Články

- Zamyšlení -

Karmické vlivy
    Přeji krásný den všem. Občas vám něco napíšu pod přezdívkou Alcyone. Nejsem žádný vyslanec z hvězd ale obyčejný člověk, pravé jméno neuvádím pouze proto, že není vůbec důležité, důležitá jsou slova a myšlenky, samozřejmě ve spojitosti s vašimi názory. Nyní mi dovolte vnést krátké zamyšlení ohledně karmických vlivů. Vím, že toto téma se zde často probírá a tak i já přispěji svým pohledem.

    V karmický koloběh věřím, mohu si na cestě svého uplynulého i současného života kdekoli prstem ukázat, co prožívám v důsledku tohoto fenoménu. Někdy vidím zcela jasně proč se tak děje nejen u mne, ale i u druhých. Jsou to různé situace, prožitky, pocity, které se mi dějí a já je vnímám jako součást života. Nebojuji s nimi, nechám je proplout okolo a následně odplynout dál. Když necítím žádnou emoci, daný problém je zpracován a může odejít. Ne vždy tomu ale tak bylo, mnohokrát jsem musel spadnout do pasti, abych se poučil. No jo, to je ta škola života.

    Řada z vás, kteří čtete tyto řádky můžete být se mnou (nebo já s vámi) v nějakém karmickém svazku. Nejspíš jsme se ještě nepotkali a možná ani nepotkáme, ale na úrovni duše se známe už třeba dlouhá staletí. To platí nejen pro případ, kdy se vám mohu zdát blízký třeba názorově, ale i když vás naopak rozčiluji. To obojí znamená, že jsme spolu už dříve něco měli. Náhoda přece neexistuje.

    Jak reagujeme na různé podněty? Cítíme zlost se na někoho proto, že nám ublížil, ať už psychicky nebo fyzicky, obojí nás zraňuje. Spousta lidí, kteří se zabývají duší ví, že ubližujeme nejvíce sami sobě. Někdo nám něco provede (nevidíme, proč nám to udělal, ale dříve jsme dělali to samé jemu). V myšlenkách ho nenávidíme, naše vibrace klesají, negativní energie ovlivňuje orgány v těle velmi nepříznivě a pokud nepochopíme danou situaci, příště se nám vrátí odjinud ve větší intenzitě. Vytváříme si další a další háčky, z kterých se budeme muset stejně jednou osvobodit. Nedá se to obejít, možná se nám zdá, že ano, z pohledu jednoho života, v celkovém měřítku bychom to však viděli jinak.

    Citát z Bible:
Slyšeli jste, že bylo řečeno: „Oko za oko a zub za zub.“ Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou...
    Bible, Matouš 5,39.


    V Bibli se tedy říká, abychom neopláceli zlo zlem, jinak se nám bude vracet. Zcela správně v životě neoplácíme, protože to jistě není správné činit někomu bolest, pokud vidíme důsledky takového jednání nehledě na to, že si tím vytváříme opět karmické svazky. Tolik k životu každého člověka.

    Když se ale podívám na karmu duše, pak tam platí hlavně a jenom zákon oko za oko, zub za zub. Tedy žádné neoplácení jako v životě, právě naopak. Co jsi učinil špatného ty, člověče, bude ti oplaceno stejnou měrou, jako by říkali strážci karmy.

    Ano, vím, že v mnoha případech se dá odpustit menší provinění, nebo v dalším oplácení zmírnit utrpení, ale prožít si to musíme. Ptám se tedy: není čas zastavit toto karmické oplácení stylu: jestli ty mě uhodíš do tváře, slibuji, že ti to v příštím životě vrátím?

    A proč mě to napadá? Připadá mi to jako nikdy nekončící příběh, stále si vytváříme nějaké nové a nové vazby, které nás zde poutají. Není jiné cesty ani v dnešní nové době světelných energií oprostit se od karmy?

Vydáno:   11. 01. 2011

Přečetlo:  1986 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Alcyone



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ re: daiterr
13. 01. 2011 19:37
Jarda
¤ Karma..
11. 01. 2011 9:15
daiterr