Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

AUTOPATIE, zapomenutá metoda - Mgr. Jiří Čehovský
    Pro fyzické i duševní zdraví člověka má zásadní důležitost jeho jemný energetický systém. Zakladatel homeopatie Samuel Hahnemann jej nazval před dvěma sty lety "vitální síla", v indické tradiční léčbě je nazýván "prána“ a v Číně se mu říká "čchi". Mluvíme-li o energii, není to samozřejmě nic ve fyzikálním slova smyslu. Je to něco "spirituálního", jak říká Hahnemann, nebo "jemnohmotného", jak říkají buddhisté. Spíš jakýsi tok informací, který nás spojuje s vyššími úrovněmi bytí a na hmotné úrovni vytváří naši životní energii, organizuje nás a dodává nám harmonii a pocity štěstí, pokud funguje správně. Ale když je narušen, harmonie a štěstí mizí a dostavují se nemoci. Tento model samozřejmě nemůže být akceptován v materialisticky orientovaném zdravotnictví, jeho přehlížení se však podílí na nebývalém rozmachu chronických "nevyléčitelných" potíží v současné společnosti. Prastará moudrost lidstva ovšem vždy nabízela i prostředky, jak porušené proudění prány zlepšit a zharmonizovat. Některé k tomu určené metody, jako akupunktura, homeopatie a jóga jsou všeobecně známé, existuje však i jedna, na kterou se v průběhu času zapomnělo.

    Za starých dob s sebou nosili buddhističtí mnichové na svých poutích ve zvláštním vaku nádobu na vodu, zvanou kundika. Píše o tom čínský cestovatel I Tsing, který se vypravil v 6. století do Indie, aby tam studoval zvyky a způsob života mnichů. Nádoba byla vyrobena z pálené hlíny. Od jiných nádob se lišila tím, že měla na boku otvor, kudy voda nalitá shora volně odtékala. Kundika nebyla původně žádným rituálním předmětem určeným k uctívání, ale spíše věcí denní potřeby. Slovo kundika má zřetelný původ ve slově kundalíní, tzv. "hadí síle", což je pojem známý z jógy. Kundalíní, podobně jako prána, má vztah k jemným energiím, spojujícím nás s Univerzem. Kundika se používala už v předbuddhistické Indii. Dochovala se dokonce "Kundika upanišada" z doby mezi 4. a 8. stoletím př.n.l. , hovořící o tom, že užívání kundiky stimuluje pránu, posiluje vitalitu a smysly, posiluje spojení s vyšší úrovní bytí, a přináší sílu a klid.

    V současné době používáme, já a moji žáci, moderní kundiku, zvanou autopatická lahvička. Autopatickou lahvičku jsem vyvinul a začal používat ve své homeopatické praxi v roce 2002. Sloužila k domácímu potencování tělesné informace obsažené ve slině léčeného procesem homeopatického ředění v čisté vodě. Později jsme tak ředili také informaci z dechu a pak i přímo ze sedmé čakry. Fungovalo to dobře, chronické nemoci mizely, brzy začala praktikovat autopatii spousta dalších lidí.

    Už šest let se pravidelně na přelomu ledna a února koná v Praze konference o autopatii, kam přicházejí lidé používající tuto staronovou metodu, aby referovali ostatním o svých poznatcích získaných při praktikování autopatie, a aby ukázali své výsledky při léčení chronických nemocí. Často informují o zcela "nemožných" vyléčeních dlouhodobých nemocí, jichž dosáhli tím, že jemnou informaci pocházející z dechu, sliny nebo přímo ze 7. čakry povýšili ředěním čistou vodou v autopatické lahvičce do jemnohmotné, spirituální úrovně, a povzbudili tok prány. Nevystupují jen léčitelé a zdravotníci, ale řada příspěvků vypovídá také o samoléčbě, o tom, co lidé vyléčili sami sobě po přečtení knížky Uzdrav se s autopatií nebo po návštěvě kurzu.

    Autopatie je jednoduchá a je možné ji používat samostatně i bez poradce. Vychází z homeopatických zásad, které byly známé lidstvu odjakživa. A i když pro materialismem odkojeného člověka současnosti představuje velkou záhadu, způsobuje, že se lidé zbavují bolestí kloubů, migrén, nespavosti, ekzémů, alergií a tak dál, ale i úzkostí a chronické únavy, potíží, které je trápily po desetiletí. Všechny ty nemoci těla a mysli jsou způsobené právě odtržením od vyšší (jemnohmotné, spirituální) úrovně naší existence. Stačí informačně propojit obojí pomocí čisté vody a dějí se s námi velmi zajímavé věci.

    Autor článku Mgr. Jiří Čehovský bude přednášet na toto téma na výstavě EZOTERA v Praze v neděli 30.11. v Učebně A od 15.00 hod. Podrobný program na www.ezotera.cz/ano

Vydáno:   23. 11. 2014

Přečetlo:  1252 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): agentura ANO



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )