Články

- Vize budoucnosti -

Nalijme si čistého vína!
    Četl jsem v poslední době mnoho článků z různých zdrojů, ať již z webových stránek, či odborných ekologických studií etc.etc. Všechny se vyznačují poukazováním na zástupné cíle, které se vyznačují sice obrovskou mírou vcítění se do druhých (empatie) jež sice šlechtí ty z nás, kteří tímto způsobem uvažujeme, ale pojednává pouze o poukazování na následky, bez toho, abychom si byť jen podvědomě připustili příčinu.

    Ve výše zmíněných, jistě dobře myšlených úvahách se hovoří o vlivu člověka na jeho životní prostředí, o vzrůstajícím nedostatku pitné vody na planetě, o znečišťování životního prostředí člověkem, o drancování nerostných i rostlinných přírodních zdrojů, o nedostatku zdrojů potravin, ozónových dírách a jiných podobných.

    Každý z nás přitom má na mysli to cizí auto, ne to svoje, proud pitné vody z hadice na zahrádce druhých, jen ne na té své. Odsuzujeme zajisté právem konzumní způsob života, ale do svých vlastních rodin tento způsob uvažování nepřipouštíme, protože by naše hodné manželky nemohly úspěšně soupeřit s jinými ženami, naše děti by ve škole nebyly „in“ a ostatní děti by se jim smály a sousedovo holedbání se by nás podvědomě zahanbovalo!

    Přesto, i když se chováme jako chamtivé opice a rakovina planety, bychom neměli ty problémy o kterých jsem hovořil výše, kdybychom si připustili společný jmenovatel příčin, které k k nim vedou.

    Tímto společným jmenovatelem je přelidnění planety. Lidstvo se chová obrazně řečeno jako příslovečný pan Vonásek, padající z padesátého patra mrakodrapu, který si říká když míjí patra jednotlivá „je to dobrý, ještě čtyřicet devět pater, ještě čtyřicet osm pater?“

    Matička příroda se dokáže ve své moudrosti vyrovnat s leckterými našimi chybami, pokud je nás únosný počet. Dobrým příkladem toho mohou být i jaderné pokusy všech národů, které vyvíjely (a vyvíjejí) jaderné zbraně. Málokdo z vás asi ví, že těch pokusů bylo něco kolem čtyř tisíc! Od „malých“ kilotunových až po dvacetimegatunové zbraně vodíkové. Na atolu Bikini, kde několik tisíc let nic nemělo žít, je již dlouho opět bujná vegetace i pestrá sbírka prosperujících živočišných druhů. Neobhajuji to co se tam dělo v době studené války! Chci tím jenom říci, že příroda si cestu ze slepé evoluční uličky najde.

    Z Lásky, která je požehnáním Nejvyšší Bytosti jsme my lidé opět vybrali to nejhorší a sice promiskuitu zahalenou do pláštíku našich svobod. Neurvale se páříme a roníme krokodýlí slzy nad romantickými příběhy televizních seriálů a těch čtrnáct tisíc malých dětí, které denně zemřou hlady jsou pouze následky naší vnitřní nekázně, právě tak, jako v „civilizovaných“ zemích plné domovy pro opuštěné děti. Divím se, že právě tak jako u zbrojního nebo řidičského průkazu se nedělají psychotesty a zkoušky připravenosti a způsobilosti též na vstup do manželství a následně na povolení rodičovství. Je zajímavé, že každý zná dokonale svá práva, ale nikdo svoje povinnosti, které z těch práv vyplývají.

    Je naprostým omylem se sobecky domnívat, že se nás přelidnění netýká, že je to věc, kterou budou řešit teprve naši potomci. V roce 1945 nás lidí ještě nebylo ani čtyři miliardy, nyní v roce 2011 je nás miliard sedm! Přihlouplé počty aritmetickou řadou nemohou nahradit platný vzestup populace řadou geometrickou, která dostává charakter exponenciálního růstu. Pro normálního smrtelníka přeloženo: MY UŽ PŘEMNOŽENI JSME! Proto se hledači příčin současné celosvětové krize pouze v ekonomické oblasti, nemohou dobrat řešení. Jako ta nemyslící rakovina planety sežíráme svého hostitele, abychom zahynuli společně s ním. Na symbiózu s planetou nemáme jako velký sedmimiliardový anonymní dav ani pomyšlení. Přitom každý jedinec v tomto davu si toto vše o čem zde píši plně uvědomuje.

    Přirozeně, že toto vše je známo odborníkům, obzvláště z obranných vojenských kruhů. Odtud je již pouze malý krůček ke geneticky upraveným nejmenším a tím také nejzákeřnějším bojovníkům - bakteriím a virům. Už léta jsou jich plné laboratoře. Na všech zúčastněných stranách. Ne každý má však protilátky!

    A nebo se na tento problém soustředíme a to tak, že okamžitě a přes OSN ho budem řešit pokud možno spravedlivě a bezbolestně omezením porodnosti na kilometr čtvereční úrodné půdy v té které zemi.

Vím jak to zní, ale jiné řešení není! Jan Hála.

    Zkratka WEB-BOT je upoutávka pro stejnojmenný vyhledavač superpočítačů náhodných spojitostí. Zájemcům o odkaz na téma: www.uloz.to. Dále do okénka vyhledavače zadejte:
„Mayské předpovědi k roku 2012“.
Doporučuji.

Vydáno:   04. 12. 2011

Přečetlo:  2289 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Jan Hála



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ poznámka
8. 12. 2011 18:47
damur
¤ re: omezení porodnosti
6. 12. 2011 15:58
Jarda
¤ p. Hálo
5. 12. 2011 17:04
surikata
¤ Garias
4. 12. 2011 21:38
lup
¤ Vážený příteli LuP
4. 12. 2011 21:11
Jan Hála
¤ lup
4. 12. 2011 20:39
garias
¤ Garias
4. 12. 2011 20:08
lup
¤ Vážený p. Hála
4. 12. 2011 19:34
lup
¤ Milá přítelkyně LuP
4. 12. 2011 18:23
Jan Hála
¤ pane garias
4. 12. 2011 18:02
Jelitko
¤ ...
4. 12. 2011 16:56
garias
¤ ...
4. 12. 2011 16:54
garias
¤ ano
4. 12. 2011 15:00
Jelitko
¤ do diskusie
4. 12. 2011 14:28
lup