Články

- Knižní novinky -

Sára, kniha třetí

    Sára má třetí knihu! A opět tu je bílá sova Šalamoun, do které snad není možné se nezamilovat. Mít takového hebkého pernatého duchovního průvodce, to by se mi líbilo. Potěšilo mě také, že mě nakladatelství vybralo jako řadovou čtenářku, která má tu čest poctít obal svým názorem.

    O ten se ráda podělím i tady, četla jsem totiž i předchozí dva díly Sáry a tohle je trilogie, která je jako měkkoučká peřina pro duši.

    A vlastně ani po přečtení třetí Sáry si nejsem jistá, je-li to kniha pro děti nebo pro dospělé. A kolik je na světě knih, které jsou pro oboje? Snad ještě Malý princ, ale jinak?

    „Knihy o Sáře jsou úžasným čtením pro děti a rodiče. Moje děti zajímal hlavně barvitý příběh jejich vrstevníků a já se vždy pozitivně naladila a relaxovala. Těším se, až si děti tyhle knížky jednou přečtou samy a pochopí v nich tu hlubokou životní moudrost, což je kromě poutavého příběhu další rovina těchto knížek. A samozřejmě já i děti milujeme Šalamouna…“

    No jo no, tu závislost na bílé sově mě už nikdo neodpáře. Škoda, třeba by mě potěšilo, kdyby se mi o ní jen zdálo. Kdyby mě vzal na nějakou tu lekci létání, která se opět i v třetí Sáře objevuje. A to mám z výšek strach!

    Zákon přitažlivosti a naladění na pozitivní myšlení, dostávání se do vibračního stavu, ve kterém jsme schopni vnímat více šťastné myšlenky, je moderním a často zpracovávaným tématem.

    Je to určitě dobře, protože stojí minimálně za zamyšlení a alespoň občasné praktikování - i kdybych byla dokonalý skeptik, tak kdybychom to občas dělali všichni, hned by bylo na světě lépe. A občas bychom si i odpočinuli našim duším. Téma protřelé a někdy už i únavné, protože každá pátá kniha se o toto učení opírá. Ale jak víme, Esther a Jerry Hicksovi stáli téměř u zrodu těch to myšlenek, a u jejich propagace ve světě.

    Stále si zachovávají svou originalitu a je znát, že opravdu neopisují notoricky známé, že ani neopisují a nerozvíjejí po svém, ale že to, co stvoří, jde opravdu z jejich vnitřního ryzího přesvědčení. A právě příběhy o Sáře jsou naprosto originálně zpracované a nenapodobitelné.

Ukázka:

    „Lidé si často myslí, pokračoval Šalamoun, že se něco podle nich musí změnit, aby jim mohlo být dobře. A když zjistí, že na takovou změnu nemají dost síly, hlasů nebo pravomocí, a že se dané okolnosti nezmění tak, jak by potřebovali, vzdají se, jsou nešťastní a připadají si bezmocní.“

Jak často si tohle myslíme???!!!!

    „… Já bych byl rád, abys pochopila, že tvoje síla spočívá ve schopnosti vidět všechno takovým způsobem, který ti zajistí dobrý pocit. Pokud tohle zvládneš, budeš mít sílu dokázat všechno, co si budeš přát.

    Všechno, co si přeješ, je na cestě k tobě, jen tomu musíš nechat otevřenou cestu. Jakmile se necítíš dobře, znamená to, že splnění svých přání kladeš překážky. Přijmout to, co si přeješ, můžeš jedině tehdy, když se cítíš dobře.
Sára mlčela. Začínala chápat, jak to Šalamoun myslí.“

    Protože jsem už znala předchozí dva díly této knihy, často jsem už tušila, co Šalamoun řekne nebo jak se příběh bude odvíjet, přesto u mě neztratil na poutavosti. I když si myslím, že „prvočtenáře“ nadchne naprosto neomezeně a doslova mu nedovolí vstát, dokud knihu celou nepřečte.

Sára je dle mého názoru jedna z nejlepších duchovních knih pro děti vůbec…

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2013, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   04. 02. 2014

Přečetlo:  1637 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Pro Renatu
6. 02. 2014 13:56
Zbyněk P.