Články

- Knižní novinky -

recenze: Astrologický kalendář (A.Hrbek)
Astrologický kalendář Astrologický kalendář

Antonín Hrbek: Astrologický kalendář. Co nás čeká v letech 2013-1016

    Knížka k použití na čtyři roky. Tak to se jen tak nevidí. Byla jsem zvědavá, jak si autor poradil s předpověďmi pro všechna znamení na čtyřleté období. Navíc na ono neustále diskutované období po roce 2012.

    Vlastně to není tak těžké. Planetární vlivy působí zhruba stejně. Jakýsi základ silných energií tu lze vyčíst a předpokládat. Některé planety navíc ve svých postaveních a tedy ve vyzařování jednoho vlivu, zůstávají poměrně dlouho a většinou si pohybu vpřed nevšimneme. Není to otázka dne, ani roku, ale i vícero let.

    Pokud si tady přečtete jednotlivá znamení, již tu zaznamenáte nějaký posun, logický a cyklický vývoj. Když se úplně oprostím od prosté konzumní touhy vědět, po čem mám sáhnout v příštích letech a jakým rozhodnutím či životním karambolům se raději vyhnout, dává tato kniha i hodně dobré pochopení astrologie jako celku. A to jak v úvodních kapitolách, jež nás seznamují se stylem práce Antonína Hrbka, tak hlavně v praxi. Tedy ve většině knihy, která je přehledně rozdělena podle let a jednotlivých znamení.

Berani budou konfrontováni se svou tvrdou hlavou

    Postupný vývoj tady je zřetelný u Beranů. Budou v následujících letech doslova poznávat, jak chutná jejich vlastní tvrdá hlava. Cesta k jejich podstatě a jistému smyslu života se nezdá jako úplně lehká, ale kdo jí bude přístupný, měly by mu nahrávat i vnější okolnosti.

Zajímavý však bude rok 2015 pro Panny. Že by happyend?

    „Jupiter bude koncem roku v konjunkci se Sluncem a ukazuje nám, že třeba i nevědomě toužíme získat nějakou podporu. A to není lehká situace. Máme totiž za sebou již smutnou zkušenost. V minulosti jsme se na někoho dosti spolehli, ale když jsme něco potřebovali, zavřel před námi dveře a nechal nás stát na dešti. Každý potřebuje někoho, komu je možné se alespoň svěřit s problémy, nebo o něhož je dokonce možné se opřít. Samozřejmě že bychom v žádném případě neměli někomu brečet na rameni. A Ježíšek chodí jen o Vánocích. Ale ve svém okolí máme určité „kandidáty“ a je na našem rozhodnutí, kdy už začneme věci řešit. Neměli bychom být příliš skeptičtí, ale není špatné mít pootevřená zadní vrátka.“

    Tak tedy malá ochutnávka budoucnosti a také stylu Antonína Hrbka, který tu ukazuje cesty dlážděné hvědami. Jak už s těmito vlivy naložíme, je na nás.

    Za mě - není špatné vědět, co na mě hvězdy kují, a pak se tomu přizpůsobit. Tedy jednodušeji řečeno - buď si vzít deštník, hlásí-li déšť. Nebo nastavit tvář, když má svítit jemné, něžné sluníčko.

    Rozhodně tuhle knížku budu čas od času tahat, abych se podívala, buď na to, jak se panu astrologovi dařilo, nebo jak si se sebou počít.

    Zajímavá publikace, řekla bych - pro zvědavé a věčné experimentátory.



Vydalo nakladatelství Euromedia, www.euromedia.cz , 2012
K dostání u dobrých knihkupců a na www.bux.cz

Vydáno:   23. 08. 2012

Přečetlo:  2264 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Děkuji za
24. 08. 2012 15:57
Grush