Články

- Knižní novinky -

Pravidla péče o dřevěné podlahy (Will Wiles)
Soutěž ukončena. Výhercem se stávají: Petra Víchová, Helena Tajčová a Pavlína Brunclíková, gratulujeme.
Zodpovězte soutěžní otázku a TŘI Z VÁS vyhrají knihu
od nakladatelství Euromedia Group k.s., Knižní klub:
Pravidla péče o dřevěné podlahy - (Will Wiles).
Soutěžní otázka:
V kterém roce byl román nominovaný v kategorii objev roku?

a) 2011
b) 2012
c) 2013


Soutěž bude probíhat od 20. 3. 2015 do 31. 3. 2015. Ze správných odpovědí vylosujeme tři z vás, kteří dostanou zmíněnou knihu: Pravidla péče o dřevěné podlahy. Správné odpovědi posílejte na email: admin@esoterikweb.cz a nezapomeňte napsat celou vaši adresu.

Ke každé správné evidované odpovědi přiřadíme pořadové číslo a prostřednictvím třetí osoby se bude losovat z daných čísel zde. K výherním číslům si přiřadíme adresu a výhra může putovat k vám. Po skončení soutěže zveřejníme pouze jména vylosovaných výherců. Adresy nikomu neposkytujeme ani nearchivujeme a po skončení soutěže budou všechny vymazány.


Děkujeme H. Krausové za poskytnuté knihy do soutěže.


Pravidla péče o dřevěné podlahy
Will Wiles

    Sebevědomý skladatel Oskar, autor světově proslulých Variací na jízdní řády tramvají, je tak trochu pedant a puntičkář. Přesto nalezne odvahu poprosit svého bohémského kamaráda (a mj. také neúspěšného spisovatele), aby se mu nějakou dobu staral v jeho po všech stránkách dokonalém domově o kočky. V bytě uklizeném tak, že by zde šlo jíst z podlahy, mu zanechává manuál a na každém kroku nalepené papírky s instrukcemi, jak s čím zacházet a co dělat. Když spisovatel na druhý den ráno nachází na podlaze malou skvrnu, rozhodne se (jak už bývá jeho zvykem) samozřejmě udělat to nejhorší, co v dané situaci může - sám skvrnu zkusí odstranit. A pak už nic na světě není takové jako předtím… Debutový román Angličana Wille Wilese nominovaný v roce (viz. soutěžní otázka) na National Book Award v kategorii „Objev roku“ v sobě mísí typický britský černý humor s gradovaným napětím, za které by se nemusel stydět lecjaký thriller.
Ukázka z textu
No, a nakonec ta možná nejpodstatnější věc, neboť kočky se o sebe dokážou postarat samy a ozvou se, když něco potřebují: PROSÍM TĚ, DOHLÉDNI NA MÉ DŘEVĚNÉ PODLAHY. Jde o francouzský dub, dalo mi opravdu zabrat, než jsem vyměnil starou podlahu, a musí s nimi proto být nakládáno jako s nejvybranějším kusem nábytku v bytě, kromě piana, samozřejmě.
NEDÁVEJ na ně jakékoli nápoje bez tácku.
VŽDY si očisti boty, než vejdeš do bytu, a uvnitř se zouvej.
Pokud by se cokoli rozlilo, MUSÍŠ to OKAMŽITĚ setřít!!!, aby se na dřevu neudělaly skvrny. Buď VELMI OPATRNÝ. A kdyby došlo k nehodě (!), v poličce s architekturou je kniha, která by ti mohla pomoci. Kdyby se cokoli stalo, ZAVOLEJ.
Vydala: Euromedia Group k.s., Knižní klub
Více na: http://www.bux.cz/knihy/149857-pravidla-pece-o-drevene-podlahy.html
Koupíte v knihkupectví nebo na: www.bux.cz

Vydáno:   20. 03. 2015

Přečetlo:  1193 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)