detmi, které mluvi nejakym starodavnym jazykem?

A: Obcas se male deti dokazi rozpomenout na sve minule zivoty i bez hypnozy, a pokud timto jazykem mluvili, mluvi s nim i ted.

Q: Jaky je smysl toho vseho? Jak to zacalo? Co je cilem?

A: Nikdo nevi, coz je jednim z duvodu, proc se reinkarnaci nevenuje vic pozornosti. Je ale spousta teorii, at uz budhisticka a hinduisticka vira nebo jine teorie.

Q: Je to satansky trik! Neverte tomu! (aneb. ukazka tolerance katoliku)

A: Tento clanek vam ma pouze objasnit o co jde. Nikomu nic nevnucuji, tak vas chci poprosit o toleranci, ja taky vsude nerozhlasuji sve myslenky o (zne)uziti krestanske viry. Ale to je jina pohadka, nerad bych tu mel takoveto komentare. Naopak kritika a dotazy jsou vitane :)


Dal uz me nic nenapada, takze pripadne dotazy odpovim v komentarich...

Vydáno:   07. 11. 2010

Přečetlo:  2237 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Dolkar



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ :-)
12. 11. 2010 9:15
Morld
¤ nabozenstvi
7. 11. 2010 20:13
Dolkar
¤ Dolkar
7. 11. 2010 18:53
Jelitko
¤ nazor
7. 11. 2010 18:24
Dolkar
¤ k reinkarnaci
7. 11. 2010 17:57
Jelitko