Články

- Videa -

Emahó - Ohnivý tanec
    Toľko ľudí na svete žije iba podľa toho čo vidí a čoho sa dotýka. Nič iné pre nich neexistuje. Dnes chodí po svete mnoho veľmi stratených ľudí. Sú stratení vo svojich mysliach, dokonca aj medzi svojimi susedmi, či v svojej komunite. A doposiaľ nenašli svoje kosti, samých seba. Nenašli svoje skutočné meno, nespoznali pocit seba. Nenašli svoje emočné či mentálne telo. Dokonca nenašli svoje vlastné nohy. Kto vlastne sme? Nedozviete sa to od rodičov ani od starých rodičov. Ste to vy, kto si musí odpovedať na túto otázku. A ste to vy kto má v sebe hlas. Nie hlas s ktorým sa rozprávate so svojím šéfom, deťmi či susedmi. Ale je to, bez nadsádzky, hlas zdedený po všetkých tvoroch. Aj po pavúkoch, alebo rybách žijúcich v moriach a oceánoch. Je to taktiež hlas vtákov a všetkých bytostí žijúcich pod a nad zemou. Je to hlas, ktorý sa dotýka všetkého. Spája všetky smery.

    Z času na čas sa v našich krajoch objaví skutočný Šaman a Duchom Zeme naplnený človek, s ktorým je už len sa stretnúť zážitok. Emahó je americký Indián z kmeňa Tewa a už viac než 20 rokov vedie semináre a kurzy v Európe i Amerike. Žije v púštnej oblasti neďaleko Santa Fe v Novom Mexiku. Koncom minulého roka prišiel prvý krát aj na Slovensko, aby nás vtiahol do víru očistného Ohňového tanca. Pred samotnou ceremóniou krstu ohňom, sme si počas všetkých štyrok dní vypočuť zaujímavú prednášku. Aj keď slovo prednáška tu nie je práve najtrefnejšie, skôr išlo o slová zo srdca, ktoré rozohrievali tie naše srdiečka. Tu je prvý deň...
Emahó - Fire dance in Slovakia 1/4
Emahó - Fire dance in Slovakia 2/4
    Ohňový tanec ( z prednášky Emaha v Praze ): "...Neexistuje rozdíl mezi duchovním světem a světem práce a života. To, co jej stvořilo, je naše vlastní nevědomost. Jde o to, naučit lidi být nezávislými ve svém vlastním životě, aby pak mohli učit své děti, jak stát na vlastních nohou. Jak mít dobrou schopnost vlastního úsudku. Jak moudře rozlišovat.
    Dnes večer budeme tančit Ohňový tanec. A prostřednictvím tohoto tance po vás budu chtít, abyste jej přijali za svého učitele. Víte, naučil jsem se, že tím nejlepším ze všech učitelů je náš život. A když opravdu dobře chápeme učitele, když vidíme, kdo tím učitelem opravdu je, shledáme, že je to náš život. Protože, kdo za mě zemře? Kdo za mě bude jíst? Kdo za mě bude dýchat? Kdo za mě bude snit? Co se stane, když opustím tuto budovu? Kde je pak můj učitel? Na koho se mohu spolehnout? Ke komu mohu vzhlížet? Kdo bude cítit mou bolest a moje ukřivdění a kdo mě jich zbaví? Kdo za mě bude cítit? Rád bych věděl kdo. Rád bych to věděl. Jsme v meditaci od té doby, co jsme byli stvořeni. Všichni žijeme pod Sluncem. Můžete říct, že Ohňový tanec je důkazem toho, že se dá vnést pokoj do práce s ohněm. Je tam ticho a mír a zároveň činnost..."



Vydáno:   15. 01. 2012

Přečetlo:  2402 čtenářů



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Pro admina
16. 01. 2012 17:09
Zbyněk P.
¤ zajímavé
15. 01. 2012 11:25
canibalx
¤ ....
15. 01. 2012 1:09
garias